|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
starsi rodzice
hej! witam Was kochane kobietki, otóż spotykam się z chłopakiem od kilku miesięcy, dobrze się nam układa, powoli się zakochujemy w sobie ale jest jeden problem który mi bardzo przeszkadza... jego rodzie są w wieku prawie 80 lat
z uwagi na to że chłopak jest z wpadki jak nie trudno się domyśleć...i starsznie się tego wstydzę bo moi chcą ich poznać a są o 30 lat młodsi... czy to powinien być problem?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: starsi rodzice
Ale CZEGO ty się wstydzisz? Wieku jego rodziców?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
no tak, dziwne to dla mnie trochę... po prostu to tak wyglada jak dziadkowie jego...
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- po prostu dziwnie się z tym czuję, że moi przyszli teściowe są tacy starzy i mi to przeszkadza, wstydze się przed moim rodzicami tego |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiałabym wstyd, gdyby się okazali patologią, jakieś chlanie na co dzień, burakami i chamami, ale wstydzić się z powodu wieku??? Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-05-25 o 21:20 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jaki zabobon o żal ;d
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
rodziców się nie wybiera moja droga. Problem byłby wtedy gdyby jego rodzice byli alkoholikami, czy stworzyli by inną patologię... A wiek? Módl się, żeby żyli jak najdłużej i nigdy nie daj mu odczuć, że Ci to przeszkadza. A jeśli boisz się, że Twoi rodzice nie dogadają się z jego, to najpierw przeprowadź rozmowę, uprzedź ich, może Twoi rodzice nie mają takiego poglądu jak Ty(oby).
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
może to nieładnie z mojej strony ale po prostu wolałabym żeby jego rodzie byli młodsi itd a moi nie znaja ich jeszcze i nie wiem jakie maja zdanie.
Edytowane przez icanbeyoursweetdream Czas edycji: 2012-05-25 o 21:25 |
|
|
|
|
#8 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
o ile nie macie planow slubu, to po co macie poznawac rodzicow? Jeszcze rozumiem, zeby sie znali jako sasiedzi czy przez wlasnych jakis znajomych, ale tak to nie wiem, szukaja pary do brydza czy jak?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
mam wrażenie, że jesteś jeszcze bardzo młoda, żeby nie rzec GÓWNIARA.
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że powinnaś się wstydzić, ale swojego podejścia do sprawy. Ciekawa jestem ,co by na to powiedział twój TŻ, gdyby wiedział, że wstydzisz się jego rodziców i tego,że TŻ jest z tzw. "wpadki". Bo najważniejsze co rodzice powiedzą
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
16.06.2018 ślub ![]() https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png Edytowane przez aszuelka Czas edycji: 2012-05-25 o 21:30 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
bez komenatarza....
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A swoich dziadkow tez sie wstydzisz? Bo wygladaja staro? Obciach z Toba byc dziewczyno, a nie miec rodzicow w takim wieku
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
między nami jest ogromna różnica pod względem chociażby wykształcenia moich i jego rodziców itd jego rodzice pochodzą ze wsi, nie skończyli nawet podstawówki i po prostu mam prawo uważam źle się z tym czuć! czy ktoś jest w podobnej sytuacji do mnie?? moze mnei zrozumie
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Już aniusia82 napisała to, co sama chciałam zauważyć. Ciekawe, co na to Twój chłopak? ![]() Powiem szczerze, że ja bym chyba strasznie się rozczarowała gdyby mój facet dajmy na to wstydził się wyglądu czy wieku mojej matki czy ojca. Nie wiem czy chciałabym być z kimś, kto w pewnym sensie obraża najbliższe mi osoby. A co jakby Twój facet miał np niepełnosprawne rodzeństwo - siostrę albo brata? Też byś się wstydziła, że jesteś z kimś, kto ma kalekę w rodzinie? Gdyby głupota miała skrzydła, to latałabyś jak gołębica ponad chmurami
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli uważasz, że Twoi rodzice wyśmieją tamtych, to tak, powinnaś się wstydzić...ale swojej matki i ojca.
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Dziewczyno w tamtych czasach mało kto kończył podstawówkę, wojna była i bieda, trzeba było rodzicom pomagać, a nie karierę robić. Co nie znaczy, że to są gorsi ludzie. Jestem strasznie zniesmaczona.
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
nigdy mojemu chłopakowi nie dałam odczuć tego że mi to przeszkadza jednak on sam ma z tym problem i ubolewa nad tym i ciągle to powtarza
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- wiem że to może brzmi starsznie ale to nie ja to wymyśliłam tylko począwszy od mojego chłopaka skończywszy na jego bracie któy dziwi się że chce za neigo wyjśc za mąż ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ja się zakochałam itd ale moje otoczenie i nawet jego rodzina tak się dziwi czemu z nim jestem, ze niby za duza różnica jest miedzy nami pod wieloma wzgledami, co mi w ogóle nie przeszkadza bo go kocham i jestem szczęsliwa. |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
mój tato ma prawie 80 lat, moja mama mniej i jakoś jestem normalna, a mój facet uwielbia moich rodziców (z wzajemnością!). moje wychowanie na inteligentną i samodzielną osobę wynagrodziło mi to, że nie słuchali ze mną rocka i nie obsługują iphona.
najlepiej ich poznaj i sama zdecyduj, sympatia i kultura nie zależy od metryki! i zastanów się czy nie zranisz swojego chłopaka takim podejściem - ja bym sie obraziła ![]() myśle ze bardziej cie interesuje co sąsiedzi pomyślą, niż miłośc do niego ...
Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem. Edytowane przez kora777 Czas edycji: 2012-05-25 o 21:42 |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
podzielam Twoje zdanie, ponieważ moj chłopak jest DOKŁADNIE taki jak TY opisujesz siebie
i dlatego go uwielbiam bo wiem że nikt inny koko spotkałam taki nie był.. po prostu otoczenie tak jakoś na mnie negatywnie wpłynęło
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
mania wielkości? kurde, dziewczyno,mezalianse się skończyły w XIX wieku/ teraz aż takich różnic w statusie ludzi nie ma-no chyba,że ktoś chce je zobaczyc
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
ja tego nie powiedziałam że do niego nie pasuje.. tylko jego rodzina i on sam...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli Twój chłopak też ma problem z wiekiem i wyglądem SWOICH WŁASNYCH RODZICÓW to jesteście siebie warci. Ja też mam starszych rodziców, jestem najmłodsza z rodzeństwa, mój TŻ jest u siebie najstarszy. Różnica między naszymi rodzicami to 10-15 lat. Nigdy w życiu się ich nie wstydziłam chociaż moi też nie są wykształceni, nie są tak elokwentni jak rodzice TŻta, ale jestem z nich dumna bo to dobrzy i uczciwi ludzie, a z moimi przyszłymi teściami dogadują się znakomicie. Nie rozumiem i nie chcę rozumieć takiego podejścia jak Twoje.
Będziecie tego oboje żałowali jeśli kiedyś ich zabraknie.
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, jesteś żenująca.
Na miejscu faceta to bym cię zostawiła, mnie by krew zalała gdyby mój mąz kiedykolwiek mi powiedział, że się wstydzi wieku czy wyglądu mojej mamy. I weźże dziecko dorośnij, bo mam wrażenie, że masz 15 lat. |
|
|
|
|
#27 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez jola0078 Czas edycji: 2012-05-25 o 21:59 |
||
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
rzeczywiście głupio to brzmi tak z boku...;/
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ogarnij się, dziewczyno, bo majaczysz strasznie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
ja również nie miałam z tym problemu dopóki on sam nie zaczął chociazby tego mówić.. ale serio co niektóre osoby się tutaj wypowiadające to na prawdę mają ,,kulturę".. tak mnie obrażać!że jestem taka i taka... jak można czytać Wasze opinie jak obrażacie sami innym;/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

z uwagi na to że chłopak jest z wpadki jak nie trudno się domyśleć...i starsznie się tego wstydzę bo moi chcą ich poznać a są o 30 lat młodsi... czy to powinien być problem?

i dlatego go uwielbiam bo wiem że nikt inny koko spotkałam taki nie był.. po prostu otoczenie tak jakoś na mnie negatywnie wpłynęło