|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
[B]colds dzięki[/B
] Cytat:
19 miesięcy ![]() Cytat:
Pierwsze zapalenie ucha miał jakoś w kwietniu. I od tamtej pory ma już sperforowaną błonę bębenkową. Paula pewnie miała całą. Zaczęło się od gorączki. Pediatra zajrzał do gardła, ale ucha już nie. I po paru dniach już zaczęła lecieć ropa. I potem laryngolog - antybiotyk - 1,5 tygodnia spokój. potem znowu wyciek - laryngolog - antybiotyk - 1,5 tygodnia spokój. Do wczoraj - znowu leci z ucha, ale tym razem jest mocno przeziębiony. Poszliśmy do innego lekarza (obaj prywatnie) i ponieważ ma katar nie dostał antybiotyku ogólnego tylko krople do ucha. We wtorek idziemy jeszcze na jedną konsultację.
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-26 o 18:20 |
||
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
A po prostu dochodzę do wniosku, że nie mam, co na siebie włożyć
Już wszelakie kombinacje tworzę.. Ech. mala_mysz - Może faktycznie ten lekarz ma rację. Oby.
|
|
|
|
#1653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a imię ma ładne i niepospolite, więc skoro jej się marzyło to dostała dziś prezent na dzień mamy poza tym jest już starszą panią, bo 70 lat zaraz skończy no i choruje na ogromne nadciśnienie, więc nie wiem, ilu jeszcze wnuków lub wnuczek doczeka a ja tak lubię spełniać czyjeś marzeniaForemki kupiłam takie silikonowe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60138113/ A meble kupujemy na razie same obudowy szafek, bo te fronty co chcieliśmy wycofują, nie pamiętam ich nazwy, więc czekamy na nową kolekcję - obsługa nas poinformowała, że ma być od lipca-sierpnia. Białych do kuchni nie chcę, bo już mam w sypialni i stwierdziłam, że co za dużo to niezdrowo ale te co oni ustawiają na ekspozycjach z białych frontów też mi się bardzo podobają, gdyby tylko były dostępne też w innych kolorach---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- No i oczywiście dziękuję dziewczynki za wszystkie miłe słowa po wizycie i wstawieniu zdjątek |
||
|
|
|
#1654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ladnie z waszej strony ![]() i imie tez bardzo ladne.tez sie nad nim zastanawiam-nie obrazisz sie jak cos-mam nadzieje podoba mi sie jeszcze Laura,Pola i Julita a dla chlopca to nie mam pojecia
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że nie wszyscy z siostrami mają super kontakt ... szkoda ... ale myślę że najlepiej wiecie kto spisze się w tej roli Iwcia udanego wypadu Filusia córci gratuluję Mała mysz kochana jeżeli lekarz mówi że jest ok to tak jest .. pamiętaj że dla jednych długość 2.5cm to ich długość szyjki przy czym inne mogą mieć swą długość 3.5 więc nie można ujednolicać bo być może Twoją naturalną długością jest 2.5 i nie ma niepokoju ... lidka śliczna z Ciebie dziewczyna i córcia boska i siostrzyczka tyż dziewczynki ostatnio podczytuję artykuliki z tej stronki http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...a-po-porodzie/ może warto dodać na pierwszą stronę
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
szukam inspiracji dla półek na książki, które muszę umieścić nad komodą wokół telewizora i nad biurkiem męża i mają być fajne i jednocześnie niedrogie oczywiście, bo dizajnerskie gadżety mi się podobają, ale kosztują jakieś koszmarne pieniądze
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam siostry, a zawsze chciałam miec.
Za to mam brata i On będzie chrzestnym. A chrzestną będzie najbliższa kuzynka męża, bo mamy z nią super kontakt.
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
lidka urządzanie mieszkania potrafi być koszmarne ... jeszcze jak trzeba ograniczać kasę ehhh
almariel najważniejsze że macie zaufane osoby
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, niedawno pisałyście, że wszystkie ubranka niemowlaka trzeba wyprać w proszku dla dzieci i wyprasować. a co z pościelą, pokrowcami na przewijak, kocykami, czy pieluchami tetrowymi? też trzeba wrzucić do pralki i przelecieć żelazkiem?
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/karuzela-mala-ksie...351250672.html myślicie że fajna ta karuzelka ?
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Konczi z funduszami na remont nie jest źle, bo oszczędzaliśmy mocno na ten cel właśnie, no ale parę tysięcy za jedną półkę to nie jest rozsądne wydawać, więc najlepiej jak by było i fajne i w rozsądnej cenie
a takiego trzeba się czasami a raczej zawsze naszukać i to męczące jestja na dzisiaj zmykam, jakoś gardziołko mnie pobolewa, pewnie po wczorajszej coli w kinie, więc piję ciepłe napoje tylko i zaraz się zapakuję do łóżka dobranocka kochane! |
|
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak na serio to obawiam sie ze po filmie "nad życie" będzie wysyp lilian (jeśli wiecie co mam na myśli). Jeszcze zastąpi maje czy julię na szczycie listy. Dlatego nie mogę sie zdecydować.
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Liliana to piękne imię jak Julka .. zresztą ostatnio Laura i Klaudia doszły do ładnych w moim odczuciu
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Melduję się tylko, że u mnie wszystko w porządku choć Jaśko od wczoraj mało aktywny :/ widzę że będę miała co nadrabiać... dopiero co wróciłam ze szkoły :/ i jutro również cały dzień... jeszcze muszę się trochę pouczyć, a taka wyrąbana jestem , że szok ... Do usłyszonka mamuśki
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi mi się podoba.
![]() A co do Liliany to uważam, że to śliczne imię. Zawsze mi się podobało. Takie wdzięczne i kobiece. |
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam możliwość zakupu tej karuzelki za 50 zł i się zastanawiam nad nią ale zastanawiam się czy nie lepiej wziąć jakąś z wyświetlanymi motywami na suficie ??? Lili ... lileczka ... liliana ... brzmi dość wdzięcznie
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-05-26 o 20:27 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A karuzele warto kupić chyba ze polujesz na inną.
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj dostalam wiadomosc ktora najbardziej sie obawialam
![]() Otoz ja nie zyje zbyt dobrze z tesciowa tzn.ona woli druga synowa i chocbym Bog wie jak sie starala,tamta bedzie numerem jeden. I okazalo sie ze ona jest w ciazy wiec szybciutko biora slub we wrzesniu. I juz widze jak moje dzieci przestana istniec,zacznie sie porownywanie i faworyzowanie tylko ich dziecka,a nie dosc ze beda mieli corke to juz wogole bedzie szczesliwa babcia. Tylko tamto dziecko bedzie sie liczylo,bedzie mialo prezenty,ich uwage a moje dzieci beda intruzami. Czuje sie fatalnie,mam ochote uciekac od niej jak najdalej zeby nie patrzec na to co bedzie sie dzialo bo serce mi peknie...
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mam nerwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Właśnie odbieram sobie w necie dzisiejsze wyniku... Patrze- jest mocz, morfologia i .. zwykła glukoza na czczo zamiast krzywej!!!!!!!!! Nosz szlag mnie jasny trafi zraz!!!!!!!!!!!1 to po cholere piłam to dziadostwo??!! o tak o? dla przyjemności??!! nie dość że nie zrobili badania to jeszcze przycieli sobie przez to jakieś 20zł, nosz przepraszam za wyrażenie, ale co za chu*e! Męczyłam się cały dzień z mdłościami po wypiciu tej glukozy i wszystko na marne, SUPER. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro kochana nic już nie poradzisz i już się nie polubicie to odpuść. A już na pewno nie zawracaj sobie tym głowy. I nie teraz kiedy jesteś w ciąży. Najważniejsze jest to jaki masz kontakt z mężem i jaką jesteś żoną dla niego. A co Ci po teściowej? Czy myślisz, że jeśli zacznie faworyzować dziecko szwagra to Twój mąż tego nie zauważy i nie będzie mu przykro? Przecież to też jego matka i jej wnuk. I to jaki ma się kontakt z synową nie powinien mieć żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce zeby moje dzieci tez to przezywaly zwlaszcza ze beda miec tutaj na miejscu tylko jedna babcie bo moja mama jest w DE.---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
A ta druga synowa to taka rura ze szkoda gadac,rozpowiada jakies ploty wiecznie i chce mnie sklucic z wszystkimi.A najlepsze jest to,ze ja jej mowilam ze core chce nazwac Maja a ona mi po miesiacu mowi ze wlasnie swojego kundla nazwala Maja zabic to malo
|
||
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak kruszynka pojawi się na świecie wszystko inne przestanie mieć znaczenie. Będziesz miała swoje szczęście i żadna teściowa nie będzie Ci myśli zaprzątać. |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... ide sie kapac |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Cały dzień spędziliśmy u mojej mamci,więc było super pojadłam tort i salatke jarzynową bo zrobiła na tą okazje![]() gratuluje wizyt i córeczek ![]() tak czytam o tych Waszych szyjkach i ja mam 4,4 to nie mam jakiejś przerośniętej heh? Bo jakos ciagle czytam o mniejszych ![]() synek na dzien mamy dal mi buzi,przytulil sie i powiedzial,że mnie kocha . A ma dwa latka dopieroA Dorianek calutki dzien serwuje mamci kopniaczki .mąż mi dal dzisiaj czereśnie Zerwal kilka pierwszych z drzewa sąsiada hehe .malutko mialam dzisiaj do nadrabianiaa bylam milo zaskkoczona
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-05-26 o 22:08 |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ufff już się bałam, że z 10 stron naskrobałyście, a tu tylko trzy także zdążyłam nadrobic dzisiaj przed szkołą.Kochane czujemy się STRASZNIE!!!! fontanna wręcz, 3 paczki chusteczek zużyłam, żeby to opanowac. Na biegu dokończyłam egzamin. Od momentu krwawienia z nosa cały czas mam katar, żeby to był zwykły katar to jeszcze bym nei narzekała ale to jakaś mordęga wygląda na to, że się przeziębiłam aż mi się płakac chce tak bardzo chciałabym zostac w domu ale mam dziś kolejny egzaminz dobrych wiadomosci to jedynie tyle, że wczorajszy egzamin z warsztatu reportązu radiowego zaliczyłam na 5 zobaczymy jak to będzie dalej miłego dzionka, nie naskrobcie za wiele idę się jakoś wyszykowac i poczołgac na autobus![]() kajaja gratuluje rozpoczecia 22 tygodnia ![]() konczita, anesh, aga_ton dziękuję lidka ta Twoja siostrzyczka to jak córeczka wygląda, taka podobna ![]() mala_mysz to super, że z dzidzią wszystko w porzadku ![]() konczita ładna i to bardzo ale cena mnie powaliła aaa jak za 50zł to o wiele taniej niż na all
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!! i zdrówka życzę
|
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje córeczki Cytat:
jeżeli masz nadżerke to na 100% z tego bo znam kilka takich właśnie przypadków Gratuluje udanej wizyty ![]() Cytat:
kochana nie przejmuj sie teściową ani tą jak ją nazwałaś "rurą" ![]() Najważniejsze że z chłopem w zgodzie żyjesz Ograncz z nimi kontakt do minimum, a komentarzami sie nie przejmuj bo szkoda nerwów. Zresztą jak dzidzia Ci sie urodzi to sama zobaczysz że olejesz tamte baby Cytat:
![]() Nie dosc że 20zł w dupie to jeszcze glukoza na marne !!!!! A nie masz rachunku z tego badania?? Niech małpy teraz za darmo robią. Ja dostaje zawsze rachunek z nazwą i ceną badania więc bym sie nie dała. Kurde nie dziwie sie że nerw bierze bo ja bym dostała k.u.r.w.i.cy ![]() Konczi dzięki, mam nadzieje że pogoda sie nie zepsuje bo teraz piknie słonko swieci i niech tak zostanie ![]() Wczoraj u mamci było git, znowu dla dzidzi mi kupiła ciuszki i pieluszki flanelowe kochana ta moja mamcia Ojciec mi sie wstawił bo od rana mieli gosci więc wieczorem już gadał trzy po trzy i jak już trzeci raz to samo pytanie zadawał to mi ciśnienie wzrastało i tabletki nawet nie pomagały pewnie ![]() Eeeh.... A sie nie przywitałam ![]() Cześć laseczki!!!! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

mój tż też ma takie zwyczaje więc może zrobię mu kanapeczkę z niespodzianką 
kiedyś były w ikei, później je wycofano, czyżby powróciły?

zabic to malo

Zerwal kilka pierwszych z drzewa sąsiada hehe
wygląda na to, że się przeziębiłam
miłego dzionka, nie naskrobcie za wiele idę się jakoś wyszykowac i poczołgac na autobus