|
|
#451 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawa za ripostę I tak sobie mysle ze do cygańskiej rodziny to ciężko sie wżenić. w rodzinnych stronach jest sporo cyganów, widać ze bogaci bo mają takie domki wystawione ze głowa mała. Wszyscy tylko sie zastanawiają za co bo on nie pracują. I jeszcze to 20-15 lat temu model rodzinnych zakupów, spaceru wyglądał tak: najpierw idzie ojciec - pan i władca, za nim starasze dzieci a na końcu matka z drobiazgiem i siatami zakupów. Teraz juz ida razem i on nosi zakupy. To bardzo zamknięte środowisko. muffinka90- w rosmanie powinny być takie do nakładania na noc na dłonie po kremowaniu kosztuja grosze. Cytat:
Cytat:
ja zaczęłam bo miałam bardzo suchą skórę i po około 2 tygodniach dostałą @ a jeszcze karmiłam. I wtedy sobie uświadomiłam ze wiesiołek łykaja laski co mają problemy z cyklem, owu i poczęciem bo reguluje cykle. A co do braku ogórków, to marchewka tez sie nada. ![]() My wczoraj byliśmy na zakupach, kupiłam sobie bluzkę (36 Dziewczyny potrzebuje przepis na zupe rybna. ![]() ![]() ![]() Kupiłam wczoraj całego łososia bo kg był za 16 zł a filet za 40. Podzieliłam i mam 12 kawałków fileta dla nas, 15 kawałków dal Helci i resztki z których chciałam zrobić zupę. Helusia ma rano focha na mleko, w ogóle kiepsko u niej z rannym jedzeniem. Wczoraj TŻ położył ją koło 20 zjadła 200ml mleka i o 5 obudziła sie zjadła 80 i spała dalej. Potem dopiero po 8 zjadła troszkę kaszki łyżeczka bo mleka nie ruszyła.WTF? |
|||||||
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
SZPILKA nasz mniej więcej jada podobnie, wieczorem otwarty a rano foch
dużo tego wieśka brać?
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja własnie nadrabiam
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Szpilka no TY to przy teletubisiach pewnie bys sie cofnela
Dorosli z teletubisiwo faktycznie niewiele skorzystaja ![]() A na skore wiesiolek pomogl??? Z zupa niestety nie pomoge, nigdy nie gotowalam ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Wyglada na to ze mamy- kuny nie pedza tak ze swoim watkiem jak my
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-05-27 o 10:12 |
|
|
|
#455 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wieczorem najadają sie i spią w nocy ![]() ale wszyscy dietetycy mówią żeby nie objadac sie na noc ![]() Cytat:
![]() Wiesiołek pomógł ale trzeba brać systematycznie i długo. |
||
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
moja jest na cycku i je co 2-3 godz.
najpierw pinglowałam się z 40 min w łazience, później przed lustrem próbowałam coś wykombinować do kościoła, koniec końców, zrobiłam porządek w szafie i nigdzie nie idę, bo nie mam się w co ubrać ![]() mała śpi w naszym łóżku od 8 |
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
szpileczko ja jak "oglądam" tubisie to po 5 min mam ochotę rzucić siekierą w telewizor
ale podobno własnie tak jest że to co nas wkurza w tej bajce, maluchy uwielbaja
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Glam nie sądzisz, że przesadzasz z tymi zajęciami dodatkowymi dla maluchów?? języki, czytanie itp.
ja byłam w Kościółku tż na 14 do pracy jedzie a ja sie wpitole w gości do kuzynki bo nas zapraszała pod kościołem........i niedziela minie...
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula w dzisiejszych czasach trzeba wczesnie zaczynac zeby byc konkurencyjnym na rynku pracy
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam i uciekam sprzatać...coć wolałabym się położyć...
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wody moja nie bardzo, herbatkę czasami wypije ciut a czasami całą butlę. Też różnie.
|
|
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. Nz pampersy w cerfie jest promocja za 79to duze pudlo.w Piotrze i Pawle biale sa z chusteczkami.Tz poszedl lowic ryby w naszym stawie.Ciekawe co bedzie na kolacje.Moja chodzi na zajecia muzyczne gra na trabce gitarze i pianinie.czasem poczyta gazete lub ksiazke i ostatnio wprowadzilam jezyk angielski.tez mam udokumentowane aha liczyc do 5tez potrafi
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- hmmm a gdzie Goldika?
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Na tvn style wiem co jem- o jedzeniu dla dzieci
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to pieknie sobie radza z laptopem, mysle ze powinni podejsc do ccna czy jakiegos innego certyfikatu z sieci
|
|
#465 |
|
Wtajemniczenie
|
moja dopiero wdraza sie w j angielski aktualnie zaczyna od pierwszej litery alfabetu krzyczac ;ej;.komorke i pilota opanowala juz jakis czas temu
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- glam chyba Ci nudno bez Soni co?cisza spokoj.zjadlas ten sernik?
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#467 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale kiepska pogoda, raz słońce, za chwilę deszczyk i wiatr.. Spacerek taki sobie..
Tż już w drodze do domu ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Kurcze obejrzałam ostatni odc. tej serii "Plotkary". I teraz musze czekać na nowy sezon, taaaak dłuuuuuuugo
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
ubaw po pachy
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Hej wam mamuski
bosh dorwałam sie wreszcie do kompa i doczytac was nie moge,a pewnie nastepnym razem dorwe sie za pare dni ![]() taka w☠☠☠☠iona dzis jestem ze masakra,tz z bratem i tesciem pojechali do piekar slaskich na pielgrzymke mezczyzn,zostalam z tesciowa sama i o zgrozo,zaczela mi delikatnie sugerowac ze to dziwne ze moje dzieco nic nie je,nie pije soczkow no jak to tak,zrobila mi zapas sloikow na 2 miesiace i mowi ze jak kupowala to 2 ielegniarki wlasnie kogos obgadywaly,bo jedna mowila ze jak na sloiczku jest napisane ze od 4miesiaca,to juz dziecko 3miesieczne ma to jesc i amen,tak wlasnie ma byc pozniej wymyslila zebym dala malej obiad zeby alergolog mogl ocenic ewentualna wysypke,no bo przeciez jak ja jej opowiem co i jak to napewno mi nie pomoze jak na wlasne oczy nie zobaczy ale juz postanowilam,wytrzymam tu 2 dni i jade do mojej mamy(oczywiscie to tez musiala skomentowac,ze ona woli jak jestesmy u nich no ale jesli tak chce-kurde nawet wlasnej rodziny nie moge odwiedzic czy co?WTF?) spoznione bardzo życzenia dla was na dzien matki ja dostalam od mojej niuni soczystego caluska heh ![]() tez nie jestem za ogladaniem tv,nie wiem ktora o tym pisala-ale i tak pewnie kiedys bedzie bajki ogladac ale uwazam ze jeszcze ma na to czas glam ja Ci zazdroszcze ze jestes taka wygadana,ja ponoc kiedys tez taka bylam ale jak odwazylam sie cos wygarnac komus to uslyszalam ze jestem zle wychowana zostawilam mala z tesciowka na godzine,miala z nia isc na spacer i co-nie poszla,bo mala tak rozpaczala ze sie na dolo,wiec godzine ja doslownie nosila na rekach ![]() bosh koncze to moje uzalanie sie,jeszcze wczoraj sie zwazylam i porazka schudlam 6kilo haha i najlepsze-uslyszalam ze to moja wina ze mala ma alergie bo musialm jesc byle gowno w ciazy
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
tz ma jutro wolne, mielismy isc na zakupy, ale jedzie na ryby i jak wroci, to juz pewnie mu sie nie bedzie chcialo ![]() bylam na targach, ale bida, malo wystawcow, glownie bursztyn, a ja chcialam cos do kiecki na wesele, w koncu upatrzylam kolczyki IDEALNE, ale zawieszki nie bylo, nikt nie mial takiego kamienia (tzn jeden pan mial, ale sznur i nie dal sie namowic na opczepienie kulki ) babka widziala jak mni zalezy i chciala juz rozebrac inne kolczyki i mi zrobic zawieszke, ale to byly ostatnie w koncu zaproponowala, ze mi jutro wysle poczta ze sklepu swojego mam nadzieje, ze mnie nie oszukala, bo juz zaplacilam![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Wariateczka można tylko ubolewać nad takim myśleniem teściowej..
Współc zuję Ci..
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- szpilka dzieki za info
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal sonia wrocila kolo poludnia, zaliczylismy spacer
Sernika wczoraj nie ruszylam, zadowolilam sie nutella. I dobrze bo szczerze jakas nieudalota ![]() Sonia sie wlasnie bawi w zime, ubrala spodnie od kombinezonu i najgrubasniejszy sweter. Musze jej chyba jeszcze czapke i rekawice wyciagnac Omg jak to pisalam to sonia do mnie-przynies mi czapke Wariateczko a niechby mi ktos powiedzial ze niewychowana jestem to by uslyszal - ja? A kto sie w moje zycie wpieprza??? A na punkcie dzieci to ja jak lwica az przewrazliwiona jestem Wspolczuje tesciowej
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
ona jest niby ok,i niby wszystko w dobrej mierze mowi,ale takie cos nie jest przyjemne ehh a mi sie dzis nic nie chce zul za chwile pojedzie do wrocka,lapka zabierze i zostana sama a nie no jeszcze dziecko mi zostawi ![]() pogoda byla ladna i sie zepsula,popadalo,ale moze lepiej bo mnie super spalilo na spacerze wczorajszym,i tylko dekolt, wiec mam mega czerwona plame jak by mnie ktos wrzatkiem polal
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie okrucienstwo... Maluchy poszly spac- wyjatkowo jednoczesnie
A sonia sie ze mna bawila- dala mi kocyk i podusie i czytala... Co chwila tylko slyszalam- ale nie usypiaj bawimy sie Zanim wpadlam na to zeby jej bajke wlaczyc to sie chlopcy obudzili
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
wariateczka ze też zawsze musi znaleźć się ktoś kto wie lepiej...
![]() muff oby oby, jak co to się do tej pani sprzedawczyni wybierzemy ![]() moja pani dołancza do oząbkowanych dzieciaczków
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja spała 5 minut
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Musze kupic nebulizator jakie macie?I jakie polecacie?Ja słyszałam o Miko.
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal dopytam na blizniakach bo tam kilka dziewczyn mialo
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pojechalysmy dzis na basem, potem grill u rodzicow, spacerek i jakos ten dzien tak szybko zlecial, jutro do pracy. Wiecie jaka masakra w Poznaniu w zwiazaku z Euro? Ostatnio kolega z Moskwy napisal, ze musi do nas przyjechac cos tam podpatrzec, podal mi date pobytu, chcialam mu zabukowac pokoj w hotelu, z ktorym mamy umowe, zazwyczaj placimy ok. 350 PLn, a teraz chcieli nas wykosic na 1500 za NOC!!!!!! Kolega przelozyl swoj pobyt o tydzien i cena juz normalna. Ale zdzieraja! i jestem ciekawa, czy beda mieli komplet gosci? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

a dzis sonia oczywiscie do babci powtorzyla
babcia oniemiala i oczywiscie na mnie najechala czego ja dziecka ucze 

ale podobno własnie tak jest że to co nas wkurza w tej bajce, maluchy uwielbaja 

Współc zuję Ci..