|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
. chyba ![]() w weekend mało nas i nie wiem czy ktoś Ci odpowie
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Pierwszy wyszedł mu jak miał ponad 7 m-cy.
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radkowi wyszedł 1 ząbek jak miał 8 miesięcy (dzień przed ukończeniem) W ciągu 7 tygodni wyszło mu kolejne 6. Jeśli chodzi o cierpienie to u nas takowego nie było, na szczęście. "Na wylocie" mamy 8 ząbka. Nigdy nie było gorączki. Raz przez godzinę było dużo płaczu tylko. Nie martw się
|
|
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam do poniedziałku może ktos jeszcze sie wypowie.Cytat:
Cytat:
Narazie sie nie martwie. Wow, to Twoj synek wystrzelił z ząbkami jak torpeda
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2012-05-25 o 17:24 |
|||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Cassandra 23 mojemu synkowi, który teraz ma 3 lata, pierwszy ząbek wyszedł jak miał 8,5 miesiąca, potem w ciągu miesiąca skompletował wszystkie jedynki, a później przerwa i po pewnym czasie 4 dwójki wyszły, nie na raz ale znowu tak gdzieś w ciągu miesiąca
|
#1356 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
Słodki Domek! kapitalny jest! Z nadgarstkiem troszkę lepiej, ale nie idealnie, niestety chyba trzeba będzie ciąć ![]() ![]() ![]() a Julka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak do szpitala to pierwsza, choć trzecia też mi się bardzo podoba Badanie znamion ok, nie powiększają się to już dobrze, więc mam się nie martwić ![]() Kupiłam w Ikei Adasiowi kolejkę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ bo jest w promocji 15% taniej. No i jest szał Choć nie wiem czy większą radochę ma tata czy syn
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki, nefrolog powiedział że dziecko zdrowe
Kamienie-to była kmica wcześniacza-podobno częsta u wcześniaków, nikt wcześniej nam tego nie powiedział ![]() Zlecił jeszcze badania moczu na Ca i Mg. Z siatek centylowych, wzrost 3centyl, waga 3-10centyl, podsumował że szału nie ma, ale normy są ![]() Zabronił jednak nadal basenu i morza ze względu na nefrologiczna przeszłość, na balkonowy basenik pozwolił ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. w każdym bądż razie daję mu w takim wypadku albo jogurt (naturalny - bo Emil je uwielbia) albo owoc ewentualnie kawałek chlebka badz mleko zmodyfikowane![]() Cytat:
Ale lecicie z postami - nie ogarniam tej kuwety!!!! u nas ok. poza apetytem Emila . pogoda w końcu dopisuje więc większość czasu spędzamy na dworzu. |
||
|
|
|
#1359 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z woda szkoda...morze tak blisko może jeszcze sie uda w tym sezonie pomoczycbeata1988Julka boska! Słodziak Ewcia próbowała dzisaj twarożku z jogurtem i szczypiorkiem-3 podejscie...i dalej nie bardzo ![]() Dzwonie w pon do Ośrodka bo dalej nie dostałyśmy wezwania na bilans ![]() Też mamy ta kolejke z Ikei-wyciągnęłam ja kilka dni temu i jest numerem 1! Lubie zabawki z Ikei-ekologiczne, tanie i wszystkie nam dobrze służą
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-05-25 o 20:19 |
|||||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw polisport za 259,99 - pomylka, oddalismy (moglismy oddac) i zamowilismy na allegro 338 zl hamax siesta 2012 POLECAM. Rozklada sie dziecko spi, a nie jak w innych (polisport) jak usnie tlucze glowa kierujacego po plecach i tylku i giba sie na boki - lepiej odzalowac i dolozyc i miec cos porzadnego.
Dziekuje za miel slowa i za pocieche. Tacie odwolali rezim sanitarny - dzis ochopdzi 50 urodziny a ja nie bylam, a ja jestem tak chora ze ledwo w pracy siedzialam, w domu sie polozylam na godzine, ale ogarnelam dom troszku i siadlam do was, ale nie mam sily dokladnie nadrobic - wiec przepraszam. Siorka byla u niego to mowi ze siedzi i placze, bo go boli, bo juz wytrzymac nie moze bo jesc sie chce a nie ma jak i wogole podobno Marysia dostala sie do zlobka
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni a jaki ten jogurt naturalny dajesz Emilowi? |
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.decathlon.com.pl/PL/fotel...ama-217880737/ (nie wiem ile kosztuje na all moze jeszcze taniej) |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
carmela czytalam gdzies (o ile pamietam ze strony producenta) ze oryginalny hamax siesta 2012 jest koloru ciemnoszarego z szara wysciolka TAKI i ja taki mam, a inne nie wychodzily. Najwazniejsze ze sie odchyla do 20 stopni i jest to przydatne bo moje dziecie praktycznie od razu spi
![]() Ponadto TZ mowi dzis do Marysi, najpierw nie chcialas raczkoeac, a teraz raczkujesz wstajesz i chodzic ci sie chce. Ponadto idzie nam druga dolna jedynka ![]() edit. ten jest model rama - to inny. Ale golem polecam hamaxy
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-05-25 o 21:08 |
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu ta cena z linku to jeszcze przed promocją czy już po? ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Bo ja bym Cię chyba prosiła o taką kolejkę. Bo skora szał jest to co będę Radziowi żałowała ![]() Rozmawiałam z tż, w dobrym stanie jest. Nie uchlał się
|
|
|
|
|
#1366 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż Tymek ją bardzo lubi Za to mąż jakby mógł, to by ją chyba przez balkon wyrzucił ![]() Cytat:
![]() Oj zdziwię się, zdziwię ![]() A jak łapka, Aniu? Pomagają coś te zabiegi? Cytat:
Ale cudna śmieszka A basenik na sucho - boski ![]() Cytat:
![]() Boję się w piersi teraz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i prawie chodzi!!! ![]() Cytat:
![]() U nas w przychodni jest taka kolejka, ale patrząc na nią nie spodziewałam się że to taki hit
|
|
#1367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A tego basenu i morza to do kiedy zabronił? Na zawsze? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Toż to jest normalne, najprawdziwsze, dorosłe chodzenie!!! ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() 2. Ale zazdroszczę!!! Taka garderoba to moje marzenie ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry/dobry wieczór ![]() I serdeczne życzenia dla Hani, Szymka i Igora!
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
i spóźnione ale najszczersze i najcieplejsze gratulacje z okazji kolejnej miesięcznicy dla:
Szymka Madziulki Hanny pieleszki Igorka Sweet
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
A słuchajcie, wygrałam w wizażowym konkursie
![]() Wysłałam kiedyś z głupia frant odpowiedź, a dzię przysłali maila, że wygrałam ekskluzywny zabieg depilacji o wartości 150 zł https://wizaz.pl/Pielegnacja/ABC-pie...konkursu-Lycon
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy do nas przyjedziecie ? |
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a to gdzie Tz wybyl?
Cytat:
Cytat:
![]() Poklikacie ? |
||
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
na ten sezon tylko
|
|
|
|
#1374 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
być możę jutro pojadę do ikei, to raz jeszcze się jej przyjrzę, nie sądziłam że to taka super zabawka ![]() Cytat:
![]() szkoda tej wody, no ale przetrwacie, grunt że jest dobrze Cytat:
eveewe, za tatę Twoje zdrowie i żłobek ![]() brumek ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- drogie te foteliki na rower...
|
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam
ide wam poklikać
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania moja siostra cioteczna kilka lat temu miala podobny problem z nadgarstkiem. Dokladnie nie pamietam juz co to bylo, ale tez miala zabieg. Na przegubie od wewnetrznej strony. Przeszlo jak reka odjal. ( Pozostala niestety blizna, i czasami siostra smieje sie ze ludzie dziwnie na nia patrza jak zauwaza ten slad, mysla pewnie ze zyly chciala podciac )
|
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
witam się po słowacji i krecie
![]() było meeega - Majka przeszczęsliwa- My też ![]() postaram się trochę nadrobić i być na bieżąco pozdrawiam Wszystkie Mamy i brzdące ![]() i. |
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam pisałaś o kwietniu, maju.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend na Słowacji, szkolenie z pracy
![]() Brumek miałam startować w tym konkursie a;e gdzie mi tam do Warszawy ![]() Gratulacje
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-05-25 o 22:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

zębole

. w każdym bądż razie daję mu w takim wypadku albo jogurt (naturalny - bo Emil je uwielbia) albo owoc ewentualnie kawałek chlebka badz mleko zmodyfikowane

12.06.2010

Toż to jest normalne, najprawdziwsze, dorosłe chodzenie!!!
klask i: