|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
ale sie usmialam
zgnile jablko jest the best ![]() Tez chcialam Cie Goldi spytac,czy powiedzial TZ,na jakiego konia Cie zabiera ![]() elf przeczytalam,ze wypierdzialas 2 paczki rodzynek |
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
elf tak, nad każdym krzaczkiem kucałam
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
gosh...portfel (ale zaswiecilam)
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie komarów,że aż gęsto,nie ma jak z dzieckiem na dwór wyjść
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
chyba zacznę ciebie omijać szerokim łukiem ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- pracochłonne zajęcie
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
moja Młoda już spi - mam nadzieję ze trochę pośpi
![]() jak czytam ostatnie kilkanascie postów to mam wrażenie jakby w niektóre cos wstąpiło (nie pytajcie co bo nie wiem ) a wszystko zdaje się zaczeło od konia Goldi (albo jej tżeta )
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
To musze doczytac 4 strony wstecz
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- .
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
halo!!! jest tam kto?!
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dżagi
![]() Nie wiem co tu się dziś działo i co kaman z końmi, ale jutro wraca mój ogier Przeleciałam Was, oglądam top trendy i jem oliwki a tu cisza się zrobiła...
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Hormony...
Posprzeczałam sie z tż.. Ogólnie jestem obrazona na cały świat. Głowa mi pęka..Jutro dwa egzaminy i cały dzien w szkole..Dobrej nocki ciao |
|
|
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny zaszalałyście troszkę dzisiaj nie wiem czy dam radę doczytać bo troszkę zmęczenie daje się we znaki. Lena postanowiła mało spać w praktyce to oznacza, że dzisiaj drzemała 3 razy ale jakby razem zliczył to około 40 minut. Idzie spać około 19 a wstaje około 5 chociaż dzisiaj pobudka o 4.20 harce do 5.40 i usnelyśmy jeszcze do 7.30 bo Julcia wstałą to już Lenka też się obudziła bo one jakąś telepatią się łączą chyba
![]() Cytat:
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
A co tu tak pusto dzis?
któraś tam pytała o sinlac,chyba dominej -właśnie dziś w gazecie zobaczyłam podobny produkt tylko z bobovity-bobovita minima,może będzie tańsze od sinlacu i moze na to się zdecyduje
|
#283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
princesko za egzaminy i chociaż na nas się nie obrażaj ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
bo cisza jakbysmy się w chowanego bawiły
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
hehe
posluchały mojej rady i każda sie z tz-etem pewnie zabawia ide i ja ![]() a serio to dzidzi cos placze wiec ide go wspomoc w usypianiu dobrej nocki
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oplułaam monitor....chyba dzis jakas pełnia czy cos, ale jak Goldi napisała o tym koniu i Tzcie to tez miałam pierwsze mysli własnie takie.
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szpinak w wielu krajach jest zalecany jako pierwsze warzywko ze zgledu na bogactwo witamin itd, lekkostrawnosc i mala\e prawdopodobienstwo uczulenia. ALE nie powinno sie go dawac czesciej niz 1-2 w tygodniu ze wzgledu na szczawiany. Przy podawaniu szpinaku nalezy zwiekszyc podawanie wapnia (co u maluch ajest ok bo przeciez pelno mleka pije) bo kwas szczawiowy wydalany jest wtedy z wapniem a organizm przyswja ze szpinaku tylko to co dobre. Adasiek tez uwielbia szpinak z czosknkiem i ziemniakiem ja dzis szaleje z TZ w kuchni. robimy porzadek tesciufce i ustawiamy po swojemu (tymczasowo bo za 3tyg demolujemy ja dokumentnie). ta kuchnia to ewidentnie pomieszczenie kogos kto gotuje z musu i nei lubi tam przebywac. w szafkach jakies budynie z nawet ... uwaga... 1989 roku. moze ja to powinnam na allegro wystawic? moze jaka wartosc ma? czy czyjes dziecko wyprowadzilo sie juz do swojego pokoju? Nie karmie Adka w nocy juz pare miesiecy, ostatnio ladnie przesypia cale nocki do rana wiec zastanawiam sie czy go nie przeprowadzic do siebie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Goldika uśmiałam się z twojego jajka ugotowanego na bardzo twardo
Ja parę razy wstawiałam ziemniaki, kalafiora i brokuła tylko szkoda że bez wody. Stał na palniku to tylko zapaliłam ogień bez zaglądania do środka garnka ![]() Witam się na nowym wątku i mam nadzieję, że troszkę więcej będę się udzielać. Przez ostanie dni ledwo dotykałam laptopa, bo Młody wieczorami popłakiwał przez 2-3 godziny zanim zasnął i przez ten czas musiał jeszcze być noszony. Dziś troszkę lepiej a ja mam czas na neta Brzuszek mu dokuczał po syropie na pleśniawki, bo niestety to dziadostwo go dopadło.
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz współczuję facetowi .... To mleko to Bebiko, z tym, że tylko 3 i 4 ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ![]() Dobe pociski ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() Zaciskam za egz. Na pewno dasz radę ![]() Ale mam nadzieje, że mimo kłutni nie podarłaś mu jego Biblii o karpiach .... ![]() Zła kobieto Ty My z tzem mieliśmy mieć dziś tiru riru, no ale pije piwko, więc obejdzie się smakiem, a ja świecę mu ciałkiem (po solariowym) i się balsamuję, szlag go trafia sesese Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-05-25 o 21:57 |
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mu po nim nie było?I powiedz mi jeszcze, co mu dajesz jeść na noc, że tak juz pięknie śpi? Karmisz jeszcze piersią ? Bo jak ja mojemu dałam mleko z kleikiem ryżowym to budzi się jak zwykle 2 razy ... ![]() Będę wdzięczna za odp ![]() Witaj Gosiaczku ![]() Jak tu taka cisza idę spać i ja
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-05-25 o 22:11 |
|
|
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale Ty bijesz nas na głowe
|
|
#291 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja sie wylegiwłam z gazeta na kanapie a TŻ prasowł i słuchaliśmy listy przebojów trójki Cytat:
Adek je z czosnkiem? gotujesz razem z resztą? 2. Budyń ja bym zostawiła bo już pewnie świeci ![]() 3. plan jest przenieść w ten weekend Heluncię do jej pokoju, niby jeszcze je w nocy ale już nie zawsze |
|||
|
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
wszystkie macie zboczone myśli tylko ja
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmie piersia caly czas, dzien wyglada tak 6,30-7 piers 9-10 sniadanie: owsianka/brazowy ryz/kasza jaglana z musem owocowym/rodzynkami/morelami suszonymi 11 piers 1 obiadek (kombinacje warzywne, warzywno owocowe, rybka, indyk, zupki) czasem po kawalek banana w siatce do ciamkania 3 piers 5-6 kaszka nestle 5 zboz z lipa (lyzeczka na razie bo ekspozycja na gluta) z gruszka lub bananem 7 przed spaniem piers przez jakis czas dokarmialam go sciagnietym mlekiem butelka przez sen o 11 (nawet nei wyjmowalam z lozeczka) i spal potem do rana, ale od jakiegos czasu budzil sie z bąkami w nocy. zaczelam mu zmniejszac ilosc podawanego mleka i przesuwac to karmienie o pol h co 3 dni w strone 7. w koncu bylo tak ze z 60ml wypil tylko troche wiec przestalam w ogole mu dawac i od tamtej pory spi do 5-7. budzi sie tylko gdy dokuczaja mu bączyska (np po jablkach niestety) ale czasem placze tylko przez sen i po kilkunastu minutach masowania brzuszka uspokaja sie i spi do rana. juz nie pamietam kiedy ostatnio karmilam go w nocy. chyba gdzies w marcu. odkad sie wprowadzilismy to mamy dyzury wstawania do mlodego na zmiane, jedna nocka moja jedna TZ., i jakos ciagle tak wychodzi ze na TZowych nockach Mlody spi do rana a na moich jest placz i lament. hmmm musze przemyslec wprowadzanie pokarmow na inne dni
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jajka będą go bolałyTyż idę kimać ![]() dobranoc mamuśki;*
Paulinka 18.11.2011 ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-25 o 22:41 |
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
czy moj dziec nie umie spasc na tylek jak kazde normalne dziecko
na bok leci, stal przy lawie, puscil i ryk, ale sie nie stuknal, bardziej ze strachu to bylo![]() Aniolina twoja Kasia jak stoi to tez nie umie usiasc z powrotem? Musze malego sadzac, bo jak sie zudzi to wyje i nie wie co robic ![]() a i sie jeszcze pochwale, ze moj opozniony w kwestii stop dziec pierwszy raz zapakowal je do dzioba ![]() Cytat:
![]() ale kupilam malemu w pepco fajne ''dorosle'' szorty na lato ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
ale mi szkoda kasy, glupia jestem co? przypomnialo mi sie, ze mam jeszcze bolerko, musze pomierzyc jutro... moze inna kiecke wygrzebie
|
||
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
NettkA ty wiesz jaki ja jestem aniolek?
Mi sie kon kojarzy z koniem, jajka z jajkami itd Za mlodu to potrafilam takimi tekstami walic ze jedna kolezanka spisywala moje riposty i dwuznacznosci ale na starosc Czlowiekowi nie takie rzeczy w glowie ![]() Spedzilam caly wieczor dzis i wczoraj tez na poszukiwaniu stroju kapielowgo- jutro idziemy z sonia na basen Stroj kupilam w zeszlym roku na wyjazd sluzbowy, specjalnie dwuczesciowy zeby pod brzuszkiem nosic, drogi jak cholera bo Chcialam mimo ciazy przyzwoicie sie prezentowac. Ubralam raptem dwa razy no i Przepadl bez sladu
|
#297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() sozaa to sorry w takim razie dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi w sprawie kiecki, elfie a tobie za checi wypozyczenia ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
czuje sie jak na poczatku zwiazku, hehe, a to wszystko przez... antybiotyk mlodego, trzeba cos robic czekajac na polnocmam nadzieje, ze plastry nie zawioda, bo nas przybedzie w takim tempie... ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() Tak dzisiaj patrzylam sobie na Filipka jak spal i nie moglam sobie wyobrazic, ze to kiedys bedzie dorosly facet i bedzie mial swoja wlasna rodzine... ja nie chceEdytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-05-25 o 23:13 |
||||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Muff mialam pisac- mi sie ta sukienka tez podoba. Z czerwonym sweterkiem slicznie, chociaz jak to
Za miesiac to moze nie bedzie potrzebny, bo moze gorac byc. A moze jakisz szal dokup na ramiona- to duzo nie kosztuje a wyglada tak bardziej wieczorowo?
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
laski a wy na haju jakims? czytam i kwicze, a tz patrzy na mnie podejrzanie
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- glam tz cos wspominal, stylistke mam w domu normalnie musze w poniedzialek polazic po sklepach tz potrzebuje bialych rekawiczek...
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
elf ja miele platki blenderem,super mialki jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

)

a tu cisza się zrobiła...

Posprzeczałam sie z tż.. Ogólnie jestem obrazona na cały świat. Głowa mi pęka..Jutro dwa egzaminy i cały dzien w szkole..

nic mu po nim nie było?
jajka będą go bolały

ja nie chce