"Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 13:07   #211
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

No właśnie cudowne Mamusie wszystko najpiękniejszego z okazji naszego święta!! Mnóstwa ciepła, Miłości, wytrwałości i pociechy
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
święte słowa !!!
absolutnie nie ma znaczenia ..
właśnie teraz wiem czego chce tak naprawdę w życiu..

a nawet powiem szczerze ze jestem całkowicie wyzwolona i zwariowana właśnie teraz w wieku po....trzydziestce
teraz wiem ze świat należy do mnie ...i wykorzystam to co powinnam wykorzystać..
i czuje ze swiat tez "leci" na mnie właśnie teraz
ZROBIE TEN TATUAZ! aaaa coooo....mi tez wolno...
Kocham pepco Filipek ma 3/4 ciuszków stamtąd. Płacę tyle samo co w pobliskim lumpeksie, a mam nowe ubranko. U nas nie ma takich bluzeczek

Fajnie to napisałaś Jak tylko zrobisz tatuaż to koniecznie się pochwal

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 13:17   #212
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie cudowne Mamusie wszystko najpiękniejszego z okazji naszego święta!! Mnóstwa ciepła, Miłości, wytrwałości i pociechy

Kocham pepco Filipek ma 3/4 ciuszków stamtąd. Płacę tyle samo co w pobliskim lumpeksie, a mam nowe ubranko. U nas nie ma takich bluzeczek

Fajnie to napisałaś Jak tylko zrobisz tatuaż to koniecznie się pochwal
pokaze napewno

dziewczyny..
zrobiłam małą zmianę w albumie zapraszam

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
młody spał do 11, potem zjadł zupę, chwilę polatał po mieszkaniu i zaczęłam nas szykować na dwór. Ale jakiś taki śpiacy był, więc wsadziłam go do łóżeczka, żeby zobaczyć czy chce poleżeć, a on znów poszedł spać

izabela jeśli dobrze pamiętam to idalka dostała na roczek stolik i krzesełko mammut, a ja właśnie przymierzam się do zakupu jakiegoś zestawu, więc napisz mi proszę czy to już tak na teraz się nadaje? Nie za duże to jeszcze dla naszych dzieci?

Ja też pokazuję i jak widzi zwierzaka i zapytam jak on mówi, to wtedy odpowiada prawidłowo, ale "koko" to chyba po prostu zbiorcza nazwa wszystkich zwierzątek

my też zawsze dawałyśmy mamie kwiatki zerwane w ogrodzie :d jak jest możliwość to po co przepłacać :d

u nas pepco brak, czasem jak jestem w rodziców to zajrzę, ale dla chłopców to straszna tam bieda, za to dla dziewczynek są super rzeczy Chciałam coś kupić siostrzenicy męża i nie mogłam się zdecydować, a dla dawida wzięłam tylko koszulę w biało-zieloną kratę
te ubranka małego kibica widziałam, ale u nas przydałby się napis "kibicuję razem z mamą", bo akurat tata nie kibicuje

jaki entuzjazm... Przestań, bo się trzydziestki nie będę mogła doczekać :d
:d:d:d

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 14:19   #213
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Izabela jeśli dobrze pamiętam to Idalka dostała na roczek stolik i krzesełko mammut, a ja właśnie przymierzam się do zakupu jakiegoś zestawu, więc napisz mi proszę czy to już tak na teraz się nadaje? Nie za duże to jeszcze dla naszych dzieci?
tak, dostała
ale serie Kritter http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/14956/
chyba wysokość podobna do Mamuta

generalnie są trochę za wysokie, bo jak siedzi to nóżkami nie dosięga do podłogi,
ale bardzo lubi siedzieć,
umie sama sprawie wejść i zejść

ostatnio jak bylismy przymierzać buty, to był straszny ryk
dopóki krzesełek mamunt w sklepie nie zauważyła i juz ok
Stary 2012-05-26, 14:43   #214
mik23
Rozeznanie

witajcie
Po pierwsze, mamuski wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy Po drugie powiem wam, dzis pierwszy raz zostawilam małą z teściową na 4 godz a my z tz pojechalismy po małe upominki na naszych chrzesnic i niuni na dzien dziecka. I powiem wam ze wcale nie odpoczelam- po pierwsze denerwowalam się czy nie placze, nie marudzi itd, po drugie zapomnialam sie i w samochodzie mowie Myszko chcesz pic i dopiero jak tż wybuchnał smiechem to dotarlo do mnie ze mała z nami nie jedzie i tak mi sie przykro zrobilo ze sie rozwylam... Normalnie nie moglam sobie znaleźć miejsca na tych zakupach bo mi jej barkowalo... Natomiast wracamy zajezdzamy do tesciów po małą a ona rozesmiana bawi się z babcią, normalnie jak ją zobaczylam to bylam taka szczęsliwa az ją wysciskałam
Chyba musze ją częściej zostawiac pod opieką babci itd bo musze przyzwyczajać siebie do mysli ze nie mozemy byc ciagle razem 24h ze tez moze ktos z nia zostac...ale ciezko naprawde ciezko mi dzis bylo...
lece Was poczytac- chyba ze mala sie przebudzi-oby pospala troche
Stary 2012-05-26, 14:55   #215
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
witajcie
Po pierwsze, mamuski wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy Po drugie powiem wam, dzis pierwszy raz zostawilam małą z teściową na 4 godz a my z tz pojechalismy po małe upominki na naszych chrzesnic i niuni na dzien dziecka. I powiem wam ze wcale nie odpoczelam- po pierwsze denerwowalam się czy nie placze, nie marudzi itd, po drugie zapomnialam sie i w samochodzie mowie Myszko chcesz pic i dopiero jak tż wybuchnał smiechem to dotarlo do mnie ze mała z nami nie jedzie i tak mi sie przykro zrobilo ze sie rozwylam... Normalnie nie moglam sobie znaleźć miejsca na tych zakupach bo mi jej barkowalo... Natomiast wracamy zajezdzamy do tesciów po małą a ona rozesmiana bawi się z babcią, normalnie jak ją zobaczylam to bylam taka szczęsliwa az ją wysciskałam
Tez bym sie poryczala. Dobrze, ze zostawilas , ja dalej nie moge sie rozstac z mloda . Jedyny raz jak zostawilam mloda to bylo jak nie mialam wyboru, bo musialam nasze auto oddac kupcowi, a taka podroz tma i spowrotem trwala 3h, tz byl juz w trasie do hiszpanii, wiec zostawilam Lene na te 3h z moja sis, akurat wyrobilam sie pomiedyz jedzonkiem i strasznie sie stresowalam,mloda miala 3 miesiace:P

Tez musze przekonac sie chociaz do wyjscia z tztem jak mloda spi(zeby tesciowa u nas byla), ale mloda musi przesypiac ladnie bez zadnego plakania chociaz do 5 w nocy, bo od paru miesiecy budzi sie po godiznie od zasniecia:P

Tz zaczyna prace w poniedzailek na 10

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

ada- ja chcialam kupic komplet z polska flaga itp ale u nas b yly tylko dla wiekszych dzieci, a dla niemowlakow byly hiszpanskie ale za male, angielskich nie bylo, bo mi to obojetne ktore z tych 3 by miala :P

co chcesz tatuowac??

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 21:08   #216
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Oj je....i to kilka razy. Niestety przespane noce chyba nie są mi pisane...
"cycy" musi być i już...
to dokładnie tak jak u nas tylko zdaje mi się że czasem bardziej niż jeść on po prostu musi sobie pociumkać żeby poczuć bliskośc mamy i sie uspokoić czasem starczy jak mi reke w nocy włoży pod piżamke i trzyma i spi dalej córcia moja od 3 miesiąca praktycznie noce przesypiała a teraz cud jest jak spi jedna noc całą no ale trudno każde dziecko jest inne.Troche się boje co to bedzie jak go zaczne odstawiać.

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 21:18   #217
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
dzis pierwszy raz zostawilam małą z teściową na 4 godz

łłałł w szoku jestem

Ja normalnie czasami jeżdżę sama na zakupy czy często spotykam się ze znajomymi (bez młodej).
Stary 2012-05-26, 21:42   #218
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
pokaze napewno

dziewczyny..
zrobiłam małą zmianę w albumie zapraszam

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

:d:d:d
ada gdzieś ty tego przystojniaka tak długo przed nami chowała ?
Fajną masz fryzurkę.

Cytat:
witajcie
Chyba musze ją częściej zostawiac pod opieką babci itd bo musze przyzwyczajać siebie do mysli ze nie mozemy byc ciagle razem 24h ze tez moze ktos z nia zostac...ale ciezko naprawde ciezko mi dzis bylo...
Nie dziwię Ci się. Moja została 2 razy 2 godz z tżtem a ja na niczym się skupić nie mogłam i choć byłam na ważnym spotkaniu to miałam chęć wsiąść w samochód i wrócić do moich słodziaków.
Poza tym zawsze jest z mamusiom, no nie licząc szybkich wyskoków do sklepu lub lumpka, ale to wtedy śpi a tż odpoczywa.
Ani z babcią ani z teściową ani z nikim innym jej nie zostawiam.

Ostatnio nie mam czasu na NIC.
We wtorek zdechł nam Heniek, nasz pies. Miał ponad 15lat.

Wczoraj od rana byłam u 2 lekarzy. Gin przepisała mi tabsy na zanik mleka w piersiach - Bromergon. Czy któraś je brała? Jak to działa?

Poza tym zrobiłam cytologię i niecierpliwie czekam na wyniki.
Czeka mnie jeszcze wizyta u dermatologa i laryngologa. Jak ja to lubię
Potem byliśmy w ogrodzie zoo botanicznym. Mała karmiła kozy. Spodobał jej się waran bo drapał pazurami w szybę , surykatki i niedźwiedź.
Poza tym bardzo boi się mrówek. Jak jakąś zobaczy to zaraz krzyczy i ucieka. Trochę śmiesznie to wygląda. Ja tak reaguję na pająki

Dziś byliśmy nad jeziorem. Oczywiście mała poleciała do lodowatej jak dla mnie wody i jako jedna z 5 osób się kąpała. Weszła usiadła i chlapała rączkami. Wzięłam jej pontonik ale chciała z niego wyskakiwać.
Ewidentnie uwielbia wodę jak jej tatuś
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 22:25   #219
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wczoraj od rana byłam u 2 lekarzy. Gin przepisała mi tabsy na zanik mleka w piersiach - Bromergon. Czy któraś je brała? Jak to działa?
ja brałam,
to są bardzo silne hormony,
sporo kobiet źle się po tym czuję

mi nic nie było, poza wysypka na rekach

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Nie dziwię Ci się. Moja została 2 razy 2 godz z tżtem a ja na niczym się skupić nie mogłam i choć byłam na ważnym spotkaniu to miałam chęć wsiąść w samochód i wrócić do moich słodziaków.

ja sobie nie wyobrażam nie móc spokojnie zostawić młodej z tż,
w końcu to jej tatuś i potrafi się nią zająć najlepiej,
poza tym powinni mieć czas tylko dla siebie a ja potrzebuje się spotkać z koleżankami, wyjść na babskie zakupy z siostrami
jak Idi jest z tż to jestem całkowicie spokojna

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2012-05-26 o 22:27
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 22:37   #220
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja brałam,
to są bardzo silne hormony,
sporo kobiet źle się po tym czuję

mi nic nie było, poza wysypka na rekach

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

poza tym powinni mieć czas tylko dla siebie a ja potrzebuje się spotkać z koleżankami, wyjść na babskie zakupy z siostrami
Ja jakbym zostawila mloda z mala to na bank bym sie nie martwila, tyle, ze nie musze nigdzie sama isc... nie mam zadnych kolezanek tutaj zadnej rodziny... wiec nie ma sensu

Stary 2012-05-26, 22:39   #221
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

JA też zostawiam Igorka z mężem i to często praktycznie na cały dzień(10 godzin)
i świetnie sobie radzi synuś szczęśliwy córcia też

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 23:04   #222
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Też słyszałam tylko, że to mocny hormon... Koleżanka bierze na problemy z zajściem w ciążę

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 23:29   #223
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
o mamusiu, to chyba nie jest normalne że Nino tyle czasu ma ten kaszel. ci lekarze w uk to jacyś niepoważni czy co
nam na kaszel pomagają inhalacje z mucosolvanu i soli fizjologicznej. z syropów to deflegmin lub mucosolvan. tyle że to na receptę jest

super że urodzinki udane i Nino zadowolony
teraz jakiś garaż na te nowe fury Ninka musisz kupić
No niestety lekarze tutaj maja inny system reagowania i syropow na przyklad tu jak na lekarstwo No ale juz z Ninkiem lepiej, bo cieplo sie zrobilo, wiec i kaszel prawie sie skonczyl

Cytat:
a nie gada czegoś tam po swojemu? cały czas cichutko jest?
Mateuszowi za to paszcza się nie zamyka, ciągle gada po chińsku. wszelkie nauki żeby powiedział coś po polsku nie przynoszą efektu a jak proszę żeby powiedział mama to ciągle słyszę "tata" czasem "dada". w ogóle dla niego to wszystko jest tata albo dada
tylko tatuś się cieszy że syn tata mówi
Ninek tez gada po swojemu ale tylko on chyba rozumie co mowi
Najczesciej mowi "ajeje" albo "ajuju" i pokazuje paluszkiem w roznych kierunkach wiec chyba nie wskazuje niczego konkretnego a raczej pokazuje, ze "przemawia do ludu".

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Anessko, czy przesyłka dotarła? Aaa, proszę zmień mój wiek na 30 , dzięki

zaglądam na chwilkę, pochwalić się, że od piątku Maksio już sam chodzi wcześniej od świąt Wielkanocnych robił parę kroków sam, tak 2-3 kroki, a teraz popyla już wszędzie na nóżkach
Niestety nie ale mam awizo, wiec moze to i to
za chodzenie!!

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo
pozdrawiamy zatem z Łucją i jej małą siostrą
to dwie panienki beda po domu biegac

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Z nowości to Lila SAMODZIELNIE CHODZI

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Witamy
Słuchajcie, czy u Waszych dzieciaczków wystąpiła jakaś reakcja po tygodniu powiedzmy od szczepienia na różyczkę ?
jeszcze nie szczepilismy ale nie wiem nawet czy tu to ta sama szczepionka co w PL
I drugie pytanie odnośnie jedzenia, jak Wasze dzieciaczki jedzą?
Mięsko, warzywa chętnie ?
Miesko bardzo niechetnie, ryba to juz w ogole leee warzywa ciezko ale cos tam wcisne, najchetniej to owoce w kazdej postaci i kazdej ilosci
I jak z nabiałem, co dajecie ?
jogurty owocowe, mm i czasem ser zolty ale nie bardzo mu odpowiada
Czym w upał przepajacie?
Ile butelkowe dzieci Wam piją?
Nino pije tylko wode, baaardzo rzadko sok ze swiezo wycisnietych owocow - wyjdzie od 100 do 200 ml
Cytat:
my również skorzystamy z tego przepisu na dziewczynkę ale za jakieś 3-4lata pewnie

to tak jak my

a właśnie jaką wodę piją wasze dzieci? kranówę gotowaną czy mineralną. jak mineralną to jaką, specjalną dla dzieci? trzeba mineralną gotować? patrzycie czy posiadają ten certyfikat Instytutu Matki i Dziecka?
mineralna, nisko sodowa.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ach zapomniałam wam napisać z czego się śmiałam ostatnie kilka dni i każdemu to opowiadałam,więc napisze i tu

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Mój Igor oststnio budzi się w nocy na jedzenie czy wasze maluchy też jeszcze jedzą w nocy?
Ninek nie je w nocy od 10 miesiaca zycia

Cytat:
ale pięknie odgłosy naśladuje Mati umie tylko psa i kurę a jak pytam o krowę to zaczyna pluć

Uffff, cos tam nadrobilam

Jest juz tak pozno a ja nie spie od 5 rano, wiec tylko krociutko:
Nino znow jest lysy Ale tym razem jakos lepiej wyglada. chyba mi dziecko dorosleje
Moze jutro wstawie fotki, bo dzis to za pozno juz.
Paaaa!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 08:09   #224
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ZROBIE TEN TATUAZ! aaaa coooo....mi tez wolno...

Cytat:
wspólczuję

Cytat:
jeny ja też. nawet nie pomyślałam nigdy ciekawe jak tam Oli z tatą. zostawiam go cały dzień jak jadę do szkoły nie wyobrażam sobie inaczej zresztą ja nie mam problemu z moimi zostaje bardzo często z teściami raz z moją siostrą moim bratem (15lat) i moją babcią (70lat)

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
\

Nino znow jest lysy Ale tym razem jakos lepiej wyglada. chyba mi dziecko dorosleje
Moze jutro wstawie fotki, bo dzis to za pozno juz.
Paaaa!
czekam na foty

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 08:14   #225
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze, mamuski wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy Po drugie powiem wam, dzis pierwszy raz zostawilam małą z teściową na 4 godz
ło jej
no to czas najwyższy pępowinę odcinać

my często zostawiamy małą z teściową i wychodzimy sobie razem z TŻ
ale teściowa z nami mieszka -piętro niżej- więc mała widzi ja codziennie, uwielbiają się. Teściowa wie jak się z nią bawić, jak uśpić itp. więc jestem zupełnie spokojna.

z TŻ zostaje jak chce po południu np. jechać na zakupy, iść do fryzjera itp. tez bez problemu

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2012-05-27 o 08:17
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 08:22   #226
iizabelaa
Zakorzenienie

Idi poza tż, to zostawiam jeszcze z mamą, też całkowicie spokojnie, bo się codziennie widują, a mama ma podejście do dzieci,
zresztą juz raz ja z mamą zostawiliśmy na 24h

a tak to z nikim innym, ale po prostu nie było takiej potrzeby, myślę, że spokojnie by została z moimi siostrami.
Stary 2012-05-27, 08:48   #227
mik23
Rozeznanie

Cytat:
łłałł w szoku jestem

Ja normalnie czasami jeżdżę sama na zakupy czy często spotykam się ze znajomymi (bez młodej).
a ja bez małej prawie sie nie ruszam, do tej pory wszedzie ją zabieralismy i poza tym mała jest prawie bez przerwy ze mną i dlatego ciezko mi bylo wczoraj jak ją zostawilam...
Stary 2012-05-27, 08:49   #228
Montii
Zakorzenienie

U nas od małego Fabi zostaje z tż na 3-4h albo i na 8-9 bo i tyle godzin miałam zajęcia. Ja na uczelni odpoczywam
a z rodzicami został na 3-4 h może z 5 razy też bez problemu
z nikim innym nie, no i może wtedy bym rozmyślała co robia, jakby został z jakąś moją koleżanką..ale póki co takiego rozwiązania nawet nie biorę pod uwagę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 10:03   #229
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Tez bym sie poryczala. Dobrze, ze zostawilas , ja dalej nie moge sie rozstac z mloda . Jedyny raz jak zostawilam mloda to bylo jak nie mialam wyboru, bo musialam nasze auto oddac kupcowi, a taka podroz tma i spowrotem trwala 3h, tz byl juz w trasie do hiszpanii, wiec zostawilam Lene na te 3h z moja sis, akurat wyrobilam sie pomiedyz jedzonkiem i strasznie sie stresowalam,mloda miala 3 miesiace:P

Tez musze przekonac sie chociaz do wyjscia z tztem jak mloda spi(zeby tesciowa u nas byla), ale mloda musi przesypiac ladnie bez zadnego plakania chociaz do 5 w nocy, bo od paru miesiecy budzi sie po godiznie od zasniecia:P

Tz zaczyna prace w poniedzailek na 10

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

ada- ja chcialam kupic komplet z polska flaga itp ale u nas b yly tylko dla wiekszych dzieci, a dla niemowlakow byly hiszpanskie ale za male, angielskich nie bylo, bo mi to obojetne ktore z tych 3 by miala :P

co chcesz tatuowac??
tajko ..
od dwóch lat myśle co to ma byc..
no a musi byc to coś wyjątkowego i musi mi sie podobać "na zawsze"
chcę coś delikatnego i kruchego z pozoru..
ale silnego i mocnego z charakteru..
jedno co mnie kusi..
to ptak..
i chyba będzie to koliberek unoszący się nad kwiatem z kroplami wody .. projekt raczej własny z pomocą fachowca
podobają mi sie ukryte rysunki..np. tż ma na ramieniu dość duży ..nieliczni tylko potrafią dostrzec co on przedstawia
jest na nim tygrys walczący ze smokiem..gdzieś w albumie chyba jest jego ręka na widoku

Cytat:
ada gdzieś ty tego przystojniaka tak długo przed nami chowała ?
Fajną masz fryzurkę.

Poza tym zawsze jest z mamusiom, no nie licząc szybkich wyskoków do sklepu lub lumpka, ale to wtedy śpi a tż odpoczywa.
Ani z babcią ani z teściową ani z nikim innym jej nie zostawiam.

Poza tym zrobiłam cytologię i niecierpliwie czekam na wyniki.
Czeka mnie jeszcze wizyta u dermatologa i laryngologa. Jak ja to lubię
Potem byliśmy w ogrodzie zoo botanicznym. Mała karmiła kozy. Spodobał jej się waran bo drapał pazurami w szybę , surykatki i niedźwiedź.
Poza tym bardzo boi się mrówek. Jak jakąś zobaczy to zaraz krzyczy i ucieka. Trochę śmiesznie to wygląda. Ja tak reaguję na pająki

Dziś byliśmy nad jeziorem. Oczywiście mała poleciała do lodowatej jak dla mnie wody i jako jedna z 5 osób się kąpała. Weszła usiadła i chlapała rączkami. Wzięłam jej pontonik ale chciała z niego wyskakiwać.
Ewidentnie uwielbia wodę jak jej tatuś
kochana żadna fryzura ..to bałagan na włosach(spinam tylko do góry i tyle)...zresztą mam takie odrosty ze aż wstyd ..od porodu nic nie robiłam jeszcze z włosami..raczej zetnę końcówki(które mają 5cm a odrost ma 25 cm) bo zapuszczam teraz i będę miała swój naturalny kolor

o Ja też musze zrobić cytologie
trzymam mocno kciuki za dobry wynik

bardzo współczuje straty pieska
miał swój wiek już..

a My mamy inny problem z zostawieniem Wiktora z kimkolwiek..nawet z tżtem...On po prostu szału dostaje jak mnie nie widzi
owszem bawi się ze wszystkimi ale mnie musi widzieć na horyzoncie
jak idę się umyć wieczorem to juz po pięciu minutach słyszę żałosny płacz ..i tż naprawdę robi wszystko co może żeby go uspokoić..
i w ten sposób tż nie chce już z nim zostawać sam na sam

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2012-05-27 o 11:25
Stary 2012-05-27, 10:11   #230
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tajko ..

podobają mi sie ukryte rysunki..np. tż ma na ramieniu dość duży ..nieliczni tylko potrafią dostrzec co on przedstawia
jest na nim tygrys walczący ze smokiem..gdzieś w albumie chyba jest jego ręka na widoku
moj tz ma tylko piorko po wewnetrznej sgtronie ramienia

Stary 2012-05-27, 10:15   #231
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
U nas od małego Fabi zostaje z tż na 3-4h albo i na 8-9 bo i tyle godzin miałam zajęcia. Ja na uczelni odpoczywam

Idi też od początku zostaje z tż

W końcu jest nas dwoje rodziców
Stary 2012-05-27, 10:18   #232
Montii
Zakorzenienie

dokładnie

[LEFT]
Stary 2012-05-27, 10:19   #233
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Idi też od początku zostaje z tż

W końcu jest nas dwoje rodziców
Ja bym zostawila mloda z tztem ale nie mam po co, byla kilka razy jak mieszkalismy w uk, albo tu na spacerze czy w sklepie. Tyle, ze ja do fryzjera nie chdoze, do kosmetyczki tez nie, do mamy nie pojade bo troszke mnie dzieli, kolezanek tu nie mam... moze pojde zbierac jagody:p

Stary 2012-05-27, 10:21   #234
Montii
Zakorzenienie

U nas najczęściej to moment kiedy ja jadę na uczelnię. Nie kosmetyczkuję ani nie fryzjeruję się regularnie
Ale czasem lubię iść sama na shopping muszę iść do lumpka sama, już miesiąc sobie obiecuje... Fabian nienawidzi tam wchodzić i zaraz ryczy nie wiem czemu..w H&M tego nie ma

[LEFT]
Stary 2012-05-27, 10:35   #235
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tz ma tylko piorko po wewnetrznej sgtronie ramienia
wiemmm
widziałam
i od razu pomyślałam ze to strasznie w tym miejscu musiało bolec

W

G
Stary 2012-05-27, 11:00   #236
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja do fryzjera nie chdoze, do kosmetyczki tez nie
ja też nie chodzę
u kosmetyczki byłam raz, wole sama o siebie zadbać

A jeszcze co do dzieci i tż, to ja tez preferuję opcję, że tż wychodzi z młodą aja zostaję sama w domu.
Jadą np. do teściów i mam kilka godzin dla siebie jak potrzebuję.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2012-05-27 o 11:07
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 12:16   #237
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Znów od 6 nie śpimy Teraz tatuś próbuje młodego położyć na drzemkę, ale chyba jeszcze nic z tego.
Ja czekam aż sernik upiecze i zwolni miejsce karkówce

Cytat:
tak, dostała
ale serie Kritter http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/14956/
chyba wysokość podobna do Mamuta
dzięki
sprawdziłam wymiary i są bardzo zbliżone, wysokość siedziska taka sama, a stolik w mammucie ciut wyższy

Cytat:
pierwszy raz był ciężki, ale potem będziesz coraz spokojniejsza więc jeśli tylko babcia jest chętna to warto czasem Karinkę z nią zostawić, dla małej to też ważne żeby umiała z kimś innym zostać

Cytat:
bardzo współczuję

Cytat:
święte słowa
ja jestem z małym po całych dniach sama, ale jak chcę iśc na mecz czy spotkać się z koleżankami, to oczywiste że mąż zostaje z młodym i nie martwię się wtedy czy wszystko ok i nie dzwonię żeby ich skontrolować
poza tatusiem to Dawida zostawię bez obaw z moimi rodzicami (ale rzadko, bo mieszkają daleko) i na 1-2h z moją siostrą, z teściową już gorzej bo ona ma ciekawe pomysły w kwestii żywienia mojego dziecka
też bymtak chciała żeby tż zabrał małego na parę godzin a ja zotanę w domu, ale nie bardzo jest gdzie pojechać

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
No niestety lekarze tutaj maja inny system reagowania i syropow na przyklad tu jak na lekarstwo No ale juz z Ninkiem lepiej, bo cieplo sie zrobilo, wiec i kaszel prawie sie skonczyl
to super, że wreszcie jest lepiej

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2012-05-27 o 12:18
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 13:25   #238
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

A jeszcze co do dzieci i tż, to ja tez preferuję opcję, że tż wychodzi z młodą aja zostaję sama w domu.
Jadą np. do teściów i mam kilka godzin dla siebie jak potrzebuję.
u nas czesto tż chce iść sam a mi jakoś żal siedzieć w domu i pakuję się z nimi
ale często zabiera go na mecz, taki stadionowy zwyklak to ja już się z nimi nie zabieram bo to mnie nie interesuje, idą sami

[LEFT]
Stary 2012-05-28, 00:27   #239
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ada- na tym zdjęciu wygląda jakbyś miała wygolony jeden bok a reszte włosów długą?
Tż poszedł na nockę a ja pocieniowałam włosy bo już za grube były, podcięłam grzywke i pofarbowałam. Spokój na jakiś miesiąc

Też wyganiam czasem tżta z małą na plac zabaw, żebym mogła w ciszy i spokoju posprzątać, poprasować lub coś ugotować.
Właśnie w piątek ich wygnałam a sama piekłam ciasto z rabarbarem i robiłam gofry z bitą śmietaną i truskawkami. Jak było gotowe to zadzwoniłam po głodomorry.
Boję się zostawiać młodą z tż czy kimkolwiek innym, bo od pomysłów tżta już nie raz włos mi się zjeżył a nikt inny nie wie do czego mała jest zdolna i może jej nie upilnować.
Nauczyła się dziś wchodzić na krzesła. A z krzesła niedługo na stół pewnie wlezie a dziś próbowała na parapet. Poza tym chodzi sobie na dwóch nogach po kanapie bez trzymanki i juz parę razy by spadła. Chce wkładać wtyczki do kontaktów. Kręci pokrętłami od gazu w kuchni.
Wrzuca klucze do kibla.
No pomysły ma coraz lepsze....

monti- nie wiem czemu ale jak idę z Oliwią do lumpa to od razu jest syrena i nic nie mogę zobaczyć. A w każdym innym sklepie ucieka z wózka i spaceruje, ogląda, dotyka i odkłada na miejsce.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 07:47   #240
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
nareszcie poniedziałek więc można odpocząć choć troszkę
weekend spędziliśmy w ogrodzie. Mateuzsz wyszalał się za wszystkie czasy i w domu padł jak kłoda a i ja nawet trochę odsapnęłam bo tata i dziadek przejęli bąbla

a od soboty w południe Mateusz nie ma smoka, czyli wczoraj był pierwszy dzień bez dydusia i było ok jakoś tak samo wyszło bo w sobotę zasnął bez smoka, przespał całą noc, w niedzielę nie mogłam go rano znaleźć, na drzemkę padł bez a jak znalazłam to stwierdziłam że jak tyle wytrzymał bez dopominania się to zobaczymy jak dalej będzie no i jest normalnie, nie ma płaczu za smokiem, zasypia też normalnie tylko w kółko gada i nie ma czym go wyciszyć, hehe

lecę bo idziemy dziś na Knilla. nadrobię jak wrócimy

aaaa dziewczyny dziś w lidlu są koszulki i spodenki dla dzieci

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości