Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 20:38   #4801
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)

Dzień Dobry
Cytat:
Napisane przez Usmiechnietazakrecona Pokaż wiadomość
Kochana, na razie biegam więc nogi mi się takie fajne zrobiły, muszę chyba rzeczone brzuszki zacząć robić. Co do diety - chodzi mi o taką normalną, zdrową, nie żadne głodzenie się. Normalne jedzenie, ale "z głową"

Nie jestem jeszcze 34 (zależy od firmy), a 36 I przy 36 obstawiam, chociaż fakt że w sumie tylko centymetr czy 2 dzieliły mnie do bezproblemowego zapięcia się w 34 mnie trochę przeraził, bo aż tak chuda to ja nie chcę być

Co do picia wody - gratulacje! Picie 1,5 litra dziennie wchodzi w krew, coś o tym wiem

Poniosło mnie to Olsztyna, a później do Brukseli gdzie spędziłam ciężki tydzień. Mają świetne frytki z majonezem, ale na pizzę prędko nie spojrzę. By się moja dietetyczka za głowę złapała jakby zobaczyła czym ja się tam żywiłam xD
fakt rozmiar - rozmiarowi nie jest równy. Ale myślę, że skoro wchodzisz w 36 i mieścisz się w 34, to teraz już myślę żebyś więcej nie chudła, tylko pracowała nad ciałem i wyrobiła zdrowe nawyki, tak by nigdy więcej nie przytyć.
o Bruksela a jak wrażenia?
frytki też lubię.

Cytat:
Napisane przez Michalinka89 Pokaż wiadomość
Meryy też jestem na siebie zła, dziś się ważyłam 2kg mi przybyło i to musze zrzucić kategorycznie !

Zawezme się i czekolada będzie dopiero w dzień dziecka o! a skakanka leży w szafie Trzeba będzie to zmienić jutro 1000 skoków
nie złość się się za dużo na siebie, choć fakt nadwyżkę musisz teraz obowiązkowo zrzucić!
i jak skakanie dzisiaj??

ALE dzisiaj wody wypiłam i co chwila musiałam uciekać do toalety
i ciekawe jak jutro będzie już wiem, że mam dyżur z rana, a po południu poprowadzę zajęcia dla starszych i tu mam wiekszy stres no ale szefowa mówi, że to spokojna grupka, tylko muszę przygotować (właśnie to robię) dla nich zagadnienia ze sztuki, które mogą być na egzaminach do plastyka.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 14:11   #4802
gosha2504
Raczkowanie

GG do gosha2504 Send a message via Skype™ to gosha2504

Zasługuję na porządne baty w pupe za moja dluuuga nieobecnosc na tym forum. Moja wina x3 z biciem w pierś ;p

Poki co nie wiem ile ważę, bo zepsula mi sie waga ;p ale mieszcze sie spokojnie w 36 i to mnie cieszy, bo kiedys bylo 42 <facepalm>... ruszam się nadal choc tym razem nieco inaczej za sprawą prezentu od TŻ-a na moje 21. urodziny Nie będę reklamować co to, ale ma dużo wspolnego z ruchem i jest fan-ta-sty-czne! Wlaczam TV, odpalam grę i wybieram sobie dowolny workout polaczony z zabawa lub ostrym wyciskiem. Od tancow, po cwiczenia wzmacniajace plecy, nogi, pośladki, ramiona, absy,..., rozwalanie wirtualnych scian, kick-boxing, jogging, yoge, zen, boot camp, stepowanie i wieeele innych. Jest tyle opcji, ze jeszcze w polowie nawet nie jestem, a mam te gre od kwietnia Wczesniej cwiczylam shreda, ale szybko mi sie znudzil, gdy zaczynalam od nowa. Krece jeszcze hula hopem i staram sie jesc co 3 godziny lekkie posilki, oczywiscie zdarza się kebab czasem jak to na studiach ;p heh, ale staram sie nie jesc po 20:00.

Pozdrawiam Was wszystkie i jesli pozwolicie to chetnie "wroce do gry"

„Nie ma kobiet brzydkich, są tylko leniwe"
I cel (osiągnięty): 69,5 --> 60,0
II cel: 60-59-58-57-56-55
gosha2504 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 19:58   #4803
meryy82
Zakorzenienie

Hej
przeżyłam, od 4 rano na nogach
i największy ubaw miałam jak gimnazjaliści mówiły do mnie proszę pani a większość mojego wzrostu ale fajna grupa, a tak się bałam, że pyskate albo wredne będą

Cytat:
Napisane przez gosha2504 Pokaż wiadomość
Zasługuję na porządne baty w pupe za moja dluuuga nieobecnosc na tym forum. Moja wina x3 z biciem w pierś ;p

Poki co nie wiem ile ważę, bo zepsula mi sie waga ;p ale mieszcze sie spokojnie w 36 i to mnie cieszy, bo kiedys bylo 42 <facepalm>... ruszam się nadal choc tym razem nieco inaczej za sprawą prezentu od TŻ-a na moje 21. urodziny Nie będę reklamować co to, ale ma dużo wspolnego z ruchem i jest fan-ta-sty-czne! Wlaczam TV, odpalam grę i wybieram sobie dowolny workout polaczony z zabawa lub ostrym wyciskiem. Od tancow, po cwiczenia wzmacniajace plecy, nogi, pośladki, ramiona, absy,..., rozwalanie wirtualnych scian, kick-boxing, jogging, yoge, zen, boot camp, stepowanie i wieeele innych. Jest tyle opcji, ze jeszcze w polowie nawet nie jestem, a mam te gre od kwietnia Wczesniej cwiczylam shreda, ale szybko mi sie znudzil, gdy zaczynalam od nowa. Krece jeszcze hula hopem i staram sie jesc co 3 godziny lekkie posilki, oczywiscie zdarza się kebab czasem jak to na studiach ;p heh, ale staram sie nie jesc po 20:00.

Pozdrawiam Was wszystkie i jesli pozwolicie to chetnie "wroce do gry"
nu baty jak nic
i się chyba domyślam co dostałaś od tż-eta, zazdraszczam
Stary 2012-05-18, 18:05   #4804
gosha2504
Raczkowanie

Czas na zumbę

Stary 2012-05-18, 21:28   #4805
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

fakt rozmiar - rozmiarowi nie jest równy. Ale myślę, że skoro wchodzisz w 36 i mieścisz się w 34, to teraz już myślę żebyś więcej nie chudła, tylko pracowała nad ciałem i wyrobiła zdrowe nawyki, tak by nigdy więcej nie przytyć.
o Bruksela a jak wrażenia?
frytki też lubię.

nie złość się się za dużo na siebie, choć fakt nadwyżkę musisz teraz obowiązkowo zrzucić!
i jak skakanie dzisiaj??

ALE dzisiaj wody wypiłam i co chwila musiałam uciekać do toalety
i ciekawe jak jutro będzie już wiem, że mam dyżur z rana, a po południu poprowadzę zajęcia dla starszych i tu mam wiekszy stres no ale szefowa mówi, że to spokojna grupka, tylko muszę przygotować (właśnie to robię) dla nich zagadnienia ze sztuki, które mogą być na egzaminach do plastyka.
Szczerze to mi się bardziej Wrocław podoba chociażby. Spodziewałam się cudów, a tutaj brudne miasto. Bardziej podpasowały mi miasteczka oddalone nieco od samej Brukseli.

No, bardzo dobrze że pijesz dużo wody. Ja dopiero co akurat wypiłam kakao, ale teraz dopróżniam kolejną flaszkę wody. A powinnam piwa się napić jak student na juwenaliach
Stary 2012-05-19, 06:29   #4806
thailand6
Rozeznanie

Usmiechnietazakrecona tak czytam twój podpis i nie mogę z podziwu. Możesz zdradzić co robiłaś przez ten rok że aż 38kg poszło w dół?

thailand6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-19, 13:01   #4807
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Czas na zumbę
uwielbiam zumbę, jak się w końcu mój dzień unormuje, to chyba się wybiorę na zumbę

Cytat:
Szczerze to mi się bardziej Wrocław podoba chociażby. Spodziewałam się cudów, a tutaj brudne miasto. Bardziej podpasowały mi miasteczka oddalone nieco od samej Brukseli.

No, bardzo dobrze że pijesz dużo wody. Ja dopiero co akurat wypiłam kakao, ale teraz dopróżniam kolejną flaszkę wody. A powinnam piwa się napić jak student na juwenaliach
mówisz, że Bruksela przereklamowana

piję wodę oczywiście jelita dalej ładnie pracują.
Wczoraj się ważyłam i te kg z przed @ zjechały i znowu będę się teraz męczyć by zjechać z kg, do next @

Cytat:
Napisane przez thailand6 Pokaż wiadomość
Usmiechnietazakrecona tak czytam twój podpis i nie mogę z podziwu. Możesz zdradzić co robiłaś przez ten rok że aż 38kg poszło w dół?
ja nie usmiechnieta - ale wiem jedno na pewno, trzeba się za siebie wziąć.
Nic za darmo.
właśnie dzisiaj koleżanka mnie spytała co robię, że tak chudnę, bo ona schudnąć nie morze, że schudnąć nie morze, to widać, bo te kg jadą jej w górę. I jak jej powiedziałam, że trzeba po prostu diety pilnować, to powiedziała, że ona słodyczy nie je. Taa, ale widzę jak wpiernicza piure, fasoli i makarony na szybko. No ale przecież ona coś musi jeść. I znając ją 2-3 dni będzie się głodzić i żyć o wodzie, pochwali się, że 2kg zjechała, a zaraz wróci do śmieciowego jedzenia.

więc jak ktoś się pyta jak schudnąć, to mnie się nasuwa odp. patrz co jesz i ile!
Jak się ma nadwagę, to kg same nie spadną.

To taka moja mała wypowiedź.
A teraz idę na zakupy
Stary 2012-05-19, 13:28   #4808
thailand6
Rozeznanie

Ja nie jem słodyczy i pilnuję się, ale z ciekawości chciałabym wiedzieć co koleżanka robiła, czy jakieś ćwiczenia jak tak to jakie, czy coś więcej, jakie posiłki jadła o to mi chodzi

Stary 2012-05-21, 09:20   #4809
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie jem słodyczy i pilnuję się, ale z ciekawości chciałabym wiedzieć co koleżanka robiła, czy jakieś ćwiczenia jak tak to jakie, czy coś więcej, jakie posiłki jadła o to mi chodzi
Dobry dietetyk to podstawa, ale to droga rzecz. Dobrze, że nie jesz słodyczy, ale wypiszę Ci tutaj jak to u mnie wyglądało. I żeby nie było - nawyki mi dalej zostały, zanim coś kupię sprawdzam skład. Nie jem więc jedzenia z puszek, pizz (zdarza się ale raz na trzy miesiące może), śmieciowego jedzenia. Kebab można - rzadko, wtedy bez bułki. Nie pij również kolorowych wód gazowanych. Odpadają też ukochane przez Polki jogurty owocowe kupne czy serki homogenizowane.

Kilka zasad Ci wymienię. Jeśli Cię to ciekawi - najpierw stosowałam kopenhaską, ale jeżeli pracujesz - nie baw się w nią. Później Dukana. Nie ćwiczyłam regularnie, na wakacjach schudło mi się najbardziej i solidnie od października, bo z nr 38/40 zleciałam na 34/36. I jak napisała merry82 - trzeba się pilnować, podpisuję się pod tym co napisała obydwoma rękoma. A czasami żal, jak Ci waga stoi w miejscu, jednak to tylko czasowe.

1) Nie jemy po 18. W nocy żołądek gorzej trawi, o niebo wolniej.
2) Pijemy minimum 1,5 litra wody mineralnej dziennie.
3) Dobrze zacząć dzień od porannej kawy. Najlepiej czarna, by pobudzić metabolizm do działania.
4) Dobieraj dietę do tego, gdzie chcesz schudnąć. Inna jest dieta na zrzucenie tylko brzuszka, inna - jeżeli chcesz schudnąć całościowo, że tak ujmę.
5) Bezwzględny zakaz mieszania - np. węglowodanów z białkami. Dlaczego? To one sprawiają, że tyjesz - do rozbicia takiego połączenia trzeba nieźle się namęczyć, a kobiece ciało jest tak zbudowane, że sobie z takiej mieszanki gromadzi dość sporo na wszelki przypadek.
6) Mało smażenia, więcej pieczenia w piekarniku. Ewentualnie smażenie bez tłuszczu. Mięso - najlepiej drób. Nabiał - jeżeli jogurt to tylko naturalny. Nie stosuj sosów np. do ziemniaków. Dodatkowo zmniejsz solenie potraw, ja tego w ogóle nie robię. Smaż bez panierki - panierka zawiera mąkę, a ta z mięskiem niezbyt dobrze działa na naszą wagę

Z ćwiczeń polecam aerobik, jazdę rowerem - jest ładna pogoda, trzeba korzystać. No i brzuszki
Stary 2012-05-21, 15:43   #4810
thailand6
Rozeznanie

Chciałabym z ud zrzucić trochę ale no czytałam że nie da się tak konkretnie tylko z ud więc chciałabym po prostu cała być mniejsza.
Nie jem po 18tej
Nie jem ziemniaków, białego chleba, bułek itd.
Nie pijam soków
Kebabów, pizzy i całego podobnego jedzenia nie tykam.
Tak więc dzięki za wskazówki, postaram się dorzucić brzuszki i jeszcze więcej się ruszać by uzyskać efekty szybciej

Stary 2012-05-21, 17:08   #4811
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Cytat:
Chciałabym z ud zrzucić trochę ale no czytałam że nie da się tak konkretnie tylko z ud więc chciałabym po prostu cała być mniejsza.
Nie jem po 18tej
Nie jem ziemniaków, białego chleba, bułek itd.
Nie pijam soków
Kebabów, pizzy i całego podobnego jedzenia nie tykam.
Tak więc dzięki za wskazówki, postaram się dorzucić brzuszki i jeszcze więcej się ruszać by uzyskać efekty szybciej
Rower, bieganie - to raz. Picie wody mineralnej - to dwa. Trzy - nie pij alkoholu, bo zauważyłam że nawet jak się odchudzasz a pijesz go jakoś zleźć stamtąd nie chce
Stary 2012-05-21, 18:08   #4812
meryy82
Zakorzenienie

dzień dobry

a ja oprócz pilnowania diety polecam dużo chodzić oczywiście inny ruch też, ale gdzie się da iść na piechotę, nie korzystać z wind itp.
i mój drugi sposób na trochę ruchu - już kiedyś o nim pisałam - jak idę wieczorkiem z psią na spacer, to skaczę: pajace, na jednej nodze i inne cuda. A w domu jeszcze seria na skakance.

A właśnie Michalinko jak skakanka? wyciągnęłaś ja z szafy?

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

a co do wody, to cały czas piję i piję mam nadzieję, że na koniec tygodnia zobaczę na wadzę, że się opłaca tyle wody wypijać

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

a co do wody, to cały czas piję i piję mam nadzieję, że na koniec tygodnia zobaczę na wadzę, że się opłaca tyle wody wypijać
Stary 2012-05-22, 17:58   #4813
meryy82
Zakorzenienie

hej

co tu dzisiaj tak pusto??????
jak nikogo nie ma, to idę spać bo od 5 rana na nogach. Do tego wracałam dłużej niż zwykle noga za nogą bo gorąco. A ja w długich spodniach, bo jak ganiam za dzieciakami, to teoretycznie tak mi wygodniej.

Ale za nim padnę spać skakanka i 500
Stary 2012-05-22, 20:49   #4814
thailand6
Rozeznanie

jakie pusto ; p
Ja wszędzie z buta chodzę, codziennie po 1-2h spacer umiarkowanym tempem i nie wiem czy to coś daje

Stary 2012-05-23, 07:44   #4815
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Ja wczoraj zjadłam dwa małe lody, ale warto było
Stary 2012-05-23, 18:21   #4816
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
jakie pusto ; p
Ja wszędzie z buta chodzę, codziennie po 1-2h spacer umiarkowanym tempem i nie wiem czy to coś daje
hahaha no jak wczoraj zajrzałam, to było pusto, echo

tempo chodzenia warto zmieniać szybciej/wolniej.
Ja po sobie widzę, że chodzenie coś daje - zmalała mi pupa.

Cytat:
Ja wczoraj zjadłam dwa małe lody, ale warto było
wczoraj i dzisiaj też jadłam lody ale w taką pogodę, to nie da się obejść bez lodów

i się dzisiaj zaczynam wku.... wchodzę na wagę a tam żadnego spadku i tak jakby chciało pokazać więcej no wiem gorąco, piję dużo wody. Ale mnie ta waga wkurzać zaczyna. Normalnie nigdy więcej wagi z IKEA.
Do tego wyciągnęłam stanik, który jakiś czas temu był przyciasny założyłam go rano i cholipcia cały na mnie lata nie wiem jak, to mozliwe, ze ten biust ciągle maleje. Zaraz tam nic nie będzie;(
Stary 2012-05-23, 21:25   #4817
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
hahaha no jak wczoraj zajrzałam, to było pusto, echo

tempo chodzenia warto zmieniać szybciej/wolniej.
Ja po sobie widzę, że chodzenie coś daje - zmalała mi pupa.

wczoraj i dzisiaj też jadłam lody ale w taką pogodę, to nie da się obejść bez lodów

i się dzisiaj zaczynam wku.... wchodzę na wagę a tam żadnego spadku i tak jakby chciało pokazać więcej no wiem gorąco, piję dużo wody. Ale mnie ta waga wkurzać zaczyna. Normalnie nigdy więcej wagi z IKEA.
Do tego wyciągnęłam stanik, który jakiś czas temu był przyciasny założyłam go rano i cholipcia cały na mnie lata nie wiem jak, to mozliwe, ze ten biust ciągle maleje. Zaraz tam nic nie będzie;(
Kochana - koniecznie jak jesteś na diecie inwestuj w serum ujędrniające biust! Bo się biuścik robi jakiś dziwny. A zastojem się nie przejmuj, to normalne - trzeba to przeczekać, wiem co mówię a później jest taki nagły spadek wagi Bo organizm się buntuje.

Co do pomniejszenia - wiem coś o tym, biust mi zmalał solidnie jak się dietowałam - niestety, tak to już bywa
Stary 2012-05-23, 22:07   #4818
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana - koniecznie jak jesteś na diecie inwestuj w serum ujędrniające biust! Bo się biuścik robi jakiś dziwny. A zastojem się nie przejmuj, to normalne - trzeba to przeczekać, wiem co mówię a później jest taki nagły spadek wagi Bo organizm się buntuje.

Co do pomniejszenia - wiem coś o tym, biust mi zmalał solidnie jak się dietowałam - niestety, tak to już bywa
smarowałam polecam eveline do biustu, teraz smyram oliwką dla dzieci.
ja co jakiś czas wylewam tu swoje żale, ale nie wiedziałam, że mój biust może aż tak maleć

a z tym zastojem, to ja osiwieję, wiem, że chyba powinnam mocniej zadziałać, ale ostatnio mam mniej siły na ruch.
I diety pilnuję, ale jem też węglowodany, organizm mnie zmusił

Oczywiście wody piję dużo, bardzo dużo. I zastanawiam się czy może nie za dużo?? Może ten zastój kg to woda?
Stary 2012-05-23, 22:46   #4819
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Zastój powodują sole. Oraz jeżeli zbliża ci się okres - to zastój też jest. W diecie bywało tak, że z tydzień do dwóch miałam zastój wagi a później jak nie spadło mi nagle...

Po to jest ten wątek - żeby wylewać swoje żale

Też używam Eveline do biustu, minus ma taki że jak przestaniesz używać to klops :P Mi zmalał diametralnie biuścik, ale się pogodziłam z tym - i tak jestem cycata chociaż już bez szału :P Pochlipuję tylko czasem, chociaż warto było!

Ja węglowodany dzisiaj musiałam skonsumować w postaci precla i obwarzanka, ale raz w tygodniu to czynię - brak czasu na konsumpcję czegoś innego, a stoisko z obwarzankami jest po drodze także...
Stary 2012-05-24, 14:46   #4820
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Witam

Meryy nie przejmuj się zastojem, ja ostatnio na diecie i ćwiczyłam a na wadze codziennie wiecej ale cisnełam dalej i opłaciło sie bo wkońcu poleciało i to łoo także bądź cierpliwa

Teraz mam problem bo się czuje strasznie słabo, mdleje, mam problemy z koncetracją i pamięcią nie potrafie chwilami dodać 9 + 12
Nie wiem co się dzieje.. Teraz mam owszem dużo ruchu ale i jjem jakieś 1700 - 1800 kcal i węgli koło 200g, po zumbie czy wysiłku banan.. do tego jjem witaminy i pije tran, więc to nie od diety
Zapisuje się do lekarza na badanie krwi. Bo mnie to troche martwi.

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 00:41   #4821
gosha2504
Raczkowanie

Obejrzałam stare zdjęcia, sprzed dwóch lat (ponad 10kg temu) i wyglądam na nich jak taka przysadzista baba ze wsi z wielkim cycem, dużymi udami i boczkami <facepalm>... takie foty to przestroga, żeby już nigdy nie zapuścić się aż tak. Osiągnęłam kolejny cel, na juwenaliach przebrałam się za pin up girl i kraciastą koszulę związałam pod piersiami i ... tak, odważyłam się pokazać swój brzuszek publicznie

Stary 2012-05-25, 08:19   #4822
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

A ja mam miesiąc wolny od alkoholu po wczorajszej imprezie Ilość wypitych kcal przeze mnie jest przeogromna :P
Stary 2012-05-25, 08:36   #4823
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Ja zauważyłam, że po nadmiernym jedzeniu to jeszcze tak nie tyję jak po alkoholu.. ostatnio trochę też popiłam i od razu nadmiar 2 kg a nawet po czekoladzie tak nie miałam

Stary 2012-05-25, 12:26   #4824
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Cytat:
Ja zauważyłam, że po nadmiernym jedzeniu to jeszcze tak nie tyję jak po alkoholu.. ostatnio trochę też popiłam i od razu nadmiar 2 kg a nawet po czekoladzie tak nie miałam
Też to zauważyłam, magia jakaś No ale szczęście, że piwem się nie raczyłam
Stary 2012-05-26, 10:10   #4825
gosha2504
Raczkowanie

Porównałam sobie dzisiaj tabelę wymiarów sprzed roku, z 7.03, i z dzisiaj -
talia: 84 -> 66
klatka: 100 -> 87
biodra: 97 -> 80
uda: 59 -> 52

Stary 2012-05-26, 10:41   #4826
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Cytat:
Ale jesteś szczuplutka!!
Stary 2012-05-26, 11:35   #4827
meryy82
Zakorzenienie

Hej.
Żyję (jeszcze)
Cytat:
Zastój powodują sole. Oraz jeżeli zbliża ci się okres - to zastój też jest. W diecie bywało tak, że z tydzień do dwóch miałam zastój wagi a później jak nie spadło mi nagle...

Po to jest ten wątek - żeby wylewać swoje żale

Też używam Eveline do biustu, minus ma taki że jak przestaniesz używać to klops :P Mi zmalał diametralnie biuścik, ale się pogodziłam z tym - i tak jestem cycata chociaż już bez szału :P Pochlipuję tylko czasem, chociaż warto było!

Ja węglowodany dzisiaj musiałam skonsumować w postaci precla i obwarzanka, ale raz w tygodniu to czynię - brak czasu na konsumpcję czegoś innego, a stoisko z obwarzankami jest po drodze także...
chrzanić zastoje wczoraj wyciągnęłam z dna szafy kilka ubrań, których nie nosiłam bo miały jakieś ale. Między innymi spodnie, które kupiłam na allegro i nie mogłam ich wcisnąć na tyłek, a wczoraj nie dość, że je założyłam, to w tyłku miałam luzik to jednak widać, że -10cm w pupie ubyło.
Po evelinie zakupiłam oliwkę z bambno - i po prysznicu nakładam na całe ciało w tym ładnie masuję biuścik. Po serum skóra na biuście została tak jakby naciągnięta a po oliwce jest miękusia i taka fajna w dotyku
a jeden obwarzanek, to nie tragedia, jakbyś pożarła z 10 obwarzanków i popiła colą

Cytat:
Witam

Meryy nie przejmuj się zastojem, ja ostatnio na diecie i ćwiczyłam a na wadze codziennie wiecej ale cisnełam dalej i opłaciło sie bo wkońcu poleciało i to łoo także bądź cierpliwa

Teraz mam problem bo się czuje strasznie słabo, mdleje, mam problemy z koncetracją i pamięcią nie potrafie chwilami dodać 9 + 12
Nie wiem co się dzieje.. Teraz mam owszem dużo ruchu ale i jjem jakieś 1700 - 1800 kcal i węgli koło 200g, po zumbie czy wysiłku banan.. do tego jjem witaminy i pije tran, więc to nie od diety
Zapisuje się do lekarza na badanie krwi. Bo mnie to troche martwi.
może coś jest w powietrzu, bo ja mam ostatnio podobnie wczoraj na ulicy myślałam, że zemdleję, aż musiałam usiąść na murku. I czasami tak mi mózg zamula, że marze o dużym kubku kawy.
Do tego ostatnie dwa dni szefowa podnosi mi ciśnienie

Cytat:
Obejrzałam stare zdjęcia, sprzed dwóch lat (ponad 10kg temu) i wyglądam na nich jak taka przysadzista baba ze wsi z wielkim cycem, dużymi udami i boczkami <facepalm>... takie foty to przestroga, żeby już nigdy nie zapuścić się aż tak. Osiągnęłam kolejny cel, na juwenaliach przebrałam się za pin up girl i kraciastą koszulę związałam pod piersiami i ... tak, odważyłam się pokazać swój brzuszek publicznie
jak widzę siebie na zdjęciach z przed odchudzania (czyli ze stycznia 2011r.) to aż mi wstyd, że tak się zapuściłam buzia prosiaka, a ja jak jedna wielka kulka nigdy więcej!

Cytat:
A ja mam miesiąc wolny od alkoholu po wczorajszej imprezie Ilość wypitych kcal przeze mnie jest przeogromna :P
boziu miesiąc bez alkoholu
no ja wczoraj na małej imprezie dwa reddsy obaliłam, słodkie i tak sobie piłam i piłam, aż mi się wesoło zrobiło

Cytat:
ok, to chyba też postaram się ograniczyć alkohol.

Cytat:
fiu-fiu klask i:
gratuluję, bo dużo zjechałaś
Stary 2012-05-27, 08:55   #4828
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Gosha kawał dobrej roboty

A ja się ostatnio wziełam za gotowanie i się rozpieszczam oczywiście zdrowo wczoraj pierwszy raz piekłam bułki z mąki orkiszowej z bazylią i pestkami dyni na śniadanie i były pyszne z masełkiem, szyneczką, sałatą i rzodkiewką ajć

I dziś skakanka 1,5 skoków ma być potem zdam relacje

Stary 2012-05-27, 12:34   #4829
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Jest 1,5 tys

Stary 2012-05-28, 11:36   #4830
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

http://www.youtube.com/watch?v=qAFl-KA8wNU

Proszę filmiki od 1 do 35 z zumbą układy i piosenki dosłownie z mojej szkoły, można tańczyć w domu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości