Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 18:44   #4831
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Kochane, wlasnie wrocilam z USG, juz wiem, ze bede miala coreczke
Z dzidzia wszystko dobrze, wszystkie parametry ma dobre, to mnie najbardziej cieszy
Waga 210 gram Tyle, co kostka masla, hihih...
super, bardzo sie ciesze!

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
super że obie będziemy miały dziewczynki ja jak tylko się dowiedziałam płci to od razu oglądałam ubranka dla dziewczynek dobrze że Mała rośnie jak należy
kupiłam dzisiaj ciążowe legginsy w lidlu, ciekawe jak się będą sprawowały bo tak na pierwszy rzut oka to spodobały mi się kupiłam też dzisiaj w biedronce lovelę białą i do kolorów bo są w dobrej cenie a i tak za jakiś czas trzeba byłoby kupić bo będą potrzebne a no i oliwkę i krem na odparzenia hipp ale to nie wpisuję do licznika bo to kosmetyki mojej córeczki a nie moje jej pierwsze kosmetyki wzięłam też 2 paczki chusteczek dada premium bo są w 100% z bawełny więc pewnie lepsze niż te syntetyczne co? jak myślicie?
dobrze ze robisz juz zapasy. Myslicie ze nalog kosmetyczny jest dziedziczny? Twoja córa ma już pierwsze kosmetyki!! Oby nie poszła w slad kosmetykoholizmu

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
To ja chyba jestem najdziwniejsza, bo nie chcę mieć dzieci.
Lepiej nie miec dzieci jesli sie ich swiadomie nie chce niz isc za glosem tłumu i potem nie kochac ich prawdziwie. Tyl sie slyszy o porzuconnych czy niechcianych dzieciach. Szkoda tylko ze wczesniej ich rodzice nie zastanowili sie czy naprawde ich pragną.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Dokładnie to Z YR miałam telefon od konsultantki, która zaproponowała mi zestaw 10 kosmetyków (do ciała, twarzy lub zapachy - wzięłam do ciała) za 95 zł zamiast 155 zł (+ prezent - wzięłam torbę sportową): 3 żele pod prysznic (kwiat bawełny, kwiat lotosu, ziarna kawy), mleczko do ciała PN, nawilżający krem do rąk, peeling do stóp, szampon, odżywka do włosów suchych, dezodorant i żel do mycia rąk kwiat lotosu. Mogłam wybrać zapach mleczka (wzięłam brzoskwinię), szampon (do włosów blond) i deo (bawełna). Szkoda, że żele były z góry narzucone, bo kawowego nie lubię Dałam go od razu mamie.

Nawet byś nie otworzyła, a już by się skończyło Ja smarowidła mam około miesiąca
A to fajnie ze z taką propozycja do Ciebie Pani z YR zadzwonila. Ja tez miałam od nich tel ale tylko z inf ze moge prze tel zamowic kosmetyki z 40% rabatem wiec podziekowalam, bo jak pani zaczela mi podawac ceny + koszty wysylki to stwierdziłam ze wole isc do stacjonarnego punktu YR
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:53   #4832
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

U mnie też maj bardzo pomyślnie Mam chyba 10 zużyć/outów więcej niż nowych rzeczy
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:31   #4833
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
może zdjecia pokaz tych cudowności bo ja wzrokowiec jestem
Nie wiem czy dam radę, bo nie zrobiłam od razu zdjęcia a potem poupychałam w różne miejsca i nie wiem czy będę miała czas to wszystko zbierać do "kupy".

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
To napisz chociaż co polecasz z Polleny Ewy bo mnie kusi Wiesz co, ale u Ciebie co miesiąc ładnie bilanse wychodzą z tego co kojarzę, więc jeden miesiąc sielanki do nic takiego
Może wstawię bilans za 3 miesiące. Ładniej wyjdzie.
Szampony ziołowe to mój must have i KWC. Poza tym zaczęłam używać odżywkę lawendową i też mi się bardzo podoba. Moje włosy super dają się po niej rozczesać a nie obciąża ich jak większość odżywek.
Używam też płynu dwufazowego do demakijażu oczu ale tu mi ciężko coś powiedzieć. Jakoś dziwnie się toto maże ale nie mam doświadczenia z takimi specyfikami i nie wiem czy to norma. Mimo tego rozmazywania makijaż zmywa się lepiej i szybciej niż płynem micelarnym.

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
No wlasnie takie zamowienia aby miec darmowa wysylke czesto wykanczaja bo czlowiek chcac zaoszczedzic na wysylce dobiera do zamowienia.
Ja nie dobierałam jakoś specjalnie. Koleżanka coś tam zamówiła, część dostała Mama na Dzień Mamy a ja wydałam jakieś 60 zł na zapas szamponów a reszta to potrzebne rzeczy lub jakieś super okazje z wyprzedaży typu żel za 2,50 czy balsam za 1 zł. Jeszcze się musiałam ograniczać żeby mieć co zamówić za te 4-5 miesięcy jak wykończę szampony.

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Wstawiam moj bilans bo juz nic wiecej nie pojdzie:
Pięknie.
Stary 2012-05-26, 21:50   #4834
zywieczdroj
Zakorzenienie

WDzięki dziewczyny za wsparcie Nadal jakoś nie mogę do siebie dojść. Jeszcze nie byłam na tak ogromnym i uroczystym pogrzebie. Nie wyobrażam sobie co może czuć rodzina i nikomu nigdy tego nie życzę.

U mnie maj kiepściutki. Jeszcze ta wygrana Garniera (3) i Dove (17!). W sumie i tak większość tego idzie na użytek rodzinny. Do końca roku albo i dłużej nie kupimy balsamu, żelu pod prysznic, szamponu do włosów, odżywki/maski do włosów, dezodorantu i żelu do higieny intymnej Jaka oszczędność dzięki mnie
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:37   #4835
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dam radę, bo nie zrobiłam od razu zdjęcia a potem poupychałam w różne miejsca i nie wiem czy będę miała czas to wszystko zbierać do "kupy".

Szampony ziołowe to mój must have i KWC. Poza tym zaczęłam używać odżywkę lawendową i też mi się bardzo podoba. Moje włosy super dają się po niej rozczesać a nie obciąża ich jak większość odżywek.
Używam też płynu dwufazowego do demakijażu oczu ale tu mi ciężko coś powiedzieć. Jakoś dziwnie się toto maże ale nie mam doświadczenia z takimi specyfikami i nie wiem czy to norma. Mimo tego rozmazywania makijaż zmywa się lepiej i szybciej niż płynem micelarnym.

Pięknie.
Bardzo lubię kosmetyki z Polleny Eva, moja ciocia mieszka w Łodzi wiec zawsze jak u mniej jestem to kupuje Szampony są swietne, lubię kremy pod oczy i toniki z koniczyną polną. Żele ziołowe do twarzy i krem matujący tez jest godny uwagi.

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość

U mnie maj kiepściutki. Jeszcze ta wygrana Garniera (3) i Dove (17!). W sumie i tak większość tego idzie na użytek rodzinny. Do końca roku albo i dłużej nie kupimy balsamu, żelu pod prysznic, szamponu do włosów, odżywki/maski do włosów, dezodorantu i żelu do higieny intymnej Jaka oszczędność dzięki mnie
Nie wytrzymałabym chyba, zeby do konca roku nic nie kupic z kosmetykow. Ja po prostu lubie oglkadac opakowania, kupowac i testowac. To jeszcze wzrosło od kiedy prowadze bloga.
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:11   #4836
Lynn
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34341150]U mnie też maj bardzo pomyślnie Mam chyba 10 zużyć/outów więcej niż nowych rzeczy [/QUOTE]
Ratujesz honor wątku
Cytat:

Ja nie dobierałam jakoś specjalnie. Koleżanka coś tam zamówiła, część dostała Mama na Dzień Mamy a ja wydałam jakieś 60 zł na zapas szamponów a reszta to potrzebne rzeczy lub jakieś super okazje z wyprzedaży typu żel za 2,50 czy balsam za 1 zł. Jeszcze się musiałam ograniczać żeby mieć co zamówić za te 4-5 miesięcy jak wykończę szampony.

Pięknie.
Kusisz tą polleną :-> Właśnie powrzucałam do koszyka, to co mi się spodobało i od razu ponad 120 zł wyszło Miałaś żele do kąpieli z Polleny? Fajne są?

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
WDzięki dziewczyny za wsparcie Nadal jakoś nie mogę do siebie dojść. Jeszcze nie byłam na tak ogromnym i uroczystym pogrzebie. Nie wyobrażam sobie co może czuć rodzina i nikomu nigdy tego nie życzę.

Prezenty nie powinny się wliczać do bilansu Ja osobiście za garnierem nie przepadam, ale taki kosz kosmetyków z dove bardzo chętnie bym przyjęła

Wczoraj przeliczyłam kolorówkę i zeszłam ładnie do 67 kosmetyków Pielęgnację też przeliczyłam, ale nie pamiętam dokładnie ile wyszło, ale na pewno poniżej 100.

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2012-05-27 o 11:13
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 13:09   #4837
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Może to był proroczy sen
Hehe Powiedziałam o tym śnie TŻ-owi i spytałam, czy może założymy drogerię, a on na to, że czemu nie

Cytat:
Mam 14 zuzyc na koncie ale zakupow juz ponad 20 w tym 14 żeli pod prysznic... Cholerna promocja w Naturze!!!

Cytat:
A ja myslalam o tym czy by sie na weekendy nie zatrudnic w jakiejs osiedlowej drogerii. Mialabym dostep do kosmetykow, moglabym czytac sklady
I wpadłabyś w jeszcze większy nałóg

Cytat:
Wstawiam moj bilans bo juz nic wiecej nie pojdzie:
Pięknie Ci poszło

Cytat:
Prezenty nie powinny się wliczać do bilansu Ja osobiście za garnierem nie przepadam, ale taki kosz kosmetyków z dove bardzo chętnie bym przyjęła

Wczoraj przeliczyłam kolorówkę i zeszłam ładnie do 67 kosmetyków Pielęgnację też przeliczyłam, ale nie pamiętam dokładnie ile wyszło, ale na pewno poniżej 100.
A niby czemu? Przecież zbiór się powiększa Tym bardziej, ze zużycie prezentu niewpisanego wcześniej do bilansu, to już by się chętnie do niego wpisało
67 Ja mam 129 i 99 z kolorówki

Wklejam bilans

Wyszło:
- zużycia:
1) Rimmel, Stay Matte, Dual Action Concleaer, Korektor do twarzy (010 Ivory), 18 g
2) Rossmann, Isana, Masło do ciała Orzech włoski i Mleko, 200 ml
3) Nivea, Powerfruit Relax, Żel pod prysznic Czarne jagody, 250 ml
4) Blend-a-med, Pasta do zębów z aktywnym fluorkiem, 125 ml
5) Avon, Glimmersticks Diamonds Eye Liner, Diamentowa konturówka do oczu (Twilight Sparkle), 0,28 g
6) Shiseido, Sun Protection, Compact Foundation SPF 30 (SP 60), 1 g
7) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała Czekolada i Olejek kokosowy, 225 ml
8) La Roche-Posay, Effaclar, Oczyszczający żel do skóry tłustej i wrażliwej, 200 ml
9) Femme, Płyn do higieny intymnej Szałwia, 500 ml
10) Inglot, Cuticle Oil, Olejek do pielęgnacji skórek, 16 ml
11) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
12) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Owoc granatu z Hiszpanii, 200 ml
13) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
14) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Ziarna kawy, 200 ml – oddany mamie
15) Yves Rocher, Expert Reparation, Mleczko odbudowujące do skóry bardzo suchej, 150 ml
16) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml
- próbki:
1) Kosmetyki DLA, Niszcz pryszcz, Krem na noc

Przyszło:
- zakupy:
1) Nail Tek II, Intensive Therapy, Odżywka do paznokci cienkich, miękkich lub rozdwajających się, 15 ml
2) Nail Tek, Quicken, Fast drying top coat, Ochronny lakier do paznokci, 15 ml
3) Rossmann, SunOzon, Mleczko samoopalające dla osób o jasnej karnacji, 200 ml
4) Rossmann, Isana, Intensywny krem do rąk z 5% urea, 100 ml
5) Lirene, Dermoprogram, Stop Cellulit, Antycellulitowy peeling myjący, 200 ml
6) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
7) Cien, Masło do ciała Czekoladowe, 400 ml
8) Cien, Masło do ciała Mango, 400 ml
9) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
10) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Kwiat bawełny z Indii, 200 ml
11) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Kwiat lotosu z Laosu, 200 ml
12) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Ziarna kawy, 200 ml (od razu oddany mamie)
13) Yves Rocher, Plaisirs Nature, Mleczko do ciała Brzoskwinia, 400 ml
14) Yves Rocher, Beaute des mains, Nawilżający krem do rąk, 75 ml
15) Yves Rocher, Beaute des pieds, Peeling do stóp, 50 ml
16) Yves Rocher, Reflets Naturels, Szampon podkreślający kolor do włosów blond, 200 ml
17) Yves Rocher, Nutrition, Odżywka do włosów suchych z wyciągiem z owsa, 150 ml
18) Yves Rocher, Jardins du Monde, Dezodorant antyperspirant w kulce Kwiat bawełny z Indii, 50 ml
19) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel do mycia rąk Kwiat lotosu z Laosu, 200 ml
20) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml
- próbki:
1) Vichy, Normaderm, Nawilżający krem na dzień do skóry z problemami, 1,5 ml
2) L’Oreal, Kod Młodości Blask, Rozświetlacz w kremie

210,21 zł

(na czerwono zachcianki - z tym, że zachcianka to w zasadzie tylko 1, bo w YR była narzucona lista kosmetyków )

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2012-05-27 o 13:12
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 14:12   #4838
Konto usunięte

Zużyłam szampon BabyDream, ale będę musiała kupić na dniach nowy. Mam zapas szamponów, ale do zmywania olejów używam tylko BD

I oddałam krem do rąk i krem do stóp mamie, ja mało używam, a dostałam je do recenzji, mama lepiej je przetestuje
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:11   #4839
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Kusisz tą polleną :-> Właśnie powrzucałam do koszyka, to co mi się spodobało i od razu ponad 120 zł wyszło Miałaś żele do kąpieli z Polleny? Fajne są?
A widzisz?

Do kąpieli miałam tylko sole i mogę polecić. Miałam kupić Mamie ale przypomniałam sobie że gdzieś w zapasach mam olejek Bielendy a ja takich rzeczy nie używam, więc jej sprezentowałam.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A tak w ogóle to Pollena chyba wraca z odnowioną linią produktów do sieciówek bo widziałam kilka z linii Herbal Garden w Rossmannie.
Stary 2012-05-27, 18:36   #4840
Hosenka*
Zakorzenienie

Z Polleny miałam kiedyś tonik i maseczkę z koniczyną, ale niestety zupełnie mi nie podeszły

W maju jeszcze będę miał kilka zużyć:
- krem do rąk w domu i w pracy
- balsam migdałowy AA
- płyn do kąpieli Herbamedicus rozmarynowy
- szampon Amla (nie podoba mi się - pisałam ostatnio o nim na blogu)

Nosku: użyłaś już którąś maskę z bioarp? Ja wczoraj nałożyłam tą z łopianem i póki co jestem zachwycona. Włosy są po niej cudne, a mało która maseczka dobrze na moje włosy wpływa. Jeśli tylko faktycznie wzmocni włosy i będą mniej wypadać to będzie hit

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:46   #4841
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z Polleny miałam kiedyś tonik i maseczkę z koniczyną, ale niestety zupełnie mi nie podeszły
Tobie chyba większość wizażowych hitów nie pasuje.
Stary 2012-05-27, 19:12   #4842
Hosenka*
Zakorzenienie

Bardzo często tak właśnie jest Jestem wyjątkowa

Instagram

Stary 2012-05-27, 19:26   #4843
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz?

Do kąpieli miałam tylko sole i mogę polecić. Miałam kupić Mamie ale przypomniałam sobie że gdzieś w zapasach mam olejek Bielendy a ja takich rzeczy nie używam, więc jej sprezentowałam.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A tak w ogóle to Pollena chyba wraca z odnowioną linią produktów do sieciówek bo widziałam kilka z linii Herbal Garden w Rossmannie.
Sole też mnie kuszą. Uwielbiam sole o zapachu drzew Na razie poczekam jednak z zamówieniem do czerwca, bo jeszcze bardziej schrzanię bilans A w czerwcu i tak muszę kupić Lactacyd, szampon i coś do mycia twarzy- albo olejek albo polecany Cetaphil... I maska do włosów też się kończy, ale chyba jeszcze starczy na cały czerwiec.
Cytat:
Hehe Powiedziałam o tym śnie TŻ-owi i spytałam, czy może założymy drogerię, a on na to, że czemu nie

Cytat:
A niby czemu? Przecież zbiór się powiększa Tym bardziej, ze zużycie prezentu niewpisanego wcześniej do bilansu, to już by się chętnie do niego wpisało
Masz rację

Wklejam bilans

Wyszło:
- zużycia:
1) Rimmel, Stay Matte, Dual Action Concleaer, Korektor do twarzy (010 Ivory), 18 g
2) Rossmann, Isana, Masło do ciała Orzech włoski i Mleko, 200 ml
3) Nivea, Powerfruit Relax, Żel pod prysznic Czarne jagody, 250 ml
4) Blend-a-med, Pasta do zębów z aktywnym fluorkiem, 125 ml
5) Avon, Glimmersticks Diamonds Eye Liner, Diamentowa konturówka do oczu (Twilight Sparkle), 0,28 g
6) Shiseido, Sun Protection, Compact Foundation SPF 30 (SP 60), 1 g
7) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała Czekolada i Olejek kokosowy, 225 ml
8) La Roche-Posay, Effaclar, Oczyszczający żel do skóry tłustej i wrażliwej, 200 ml
9) Femme, Płyn do higieny intymnej Szałwia, 500 ml
10) Inglot, Cuticle Oil, Olejek do pielęgnacji skórek, 16 ml
11) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
12) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Owoc granatu z Hiszpanii, 200 ml
13) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
14) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Ziarna kawy, 200 ml – oddany mamie
15) Yves Rocher, Expert Reparation, Mleczko odbudowujące do skóry bardzo suchej, 150 ml
16) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml
- próbki:
1) Kosmetyki DLA, Niszcz pryszcz, Krem na noc

Przyszło:
- zakupy:
1) Nail Tek II, Intensive Therapy, Odżywka do paznokci cienkich, miękkich lub rozdwajających się, 15 ml
2) Nail Tek, Quicken, Fast drying top coat, Ochronny lakier do paznokci, 15 ml
3) Rossmann, SunOzon, Mleczko samoopalające dla osób o jasnej karnacji, 200 ml
4) Rossmann, Isana, Intensywny krem do rąk z 5% urea, 100 ml
5) Lirene, Dermoprogram, Stop Cellulit, Antycellulitowy peeling myjący, 200 ml
6) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
7) Cien, Masło do ciała Czekoladowe, 400 ml
8) Cien, Masło do ciała Mango, 400 ml
9) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
10) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Kwiat bawełny z Indii, 200 ml
11) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Kwiat lotosu z Laosu, 200 ml
12) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Ziarna kawy, 200 ml (od razu oddany mamie)
13) Yves Rocher, Plaisirs Nature, Mleczko do ciała Brzoskwinia, 400 ml
14) Yves Rocher, Beaute des mains, Nawilżający krem do rąk, 75 ml
15) Yves Rocher, Beaute des pieds, Peeling do stóp, 50 ml
16) Yves Rocher, Reflets Naturels, Szampon podkreślający kolor do włosów blond, 200 ml
17) Yves Rocher, Nutrition, Odżywka do włosów suchych z wyciągiem z owsa, 150 ml
18) Yves Rocher, Jardins du Monde, Dezodorant antyperspirant w kulce Kwiat bawełny z Indii, 50 ml
19) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel do mycia rąk Kwiat lotosu z Laosu, 200 ml
20) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml
- próbki:
1) Vichy, Normaderm, Nawilżający krem na dzień do skóry z problemami, 1,5 ml
2) L’Oreal, Kod Młodości Blask, Rozświetlacz w kremie

210,21 zł

(na czerwono zachcianki - z tym, że zachcianka to w zasadzie tylko 1, bo w YR była narzucona lista kosmetyków )
Zużycia ładnie, a zakupy .... ale sama nie jestem lepsza, więc nie krytykuję A ten krem Exclusive do stóp fajny jest?
Stary 2012-05-27, 19:29   #4844
Hosenka*
Zakorzenienie

A w ogóle to coś się źle czuję od kilku dni ... Brzuch mnie boli jak przed okresem, a od tygodnia nie mogę go dostać (tyle mniej więcej czuję że to "już"), niby zawsze tak mam (mama się śmiała zawsze, że więcej podpasek zużywam przed okresem niż w trakcie ), ale teraz jeszcze jestem słaba (nie pamiętam kiedy ostatnio leżałam plackiem pod kołdrą), nie mogę usnąć i niedobrze mi po kawie.
Do tego stres w pracy (jezu jak ja nie chcę iść jutro ), przez pół weekendu sprawdzałam służbowego maila bo czekałam na nadesłanie artykułu reklamowego od klienta, a na jutro jest nam już potrzebny.
No i dostałam go, ale zamiast 3 tys znaków jest 7 tys i teraz znowu drżę czy wyśle (ma 100 tys rzeczy na głowie, ten art przesłany wczoraj był wynikiem kilku moich telefonów, maili, smsów - nienawidzę tak się dopominać ).

Do tego zjadłam dziś pół lodówki a chodzą za mną jeszcze parówki i ... pizza

Instagram

Stary 2012-05-27, 19:55   #4845
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A ten krem Exclusive do stóp fajny jest?
Używam go od lat opakowanie za opakowaniem Jestem z niego bardzo zadowolona, jest taniutki i wydajny. Stopy się w ogóle nie pocą zimą, a latem tylko troszkę (kilka godzin po użyciu i lataniu po upale), ale nigdy nie wydają nieprzyjemnego zapachu, tak samo jak buty. Odsyłam do KWC

Cytat:
A w ogóle to coś się źle czuję od kilku dni ...
Mamy już gratulować?
Stary 2012-05-27, 20:01   #4846
Hosenka*
Zakorzenienie

Pogratulujecie jak dostanę okres

Instagram

Stary 2012-05-27, 20:16   #4847
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Nosku: użyłaś już którąś maskę z bioarp? Ja wczoraj nałożyłam tą z łopianem i póki co jestem zachwycona. Włosy są po niej cudne, a mało która maseczka dobrze na moje włosy wpływa. Jeśli tylko faktycznie wzmocni włosy i będą mniej wypadać to będzie hit
Użyłam jajecznej i jest bajerancka. Włosy lśniące, gładkie i fajnie sypkie. Bardzo bardzo mi się podoba. Trzymałam ją sobie dłużej pod siatką foliową jak kompres.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:19   #4848
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Zgadzam się, ja liczę wszystko: i prezenty i gratisy i wymianki. Bo zbiór rośnie i potem zużywania jest co nie miara!
Co do kosmetyków, to ja chyba nigdy nie zejdę do jakichś przyzwoitych liczb... zwłaszcza ciężko zużyć cokolwiek z kolorówki. Mój zbiór liczy 149 szt. pielęgnacji i 177 szt. kolorówki i mam 49 butelek perfum, więc rozsądnie byłoby do końca roku nic nie kupować z kolorówki, pielęgnacji i z zapachów... W tym roku przybyło mi 8 buteleczek, z czego 5 to Avon, 2 Ori i 1 YR... powinnam nie spoglądać w katalogi!

Bilansu jeszcze nie wrzucam, bo powinno mi się zużyć jeszcze kilka rzeczy...
Nusia, sporo masz zużyć ale i zakupów kupę!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:21   #4849
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Używam go od lat opakowanie za opakowaniem Jestem z niego bardzo zadowolona, jest taniutki i wydajny. Stopy się w ogóle nie pocą zimą, a latem tylko troszkę (kilka godzin po użyciu i lataniu po upale), ale nigdy nie wydają nieprzyjemnego zapachu, tak samo jak buty. Odsyłam do KWC
Dzięki za recenzję Poczytałam na KWC i chyba się skuszę W czerwcu rzecz jasna
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ja liczę wszystko: i prezenty i gratisy i wymianki. Bo zbiór rośnie i potem zużywania jest co nie miara!
Co do kosmetyków, to ja chyba nigdy nie zejdę do jakichś przyzwoitych liczb... zwłaszcza ciężko zużyć cokolwiek z kolorówki. Mój zbiór liczy 149 szt. pielęgnacji i 177 szt. kolorówki i mam 49 butelek perfum, więc rozsądnie byłoby do końca roku nic nie kupować z kolorówki, pielęgnacji i z zapachów... W tym roku przybyło mi 8 buteleczek, z czego 5 to Avon, 2 Ori i 1 YR... powinnam nie spoglądać w katalogi!

Sporo tego masz No ale czasem aż żal przejść obok promocji obojętnie i się zbiera. Ja mam obecnie 26 flakonów perfum i jeden w drodze. W tym roku przybyły mi 2 flakony (DKNY Woman i CK in2u), a poszły 3 (CK in2u, Kenzo Amour Le Parfum i Hypnose) i dzisiaj prawie kliknęłam Sur Le Nil mimo, że mam jeden flakon w zapasachI tak jest lepiej niż było z 4 lata temu z perfumami, ale dobrze też nie jest Co za nałóg

Zużyłam peeling do ciała Hammam YR 30 ml i dałam mamie błyszczyk Glam Shine, bo dla mnie był za ciemny i mi leżał niepotrzebnie, także mam 16 zużyć w maju. Liczę jeszcze, że wykończę maskę ziaji wygładzającą włosy, która jak dla mnie jest za ciężka i przez to strasznie opornie mi idzie zużywanie jej.
Stary 2012-05-28, 08:28   #4850
Lynn
Zakorzenienie

Na Grouponie kupon do YR za 69 zł o wartości 150 zł. Kliknęłam
Stary 2012-05-28, 08:31   #4851
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W maju jeszcze będę miał kilka zużyć:
- krem do rąk w domu i w pracy
- balsam migdałowy AA
- płyn do kąpieli Herbamedicus rozmarynowy
- szampon Amla (nie podoba mi się - pisałam ostatnio o nim na blogu)
No i 2 kosmetyki poszły - płyn i balsam

Instagram

Stary 2012-05-28, 09:29   #4852
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
pieknie z kolorowka

Nusia zuzycia super ale z zakupami poszlalas

Cytat:
potrzebne ci zapasy?

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:38   #4853
Koshatka
Zakorzenienie

Lynn po co powiedziałaś o tym grouponie?
Stary 2012-05-28, 13:34   #4854
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Pogratulujecie jak dostanę okres
Wtedy nie będzie czego gratulować

Cytat:

Tutaj niestety każda z nas ma problem, bo kolorówkę używa się bardzo długo...
Ale z pielęgnacji spokojnie da się zejść do przyzwoitej liczby
Sporo Ja mam 4 pełnowymiarowe i 4 miniaturki
To YR mnie tak wkopał

Cytat:
Dzięki za recenzję Poczytałam na KWC i chyba się skuszę W czerwcu rzecz jasnao Co za nałóg

Zużyłam peeling do ciała Hammam YR 30 ml
Kosztuje w Rossie całe 4,99 zł
I jak ten peeling?

Cytat:
Uff, dobrze, że mnie nie kusi Bo już poszalałam w tym miesiącu z YR, inaczej pewnie bym się skusiła

Cytat:
Nusia zuzycia super ale z zakupami poszlalas
Obiecuję poprawę w czerwcu...
Stary 2012-05-28, 13:50   #4855
edyta29
Wtajemniczenie

ale naprodukowałyście, ja miałam 2 dniowy maraton w pracy i dziś padnięta jestem, dobrze że mały śpi to troszke na kompie posiedze.
ja mam już 20 zużyć i 4 kupione z czego jedną rzecz już zużyłam. oho mały już się obudził no to sobie posiedziałam

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:08   #4856
Konto usunięte

Mnie ten Groupon w ogóle nie kusi na szczęście

Byłam dziś w Rossmannie i Naturze i kupiłam szampon BabyDream do zmywania olejów, zmywacz do paznokci i pastę do zębów. Wszystko potrzebne i do natychmiastowego użycia, poza zmywaczem, bo mam jeszcze parę kropelek ostatniego
Jestem z siebie dumna w tym miesiącu ^^
Stary 2012-05-28, 15:42   #4857
Hosenka*
Zakorzenienie

Mnie też groupon do YR nie kusi

Instagram

Stary 2012-05-28, 16:38   #4858
edyta29
Wtajemniczenie

nusia zużycia super ale za zakupy bije dupsko
ciuciola brawa za zuzycia

dobrze ze mało się udzielam bo kusicie strasznie jak nie pollena eva to yr

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:30   #4859
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Żywiec bardo mi przykro z powodu kolegi
Cytat:
Co jakiś czas sprawa niewpisywania prezentów wraca na wątku jak bumerang. Ja też wpisuję wszystko

Grupon z YR też mnie nie kusi. Zamawiam tylko jak dają darmowo perfumy.

Wystawiłam na allegro trochę niepotrzebnej kolorówki, może się sprzeda i w czerwcu polepszy licznik.

Mój bilans:

Maj 2012

Zużyte:

1. Serum ziołowo-witaminowe do włosów zniszczonych i wypadających Radical, Farmona (30 ml)
2. Hydrolat oczarowy, Biochemia Urody (200 ml)
3. Żel na oparzenia słoneczne SOS Protectyl Vegetal, Yves Rocher (150 ml)
4. Odlewka Daisy edp, Marc Jacobs
5. Żel pod prysznic "Borówka i wanilia" Alterra, Rossmann (200 ml)
6. Próbka Ocean Lounge, Escada
7. Szampon jajeczny Z Apteczki Babuni, Joanna (300 ml)
8. Olejek myjący drzewo herbaciane, Biochemia Urody (150 ml)
9. Mydło w płynie Mint & Tea Tree, Original Source (250 ml)
10. Aktywny cukrowy peeling do rąk Ekspresowe Manicure, Eveline (100 ml)
11. Próbka BB kremu Triple Functions, Skin79

Kupione:

1. Skoncentrowane serum do rzęs 3 w 1, Eveline
2. Odżywka do włosów i skóry głowy Jantar, Farmona

3. Olej kokosowy, KTC
4. Liftingujący koncentrat do twarzy i ciała z kwasem hialuronowym, Verona
5. Feerie edp, Van Cleef & Arpels
6. Idylle Eau Sublime, Guerlain
7. Euphoria, Calvin Klein
8. Odlewka Jolie Madame, Balmain
9. Odlewka Agent Provocateur edp, Agent Provocateur

10. Sól do stóp lawendowa, Apart
11. Lakier Fashion Mania nr 156 Look so pretty, Virtual Joko
12. Woda brzozowa, Kulpol
KLIK
13. Róż do policzków Marble Mania, Essence KLIK
14. Lakier Graffiti Nail Art fioletowy, Golden Rose

15-16. Płyn dwufazowy do demakijażu oczu z bławatkiem, Yves Rocher KLIK
17. Płukanka octowa z malin, Yves Rocher
KLIK
18. Paleta cieni Brights, Sleek Make Up KLIK
19. Paleta cieni Darks, Sleek Make Up
KLIK
20. Krem BB do cery tłustej i mieszanej Intense Classic Balm, Skin 79 KLIK
21. Próbka kremu BB Good Afternoon, Skinfood

potrzebne
zachcianki
zapachy
gratis

Tragedii nie ma Oczywiście poległam perfumowo i "musiałam" kupić nowe Sleeki. Poza tym są już potrzebne rzeczy.
Kwiecień miałam idealny (16 zużyć, 5 potrzebnych zakupów), więc w maju trochę odbiłam sobie Na czerwiec nie planuję szaleństw.

Kupiłam sobie ostatnio 3 pary butów w sumie za 60 zł

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2012-05-28 o 17:33
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 18:05   #4860
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Wystawiłam na allegro trochę niepotrzebnej kolorówki, może się sprzeda i w czerwcu polepszy licznik.
ja tez przebralam kolorowe i odlozylam conieco dla mamy ( w sierpniu)
To co bedzie chciala to sobie przygarnie a reszte powymienia z kolezankami.
Okazalo sie ze glitterowymi topperami Essence juz nie maluje (strasznie sie je zmywalo) no i zgestnialy tez. Perlowych lakierow tez mam dosc wiec odlozylam 2.

ksiezniczko zuzycia fajne ale zakupy..cieniowo i perfumowo poleglas

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości