Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 11:13   #4771
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mam nadzieję Nie to tak poważnie to wiem, że na pewno kilka osób nie przyjedzie, ale to i tak nie zmieni sytuacji.
My jak zapraszaliśmy to też większość mówiła, że będzie, ale w to nie wierze Najlepiej dobry przyjaciel Tż zrobił. Daliśmy mu zaproszenie i ten wyciąga telefon, bo chciał zadzwonić od nas by już potwierdzić przybycie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Idę skończyć wreszcie pracę licencjacką więc trzymajcie kciuki żeby mi się to udało

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:17   #4772
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nena To Ty mi kiedyś polecałaś Nail Teka?? Chcę kupić ale nie wiem który...
nie pamiętam czy ja ale nailtek II jest dobry, zależy jakie masz problemy z paznokciami. W każdym bądź razie, dwójeczka jest chyba dobra na wszystko

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:26   #4773
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nie pamiętam czy ja ale nailtek II jest dobry, zależy jakie masz problemy z paznokciami. W każdym bądź razie, dwójeczka jest chyba dobra na wszystko
Rozdwajają mi się do połowy paznokcia. Obcięłam je jakiś czas temu bardzo krotko i myślałam, że urosną zdrowsze a są takie słabe, że masakra. Zastawiam się nad tym czy kupić NAIL TEK Foundation II czy NAIL TEK Intensive Therapy II no chyba, że obie na raz??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:30   #4774
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga pokazuję swoje ostatnie "dzieła" Estetki od wykończeń proszę o przymknięcie oka, albo dwóch
to jest bluzka do której mam wykrój z burdy:
Załącznik 4693316

a to wczorajsza spódnica:
Załącznik 4693317

a to bluzka z resztki materiału, nie wiem co robić, zostawić kołnierzyk taki jaki jest, czy doszyć kokardkę?
Załącznik 4693318 Załącznik 4693319Załącznik 4693320
zdolna bestia z Ciebie podoba mi sie z kokardka

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

jutro mam przymiarke a dziś miałam koszmar z tym związany. Przyszłam po suknię zabrałam ją do domu i okazało się że jest ona w kolorze brudnego różu. Wściekła wróciłam do salonu z umowa że miała być biała. A tam w ogóle jacyś inni pracownicy. Chłopak wyciąga umowę i mówi że on ma zapisany brudny róż. Ale że to nie problem dał mi jakieś psikadełko że mam tym popsikać i się wybieli. A jak nie to przyślą nową
tez mialam taki sam sen tylko mi nie dali tego specyfiku do psikania i moja suknia byla mocno bezowa, a miala byc biala na szczescie na przymiarce okazala sie biala, uffff...

Cytat:
I wiecie co jest najśmieszniejsze - ja liczę na to, że dużo osób odmówi, bo nasza sala tyle nie pomieści, a tu wszyscy się ostro wybierają
ja tez na to liczylam, a tu na razie tylko 6 osob odmowilo, a potwierdzili nam tacy, ktorych bylam pewna ze nie przyjda.
Wczoraj TZ dzwoni i mowi, ze jego kolega nie przyjdzie, i moja reakcja: no chociaz jeden!!

Witam sie niedzielnie
dzisiaj w planach niestety praca bo jutro (rowniez niestety) poniedzialek.
TZ dzwonil ze smieszna informacja - ze dzwonila do jego mamy wlascicelka sali (bo to kolezanki) z pytaniem czy nie zechcielibysmy zostac twarza naszej sali dostaniemy dodatkowego fotografa na sale, rabat, (jak sie domyslam sala bedzie udekorowana na maksa i na tip top) ale bedziemy na billboardach i na stronie internetowej przez 1,5 roku. Na razie nie mam na ten temat zdania, ale rozbawilo mnie to troche

Za rada Ewuszki kupilam Tołpa Sebio zestaw i powiem Wam ze po kilku dniach juz widac roznice in plus!! ) Niestety nie bylo tego kremu o ktorym pisala Ewuszka wiec wzielam do strefy T i jest super, z reszta ludzaco przypomina krem Normaderm Vichy- w konsystencji, kolorze i nawet zapachu, tylko jest tanszy. Niestety vichy po jakims czasie zaczal mi za bardzo wysuszac skore, zobaczymy jak bedzie z tym...

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:30   #4775
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Ten z cieniowanymi bardzo fajny i widziałam kiedyś dziewczynę z takimi Wyglądała super Ale na ślub chyba bym się nie zdecydowała jednak... Budzi się tu mnie jakiś tradycjonalizm, który do tej pory chciałam przełamywać
Wiesz co z tradycjonalizmem to jest tak że chyba każda z nas chce go przełamać tylko nie wszystkim się to udaje.
Ja będę miała różowe buty bo po prostu nie podobają mi się białe, welonu nie chce bo nie pasuje mi do fryzury i mam wrażenie że w welonie przy moim wzroście to będę taka wielka Maryja Także skoro w moim wyglądzie będzie mało tradycyjnego wyglądu PM to i z paznokciami mogę poszaleć.
Wieczorów kawalersko-panieńskich też nie będzie, nawet tablicy rejestracyjnej z napisem Młodzi itp. nie będzie bo mój K uważa że to też kicz a mi to rybka.
Dziewczyny kto będzie u Was na błogosławieństwie? Zastanawiam się co by było jakby byli tylko rodzice i my?
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:36   #4776
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Rozdwajają mi się do połowy paznokcia. Obcięłam je jakiś czas temu bardzo krotko i myślałam, że urosną zdrowsze a są takie słabe, że masakra. Zastawiam się nad tym czy kupić NAIL TEK Foundation II czy NAIL TEK Intensive Therapy II no chyba, że obie na raz??
oj tego drugiego nie miałam, więc nie pomogę. Poczytaj co o nich piszą na kwc

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kto będzie u Was na błogosławieństwie? Zastanawiam się co by było jakby byli tylko rodzice i my?
j bym tak chciała, ale to niestety nie wyjdzie. Oprócz nas i rodziców x 2 bądzie:
- babcia
- brat dziewczyną
- świadkowie i ich połówki
- rodzina która będzie kimac u mnie w domu (siostra babci, wujek z żoną i ciocia). Znając życie pewnie jeszcze więcej ludzi się zwali. Też bym wolała kameralnie. Do tego maja matka panikuje jak to będzie, bo ona nie wie jak wygląda błogosławieństwo i ostatnio namiętnie ogląda w tym temacie filmiki na yt

aha. dziękuję za wszystkie pochwały odnośnie ciuchów dobrze że na zdjeciach nie widac licznych mankamentów

Stary 2012-05-27, 11:40   #4777
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego maja matka panikuje jak to będzie, bo ona nie wie jak wygląda błogosławieństwo i ostatnio namiętnie ogląda w tym temacie filmiki na yt
moja mama wczoraj obdzwaniala swoje siostry i kolezanki i pytala co sie mowi na blogoslawienstwie i jak to wyglada

Stary 2012-05-27, 11:41   #4778
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
My jak zapraszaliśmy to też większość mówiła, że będzie, ale w to nie wierze Najlepiej dobry przyjaciel Tż zrobił. Daliśmy mu zaproszenie i ten wyciąga telefon, bo chciał zadzwonić od nas by już potwierdzić przybycie

Nam przy rozdawaniu zaproszeń nikt nie potwierdzał Niektórzy tylko mówili, że już planowali na wtedy urlop, więc możemy liczyć, że będą Teraz mówię o takich osobach, że się spotykamy tam gdzieś i mówią nam, że planują jechać Większość z nich ma do przejechania 400km. Mamy parę kobitek w ciąży, więc oni będą niepewni do samego dnia ślubu, bo to nigdy nie wiadomo czy będzie się dobrze czuła akurat.

Cytat:
Wiesz co z tradycjonalizmem to jest tak że chyba każda z nas chce go przełamać tylko nie wszystkim się to udaje.
Ja będę miała różowe buty bo po prostu nie podobają mi się białe, welonu nie chce bo nie pasuje mi do fryzury i mam wrażenie że w welonie przy moim wzroście to będę taka wielka Maryja Także skoro w moim wyglądzie będzie mało tradycyjnego wyglądu PM to i z paznokciami mogę poszaleć.
Wieczorów kawalersko-panieńskich też nie będzie, nawet tablicy rejestracyjnej z napisem Młodzi itp. nie będzie bo mój K uważa że to też kicz a mi to rybka.
Ja bardzo chciałam mieć kolorowe buty, ale mój TŻ się uparł, że mają być białe i ustąpiłam, bo on wcześniej ustąpił mi z weselem... Tablic u nas też nie będzie i żadnych balonów.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:44   #4779
nena1984
Zakorzenienie

lady - tak szczerze, to wolałabym nie mieć tego błogosławieństwa w takiej formie, w jakiej to się obecnie odbywa. Tylko spokojną rozmowę np. dzień przed ślubem, w której uczestniczyliby tylko rodzice. A tak, dzięki obecności kamery i miliona osób z tej chwili zrobi się jakaś scenka do wmontowania i to co najważniejsze uleci

Stary 2012-05-27, 11:45   #4780
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
uwaga pokazuję swoje ostatnie "dzieła" Estetki od wykończeń proszę o przymknięcie oka, albo dwóch
Załącznik 4693316

Załącznik 4693317

a to bluzka z resztki materiału, nie wiem co robić, zostawić kołnierzyk taki jaki jest, czy doszyć kokardkę?
super! fajnie Ci to wyszło

Cytat:
u mnie też nie będzie panieńskiego i kawalerskiego postanowiliśmy jak już dzień przed razem się zrelaksować na jakimś SPA. Masaże, dbanie itp... topaln a jak wyjdzie zobaczymy

co do błogosławieństwa będziemy MY i Ci którzy unas nocują czyli 7 osób + rodzice nasi i siostra M bo przywozi rodziców M.
Stary 2012-05-27, 11:46   #4781
nena1984
Zakorzenienie

a jeszcze w sprawie odmów, to dostałam na razie dwie:
1. "nie przyjdę bo muszę się uczyć" (częśc z was pewnie już wie, że w niedzielę zaraz po weselu jadę na egzamin 300 km, który jest w poniedziałek), ale pojadę pewnie w nocy z ndz/pon, niestety dla mojej koleżanki jest to problem. cóż...to jej problem
2. "nie przyjdę bo nie mam pieniędzy na prezent" - tłumaczenie wujka, który co chwilę zmienia samochód

Stary 2012-05-27, 11:49   #4782
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
lady - tak szczerze, to wolałabym nie mieć tego błogosławieństwa w takiej formie, w jakiej to się obecnie odbywa. Tylko spokojną rozmowę np. dzień przed ślubem, w której uczestniczyliby tylko rodzice. A tak, dzięki obecności kamery i miliona osób z tej chwili zrobi się jakaś scenka do wmontowania i to co najważniejsze uleci
a ja bym chciała mieć w zachrystii przed samym ślubem tylko my i rodzice moi znajomi tak mieli i uważam ze to extra pomysł

a i my nie chcieliśmy kamerzysty i fotografa na błogosławieństwie- będzie dopiero od uroczystości kościelnej. Żadnych przygotowań filmowanych ani fotek w pończochach

w sumie to przed cywilnym nie chcieliśmy nikogo u Nas w mieszkaniu i było super bo osoby trzecie niepotrzebny stres generują wg mnie - cała rodzina spotkała się na uroczystości - i była gitara byliśmy uśmiechnięci i nie było żadnego gadulstwa że a to nie macie tego a może powinno być.... echh jak ja nie lubię takich tekstów.... doprowadzają mnie do złego humoru- a on jest niepotrzebny przed slubem uśmiech na twarzy to podstawa

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-05-27 o 11:59
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:55   #4783
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo chciałam mieć kolorowe buty, ale mój TŻ się uparł, że mają być białe i ustąpiłam, bo on wcześniej ustąpił mi z weselem... Tablic u nas też nie będzie i żadnych balonów.
Mój Tż nie miał nic przeciwko butom kolorowym za to matka miała duuuużo do powiedzenia, ale mam nadzieję, że się z tym pogodziła i nie będzie mi scen dwa dni przed ślubem albo w dniu ślubu robić. U nas tablic też nie będzie i chciałabym, żebyśmy jechali rajdowym samochodem ale raczej nie uda się tego załatwić.

Cytat:
Ja tak samo bym wolała ale cóż trochę tradycji musi zostać. U nas będą Ci którzy sami będą chcieli przyjechać bo nikogo na to nie zamierzam do domu zapraszać choć mama pewnie "każe" mi zaprosić babcie.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
a jeszcze w sprawie odmów, to dostałam na razie dwie:
1. "nie przyjdę bo muszę się uczyć" (częśc z was pewnie już wie, że w niedzielę zaraz po weselu jadę na egzamin 300 km, który jest w poniedziałek), ale pojadę pewnie w nocy z ndz/pon, niestety dla mojej koleżanki jest to problem. cóż...to jej problem
2. "nie przyjdę bo nie mam pieniędzy na prezent" - tłumaczenie wujka, który co chwilę zmienia samochód
Co za ludzie...

Laura

Stary 2012-05-27, 11:57   #4784
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
j bym tak chciała, ale to niestety nie wyjdzie. Oprócz nas i rodziców x 2 bądzie:
- babcia
- brat dziewczyną
- świadkowie i ich połówki
- rodzina która będzie kimac u mnie w domu (siostra babci, wujek z żoną i ciocia). Znając życie pewnie jeszcze więcej ludzi się zwali. Też bym wolała kameralnie. Do tego maja matka panikuje jak to będzie, bo ona nie wie jak wygląda błogosławieństwo i ostatnio namiętnie ogląda w tym temacie filmiki na yt
No właśnie dlatego ja nie chcę tego tłumu w domu. Kamerzysta będzie dopiero w kościele, jedynie byłby foto. Tylko teraz zastanawiam się że chyba bardziej będę ryczała jak będzie tak kameralnie niż jakby zwalił się tłum ale z drugiej strony tak naprawdę zależy mi bardziej na błogosławieństwie rodziców niż babć, chrzestnych i innych ciotek.

A moja siostra cioteczna która jest od niedawna w ciąży i mi odmówiła bo wie że za miesiąc to na pewno będzie się już kiepsko czuła idzie dzisiaj na komunię. Jest normalnym gościem a nie chrzestnym.

Edytowane przez Karolina_83
Czas edycji: 2012-05-27 o 12:00
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:00   #4785
morelka1987
Zadomowienie

Dziewczyny proszę o małą pomoc

Od dwóch tygodniu jestem na stażu. Firma w której ten staż odbywam szuka pracownika do innego działu który by mi bardzo odpowiadał i chętnie bym sie przeniosla. właśnie piszę list motywacyjny i nie wiem co napisać. Tzn nie wiem jak napisac ze mam staz w dziale X ale interesuje mnie tez praca w dziale Y
Stary 2012-05-27, 12:03   #4786
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem... mnie tez to sie nie podoba, nie wiem jak u Was, ale u nas jeszcze jest taka tradycja, ze orkiestra gra przy blogoslawienstwie na szczescie zamierzam to wykorzystac na swoja korzysc i poprosic ich, aby zagrali cos ladnego i wesolego, aby zagluszyli cala szopke, a rodzice szepna nam tylko cos do ucha

Stary 2012-05-27, 12:08   #4787
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o małą pomoc

Od dwóch tygodniu jestem na stażu. Firma w której ten staż odbywam szuka pracownika do innego działu który by mi bardzo odpowiadał i chętnie bym sie przeniosla. właśnie piszę list motywacyjny i nie wiem co napisać. Tzn nie wiem jak napisac ze mam staz w dziale X ale interesuje mnie tez praca w dziale Y
moja koleżanka taką sytuację miała - poszła z tym od razu do kierownika i udało się tylko że załatwili to tak że 3 dni była w jednym dziale a 2 dni w tym wcześniejszym

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
wiem wiem... mnie tez to sie nie podoba, nie wiem jak u Was, ale u nas jeszcze jest taka tradycja, ze orkiestra gra przy blogoslawienstwie na szczescie zamierzam to wykorzystac na swoja korzysc i poprosic ich, aby zagrali cos ladnego i wesolego, aby zagluszyli cala szopke, a rodzice szepna nam tylko cos do ucha
a nie da rady pogadać z orkiestrą że chcecie ich dopiero na sali? Nas pytali czy mają grać przed domem czy mają grać w kościele czy tylko na sali - opcja tylko w sali była najbardziej wg mnie odpowiednia
Stary 2012-05-27, 12:13   #4788
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też jest tradycja grania pod domem i przy błogosławieństwie, ale ja od razu powiedziałam stanowczo NIE i nie będzie tej całej szopki.

Przy błogosławieństwie u mnie na dzień dzisiejszy będą prawdopodobnie tylko rodzice i moi bracia plus kamera i foto. Ewentualnie jakby wujek z ciocią przyjechał to też, bo musieliby u nas nocować, ale ich obecność jest bardzo wątpliwa. Aha, no i świadkowie jeszcze.

Stary 2012-05-27, 12:27   #4789
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Łooo matko, ale sen. Sny sprawdzają się na odwrót, wiec będzie idealna I będą foty
a no będą

Cytat:

dzięki za opinię o spódnicy, mi się marzyła taka z zary, ale nie wydam 300 zł na coś, co mogę mieć za 30 zł
a co do koszmaru - teraz brudny róż jest modny
ja widziałam podobną na allegro za 70 zł muszę nauczyć sie obsługiwać maszynę do szycia która została po mamie TŻ bo takie cudeńka można tanio zrobić

Cytat:

tez mialam taki sam sen tylko mi nie dali tego specyfiku do psikania i moja suknia byla mocno bezowa, a miala byc biala na szczescie na przymiarce okazala sie biala, uffff...
hehe wierze ze moja też okaże sie biała

Cytat:
w sumie to sama nie wiem na pewno bedzie moja siostra beda pewnie tez jakies ciotki a reszta prosto do kościoła (mam nadzieję że większość)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:37   #4790
Nattiv
Zakorzenienie

Biorę się za klopsiki po Szwedzku

Stary 2012-05-27, 12:50   #4791
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
moja koleżanka taką sytuację miała - poszła z tym od razu do kierownika i udało się tylko że załatwili to tak że 3 dni była w jednym dziale a 2 dni w tym wcześniejszym

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

a nie da rady pogadać z orkiestrą że chcecie ich dopiero na sali? Nas pytali czy mają grać przed domem czy mają grać w kościele czy tylko na sali - opcja tylko w sali była najbardziej wg mnie odpowiednia
Zajrzałam na Twojego bloga i te muffiny z budyniem wyglądają smakowicie jako wielka fanka muffinek musze je zrobić
Stary 2012-05-27, 12:54   #4792
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Zajrzałam na Twojego bloga i te muffiny z budyniem wyglądają smakowicie jako wielka fanka muffinek musze je zrobić
To jak zrobisz daj znać jak wyszły bo też się do nich przymierzam tylko czekam aż przyjdą mi papilotki. Chciałam kupic w u mnie w mieście ale 30 szt kosztowało 4zł, a na alle zapłaciłam 11 za 200szt z przesyłką.

Laura

Stary 2012-05-27, 12:56   #4793
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 4693316

Załącznik 4693317

podziwiam , że Ci sie chce choć i ja w szafie nadal mam spódnice, która zrobiłam ze spodni, sentyment do niej został

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
ale cudeńka ja bym doszyła kokardę do kołnierzyka

A tak z innej beczki, czy znacie jakąś stronę gdzie będzie jakaś pomoc z pisaniem pracy licencjackiej? chodzi mi o pomoc w pisaniu części praktycznej i analiz scenariuszy zajęć
Jeśli chcesz to ja Ci moge pomóc, oczywiście w możliwościach moich czasowych. Tylko nie wiem w jaki sposób chcesz analizować scenariusze?

Cytat:
Hejo!

Nie wiem Co Ci napisać
Ja tak jak audrey mam umowę z Tż że się odzywa jak jest już w domu i ja tak samo. Ktoś mógłby pomyśleć, że to sprawdzanie ale to właśnie chodzi o to, żeby wiedzieć, że to drugie jest bezpieczne.
U mnie jest to samo, jak Tż dotrze do domu, to daje znać. I również nie uważam tego za sprawdzanie, tylko jako bezpieczny powrót do domu.

Na błogosławieństwie beda rodzice, pewnie siostra i my nie będzie kamerzysty ani fotografa. Jedynie jakaś pamiątkowa fotke zrobi siostra.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-05-27 o 12:59
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:57   #4794
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
ehm... dziewczyny mój tż jesszcze nie wrócił z kawalerskiego no i zmartwiona dzonie do przyszłej żony tego jego przyjaciele u którego byli na tym wieczorze i co sie okazuje to impreza skończyła się o 0:00 a on mi pisał wciąz że impreza trwa że rano wróci jest rano i jakoś go nie ma nie wiem co mam robić chodzę i rycze tel. ma wyłączony ;(
Ubiłabym go na miejscu za takie coś

Cytat:
Załącznik 4693316

Załącznik 4693317

Przy szyciu ręcznym tak to już jest, że ciężko jest ładnie powykańczać (szczególnie lejace i rozciągliwe materiały) no chyba że jest się profesjonalną krawcową.
Ale najważniejsza jest inwencja i to że czasem dużo mniejszym kosztem można mieć ładne rzeczy, albo cos oryginalnego innego niż w sklepie
Fajne rzeczy, do bluzeczki bym zrobiła dopinaną kokardkę tak jak któraś z dziewczyn pisała.

Może później tez się pochwalę tym co sama uszyłam
Stary 2012-05-27, 13:03   #4795
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
zespół nam coś takiego zaproponował, ale stanowczo podziękowałam i w dniu ślubu widzimy się dopiero na sali.

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Może później tez się pochwalę tym co sama uszyłam
koniecznie

Stary 2012-05-27, 13:09   #4796
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
oczywiscie ze moglabym, ale nie w tym problem, mi orkiestra sama w sobie nie przeszkadza, dla mnie malo komfortowe jest robienie z tak intymnego wydarzenia jakim jest blogoslawienstwo przez rodzicow wydarzenia z publicznoscia, dlatego chce zeby orkiestra wziela na siebie atrakcje tego wydarzenia z reszta.... jak zaczelismy organizowac wesele to mialam pomysl, aby zrobic takie folkowe wesele, miala byc folkowy motyw przewodni, folkowe kolory ale jakos ten pomysl zaginal w akcji, ktoras dziewczyna z tego forum tez planowala flolkowy motyw przewodni, ale nie wiem czy przestala sie udzielac, czy zmienila koncepcje.
Ja mam dosyc specyficzne zdanie na ten temat i chyba dosyc nietypowe. W Polsce motywy tradycyjne, krakowskie, goralskie, łowickie itp. to obciach - niestety, ja jestem z tych, ktorzy uwielbiaja i popieraja folk, staram sie go laczyc z motywami wspolczesnymi. Za granicą - bawarskie tradycje, szkockie tradycje sa podziwiane przez caly swiat, u nas bylaby to wiocha. Powstanie takich stron i firm jak folkdesign, folkownia itp. to dla mnie duza radosc i znak, ze nie tylko ja mam takie a nie inne zdanie na ten temat. Jak bede urzadzac swoj dom to zapewne zrobie ogromne zakupy na stronie folkownia.pl jest tam tyle pieknych rzeczy, ktore zamierzam polaczyc z nowoczesnymi wnetrzami.

Dlatego, wracajac do tematu wesela, nie zamierzam rezygnowac z niektorych tradycji weselnych, w tym wlasnie orkiestry pod domem, jest cala masa rzeczy z ktorych rezygnuje, glownie z tych ktore sa wytworem lat 80-90 ale kilka gleboko zakorzenionych tradycji zamierzam miec na weselu i polaczyc wspolczesne elementy z tymi tradycyjnymi - bedzie orkiestra, beda kotyliony, jako tradycja, ale w nowoczesnym wydaniu przypinek, beda druzbowie, bedzie powitanie chlebem i sola, bedzie przenoszenie przez prog, beda zabawy oczepinowe i bedzie duze wesele z zabawa do rana
Dla mnie wiocha i obciach to brak wyczucia smaku, brak poszanowania podstawowych zasad savoir vivre, super solar i dlugie tipsy, buty z mega szpicem albo koronkowe kozaczki, ale tradycje sprzed kilkudziesieciu, a nawet kilkuset lat sa dla mnie cool

uffff ale sie rozpisalam

Stary 2012-05-27, 13:13   #4797
201705121336
Konto usunięte

a mnie dzsiaj czeka grill bo moja mama wczoraj miała ur a dzsiaj sis ma ur
dla mnie balony w małej ilosci nie sa kiczem
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 13:22   #4798
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
dla mnie balony w małej ilosci nie sa kiczem
Dla mnie też pod warunkiem, że są dobrane kolorystycznie.

Z dwa lata temu jak przejeżdżałam przez pewną wioskę to widziałam jak z sali wynosili balony do ogromnej przyczepy z traktorkiem. Był jeden wielki mix kolorów i cała przyczepa pełna

Stary 2012-05-27, 13:37   #4799
a u d r e y
Wtajemniczenie

Jak się cieszę że mam DJa a nie orkiestrę. U mnie akurat jest tak że stoją i zawodzą pod chałupą, a potem zawodzą przy błogosławieństwie, gdzie pół rodziny patrzy. Mnie to nie kręci więc od razu powiedziałam że nawet gdybyśmy mieli orkiestrę to dopiero na sali a nie w domu.
U Nas na błogoławienstwie będą rodzice, rodzeństwo, drużbowie i świadkowie, żadnego przedstawienia nie chcę.

1 lipca ponoć mamy mieć gotową kuchnię wczoraj TŻt był u kumpla i obgadali co i jak i w przyszłym tyg będa powoli zaczynać nie mogę się doczekać.

Co do folku, ja tańczyłam wiele lat w zespole regionalnym u mnie, uwielbiałam występy w tych przepięknych strojach, jarałam się nimi straszne i bardzo mi się podobają połączenia folku i nowoczesności zwłaszcza na ciuchach I nie uważam to za coś obciachowego

Rano było słońce piękne, teraz była ulewa i wychodzi słońce. Zaraz mi łeb pęknie...
Stary 2012-05-27, 13:42   #4800
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Co do folku, ja tańczyłam wiele lat w zespole regionalnym u mnie, uwielbiałam występy w tych przepięknych strojach, jarałam się nimi straszne i bardzo mi się podobają połączenia folku i nowoczesności zwłaszcza na ciuchach I nie uważam to za coś obciachowego
Ja też. Ale ja 3 lata tylko. Śmieszne mi się teraz patrzy na zdjecia w tych strojach. Ale bardzo tęsknię za tymi występami Szczególnie na dużych festiwalach folklorystycznych, w Bukowinie, Krakowie, gdzie były czasami zespoły z różnych zakątków świata

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości