|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
juz sprawdzam... kurcze strasznie daleko... przez caly Londyn trzeba przejechac, po drugiej stronie calkiem mieszkanie niz my. Chcac sie spotkac to najlepszym rozwiazaniem bedzie sie Agni na glowe zwalic
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-26 o 12:25 |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Justynko fajna ta arka, ale cena
chyba że używany ..a co Ty kupujesz małej? tort na roczek małego to będzie czerwone auto!!
|
#1413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bellówny nasze niepowtarzalne i Wikusia - sto lat! Wszystkie mamusie - sto lat! I eveewe Ewelinko kochana - wielkie, podwójne sto lat! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Wam się super miły dzień szykuje
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba nic nie kupuję, ma dosyć zabawek, za to spróbuję im torty zrobić.... Nie wiem czy Kubie nie kupię hulajnogi albo roweru. Może jakąś używaną zabawkę małej... nie mam jeszcze pojęcia
.
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Tżta nie będzie cały weekend, pracuje i nawet na noc nie opłaca mu się wracać więc słomiana wdowa jestem.. ![]() Cytat:
brumek jak on super stoi ![]() Lila stoi juz długo bez trzymanki i się śmieje ale nie ma jeszcze odwagi dać kroku ![]() Pieleszko dziękujemy za wieści, Trzymajcie się
|
|
#1417 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiesz, ze znowu bylam w Ustroniu? Tata mial urodziny i robil impreze, ale ze maz nie mial wolnego, to tylko wpadlismy i wypadlismy, tak ze sama nie zdazylam sie nacieszyc Ustroniem. Ale w lipcu jade na dluzej, to mam nadzieje, ze w koncu uda nam sie spotkac Cytat:
My dopiero w tym tygodniu odebralismy dowody. Przynajmniej za darmo i na dluzej wystarcza. Zreszta to i tak ostatnie nasze wczasy na jakis czas przynjamniej. Cytat:
Cytat:
Eveewe wszystkiego naj! |
||||
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkie drogi prowadz na Victorię
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() no i sypię głowę popiołem ![]() co do starań to oficjalnie uznaję za rozpoczęte (stąd te wakacje, aby ostatni raz pożyć przed roczną przerwą )więc baaardzo proszę o kciuki )))co do reszty: mooocne życzenia zdrówka dl a Haniołka Bliźniaczki i Wiki samych szczęśliwości ![]() eeewe sto lat no i My i wszystke inne Mamy stoooo lat ![]() brumek no Synek się pięknie rozwija , a jaki śliczny!liwona |
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zrobiło na dzień mamy 5 kroczków
a teraz ide nadrabiać |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Ewwe kupilićmy tego Hamaxa. Róźnica tylko w kolorach na miejscu okazało się, żę ma tą skrzyneczkę srebrną co oznacza że seria 2012.Dama MEGA zadowolona, jutro dłuższa wycieczka
![]() A moaj dama też chodzi jak od Lenki, natomiast czasem sobie jeszcze upadnie i woli się podeprzeć |
|
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tydzien temu zaczela sie mocno slinic, ale wlasnie jej przeszlo![]() wcale mnie to nie martwi - moja pierwsza coreczka tez pozno zaczela zabkowac i nie bylo zadnego klopotu, chorob, bolu itp. Nie martw sie! a ja z innej beczki: wlasnie zaraz przelaczam na das Erste (niemiecki program) ogladac Eurowizje, ktora namietnie uwielbiam i powiem szczerze, ze jestem wsciekla na TVP bo okazuje sie, ze misja polskiej telewizji (misyjnej) jest glownie puszczanie sportu i po 100 razy tych samych kabaretow. Super, poprostu rewelka
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wróciliśmy z działki. Było super - sympatycznie, cieplutko, milutko Nawet teściowie mnie nie wkurzyli ani razu ![]() Tymek łaził po trawie, choć wyraźnie nieco się jej brzydzi ![]() No a na dzień matki postanowił dać mi coś od siebie i zaczął już wyraźnie raczkować! Także Aga - wykrakałaś nam to ![]() I dostał od teściów (eeek - bo oprócz tego krzesełka do karmienia, trochę wymuszonego, oni nigdy mu nic nie dają) śpiewającą piłkę nożną FP. Olał ją na razie, ale my z mężem sobie pograliśmy ![]() A właśnie tak mi się wydaje, jak patrzę na niemowlaki, które uczą się chodzić, że taki pierwszy krok bez podparcia, to chyba dużo wysiłku psychicznego kosztuje, co? Ciężko się przełamać... Aga, proroku, zaczął!!! Cytat:
Dawaj znać, jak będziesz testować, to będziemy przeżywać razem z Tobą ![]() Tez na Inflanckiej byś chciała rodzić, czy gdzie indziej? 2. Dziękuję za takie miłe słowa ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- O wow!!! Wielkie, przeogromne brawa dla odważnej Agaty
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazlam ta Eurowizje, nawet na kilku kanalach, oczywiscie nie polskich i żadnego po angielsku, ogladam na niemieckim i nic nie rozumiem co gada komentator ![]() Poklikajcie troszke...
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście , ja nawet dzis zapomniałam,że skończyły 13 miesięcy(!) wstały dziś o 5.30 a 14 modliłam się,żeby szybko zasnęły i dały mi się chociaż dały mi 15 minut wytchnienia ( bo przypominam sobie smarkate lata).
Mąż mi przyniósł kwiatki że niby od dziewczyn ![]() Wikusia 100 lat!
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio, Brumku brawo dla Agaty i Tymka! To sie nazywa prezent na Dzien Mamy!
Iwona trzymam kciuki w takim razie! A o Maje dlugo sie staraliscie? |
|
|
|
#1427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiki, Lena, Lilka
Cytat:
Cytat:
![]() A co z tą weną, gdzie się podziała? Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
a do tego płacz że pieniędzy brak z abonamentu, pensje.... za co??Świetnie dzisiaj było Baseny super, odpoczęłam, trochę się opaliłam, popływałam, poszaleliśmy na zjeżdżalniach zwykłych i z pontonami (stare a głupie tego mi było trzeba ![]() A w domu od mojego małego mężczyzny (przy pomocy większego) dostałam na dzień mamy kwiaty Dobranoc
|
|
|
#1428 | ||
|
Rozeznanie
|
no i mi pokasowało!
sto lat dla solenizantek dzisiejszych!! ja siedze sama w domku, tż siedzi u brata i popijają ![]() aa, Marcin w finale XF! ![]() Filip dzis pobił rekord w spaniu, pierwsza drzemka 1,5 h, a druga ok. 2,5h-spałby dłużej,ale zbieraliśmy sie na festyn więc musiałam go lekko przebudzić nooo, takie rekordy mógłby częściej pobijać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale fajnie!!zazdroszcze:rolle yes: Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-05-26 o 23:21 |
||
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu ale fajny dzien mieliscie. Ehhh sama bym sie wybrala gdzies bez obstawy...
A z wena nie wiem, gdzies uleciala, koniec maja, a u nas ze zdrowiem ciagle cos, do tego Antek kiepsko spi, drze sie po nocach, jak tak bedzie na wczasach, to super ![]() Kalinka Cala Millor hotel Morito, nie jakis wypas, ale mial dobre opinie, no i jedyny na ktory nas bylo stac... Tez juz zmykam do spania... |
|
|
|
#1430 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamusie składam wam najlepsze życzenia I dziękuje ze stworzyliśmy takie fajne miejsce jak to forum Bellówny i Wiki sto lat slicznotki Cytat:
Cytat:
Tymek jak zwykle uroczy Cytat:
Mam nadzieje ze serduszko będzie zdrowe i ze szybko wtocicie do domu Patik trzymasz się kochana. Myśle o was i trzymam kciuki za zdrówka Sary Brumeczku widzę ze fajnie spedziliscie dzień, wy tez myślicie o zakupie działki? U nas tez było dziś intensywnie Ale tak w skrócie Postanowiłam na dzień mamy zaliczyć wizytę w dłonie fryzjerskim (i mam na głowie ciemny blond)w trakcie farbiwania o salonu wkroczyli moi faceci, a JasieK trzymał kwiaty dla mnie( które chciał zjeść) potem odwiedzilismy teściów gdzie wsunelusny pyyyyyszny obiad. Jutro jedziemy na grilla urodzinowego do moich bratnkow. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
A Zdradzisz ile placiliscie od 1 dorosłej osoby? Aniu - świetne spędzony dzień !!! Trochę zazdroszczę
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-05-26 o 22:40 |
||||
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Serce mina moment stanelo..Śliczne cudo Najlepszego! Cytat:
Każda Twoja wiadomość powoduje pojawienie się łez wzruszenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Taaaak, jutro aqua park Cytat:
![]() Ja dzisiaj dostałam od Dominika różyczkę z serduszkiem "Kocham Cię" i piękny wazon ![]() "Troszkę" mu mąż pomógł |
|||||
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam sprawdzić jak tam dziś się ma nasza najdzielniejsza dziewczyna na forum - Haneczka. Dobrze czytać, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Cały dzień wczoraj o was myślałam, podczytywałam nawet na Kindlu podczas usypiaina Idy, żeby wiedzieć jak przebiegł zabieg.
Widziałam też, że mała Patikowa chora, chyba w szpitalu?? Straszne to, ale mam nadzieję, że dobrze się tam wami zajmują i szybko wrócicie do zdrowia. Brawa dla Agatki i Tymka za kolejne wielkie postępy i dla Wiki Lenki i Lilki. Mi sie konczy piec ciasto truskawkowe, wiec zaraz zmykam, bo ostatnio mam cieżki czas. Buziaki dla was wszystkich. |
|
|
|
#1433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzieci mają paszporty? bo my włąsnie dla małego nie mamy ![]() i dla puszczającego się Antosia ![]() Cytat:
![]() Scio , brawo za pierwsze kroczki ![]() zanetaa88, brawo dla damy ![]() i kolejne brawa dla Tymka za raczkowanie my dzien w calosci poza domem spędziliśmy kwiatów etc nie dostałam, może jak mały dorośnie to dostanę, bo mojemu tz takie pomysły do głowy nie przychodzą.....
|
|
#1434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie wróciliśmy z grilla
|
|
#1435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy ślicznie
Cytat:
2. A jakie to? Podzielisz się przepisem? ![]() Cytat:
U nas jest taki problem, że jesteśmy nieuleczalnymi mieszczuchami i nie uśmiecha nam się wyprowadzka poza Warszawę, nawet na obrzeża. Z drugiej strony, dużej działki w środku Warszawy po prostu się nie kupi, bo takich nie ma. I tak się zastanawiamy, bijemy z myślami, czy dom czy mieszkanie (zawsze wolałam to drugie, aż do czasu pojawienia się Tymka na świecie ), więc póki co nic się chyba nie zmieni w naszej sytuacji mieszkaniowej ![]() Cytat:
I opaliłaś się? U nas tak ciepło nie było... Cytat:
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. a jak brzydko bedzie to posiedzimy w domu. . Środa pasuje Wam?a odnośnie dnia matki, to my obchodziliśmy chyba w marcu-angielski dzień matki. .T. nawet nie wie, kiedy w Polsce jest dzień matki .Znowu gorąco ![]() aaaa.... zapomniałam się pochwalić: moje hrabiostwo przyjechało na 3 dni . więc teściowa wczoraj poprosiła o przygotowanie jej łóżka . (|przyjechali 3 godziny wcześniej niż zazwyczaj i nie wyrobiłąm się ze wszystkim, a potem wyszło mi z głowy )No i Emil przywitał ich wielkim fochem i ogólnie olał. Na co teściowa: jeszcze 2-3 lata i sam będzie do mnie przychodził.a ja na to w myślach: chyba po kasę .a i jeszcze muszę ich przeinstruowac jak zochywać się w katolickim kościele. .bo powiedzieli że wybiorą się z nami |
|
|
|
|
#1437 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie chcelibyscie jechac? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tu też nie, ale woda koło 30* więc w takim basenie można było siedzieć w słoneczku
|
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
czesc
dzisiaj nie mamy solenizantów? mnie tez ![]() za kilka dni mamy rocznicę ślubu, pewnie też tylko wspomni Cytat:
u nas oprócz czasu oczekiwania problem jest w tym, że tz musiałby wziąć dzień urlopu by jechac z nami złożyć wniosek na paszport - bo do złożenia muszą być oboje rodzice zaraz zobaczeę jakie warunki trzeba spełnić przy dowodach myśleliśmy o bliskim locie, moze właśnie baleary
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
ja też oczywiście nic nie dostałam od mojego w imieniu młodego. W ogóle mam dzień do dupy, choram. Bez sensu to wszystko. Idę po czekoladę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

chyba że używany ..

Dawaj znać, jak będziesz testować, to będziemy przeżywać razem z Tobą 

klask i:

To się strachu najadłaś, co? Ale sam to zwymiotował, czy mu pomogłaś? I po jakim czasie?