Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 13:39   #3751
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
No ja tez tam coś mam, dlatego daję, więc witaj durna matko w klubie durnych matek

I też tak mówię - no jeszcze z tydzień .

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

A nie śpi Ci lepiej po tym mm? Bo u nas jakby tylko 2 karmienia nocą wychodzą, a wcześniej były 3. A tak naprawdę to 1 karmienie, a o 5 będę dawać już chyba tylko wodę lub herbatkę.
haha u mnie dopiero tydzień jedzie na mm spodziewałam się jakichś cudów nie widów z odstawieniem, ale przyszło jakoś naturalnie
Nie no ja odstawię ... myśle za tydzień

Na Staśka nie ma reguły wiesz kasze je o 19-20 niby je potem koło 1 potem coś koło 4-5 domaga się , a potem koło 8-9 butelek chce dopiero.
Ale budzi się na smoczka, dostanie i zasypia, czasem trwa to 5 sekund czasem kilkanaście minut.
Jak już nie chce mi usnąc to cycek
Też myślałam o tej wodzie czy herbatce , zamówiłam buteleki na necie w pon i oczywiście piątek i nie ma

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 13:47   #3752
anciaahk
kosmitka

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Właśnie też butelek mi brakuje. A jakie mm dajesz? My to NAN pro 2.

A z odstawianiem i wszystkim innym widzę baaaaaaardzo podobnie

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 13:55   #3753
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, czy nie będę wracać wcześniej. Bo może się okazać, że nie będę miała do czego, niestety.
A ja gotuję też jak Franek śpi, zresztą nie zajmuje mi to dużo czasu, pół godziny max.
4h dziennie z dzieckiem to i tak dużo, u nas będą max 3 po południu, ranka nie liczę.
A chcę wydłużyć czas z Franiem i przestawiamy go na późniejszą kąpiel.

A chrupki, a myślalam, że płatki.

W nocy tylko raz pociamka i do zaśnięcia pociamka. Odstawiamy się. Jak zacznie lepiej pić z butli, to chcę wyeliminować karmienie na noc oraz te nad ranem, ok 5. Ale nie wiem jeszcze jak z tym przed spaniem sobie poradzę, bo o 19 je kaszę, potem kąpiel. Może wcale już mu nic nie dawać, albo jakąś kaszę przez butlę po kąpieli? Nie rozkminiłam tego jeszcze.

A próbowałaś podać butlę w nocy?

Przyłączam się do życzeń
Nie dawałam w nocy butli, bo on z żadnej nie pije nic w dzień, to myślę że i tym bardziej w nocy nie będzie chciał, a smoczka jak próbuję dać to się całkowicie rozbudza i zaczyna nim bawić

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Nie do mnie było pytanie ale też odstawiam wiec odpowiem
Dawałam butle w nocy i pił bez problemu jak narazie, dawałam mu butelke w tej samej pozycji co cycka ale ma coraz mniejszy odruch przy spaniu do ssania cycka, potrafi usnąć bez.
Już bym całkiem butleke wprowadziła, ale mam jeszcze pokarm nocą to mu daję wiem durna jestem ale jak mam to daję
ale jeszcze z tydzień i już odstawiam na amen

uspypianie o 5 rano ostatnio u mnie jest przynajmniej pólgodzinne, w tym czasie musze coś nucić, przytulić, udawać że śpie i mały uśnie

Stasiek dziś 9mc kończy wow jak to szybko leci :P
Dziewczyny zazdroszczę, u Was chłopaki piją normalnie butlę, więc Wam trochę łatwiej w nocy odstawić. U nas to nie wiem, chyba na siłę będę odstawiać, jak trzeba będzie koniecznie
Ja na razie jakby nie krople to bym i mogła spokojnie do roku karmić

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Ostatnio myślałam, że jakbym mogła cofnąć czas, to bym od urodzenia nauczyła go z butli na przemian z cyckiem pić, bo teraz same problemy, durna matka nie potrafi dziecka z butli nauczyć pić

A dziekawe jak ślązaczki na spotkamiu.

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:23   #3754
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też butelek mi brakuje. A jakie mm dajesz? My to NAN pro 2.

A z odstawianiem i wszystkim innym widzę baaaaaaardzo podobnie
my też nan 2 pro

Butelki TT moje ulubione i kubek z dziubkiem z TT zamówiłam, miseczki, łyżeczki, widelec wiem matka wariatka, ale drogie nie było
Mam z tego butelke i kubek nie kapek i bardzooo sobie chwalę

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam, że jakbym mogła cofnąć czas, to bym od urodzenia nauczyła go z butli na przemian z cyckiem pić, bo teraz same problemy, durna matka nie potrafi dziecka z butli nauczyć pić

Minio ale zobacz mój też był anty totalnie butelkowy, ale jakoś się udało. Zaskakował soczków po troszeczku. Butelki z mm na początku wogóle nie chciał. Drugiego dnia już załapał, ja znalazłam odpowiednią pozycję dla niego i jakoś poszło
Teraz mi właśnie kimnął przy butelce to i ja się walne

25.08.2011

Stary 2012-05-25, 17:35   #3755
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Cisza w domu nastała, dziadek zabrał Zośkę na spacer po południu idziemy do notariusza i Zośka zadebiutuje urzędowo

Minio, co się dzieje z Twoim wzrokiem?!

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Irmith, a jak on stoi cenowo? Bo mi się w google wyświetliły tylko zagraniczne strony (chyba hamerykańskie tylko).
Cenowo to sie okaże bo na all licytacja używki jest kurcze cena minimalna jest, ciekawe jaka cholipa napaliłam się a pewnie nie dam rady go kupić. Ale jak nie ten to chyba xlandera jakiegoś wezmę

Kurcze dziewczyny to życie takie pogmatwane jest, jak nie karmiłam piersią na początku tylko butlą od pierwszego razu, płakałam i zazdrościłam innym matkom że karmią piersią a ja nie mogę a teraz ja nie mam problemu z butlą a wy się szarpiecie za to ja mam walkę z obiadami bo mała nic nie chce jeść, zupki blee ziemniaczek z marchewką i rybą pieczoną taki z mojego talerza też nie ciagle coś nie tak a ja się boję że dziecko niedożywione będę miała

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 17:46   #3756
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
my też nan 2 pro

Butelki TT moje ulubione i kubek z dziubkiem z TT zamówiłam, miseczki, łyżeczki, widelec wiem matka wariatka, ale drogie nie było
Mam z tego butelke i kubek nie kapek i bardzooo sobie chwalę

Minio ale zobacz mój też był anty totalnie butelkowy, ale jakoś się udało. Zaskakował soczków po troszeczku. Butelki z mm na początku wogóle nie chciał. Drugiego dnia już załapał, ja znalazłam odpowiednią pozycję dla niego i jakoś poszło
Teraz mi właśnie kimnął przy butelce to i ja się walne
Małgosia ja próbuję cały czas i nic I soczki lubi ale łyżeczką czy kubeczkiem, smokiem nie i koniec. kupiłam mm i prawie całe wywaliłam do kosza Nie mam pomysłu żeby polubił butle.
Jeżeli się wrodził do chrzestnej to nic z tego nie wyjdzie. Siorka nigdy gumy to buźki nie wzięła
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cenowo to sie okaże bo na all licytacja używki jest kurcze cena minimalna jest, ciekawe jaka cholipa napaliłam się a pewnie nie dam rady go kupić. Ale jak nie ten to chyba xlandera jakiegoś wezmę

Kurcze dziewczyny to życie takie pogmatwane jest, jak nie karmiłam piersią na początku tylko butlą od pierwszego razu, płakałam i zazdrościłam innym matkom że karmią piersią a ja nie mogę a teraz ja nie mam problemu z butlą a wy się szarpiecie za to ja mam walkę z obiadami bo mała nic nie chce jeść, zupki blee ziemniaczek z marchewką i rybą pieczoną taki z mojego talerza też nie ciagle coś nie tak a ja się boję że dziecko niedożywione będę miała
Irmith próbuj, a nóż się uda

No tak to jest, tak źle i tak niedobrze, zawsze coś.
A Martusia sie nie da zagłodzić, nie martw się. Może jeszcze zasmakuje w obiadkach

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 18:31   #3757
mama zosi
Zakorzenienie

Sto lat dla Miłoszka

my po całym dniu latania w końcu w domu, zaraz kolacja i zobaczymy ile godzin zajmie dziś Zosiuli zasypianie, ech.

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-25 o 18:32
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:32   #3758
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Sharifa widok fajny masz z okna. A może byś wrzuciła zdjęcie plaży i morza, co?
Moge, ale musze najpierw zrobic

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry dzisiejszy poranek to byla jakas masakra, Mikul tak plakal od 6 rano ze koniec (skonczyl dopiero ok 20 min temu), zal mi go bardzo ja w nocy nie spalam bo mnie bolaly jajniki spac mi sie chce na maxa

Cytat:

Sto lat dla Stasia za 9 m i dla Miłoszka za 8m
Moc buziaczkow dla solenizantow

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Ja sie juz nawet zastanawiam czy da sie zbilansowac diete na samych owocach, mleku, kaszkach i chlebie przynajmniej do momentu az bedzie mogla jesc inne rzeczy - bo nowosci jeszcze czasem poprobuje.
Stary 2012-05-25, 18:32   #3759
archinta
Zakorzenienie

Ja na szybko poki maly spi

heloł

Wczo byliśmy u znajomych- mały wytsraszył sie placzu ich 1,5 rocznej córki- potem w domu obudził sie po godz snu i tak wył, tak sie wzdrygał, że zupelnie uspokoic go nie mozna bylo. Sie biedak zeschizował.

Piszecie co to Wasze dzieci zjadaja- zazdroszcze- u mnie walka o kazdy kęs MM to jak wypije 50 ml to sie ciesze- z reguly albo nic, albo tak 20-20 ml Kaszek nie lubi- próbowąłam Hipp w słoiku- różne smaki, mannę na mm, Zdrowy brzuszek nestel ze łsiwka i 7 zbóż i
Jak tu odstawiac gada

Cytat:
Dobry dzisiejszy poranek to byla jakas masakra, Mikul tak plakal od 6 rano ze koniec (skonczyl dopiero ok 20 min temu), zal mi go bardzo ja w nocy nie spalam bo mnie bolaly jajniki spac mi sie chce na maxa

Cytat:
nie, w nocy nie je. Ale na temat jedzenia juz nieraz slyszalam od mamy Ł czy mojej ze za duzo bo jak robie mikiemu owocka to miksuje np dwa banany+jablko i do tego dodaje 3 biszkopty, jak pije mleko to wychodzi jak pisalam ok 280-330 ml, jak pije kaszke na noc to tez pelna butla, jak je obiadek to podwojna porcja wiec nie mow ze Franus sie obżera, bezedura

Cytat:
Moja córka zasnęła dopiero po godzinie wożenia jej w wózku dobrze po północy ale za to teraz ja spokojne piję kawkę, a dziecko szaleje z dziadziem!
i kolejne awanturujące sie bejbe
Cytat:
Mam pytanie do mam karmiących piersią w nocy. Czy dajcie pierś każdorazowo jak się dziecko przebudzi? Ja tak robię, ale czy ona serio jest taka głodna to nie wiem. Zwłaszcza, ze potrafi się ostatnio budzić co godzinę. A tym sposobem nie prześpimy całej nocy jeszcze wiele lat
Ja probuje najpierw zatkac smokiem, jak nie dzialało to dawałam piers- teraz jeszcze mam butle z herbatką- czasem wystarczy.

Cytat:
ale jeszcze z tydzień i już odstawiam na amen
zaaaaaaaaaaaaazdroszczę

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-05-25 o 18:38
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:35   #3760
mama zosi
Zakorzenienie

no i dla Stasia sto lat

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Archi, czyli nie tylko moja Zośka taki niejadek. Jakoś otuchy mi to dodaje
Stary 2012-05-25, 18:52   #3761
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry dzień...dzień przeleciał masakrycznie szybko; najpierw zajęcia w przedszkolu a potem spotkanko z dziewczynami...po prostu chłopaki są niesamowici..Stefek będzie sie opędzał od dziewczyn a Marcel to prawdziwy gangsta a nasze dziewczyny czarowały chłopaków jak umiały...ale super, że nam sie udały spotkać, dziewczyny dzięki jeszcze raz za spotkanko
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
I jaka reakcja na trawe? Podobalo sie? Moja trawy stopkami jeszcze nie dotykala, kiedys byla tylko na kocu to obadala "nowa podloge" raczkami. Za to bratanek meza uciekal jak szalony na koc albo trzeba bylo go nosic, bo trawy nie trawil
jak narazie to "matka gdzieś ty mnie posadziła"ale zrobimy kolejne podejście jak sie zrobi znowu gorąco
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Acelinka, Aguś śliczne te wasz córeczki ale zazdroszcze wam tych zajeć u nas niestety za mało chętnych na ta pierwsza grupe
a szkoda, bo te zajęcia to fajne są i dla dzieci i dla mam
i brawa dla Miski za spotkanie z trawką my juz boso spacerowałysmy na ogródku
a dziękujemy
Cytat:
nie, w nocy nie je. Ale na temat jedzenia juz nieraz slyszalam od mamy Ł czy mojej ze za duzo bo jak robie mikiemu owocka to miksuje np dwa banany+jablko i do tego dodaje 3 biszkopty, jak pije mleko to wychodzi jak pisalam ok 280-330 ml, jak pije kaszke na noc to tez pelna butla, jak je obiadek to podwojna porcja wiec nie mow ze Franus sie obżera, bezedura

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

aaa zapomnialam jeszcze o czyms takim jak "wydojenie" pelnej butli herbatki i wcinania chrupek kukurydzianych
no to faktycznie dużo je na raz,Misia by w życiu tyle naraz nie wypiła hihi

Cytat:
Wróciłam z badania, wyszło niestety gorzej niż poprzednio i doktorka zasugerowała abym jak najszybciej odstawiła Adasia od piersi, tylko ja nie wiem jak, bo jak pisałam w nocy cyca pije i nie da się tego czym innym zastąpić. Mam czas do początku lipca
ojć współczuję...ale oczka i zdrowie wazniejsze w tym przypadku...
Cytat:
a na zjeżdżalni oczywiście go trzymałam i zjechał dwa razy od połowy hehe, a huśtawkę uwielbia, wsadzam go w taką dla maluchów i cały czas się w niej cieszy.
Właśnie chcemy kupić na all jakąś do domu na dzień dziecka

Miśka też bardzo lubi huśtawkę, jak ja wsadzam to usmiech od ucha do ucha
Sto lat dla Stasia za 9 m i dla Miłoszka za 8m
dołączamy sie z Michaśką do życzeń
Cytat:
Napisane przez minio1984;34320753Ostatni o myślałam, że jakbym mogła cofnąć czas, to bym od urodzenia nauczyła go z butli na przemian z cyckiem pić, bo teraz same problemy, durna matka nie potrafi dziecka z butli nauczyć pić:mur::mur::mur::mur:
:cmok:[B
teraz też ci się uda..wiem, że będzie ciężko...ale trochę cierpliwości i dobrze będzie[/B]
a dziękujemy bardzo dobrze

myślę, że dziewczyny nie będa miały nic przeciwko...silna ekipa pod wezwaniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120525138.jpg (204,6 KB, 53 załadowań)
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:55   #3762
mama zosi
Zakorzenienie

Aguś, ekipa boska i szkoda że Zośki tam nie było, no szkoda, ech...
Stary 2012-05-25, 18:59   #3763
aa2
Zakorzenienie

heja melduje sie i ja
wczoraj juz nei miałam jak wleśc bo od 13 do 19 ni ebyło nas w dom,ku a potem jakos tak zleciało z enei było kiedy

i ja sie cieszę ze spotkanka i trzba koniecznie to powtórzyc) jak mały pójdzie spac tez cos wrzuce
laseczki boskie do zacałowania-młode damy

ide teraz kapacc mlodego i bede potem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:07   #3764
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguś, ekipa boska i szkoda że Zośki tam nie było, no szkoda, ech...
nic straconego...w Opolu sa przepyszne naleśniki więc wiesz..
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja melduje sie i ja
wczoraj juz nei miałam jak wleśc bo od 13 do 19 ni ebyło nas w dom,ku a potem jakos tak zleciało z enei było kiedy

i ja sie cieszę ze spotkanka i trzba koniecznie to powtórzyc) jak mały pójdzie spac tez cos wrzuce
laseczki boskie do zacałowania-młode damy

ide teraz kapacc mlodego i bede potem
ja jestem jak najbardziej za powtórzeniem
Stary 2012-05-25, 19:11   #3765
mama zosi
Zakorzenienie

To ja zapraszam! Nawet obiad Wam zrobię!
Stary 2012-05-25, 19:17   #3766
kaileight
Zadomowienie

W końcu weekend

U nas jadłospis wygląda tak
6- 220 ml mm z 2 łyżeczkami kleiku
9- kasza Sinlac z owocami lub sokiem
12- 220 ml mm z 2 łyżeczkami kleiku
14- warzywa(3 rodzaje), ziemniak/ryż, 2 razy w tyg mięsko, ogólnie nieduża porcja
17- jabłko całe utarte lub banan, ewentualnie z kaszką
19- 220 ml mm z 2 łyżeczkami kleiku

W międzyczasie chrupki kukurydziane i herbatki

Ależ Wam dziewczyny zazdroszczę tego spotkania

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Sto lat dla Stasia i Miłoszka
Stary 2012-05-25, 19:49   #3767
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Sto lat dla Miłoszka

my po całym dniu latania w końcu w domu, zaraz kolacja i zobaczymy ile godzin zajmie dziś Zosiuli zasypianie, ech.
Trzymamy kciuki za szybkie uśnięcie Zośi
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Moge, ale musze najpierw zrobic

.
Sharifa to czekam z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja na szybko poki maly spi

heloł

Wczo byliśmy u znajomych- mały wytsraszył sie placzu ich 1,5 rocznej córki- potem w domu obudził sie po godz snu i tak wył, tak sie wzdrygał, że zupelnie uspokoic go nie mozna bylo. Sie biedak zeschizował.
Oj biedaczek się wymęczył
Piszecie co to Wasze dzieci zjadaja- zazdroszcze- u mnie walka o kazdy kęs MM to jak wypije 50 ml to sie ciesze- z reguly albo nic, albo tak 20-20 ml Kaszek nie lubi- próbowąłam Hipp w słoiku- różne smaki, mannę na mm, Zdrowy brzuszek nestel ze łsiwka i 7 zbóż i
Jak tu odstawiac gada
a może pomieszaj z mm tą kaszkę? może mu tak podejdzie na początek? a taką mleczno-ryżową próbowałaś?

i kolejne awanturujące sie bejbe

Ja probuje najpierw zatkac smokiem, jak nie dzialało to dawałam piers- teraz jeszcze mam butle z herbatką- czasem wystarczy.

zaaaaaaaaaaaaazdroszczę
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Dobry dzień...dzień przeleciał masakrycznie szybko; najpierw zajęcia w przedszkolu a potem spotkanko z dziewczynami...po prostu chłopaki są niesamowici..Stefek będzie sie opędzał od dziewczyn a Marcel to prawdziwy gangsta a nasze dziewczyny czarowały chłopaków jak umiały...ale super, że nam sie udały spotkać, dziewczyny dzięki jeszcze raz za spotkanko
Fajnie, że spotkanko się udało Zazdraszczam okrutnie

ojć współczuję...ale oczka i zdrowie wazniejsze w tym przypadku...
niby wiem, ale i tam mi przykro, że musze całkowicie odstawić

dołączamy sie z Michaśką do życzeń

a dziękujemy bardzo dobrze

myślę, że dziewczyny nie będa miały nic przeciwko...silna ekipa pod wezwaniem
Ekipa boska
Prosimy o więcej zdjęć:prosi :

Tz poszedł z małym teraz do sklepu, a ja mam 10 min spokoju na neta

A pokaże moje zadowolone dziecko na huśtwce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (148,4 KB, 41 załadowań)

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 19:53   #3768
minio1984
Zadomowienie

ło matko jakie duże wyszło, ale już nie będę przerabiać

Zaraz będziemy gada kąpać i też pewnie szybko nie zaśnie bo spał od 18.00 do 19.00 prawie to pewnie do 22 wytrzyma

Ej a wasze dzieciaczki też Was tak szczypią? Bo Adanio to ostatnio masakrycznie

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-25, 20:37   #3769
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Spotkanie super. Wszystkie cztery dziewczyny cudne Chlopaki zaprezentowali się z jak najlepszej strony i czekają na odwiedzinowy rewanż Dziękujemy za spotkanie

Ancia u nas tak jest, że daję kaszkę 19-19.30, potem jest kąpiel 20 i budzi sie na butlę o 24-1 w nocy.

Adanio mega szczęśliwy na huśtawce

Poczytam wstecz jeszcze co tam u Was.
Stary 2012-05-25, 20:39   #3770
acelinka
Zakorzenienie

aguś, asia, małgoś a to jakiś protest młodych mam jest?
dzięki za spotkanko kochane

natalka dopiero przed chwilą zasnęła, masakra jak jechałyśmy na basen i z basenu to urządzała koncerty w samochodzie , myślałam że wydulda kaszke i zaśnie ale gdzie tam, bawiła się w najlepsze aż w końcu padła

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-05-25 o 20:41
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:43   #3771
agus1978
Wtajemniczenie

jestem w szoku, bo dziecię me padło samo i nastała błoga cisza za plecami...i oby tak do rana
Cytat:
To ja zapraszam! Nawet obiad Wam zrobię!
nie mów bo cię teraz będziemy trzymać za słowo
Cytat:
Ekipa boska
Prosimy o więcej zdjęć:prosi :
Asia powrzuca jak będzie...
Tz poszedł z małym teraz do sklepu, a ja mam 10 min spokoju na neta

A pokaże moje zadowolone dziecko na huśtwce
słodziak...Misia też się tak uśmiecha...a powiedz, czy Adaś ma naczyniaka na czole?
Cytat:
ło matko jakie duże wyszło, ale już nie będę przerabiać

Zaraz będziemy gada kąpać i też pewnie szybko nie zaśnie bo spał od 18.00 do 19.00 prawie to pewnie do 22 wytrzyma

Ej a wasze dzieciaczki też Was tak szczypią? Bo Adanio to ostatnio masakrycznie
młoda ostatnio ma manię gryzienia...dziś mi aż te swoje cztery zębiszcza odbiła na ramieniui jeszcze mnie drapie pazurami jak ma dłuższe i ślinta
Stary 2012-05-25, 20:44   #3772
aa2
Zakorzenienie

jestem młody śpi , pał przed 20 hehe wykończyła go ta randka w ciemno

Adanio bajerancko na huśtawce sie buja
MamoZosi a co zaserwujesz kusisz, kusisz......

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

co do szczypania to masakra mój łapie w łape i mocno sciska-boli że hej
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:45   #3773
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Dobra ta babka była
Chłopaki popadali w aucie, ale też walczyli ze sobą dzielnie.
Stary 2012-05-25, 20:46   #3774
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ano...a najlepsze były te oczy przechodniów, nie?
natalka dopiero przed chwilą zasnęła, masakra jak jechałyśmy na basen i z basenu to urządzała koncerty w samochodzie , myślałam że wydulda kaszke i zaśnie ale gdzie tam, bawiła się w najlepsze aż w końcu padła
ale najważniejsze, że już śpi i masz spokój
Stary 2012-05-25, 20:47   #3775
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
jestem w szoku, bo dziecię me padło samo i nastała błoga cisza za plecami...i oby tak do rana

nie mów bo cię teraz będziemy trzymać za słowo

młoda ostatnio ma manię gryzienia...dziś mi aż te swoje cztery zębiszcza odbiła na ramieniui jeszcze mnie drapie pazurami jak ma dłuższe i ślinta
No to popadały nam dzieci

A ja tam bym się przejechała do Op. i nawet mam pretekst (oprócz Mamy Zo oczywiście)
Ten slodziak Cię gryzie? No way...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem młody śpi , pał przed 20 hehe wykończyła go ta randka w ciemno
Randka w ciemno
Stary 2012-05-25, 20:48   #3776
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Staś przesyła wam buziaczki za wasze życzenia urodzinowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5130183.jpg (61,6 KB, 37 załadowań)

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2012-05-25 o 20:58
Stary 2012-05-25, 20:51   #3777
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Szkoda że nie było Tusi i Mamy Zo - wtedy to byłby prawdziwy protest

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Staś przesyła wam buziaczki
O nieeeeee No poprostu padłam! Jaki przystojniaaak

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Sharifa fajne masz klimaty, prawie jak u Asi pod blokiem. Tylko u niej konie
A tak serio, to fajne maja te małe biale domki i palmy
Stary 2012-05-25, 20:55   #3778
19natka88
Zakorzenienie

Hej Nie było mnie tu wieki ale moje dziecko ostatnio potrzebuje maximum uwagi, także jak wracam z pracy to nie robię nic innego tylko tyram po podłodze z Szymkiem

Widziałam jakieś zdjęcie ze spotkania ślązaczek Szkoda, że nic nie wiedziałam No ale może następnym razem

U nas ogólnie ok, czekamy na 8 ząbek, reszta już na wierzchu. Jutro nasz pierwszy dzień matki i jak sobie pomyślę to już się wzruszam

Co kupujecie na dzień dziecka? Ja mam problem co kupić 2 miesięcznemu chrześniakowi tż - nie chciałabym ciuszków bo dostała ode mnie szwagierka chyba ze 4 kartony.

Spróbuję chociaz troszkę nadrobić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:56   #3779
martunia_199
Zakorzenienie

I mnie zazdrość zżera za to Wasze spotkanie fotka fajowa - każdy dzieciaczek patrzy w inną stronę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:57   #3780
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
No to popadały nam dzieci

no po takim szaleństwie w kojcu to sie nie dziwię
A ja tam bym się przejechała do Op. i nawet mam pretekst (oprócz Mamy Zo oczywiście)
no to ustalamy termin i jedziemy...zrobimy najazd na Opole
Ten slodziak Cię gryzie? No way...

musze sie poskarżyć ale tak...ale przy okazji robi buuuu i ślinta mnie niesamowicie
Randka w ciemno

Cytat:
Staś przesyła wam buziaczki
no nie mogę jaki przystojniak...a ta mucha
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Szkoda że nie było Tusi i Mamy Zo - wtedy to byłby prawdziwy protest
to musimy się jakoś zgrać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości