Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 10:36   #4381
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Witam wszystkie mamusie, my już po śniadaniu Adaś rozrabiaka miał już czkawkę a teraz przeciąga się w brzuszku Do 2 w nocy oglądałam seriale a mimo to przebudziłam się już o 5:00, poleżałam do 9:00 ehh ta bezsenność w ciąży

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,

Jestem po śniadaniu, teraz muszę odczekać godzinę i zmierzyć cukier. Nie chciało mi się wstać, głowa mnie boli, gardło i nic mi się nie chce... Poza tym miałam dzis straszny sen - śniło mi się, że krwotoku dostałam - na szczęście mąż wrócił z nocki o 6 rano i wstałam się do niego przytulić. Potem zasnęłam i obudził mnie budzik o 8 na śniadanie.
Jutro mam wizytę u okulisty, mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań do naturalnego porodu. W środę kontrola u diabetyka - okaże się gdzie będę mogła rodzić. Chciałabym w moim mieście, porodówka jest świeżo po remoncie, do tego jako znieczulenie podają gaz rozweselający a poza tym zastępcą ordynatora jest mój gin... Dam Wam znać jak sprawy się potoczą.

http://www.nowyszpital.pl/swiecie/ak...solo_-880.html
http://www.nowyszpital.pl/swiecie/ak...iczy-1212.html

Życzę miłego dnia
Rozmawiałam z położną na temat gazu rozweselającego bo u mnie też jest taka forma znieczulenia. Jeżeli decydujemy się na gaz to wtedy wszelkie inne środki farmakologiczne znieczulające i rozkurczowe odpadają. A reakcje kobiet na gaz są różne.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
dobra, to mi możesz pokazać tylko tę trzecią partię

a problemy z lokowaniem rzeczy dla małej to ja też mam. Cholerne Pod każdą ścianą już stoją jakies kartony, worki, siatki - pięknie, naprawdę
______

A tak w ogóle to wygląda na to, że zaczęłam dziś 9 miesiąc
Mi też jakoś trudno się ogarnąć z rzeczami dla malucha, ubranka poukładałam w komodzie i cała zapakowana, a gdzie reszta - kosmetyki, kocyki itp. akcesoria, sama nie wiem jak to rozmieścić w jednym pokoju.. na szczęście jest duży. Tak czy inaczej musieliśmy się pozbyć stołu na rzecz komody i łóżeczka

Przeraża mnie ten upływ czasu.. Ściskam i gratuluję 9 miesiąca ciąży
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:38   #4382
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
gratki 9 miesiąc robi ogromne wrazenie!!!!!

dzwoniłam do babki, jeszcze aktualne ma odpisac mojej kol i maja sie umowic

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

boli mnie znowu brzuch jak na @, krzyz i mnie porzeczyscilo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:40   #4383
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie wiem czy doczytałyście, ale w sklepie mamas&papas do końca dnia jest rabat 20% na wszystko po wpisaniu kodu: mama. Ja właśnie robię zakupy
co kupujesz?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:41   #4384
nadalka
Zakorzenienie

Prince to może idź na ip. My raczej lekarzami nie jesteśmy i ci nie pomożemy
Stary 2012-05-27, 10:46   #4385
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
blue są na allegro wiem że użytkownik to margotkrakow a nazwa to chyba 2pak 21.99 nie mogę wkleić linka bo na tel nie dam rady anna no drogo , jeszcze tam iść raz na jakiś czas to ok, ale na np 3 razy w tygodniu to niestety...
Wklej mi później, ok?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:52   #4386
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, wkleiłam ;-)

Odnośnie sklepu margot w krakowie, czyli użytkownika na allegro margotkrakow czy coś takiego - powiem wam tyle - kupiłam u nich 2 koszule do karmienia i każda ma napisane 100% cotton. Koło bawełny one nawet nie leżały. Obydwie mają inne składy, czuć w dotyku, że jednak to sama chemia, a druga cottonu trochę ma, ale niewiele. Ogólnie nie można narzekać za 18 zł, ale ja ich nie ubiorę do szpitala, bo się w nich zapocę na amen! Byłam w ich sklepiku, kupa dziadostwa różnego, bardzo słabej jakości. Ale też cenowo przystepnie, tego nie można im zarzucić.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:53   #4387
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince to może idź na ip. My raczej lekarzami nie jesteśmy i ci nie pomożemy
wzielam nospe i przechodzi ten brzuch. Ze mnie w szpitalu nie bolało dziwne w domu leze wstaje tylko do wc a boli co jakis czas. A w szpitalu i hcodzila po korytarzu, i do wc, i sie prysznicowałam 3 razy dziennie bo goraco i siedziałam na fotelu na korytarzu z tztem a nie bolao nic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 10:53   #4388
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
a po ile tam jest teraz?wejście chyba na 2 godziny a później dopłaca się za każde pół godziny,tak? ale jaki cennik? sama chętnie bym się wybrała... a że to nie moje miasto to dla mnie to wisi że wyglądam jak waleń:P tylko boje się infekcji..
Nie wiem czy to pomaga, ale ja za każdym razem jak idę na basen, to łykam sobie tabletkę LacibiosFemina i póki co, nic się nie pojawiło.
Cytat:
dobra, to mi możesz pokazać tylko tę trzecią partię

a problemy z lokowaniem rzeczy dla małej to ja też mam. Cholerne Pod każdą ścianą już stoją jakies kartony, worki, siatki - pięknie, naprawdę
______

Gratuluję
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Niech to choróbsko sobie już pójdzie, bo się wykończę Tż zaraz jedzie do apteki kupić mi coś na gardło, bo nie wytrzymam... w końcu dziś coś zjadłam, ale nie obyło się bez bólu.
Nieszczęścia u nas to nawet nie chodzą parami, ale całymi tabunami...
Nawet przed tamtym porodem plecy mnie tak nie bolały jak teraz... nie wiem jak przetrwam jeszcze 1,5 miesiąca
Mam tylko nadzieję, że to też przejdzie jak mi się polepszy

Zapowiada się kolejny piękny dzień Poszłabym za waszym przykładem i zaczęła prać ciuszki dla Alexa, ale jeszcze nie poskręcaliśmy mebelków i bez sensu byłoby pakować je z powrotem do wora. No, to tyle na tą chwilę, idę zrobić sobie jakieś śniadanko. Spokojnej niedzieli

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:58   #4389
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wklej mi później, ok?
wystarczy że wpiszesz na allegro w nazwie przedmiotu "2pak za 21.99" najlepsze są bawełniane bez koronki. One są bez fiszbin i dla mnie mega wygodne
Cytat:
Phdwao, wkleiłam ;-)

Odnośnie sklepu margot w krakowie, czyli użytkownika na allegro margotkrakow czy coś takiego - powiem wam tyle - kupiłam u nich 2 koszule do karmienia i każda ma napisane 100% cotton. Koło bawełny one nawet nie leżały. Obydwie mają inne składy, czuć w dotyku, że jednak to sama chemia, a druga cottonu trochę ma, ale niewiele. Ogólnie nie można narzekać za 18 zł, ale ja ich nie ubiorę do szpitala, bo się w nich zapocę na amen! Byłam w ich sklepiku, kupa dziadostwa różnego, bardzo słabej jakości. Ale też cenowo przystepnie, tego nie można im zarzucić.
powiem szczerze że ja nawet nie czytałam z czego one są bo po nich widać że nie są 100% bawełna. Powiem że byłam 4 dni w szpitalu w niej to było nawet ok. No ale przy ponad 30st na dworze na pewno się nie sprawdzą chociaż ja zaryzykuję. Ale staniki mają wygodne.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wzielam nospe i przechodzi ten brzuch. Ze mnie w szpitalu nie bolało dziwne w domu leze wstaje tylko do wc a boli co jakis czas. A w szpitalu i hcodzila po korytarzu, i do wc, i sie prysznicowałam 3 razy dziennie bo goraco i siedziałam na fotelu na korytarzu z tztem a nie bolao nic
u mnie tak samo w szpitalu nagle przestało boleć. Teraz trochę boli ale to jest nic w porównaniu z tym co było wcześniej.
Stary 2012-05-27, 11:02   #4390
prince_polo
Zakorzenienie

w szpitalu chyba ze strachu przechodzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 11:09   #4391
pumas
Zakorzenienie

Nadalka, staników nie oglądałam, ale oglądałam dużo rzeczy i jakoś mnie nie powaliły. Dlatego zaopatrzyłam się w inne koszule. Nie wiem tylko, w czym pójdę do porodu.
Kurcze, i może dzisiaj coś wypiorę...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:09   #4392
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu chyba ze strachu przechodzi
ja to myślałam nad mocą tych beznadziejnych łóżek
Stary 2012-05-27, 11:29   #4393
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ja z ciuchami małej póki co jakoś się pomieściłam, ale wczoraj teściowa nam powiedziała, że jej znajoma przekazała jakąś pakę ciuszków dla małej no i gdzie ja to upchnę to już naprawdę nie wiem, bo wszystko zawalone na styk

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Niech to choróbsko sobie już pójdzie, bo się wykończę Tż zaraz jedzie do apteki kupić mi coś na gardło, bo nie wytrzymam... w końcu dziś coś zjadłam, ale nie obyło się bez bólu.
Nieszczęścia u nas to nawet nie chodzą parami, ale całymi tabunami...
Nawet przed tamtym porodem plecy mnie tak nie bolały jak teraz... nie wiem jak przetrwam jeszcze 1,5 miesiąca
Mam tylko nadzieję, że to też przejdzie jak mi się polepszy
bidulka

Cytat:

boli mnie znowu brzuch jak na @, krzyz i mnie porzeczyscilo
Cytat:
wniosek? Chyba powinnaś leżeć w szpitalu
współczuje tych bóli

Cytat:
Nadalka, staników nie oglądałam, ale oglądałam dużo rzeczy i jakoś mnie nie powaliły. Dlatego zaopatrzyłam się w inne koszule. Nie wiem tylko, w czym pójdę do porodu.
ja też nie mam nic do porodu, z tym mam cholerny problem. Albo kupię gdzieś jakąś tanią koszulkę xxl albo nie wiem co

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:31   #4394
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
A może w szpitalu podawali Ci jakieś dodatkowe leki rozkurczowe, kroplówkę czy zastrzyki..
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:37   #4395
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja też nie Wręcz smaruję się filtrem 50 Nie mam ochoty na zmiany dodatkowe zmiany skórne
Ja tak samo, 50 na twarz szyję i dekolt, niezależnie od pogody
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Karolina czy po resekcji korzenia jedynki (nad jedynką znajdowała się torbiel, została usunięta, ubytek w kości się wypełnił, zabieg dwa lata temu) można na tej jedynce zrobić licówkę lub koronę? Czy korona na takim zębie "po przejściach" będzie stabilna? Ubytek w kości był spory bo to dość duża torbiel się wyhodowała. Ząb jest teraz szary, po ciąży zamierzam działać żeby to zmienić. Zdaniem dentysty, który przeprowadzał zabieg wybielanie chemiczne jest zbyt ryzykowne bo ząb po zabiegu i leczeniu kanałowym jest kruchy.
To zależy czy korzeń który pozostał po resekcji jest odpowiedniej długości. Jeśli jest, to aby zrobic koronę konieczne jest wzmocnienie go wkładem koronowo-korzeniowym (najlepiej z włókna szklanego, jest bardziej zgodny z tkankami zęba i nie powoduje pęknięć korzenia jak metalowy) Na tak przygotowanym zębie korona będzie trwała, bo tak jak Ci Twój dentysta powiedział, taki ząb jest kruchy i trzeba zastosować dodatkowe rozwiązania by całość służyła przez lata. Jeśli korzeń jest zbyt krótki lub sa inne przeciwskazania do wkładu i okoronowania, można go pokryć materiałem kompozytowym żeby poprawić jego kolor.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
KarolinaPW pomęczę Cię Słyszałaś o tych szczoteczkach Curaprox Ultra Soft? Właśnie czytałam opinię, że są bardzo dobre i świetnie czyszczą zęby. A kosztują liche 12 zł. Jestem ciekawa czy o nich słyszałaś i czy serio są takie dobre
Wg mnie są dobre, ale tylko jeśli są wskazania do ich stosowania. Te szczoteczki mają bardzo miękkie i delikatne włókna, więc poleca się je przede wszystkim osobom które mają problem z recesjami (obsuwaniem się) dziąseł i odsłoniętymi szyjkami -tak to wygląda
http://www.niewadaclinic.pl/implanto...czenie-recesji
Takie osoby zwykłymi szczoteczkami mogą sobie pogłębić problem, poza tym po zabiegach operacyjnych w jamie ustnej, aby uniknąć dodatkowych podrażnień. Ta szczoteczka jest ponadto polecana do szczotkowania metodą Bassa (druga animacja)
Jesli nie ma takich wskazań to uważam że one nie są potrzebne.
Nie używałam jej osobiście, bo nie lubię miękkiego włosia, mam uczucie niedomycia zębów.
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,

Jestem po śniadaniu, teraz muszę odczekać godzinę i zmierzyć cukier. Nie chciało mi się wstać, głowa mnie boli, gardło i nic mi się nie chce... Poza tym miałam dzis straszny sen - śniło mi się, że krwotoku dostałam - na szczęście mąż wrócił z nocki o 6 rano i wstałam się do niego przytulić. Potem zasnęłam i obudził mnie budzik o 8 na śniadanie.
Jutro mam wizytę u okulisty, mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań do naturalnego porodu. W środę kontrola u diabetyka - okaże się gdzie będę mogła rodzić. Chciałabym w moim mieście, porodówka jest świeżo po remoncie, do tego jako znieczulenie podają gaz rozweselający a poza tym zastępcą ordynatora jest mój gin... Dam Wam znać jak sprawy się potoczą.

http://www.nowyszpital.pl/swiecie/ak...solo_-880.html
http://www.nowyszpital.pl/swiecie/ak...iczy-1212.html

Życzę miłego dnia
Kciuki z wizytę
Oj ja tez dziś nie mogłam spać od 3 do 6 a potem obudziłam się o 8, z bólem głowy od niewyspania
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dziś idziemy do znajomych, którzy mają cudną17-miesięczną córeczkę i 4-miesięcznego synka. A potem na grilla do innych, którzy mają 4-miesięcznego synka (rodziły praktycznie w tym samym czasie) TŻ już się cieszy, że weźmie swój nowy aparat i sfoci swoją ulubienicę. Tylko najpierw pojedziemy do Mino Zoo sfocić... świnki morskie
Fajnie
My dzis podobnie, idziemy do koleżanki która ma 3miesiecznego wnuczka i mam poćwiczyć przewijanie na żywym dziecku
Cytat:
Gratuluję

Wczoraj wybraliśmy się (z inicjatywy męża, nadal jestem w szoku) do sklepu z wózkami Wygląda na to, że wygrywa Jedo Fyn, bardzo fajnie się prezentuje, wygodnie prowadzi. Zweryfikowałam swój poglad co do zawieszenia na paskach (bartatina) Myślałam, że to takie wygodne dla dziecka rozwiązanie, ale ten wózek się gibie na wszystkie strony, jak maluch będzie bardziej mobilny to może wylecieć
Mamy tylko rozbieżność opinii co do koloru- mąż chce czerwony jak Ferrari I budkę FreeLine czyli tą z okienkiem na górze, bo stwierdził że musi być szyberdach Mnie się podobają te spokojniejsze kolory szary, beżowy i klasyczna buda
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:37   #4396
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A może w szpitalu podawali Ci jakieś dodatkowe leki rozkurczowe, kroplówkę czy zastrzyki..
nie nie, tylko aspargin i nospe to co w domu biore. No i luteine tez w domu biore nic pozatym
moze moj lekarz działał na mnie bezstresowo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 11:49   #4397
hanjah
Zakorzenienie

Przemogłam się i wzięłam ten glutowaty gaviscon na zgagę. I pomogło Tylko czemu ja na to wcześniej nie wpadłam?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:53   #4398
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wczoraj wybraliśmy się (z inicjatywy męża, nadal jestem w szoku) do sklepu z wózkami Wygląda na to, że wygrywa Jedo Fyn, bardzo fajnie się prezentuje, wygodnie prowadzi. Zweryfikowałam swój poglad co do zawieszenia na paskach (bartatina) Myślałam, że to takie wygodne dla dziecka rozwiązanie, ale ten wózek się gibie na wszystkie strony, jak maluch będzie bardziej mobilny to może wylecieć
Mamy tylko rozbieżność opinii co do koloru- mąż chce czerwony jak Ferrari I budkę FreeLine czyli tą z okienkiem na górze, bo stwierdził że musi być szyberdach Mnie się podobają te spokojniejsze kolory szary, beżowy i klasyczna buda
ale fajnie, no to teraz macie tylko skrajne typy kolorustyczne
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:54   #4399
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak jak pisałas, jaka cena taki produkt a ja nie chciałam szaleć jak to tylko na raz a do porodu spakowałam starą koszulkę. Myślę że po porodzie pójdzie do kosza
Stary 2012-05-27, 12:02   #4400
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Śniło mi się, że Nadalka urodziła A później śnił mi się Fabian i miał piegi

Nie wyspałam się... Musiałam TŻ obudzić na rozmowę, mam nadzieję, że się uda

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:09   #4401
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Śniło mi się, że Nadalka urodziła A później śnił mi się Fabian i miał piegi

Nie wyspałam się... Musiałam TŻ obudzić na rozmowę, mam nadzieję, że się uda
ja jeszcze w 2paku na szczęście
Stary 2012-05-27, 12:09   #4402
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wg mnie są dobre, ale tylko jeśli są wskazania do ich stosowania. Te szczoteczki mają bardzo miękkie i delikatne włókna, więc poleca się je przede wszystkim osobom które mają problem z recesjami (obsuwaniem się) dziąseł i odsłoniętymi szyjkami -tak to wygląda
http://www.niewadaclinic.pl/implanto...czenie-recesji
Takie osoby zwykłymi szczoteczkami mogą sobie pogłębić problem, poza tym po zabiegach operacyjnych w jamie ustnej, aby uniknąć dodatkowych podrażnień. Ta szczoteczka jest ponadto polecana do szczotkowania metodą Bassa (druga animacja)
Jesli nie ma takich wskazań to uważam że one nie są potrzebne.
Nie używałam jej osobiście, bo nie lubię miękkiego włosia, mam uczucie niedomycia zębów.
Dziękuję za odpowiedź Właśnie szukam jakiejś miękkiej szczoteczki, bo mi bardzo krwawią dziąsła. Są mega wrażliwe i żadne płukanie ziołami nie pomaga, a przy szczotkowaniu krew mi się wręcz leje z dziąseł

Bloguję
Stary 2012-05-27, 12:09   #4403
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamcie

Cytat:
O - taką miałam dziś cudną podopieczną. Umawiałam się z koleżanką, że wpadnę kota tylko nakarmić, ale nie mogłam się powstrzymać i ugrzęzłam tam na 3 godziny
Śliczna kicia

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Aha no i wkroczyłyśmy w 8 miesiąc
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:10   #4404
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze w 2paku na szczęście
Chyba mnie wystraszyłaś tym 9 miesiącem

Bloguję
Stary 2012-05-27, 12:21   #4405
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mnie wystraszyłaś tym 9 miesiącem
możliwe ale do 6. Czerwca koniecznie muszę się trzymać. A potem niech się dzieje co chce
Stary 2012-05-27, 12:27   #4406
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
możliwe ale do 6. Czerwca koniecznie muszę się trzymać. A potem niech się dzieje co chce
Ja "tylko" do 23 czerwca

Wczoraj strasznie kuło mnie w szyjce i znowu miałam kilka skurczów To jest przerażające...

Bloguję
Stary 2012-05-27, 12:27   #4407
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej wiecie ze ja dopiero wstalam?
spalam 12 godzin
ale z trzema przerwami na siku oczywiscie i gdzies tam sie po drodze budzilam bo mnie strasznie biodra bola

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:29   #4408
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
łooo kochana to się ładnie klimatyzujesz ) ja nie byłam w stanie tego jeśc

A propos fotelika, który Wam wklejałam. Zobaczcie na te dwie gwiazdy!
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą Dziewczyny, kiedy zaczyna się rozchodzić spojenie łonowe i jak to się odczuwa? Mnie od paru dni boli w okolicach kości łonowej tak jakbym miała tam siniaka. Myślicie że to to?
Hmm generalnie to nie powinno się chyba rozchodzić Musisz zapytać lekarza.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ponieważ w czasie karmienia na wiele rzeczy do jedzenia trzeba uważać bo mogą uczulać maluszka albo wywoływać kolki to po szkole poszliśmy na niezdrowego i mega pysznego kebaba
No i jeszcze była mowa o antykoncepcji po porodzie.
Za tydzień mamy ostatnie zajęcia, będzie o kąpaniu i pielęgnacji maluszków.
A mi położna mówiła, że nie ma co rezygnować z diety, którą się stosowało w ciąży. Maluch jest przyzwyczajony do potraw, owoców, warzyw, które teraz jemy i nie ma co z nich rezygnować. Chyba, ze pojawią się kłopoty z brzuszkiem czy wysypka

Cytat:
W piątek prałam trzy razy w pralce, później ręcznie pieluchy tetrowe i okrycia kąpielowe, a na finał rozpracowałam górę prasowania, czułam się przy tym świetnie. Wstałam w środku nocy na siku i powalił mnie silny ból w pachwinach i kroczu, nie mogłam przekręcić się z boku na bok, bolało mnie spojenie łonowe, teraz mija i jest znacznie lepiej. Nie ma co szaleć.
No właśnie

Cytat:
Hej
Wróciliśmy z koncertu. Było super, ale grali tylko godzinkę. Czułam się jak słoń w składzie porcelany wśród tego tłumu, bałam się że mi ludzie brzuch zgniotą I tak dopiero w połowie koncertu się rozluźniłam...
Mam nadzieję, że jutro będzie tak samo fajnie A jutro gra Piasek
Ja się wybieram do Cieszyna w połowie czerwca. Ma być Perfect i Ira- uwielbiam Tylko ciekawe ile wytrzymam na koncercie...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:34   #4409
prince_polo
Zakorzenienie

znowu mnie przeczysciło konkretnie

i przez to jestem głodna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 12:40   #4410
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A mi położna mówiła, że nie ma co rezygnować z diety, którą się stosowało w ciąży. Maluch jest przyzwyczajony do potraw, owoców, warzyw, które teraz jemy i nie ma co z nich rezygnować. Chyba, ze pojawią się kłopoty z brzuszkiem czy wysypka
Czyli będę mogła jeść dalej truskawki kilogramami ?? fajnie by było... ale jakby co to staram się teraz najeść na zaś, ale tak chyba się nie da

U mnie niby dni Giżycka, ale taka lipa że szok... uwsteczniają się z tym organizowaniem koncertów i innych atrakcji... nic się nie dzieje.
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości