Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 17:33   #3421
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Zdjęcia pojazdu dla naszej Paulinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5020105.jpg (105,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5020106.jpg (117,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5020110.jpg (116,5 KB, 64 załadowań)

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:39   #3422
moniczka1302
Wtajemniczenie

Gratulacje szerylka!

Trzymam kciuki za karozke!!!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Wreszcie mam chwilkę czasu, żeby sprawdzić pierwszą stronę kto jeszcze urodził, bo reszty już chyba nie nadrobię. Ogólnie ostatnie 3 dni w domu to był jeden wielki chaos, który próbowaliśmy wszyscy jakoś ogarnąć Dziś mam wrażenie, że sytuacja jest w miarę opanowana. Jesteśmy kompletnie zieloni w kwestii opieki nad noworodkiem i wszystko strasznie przeżywamy, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej

Załączam zdjęcie Sebastianka z wczoraj

I jeszcze chciałam napisać, że parę dni temu dostałam smsa od bluelektron z informacją, że urodziła (ale widzę, że już wiecie, bo jest na pierwszej stronie). Byłam wtedy w szpitalu, dużo się działo i gdzieś mi ten sms umknął, zresztą i tak nie miałam dostępu do komputera, dopiero dziś na spokojnie sobie o nim przypomniałam. Blue wybacz mi to zaniedbanie

PS. Opis porodu też niebawem postaram się spreparować, choć szczerze mówiąc wolałabym o tym zapomnieć...
ale slodziak
opieką sie nie martw - my tez zieloni zreszta jak wszyscy... codziennie uczymy sie nowych rzeczy i poznajemy ciagle naszą córcie

czyzby wątek obumierał ?

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Witam po przerwie
Daniel urodził się 22.05 przez cc 3.100 i 56cm,
cesarke miałam o godzinie 9 a maluch został wyjęty już o 9.10 ...
jaki smieszek slodki
Stary 2012-05-27, 17:56   #3423
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Chciałam wstawić jeszcze zdjęcia miejsca na wózku które moim zdaniem jest jakimś bublem...jakieś takie niewykończone jest, ale nie wiem dlaczego nie umiem wstawić kolejnych zdjęć. Jakiś błąd mi wyskakuje. Widać to na ostatnim zdjęciu z poprzedniego postu. To jest przy budce, takie białe, jakby materiał wychodził ze środka. Co o tym sądzicie ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-27 o 17:57
Stary 2012-05-27, 18:03   #3424
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
millena ja się ostatnio uzbrajać w tonę cierpliwości ale czasem nie idzie
rozumiem !

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcie Sebastianka z wczoraj
jaki fajny chłopiec !!!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Wrócił Królewicz do domu Wyprasował i wiesza właśnie firankę. Ja się słowem do Niego nie odzywam. Chociaż zazwyczaj jest tak, że jak Go nie ma, to myślę, że uduszę jak wróci, a jak wraca, to mi przechodzi

Dziewczyny, dzisiaj skończyłam 37tc, a wizytę u ginki mam we wtorek. Czekać na wizytę z odstawieniem leków (fenka, spasmoliny), czy odstawić już dzisiaj?
to biedny ten królewicz dzisiaj , wieczór ma chyba z głowy.
ale zobacz.. sam się domyślił i uprasował.. mój by tak nie zrobił

co do leków, to tak niedługo, chyba bym poczekała.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja tylko an chwilkę idę się kąpać i do szpitala na ktg, ciekawe co mi tam powiedzą, a może ktoś mnie zbada jeszcze ...
not o zajrzyj do nas po i opowiedz !!

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

ja co prawda mialam dawke x8 i jak odstawialam, to zmniejszylam wg zalecen ginki nastepnego dnia na 6,nastepnego na 4,no i w pt mialam dzien bez,w sobote bylam juz w szpitalu.
ja co prawde fenka nie brałam , tylko luteinę i duphaston i asmag forte. Duphaston przestałam brać jakies 3 tyg temu, luteinę tydzień temu i jak na razie ani jednego skurczu nie odczułam
tak się bałam, że po odstawieniu leków wszystko po prostu pojdzie strasznie szybko, ale z fenkiem pewnie jest inaczej.. rany szybko strasznie.

Cytat:
uciekam,bo Mario sie budzi. ehh jakis marny jest od paru dni, ma ponad 37, na poczatku pediatra mowil,ze to przez upaly,ale nadal ma zielona kupe-a niby nie powinien no i tepm utrzymuje sie (czekamy na wyniki posiewu i w miedzy czasie dostaje bakterie w kropelkach na poprawienie flory),jutro chyba znowu zadzwonie do pediatry. teraz tak sie martwie maluchem, a mowia male dzieci maly klopot, duze dzieci duzy klopot
Ps jak ogarne swoje sprawy,to na pewno bede czesciej, ale to chyba juz na odchowalni
ojej.... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:03   #3425
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Gabi, poczekaj

ja co prawda mialam dawke x8 i jak odstawialam, to zmniejszylam wg zalecen ginki nastepnego dnia na 6,nastepnego na 4,no i w pt mialam dzien bez,w sobote bylam juz w szpitalu.
No tak, faktycznie, może to odstawianie będzie stopniowe Ja brałam dwie tabletki na dzień (4 połówki), a od piątku zmniejszyłam sobie sama dawkę na 1,5 tabletki. Tak będę brała do wtorku, zobaczymy co mi ginka powie.
Dzięki za odp.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Fajny wóz. A co z nim nie tak? To, że budka w środku jest biała?

Tylko ja jestem dzisiaj na posterunku
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:06   #3426
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam wstawić jeszcze zdjęcia miejsca na wózku które moim zdaniem jest jakimś bublem...jakieś takie niewykończone jest, ale nie wiem dlaczego nie umiem wstawić kolejnych zdjęć. Jakiś błąd mi wyskakuje. Widać to na ostatnim zdjęciu z poprzedniego postu. To jest przy budce, takie białe, jakby materiał wychodził ze środka. Co o tym sądzicie ??
to przy mocowaniu budki ?? w sumie to się naszukałam tego na tym zdjęciu bo nie wiedziałam o co Ci chodzi...
mnie się ten wózek na fotkach podoba!!
a wykonczenie to mozesz ocenić tylko sama i tylko na żywo.
mnie by chyba taki mały feler ( jesli to faktycznie feler) nie przeszkadzał.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:

halo halo... ja się tu cały dzien produkuje przecież wyciagając najwięszke brudy z mojego życia aż strach sie bać czego dowiecie się do wieczora

Stary 2012-05-27, 18:10   #3427
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
No tak, faktycznie, może to odstawianie będzie stopniowe Ja brałam dwie tabletki na dzień (4 połówki), a od piątku zmniejszyłam sobie sama dawkę na 1,5 tabletki. Tak będę brała do wtorku, zobaczymy co mi ginka powie.
Dzięki za odp.

Fajny wóz. A co z nim nie tak? To, że budka w środku jest biała?

Nie. Jak jest budka, tam w tym miejscu gdzie się naciska guzik i budka się składa jest taki biały prostokąt...a powinna być chyba lamówka. Sprobuje jeszcze raz wstawić zdjęcie.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
to przy mocowaniu budki ?? w sumie to się naszukałam tego na tym zdjęciu bo nie wiedziałam o co Ci chodzi...
mnie się ten wózek na fotkach podoba!!
a wykonczenie to mozesz ocenić tylko sama i tylko na żywo.
mnie by chyba taki mały feler ( jesli to faktycznie feler) nie przeszkadzał.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

halo halo... ja się tu cały dzien produkuje przecież wyciagając najwięszke brudy z mojego życia aż strach sie bać czego dowiecie się do wieczora
Wiesz póki co, jeśli by to tak zostało, to przeżyję ale jakbym tak w przyszłości miała zamiar wyprać ten materiał...to nie wiem czy mi środek nie wyjdzie

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

No jak na złość nie umiem wstawić tego zdjęcia

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 18:11   #3428
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
to biedny ten królewicz dzisiaj , wieczór ma chyba z głowy.
ale zobacz.. sam się domyślił i uprasował.. mój by tak nie zrobił

co do leków, to tak niedługo, chyba bym poczekała.

ja co prawde fenka nie brałam , tylko luteinę i duphaston i asmag forte. Duphaston przestałam brać jakies 3 tyg temu, luteinę tydzień temu i jak na razie ani jednego skurczu nie odczułam
tak się bałam, że po odstawieniu leków wszystko po prostu pojdzie strasznie szybko, ale z fenkiem pewnie jest inaczej.. rany szybko strasznie.
Taaaa, biedny jak cholera Niech mnie nawet nie denerwuje. Firanki czekały na powieszenie trzy dni. Mnie to nie przeszkadza, bo ja lubię okna bez firanek. A dzisiaj, chyba w ramach rekompensaty za cały dzień poza domem, wziął się za prasowanie i wieszanie zaraz po przyjściu. Zresztą On dosyć często robi coś bez upominania, myje naczynia, odkurza, myje podłogi itp. Chwalić Go za to nie mam zamiaru (chociaż czasami mi się zdarzy), bo tak samo ja mam swoje obowiązki i nikt mi nie dziękuje za sprzątanie, pranie itd.
Ehhh, znowu bym się rozgadała, ale ileż można

Duphaston też odstawiłam jakieś trzy dni temu. Podejrzewam, ze stąd te wczorajsze bóle brzucha. Biorę jeszcze fenka ze staveranem, spasmolinę, kwas foliowy i magnez.
Czekam do wtorku

Ciekawe jak szybko u mnie się zacznie akcja
Stary 2012-05-27, 18:25   #3429
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja zamawiałam tutaj :http://www.sklep-med.pl/index.php/cPath/304

polecam jak nie dostaniesz nigdzie indziej-ja zamawiałam i robiłam przelew w sobotę rano a we wtorek już przyszła paczka , także szybciutko bo wpłata i tak zaksięgowała sie dopiero w pon rano
dzięki za namiary już zapisałam adres

Rinco
fajny ten Twój syn

Stokrotko - ja zauważyłam ten brak materiału przy ostatnim zdjeciu...faktycznie rzuca się w oczy ten biały kolor - najlepiej będzie jak sprawdzicie np na stronie producenta jak wyglądają te wózki, albo na jakiś aukcjach z nimi czy na pozostałych modelach też to tak wygląda...no chyba że nie macie daleko do sklepu to zawsze można podskoczyć

Millena...chyba współczuję, ale genialnie się te Twoje opisy "po co ci to" czyta

ja na swojego męża nie mogę narzekać - fakt jest mało romantyczny jeżeli chodzi o jakieś kwiaty itp to dostaję bardzo rzadko - dzisiaj jak wrócił z roweru od razu go przyłapałam na tym, że nie ma nic dla mnie , ale nadrobił to na spacerze zrywając stokrotki gotuje obiady, sprząta sam z siebie (wczoraj wyszorował calusieńką łazienkę) i jeszcze mnie przy tym pilnuje, żeby wszystko było dokładnie wyczyszczone... no kochany jest
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:28   #3430
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Taaaa, biedny jak cholera Niech mnie nawet nie denerwuje. Firanki czekały na powieszenie trzy dni. Mnie to nie przeszkadza, bo ja lubię okna bez firanek. A dzisiaj, chyba w ramach rekompensaty za cały dzień poza domem, wziął się za prasowanie i wieszanie zaraz po przyjściu. Zresztą On dosyć często robi coś bez upominania, myje naczynia, odkurza, myje podłogi itp. Chwalić Go za to nie mam zamiaru (chociaż czasami mi się zdarzy), bo tak samo ja mam swoje obowiązki i nikt mi nie dziękuje za sprzątanie, pranie itd.
Ehhh, znowu bym się rozgadała, ale ileż można

Duphaston też odstawiłam jakieś trzy dni temu. Podejrzewam, ze stąd te wczorajsze bóle brzucha. Biorę jeszcze fenka ze staveranem, spasmolinę, kwas foliowy i magnez.
Czekam do wtorku

Ciekawe jak szybko u mnie się zacznie akcja
Ja dziś myłam podłogi, co miało być tża zadaniem na wczoraj, dziś zrobiłam to sama, ale miałam takie nerwy, że teściowa chyba mnie na dole słyszała.
Po obiedzie, który oczywiście ugotowałam sama, położyłam się, żeby myślał, że jestem śpiąca, albo źle się czuję i żeby posprzątał. O dziwo zasnęłam w oka mgnieniu, i jak wstałam było posprzątane. Cud normalnie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 18:39   #3431
_millena
Zadomowienie

dobra.. robię sondę
która ma zgładzoną do końca szyjkę i bzyka się z mężem ale mimo to wciaż jest w dwupaku ?

Stary 2012-05-27, 18:46   #3432
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Stokrotko - ja zauważyłam ten brak materiału przy ostatnim zdjeciu...faktycznie rzuca się w oczy ten biały kolor - najlepiej będzie jak sprawdzicie np na stronie producenta jak wyglądają te wózki, albo na jakiś aukcjach z nimi czy na pozostałych modelach też to tak wygląda...no chyba że nie macie daleko do sklepu to zawsze można podskoczyć
Mam niedaleko do sklepu. Pojadę może we wtorek bo wtedy ma być fotelik, bo nie mieli wczoraj. Wysłałam zdjęcia producentowi, z zapytaniem, czy to tak ma wyglądać. No i oglądałam zdjęcia w necie,i nie widzę takich białych miejsc. Może dostaliśmy bubel.

Dla przykładu patrzcie na zdjęcia z tej aukcji http://allegro.pl/captiva-eco-design...360019490.html

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-27 o 18:47
Stary 2012-05-27, 18:47   #3433
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja nie mam zgładzonej szyjki więc nie pomogę.
A przytulania nie było u nas od stycznia
Stary 2012-05-27, 18:57   #3434
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
My oczywiście zakupów dziś nie zrobiliśmy. Poszliśmy sobie na krótki spacerek. Zaszliśmy na cpn i z braku laku i innych możliwości kupiłam ściereczkę i perfumy do samochodu... Ambipur kobiecy i kwiecisty... Mąż się ze mnie nabijał, że jak się na zakupy nastawiłam to cokolwiek, ale musiałam coś kupić...

Potem wracając poszliśmy do naszych osiedlowych delikatesów, które były otwarte i kupiliśmy wielki kawał ciacha z wiśniami i bitą śmietaną z czekoladą... Pycha...

Potem oczywiście pospałam kilka godzin... W dzień chociaż mały daje pospać, bo w nocy się strasznie wierci i napina... Dziś też wstałam z takim krwistym śluzem, ale jak wiem co to to pół biedy. Dobrze, że wizyta w czwartek. Może mój gin mi powie coś więcej...

Mam ochotę podjechać jutro do marketu i kupić ze 3 skrzynki na balkon i pelaśki... Roboty przy tym nie ma prawie wcale, tylko podlewać, więc w sumie czemu nie...

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Fajny wózek. Mój kolorystycznie podobny o ile dobrze pamiętam.
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam żadnych oznak i też boję się że skończy się wywoływaniem. Próbowałam już chyba wszystkich sposobów i nic

Od piątku chyba odchodzi mi czop, tylko że nie jest różowy czy podbarwiony krwią tylko taki normalny bardzo gęsty śluz, taki mleczny.

Już nie raz chyba pisałam że nasi mężczyźni to jakby z jednego worka wyjęci, jak czytam Twoje opisy to jakbym o swoim mężu czytała.
Ehhh ja nie wiem, czy oni naprawdę nie łapią o co nam chodzi czy tylko udają...

Ja już nastawiam się pomału na wywołanie i nawet na cc, jutro mam jeszcze wizytę i ktg. Wczoraj głupia próbowałam włożyć palec i przebić worek owodniowy , oczywiście nie dosięgłam. Wiem, głupota, ale od tego czekania już mi się coś w głowie zaczyna dziać
Mój mężczyzna ten duży też mnie wykańcza czasami... Ach...
Trzymam kciuki, żeby zaczęło się wszystko jednak samo, bez cc i wywoływania.
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja chciałam sesję ciązową to było a po co?sam ci zrobię, jak zaczął robić pokazałam mu zdjęcia z google to zrobił nie takie jak chciałam, pow mu o co chodzi i kłótnia była sesji nie zdążyłam zrobić bo urodziłam teraz pow że kase z ubezpieczenia dostanę to zrobię, a on mi ze pójdzie do baru i wyda 200zł też a ja że on nie miał zdjęć z dzieciństwa to ona będzie miała normalnie wściekła jestem o to jak osa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

w tym nie ma nic śmiesznego bo z tym człowiekiem się żyje
Otóż to...
Ja prawie nie mam zdjęć z dzieciństwa i chciałabym, żeby mój mały miał... Ale pewnie będę robić sama, bo i tak wszystko na mojej głowie... Oby tylko do sił szybko wrócić, żeby dać radę.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
dobra.. robię sondę
która ma zgładzoną do końca szyjkę i bzyka się z mężem ale mimo to wciaż jest w dwupaku ?
Mi lekarz na IP zabronił... Zrobiłam głupią minę, bo mój mąż twierdzi, że już nie pamięta kiedy... Zobaczymy bliżej terminu...
Stary 2012-05-27, 19:05   #3435
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Fajny wózek. Mój kolorystycznie podobny o ile dobrze pamiętam.
Nie pamiętasz koloru Waszego wózka ??

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Kurcze u nas przytulania w sumie też dawno nie było, bo ja nie chciałam za wcześnie urodzić no i nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka. Dowiem się w czwartek. I tak sobie myślę, że jakbym tak dziś wykorzystała tża i urodziła przed czwartkiem to zaoszczędzę 120zł na wizycie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 19:09   #3436
śliweńka
Zakorzenienie

ja musze wybrać się do gina, w szpitalu kazali iść po 8 tygodniach

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:18   #3437
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Faktycznie cisza tu niesamowita

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 19:22   #3438
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam zgładzonej szyjki więc nie pomogę.
A przytulania nie było u nas od stycznia
omg
moja szyjka ostatnio miała 4cm , więc też nie pomogę...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:22   #3439
onething
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Póki co nie dam rady nadrobić 30 stron.
Dziś nas wypuścili, bo mały nie chce ssać, a jak już się przyssie to zasypia albo mało ciągnie i miał niedowagę (spadł 12%) i go dokarmiali.

Ja póki co walczę, żeby znaleźć odpowiednią pozycję do karmienia, tak, żeby mały chciał jeść i żeby nie wyrzucał cyca. Póki co daje cyca, a jak już krzyczy tak, że nie można uspokoić to odciągam i karmię butelką W szpitalu non stop ryczałam z tego powodu, że ze mnie się leje, a dziecko głodne i leci z wagą. Próbowałam z nakładkami ale ślizgają mi się po całej piersi. Mam nadzieję, że z czasem nauczymy się siebie.

Opis napiszę jak dojdę trochę do siebie, póki co walczę z "depresją pt: ja mam mleko, a nie mogę cię nakarmić" więc często ryczę.

Pozdrowionka i gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:45   #3440
Gaabbi
Wtajemniczenie

Nie piszecie, to ja z nudów chodzę po necie i szukam różnych rzeczy Trochę Was "zaśmiecę"
Temat poruszany wiele razy. Wklejam
"Jestem położna i pracuje na porodówce i powiem Wam ze wszyscy nie związani z medycyną mają z tym problem ;p (wiec sie nie przejmujcie) a sprawa jest prosta liczy się i mówi sie o SKOŃCZONYCH TYGODNIACH. Krótko jeśli poród nastąpi w 38tc i 2 dni to nigdy nie usłyszysz ze urodziłaś w 39tc tylko ze w 38tc bo Twoje dziecko przeżyło w brzuszku 38tc a nie 39 i taki też wpis będzie w książeczce zdrowia Twojego brzdąca. Ja jestem w 27tc i 3dni i jak mnie zapytają który to tydzień to powiem że 27 ;D Pozdrawiam mam nadzieje ze zrobiło się troszkę jaśniej w temacie tygodni"
Stary 2012-05-27, 19:47   #3441
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętasz koloru Waszego wózka ??

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Kurcze u nas przytulania w sumie też dawno nie było, bo ja nie chciałam za wcześnie urodzić no i nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka. Dowiem się w czwartek. I tak sobie myślę, że jakbym tak dziś wykorzystała tża i urodziła przed czwartkiem to zaoszczędzę 120zł na wizycie
No brązowy był chyba z czarnym albo grafitowym... Tego już dokładnie nie pamiętam...

Ja jeszcze małża wykorzystywać nie będę, choćby pewnie chciał. Choć wydaje mi się, że się boi... Bo czasem nawet jak rękę na brzuchu położy, to cofa ze strachem...
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziś nas wypuścili, bo mały nie chce ssać, a jak już się przyssie to zasypia albo mało ciągnie i miał niedowagę (spadł 12%) i go dokarmiali.

Ja póki co walczę, żeby znaleźć odpowiednią pozycję do karmienia, tak, żeby mały chciał jeść i żeby nie wyrzucał cyca. Póki co daje cyca, a jak już krzyczy tak, że nie można uspokoić to odciągam i karmię butelką W szpitalu non stop ryczałam z tego powodu, że ze mnie się leje, a dziecko głodne i leci z wagą. Próbowałam z nakładkami ale ślizgają mi się po całej piersi. Mam nadzieję, że z czasem nauczymy się siebie.

Opis napiszę jak dojdę trochę do siebie, póki co walczę z "depresją pt: ja mam mleko, a nie mogę cię nakarmić" więc często ryczę.

Dobrze, że już do domciu! Wierzę, że się zgracie i będzie dobrze! Głowa do góry!
Stary 2012-05-27, 20:02   #3442
Gaabbi
Wtajemniczenie

http://porady-poloznej.pl/stany-przejsciowe-noworodka/
Stary 2012-05-27, 20:05   #3443
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Nie piszecie, to ja z nudów chodzę po necie i szukam różnych rzeczy Trochę Was "zaśmiecę"
"Jestem położna i pracuje na porodówce i powiem Wam ze wszyscy nie związani z medycyną mają z tym problem ;p (wiec sie nie przejmujcie) a sprawa jest prosta liczy się i mówi sie o SKOŃCZONYCH TYGODNIACH. Krótko jeśli poród nastąpi w 38tc i 2 dni to nigdy nie usłyszysz ze urodziłaś w 39tc tylko ze w 38tc bo Twoje dziecko przeżyło w brzuszku 38tc a nie 39 i taki też wpis będzie w książeczce zdrowia Twojego brzdąca. Ja jestem w 27tc i 3dni i jak mnie zapytają który to tydzień to powiem że 27 ;D Pozdrawiam mam nadzieje ze zrobiło się troszkę jaśniej w temacie tygodni"
no tak, któraś to już wcześniej tłumaczyła, apropos wpisywania w ksiązeczkach, że lekarze zawsze wpisują skończone tygodnie. Ja np byłam kiedyś w powiedzmy 35 t i 5d , na drugi dzien miałam juz mieć skończone 36, a i tak mi wpisał 35.
Mnie to jednak jakos specjalnie nie przeszkadzało i nie przywiązywałam do tego uwagi.

Cytat:
przytulamy cie kochana!

powodzenia !!!

jej, ale mi się mały rusza dzisiaj.
a wiecie , lekarz mi powiedział ostatnio, że 80 % dzieciaków rodzi się owiniętych pępowiną i że mój tez na pewno się zaplątał. ważne żeby sie nie zaplątał jakoś mega tragicznie, ale jak jest raz zawinięty to sie spokojnie urodzi...
w sumie to nie słyszałam o tym...

Stary 2012-05-27, 20:08   #3444
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
No jest to prawda...

Ja sobie pościele oglądam, zaraz cosik kliknę. Tylko nad kolorami się zastanawiam... Do zielonego pokoju (który jest jeszcze z pudeł książkowych nie uprzątnięty i nie pomalowany..) chyba można piaskowy i żółty?
Stary 2012-05-27, 20:11   #3445
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
n
a 29 maja
Mam pytanie do mam które już urodziły ,po jakim czasie wyszłyście z maleństwem na 1 spacer?
dzisiaj, mała ma 5 dni

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:15   #3446
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

jej, ale mi się mały rusza dzisiaj.
a wiecie , lekarz mi powiedział ostatnio, że 80 % dzieciaków rodzi się owiniętych pępowiną i że mój tez na pewno się zaplątał. ważne żeby sie nie zaplątał jakoś mega tragicznie, ale jak jest raz zawinięty to sie spokojnie urodzi...
w sumie to nie słyszałam o tym...
Ja też o tym nigdy nie słyszałam

Na wątku Aniołkowych Mam nasza Perse jest przodowniczką w ilości postów Ta to ma gadane
Stary 2012-05-27, 20:15   #3447
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

super, że już w domku jesteście

Gaabbi pytałaś ostatnio o partnerów. nie wiem czy mój post się dodał, ale pewnie nie, bo miałam jakieś problemy z telefonem.
mój mąż pomaga przy małej, kąpie, przynosi do karmienia, przebiera

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-27, 20:16   #3448
Efijy
Rozeznanie

Witam!

Na wstępie gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś

Mało się odzywam bo mały ma wzdęcia i nie bardzo w nocy chce spać a jak w dzień śpi to ja też jakoś u mnie z ogarnięciem domu i w ogóle to póki co jest mam duże opóźnienie jednym słowem nie ogarnia tego wszystkiego ehh mam nadzieję że będzie lepiej.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:19   #3449
niunia32
Zakorzenienie

wrzuć to na pierwszą strone

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-27, 20:28   #3450
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzisiaj, mała ma 5 dni
O!
I jak było na spacerku?
Kiedyś mi koleżanka mówiła, żebym trzymała miesiąc w domu dziecko, bez wizyt i spacerów, ale wydaje mi się to lekką przesadą...
Jak tylko będzie można wyjść mam zamiar łazić z małym po dworze, jeździć do rodziców na świeże powietrze... Trzeba korzystać z lata.
Cytat:
Ja też o tym nigdy nie słyszałam

Na wątku Aniołkowych Mam nasza Perse jest przodowniczką w ilości postów Ta to ma gadane
A Perse czasem do nas zagląda? Widziałam parę razy chyba, ale dawno...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości