Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 13:10   #2941
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez olaaa99 Pokaż wiadomość
O effuniakowe kostiumy pytają wszyscy - na facebooku, na balkonetce, na lobby, na maila. Najpierw były wieści, że kwiecień, jakoś na początku maja, że już niedługo... Pytania jak były, tak są. Ewa milczy.
a mnie to jakos nie dziwi. w 2010 roku pierwszy strapless (Mleczny) pojawil sie w sierpniu, kolejne jeszcze pozniej...

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Ja to wiem, że takie jest prawo i jej to powiedziałam, ale ona swoje. Że to prawo ustalone w sklepie. Więc mówię nie ma takiego. Ale nie chciało mi się z nią kłócić już. Zapytałam tylko o co tak naprawdę chodzi. Że stanik jest zbyt osobisty czy że łatwiej wymienić na ten sam model, niż oddać pieniądze, bo w systemie musicie za dużo zmieniać. Nie chciało mi się do rzecznika znowu iść, bo naprawdę byłam zła na te rozmiary i za często mi się to zdarzało. Zresztą teraz mój chłopak się sądzi z jednym sklepem... Ale wypadałoby to jakoś wytępić.
A co do mojego rozmiaru? Jeśli odstawał stanik i był za blisko pachy to znaczy, że za duży prawda? I jak stanęłam prosto to aż mi przeszkadzał ten stanik pod pachą.
wyboldowane - sklepy stacjonarne nie maja obowiazku przyjmowania zwrotow bez podania przyczyny, w sensie - poza reklamacja. (sieciowki na to pozwalaja, dajac dlugie, bo nawet 30 - dniowe terminy, ale one sie rzadza innymi prawami, widac, im sie to placa). tak ze w gre wchodzi jedynie zwrot w ramach reklamacji - a tego tu zbytnio nie widze.
Stary 2012-05-26, 13:43   #2942
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a mnie to jakos nie dziwi. w 2010 roku pierwszy strapless (Mleczny) pojawil sie w sierpniu, kolejne jeszcze pozniej...
Ok, szyją kiedy chcą, ale jeśli mówi się A, to wypada powiedzieć B. Jeśli zapowiada się kostiumy na kwiecień, później termin przesuwa na maj, następnie pisze się, że "jeszcze chwilka...", no to przepraszam bardzo, ale mnie TO dziwi. I teraz multum pytań na każdym biuściastym forum i facebooku, a odpowiedzi zero. Gdyby od razu była informacja, że kostiumów nie będzie, albo będą na początku lipca, nie byłoby problemów z tym, żeby szukać czegoś innego. A tak - walną je na stronę w czerwcu, wszyscy się na nie rzucą, ewentualne wymiany rozmiarów w grę wchodzą - obawiam się, że trudno będzie na lipiec mieć strój.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 14:51   #2943
wyborowaa
Przyczajenie

czy mogłybyście mi powiedzieć, jaki stanik zaproponowałybyście mi z wymiarami 89 cm pod biustem i 100 w biuście? W tych kalkulatorach mi wychodzą przeróżne rozmiary.
wyborowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 23:22   #2944
bordowa
Wtajemniczenie

Cześć

W moim mieście niestety nie ma sklepów z bielizną, więc kupuję przez internet. Proszę Was o rady.
Moje wymiary:
- obwód ściśle 75cm
- biust w pochyle luźno 97-98cm
Urodziłam 1 dziecko, kilka miesięcy karmiłam piersią, grawitacja zrobiła swoje.

Ostatnie zakupy robiłam na Intymnej, wg ich rozmiarówki powinnam mieć 75F a w tej chwili mam Kostara 75C kupionego u nich i jest dobry Znowu Caprice 70E ma za małą miskę. Nie mam pojęcia jak wybrać u nich odpowiedni rozmiar i na jaką firmę się zdecydować. Widziałam, że Kostara odradzacie. Mam na oku taki http://89.149.254.67/s2/lupo/1253-1-8.jpg firmy Lupoline, znacie tą firmę?
Jakie w ogóle firmy polecacie (ceny poniżej 200zł)?

I jeszcze jedno pytanie:
Czy miękkie staniki z fiszbinami mogą unosić biust, czy tylko go zbierają i modelują?

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2012-05-27 o 21:18
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 07:16   #2945
mysiak
Wtajemniczenie

Czy któraś z was kupowała stanik Gorteks? Z tego co przeczytałam, obwody są trochę za bardzo rozciągliwe, ale znośne, więc przymierzam się do zakupu. Niestety, mają dziwną rozmiarówkę - jedna z balkonetkowiczek napisała, że kupuje u nich o 3 miseczki większy stanik niż standardowo. Czy mogłybyście mi pomóc?

Moje wymiary:
70 cm pod (na ścisk)
89 cm w biuście luźno, 90 cm w pochyleniu
Mam stożkowate piersi, więc zazwyczaj pasuje na mnie mniejsza miseczka niż to wynika z rozmiarówki. Z Effuniaków mam 70D (HP Puder, CH Onyks) i 75C (CH Toffik), ale ten ostatni ma ewidentnie za duży obwód - tył strasznie mi podjeżdża

Rozmiarówka Gorteks:
http://www.gorteks.com.pl/Tabela-roz...ut-pol-14.html

Zastanawiam się też nad Karmelkami Effuniaka - czy któraś z Was jest ich szczęśliwą posiadaczką? Jeśli tak, jak ma się rozmiar do innych effuniaków (najlepiej któregoś z tych, który mam, żebym miała porównanie, ale za każdą radę będę wdzięczna...)?

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 08:36   #2946
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
i jak przydał się link? a ja dalej nie wiem co z tym biustonoszem;/
Stary 2012-05-27, 11:02   #2947
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Ja to wiem, że takie jest prawo i jej to powiedziałam, ale ona swoje. Że to prawo ustalone w sklepie. Więc mówię nie ma takiego. Ale nie chciało mi się z nią kłócić już. Zapytałam tylko o co tak naprawdę chodzi. Że stanik jest zbyt osobisty czy że łatwiej wymienić na ten sam model, niż oddać pieniądze, bo w systemie musicie za dużo zmieniać. Nie chciało mi się do rzecznika znowu iść, bo naprawdę byłam zła na te rozmiary i za często mi się to zdarzało. Zresztą teraz mój chłopak się sądzi z jednym sklepem... Ale wypadałoby to jakoś wytępić.
A co do mojego rozmiaru? Jeśli odstawał stanik i był za blisko pachy to znaczy, że za duży prawda? I jak stanęłam prosto to aż mi przeszkadzał ten stanik pod pachą.
Prawo nie nakazuje przyjmowania zwrotów. Chyba ze reklamacja towaru uszkodzonego. Duże sklepy przyjmują zwroty, ale to jest ich dobra wola, a nie prawo. Także sklep jak najbardziej miał prawo zaproponować Ci wymianę, a nie zwrot pieniędzy.

Mógłby też dać Ci alternatywę w postaci tak jakby karty podarunkowej. Czyli jeśli w danym dniu nie znalazłabyś czegoś odpowiedniego, mogłabyś kupić coś za równowartość, w innym terminie.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Na przyszłość, zawsze kupując coś, przed zapłaceniem warto jest zapytać, jaka w danym sklepie obowiązuje polisa dotycząca zwrotów.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 11:12   #2948
ania_wu
Zadomowienie

Ja na początku tygodnia zostałam uświadomiona w sklepie doBRAna w Krakowie. Myślałam, że mam 70C, biust nawet dobrze wyglądał w tym rozmiarze na moje oko, aczkolwiek okazało się, że powinnam nosić 65D. Pani ekspedientka dała mi do zmierzenia chyba ze 30 staników . Teraz mój biuścik wygląda świetnie Jak nigdy tego nie robiłam, tak teraz staję sobie przed lustrem i go oglądam Kupiłam stanik firmy agio milano i już upatrzyłam sobie następny Teraz dopiero się zacznie bieliźniane szaleństwo
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 15:49   #2949
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
To ja się wtrącę z moją wymianą. Mam do wymiany kilka staniczków - część kupiona na allegro, część na bra swapie. Szukam w zamian 32E (ewentualnie)30F (la senza 34dd).

• Playtex,czarny, nowy z papierowymi metkami, rozm.30FF.
  • Marks&Spancer biało-miętowy, rozm. 32DD. (duużomiskowy) Stan bdb.
  • Hunkermoller Bodique, rozm. 34E. czarno-wrzosowy. Odkupiłam nowy, ja tylko przymierzyłam (bez papierowych metek).
  • Shock absrober, Rozm. 75E. Prawie całkowicie sprana metka, ale staniczek w bdb dobrym stanie..
  • Fantasie belle, rozm. 32E - tu się jeszcze zastanawiam, czy wymienić.
  • Fantasie bdridgette, rozm. 32F. Metka sprana właściwie całkowicie, ale stan staniczka jest bdb-.
  • Gossard, rozm. 32 E. Stan bdb. bardzo podobny do tego: klik!

Zdjęcia i wymiary oczywiście wstawię chętnym.

Shock nieaktualny. Zapraszam do wymiany pozostałych staniczków.
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 12:52   #2950
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kupowała stanik Gorteks? Z tego co przeczytałam, obwody są trochę za bardzo rozciągliwe, ale znośne, więc przymierzam się do zakupu. Niestety, mają dziwną rozmiarówkę - jedna z balkonetkowiczek napisała, że kupuje u nich o 3 miseczki większy stanik niż standardowo. Czy mogłybyście mi pomóc?

Moje wymiary:
70 cm pod (na ścisk)
89 cm w biuście luźno, 90 cm w pochyleniu
Mam stożkowate piersi, więc zazwyczaj pasuje na mnie mniejsza miseczka niż to wynika z rozmiarówki.
ja mam wymiary 72cm/91 cm. Kupiłam 2 staniki 65G. Oba lekko przymałe. Jeden obwód miał ok, teraz się rozjechał, ale w sumie dalej w miarę trzyma. Drugi- mega ścisły. Nawet z przedłużką ledwo się zapinałam i za diabła nie chciał się rozciągnąć
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 19:12   #2951
201804100943
Konto usunięte

nie wiem co stało się z moim Effuniakiem po 5 mies noszenia biust mi się wylewa z miseczek. Nie przytyłam ani nic takiego. Jak założę stanik jest wszystko ok, ładnie leży, nic się nie wylewa, ale wystarczy że się schylę, czy zrobię bardziej dynamiczny ruch to już mi biust wypada górą :/
Zastanawiałam się czy po prostu obwód jest za duży (mam 75FF). Może stanik się rozciągnął?
A może powinnam celować w 70G, lub zostać przy tym 75, ale miseczka G

Pod biustem :72
w biuście: 99
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 07:51   #2952
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mam pytanie:
U podstawy piersi mam takie jakby mini rozstępy... Nie wiem czy to są rozstępy, nie są czerwone. To jest w tym miejscu gdzie wchodzi mi fiszbina ze staników( pisałam już tu o tym kilkakrotnie). Niby staniki mam "dobrze" dobrane- w obwodzie i miseczce są idealnie dopasowane( zresztą za każdym razem jak kupowałam to wybór potwierdzały brafitterki). Jednak to wchodzenie fiszbin na piersi. Może dlatego, że mam zapadnięty mostek to mi tak wchodzą...

W związku z tym mam kilka pytań: czy to są rozstępy? Jak im zapobiegać( może jakiś krem)?
Co zrobić z tymi fiszbinami? Może są jakieś specjalne modele staników? Czy może te "rozstępy" nie są od złych fiszbin tylko od ciężaru?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 11:20   #2953
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
nie wiem co stało się z moim Effuniakiem po 5 mies noszenia biust mi się wylewa z miseczek. Nie przytyłam ani nic takiego. Jak założę stanik jest wszystko ok, ładnie leży, nic się nie wylewa, ale wystarczy że się schylę, czy zrobię bardziej dynamiczny ruch to już mi biust wypada górą :/
Zastanawiałam się czy po prostu obwód jest za duży (mam 75FF). Może stanik się rozciągnął?
A może powinnam celować w 70G, lub zostać przy tym 75, ale miseczka G

Pod biustem :72
w biuście: 99
Moze po prostu od dobrego rozmiaru biust nabrał kasztaltow, powiększył sie. Wiele dziewczyn takie cos zauwazylo
Jak by obwod ci sie rozciągnął to stanik stalby sie za duzy , a nie za maly. Większa roznica w cm.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
U podstawy piersi mam takie jakby mini rozstępy... Nie wiem czy to są rozstępy, nie są czerwone. To jest w tym miejscu gdzie wchodzi mi fiszbina ze staników( pisałam już tu o tym kilkakrotnie). Niby staniki mam "dobrze" dobrane- w obwodzie i miseczce są idealnie dopasowane( zresztą za każdym razem jak kupowałam to wybór potwierdzały brafitterki). Jednak to wchodzenie fiszbin na piersi. Może dlatego, że mam zapadnięty mostek to mi tak wchodzą...

W związku z tym mam kilka pytań: czy to są rozstępy? Jak im zapobiegać( może jakiś krem)?
Co zrobić z tymi fiszbinami? Może są jakieś specjalne modele staników? Czy może te "rozstępy" nie są od złych fiszbin tylko od ciężaru?
Z przodu ci nachodzi ? Moze masz ramiączka za mocno naciągnięte i ciagnie stanik do gory?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 11:25   #2954
karolinka86
Zakorzenienie

Ostatnio byłam w łodzi w sklepie z brafittingiem Trzy gracje - kojarzycie?
Niby wszystko ok ale jedno mnie zastanawia...
Rozmawiałam z tamtą panią i ona stwierdziła, że skoro mam asymetryczny biust (spora różnica) to staniki Ewy Michalak są nie dla mnie, bo ona szyje tylko na jeden rodzaj biustu- na takie klasyczne, krągłe biusty! Czy to prawda? Teraz mam mętlik w głowie i boję sie zamawiać przez neta

Wzięłam po raz kolejny model firmy Biggi i jestem zadowolona
Ale chciałam też spróbować czegoś nowego..
Pani poleca mi też firmę Ava

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 11:37   #2955
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z tamtą panią i ona stwierdziła, że skoro mam asymetryczny biust (spora różnica) to staniki Ewy Michalak są nie dla mnie, bo ona szyje tylko na jeden rodzaj biustu- na takie klasyczne, krągłe biusty! Czy to prawda? Teraz mam mętlik w głowie i boję sie zamawiać przez neta

Jako posiadaczka stożkowatego, a nie modelowo okrągłego biustu mówię: Bzdura. Uwielbiam moje Effuniaki (póki co cztery, mam nadzieję, że niedługo pięć). Zresztą niemała część staników Ewy ma wkładki do korekty asymetrii

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
Stary 2012-05-29, 21:33   #2956
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość

Mi się effuniaki kojarzą wręcz przeciwnie - szyte dla nieidealnych piersi, po przejściach, a przy asymetrii wiele jest modelów z opcją jej korekty. Mam sporą asymetrię i nawet HM u mnie daje rade (miękki stanik).
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 08:51   #2957
Jedwabna
Raczkowanie

Witam!
Kiedyś podczytywałam ten wątek, myślałam, że co nieco już wiem na temat dobrego stanika...

W grudniu potrzebowałam bardotki, do sukienki. Kupiłam z Konrada, obwód rozciągnął się w 3 miesiące. (70C)

Stanik musiałam jednak nosić (mimo czerwonych śladów na mostku), bo nie miałam czasu jechać do sklepu po nowy, ani też pieniędzy.

W sobotę pełna nadziei wybrałam się na zakupy, zawędrowałam do Intimissimi, na początku byłam zażenowana rozmiarówką, ale pani ekspedientka była tak miła, wystrój tak ładny, aż wylądowałam w przymierzalni z 20 stanikami do mierzenia.
Nie trudno się domyślić, że kupiłam, prawda?

W sklepie leżał ok, nie było rewelacji, ale tragedii również. Jednak po normalnym funkcjonowaniu stanik robi bułki i pod pachami i na biuście z przodu.

Nie mam dużego biustu, pod biustem 72, w biuście 86 w dodatku moje piersi są bardzo szeroko rozstawione, większość pod pachami...

Marzy mi się biust z przodu, uniesiony, zebrany do środka, jednak nie przepadam za push-upami.

Po tej całej eskapadzie, jestem tak sfrustrowana, nie mam pieniędzy na nowy stanik, a jedyny w mojej szafie, który nie lata po plecach, to ten z Intimissimi...

Ale na przyszłość, czy polecacie mi jakiś model, który spełni oczekiwania?
To jest biust uniesiony, wygarnięty spod pach, ładnie zebrany do środka?

Zaczęłam zastanawiać się nad zakupami on-line...

Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 08:58   #2958
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Mi się effuniaki kojarzą wręcz przeciwnie - szyte dla nieidealnych piersi, po przejściach, a przy asymetrii wiele jest modelów z opcją jej korekty. Mam sporą asymetrię i nawet HM u mnie daje rade (miękki stanik).
Skarpetko a na co chcialabys wymienic swoje staniki ?

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Pokaż wiadomość
Witam!
Kiedyś podczytywałam ten wątek, myślałam, że co nieco już wiem na temat dobrego stanika...

W grudniu potrzebowałam bardotki, do sukienki. Kupiłam z Konrada, obwód rozciągnął się w 3 miesiące. (70C)

Stanik musiałam jednak nosić (mimo czerwonych śladów na mostku), bo nie miałam czasu jechać do sklepu po nowy, ani też pieniędzy.

W sobotę pełna nadziei wybrałam się na zakupy, zawędrowałam do Intimissimi, na początku byłam zażenowana rozmiarówką, ale pani ekspedientka była tak miła, wystrój tak ładny, aż wylądowałam w przymierzalni z 20 stanikami do mierzenia.

W sklepie leżał ok, nie było rewelacji, ale tragedii również. Jednak po normalnym funkcjonowaniu stanik robi bułki i pod pachami i na biuście z przodu.

Nie mam dużego biustu, pod biustem 72, w biuście 86 w dodatku moje piersi są bardzo szeroko rozstawione, większość pod pachami...

Marzy mi się biust z przodu, uniesiony, zebrany do środka, jednak nie przepadam za push-upami.

Po tej całej eskapadzie, jestem tak sfrustrowana, nie mam pieniędzy na nowy stanik, a jedyny w mojej szafie, który nie lata po plecach, to ten z Intimissimi...

oj jest mase stanikow, moze cos z effuniakow albo only her?
Stary 2012-05-30, 09:16   #2959
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Konto usunięte

Jedwabna, tabasco z only her
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 15:01   #2960
karolina2121
siedzę i myślę

Dziewczyny jaki stanik powinnam wybrać?

Pod biustem 66, w biuście 88cm

I czy znacie jakieś dobre sklepy bieliźniane w Lublinie ?
Stary 2012-05-30, 16:16   #2961
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Pokaż wiadomość
Witam!

Gossard Superboost Lace
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 07:34   #2962
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Z przodu ci nachodzi ? Moze masz ramiączka za mocno naciągnięte i ciagnie stanik do gory
Tak, z przodu. Nie, ramiączka specjalnie daję luźniej i staram się nakładać stanik niżej, żeby nie wchodził na piersi. Poza tym obwód daję ściśle.
Niby mostek przylega...
Nie wiem czy nie lepsze dla mnie były źle dobrane staniki. Przynajmniej mi tak nie masakrowały piersi Co robić?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 08:14   #2963
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Tak, z przodu. Nie, ramiączka specjalnie daję luźniej i staram się nakładać stanik niżej, żeby nie wchodził na piersi. Poza tym obwód daję ściśle.
Niby mostek przylega...
Nie wiem czy nie lepsze dla mnie były źle dobrane staniki. Przynajmniej mi tak nie masakrowały piersi Co robić?
Moze rzeczywiscie przez twoj mostek? Sprobuj stanik z luzniejszym obwodem. Ja tez lubie sie sciskac, ale wczoraj przyszedl do mnie stanik audelle , jest luzny, nie sciska, ale jest bardzo stabilny, trzyma sie na miejscu. Bardzo wygodny. Dlatego może dla ciebie lesze byly by staniki z luzniejszym ale dobrze pracującym obwodem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 08:18   #2964
olaaa99
Zadomowienie

Wg informacji z lobby, w tym roku nie będzie kostiumów od Ewy Michalak "najprawdopodobniej". .. Pozostawiłam je sobie jako ostatnią deskę ratunku, w sieciówkach nie mogę nic znaleźć -wszystko małe.
Dziewczyny, możecie coś polecić? Wiem, że szał jest teraz na comeximy, ale nie podobają mi się. Gdzie szukać kostiumu? (Fajnie, jakby nie była to Freya za 230zł )

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 09:18   #2965
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg informacji z lobby, w tym roku nie będzie kostiumów od Ewy Michalak "najprawdopodobniej". .. Pozostawiłam je sobie jako ostatnią deskę ratunku, w sieciówkach nie mogę nic znaleźć -wszystko małe.
Dziewczyny, możecie coś polecić? Wiem, że szał jest teraz na comeximy, ale nie podobają mi się. Gdzie szukać kostiumu? (Fajnie, jakby nie była to Freya za 230zł )
Szczerze mówiąc ja stoję z oszczędnościami na tyle ciężko, że chciałam kupić samą uświadomioną górę. Dołączam się więc do pytania i dodaję swoje:

Czy kojarzycie "uświadomione" kostium, które:
1. Można kupić na części,
2. Są kompatybilne ze stożkowatymi, małobiuściastymi

Stary 2012-05-31, 19:12   #2966
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Dużo jest przecenionych Frejek z innych sezonów, można się zmieścić w 150zł spokojnie . Trzeba poszukać po ebayu i sklepach brytyjskich. W Polsce jakoś nie znalazłam tak atrakcyjnych cen. Patrzyłaś może?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Szczerze mówiąc ja stoję z oszczędnościami na tyle ciężko, że chciałam kupić samą uświadomioną górę. Dołączam się więc do pytania i dodaję swoje:

Czy kojarzycie "uświadomione" kostium, które:
1. Można kupić na części,
2. Są kompatybilne ze stożkowatymi, małobiuściastymi
zamówiłam Morskie Kamyczki z Comeximu, mogę zdać relację jak się sprawdza. mam mały biust, stożkowy
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 20:34   #2967
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Jako posiadaczka stożkowatego, a nie modelowo okrągłego biustu mówię: Bzdura. Uwielbiam moje Effuniaki (póki co cztery, mam nadzieję, że niedługo pięć). Zresztą niemała część staników Ewy ma wkładki do korekty asymetrii
Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Hm...to ciekawe czemu ta pani wprowadzała mnie w błąd
I powiedziała, że biust wypłynie mi górą zamiast ładnie się ukształtować ( stanikach typu full czy czy balkonetka)

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 01:57   #2968
201804100943
Konto usunięte

jak myślicie czy mając Effuniakowy model HP mogę kupić taki sam rozmiar w modelu CH?
Kupiłam Czarny HP 75FF i przymierzam się do CH Biszkopta 70G
Różni się HP od CH znacznie? Mogę kupować w ciemno?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 07:12   #2969
czarnula4321
Zakorzenienie

Ok dziewczyny to i ja się wymierzyłam dokładnie i proszę jeszcze raz o radę co z tymi moimi piersiami

Wymiary:
w biuście normalnie w biustonoszu 92,5 - 93 i bez - 94
w biuście w zwisie - 95
pod biustem luźno - 73
pod biustem ścisło- 71

Wcześniej nosiłam rozmiar 80b 75c za szeroki pod biustem, miseczka może i ok, sama próbowałam dobierać coś troszkę biustonosze i z tymi kalkulatorami wychodziło mi 32dd 32 e i takie też przymierzałam kupiłam 32dd miseczka owszem jest dobra ale obwód pod już nie bardzo próbowałam nosić 30 dd i jest lepiej ale wydaje mi się że miseczka jest mała troszkę mi wystaje biust koło sutków, ogólnie mam problem ponieważ mam duże sutki i otoczki w okół nich. Rozmiar 30 dd nie wbija mi się nigdzie fiszbina wcelowana w połowę pachy, biust jest na wysokości połowy od przedramienia do łokcia
Stary 2012-06-01, 07:50   #2970
aniolusiek_
Zakorzenienie

jest kod rabatowy na Effuniaki podany na stronie głównej sklepu, działa w dniach 1-3.06 i wynosić 10%

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości