|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Zrobiłam w środę peeling migdałowy 20% i jeszcze się nie łuszczę, a tak bardzo chciałam
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Witaj
Cytat:
Malla a podczas używania kremu BB, zawarty w nim filtr jest wystarczający na co dzień czy jednak trzeba użyć jeszcze normalnego kremu z filtrem?? Chyba, że znacie jakiś stricte filtr z pigmentem??
|
|
#213 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Mimi, nie nada się. Ja mój właśnie oddałam Ineso, bo był dla mnie za ciemny. Jestem bladzioch. |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny dzień się zapowiada
Czytam sobie (i oglądam) piękny album o najsłynniejszych kafejkach literackich w Europie i mam nieprzepartą chęć na kawę. Poczujcie magię... "... Gdy para wodna czy gorące powietrze przechodzi pod ciśnieniem przez zmieloną kawę i skrapla się w formie płynnego espresso, powietrze unosi się do góry, tworząc kremowy kożuszek. Para ta karmelizuje niektóre cząsteczki cukru w kawie, co z kolei prowadzi do powstania licznych banieczek - maleńkich, wypełnionych powietrzem przestrzeni, które kryją w sobie lotne cząsteczki zapachu unoszące się nad powierzchnią napoju. Ta składająca się z maleńkich pęcherzyków piana sprawia, że zapach staje się zarówno bardziej ulotny, jak i subtelny. Pierwszy łyk należy wypić bezzwłocznie, zanim rozprysną się zamknięte w mikroskopijnych pęcherzykach lotne cząsteczki, w których ukryty jest smak (...)". Jako ciekawostkę dodam, że wyczytałam iż w świecie starożytnym kawę nazywano winem Apolla. Początkowo kawy nie traktowano jako napój, lecz jako pokarm. Zmiażdżone ziarna kawy lepiono na kształt kulek mieszając z tłuszczem zwierzęcym. W takiej formie miały za zadanie zapewnić źródło szybkiej energii podczas wojny bądź długiej podróży. Kulki stosowano również podczas porodów, aby złagodzić bóle kobiet. Kawę w formie napoju zaczęto podawać dopiero między rokiem 1000 a 1300, a w takiej formie jaką my znamy (palonej) dopiero pod koniec XIV lub na początku XV wieku. Jak ja mogłam kiedyś nie lubić kawy, skoro ma w sobie tyle magii? Zdjęcia najsłynniejszych kawiarenek są po prostu URZEKAJĄCE
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-05-26 o 11:40 |
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A polecasz jakieś konkretne zajęcia? Instruktorkę? Kupiłam Ci te 2 pesto W moim Lidlu jest ich jeszcze sporo ![]() Ola_Gie, Cholerko, kupiłam Wam rano drugi zestaw ![]() Używam od dwóch dni i bardzo mi się podoba. Proces aplikacji jest dla mnie nowością (kładzie się wacik na taki a'la talerzyk, który jednocześnie jest pompką i naciska), ale w sumie to wygodne Poza tym dziewczyny pojawiły się świeże kalarepki. Warto kupić póki nie są żylaste ![]() No i nasze polskie truskawki dojrzewają. Kupiłam dziś 1kg średniej wielkości, ale aż bordowe, za 4,50
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-05-26 o 12:17 |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka ma świetny ekspres do kawy. Mimo że wtedy kawy nie pijałam to u niej skusiłam się zawsze. A teraz jeszcze wielbię karmelową z Coffee Heaven
Kurczę, dziewczyny, muszę się pochwalić, bo eksploduję, a cieszę się jak dziecko ! Bylam u mojego promotora wczoraj i powiedział, że bardzo ładnie wybrnęłam i poradzilam sobie z rozdziałem porównawczym (dla mnie najtrudniejszym), czego nikt nigdy nie zrobil ![]() Zanim zdecydowałam się na ten temat ostrzegł mnie, że będzie to praca wymagająca ( bo to on mnie ukierunkowal ), nie spałam po nocach, tak to przeżywałam. Ale satysfakcja jest cudowna
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2012-05-26 o 12:21 |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Melka
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
GG a mojej wariatce NIC we mnie nie pasuje, nawet jak zadzwoni mi komórka to ona wydaje z siebie szczeniacki śmiech albo robi dziwne miny, nie to że mam jakiś zjechany dzwonek bo mam normalny. A ona ma jakąś durną pioseneczkę co laska śpiewa słodkopierdzącym głosikiem "Ajhejwetiketbifojulo łi". Rany boskie jej nic nie pasuje, Jak ja coś przygotuje to ona tak samo mówi jak Twoja, czyli przypisuje sobie zaslugi. A kolega z pokoju jak ja coś zrobię, coś co mieliśmy zespołowo albo on jak ma coś zrobic a poprosi żebym ja to zrobiła bo on nie ma czasu to zawsze mówi że "to i śmo dość fajnie przygotowała hard; hard poszła, załatwiła rzecz niemożliwą itp". A wszyscy widzą że ja przy wariatce jestem inna niż jak jej nie ma,
|
|
|
|
#219 |
|
Copyraptor
|
Granatowo, super, dziękuję!
Dziewczyny, byłyby chętne na zamówienie tutaj http://srebro.b-52.com.pl/index.php ? Srebrne bransoletki, łańcuszki, zawieszki, spinki do mankietów i różne inne. Powyżej 100 przesyłka gratis, powyżej 150 rabat 5%. http://srebro.b-52.com.pl/numer-wzor...-wisiorek.html |
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) .Nie ma czegoś takiego jak łagodny pajonczek . Mam fobię i wiem .
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, witam i ja w wątku jubileuszowym
? Melka ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
? Takie cudowne refleksje się marnują
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2012-05-26 o 13:09 |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prawdopodobnie od lipca/sierpnia będę mieszkała w Krakowie więc chętnie się przyłączę
![]() I mam do Was pytanie, czy będę miała jakieś bezpośrednie połączenie (autobus/tramwaj) z Alei Jerzego Waszyngtona na Aleję Jana Pawła II?
|
|
|
|
#223 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Lenka - brzmi bardzo aromatycznie
Amli czy spiruliny? Amla mi się podoba, jest mocno ziołowa, a kocanka to dla mnie miłe sianko, chyba jestem dziwna ![]() Cytat:
Cytat:
Filtr z BB jest wystarczający, miałam go nawet na wycieczce w górach i wróciłam blada na twarzy i spieczona na karku. Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-26 o 13:39 |
||||
|
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Już myślałam, że powinnam zacząć się wstydzić
|
|
#226 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jest koło Królowej Jadwigi.
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno chodzi o Kraków
no więc? wie ktoś może czy jest jakieś bezpośrednio połączenie? prawdopodobnie będę musiała codziennie tą trasę pokonywać
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw autobus 152 a później tramwaj nr 4
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kasiencja
Dzięki ![]() Co to jest seminarium? ![]() Chyba właśnie marketing internetowy zaczyna mnie interesować W wakacje chcę sobie poczytać trochę na tematy psychologiczne ![]() nicRu Dzięki ![]() To co za temat masz? mimi_91 Poczekaj na wyniki z kolokwium, może akurat będzie ok ![]() Zdecydowanie lepiej pisać o czymś co nas interesuje. Cytat:
Co jest bezsensu? ![]() A wydaje Ci się, że ten marketing internetowy będzie "łatwy i przyjemny do napisania i prosty do obronienia "? Pewnie będę musiała zawęzić jakoś temat, bo przecież marketing internetowy to szeroki temat.Cytat:
To się nakłada solo czy to jest składnik maseczki?Cytat:
W pracy nie, ale jak się wdrążę w ten marketing internetowy to może będę mieć dodatkową wiedzę i umiejętności ![]() 2. Szukałam na swoim daty, ale znalazłam tylko 082010. Nie znalazłam nic innego. Hej Melka88 Zdolna bestia Gratuluję! ![]() Cytat:
Zależy kiedy będziesz zamawiać, może bym kupiła bransoletkę na kostkę ![]() Cytat:
Też nie wiedziałam, że w Krakowie jest taka aleja
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Lenko, właśnie przed chwilą odebrałam papkę Jadwigi i napisano na opakowaniu, że można stosować punktowo i płaszczyznowo na noc - podejrzewam więc, że można nakładać na calą twarz lub np. na strefę T
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#234 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wredna, mam dość prosty (przynajmniej z nazwy
), tylko jak ktoś nie miał matematyki ni grama więcej jak szczątki algebry i analizy, to brzmi to dla niego jak dla mnie zagadnienia chemiczne
|
#235 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
2. Dzięki! 3. właśnie kupiłam w realu po 10zł.Znajdzie - Bioderma dla cery naczynkowej. |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na lodach na Karmelickiej (tradycyjne lody z Krościenka, o których pisała któraś z Was) i faktycznie są przepyszne !
Jak byłam w Krościenku to nie smakowały mi tak bardzo jak wczoraj ![]() Cytat:
|
|
|
#237 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Kupiłam go zimą w aptece na all za 30zł, ale teraz nie mogę go w takiej cenie znaleźć
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Ja też go długo używałam i podobnie polowałam. Od jakiegoś czasu podpasowała mi Alterra - jest ciut mniej pomarańczowa i na miejscu, więc już nie mam napadów paniki
Zapisywać się trzeba na popularne zajęcia - najlepiej zadzwoń tam i zapytaj na które, bo ja się interesowałam wybraną grupą tylko (na jogę nigdy się nie zapisywałam, na stretch i pilates czasem udało mi się wejść bez zapisania czasem nie). Plusem jest to, że możesz odwołać telefonicznie tuż przed zajęciami, a 10 minut przed rezerwacja zwalnia się automatycznie. Jeżeli nie zmienili zasad multi - to można jednego dnia na basen i do klubu. Nie można dwóch wizyt w klubie załatwić.

Ale jak działa
? 

właśnie kupiłam w realu po 10zł.