![]() |
#2941 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2943 |
Przyczajenie
|
czy mogłybyście mi powiedzieć, jaki stanik zaproponowałybyście mi z wymiarami 89 cm pod biustem i 100 w biuście? W tych kalkulatorach mi wychodzą przeróżne rozmiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() W moim mieście niestety nie ma sklepów z bielizną, więc kupuję przez internet. Proszę Was o rady. Moje wymiary: - obwód ściśle 75cm - biust w pochyle luźno 97-98cm Urodziłam 1 dziecko, kilka miesięcy karmiłam piersią, grawitacja zrobiła swoje. Ostatnie zakupy robiłam na Intymnej, wg ich rozmiarówki powinnam mieć 75F a w tej chwili mam Kostara 75C kupionego u nich i jest dobry ![]() Jakie w ogóle firmy polecacie (ceny poniżej 200zł)? I jeszcze jedno pytanie: Czy miękkie staniki z fiszbinami mogą unosić biust, czy tylko go zbierają i modelują? Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2012-05-27 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z was kupowała stanik Gorteks? Z tego co przeczytałam, obwody są trochę za bardzo rozciągliwe, ale znośne, więc przymierzam się do zakupu. Niestety, mają dziwną rozmiarówkę - jedna z balkonetkowiczek napisała, że kupuje u nich o 3 miseczki większy stanik niż standardowo. Czy mogłybyście mi pomóc?
![]() Moje wymiary: 70 cm pod (na ścisk) 89 cm w biuście luźno, 90 cm w pochyleniu Mam stożkowate piersi, więc zazwyczaj pasuje na mnie mniejsza miseczka niż to wynika z rozmiarówki. Z Effuniaków mam 70D (HP Puder, CH Onyks) i 75C (CH Toffik), ale ten ostatni ma ewidentnie za duży obwód - tył strasznie mi podjeżdża ![]() Rozmiarówka Gorteks: http://www.gorteks.com.pl/Tabela-roz...ut-pol-14.html Zastanawiam się też nad Karmelkami Effuniaka - czy któraś z Was jest ich szczęśliwą posiadaczką? Jeśli tak, jak ma się rozmiar do innych effuniaków (najlepiej któregoś z tych, który mam, żebym miała porównanie, ale za każdą radę będę wdzięczna...)?
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mógłby też dać Ci alternatywę w postaci tak jakby karty podarunkowej. Czyli jeśli w danym dniu nie znalazłabyś czegoś odpowiedniego, mogłabyś kupić coś za równowartość, w innym terminie. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Na przyszłość, zawsze kupując coś, przed zapłaceniem warto jest zapytać, jaka w danym sklepie obowiązuje polisa dotycząca zwrotów.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
Ja na początku tygodnia zostałam uświadomiona w sklepie doBRAna w Krakowie. Myślałam, że mam 70C, biust nawet dobrze wyglądał w tym rozmiarze na moje oko, aczkolwiek okazało się, że powinnam nosić 65D. Pani ekspedientka dała mi do zmierzenia chyba ze 30 staników
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shock nieaktualny. Zapraszam do wymiany pozostałych staniczków. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 |
Konto usunięte
|
nie wiem co stało się z moim Effuniakiem
![]() Zastanawiałam się czy po prostu obwód jest za duży (mam 75FF). Może stanik się rozciągnął? A może powinnam celować w 70G, lub zostać przy tym 75, ale miseczka G Pod biustem :72 w biuście: 99 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie:
U podstawy piersi mam takie jakby mini rozstępy... Nie wiem czy to są rozstępy, nie są czerwone. To jest w tym miejscu gdzie wchodzi mi fiszbina ze staników( pisałam już tu o tym kilkakrotnie). Niby staniki mam "dobrze" dobrane- w obwodzie i miseczce są idealnie dopasowane( zresztą za każdym razem jak kupowałam to wybór potwierdzały brafitterki). Jednak to wchodzenie fiszbin na piersi. Może dlatego, że mam zapadnięty mostek to mi tak wchodzą... W związku z tym mam kilka pytań: czy to są rozstępy? Jak im zapobiegać( może jakiś krem)? Co zrobić z tymi fiszbinami? Może są jakieś specjalne modele staników? Czy może te "rozstępy" nie są od złych fiszbin tylko od ciężaru? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak by obwod ci sie rozciągnął to stanik stalby sie za duzy , a nie za maly. Większa roznica w cm. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio byłam w łodzi w sklepie z brafittingiem Trzy gracje - kojarzycie?
Niby wszystko ok ale jedno mnie zastanawia... Rozmawiałam z tamtą panią i ona stwierdziła, że skoro mam asymetryczny biust (spora różnica) to staniki Ewy Michalak są nie dla mnie, bo ona szyje tylko na jeden rodzaj biustu- na takie klasyczne, krągłe biusty! Czy to prawda? Teraz mam mętlik w głowie i boję sie zamawiać przez neta ![]() Wzięłam po raz kolejny model firmy Biggi i jestem zadowolona ![]() Ale chciałam też spróbować czegoś nowego.. Pani poleca mi też firmę Ava ![]()
![]() |
#2955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
Witam!
Kiedyś podczytywałam ten wątek, myślałam, że co nieco już wiem na temat dobrego stanika... W grudniu potrzebowałam bardotki, do sukienki. Kupiłam z Konrada, obwód rozciągnął się w 3 miesiące. (70C) Stanik musiałam jednak nosić (mimo czerwonych śladów na mostku), bo nie miałam czasu jechać do sklepu po nowy, ani też pieniędzy. W sobotę pełna nadziei wybrałam się na zakupy, zawędrowałam do Intimissimi, na początku byłam zażenowana rozmiarówką, ale pani ekspedientka była tak miła, wystrój tak ładny, aż wylądowałam w przymierzalni z 20 stanikami do mierzenia. Nie trudno się domyślić, że kupiłam, prawda? W sklepie leżał ok, nie było rewelacji, ale tragedii również. Jednak po normalnym funkcjonowaniu stanik robi bułki i pod pachami i na biuście z przodu. Nie mam dużego biustu, pod biustem 72, w biuście 86 w dodatku moje piersi są bardzo szeroko rozstawione, większość pod pachami... Marzy mi się biust z przodu, uniesiony, zebrany do środka, jednak nie przepadam za push-upami. Po tej całej eskapadzie, jestem tak sfrustrowana, nie mam pieniędzy na nowy stanik, a jedyny w mojej szafie, który nie lata po plecach, to ten z Intimissimi... Ale na przyszłość, czy polecacie mi jakiś model, który spełni oczekiwania? To jest biust uniesiony, wygarnięty spod pach, ładnie zebrany do środka? Zaczęłam zastanawiać się nad zakupami on-line... Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2959 |
Konto usunięte
|
Jedwabna, tabasco z only her
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 |
siedzę i myślę
|
Dziewczyny jaki stanik powinnam wybrać?
Pod biustem 66, w biuście 88cm I czy znacie jakieś dobre sklepy bieliźniane w Lublinie ?
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby mostek przylega... Nie wiem czy nie lepsze dla mnie były źle dobrane staniki. Przynajmniej mi tak nie masakrowały piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Wg informacji z lobby, w tym roku nie będzie kostiumów od Ewy Michalak "najprawdopodobniej". .. Pozostawiłam je sobie jako ostatnią deskę ratunku, w sieciówkach nie mogę nic znaleźć -wszystko małe.
![]() Dziewczyny, możecie coś polecić? Wiem, że szał jest teraz na comeximy, ale nie podobają mi się. Gdzie szukać kostiumu? (Fajnie, jakby nie była to Freya za 230zł ![]()
![]() |
#2965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy kojarzycie "uświadomione" kostium, które: 1. Można kupić na części, 2. Są kompatybilne ze stożkowatymi, małobiuściastymi ![]()
![]() |
![]() |
#2966 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I powiedziała, że biust wypłynie mi górą zamiast ładnie się ukształtować ( stanikach typu full czy czy balkonetka)
![]() |
![]() |
#2968 |
Konto usunięte
|
jak myślicie czy mając Effuniakowy model HP mogę kupić taki sam rozmiar w modelu CH?
Kupiłam Czarny HP 75FF i przymierzam się do CH Biszkopta 70G Różni się HP od CH znacznie? Mogę kupować w ciemno? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Ok dziewczyny to i ja się wymierzyłam dokładnie i proszę jeszcze raz o radę co z tymi moimi piersiami
![]() Wymiary: w biuście normalnie w biustonoszu 92,5 - 93 i bez - 94 w biuście w zwisie - 95 pod biustem luźno - 73 pod biustem ścisło- 71 Wcześniej nosiłam rozmiar 80b 75c za szeroki pod biustem, miseczka może i ok, sama próbowałam dobierać coś troszkę biustonosze i z tymi kalkulatorami wychodziło mi 32dd 32 e i takie też przymierzałam kupiłam 32dd miseczka owszem jest dobra ale obwód pod już nie bardzo próbowałam nosić 30 dd i jest lepiej ale wydaje mi się że miseczka jest mała troszkę mi wystaje biust koło sutków, ogólnie mam problem ponieważ mam duże sutki i otoczki w okół nich. Rozmiar 30 dd nie wbija mi się nigdzie fiszbina wcelowana w połowę pachy, biust jest na wysokości połowy od przedramienia do łokcia
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
jest kod rabatowy na Effuniaki podany na stronie głównej sklepu, działa w dniach 1-3.06 i wynosić 10%
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.