Życie z kierowcą TIRa - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 10:04   #271
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Dot.: Życie z kierowcą TIRa

Dobrze mówisz Vixen. Ze wstrętem, rozmawialiśmy na ten tamat z TŻ
Agusiaczek1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:23   #272
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Trochę mnie tu nie było. Prawko C mam już od ponad pół roku. Na razie dałam sobie na wstrzymanie z robieniem reszty uprawnień, bo coraz więcej wątpliwości mną targa.
W. już nie jeździ na międzynarodówce. Znalazł pracę praktycznie na miejscu, koło komina jak to slangowo określają. Ale co z tego.... I tak go nie ma w domu. Wyjeżdża w poniedziałek, wraca w piątek, w niektóre weekendy też go nie ma, bo spędza je ze swoimi dziećmi (nota bene, nie ma jeszcze rozwodu). Więc tak właściwie sama wciąż jestem i przyznam, że męczy mnie to. Pocieszcie jakoś.
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:12   #273
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Trochę mnie tu nie było. Prawko C mam już od ponad pół roku. Na razie dałam sobie na wstrzymanie z robieniem reszty uprawnień, bo coraz więcej wątpliwości mną targa.
W. już nie jeździ na międzynarodówce. Znalazł pracę praktycznie na miejscu, koło komina jak to slangowo określają. Ale co z tego.... I tak go nie ma w domu. Wyjeżdża w poniedziałek, wraca w piątek, w niektóre weekendy też go nie ma, bo spędza je ze swoimi dziećmi (nota bene, nie ma jeszcze rozwodu). Więc tak właściwie sama wciąż jestem i przyznam, że męczy mnie to. Pocieszcie jakoś.

Nie jesteś sama. Jak juz pisałam mój TŻ też jeździ po kraju i nie ma go caly tydzień.
Agusiaczek1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 23:14   #274
sierpniowamama
Przyczajenie

Witam,przeczytałam pół waszego wątkudużo tego.Chciała bym do was dołączyć ponieważ jestem żoną kierowcy TIR-a jednak jest to praca od 3 lat w sezonie mianowicie mój mąz pracuje w Anglii zajmuje się transportem truskawek i malin po całej Anglii pracuje od maja do października później całą zimę jest w domu.Właśnie mojego męża nie ma w domu od tej soboty przyjedzie na tydzień koniec lipca-początek sierpnia a więc szmat czasu do powrotu później jedzie z powrotem i wraca pod koniec października i tak już trzy lata ,mamy dwoje dzieci córeczkę i synka ,pierwszym razem mąż jak pojechał córeczka miała 9 miesięcy w tamtym roku byłam w 7 miesiącu ciązy z synkiem gdy wyjechał i przyjechał na urlop na 2 tygodnie na poród(miałam planowaną cesarkę,znałam termin porodu),pojechał z powrotem jak mały miał 10 dni a wrocił jak miały miał 3 miesiące i całą zimę był w domu chodź zdażały mu sie wyjazdy po europie jako skoczek wiec nie było go 3 dni i juz było zima mi ciezej zostac samej z dziecmi niz latem no i przyszedł maj i meza nie ma jestem sama z córeczką która 23 sierpnia bedzie miała 3 urodziny i z synkiem ktory dopiero 29 lipca bedzie miał roczek jest ciezko ,najgorsze sa te samotne wieczory bo przy dwojce dzieci jest co robic w ciagu dnia,pozdrawiam

Edytowane przez sierpniowamama
Czas edycji: 2011-05-09 o 23:16 Powód: błąd w zdaniu
sierpniowamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 23:29   #275
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Witam. Widzę że wątek jeszcze żyje, tak się z tego cieszę. Mój Tz planuje wrócić na ciężarówkę, więc znowu będę należeć do waszego grona. Pozdrawiam wszystkie wizażówki

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sierpniowamama Pokaż wiadomość
Witam,przeczytałam pół waszego wątkudużo tego.Chciała bym do was dołączyć ponieważ jestem żoną kierowcy TIR-a jednak jest to praca od 3 lat w sezonie mianowicie mój mąz pracuje w Anglii zajmuje się transportem truskawek i malin po całej Anglii pracuje od maja do października później całą zimę jest w domu.Właśnie mojego męża nie ma w domu od tej soboty przyjedzie na tydzień koniec lipca-początek sierpnia a więc szmat czasu do powrotu później jedzie z powrotem i wraca pod koniec października i tak już trzy lata ,mamy dwoje dzieci córeczkę i synka ,pierwszym razem mąż jak pojechał córeczka miała 9 miesięcy w tamtym roku byłam w 7 miesiącu ciązy z synkiem gdy wyjechał i przyjechał na urlop na 2 tygodnie na poród(miałam planowaną cesarkę,znałam termin porodu),pojechał z powrotem jak mały miał 10 dni a wrocił jak miały miał 3 miesiące i całą zimę był w domu chodź zdażały mu sie wyjazdy po europie jako skoczek wiec nie było go 3 dni i juz było zima mi ciezej zostac samej z dziecmi niz latem no i przyszedł maj i meza nie ma jestem sama z córeczką która 23 sierpnia bedzie miała 3 urodziny i z synkiem ktory dopiero 29 lipca bedzie miał roczek jest ciezko ,najgorsze sa te samotne wieczory bo przy dwojce dzieci jest co robic w ciagu dnia,pozdrawiam
Z 2 małych dzieci to napewno jest ci ciężko. I na dodatek ta tęsknota i niepokój o Tż. No niestety takie zycie, ktoś musi taka pracę wykonywać i akurat wypadło na twojego Tż. Ja jak juz wspomniałam prawdopodobnie znowu będę miała podobnie, mamy córkę ona ma już 9 lat, ale ma tez poważna wadę serca, dlatego mój Tż nie chce jeździc za granicą, chce być w Polsce w razie potrzeby to odrazu zjedzie do domu.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!

Edytowane przez monica82
Czas edycji: 2011-05-09 o 23:31
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:44   #276
zielona1911
Zakorzenienie

Witam
jest tu ktos jeszcze?
Zona kierowcy busa
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:58   #277
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witam
jest tu ktos jeszcze?
Zona kierowcy busa
cały czas,tylko cisza na pokładzie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:00   #278
blondi1041
Rozeznanie

hej dolączam , zona kierowcy busa. od niedawna w sumie, bo od polowy stycznia tego roku, ale do czestych wyjazdow jestem przyzwyczajona, bo wczesniej maz jezdzil za granice zawsze na kilka miesiecy.
Obecna praca polega na wyjazdach na ok 3 tygodnie, i powrot na tydzien, wiec nie jest tak zle.
zielona1911 a jak dlugo twojego nie ma w domu ?

blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:04   #279
TmargoT
Zakorzenienie

3 tyg na tydzien to super.
u mnie 2 tyg na weekend
Stary 2012-05-25, 22:07   #280
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
3 tyg na tydzien to super.
u mnie 2 tyg na weekend
LOL, to ostro...cały czas tak pracuje?
Stary 2012-05-25, 22:14   #281
blondi1041
Rozeznanie

chyba nie az tak ostro... mam kolezanke , ktorej facet siedzi ciagle za granica, przyjezdza tylko na 2-3 dni w miesiacu, trwa to juz pare lat, jej zaczyna to przeszkadzac, ale on nie chce zrezygnowac z tej pracy i boje sie , ze moze sie to zle skonczyc dla nich..

Stary 2012-05-25, 22:18   #282
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Pokaż wiadomość
hej dolączam , zona kierowcy busa. od niedawna w sumie, bo od polowy stycznia tego roku, ale do czestych wyjazdow jestem przyzwyczajona, bo wczesniej maz jezdzil za granice zawsze na kilka miesiecy.
Jak Ty się do tego przyzwyczaiłaś?
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:18   #283
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No 2-3 dni w miesiącu to już nie jest związek właściwie...
Stary 2012-05-25, 22:26   #284
blondi1041
Rozeznanie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34329514]Jak Ty się do tego przyzwyczaiłaś?[/QUOTE]
hmmm nie wiem jak to wyjasnic, zanim zdążę zatęsknić to już wraca (nie jestem jakaś specjalnie uczuciowa ) , od czasu jak wzięliśmy ślub cały czas gdzieś pracuje daleko poza domem.
Teraz taki uklad nam obojgu pasuje, bo mamy bardzo wybuchowe charaktery i jak jest w domu dłużej niz 3 dni to zaczynają się drobne sprzeczki, nie zrozumcie mnie źle, bardzo go kocham itp, ale naprawdę tak jak jest , jest dobrze

Stary 2012-05-25, 22:54   #285
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
LOL, to ostro...cały czas tak pracuje?
w sumie trzeci rok w tej firmie,ale prawie cały czas.
czasem (kilka razy w roku )ma 2/3 tyg urlopy,więc nie jest tak źle.ostatni był w lutym,a teraz zostaje tydzien
Stary 2012-05-25, 23:09   #286
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
czasem (kilka razy w roku )ma 2/3 tyg urlopy,więc nie jest tak źle.ostatni był w lutym,a teraz zostaje tydzien
A, to da się przeżyć

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ja jeszcze jestem krótko w takim związku, więc ciężko mi się wypowiadać...na razie wydaje mi się, że podołam, że nadaję się do takiego związku zdecydowanie bardziej niż do standardowej codzienności we dwoje...ale to czas zweryfikuje.
Stary 2012-05-25, 23:55   #287
K1987
Rozeznanie

żoną nie jestem, ale się wypowiem, bo mam wujka kierowcę
otóż, człowiek z czasem się przyzwyczaja, wujek jeździ już 30 lat, i choć niejednokrotnie ciocia się denerwuje, że jak pojawiają się jakieś problemy nie ma go na miejscu, w ostatecznym rozrachunku wszyscy są zadowoleni, po prostu przywykli do takiego życia
K1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 09:15   #288
zielona1911
Zakorzenienie

moj tz jezdzi 2tygodnie i 4 dni wolnego lub 3 tygodnie i 7 dni wolnego. Teraz nie bylo ladunku i siedzial 1o dni w domu-normalnie luxus jezdzi tak ok.1,5 roku.Bylam z nim 2 razy w trasie,ale to nie dla mnie. Mamy 4 letniego synka i strasznie za nim teskni i w dodatku jestem w ciazy...no ale niestety zeby utrzymac rodzine,wynajac mieszkanie i oplacic wszystko praca z fabryce nie wystarczy,takie sa polskie realia niestety. Ja bardzo tesknie za nim,jak jest w domu to wisze na nim 24h na dobe
to jest dobra praca ale dla kawalerow...
Stary 2012-05-26, 14:42   #289
TmargoT
Zakorzenienie

to jest związek tylko dla ludzi lubiących samotność,samowystarczaln ych i pewnych swojego partnera.
musi to być związek oparty na zaufaniu ,a do reszty można się przyzwyczaić.
Stary 2012-05-26, 16:14   #290
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
to jest związek tylko dla ludzi lubiących samotność,samowystarczaln ych i pewnych swojego partnera.
My sobie ufamy,jestesmy siebie pewni..Tylko ta tesknota i rozłąka wykancza...
Mam nadzieje,ze uda mu sie znalezc robote na koła
Stary 2012-05-26, 16:37   #291
karim
Raczkowanie

GG do karim

witam was dziewczynytez jestem zona kierowcy który od 10 lat jeździ na międzynarodówce , każdy mi mówił ze się przyzwyczaję ale nic z tego tęsknota jest coraz większamamy 5 dzieci wszystko na mojej głowie własnie teraz jestem juz 3 tydzień sama mój mąż przyjedzie 11 czerwca nie mogę się doczekać jego powrotu ale juz mam dość tej rozłąki

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

dodam jeszcze ze zaufanie jest bardzo ważne ja bardzo ufam mojemu mężowi nigdy go nie podejrzewałam o zdradę, jeżdżę z nim non stop latem w trasę jak dzieci maja wolne od szkoły i jest cudownie chociaż nie powiem były nieraz głupie mysli bo to ktos coś grzecznie !!! podpuścił ale trzeba ufać sobie pozdrawiam

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

mam nadzieje ze sobie poklikamy wieczorkiem a teraz zmykam zjesc deserek z moimi pociechamipapap miłego dnia
karim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:26   #292
blondi1041
Rozeznanie

Cytat:
popieram w 100 %
najwazniejsze to miec swoje hobby, zeby nie myslec tylko w kolko o swoim partnerze, gdzie jest , co robi , czy aby nie zdradza..
mieszkam na wsi, gdybym nie miala prawka, nie miala swojej pracy, przyjaciol to nie wiem czy bym wytrzymala rozląkę

Stary 2012-05-27, 09:07   #293
zielona1911
Zakorzenienie

moj wraca 10-12 czerwiec.
Mam nadzieje,ze chociaz na termin cesarki sie nie spozni...
Stary 2012-05-27, 09:41   #294
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No faktem jest, że wizja posiadania dzieci w takim związku może przerażać...

Jak to u Was było z planowaniem rodziny? Wiedziałyście, że na Was spocznie ogromna większość obowiązków związanych z posiadaniem dziecka? Czy może po cichu liczyłyście, że ciąża skłoni Waszych kierowców do zmiany pracy?
Stary 2012-05-27, 10:13   #295
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to u Was było z planowaniem rodziny? Wiedziałyście, że na Was spocznie ogromna większość obowiązków związanych z posiadaniem dziecka? Czy może po cichu liczyłyście, że ciąża skłoni Waszych kierowców do zmiany pracy?
Ja o drugie dziecko staralam sie z męzem-bylo ciezko,bo trafic na owulacje z taka praca to byla masakra,ale udalo mi sie na świeta zadzialac
Ja owszem wiedzialam,ze bedzie mi ciezko,ale zrobilam to tez temu zeby moja tesknote przelac na milosc do dziecka.Bo starszy synek jakos tak ma juz swoj swiat i niechetnie lubi przebywac z mama i przytulac sie.
Mimo wszystko mam cichutka nadzieje,ze przez kolejne dziecko uda nam sie otrzmac mieszkanie komunalne,zeby juz nie wynajmowac i wtedy tz zmieni prace zeby jezdzic na tzw.koła np. trasa Włochy i spowrotem,1-2 dni w domu i znowu.
Stary 2012-05-27, 10:34   #296
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mój facet wcześniej właśnie tak pracował, krótsze wyjazdy i dzień-dwa w domu, teraz jeździ w systemie 4tyg - 2tyg albo 5tyg-3tyg. Szczerze powiedziawszy chyba obecny system jest dla nas lepszy - owszem, długo go nie ma, trudniej wytrzymać rozłąkę, ale jesteśmy w stanie coś zaplanować, gdzieś pojechać, nacieszyć się sobą, wtedy to wpadał jak po ogień, wszystko na wariackich papierach. Ale fakt, dla dziecka to pewnie lepiej jak widzi ojca krócej, ale częściej...
Stary 2012-05-27, 14:39   #297
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego mam tylko jedno.
nie chciałabym mieć więcej dzieci i wszystko na mojej głowie.
podziwiam chęć posiadania więcej dzieci
Stary 2012-05-27, 15:43   #298
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
moj tz jezdzi 2tygodnie i 4 dni wolnego lub 3 tygodnie i 7 dni wolnego. Teraz nie bylo ladunku i siedzial 1o dni w domu-normalnie luxus jezdzi tak ok.1,5 roku.Bylam z nim 2 razy w trasie,ale to nie dla mnie. Mamy 4 letniego synka i strasznie za nim teskni i w dodatku jestem w ciazy...no ale niestety zeby utrzymac rodzine,wynajac mieszkanie i oplacic wszystko praca z fabryce nie wystarczy,takie sa polskie realia niestety. Ja bardzo tesknie za nim,jak jest w domu to wisze na nim 24h na dobe
to jest dobra praca ale dla kawalerow...
Popieram w 100 %

Nie dosyc że praca odpowiedzialna to i nie da sie nic zaplanowac, bo czasem nie wiadomo kiedy trzeba bedzie jechać. Obecnie mój TŻ jeździ na chłodni i to głównie nocami... Boje sie o niego jak cho**ra bo noc to pora snu a nie pracy. Sam mówił że czasem jak jedzie to zasypia, a gdy przystanie aby przespac nie moze zasnąć.... Gdy wraca do domu to w nocy nie moze zasnać bo organizm przestawiony...
Wiem że niektóre z was są w gorszej sytuacji bo nie widzicie sie ze swoimi chłopami po kilka tygodni, my widujemy się raz na tydzień i to kilka godzin, bo on musi odespać...

Ostatnio zastanawiam się czy ja wogóle dam rade tak dłuzej. Chciałabym aby po skończonej pracy wrócił do domu i codziennie był w tym domu...
Stary 2012-05-27, 17:18   #299
karim
Raczkowanie

GG do karim

Cytat:
dlatego mam tylko jedno.
nie chciałabym mieć więcej dzieci i wszystko na mojej głowie.
podziwiam chęć posiadania więcej dzieci
wiesz nie jest tak złe ja mam jak pisałam wyżej 5 dzieci daje rade !!! bo muszę nikt mi nie pomaga niestety mój mąż jak wyjeżdża na 3 tygodnie to wraca góra na 3 dni i jedzie dalej to jest masakra .dzieci w sumie chowane bez ojca no ale takie życie niestety, dużo razy prosiłam męża żeby z tego zrezygnował wole mieć mniej ale żeby był w domku a on swoje w kółko i tak już parę ładnych lat

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Jest tu kto????????????
karim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:02   #300
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Piątka dzieci...nie wiem czy bym się zdecydowała na taką ilość pociech nawet mając męża pracującego na miejscu, a co dopiero kierowcę...

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Agusiaczek1985 Pokaż wiadomość
Chciałabym aby po skończonej pracy wrócił do domu i codziennie był w tym domu...
Ostatnio mi koleżanka powiedziała, że mi zazdrości. Jej mąż codziennie po pracy zmęczony jak koń po westernie, je, pada na dziób i śpi. A mój luby jak już jest, to ma wolne, hyhy. Powiedziała, że w ostatecznym rozrachunku ja spędzam z facetem więcej czasu i w przyjemniejszej atmosferze niż ona ze swoim.

Wszystko ma swoje plusy i minusy...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości