Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 20:40   #391
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

dodam, ze koń strasznie się napalał na przeszkody
słowa instruktorki zanim zaczęłam drążki jeździć: niech Pani uważa bo on bardzo napalony na takie sprawy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:50   #392
muffinka90
Zakorzenienie

kasia to fajnie wam sie z ta dziaeczka udalo trawe siej i styka, przynajmniej roboty bedzie malo

goldi buahahah, tak, te koronkowe mu kupie
bedzie mlodych do slubu wiozl i sobie zazyczyli, zeby mial biale rekawiczki, juz mialam zamowic, te co wrzucilas, ale rekwiczki za piataka, a przesylka 12-17 zeta to przesada
moj tata mowil, zebym mu gumowe, jednorazowe kupila i bedzie cacy

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

p.s. goldi jak bylo na koniu?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Laski kupiła któraś z Was tą pościel z Biedry?

Muffi za F. za posmakowanie stóp!

elfie ja sie staram nie wlaczac tv, poki mlody nie pojdzie spac wieczorem, bo nic innego nie robi, tylko sie wgapia, a jak dla mnie to jest mu to do szczescia absolutnie niepotrzebne

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:55   #393
glamourous
Zakorzenienie

Goldi piekne fotki napalonego ogiera

Moi panowie tez za telewizorem oczy gubia
Ale im raczej nie pozwalam

Zezarlam juz pol sloika nutelli i jeszcze bym mogla
Stary 2012-05-26, 21:02   #394
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
i będziesz teściową
i dam popalic tej, co mi synusia ukradnie
nie no, bede najlepsza tesciowa pod sloncem jak zasluzy

Olusia mi sie tez przypomnialo, nie wiem gdzie to slyszalam, ale babka tez miala meza balaganiarza, w koncu pozbierala wszystkie jego smierdzace skarpwtki z podlogi i wrzucila mu do teczki, a on zaniosl to do pracy podobno wiecej juz nie rozrzucal, sesese...

owieczko kuzynka ma nianie Baby Ono, zadowolona jest.

sozaa tego kota to chyba bym lubie koty, ale takie suczyska wredne to mnie wkur... (mialam kiedys takiego kocura, wiec znam ten bol )

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Właśnie, wszystkiego naj naj mamunie

Muff pociesz się ze ja będę podwójną teściową. Aż się sama siebie boję.

Olusia mnie też w☠☠☠☠ bierze jak tżta skarpetki są wszędzie, niedługo mi zlodówki wyskoczą, albo obudzę sie na poduszce z nimi. Może trzeba te wszystkie porozkładane rzeczy kłaść właśnie tżtowi pod nos, jak je zupę to obok talerza, albo jak się będzie kapał to na prysznicu mu rozwiesić albo na umywalce... Ale z kolei latać z takimi śmierdziuchami.. .

Jedziemy dziś na zakupy w czwóreczkę, juz mieszkanko uprzątnięte, potem szarlotkę upiekę, znalazłam jakiś przepis, ciekawe co mi wyjdzie, bo moje szarlotki jakieś nigdy specjalnie pychuśne nie były, ale zjadliwe to i owszem, więc nadal szukam złotego przepisu.

Dziewczyny zauważyłam ze moje dziecię strasznie wrażliwe jest, jak ja na żarty krzyknę, albo naprawdę, to spoko, ale nie daj Boże tż podniesie głos na Milka to jest taki załośliwy płacz że nie mogę go uspokoić, płacze potwornie, łzy kapią na mnie, a on patrzy na tatę i wybucha kolejnymi spazmami. Tż zdezorientowany.

A, wczoraj ściełam włosy na bombkę, nie umiem dodawać zdjęć wiec jak tż się zlituje to umieszczę fociaka w klubie.

Idę spakować pieluszki i inne fatałaszki i jak maluch wstanie to zmykamy do miasta

czekamy na fotke ja tez musze do fryzjera, ale sie boje, bo w Sz-nie nie bylam jeszcze, a do mojej fryzjerki za daleko...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:03   #395
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Goldi piekne fotki napalonego ogiera

Moi panowie tez za telewizorem oczy gubia
Ale im raczej nie pozwalam

Zezarlam juz pol sloika nutelli i jeszcze bym mogla
niestety to wałach, nie ogier na ogierach prawdziwych jeździłam 3lata i to były najlepsze jazdy

zezryj drugie pol, co bedzie tak stalo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:10   #396
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
nie dziwne, że Sonia takimi tekstami wali talet po mamusi ma

a jakie używasz??? i jakie ogólnie masz na ich temat zdanie bo ja narazie Cerazette biore ale myśle jeszcze z 2 miechy pokarmić i zakręcić sutki......

a mój syncio pobudka o 7 dzisiaj jak nigdy przeważnie najwczesniej o 8 wstajemy no ale wybaczam hehe tż wrócił z pracy z nocki a ja walnełam tekst " to co kochanie jedziemy na rynek?" a on jak zawsze puka sie mi w głowe mówi, żebym sie zbierała to pojedziemy byłam w szoku no i dostałam od chłopaków spódniczke i bluzeczke od chłopaków tzn od Mikusia a tata płacił heh

posprzątałam jeszcze zostało mi odkurzyć ale Mikuś śpi to niechce go budzić.....zauważyłam, że mały na brzuszku dłużej śpi a w dzień przeważnie tak kima i na noc zasypia ale go przekręcam później bo sie boje........

dziewczyny czytające moją historię w klubie mam pytanie w jaki sposób moglibyśmy sie zabezpieczyć??jakaś umowa czy coś?? bo boje sie, że jak taki numer nam odwalili to żeby później nie było że my kase wewalimy zrobimy a oni nam ładnie podziekują i każą wypierdalać teraz widze że można sie wszyskiego spodziewać po nich a tż jest przykro i pewnie głupio wobec mnie, że jego rodzina taki numer wywineła nam...
Basiula w pl sa tylko jedne plastry http://www.studentnews.pl/img/serwis...y_Evra_375.jpg
dopiero pierwszy cykl uzywam, wiec nie wiem jak to bedzie na dluzsza mete, jak narazie plamie co jakis czas, ale mysle, ze to sie za miesiac-dwa unormuje, popytam ginka we wtorek, no i musze jakis dobre miejsce na naklejenie znalezc, zeby mlody nie skubal, co tez czyni, jak tylko zobaczy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:11   #397
sozaa
Rozeznanie

mialam Wam to napisac 2 posty temu i caly czas zapominalam!

Promocja na pampersy:
- Auchan 47,99 economy pack
- SuperFarm - 39.99 economy pack - kupilam
- Makro - 37,?? - volume pack

Goldika ale z Ciebie laska a propos koni, moja siora kupila sobie konia we Wloszech i moi rodzice sie smieja, ze w jednym czasie doczekali sie dwoje wnuczat bo ona im o tym powiedziala, mniej wiecej wtedy jak sie Anka urodzila.

Glam, i dlatego ja nie moge miec Nutelli w domu!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:12   #398
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dzis z Tz na rynku i w Biedrze bo dzis grill.Jak tak to za zzakupami nie przepada a jak ostatnio chce jechavc sama a go z mała zostawic to sie fanem zakupow stał.Nic sobie nie kupiłam ale....spotkałam mojego ex (wrog publiczny nr 1 mojego Tzta.I niedługo potem dostałam esa jak kwitnaco wygladam i ze macierzynstwo mi słuzyKwitnaco to na pewno jak dynia jesienia

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

A ja nic nie dostała bo " jak pojedziemy do galerii to sobie cos kupisz" tak chyba za 100 lat.

glam, oj tam, oj tam, od razu podla, obiektywna:brzyd al:
dla Soni za odwage

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:13   #399
sozaa
Rozeznanie

z okazji dnia matki obcielam sobie grzywke, na krociotka, na koszt TZ, pojechaam z nim do fryzjera i jak juz go kobita obrobila to ja sie na fotel wpakowalam zrobilam sobie paznokcie, 3 raz od przeszlo roku, bo jak bylam w ciazy i zaraz po porodzie, nie malowalam ich, i zrobilam sobie moj ulubiony peeling cukrowy: pomarancza z wanilia on tak pieknie pachnie, ze zjesc bym go mogla!
Stary 2012-05-26, 21:15   #400
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe one nawet ten sam rocznik chociaz sonia starsza. Dajesz Polusie do przedszkola?
Ja wlasnie takie mialam przemyslenia ze faktycznie w szkole to tych kilka mcy roznicy wieliej nie robi. Ale przedszkole - te trzylatki rocznikowo styczen a grudzien to calkiem inne dzieci...

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dziewczyny czy oprocz mojego domka sa jeszcze jakies dzieci ktore NIE gaworza????? Adam od kilku dni od rana do wieczora dadadada na przemian z piskami a domo nic tylko aaaaaaaaaaaaa . No i obaj sie rechocza
Z byle powodu
glam moj tez nie gaworzy baaaardzo zadko mu sie zdarzy, jak sie zbulwersuje czyms. Jeszcze wczoraj widzialam na fb filmik synia znajomej, mlodszy jakis mies od F i on tak pieknie 'mamamamamama' nawijal
no ale tz pociesza, ze jak mlody wskoczy na ostatni level ''ruchowy'' to zajmie sie gadaniem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:19   #401
glamourous
Zakorzenienie

Ja sie musze do fryzjera umowic bo jakzul przyjedzie to bedzie marudzl bo on dlugie wlosy lubi
Aha ktoras pytala- zul przyjedzie okolo 12-15 czerwca. Poki co dostal zaproszenie, najwczesniejszy termin w ambasadzie we wtorek no i 2 tyg oczekiwania na wize...
Stary 2012-05-26, 21:21   #402
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
O juz wieeeem przypomnialo mi sie
Siedza babki na lawce w parku i najpierw ooo jakie ladne dzieci
A za chwile- jakie ciemne, co one cygany?

A ja na to - nie, mamy karnet rodzinny na solarium
Wiecie co juz sie nawet przestalam glupota ludzka przejmowac

A ten teges, truskafki dawno nie bylo ani na fejsie ani u nas. Mam nadzieje ze to tylko praca nic powaznego

Ela no facetowi trza bylo wozkiem na noge najechac i tez sie glupio popatrzec
glam zabijasz mnie
jak chlopaki tez zaczna takimi tekstami sypac, to dyktafon sobie kup i nam nagrania wysylaj

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:23   #403
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
glam moj tez nie gaworzy baaaardzo zadko mu sie zdarzy, jak sie zbulwersuje czyms. Jeszcze wczoraj widzialam na fb filmik synia znajomej, mlodszy jakis mies od F i on tak pieknie 'mamamamamama' nawijal
no ale tz pociesza, ze jak mlody wskoczy na ostatni level ''ruchowy'' to zajmie sie gadaniem
Adamo dzis caly dzien dadadada
Sonia tez byla ruchowoekspansywna a prawie wcale sie nie smiala, gaworzyla malutko- jak Filip, po prostu jek szkoda czasu bylo. No ale potem gadala jak stara wczesnie
Stary 2012-05-26, 21:23   #404
ela3010
Zadomowienie

Muff ale silny syn, wow

Goldi szalejesz, i przyjemność rzeźba sylwetki

Dalia sorki, napisałam tż a to ex. Mam nadzieję że niedługo w waszym życiu pojawi się i tż.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:24   #405
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Najlepszego Mamuśki

Goldi piękny koń I życzę wieczorem jeszcze bardziej napalonego konia

Glam a gdzie te karnety na solarium dawają? Niestety Polska nie jest nadal tolerancyjnym krajem......

Muff twój widocznie najpierw trudniejsze umiejętności opanowuje. Mój nadal kiełbasą jest, stópki odkrył ale do buzi nie daje rady włożyć, fałdki na nóżkach przeszkadzają On to taka grubsza parówkowa jest

Cicho coś tutaj, rewanżujecie się za prezenty na Dzień Matki ich sponsorom czy jak

Ja się pochwalę, że od synka dostałam koralową mini Gust Młody ma, nie powiem i pomysł na prezent też.......
Stary 2012-05-26, 21:25   #406
sozaa
Rozeznanie

dopiero teraz zobaczylam, ze w gazetce superpharm pampersy sa za 46,99, a ja dzis kupilam za 39,99, byl wielki plakat przed sklepem, wiec moze to tylko weekendowa promocja?
Stary 2012-05-26, 21:29   #407
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Sozaa dobrze ze w koncu zul sie poczul

A co do obcokrajowcow... Mojej babci siostra ( z takich co to w dup.ie byl i gow.no widZial) mysli ze jak moj tzt z indii to w pioropuszu z lukiem biega
Jak sie pobieralismy to powiedziala ze babcia to sie w grobie przewraca za kogo ja wychodze. No i ja " pokaralo"- syn wyemigrowal do uk a jej wlasna wnuczka 19 lat ma nieslubne dziecko z nigeryjcZykiem... Baba spikorniala i cichutko siedzi

ja od dawna mowie, ze nie ma co tak gadac, bo to lubi wracac. Kiedys mamuski kolezanka nabijala sie z glupich nazwisk (sama miala naprawde sliczne) no i wyszla za maz... nie musze mowic, ze z nazwiskiem nie trafila juz sie nie smieje

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

zatem zaspokoje Wasza ciekawosc i powiem ze bylo swietnie mimo, ze to moja 2ga jazda od 4lat ponad to dzis przejezdzalam przez mikroskopijny parkur z mikroskopijnymi przeszkodami niestety te wieksze rozkradli i zostaly takie prowizorki male. Ale Valvo (moj partner) pieknie skakal przez nie

a ponieważ czuję się bdb, nic mnie tym razem nei boli to wieczorem czeka mnie kolejna jazda
oby byla rownie udana ja tez nie moge doczekac sie wieczora

a tak w ogole to zazdroszcze, ja na koniu siedzialam ostatnio w przedszkolu, jak moj dziadek mial koniki...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:32   #408
elf27
Zadomowienie

Nasz w ciągu dnia leży jak szaszłyk na rożnie, a po kąpieli jakbym halucynogenów mu do mleka dała - gadanie, przekręcanie z brzucha na plecki i odwrotnie, kręcenie wokół do własnej osi, odbijanie od ściany, kopsanie, jedzenie stóp i te pe... i zrozum niemowlaka
a śmianie w głos aż czkawki dostaje to akurat cały dzień ma

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-05-26 o 21:34
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:33   #409
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Adamo dzis caly dzien dadadada
Sonia tez byla ruchowoekspansywna a prawie wcale sie nie smiala, gaworzyla malutko- jak Filip, po prostu jek szkoda czasu bylo. No ale potem gadala jak stara wczesnie
smaic sie na szczescie smieje, jak glupi do sera jakby sie nie smial, to dopiero bym czarne scenariusze rozpracowywala

ciakwe jak to bedzie z tym gadaniem, moj kuzyn mial 3 lata jak zaczal mowic w miare, pamietam do tej pory (a tez mala bylam) jak ryczal ze zlosci, bo nikt go nie rozumial, a ponad dwuletnie dziecko przeciez rozumie tyle i tyle by chcialo powiedziec, a on nie mogl wyobraz sobie, ze Sonia dopiero zaczyna zdania sklecac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:34   #410
ela3010
Zadomowienie

Glam ja za tymi 3 kobietkami jestem, gabarytowo się utożsamiam
Stary 2012-05-26, 21:34   #411
elf27
Zadomowienie

co Wy tak ostatnio ujeżdżacie? ja dzisiaj daruję sobie rodeo, dołek mnie łapał, ogólnie czuję się zniedoedukowaną matką, za dużo forów dzisiaj czytałam
Stary 2012-05-26, 21:37   #412
muffinka90
Zakorzenienie

elfie moj jak juz jest w ''punkcie krytycznym'' zmeczenia, to tez sie tak zachowuje, rzuca sie az lozeczko podskakuje

gosiaczku dawaj fotke kiecki

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

co do xf to mi sie ta mloda z gwiazdka podoba, ale ja tak po lebkach ogladam, bo mi wizaz przeszkadza zawsze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:38   #413
fatal21
Wtajemniczenie

Goldi tylko nie skacz przez zbyt wysokie przeszkody bo w suficie bedzie dziura
Stary 2012-05-26, 21:40   #414
glamourous
Zakorzenienie

Muff jak rzucillam okiem na to ze twoj w punkcie krytycznym... Lozko podskakuje to myslalm ze o zulu piszesz
Stary 2012-05-26, 21:42   #415
sozaa
Rozeznanie

spadam ogladax Dextera, zul sciagnal najnowsza serie. na cos zul sie przydaje od czasu do czasu.
Stary 2012-05-26, 21:47   #416
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
co Wy tak ostatnio ujeżdżacie? ja dzisiaj daruję sobie rodeo, dołek mnie łapał, ogólnie czuję się zniedoedukowaną matką, za dużo forów dzisiaj czytałam
Ojtam ojttam to jest karaza czytanie i nych forow niz nasze
Btw mnie wkur. Panny np na poczekalni/ odchowalni ktore na wszystkich z gory patrza i sie wymadrzaja i o wszystko kloca nieprzyjemnie... Ostatnio taki watek na poczekalni ogladalam...

Dalia czytalas jo nesbo? Film wchodzi wg jego ksiazki- lowcy glow. Moja mama czytala i mowi ze fajne

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Nasz w ciągu dnia leży jak szaszłyk na rożnie, a po kąpieli jakbym halucynogenów mu do mleka dała - gadanie, przekręcanie z brzucha na plecki i odwrotnie, kręcenie wokół do własnej osi, odbijanie od ściany, kopsanie, jedzenie stóp i te pe... i zrozum niemowlaka
a śmianie w głos aż czkawki dostaje to akurat cały dzień ma
Moi w kapieli to jak na speedzie jakims Jakby to nie zakrawalo na pornografie dziecieca to bym filmik na fb wrzucila
Stary 2012-05-26, 21:48   #417
fatal21
Wtajemniczenie

oj Elfiku po co te glupoty czytasz?nie warto.dzialaj instynktowanie a jak czegos nie wiesz to Nas pytaj lub swojego lekarza inne fora klamia.My wlasnie skonczylismy grillowanie bo od komarow az siwo.Teraz towarzystwo siedzi w domu i toasty wznosi.dalia tylko zeby ex Ci z alimentow nie potracil.Glam czyli po 12czerwca zaniedbasz wizaz i bedziesz Amazonka?
Stary 2012-05-26, 21:49   #418
ela3010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Goldi tylko nie skacz przez zbyt wysokie przeszkody bo w suficie bedzie dziura
Stary 2012-05-26, 21:50   #419
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Muff jak rzucillam okiem na to ze twoj w punkcie krytycznym... Lozko podskakuje to myslalm ze o zulu piszesz
glodnemu chleb na mysli
e tam lozko, za nudne trzeba inne sprzety wyprobowywac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-26, 21:51   #420
fatal21
Wtajemniczenie

az sie czasem dziwie ze na naszym forum tak spokojniechociaz ja zawsze trafiam do fajnej grupy ludzi zadnych spiec itp.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości