|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Cytat:
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
k&m
w kwestii kontaktów odnosnie slubu u dominikanów kontaktuj się z ojcem sławomirem. On odpowiada za kalendarz. Bardzo sympatyczny jest. A kiedy Wasz ślub? |
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny plus Siostra mojego TZ jest kosmetyczka i bardzo ladnie maluje juz nei raz mnie malowala i bylam bardzo zadowolona Nie wierzylam ze makijaz tak moze odmienic osobe Przynajmniej nie bede musiala placic oi odejdzie jeden wydatek mniej bo sama to nie umiem ;/ moze jakis szybki kursik
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
brunetka a Twoja szwagierka
pracuje w jakimś salonie czy maluje tak z zamiłowania, wiesz jest amatorka czy profesjonalistką?
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Jest znakomita oczywiscie jak dla mnie
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
czyli ewentualnych chętnych przyjmuje w domu, a jest mozliwość zamówienia jej do siebie?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak się jeszcze zastanawiam - jak ubieraja sie wasi TZ
Zestaw Wojtusi wydaje mi się interesujacy-ciemy garnitur, biała koszula, jasna zakardowa kamizelka i musznik. Tak sobie myśle, czy zamiast musznika może być krawat - też jakiś jasny (np. jak na załączonym zdjeciu). No i czy koniecznie musi być ta kamizelka? Wiadomo, to wydatek na jeden raz, a panu młodemu podobno i tak nie wypada zdejmować marynarki Tym bardziej, że w czerwcu może być gorąco - co o tym myślicie
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! trochę sobie poczytałam...
![]() 1. ostrzegam przed salonem HALINA, szyła tam suknię moja przyjaciółka-podarła się w trakcie wesela, nie polecam 2. k&m-co chciałabyś wiedzieć o panu Wojtku? Aka24-witamy! gdzie bierzesz slub i gdzie masz wesele, pytam z ciekawosci, bo moj maz jest z zamoscia 3. jezeli chodzi o welon-ja poszalm na probna gdy juz mialam wzor sukienki i pomysl, jak chce upiac welon. dobierajac fryzure trzeba wziac pod uwage i styl sukienki i sposob upiecia welonu, ktory takze przeciez musi pasowac do sukienki 4.gole ramiona niektorym ksiezom sie nie podobaja, u mnie na sczzescie nie bylo tego problemu. ale pytalam ksiedza czy moge miec gole ramiona, na wszelki wypadek. u mojej kolezanki gole ramiona nie przeszly, miala szerokie ramiaczka 5.makijaz-maluje sie sama, maluje innych, a jednak z makijazem udalam sie do wizazystki-ma wiecej lepszych kosmetykow, i jest druga wazna sprawa-im bardziej sie staram, tym mniej mi wychodzi, wiec wolalam nie ryzykowac. mam tel do mojej makijazystki-moge przeslac na PW ![]() 6. a co do kosciola-u nas kazda para placila 50zl, mielismy bukiety przy oltarzu glownym i bocznych, a do tego male bukieciki przy kazdej lawce; trzeba zapytac w kosciele i juz. pozdrawiam
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
a to mój mąż na naszym ślubie
garnitur-ciemny brąz, koszula-jasne ecru, kamizelka i musznik-ciemniejsze ecru
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Witam pięknie lubelskie panny młode
ja sama szykuję się na lipiec, zatem nie tracąc czasu wczytuję się w wątek - chociaż długością przypomina serial brazylijski ![]() ale mam nadzieję znaleźć wiele przydatnych informacji.... bo ja właściwie jeszcze nic nie mam, oprócz terminu, sali i obrączek właśnie wkraczam w gorączkowe poszukiwania DJ'a |
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Razem z halką, szalem i welonem zapłaciłam 1200 zł. Salonik mają na ul.Kowalskiej - są różne modele sukni, trzeba poprzymierzać. Kobieta średnio przyjemna - uprzedzam od razu. Zaś pracownia krawiecka jest na ul Furmańskiej - przemiłe panie |
|
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Koleżanki
Ależ dużo piszecie fajnie że mamy najwięcej odwiedzień i postów Jesteśmy NAJ NAJ A co u mnie... sesja na uczelni. Siedzę i się uczę. Oczywiście gdy się nie uczę to myślę o ślubie, w sumie to w każdej wolnej chcwili myślę o ślubie ciekawe o czym będę myślała po ślubie Michał się ze mnie śmieje, że nie będę miała już co organizować Tak się zastanawiam kiedy co mam znów zacząć załatwiać. Kiedy zaczynacie rozwozić zaproszenia?? Skoro mój ślub jest w lipcu to powinnam chyba już w kwietniu co?? czy w maju?? na obrączki musimy jeszcze zaczekać gdyż trzeba kaske odłożyć. Wiecie mam ochotę kupić buty do tańczenia, takie jak mają tańcerze. Nie wiecie gdzie można takie kupić?? Nie mogę uwierzyć w to że ślub już tuż tuż, za parę dłuższych chwil.
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy na półmetku
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
Yoolia, Tola dzieki bardzo za odpowiedz napewno tam zajrze
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Tak apropos wypowiedzi Freci:
Czy Wasi fececi zajmują się w jakikolwiek sposób organizacją Waszego ślubu i wesela? Czy tylko mój jest taki, że wszystko jest na mojej głowie, a on tylko się zgadza lub nie, jak przedstawię mu jakieś propozyje?
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Chodziłam wczoraj po salonach z sukniami, więc moge podzielic sie obserwacjami ![]() REGINA - mały wybór, tych które podobały mi sie w katalogach nie ma i nie będzie na stanie, a te co były nie były w moim stylu. Pozatym na przypierzanie sukienek trzeba sie umawiać na konkretną godzine. CYMBELINE - bardzo miła obsługa, doradza w wyborze koloru i fasonu. Niektóre modele z 2006r. są przecenione do 50%. Przymierzałam fajną spódnicę +tren z gorsetem za 800zl plus halka za jakies 150zł.JACQUELINE - obsługa średnia ale kobitka przynajmniej wiedziała co do niej mówie ceny sukienek 1600 bez halki i do góry.MARGARET - obsługa bardzo miła, sukienki piekne i do końca stycznia 10% zniżki. Ceny podobne jak w Jacqueline ale w cenie jest halka. ZUZANNA na Bernardyńskiej - nie wiem czy jest sens komentować wogóle. Pani robi łaske, jak zaczęłyśmy oglądać kiecki to wywaliła tekst żeby oglądać za wieszaczki bo ludzie (czyli w tym wypadku my) mają brudne łapy i się sukienki brudzą ...ciekawe jak mam zobaczy sukienke dotykają tylko wieszaka...nieważne. Powiedziałam jej zatem o co mi chodzi, a dokładnie wiem czego szukam a ona zaczeła mi jakieś badziewia pokazywać tak jakby wogóle nie słuchała tego co wcześniej mówiłam. Pozatym ceny ma za wysokie jak dla mnie. Kobitka jest krawcową, szyje podróbki modeli z salonów, a ceny ma wyższe...hehe.HALINA na Królewskiej - obsługa w miarę ale sukienki jakieś dziwne, sprawiały wrażenie niedorobionych. Dowiedziałam się, ze skoro ślub mam JUŻ w sierpniu to zamówienie na sukienke powinnam złożyć do końca stycznia, bo później się nie wyrobią - mają dużo zamówień. Zostało mi jeszcze klika salonów do odwiedzenia ale mniej więcej już wiem w czym i jak wyglądam. Wiem, że nie będę w białej sukience, bo mam za jasną karnację ![]() Dziewczyny powiedzcie mi w jakiej cenie będziecie miały sukienki lub ile chcecie na nie wydać...potrzebuję konfrontacji ![]() pozdrawiam
|
#4640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tola3804 jestes w tym wypadku sama . Ostatnio sie .
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Milly jesteś kochana Jak przejdę i poszukam to w zasaszie dopiero wtedy bede wiedziała ile wydam za sukienkę bo narazie nie mam pojęcia. Za tydzień jadę do W-wy moze tak zobacze coś ciekawego. |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze wy wiecie gdzie mozna wynajac jakis fajny i niedrogi samochodzik albo bryczke ????? |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyś była zainteresowana garbuskiem, to mam namiary
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
A wracając do TŻtów, to ja się nie przejmuję. Tylko śmieszy mnie już to. Bo jak się pytam, dlaczego go nie interesuje w ogóle nasz ślub i wesele, to mi odpowiada, że przecież i tak jak on by coś załatwił, to ja bym miała swoje zdanie na ten temat i zrobiłabym po swojemu. Więc po co on ma cokolwiek robić? Skoro ja i tak zrobię, jak uważam. Super podejście, co?
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Ja niby mam juz upatrzoną sukienkę ale nie mam co do niej pewności, więc szukam dalej. Na ten cel mam przeznaczone jakieś 1200-1300zł.
A co do pomocy mojego TZta, to podobnie jak u Was - patzry, słucha i akceptuje Ale w zasadzie na razie bardzo mi to odpowiadaa co do garderoby TZta, to jednak doszliśmy do wniosku, że kamizelka też musi być- niby jest klima i ma nie zdejmować marynarki, ale moga być jakieś konkursty bez marynarki czy coś i też musi się elegancko prezentować
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
Wybór sukni ślubnej to bardzo ważna sprawa i nie należy się śpieszyć. Ja przed swoją wybraną przymirzyłam ok 12 sukienek, głównie były to jednoczęściowe. Jaką sobie wymarzyłam i w takiej było mi najlepiej. Mimo że była skromna to czułam się w niej wytwornie.
|
|
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
kami - 12
mi chyba by cierpliwości zabrakło
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

chyba że w necie jakos znajdę. I może jakąś bazę pod szminkę albo utrwalacz do niej jakis...
MOJA CÓRECZKA WALCZY O ŻYCIE 

plus halka za jakies 150zł.
. Ostatnio sie