|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Wtajemniczenie
|
ja też uciekam, jutro rano jedziemy do Szczecina na cały weekend do siostry TŻa, mają 3 miesięcznego maluszka to się napatrzę
![]() do poniedziałku Kochane, dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Quinny wg mnie jest bezkonkurencyjny w kwestii wizualnej i prowadzenia sie wozka.minusem sa kubelkowe siedziska.i jak juz wspomnialam mniejsza budka w porownaniu do x-landera czy innego tego typu wozka. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-05-25 o 22:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nie wiem czy mam ochotę i siłę to tutaj pisać, ale nie mam komu, nie mam komu się wypłakać w ramię żeby mnie zrozumiał...
Rozstałam się z tż...czy na dobre nie wiem.. jestem młoda ale poświęciłam wszystko dla rodziny- swojej rodziny, żeby wszyscy czuli się dobrze... a on zachowuje się jak dupek... czy ja tak wiele wymagam, że chcę odrobinę ciepła i miłości? troszkę zainteresowania? od początku ciąży nie zapytał się mnie ani razu "jak się czujesz" tak jakby - zrobiłem swoje i się odwal.. mogę się pochwalić kumplom że będzie drugie i tyle.. już się z nim raz rozstałam... mieszkałam u mamy jakiś czas- i co? było dobrze tylko 2 dni po powrocie.. później znów to samo.. dziewczyny nie mam siły.. wiem wiem w ciąży jestem mam się nie stresować ale jak? nie jestem w stanie opisać wam po krótce jak wygląda moje życie i jak to wszystko przebiega, wiem że nie jestem bez winy, ale ileż można prosić mówić rozmawiać i krzyczeć.. nawet jak mu powiedziałam, że się rozstajemy popatrzył tylko na mnie i wyszedł na impreze... Kłamie mnie na każdym kroku.. ale po co? przecież jestem człowiekiem i potrafie wiele zrozumieć...
#575 |
Zakorzenienie
|
ImmoratlWoman ja sie nie bede wypowaidac w tej kwestii bo moglaby to nie byc optymistyczna dla Ciebie odpowiedz
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- moze sporobuj jeszcze raz dac mu szanse-z zaznaczenie ze to ta ostatnia i od niego zalezy jak bedzie dalej wygladalo Wasze zycie i przszlosc Waszych dzieci.powiedz mu ze w jego rece skladasz dalsze losyWaszej rodziny-moze poczuje cien odpowiedzilnosci i odezwie sie ziarnko rozsadku |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam że tu piszę o takich sprawach..
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to co powiem nie spodoba Ci się, ale napiszę co myślę. Myślę, że dobrze zrobiłaś, że odeszłaś. To może wyświechtane, ale prawdziwe..uwierz mi, że lepiej być samemu niż z nieodpowiednią osobą.. ja wiem, że dziecko w drodze i w ogóle potrzebna Ci teraz stabilizacja, ale skoro on Ci nie daje tego co Ty potrzebujesz to na prawdę nie ma sensu.. zwłaszcza, że piszesz, że nie potrafi wykorzystać szans, które mu dajesz. Jeśli do tej pory nie dorósł do roli ojca czy partnera to ja z doświadczenia wiem, że kolejna szansa nie da nic. Zresztą macie już jedno dziecko i widzisz jak jest.. A wraz z pojawieniem się kolejnego na świecie może być to jeszcze bardziej stresujące dla Ciebie jeśli nie będziesz miała w nim wsparcia. No i kłamstwa, o których wspominasz - nie tędy droga do udanego związku.. Eh.. Przykro mi to słyszeć i mam nadzieję, że mimo wszystko znajdziesz swoje szczęście. Skup się na sobie i swoich potrzebach, bądź egoistką i nie naginaj się dla niego. Bądź twarda ![]() Ja ponad dekadę temu uwolniłam się od 'toksycznego' związku i przez pryzmat czasu widzę teraz wszystko jakie to było głupie i jestem sobie sama wdzięczna, że miałam siłę to skończyć. Dziś nie mogę uwierzyć jak mogłam związać się z kimś takim. Wręcz wstyd mi za siebie z tamtych lat. ---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego drogie koleżanki z okazji Dnia Mamy ![]() Mnie tu dawno nie było, bo przeziębienie mnie takie dopadło, że ledwo co dawałam radę oczy angażować. Od wtorku nie chodziłam do pracy i kurowałam się - a za oknem w końcu piękna pogoda - tak to ze mną jest.. zimą mnie nic a nic nie bierze - dopiero wiosna/lato to mój sezon na przezięnienia. Wcześniej skutecznie dawałam sobie radę (mam sprawdzone tabletki) a teraz tylko domowe sposoby.. i tak czosnek, rosołek na zmianę z herbatka i płukankami solnymi (myślałam, że się porzygam). Katar to nie do opanowania i bez końca z nosa leci.. jednak domowe sposoby są do niczego. Śpię w oddzielnym pokoju, bo teraz i tak kursuje do kibla, smarkam, chrapię i tż'owi spać nie daję :P A on jednak przed pracą musi się wyspać. Mam jeszcze weekend na doprowadzenie się do porządnego stanu i wracam do pracy. Siedzenie w domu mnie dobija. W środę byłam na pobraniu krwi do badań genetycznych bo przezierności u mnie nie udało się zrobić. Przy okaji zmierzyli mi ciśnienie i mam dość wysokie. Położna jeszcze zabrała mnie na posłuchanie serca. Niesamowite - pierwszy raz usłyszeć. Czekam teraz na wyniki badań - mam nadzieję, że wszystko ok. Oczywiście dam znać. Zabookowałam sobie też drugie USG - w połowie czerwca to może dzidzia pokaże czy jest chłopczykiem czy dziewczynką. Ah, nie mogę się doczekać i zazdroszczę tym, które już wiedzą.
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-05-26 o 04:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
karolamankowa pieny dzidziol
ImmortalWoman ![]() ![]() ktoras pisala czy 2w1 czy 3 w 1 jak masz mozliwosc pozyczenia fotelika to 2w1 bo 3w1 mam ale powiem szczerze ze ani razu nie przypielam gabrysi z fotefilkim do stelaza bo byla z pazdz w lecie na zakupy jeszcze jeszcze ale nasze dzieciaczki zimowe co do pompowanych dyzych kol to ja juz sie wypowiadalam ze jestem zaaaa ostatnio szzwagierka pchala mo wozek a ona ma skretne i stwierdzila ze nie wiedziala ze zwykly moze byc taki lekki do prowadzenia zreszta pchalysmy wozki pod gorke po trawie i moj wyjechal a tamten stanol a jak kupowalam to mi w glowe pokali ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- halwaya kobieto czemu ty nie spisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zadomowienie
|
Heej,
nadrobiłam coście naskrobały i póki pamiętam: karolamankowa super, cieszę się, że wizyta udana ![]() ImmortalWoman współczuję kochana, to niewesoła sytuacja, ale myślę, że Twoja decyzja jest niestety słuszna. Tak jak halwaya jestem zdania, że czasem lepiej żyć w pojedynkę, lecz spokojnie, niż z kimś, kto nie dorósł do życia we dwoje. Smutne to. Myślę, że powinnaś spróbować jeszcze raz z nim porozmawiać, jak nie odniesie skutku - odejść, nie oglądając się. Trzymam za Ciebie/za Was kciuki. Pisałyście o C&A, moim zdaniem mają okropne ciuchy ciążowe, szarobure i jakieś takie wieelkie, jeszcze tam nie znalazłam nic dla siebie. W spodniach ta gumka na brzuchu ciśnie, bo jest dziwnie wszyta, a ich cena jest bliska cenom w 9fashion, który to sklep polecam zdecydowanie bardziej (mimo drożyzny) Pisałyście też o wózkach, ja jestem zdecydowana na TAKO Jumper X, straszliwie mi się podoba, mąż też jest za ![]() Dziś długo z Wami nie posiedzę, bo jak tylko mąż z pracy wróci jedziemy na duże zakupy (lodówka świeci pustkami) a potem na działeczkę do teściów na grilla mniam mniam. Pogoda już jest super ![]() A niedługo do mojego synka przychodzi kolega z przedszkola więc przez 3 godzinki będę sprawować pieczę nad dwójką sześciolatków heh. Ahh, i zdjęcia brzuszków super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ..
Pierwszy raz czuje ze to świeto jest teraz i moje ![]() ![]() A mały chce mi chyba zlozyc zyczenia bo od rana mnie smyra po brzuszku .. ![]() ![]() ![]() Wczoraj przyjechala siostra z chlopakiem a dzisiaj jedziemy do domciu .. ale sie stesknilam za mama.. 2 miesiace jej nie widzialam .. Madzius- piekny masz ten brzusiol ![]() Karolamankowa - ale masz slodkiego dzidziolka .. ![]() ![]() ImmortalWoman -nie wiem co powiedziec .. co sie dzieje z tymi chlopami ? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-26 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
ale tu dzis dzisza az dziwnie ja juz po zakupach i musze sie za porzadki gotowanie i zobienie oplacka wziasc i jeszcze 2 salatki ehhhh nie lubie takich imprez nie moge sie doczekac az bedziemy u sibie robic booo o tej porze roku to bedzie grill a nie siedzenie w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Rozeznanie
|
Hej mnie dzisiaj tez boli tzn po nocy, jak spalam no boku to strsznie odczuwalam, tylko u mnie chyba to zoladek, jakby cos w niego uciskalo, i jak zmienilam pozycje to juz bylo lepiej.
#583 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć!
![]() Wszystkiego najlepszego Mamusie z okazji już naszego święta ![]() ![]() Piękny ![]() Cytat:
![]() A będziesz miała gdzie się podziać z dziećmi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też bym chciała akurat dzisiaj poczuć po raz pierwszy dzidziola ![]()
![]() |
#584 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim, co o świcie
![]() Trzecia część wątku, matko ![]() ![]() Wczoraj zaczeąlm 17 tc, ja ten czas leci... Jeszcze miesiąc i będę w połowie ciąży! ![]() Widzę, że poruszanych jest sporo tematów wózkowo-ciuszkowych, ja, przyznaję, zupełnie jeszcze się tym nie interesuję. Ale za tydzień są targi Mother&Baby, zaciągam męża i może coś wtedy wypatrzymy, obejrzymy, dowiemy się. A tak szczerze to czekam do połówkowego USG, nie wiem, taką granicę sobie chyba podświadomie wyznaczyłam ![]() Piekny dzień, słońce świeci a my, co by nie mwić, mamy dziś swoje święto! Więc wszystkim Mamom życzę bardzo miłego dnia! ![]() ![]()
#585 |
Zakorzenienie
|
w końcu was nadrobiłam.
i tak ogółem. gratuluje udanej wizyty : ) i tych pięknych brzuszków. mój jeszcze taki nie jest, a pomysł z fotkami brzusia mi się podoba i chyba zacznę tak robić : ) ImmortalWoman, współczuję ci, trzymaj się może się jeszcze wszystko ułoży. a co do wózków, ja się jeszcze nie zastanawiałam...na razie czytam wasze rady : ) no i w tym pogodnym dniu życzę wam szczęścia i miłości z okazji Dnia Mamy : ))) |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
masakra ile dzis mam roboty moj placuszek prawie gotowy jeszcze godzine w lodowce i moge wcinac chyba nawet do wieczora nie zaczekam
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Rozeznanie
|
Witam Kochane
![]() karolamankowa no i po co te nerwy? Cieszę się,że wszystko w porządku.Moja dzidzia też jest starsz wg usg ponad tydzień. Immportalwoman Brak słów.Trzymaj się kochana.Myśl o sobie i dzieciaczkach ![]() Ja muszę troszkę popracować,mam takie zaległości,że w końcu mąż mnie z roboty wyrzuci ![]() Potem zrobię ciasto ucierane z truskawkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zadomowienie
|
Weronika nie zazdroszczę roboty (ale placuszka tak
![]() ![]() ![]() Trochę poogarniam tylko i będę wypatrywać męża. Coś leniwie się dziś toczy nasz wątek, pewnie większość korzysta z pogody i towarzystwa tż-tów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
ja poszlam na proscizne z plackiem bo piec nie potrafe zi zrobilam skladanca herbatnika masa do karpatki w 3 minuty krakersy masa krowkowa herbatniki bita smietana i starta czekolada teraz biore sie za salatki bo niunia zasnela
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
O taki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
witam z rana i skladam najlepsze zyczenia dla Was wszystkich z okazji Naszego swieta
![]() ImmortalWoman jesli jest tak jak mowisz to podpisuje sie rekoma i nogami pod tym co napisaly dziewczyny.sama bylam w takim zwiazku i wiem ze to tylko przeciaganie w czasie i wpedzanie sie niepotrzebnie w lata.skoro Cie oklamuje, niewraca do domu po pracy i nie wiesz gdzie jest-telefonow nie odbiera to mi sie nasuwa tylko jedna mysl...poki maluszka nie ma masz szanse odejsc nie bedziesz zwiazana tym ze pozniej dzieckobedzxie do niego przywiazane-teraz bedzie Ci latwiej.jestes mloda jeszcze ulozysz sobie zycie.a on skoro po kilku latach ojcostwa nie dojrzal to nie sadze aby dokonala sie cudowna przemina.trzymaj sie kochana ![]() a ja dzis na obiadek robie gulasz wolowy ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- w kwestii wozkowej jeszcze-Weronika wozki skretne maja blokade kol i npx-lander ma duze kola przednie pompowane i jak najbardziej idealnie nadaje sie na wertepy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-05-26 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Perelka wozek fajny-bardzo estetyczny.tylko ma male kolka przednie i druga trzecz ktora widze ktora bedzie sprawiala problem to kosz na zakupy-jest duzy i wysoki tylko ciezko bedzie do niego cos wlozyc bo jest mala przerwa miedzy siedziskiem a nim i problem bedzie z wiekszym pakunkiem-chybaze sie odpina
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- fajny jest ten element skorkowy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
do znawczyni mi daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() materiał jest boski bo coś w rodzaju lnu ma piękną fakturę Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-05-26 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
teraz tyle tych wozkow ze mozna dostac kreckaa:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
Hej! ( napisałam to w II wątku i dopiero zauważyłam , że jest nowa część - tak jestem do tyłu, ale obiecuje,że będę teraz na bieżąco bo i tak siedzę ( a raczej leżę) na L4)
Dawno mnie nie było i widzę, że z listy zostałam wywalona... Przyjmiecie mnie z powrotem? ![]() ![]() " Niestety przegiełam - myślałam że jestem super mamą i mogę wszystko - praca, dzieck, zakupy , latanie po lakrzach, po marketach ( dzisiaj zaczoł się remont) sprzątanie , dźwiganie itp. No i stało się... w śrdodę zdążyłam posprzątać zrobić obiad na 3 dni, jeszcze nalatałam się za młodym bo nie chciał mi się ubrać, poszlam do pracy i standardowo latanie po piętrach, przepychanki z uczniami ogólnie stres. Pracę kończyłam kółkiem więc przyjemnie na tyle, że zamiast 45 minut siedziałyśmy około 70, wychodząc z sali z uczniami poczułam, że coś poleciało - myślałam, że śluz więc spokojnie poszłam do łazienki co tam zobaczyłam nikomu nie życze, byłam zalana krwią ( cała bielizna , przesiąkneły mi spodnie) większośc poszło do toalety - myślałam, że to koniec a w szpitalu tylko potwierdzą poronienie ehh. Zadzwoniłam po P. - jechał jak szalony i w ciągu kilku minut byliśmy w szpitalu. i tu szok - mówie, że krwawie i w ciąży a baby, że mam poczekać w kolejce ! Jak już łaskawie mnie zawołały na piechtę musiałam isć na 2 piętro na badanie i tam znowu czekanie ! a lekarz siedział i gadał a ja zakrwawiałam krzesło - fajnie co?- jak w końcu mnie zawołał to sama się pchałam na fotel, zrobił USG i jak tylko zobaczył dzidziola to odrazu mi go pokazał i serduszko i jak bryka - uffff. Najlesze jest to, że nie było wiadomo gdzie krwawi. Położyli mnie na oddział z innymi cięzarnymi w sumie było nas 5 wszystkie z krwawieniami na różnym etapie ciaży. W ciągu 2 dni poroniły wszystkie moje lokatorki, tylko ja się ostałam. Najlepsze jest to, że jechały na skrobankę i wracały spowrotem na salę na której leżałam. Atmosfera depresyjna i płaczliwa. Przez bite 3 dni wyłam. W trzecim dniu zrobili mi kolejne badanie i tu krwiak- mieścił się jakieś 4 cm od młodego - powodował odklejenie łożyska- i tak jak już praktycznie nie krwawiłam, luneło znowu, więc znowu załamka, że nic z tego nie będzie a na sale przybywały kolejne panie z zagrożoną ciążą. Nadeszła zmiana personelu i przyszedł młody rezydent ( miał już za sobą 12 godzin w przychodni) i jak mnie zobaczył całą zapłakaną to w końcu wzioł się za leczenie - dostałam wszystkiego potrójnie, do wsadzania w prawie wszystkie otwory mojego ciała ( ostał się nos i uszy hehe) i pomogło! krwawienie natychmiast przeszło ( schodziły tylko skrzepy)- oczywiście musiałam bezwzględnie leżeć. Wczoraj miałam rano usg i niespodzianka po krwiaku nie było śladu a młode spokojnie sobie fikało i nawet urosło nad wymiar ![]()
#599 |
Zakorzenienie
|
martii ja wiem ze mozna zablokowac przednie kola ale ja jeszcze patrze na wage wozka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
Mialam dzis straszny sen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.