|
|
#331 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Cytat:
rozpuszczam masło, daję posiekany czosnek, natkę z pietruszki. Chwilkę duszę pózniej dodaje krewetki. Na patelni do grillowania kładę cienku pokrojoną cukinię ( wzdłuż, wtedy ciekawiej to wygląda), na talerz kładę mix sałat, zgrillowaną cukinię z octem balsamicznym, na górę krewetki z czosnkiem i natką, dokładam 2-3 przekrojone pomidorki koktajlowe i voila kolacja gotowa
|
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakaś rodzinka z dziećmi postanowiła nas odwiedzić o 9 rano
Cytat:
A kartoflanka-o to tak jakbyś robiła ogórkową ale bez ogórków![]() Cytat:
![]() Edit-pamiętacie naszą dyskusję gdzie są najlepsze lody? http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ych_lodow.html Pora wybrać się na przeszpiegi
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny potrzebuję pilnie przepis na zupę rybną bo głowa stygnie w lodówce
|
|
|
|
#334 | ||
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (tak wiem, to był bardzo bogaty merytorycznie post
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się dzisiaj wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- a ja się z nim zgodzę Jestem słomianą wdową
|
|
#336 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj byłam rowerem na Bagrach i pływałam kajakiem
rewelacja!zdradzasz mnie?;> no! ee tam czarna nie byla, śliczny jej ten kolor wyszedłja też, w końcu coś innego, śmiesznego i co najlepsze- prawdziwego ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.koszulki-blueberry.pl/index.php?p=i&id=54 zresztą też któraś z dziewczyn mi poleciła Cytat:
aż się Tobie dziwię wiesz? co jak co, ale Ty zapalony kibic, taki świadomy i w ogóle, a tu rozrzewniły Cię euro-zapalniczki, euro-gumy itd. i uwierzyłaś, że to wielkie święto i że może być pięknie??? hmmmm a może to się nazywa patriotyzm? że mimo wszystko wierzy się w Polskę i Polaków? to zrozumiem![]() Cytat:
tylko dlatgo że to taka fura to mogłabym go przygarnąćCytat:
Granatowa- co Ty robiłaś na wizażu w niedzielę o 7.30? cierpisz na bezsenność?
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2012-05-27 o 10:16 |
|||||
|
|
|
#337 |
|
Pani Buka
|
gg22 - można na Bagrach pływać kajakiem? ja bym chciała kiedyś
mogłybyśmy się odwiedzić w końcu, tylko że ja na razie siedzę w piżamie i z olejem na włosach ![]() 6m - w ten weekend też jestem słomianą wdową
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-05-27 o 10:21 |
|
|
|
#338 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Lody
![]() Dziś w planach mam popołudniowy spacer, jestem ostatnio do niczego i z niczym nie mogę się zebrać...
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i łódką i na rowerkach. i nawet nie jest drogo bo 15zł/h.ja też siedzę z olejem i w piżamie
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#340 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja w legginsach i tiszercie...
Próbowałam zrobic ten wczorajszy makijaż i jak zwykle okazało się, że spontany sa najlepsze, a kiedy człowiek zaczyna się starac, to niewiele z tego wychodzi. Próbka, z uwagi na brwi (nie bez kozery pytałam ostatnio o brwi ) i widoczne problemy z cerą nie dla osób wrażliwych. Nie dociągnęłam cienia ![]() https://lh4.googleusercontent.com/-B...s912/proba.jpg + https://lh6.googleusercontent.com/-i...U/s274/oko.jpg
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-05-27 o 10:50 |
|
|
|
#341 |
|
Konto usunięte
|
A może by tak wyjść na spacer.....padam po tym porannym poprawianiu i drukowaniu 10 czyli rolnego - FUJ.
Przed chwilą dzwoniła koleżanka że wychodzi właśnie nad morze
|
|
|
|
#342 | |
|
Pani Buka
|
Nicru ja też uwielbiam takie kolory w makijażu
pasuje Ci, szkoda że nie zrobiłaś jeszcze z zamkniętą powieką ![]() gg22- ja bym sobie dała jeszcze z godzinkę na ogarnięcie się ![]() Cytat:
nudziłoby mnie siedzenie na tej samej plaży przez niewiadomo ile czasu, ale chętnie zmieniłabym na trochę otoczenie
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nieduży wybór, autentyczne, esencjonalne, świeże, niezmrożone na kość - tak w żołnierskich słowach opisuje swoje ulubione lody Ania, która lodożerców mieszkających na osiedlu Ruczaj wysyła z kolei do Rialto na ul. Raciborskiej." Pisałam o Rialto w wątku MLH. Ale z niedużym wyborem to przesadziła, bylam przedwczoraj i cała lodówka była lodami zajęta ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
zwłaszcza w słoneczne dni
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
||
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poważnie przemyślę zakup![]() Kremy BB to są tylko te oryginalne azjatyckie, czy może są jakieś łatwo dostępne odpowiedniki?? Mnie ten zapach kojarzy się tylko ze starą rybą ![]() Cytat:
![]() Dzięki za info Skocze do apteki i może akurat będą mieli jakieś próbki, to sprawdzę czy któryś mi pasuje kolorystycznie Czytając ten artykuł o lodziarniach w Krakowie uświadomiłam sobie, że zawsze chodzę do jednej, więc pora to zmienić
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
żałuję, że muszę dzisiaj coś napisać bo chętnie bym się spotkała
![]() Cytat:
![]() Ja przez 2 dni leczyłam gardło bakaliowymi z Algidy. I już mi lepiej, serio ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
2. Jeśli to Ketane to nie zmieniaj!
|
|
#348 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
a tak w ogóle to masz jeszcze u mnie korund i jakiś olejek ![]() 2.
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem...
![]() Ale nie wiem czy uniosę pół kilo Przejeżdżam teraz koło Ciebie często ale jakoś nigdy nie mam chwili/siły żeby zadzwonić i odebrać
|
#350 |
|
Nie depcze krokusów
|
A u mnie majty
i CK ![]() Przypominam o lakierach A może któraś chętna na zamówienie z ORLY?
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz może dzisiaj gdzieś na mieście?
|
|
#352 |
|
Pani Buka
|
6m - zapraszam, chociaż najłatwiej mnie złapać koło południa albo już zupełnie wieczorem (po 20). dzisiaj też jestem cały dzień, jakby co
![]() Malla - przez chwilę przestraszyłam się, że to ja zamawiałam jakieś majty, o których nie pamiętam
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chcę takie brązowe aż taka szybka nie jestem
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#354 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety dla mnie drogo 105 zł za podcięcie i wycieniowanie włosów ja ostatni raz byłam u fryzjera we wrześniu no i z cięcia jestem bardzo zadowolona, dlatego stwierdziłam, że przeboleję cenę, ale nie wiem czy drugi raz się wybiorę.Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o krem tonujący to bb cream intense classic balm Hej Cytat:
też uwielbiam kawe karmelową z Coffee heaven Super Kochana gratulację ! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam lakiery i nie mogę się nadziwić jak może być takie przekłamanie kolorów
|
|
|
#356 | ||||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spoko, będę o Tobie pamiętać jak ktoś znajomy będzie w okolicach dm. I mogę Ci odlać próbkę Alterry jak nie chcesz ryzykować. SVR? Podobno to ciemna pomarańcza jest, wszyscy nim straszą młode filtromaniaczki. Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw gotujesz wywar - głowa, ogon, inne resztki, albo takie kawałki ryby, gdzie więcej ości, niż mięsa. Może być też kawałek ryby. Dorzucasz 2-3 listki laurowe. Jak będziesz mieć już aromatyczny mocno bulion, przecedzasz. Z resztek wybierasz/wykrawasz wszelkie kawałki mięsa, nawet najdrobniejsze - wrzucasz do klarownego bulionu. Dokładasz resztę ryb pokrojonych w kosteczkę, owoce morza jak masz - gotujesz. W drugim garnku gotujesz włoszczyznę (w mniejszej ilości wody niż na rosół), jak będzie miękka dorzucasz puszkę pomidorów i zimksujesz wszystko na taki warzywny krem. W wersji prostej - po prostu zmiksowałam na zimno puszkę pomidorów z sypniętą jarzynką eko (czyli taka suszona włoszczyzna bez dodatków w stylu glut czy sól). Miks warzywny dorzucasz do podgotowanej już ryby, gotujesz dalej. Jak już wszystko prawie miękkie, doprawiasz. A czym - hmmm samo Ci przyjdzie do głowy chyba Ja dawałam mielony tymianek, trochę chili, słodkiej papryki, pieprz. I patent na koniec - trochę startej skórki cytryny lub limonki oraz soku z niej - musisz dodawać ciągle próbując zupę, bo nie chodzi o to, żeby była kwaśna, tylko żeby tak ciekawie złamał się aromat.Zaśliniłam się ![]() Cytat:
Kto mi odbierze z Radziwiłłowskiej do 16?Cytat:
Macie dużą klatkę schodową? Choruję na klimat psiapisółek w klatce, półpięterka gdzie można ustawić plastikowy stolik z krzesełkami, i spotykać się tam niezobowiązująco na kawie w szlafroku i papilotach Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-05-27 o 12:17 |
||||||
|
|
|
#357 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Znalazłam swatche u Antiii: 166 - http://ecosmetics.blogspot.com/2012/...ku-nr-166.html 169 - http://ecosmetics.blogspot.com/2012/...ku-wiosna.html wszystkie http://ecosmetics.blogspot.com/2012/...a-2012-by.html Nie wysusza Cię ten krem tonujący? Testowałam Alterrę krótko, ale bałam się, że z powodu ilości alkoholu przy regularnym stosowaniu wyschnę na wiór...
|
|
|
#358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo może bym się wybrała, korzystając z niespodziewanie wolnej niedzieli... muszę zwiedzać po kolei miejsca z listy ![]() A wieczorem SPA
|
|
#359 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Blog: http://smakpiwa.wordpress.com/ Dziewczyny, pamiętajcie jeszcze o zamówieniu lakierowym blair ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Piana wysusza skórę
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pogoda się psuje
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

i poprosze przepis na romantyczne krewetki na kolacje 
rozpuszczam masło, daję posiekany czosnek, natkę z pietruszki. Chwilkę duszę pózniej dodaje krewetki. Na patelni do grillowania kładę cienku pokrojoną cukinię ( wzdłuż, wtedy ciekawiej to wygląda), na talerz kładę mix sałat, zgrillowaną cukinię z octem balsamicznym, na górę krewetki z czosnkiem i natką, dokładam 2-3 przekrojone pomidorki koktajlowe i voila 

ee tam czarna nie byla, śliczny jej ten kolor wyszedł
tylko dlatgo że to taka fura to mogłabym go przygarnąć
cierpisz na bezsenność?

ja ostatni raz byłam u fryzjera we wrześniu no i z cięcia jestem bardzo zadowolona, dlatego stwierdziłam, że przeboleję cenę, ale nie wiem czy drugi raz się wybiorę.
Kto mi odbierze z Radziwiłłowskiej do 16?