Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 11:41   #4411
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
U mnie noc bez koszmarów szczęśliwie, ale znowu obudziłam się o czwartej i do szóstej spać nie mogłam... ja nie wiem co mi się z tym spaniem porobiło
Mam tak bardzo często W ogóle mało teraz śpię. Może organizm już się przygotowuje do tego, co będzie po porodzie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Kurde 3majcie kciuki bo upatrzyłam fotelik razem ze stelazem specjalnym do tego fotelika i moja przyjaciolka ma sie umowic by go ogladnac i mi kupic bo to w jej miescie jest. Bo to uzywany za okazyjna cene 150 zł i niewyglada nawet by był zniszczony!!!!!!
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam was w ten piękny niedzielny poranek
Jestem wykończona, bo od poniedziałku mam czas zawalony co do minuty i nie mam nawet chwili, by sobie siąść i odpocząć. Ale to z drugiej strony dobrze, kolejny tydzień ciąży zleciał.
Miałam gości z daleka z małym dzieckiem, dość niegrzecznym. Wczoraj zrobiłam na nogach ponad 20 km, wyobraźcie sobie mnie z dużym brzuchem pociskającą po górkach pagórkach i ogólnie po całym mieście na piechotę... Jak wróciliśmy o 20stej, tak ja padłam o 22 i wstałam dopiero dzisiaj o 7.
I taką mam refleksję po tej wizycie - xlander to naprawdę ciężki wózek - dobrze, że się na niego nie zdecydowałam
Oj... ktoś się tu prosi o wcześniejszy poród chyba...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to wygląda na to, że zaczęłam dziś 9 miesiąc
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Niech to choróbsko sobie już pójdzie, bo się wykończę Tż zaraz jedzie do apteki kupić mi coś na gardło, bo nie wytrzymam... w końcu dziś coś zjadłam, ale nie obyło się bez bólu.
Nieszczęścia u nas to nawet nie chodzą parami, ale całymi tabunami...
Nawet przed tamtym porodem plecy mnie tak nie bolały jak teraz... nie wiem jak przetrwam jeszcze 1,5 miesiąca
Mam tylko nadzieję, że to też przejdzie jak mi się polepszy
Bardzo mi Cię żal Kochana... Mam nadzieję, ze nie zostajesz sama na najbliższy tydzień...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ja czekam z zakupem stanika do karmienia i kupię po porodzie, bo nie wiem jakie bede miec piersi i obwód na razie kupiłam stanik z wiekszym obwodem ale nie do karmienia
Ja chyba coś kupię w czerwcu lub na początku lipca. Jakoś nie chcę z tym zwlekać do "po porodzie" Zresztą na liście rzeczy do szpitala jest biustonosz do karmienia (lista szpitalna), więc wolę mieć.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:43   #4412
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Śniło mi się, że Nadalka urodziła A później śnił mi się Fabian i miał piegi
A mi się śniło że mieliśmy jakieś forumowe spotkanie jeszcze dwupakowe, a ja nie mogłam na nim być i tylko z ajką rozmawiałam, tylko ona dziwnie ponętnie wyglądała jak na ciężarną w czarnej obcisłej mini sukience bez brzuszka
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:50   #4413
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a teraz gimnastyka artystyczna - malowanie paznokci u nog

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:52   #4414
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry
wpadłam się przywitać i zmykam kończyć obiadek bo małż już głodny
miłego dnia mamcie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:00   #4415
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas znowu goraco

Amelcia
Stary 2012-05-27, 12:00   #4416
hanjah
Zakorzenienie

Tż dowiedział się w aptece, że w ciąży NIC nie mogę brać na gardło
Pewnie to samo usłyszałabym jutro od lekarza, więc dziękuję za taką wizytę...
Tż kupi mi szałwię to sobie zrobię napar i będę płukać gardło-przynajmniej zadziała odkażająco...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:00   #4417
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja się wybieram do Cieszyna w połowie czerwca. Ma być Perfect i Ira- uwielbiam Tylko ciekawe ile wytrzymam na koncercie...
Kocham Irę Słucham ich od dziecka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 12:01   #4418
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Brzuchatki
Rano byłam już na ogródku - dość ciepło. Małż został w altance, bo odsypia wczorajszą imprezę. Ja troszkę tu pobuszuję i pójdę go popilnować

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:04   #4419
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wzielam nospe i przechodzi ten brzuch. Ze mnie w szpitalu nie bolało dziwne w domu leze wstaje tylko do wc a boli co jakis czas. A w szpitalu i hcodzila po korytarzu, i do wc, i sie prysznicowałam 3 razy dziennie bo goraco i siedziałam na fotelu na korytarzu z tztem a nie bolao nic
A może to siła podświadomości? Nie rozmyślasz o tym za dużo? Mi ginka powiedziała, ze mam się wyluzować (dobrych kilka miesięcy temu) i mi się poprawi. I wydaje mi się, ze coś w tym jest, bo coś tam mnie boli codziennie (nawet codziennie jakby na @), ale staram się o tym nie rozmyślać i po jakimś czasie łapię się na tym, że mi przeszło Oczywiście biorę leki i odpoczywam, ale wydaje mi się, ze takie bóle są w moim przypadku po prostu "normalne" w ciąży i tyle...
Gdybym się tym ciągle przejmowała to raz w tygodniu lądowałabym na ip. Ale tak się nie dzieje. Mówię lekarzowi na wizycie, ze miałam takie i takie bóle, jak często. Ona mnie bada, stwierdza, ze jest ok i to mi wystarcza i utwierdza mnie w przekonaniu, że po prostu mnie ta ciąża musi boleć i tyle. Ale z dzieckiem - jak do tej pory nic złego się nie dzieje Może u Ciebie jest podobnie?

Cytat:
Ja "tylko" do 23 czerwca

Wczoraj strasznie kuło mnie w szyjce i znowu miałam kilka skurczów To jest przerażające...
Noo jest Ale wyczytałam w necie, że te nasze kłucia w szyjce, to wcale nie musi być skracanie czy rozwieranie. Może to po prostu wynikać z ruchów dziecka. Zwłaszcza jeżeli ma nisko główkę i rączki. Miejmy nadzieję, ze u nas tak jest

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Czyli będę mogła jeść dalej truskawki kilogramami ?? fajnie by było... ale jakby co to staram się teraz najeść na zaś, ale tak chyba się nie da
Ja będę jadła normalnie, chyba, ze dziecko będzie miało jakieś objawy alergii czy bóle brzuszka, to z danej rzeczy zrezygnuję

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a teraz gimnastyka artystyczna - malowanie paznokci u nog

Cytat:
Kocham Irę Słucham ich od dziecka
Ja też
Stary 2012-05-27, 12:07   #4420
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A może to siła podświadomości? Nie rozmyślasz o tym za dużo? Mi ginka powiedziała, ze mam się wyluzować (dobrych kilka miesięcy temu) i mi się poprawi. I wydaje mi się, ze coś w tym jest, bo coś tam mnie boli codziennie (nawet codziennie jakby na @), ale staram się o tym nie rozmyślać i po jakimś czasie łapię się na tym, że mi przeszło Oczywiście biorę leki i odpoczywam, ale wydaje mi się, ze takie bóle są w moim przypadku po prostu "normalne" w ciąży i tyle...
Gdybym się tym ciągle przejmowała to raz w tygodniu lądowałabym na ip. Ale tak się nie dzieje. Mówię lekarzowi na wizycie, ze miałam takie i takie bóle, jak często. Ona mnie bada, stwierdza, ze jest ok i to mi wystarcza i utwierdza mnie w przekonaniu, że po prostu mnie ta ciąża musi boleć i tyle. Ale z dzieckiem - jak do tej pory nic złego się nie dzieje Może u Ciebie jest podobnie?
:
no tyle ze mnie sie zdaje ze ten rbzuch to od krzyza..... A krzyz mnie boli uwierz bardzo mocno, juz przed ciąza czasem wstac z lozka nie mogłam a teraz...... a w koncu to promieniuje tez...
Nie nadarmo mam wskazanie od neurologa na cc i to nie ja chciałam, lekarka widzac moje wyniki i zdjecie od razu kazała sie rpzed ciąza zglosic na cc (oczywiscie bez zmuszania mnie)

W szpitalu tez mnie krzyz bolał. I jak pisałam na forum czasem tez mnie zacmił brzuch ale takich uciskow jak mialam przed szpitalem w spojeniu to fakt teraz nie mam. Pewnie byly od przemeczania sie i długioego chodzenia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:07   #4421
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja ierdziele to byl wyczyn :P
ale pomalowane wygladaja wzglednie :P

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 12:08   #4422
nadalka
Zakorzenienie

nicki a kiedy dni giżycka i co tam będzie ciekawego? Ja po porodzie przechodzę na dietę czy chce czy nie... Jednak te kg same nie znikną...
Stary 2012-05-27, 12:15   #4423
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
nicki a kiedy dni giżycka i co tam będzie ciekawego? Ja po porodzie przechodzę na dietę czy chce czy nie... Jednak te kg same nie znikną...
ja tez na diete :P
zreszta ponoc przy karmieniu piersia szybko leca kg i jak do tego jeszcze dietke zastosujesz to bedziesz laska w 2 miesiace po porodzie

Amelcia
Stary 2012-05-27, 12:18   #4424
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A no dowiedziałam się że wczoraj był chyba kulminacyjny moment , a mianowicie inscenizacja nadania praw miastom i parada o koncertach nic a nic nie słyszałam... mówie lipa po całości.
a przepraszam bardzo, właśnie sprawdziłam i wczoraj był jakiś koncert znanego tenora i śpiewaka operowego MARKA TORZEWSKIEGO

Nie no po porodzie to ja będę miała diete, w sumie teraz też staram się cały czas trzymać ryzy jedzeniowe i na małe grzeszki pozwalam sobie od czasu do czasu... no ale truskawki, czereśnie, maliny, jagody... oj to może w mojej diecie zostać Wczoraj bałam się wejść na wagę, ale ulżyło mi bo od dwóch tygodni stoi na 10,5kg
Stary 2012-05-27, 12:21   #4425
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ale mnie nogi bola jakbym miala reumatyzm

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 12:23   #4426
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde 3majcie kciuki bo upatrzyłam fotelik razem ze stelazem specjalnym do tego fotelika i moja przyjaciolka ma sie umowic by go ogladnac i mi kupic bo to w jej miescie jest. Bo to uzywany za okazyjna cene 150 zł i niewyglada nawet by był zniszczony!!!!!!

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Ja też nie wiem co z tym spaniem. Codziennie budzę się 5-6:00 rano i potem przez godzinę leżę i nie moge zasnac. Staram się byc wtedy cichutko, bo jak kichnę albo za gwałtownie sie ruszę, to budzę Franka i potem wariuje Dzisiaj mamy kilka zdjec ciążowych. Ciekawe jak wyjdą
Pochwal się potem zdjęciami

Cytat:
Wow, jeszcze tylko chwila

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
J
Wczoraj wybraliśmy się (z inicjatywy męża, nadal jestem w szoku) do sklepu z wózkami Wygląda na to, że wygrywa Jedo Fyn, bardzo fajnie się prezentuje, wygodnie prowadzi. Zweryfikowałam swój poglad co do zawieszenia na paskach (bartatina) Myślałam, że to takie wygodne dla dziecka rozwiązanie, ale ten wózek się gibie na wszystkie strony, jak maluch będzie bardziej mobilny to może wylecieć
Mamy tylko rozbieżność opinii co do koloru- mąż chce czerwony jak Ferrari I budkę FreeLine czyli tą z okienkiem na górze, bo stwierdził że musi być szyberdach Mnie się podobają te spokojniejsze kolory szary, beżowy i klasyczna buda
Super, a małż wybiera wózek prawie jak samochód Jak dojdziecie do porozumienia co do modelu wózka to do koloru też się dogadacie

Cytat:
A mi położna mówiła, że nie ma co rezygnować z diety, którą się stosowało w ciąży. Maluch jest przyzwyczajony do potraw, owoców, warzyw, które teraz jemy i nie ma co z nich rezygnować. Chyba, ze pojawią się kłopoty z brzuszkiem czy wysypka
No właśnie w tym sensie nam o tym wspominała. Nie ma co przy karmieniu rezygnować ze wszystkiego i przerzucać się tylko na gotowanego kurczaka, ale trzeba obserwować jak maleństwo będzie reagować. Co nie zmienia faktu, że wolałam się zabezpieczyć i zeżreć kebaba już teraz

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Uciekam na ogródek, może małż już się wyspał

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:28   #4427
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No właśnie w tym sensie nam o tym wspominała. Nie ma co przy karmieniu rezygnować ze wszystkiego i przerzucać się tylko na gotowanego kurczaka, ale trzeba obserwować jak maleństwo będzie reagować. Co nie zmienia faktu, że wolałam się zabezpieczyć i zeżreć kebaba już teraz
Apropo kuraków, nie wiem czy już kiedyś o tym nie pisałam ale mojej znajomej córce zaczęły od tego super zdrowego drobiu rosnąć piersi (a miała wtedy kilka miesięcy)... nie ma to jak faszerowanie kurczaczków hormonami...
Stary 2012-05-27, 12:33   #4428
pumas
Zakorzenienie

Hania, ale jak to nie możesz nic na gardło w ciąży ? Przecież to bzdura??
Ja brałam tantum verde właśnie, super działał, piłam też syropy dla niemowlaków. Także coś tam się da z tym zrobić.

Irmusia, też myślę, że proszę się o szybszy poród, dlatego już stopuję z tymi spacerami, trzeba jakoś dotrzymać do połowy czerwca. A znając życie i tak urodzę po terminie :P

Ale jestem głodna!! Idziemy do przyjaciół na obiad, mamy być za 30 min, zdechnę chyba

No i pogoda się kokaszaniła, a miał być upał i pełne słońce. Od świąt wielkanocnych oglądanie pogody przestało mieć dla mnie sens, bo rzadko kiedy się sprawdza.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:36   #4429
nadalka
Zakorzenienie

mamcia ja będę miała ok 50kg do zrzucenia więc myślę że zajmie mi to trochę dłużej niż 2mc nicki to już? ? U nas dni mikolajek są pod koniec czerwca, ale chyba już się nie zapłapię, a jak załapię to pewnie nie będę miała siły iść... Ja zjadłam obiad i zamulam... Ani siedzieć ani leżeć:/ jak siedzę to mała tak mi się wypina że mi gały z bólu wychodzą, a jak leże to zgaga:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 12:38   #4430
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hania, ale jak to nie możesz nic na gardło w ciąży ? Przecież to bzdura??
Ja brałam tantum verde właśnie, super działał, piłam też syropy dla niemowlaków. Także coś tam się da z tym zrobić.
W Polsce jest naprawdę łatwiej pod względem leków. Nawet na te pleśniawki coś bym dostała, a tutaj na pogotowiu nawet nie pomogli W końcu tż dostał w aptece żel dla małej-oby to pomogło...
Ja biorę to tantum verde, ale pomaga tylko na chwilę... no ale lepsze to niż nic. Kaszlu nie mam, więc syropów nie biorę teraz. Chciałam jakieś tabletki do ssania, ale też nic nie mają W PL to bym sobie tę verbenę polecaną przez Soleilkę kupiła, a tak to
Teraz tż jeździ po mieście i szuka mi szałwii... jest u nas taka sieć sklepów zielarskich, ale w jednym z nich już nie było tego...
Stary 2012-05-27, 12:40   #4431
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu do polskiego po szalwie niech pojedzie te cukierki tez tam sa.
A mialam sie Ciebie pytac masz juz wszystkie bounty pack?

Amelcia
Stary 2012-05-27, 12:41   #4432
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no tyle ze mnie sie zdaje ze ten rbzuch to od krzyza..... A krzyz mnie boli uwierz bardzo mocno, juz przed ciąza czasem wstac z lozka nie mogłam a teraz...... a w koncu to promieniuje tez...
Nie nadarmo mam wskazanie od neurologa na cc i to nie ja chciałam, lekarka widzac moje wyniki i zdjecie od razu kazała sie rpzed ciąza zglosic na cc (oczywiscie bez zmuszania mnie)

W szpitalu tez mnie krzyz bolał. I jak pisałam na forum czasem tez mnie zacmił brzuch ale takich uciskow jak mialam przed szpitalem w spojeniu to fakt teraz nie mam. Pewnie byly od przemeczania sie i długioego chodzenia
To może to od krzyża faktycznie, tak Cię boli... Tym bardziej się nie przejmuj. Współczuję bólu, ale skoro jest wyjaśnienie, to dobrze Mi też ginka powiedziała, że prawdopodobnie promieniuje mi od krzyża aż do brzucha i dlatego czuję się podobnie jak przed @. Mam skoliozę, no i to nieszczęsne skrzywienie miednicy, więc teraz to może dawać o sobie znać.
Dla mnie najważniejsze jest, że to nie jest coś, co zagrażałoby Małemu, a ból wytrzymam. W końcu boli mnie od 4 tc, a teraz jest połowa 32 tc

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No właśnie w tym sensie nam o tym wspominała. Nie ma co przy karmieniu rezygnować ze wszystkiego i przerzucać się tylko na gotowanego kurczaka, ale trzeba obserwować jak maleństwo będzie reagować. Co nie zmienia faktu, że wolałam się zabezpieczyć i zeżreć kebaba już teraz [COLOR="Silver"]
Ja też tak jem teraz niektóre rzeczy "na zapas"
Stary 2012-05-27, 12:42   #4433
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W Polsce jest naprawdę łatwiej pod względem leków. Nawet na te pleśniawki coś bym dostała, a tutaj na pogotowiu nawet nie pomogli W końcu tż dostał w aptece żel dla małej-oby to pomogło...
Ja biorę to tantum verde, ale pomaga tylko na chwilę... no ale lepsze to niż nic. Kaszlu nie mam, więc syropów nie biorę teraz. Chciałam jakieś tabletki do ssania, ale też nic nie mają W PL to bym sobie tę verbenę polecaną przez Soleilkę kupiła, a tak to
Teraz tż jeździ po mieście i szuka mi szałwii... jest u nas taka sieć sklepów zielarskich, ale w jednym z nich już nie było tego...
Mi bardziej od szałwii pomaga płukanie gardła letnią wodą z solą. Wg mnie sposób niezawodny na bakterie.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 12:43   #4434
chce_byc_mama
Zakorzenienie

My lecimy do subway na jakies jedzonko i do bootsa przy okazji musze jakies kosmetyki pokupowac
Milego dnia zajrze pozniej

Amelcia
Stary 2012-05-27, 12:45   #4435
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
To może to od krzyża faktycznie, tak Cię boli... Tym bardziej się nie przejmuj. Współczuję bólu, ale skoro jest wyjaśnienie, to dobrze Mi też ginka powiedziała, że prawdopodobnie promieniuje mi od krzyża aż do brzucha i dlatego czuję się podobnie jak przed @. Mam skoliozę, no i to nieszczęsne skrzywienie miednicy, więc teraz to może dawać o sobie znać.
Dla mnie najważniejsze jest, że to nie jest coś, co zagrażałoby Małemu, a ból wytrzymam. W końcu boli mnie od 4 tc, a teraz jest połowa 32 tc
"
nooooo ja tez wytrzymam

czysci mnie dzis ciągle

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 12:55   #4436
agunia82
Zakorzenienie

no to spakowałam torbę do szpitala, to był niemały wyczyn
Od razu spakowałam też rzeczy potrzebne dla dziecka, które szpital podaje, że trzeba mieć ze sobą. Wolę to mieć od razu żeby małż w razie czego nie musiał pędem tego dowozić, bo do szpitala mamy niezły kawałek, chociaż to to samo miasto...

I trochę mnie przeraża, jaka ta torba wielka wyszła, jakbym nie wiem gdzie się wybierała

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-27 o 12:56
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:57   #4437
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Haniu do polskiego po szalwie niech pojedzie te cukierki tez tam sa.
A mialam sie Ciebie pytac masz juz wszystkie bounty pack?
Do polskiego to mu już dziś nie po drodze. I tak jestem zła że tak późno po to pojechał-nie jest spakowany, karty nie wydrukowane, a jeszcze wieczorem do kościoła jedzie...
A tę szałwię znaleźliśmy w Holland & Barrets, ale akurat w jednym im zabrakło

Bounty Packów w tej ciąży w ogóle nie dostałam Przy Dorotce pierwszy mi dali po pierwszym usg. A teraz cisza. Może chociaż na porodówce dostanę (tam powinien być formularz do Child Benefit).

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mi bardziej od szałwii pomaga płukanie gardła letnią wodą z solą. Wg mnie sposób niezawodny na bakterie.
W jakiej to proporcji?
Stary 2012-05-27, 12:58   #4438
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Od razu spakowałam też rzeczy potrzebne dla dziecka, które szpital podaje, że trzeba mieć ze sobą. Wolę to mieć od razu żeby małż w razie czego nie musiał pędem tego dowozić, bo do szpitala mamy niezły kawałek, chociaż to to samo miasto...

I trochę mnie przeraża, jaka ta torba wielka wyszła, jakbym nie wiem gdzie się wybierała
ja musze sie tez spakowac ale jeszcze nie mam wszystkiego

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 13:01   #4439
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Noo jest Ale wyczytałam w necie, że te nasze kłucia w szyjce, to wcale nie musi być skracanie czy rozwieranie. Może to po prostu wynikać z ruchów dziecka. Zwłaszcza jeżeli ma nisko główkę i rączki. Miejmy nadzieję, ze u nas tak jest

Ja też
Oby, bo jak się jeszcze skróci to ja nie wiem We wtorek wizyta, aż się boję

Mi TŻ taki prezent w zeszłym roku zrobił, że kupił ich ostatnią płytę "9"
Cytat:
Od razu spakowałam też rzeczy potrzebne dla dziecka, które szpital podaje, że trzeba mieć ze sobą.
Gratulacje Spięłaś się jak widać

U mnie trzeba tylko ubranko na wyjście, więc pewnie będę musiała 2 zestawy przygotować

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 13:08   #4440
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Poza tym leci mi siara - znowu wczoraj zrobiłam plamę, choć już nie taką dużą, jak wcześniej. Zapowiada się, że będę musiała spać w jakimś sportowym staniku. W ogóle nie mam jeszcze nic do karmienia. Chcę kupić coś, co nie będzie mnie uwierać, a potem zainwestuję już w coś bardziej sexi. Macie jakieś sprawdzone linki?
To na pewno nie będzie uwierać, ale na razie jest na mnie za duże, a obwodu 75-80 w ofercie brak. http://allegro.pl/85b-85c-85d-wyprze...299097405.html Kupiłam z myślą o okresie okołoporodowym, a z zakupem lepszych jeszcze się wstrzymałam.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości