Hart of Dixie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 12:33   #151
arsenalfan26014
Rozeznanie

Dot.: Hart of Dixie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sie wam przyznam, że miałam takie dreszcze jak Wade i Zoe poszli do łóżka...jakbym to co najmniej ja tam była.
Nie mogłam sie tego doczekac, tą chemie to czuc na kilometr, a w tym ostatnim odcinku to aż mnie skreciło ze szczęścia
A potem wpadł złoty chłopiec i sie nieźle wkurzyłam.
Po co on tam przylazł!!??

Biedna Zoe
Nie wiecie czy to był koniec sezonu? Czy jak?
ja też tak miałam. kurde, jaki on jest boski. już nawet nie chodzi o wygląd, ale w ogóle jego rola jest świetna. taki niegrzeczny chłopiec z południa. miodzio.
George to dla mnie zupełny niewypał. z jednej strony jest taki jak Zoe, ułożony, kalkuluje ryzyko, nie szaleje. ale z drugiej, Zoe przydałby się ktoś zupełnie od niej inny-Wade, mało ogarnięty, impulsywny, spontaniczny.
ja osobiście postawię kreskę na Zoe, jeśli skrzywdzi Wade'a. chemia między nimi jest zupełnie inna, niż ta między Zoe a Georgem. nie ma romansu, spontaniczności, pożądania. oni mi przypominają takie stare małżeństwo.

waga? jest, ale boję się na nią wejść
arsenalfan26014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 12:48   #152
soleiasta
Zadomowienie

przeciwieństwa się przyciągają więc wierzę że Zoe będzie z Wadem btw

R.I.P Cristina's shoes!

Malcziki w kulturalnym świecie, seriously?! - więcej tu - mallcziki.blogspot.com
soleiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 15:23   #153
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
Magnolia nie wygląda na 14 lat, ponieważ zapewne aktorka jest starsza - przeważnie właśnie starsze aktorki (najczęśćiej ze 2-3 lata) grają takie młode dziewczyny.
tylko ze np ta, ktora gra Rose, wyglada odpowiednio do roli, a Magnolia, ktora jest w tym samym wieku, wyglada dojrzalej i jakos mi zgrzyta

Cytat:
Napisane przez arsenalfan26014 Pokaż wiadomość
ja też tak miałam. kurde, jaki on jest boski. już nawet nie chodzi o wygląd, ale w ogóle jego rola jest świetna. taki niegrzeczny chłopiec z południa. miodzio.
George to dla mnie zupełny niewypał. z jednej strony jest taki jak Zoe, ułożony, kalkuluje ryzyko, nie szaleje. ale z drugiej, Zoe przydałby się ktoś zupełnie od niej inny-Wade, mało ogarnięty, impulsywny, spontaniczny.
ja osobiście postawię kreskę na Zoe, jeśli skrzywdzi Wade'a. chemia między nimi jest zupełnie inna, niż ta między Zoe a Georgem. nie ma romansu, spontaniczności, pożądania. oni mi przypominają takie stare małżeństwo.
Mi zachowanie Zoe juz sie nie podoba, bo tak czy owak krzywdzi Lemon, moze jej nie lubic czy cos, ale nie powinna jej odbijac faceta tuz przed slubem

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez soleiasta Pokaż wiadomość
przeciwieństwa się przyciągają więc wierzę że Zoe będzie z Wadem btw
ja tez tak mysle, tylko ciekawe kiedy i czy do tej pory z serca Wada bedzie co zbierac

Edytowane przez trawa_morska
Czas edycji: 2012-05-20 o 22:03
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 18:59   #154
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trawa_morska Pokaż wiadomość
tylko ze np ta, ktora gra Rose, wyglada odpowiednio do roli, a Magnolia, ktora jest w tym samym wieku, wyglada dojrzalej i jakos mi zgrzyta
czemu tu się wyświetla, że ja to napisałam co zacytowałaś jak ja tego wcale nie pisałam?

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 19:12   #155
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zachowanie Zoe juz sie nie podoba, bo tak czy owak krzywdzi Lemon, moze jej nie lubic czy cos, ale nie powinna jej odbijac faceta tuz przed slubem
W sumie to George krzywdzi Lemon, bo on nie powinien dawać Zoe nadziei. Dla Zoe lepiej, że powiedziała mu to przed ślubem niż po nim. Choć ogólnie nie podoba mi się zachowanie Zoe w stosunku do facetów, choć bardzo lubię tę postać. I teraz pewnie też poleci do Georga i nie będzie dbała o to, że zrani Wade'a, bo przecież to tylko seks

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 22:30   #156
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nescaa Pokaż wiadomość
czemu tu się wyświetla, że ja to napisałam co zacytowałaś jak ja tego wcale nie pisałam?
moj blad poprawione

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
W sumie to George krzywdzi Lemon, bo on nie powinien dawać Zoe nadziei. Dla Zoe lepiej, że powiedziała mu to przed ślubem niż po nim. Choć ogólnie nie podoba mi się zachowanie Zoe w stosunku do facetów, choć bardzo lubię tę postać. I teraz pewnie też poleci do Georga i nie będzie dbała o to, że zrani Wade'a, bo przecież to tylko seks
Nie zebym go usprawiedliwiala, ale George jest skolowany i w sumie tutaj lepiej, ze nie zeni sie z Lemon, jak nie jest pewien. Ale jest skolowany dlatego, ze Zoe go skolowala, jak wiedziala od pierwszego w sumie odcinka, ze jest zareczony, to nie powinna sie wcinac miedzy nich, a juz na pewno nie powinna z nim wyczyniac takich chockow (hockow?) klockow w Mobile czy gdzie tam byl ten koncert jazzowy.
Oczywiscie Lemon swoje nabroila, ale to sprawa miedzy nimi, a przynajmniej nie przyczynila sie do rozbicia cudzego zwiazku.
Mam alergie na baby, ktore nie szanuja innych kobiet.
Ze powtorze, nie chce usprawiedliwiac facetow, bron Boze, ale prawde mowiac, to wlasnie kobiety wbijaja innym kobietom noz w plecy

Ze juz o biednym Wadzie nie wspomne...
Stary 2012-05-20, 22:50   #157
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
moj blad poprawione

Nie zebym go usprawiedliwiala, ale George jest skolowany i w sumie tutaj lepiej, ze nie zeni sie z Lemon, jak nie jest pewien. Ale jest skolowany dlatego, ze Zoe go skolowala, jak wiedziala od pierwszego w sumie odcinka, ze jest zareczony, to nie powinna sie wcinac miedzy nich, a juz na pewno nie powinna z nim wyczyniac takich chockow (hockow?) klockow w Mobile czy gdzie tam byl ten koncert jazzowy.
Oczywiscie Lemon swoje nabroila, ale to sprawa miedzy nimi, a przynajmniej nie przyczynila sie do rozbicia cudzego zwiazku.
Mam alergie na baby, ktore nie szanuja innych kobiet.
Ze powtorze, nie chce usprawiedliwiac facetow, bron Boze, ale prawde mowiac, to wlasnie kobiety wbijaja innym kobietom noz w plecy

Ze juz o biednym Wadzie nie wspomne...
Tylko Zoe Lemon nie kocha, jest jej obojętna, nawet jej nie lubi, a George miał ją poślubić, był z nią 15 lat i podobno ją kochał - to on powinien mieć głowę na karku. Po ślubie też by poleciał do innej, bo okazała mu zainteresowanie? Dobrze dla Lemon, ze się rozstali, bo po co być z facetem, który nie umie oprzeć się pokusie i jeszcze tego nie żałuje?

książki
Stary 2012-05-20, 23:18   #158
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Tylko Zoe Lemon nie kocha, jest jej obojętna, nawet jej nie lubi, a George miał ją poślubić, był z nią 15 lat i podobno ją kochał - to on powinien mieć głowę na karku. Po ślubie też by poleciał do innej, bo okazała mu zainteresowanie? Dobrze dla Lemon, ze się rozstali, bo po co być z facetem, który nie umie oprzeć się pokusie i jeszcze tego nie żałuje?
Moze i dla Lemon lepiej, tym bardziej, ze ja kibicuje jej zwiazkowi z Lavonem.
Ale to Zoe nie powinno obchodzic. To czy ja lubi czy nie lubi, nie ma zadnego znaczenia, tak samo czy ja zna czy nie zna, po prostu sie takich rzeczy nie robi. Co innego, gdyby faktycznie to byla tylko i wylacznie inicjatywa George'a i jakies tam po prostu okazanie zainteresowania, ale nie, Zoe wymyslila sobie rywalizacje z narzeczona, a bylo tak jak Lavon podsumowal - to nie on ja wybral, tylko z powodu tego, co zrobila Lemon zwrocil na nia uwage. A ona zamiast to rozumiec, to od razu chciala mu wskoczyc do lozka.
Takie wykorzystywanie sytuacji jest po prostu nieladne. Co innego, gdyby niezaleznie od Zoe, zerwal z Lemon i nie udalo sie jej go odzyskac, mineloby troche czasu, sytuacja bylaby jasna i krystaliczna dla wszystkich - Lemon i George naleza juz do przeszlosci. Jakby byl po prostu wolny, to dalabym im swoje blogoslawienstwo.

Edytowane przez trawa_morska
Czas edycji: 2012-05-20 o 23:19
Stary 2012-05-20, 23:27   #159
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Moze i dla Lemon lepiej, tym bardziej, ze ja kibicuje jej zwiazkowi z Lavonem.
Ale to Zoe nie powinno obchodzic. To czy ja lubi czy nie lubi, nie ma zadnego znaczenia, tak samo czy ja zna czy nie zna, po prostu sie takich rzeczy nie robi. Co innego, gdyby faktycznie to byla tylko i wylacznie inicjatywa George'a i jakies tam po prostu okazanie zainteresowania, ale nie, Zoe wymyslila sobie rywalizacje z narzeczona, a bylo tak jak Lavon podsumowal - to nie on ja wybral, tylko z powodu tego, co zrobila Lemon zwrocil na nia uwage. A ona zamiast to rozumiec, to od razu chciala mu wskoczyc do lozka.
Takie wykorzystywanie sytuacji jest po prostu nieladne. Co innego, gdyby niezaleznie od Zoe, zerwal z Lemon i nie udalo sie jej go odzyskac, mineloby troche czasu, sytuacja bylaby jasna i krystaliczna dla wszystkich - Lemon i George naleza juz do przeszlosci. Jakby byl po prostu wolny, to dalabym im swoje blogoslawienstwo.
Zoe nie zrobiła dobrze, ale nie można powiedzieć, że to jej wina, że związek Georga i Lemon się rozpadł, gdyby George nie chciał to Zoe mogłaby próbować jeszcze przed kościołem i do niczego by nie doszło. Nie było tak, że Zoe podstępem zaciągnęła Georga na randkę, uwiodła go i wykorzystała, a on biedny bardzo się opierał, niestety to on nie miał kręgosłupa moralnego.

książki
Stary 2012-05-20, 23:28   #160
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
moj blad poprawione
Mi to nie przeszkadzało tylko mnie zaciekawiło jak to możliwe

Stary 2012-05-21, 00:10   #161
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Zoe nie zrobiła dobrze, ale nie można powiedzieć, że to jej wina, że związek Georga i Lemon się rozpadł, gdyby George nie chciał to Zoe mogłaby próbować jeszcze przed kościołem i do niczego by nie doszło. Nie było tak, że Zoe podstępem zaciągnęła Georga na randkę, uwiodła go i wykorzystała, a on biedny bardzo się opierał, niestety to on nie miał kręgosłupa moralnego.
no wybacz, ale jezeli miedzy nastepuje kryzys w dlugoletnim zwiazku, w dodatku na 2 tygodnie bodajze przed slubem i wiesz, ze narzeczona faceta robi wszystko, zeby to naprawic, no to chyba raczej nie wskakujesz mu przy pierwszej lepszej okazji do lozka
no przynajmniej ja tak nie robie i nie ma znaczenia co kto inny robi i jak sie moralnie czy niemoralnie zachowuje, bo kazdy jest odpowiedzialny tylko i wylacznie za swoje wlasne zachowanie, nie ma co zaslaniac sie inymi
Zoe chciala wykorzystac chwile slabosci George'a i to nie jest zachowanie, ktore dobrze by o niej swiadczylo

Cytat:
Mi to nie przeszkadzało tylko mnie zaciekawiło jak to możliwe
a tak mozliwe, ze mialas to w swoim poscie i jakos mi umknelo, ze to byl juz cytat zmeczenie materialu, ot co
Stary 2012-05-26, 21:50   #162
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja sie wam przyznam, że miałam takie dreszcze jak Wade i Zoe poszli do łóżka...jakbym to co najmniej ja tam była.
Nie mogłam sie tego doczekac, tą chemie to czuc na kilometr, a w tym ostatnim odcinku to aż mnie skreciło ze szczęścia
A potem wpadł złoty chłopiec i sie nieźle wkurzyłam.
Po co on tam przylazł!!??

Biedna Zoe
Nie wiecie czy to był koniec sezonu? Czy jak?
Całkowicie się zgadzam Ze wszystkim! Wade jest taki och! Ciacho jak nic! A George - tragedia, nie umie się wgl zdecydować. Mam nadzieję, że Zoe nie złamie znowu serca Wade'owi, bo nie wiadomo, czy przetrzymałby to jeszcze raz...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez arsenalfan26014 Pokaż wiadomość
Z Tobą też się całkowicie zgadzam Chemia między Z-W jest niezaprzeczalna!

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 22:01   #163
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Otóż to.
Tak szczerze to mi żal Zoe, bo ona ciągle miedzy młotem, a kowadłem... Jak George wolny to do niego, jak nie może miec Georga to do Wade'a, a teraz to zaś pewnie zrani Wade'a, bo złoty chłopiec sie nie moze zdecydowac.
George sie nie moze zdecydowac i lata jak kot z pecherzem.
A Wade jest na maksa zdecydowany, a ona tego nie może/nie chce/nie umie wykorzystac! Wole Wade'a! (choc troche mi te jego zęby sie nie podobają, ale przymykam oko )
Stary 2012-05-26, 22:24   #164
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Otóż to.
Tak szczerze to mi żal Zoe, bo ona ciągle miedzy młotem, a kowadłem... Jak George wolny to do niego, jak nie może miec Georga to do Wade'a, a teraz to zaś pewnie zrani Wade'a, bo złoty chłopiec sie nie moze zdecydowac.
George sie nie moze zdecydowac i lata jak kot z pecherzem.
A Wade jest na maksa zdecydowany, a ona tego nie może/nie chce/nie umie wykorzystac! Wole Wade'a! (choc troche mi te jego zęby sie nie podobają, ale przymykam oko )
Może Zoe się boi, że Wade tylko sobie z nią pogrywa i chce ją wykorzystać, co w międzyczasie robi George

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
Stary 2012-05-26, 22:52   #165
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tarji Pokaż wiadomość
Całkowicie się zgadzam Ze wszystkim! Wade jest taki och! Ciacho jak nic! A George - tragedia, nie umie się wgl zdecydować. Mam nadzieję, że Zoe nie złamie znowu serca Wade'owi, bo nie wiadomo, czy przetrzymałby to jeszcze raz...

Z Tobą też się całkowicie zgadzam Chemia między Z-W jest niezaprzeczalna!
George jest taki bezplciowy i bez polotu, ale to dlatego, ze taka role mu napisano. Dlatego nie ma tez chemii miedzy nim a Lemon (wiecej iskrzy miedzy Lemon a Lavonem) Ale np. juz w tym teledysku, w ktorym Zoe rapuje jaka jest super pania doktor, to George nie jest taki zly
A Wade znowu ma role takiego wrazliwego bad guya, wiec oczywiste, ze wydaje sie atrakcyjny, tak ze nawet zęby nie przeszkadzaja
(chociaz ja wlasciwie na jego zeby nie zwracam uwagi)
Wystarczy, ze taki wrazliwy bad guy sie zakocha i dodatkowo oczywiscie wystapia miedzy nim a wybranka jakies konflikty - tam ta ram, zawsze bedzie chemia
Akurat tak wyszlo, ze padlo na Zoe

Co do serca, to raczej jasne jak slonce ze zlamie mu serce. I to juz pewnie w pierwszym odcinku nowego sezonu.
Stary 2012-05-26, 23:17   #166
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
George jest taki bezplciowy i bez polotu, ale to dlatego, ze taka role mu napisano. Dlatego nie ma tez chemii miedzy nim a Lemon (wiecej iskrzy miedzy Lemon a Lavonem) Ale np. juz w tym teledysku, w ktorym Zoe rapuje jaka jest super pania doktor, to George nie jest taki zly
A Wade znowu ma role takiego wrazliwego bad guya, wiec oczywiste, ze wydaje sie atrakcyjny, tak ze nawet zęby nie przeszkadzaja
(chociaz ja wlasciwie na jego zeby nie zwracam uwagi)
Wystarczy, ze taki wrazliwy bad guy sie zakocha i dodatkowo oczywiscie wystapia miedzy nim a wybranka jakies konflikty - tam ta ram, zawsze bedzie chemia
Akurat tak wyszlo, ze padlo na Zoe

Co do serca, to raczej jasne jak slonce ze zlamie mu serce. I to juz pewnie w pierwszym odcinku nowego sezonu.
Moim zdaniem jest jeszcze gorszy jak na siłę stara się być taki hot obok Wade, że aż jest śmieszny

Stary 2012-05-26, 23:24   #167
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem jest jeszcze gorszy jak na siłę stara się być taki hot obok Wade, że aż jest śmieszny
Zebysmy sie zrozumialy, Wade nie przebije, chociazby sie niewiadomo jak wyginal

Ale wypadl sympatycznie. Imho.
Stary 2012-05-26, 23:31   #168
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zebysmy sie zrozumialy, Wade nie przebije, chociazby sie niewiadomo jak wyginal

Ale wypadl sympatycznie. Imho.
Ja go po prostu nie lubię w tym pewnie problem

Stary 2012-05-26, 23:38   #169
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
no wybacz, ale jezeli miedzy nastepuje kryzys w dlugoletnim zwiazku, w dodatku na 2 tygodnie bodajze przed slubem i wiesz, ze narzeczona faceta robi wszystko, zeby to naprawic, no to chyba raczej nie wskakujesz mu przy pierwszej lepszej okazji do lozka
no przynajmniej ja tak nie robie i nie ma znaczenia co kto inny robi i jak sie moralnie czy niemoralnie zachowuje, bo kazdy jest odpowiedzialny tylko i wylacznie za swoje wlasne zachowanie, nie ma co zaslaniac sie inymi
Zoe chciala wykorzystac chwile slabosci George'a i to nie jest zachowanie, ktore dobrze by o niej swiadczylo
Tak wygląda jakbyś w ogóle nie dostrzegała winy Georga i tego, że on nie chciał naprawić swojego związku

książki
Stary 2012-05-27, 00:14   #170
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Ja go po prostu nie lubię w tym pewnie problem
aha, bo wcale tak jasno nie zabrzmialo co napisalam
mialo byc ze Wade'a nie przebije oczywiscie

no ja za Georgem tez nie przepadam, ale wychodze z zalozenia, ze to bardziej wina postaci niz aktora
cos jak z Niną, Elena do odstrzalu, a Kat jest niesamowita

Cytat:
Tak wygląda jakbyś w ogóle nie dostrzegała winy Georga i tego, że on nie chciał naprawić swojego związku
o zachowaniu George'a to ja bym mogla napisac osobny post
pisalam o Zoe i jej zachowaniu wzgledem Lemon
Stary 2012-05-27, 00:19   #171
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
aha, bo wcale tak jasno nie zabrzmialo co napisalam
mialo byc ze Wade'a nie przebije oczywiscie

no ja za Georgem tez nie przepadam, ale wychodze z zalozenia, ze to bardziej wina postaci niz aktora
cos jak z Niną, Elena do odstrzalu, a Kat jest niesamowita

o zachowaniu George'a to ja bym mogla napisac osobny post
pisalam o Zoe i jej zachowaniu wzgledem Lemon
A to na pewno wina postaci, ale postać musiała by się na prawdę diametralnie zmienić żebym go polubiła

Stary 2012-05-27, 00:39   #172
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
A to na pewno wina postaci, ale postać musiała by się na prawdę diametralnie zmienić żebym go polubiła
mysle, ze zero szans
Stary 2012-05-27, 00:54   #173
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
mysle, ze zero szans
Taka zmiana chyba po prostu nie istnieje

Stary 2012-05-27, 10:04   #174
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Może Zoe się boi, że Wade tylko sobie z nią pogrywa i chce ją wykorzystać, co w międzyczasie robi George
Może tak jest, że sie boi, bo przecież ten jej dawny chłopak z NY ją zostawił..
Musze sobie obejrzec ten rapujący klip
Stary 2012-05-27, 12:52   #175
soleiasta
Zadomowienie

Dla mnie George to taka ciota, której nie mogę znieść.
Wade to jest mój typ

R.I.P Cristina's shoes!

Malcziki w kulturalnym świecie, seriously?! - więcej tu - mallcziki.blogspot.com
Stary 2012-05-27, 13:18   #176
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Dla mnie George to taka ciota, której nie mogę znieść.
Wade to jest mój typ
O no no
Stary 2012-05-27, 14:11   #177
tarji
Zadomowienie

Myślicie, że można jeszcze natrafić na taki typ Wade'owy? Tj. wypośrodkowany. Bo z moich obserwacji wynika, że chłopcy w moim wieku [18 l.] są albo bardzo bierni, nic nie robią, dżordże jak nic, a z drugiej strony maczo, którzy uwielbiają plastikowe dziewczyny - i których tu wybrać

Stary 2012-05-27, 14:17   #178
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że można jeszcze natrafić na taki typ Wade'owy? Tj. wypośrodkowany. Bo z moich obserwacji wynika, że chłopcy w moim wieku [18 l.] są albo bardzo bierni, nic nie robią, dżordże jak nic, a z drugiej strony maczo, którzy uwielbiają plastikowe dziewczyny - i których tu wybrać
Tak się zaczęłam zastanawiać nad tym co napisałaś. Czy w dzisiejszych czasach odbywa się w ogóle takie staranie się o kogoś czy ludzie się tylko spotykają bah bah ok jesteśmy parą i jest fajnie?
Tak sobie próbuję przypomnieć jak to było z moim TŻ ale za chiny nie pamiętam

Stary 2012-05-27, 15:09   #179
soleiasta
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem, bo teraz ciężko za młodzieżą nadążyć.
Ale pamiętam za moich czasów to faceci jeszcze co nieco w tym łbie mieli, nie myśleli tylko o jednym, jakieś starania poczynali wobec dziewczyn byli tacy wypośrodkowani A teraz - ciężko mi powiedzieć bo mam już swoje lata i swojego Wade'a u boku

Pamiętam że mój był i inteligentny i taki maczowaty. Nie był typowym nerdem ani typowym mięśniakiem z drużyny. Nie był znany z kujoństwa czy jakiś wyników w sporcie, a właśnie z tego że był zarazem inteligentny i wysportowany a do tego miły i przyjacielski każdy mógł na niego liczyć

R.I.P Cristina's shoes!

Stary 2012-05-27, 15:16   #180
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Tak się zaczęłam zastanawiać nad tym co napisałaś. Czy w dzisiejszych czasach odbywa się w ogóle takie staranie się o kogoś czy ludzie się tylko spotykają bah bah ok jesteśmy parą i jest fajnie?
Tak sobie próbuję przypomnieć jak to było z moim TŻ ale za chiny nie pamiętam
Powiem Ci, że masz rację, tak niestety jest. Ma się te 15 lat i już się jest z chłopakiem, nie po to, że się bardzo kocha czy coś, tylko dlatego, żeby go miec. Albo generalnie po pierwszym spotkaniu - już miłość, a jak rzuci to koniec świata, "nikogo więcej nie pokocham". Trochę wkurza mnie takie podejście.
Ja jeszcze nigdy nie miałam chłopaka, mimo że miałam paru chętnych, ale myślałam, że poczekam na to "coś", a nie zwykle zgodzić się i być licealną parą rodem z "High School Musical". Chociaż jak teraz się zastanawiam, to trzeba było łapac okazje
Generalnie wkurza mnie to, że dziewczyny, które nie mają nic do zaoferowania, ani niczego sobą nie reprezentują "przyciągają" tak chłopaków jak magnes. Ale w sumie tylko maczo. Ale i tak!
Takie sytuacje jak w serialach czy filmach rzadko się zdarzają. Naprawdę rzadko. A szkoda...

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
nie wiem, bo teraz ciężko za młodzieżą nadążyć.
Ale pamiętam za moich czasów to faceci jeszcze co nieco w tym łbie mieli, nie myśleli tylko o jednym, jakieś starania poczynali wobec dziewczyn byli tacy wypośrodkowani A teraz - ciężko mi powiedzieć bo mam już swoje lata i swojego Wade'a u boku

Pamiętam że mój był i inteligentny i taki maczowaty. Nie był typowym nerdem ani typowym mięśniakiem z drużyny. Nie był znany z kujoństwa czy jakiś wyników w sporcie, a właśnie z tego że był zarazem inteligentny i wysportowany a do tego miły i przyjacielski każdy mógł na niego liczyć
Szczęściara

Z opisu brzmi jak ideał Teraz już rzadko trafia się na takich... Ale może jak na studia pójdę, do większego miasta, to będzie inaczej. Bo teraz też mieszkam w takim zapustkowiu, małej mieścinie, gdzie każdy każdego zna, o każdym gada, no i to nie sprzyja kontaktom raczej

Kto wie! Może czekam na mnie gdzieś jakiś Wade

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości