Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 18:36   #4081
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja heja
my dzis na grilu, potem byli znajomi, teraz tatusiek karmi synusia a ja sie netuje
ogólnie dzzien udany szkoda ze dobiega końca

współczuje

cisnie mi sie za wiele słów na usta ...wiec tylko napisze ze strasznie mi Cie szkoda i ze chcesz postawić go do pionu, niech w koncu weźmie odpowiedzialność za swoje czyny, a za testy niech płaci skoro w ogóle ośmielił si ewyjechac z takim tekstem

ni emiesci mi sie to w głowie, Zosieńka jest taka cudowna-jak można jej nie chcieć i jeszcze wątpić w to ze to jego córka

dobra najwyżej mnie zabija....daje fote
mi tez sie cisnelo dlatego odpuscilam bo w koncu cenzura w necie. Ale mamo zo masz ode mnie mnostwo przytulaskow!!!!!
A fota-jaaaaaaaa! jestescie bombowe wszystkie! wszystkie! ja chcem do was

Cytat:
a może Franiu potrzebuje wiecej czasu zeby sie oswoić z takimi wyjściami? może co jakiś czas go zabieraj i obserwuj, kurde ciekawe czemu płacze? a moze po prostu gorszy dzień? czy on tak zawsze?

co do bankowości to ja po prosy w uinstytucji bankowo podobnej stwierdziłam ze wole bank, ale mysle ze to kwestia doświadczenia i przeżyc...ogólnie to ja z miłą checią zmieniłabym branże w ogóle..ale jest cieżko
Tez bym zmienila ale pamietaj ze my kiedys obczajalysmy juz jakis biznesssssss

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Jakie fajne mamuski, a jakie dumne wszystkie Eh, ja tez chce na spotkanie!
ja tez chce

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
OF nie jest w żadnej mierze wg mnie podobne do banku poza planami sprzedażowymi, nie wiem, jakie Ty masz doświadczenia, ale po moich widzę dużą różnicę.

Też kiedyś myślałam o zmianie branży,stąd studia prawnicze, zobaczymy co z nich wyjdzie.

A Franek marudzi prawie codziennie, ale dziwnym trafem na rękach przestaje prawie zawsze.
Ja trzymam bardzo, bardzo ale to bardzo mocno kciukasy za Twoje prawo! bardzo, bardzo!

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Aaaa zapomnialabym-opaliłam sobie puzzla na stopie
Stary 2012-05-27, 18:41   #4082
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Ancia, po prostu siedziałam cierpliwie i czekałam na jakiś jego ruch i w sumie jego osoba z każdym dniem robiła się coraz bardziej mi obojętna. Ale jak x razy nie dotrzymał słowa odnośnie przyjazdu, a potem jak gdyby nigdy nic opowiada mi o tym, że nie ma czasu bo kurs na prawo jazdy na motor robi i kupuje sobie motor za kilka tysięcy euro i i może jak z Niemiec będzie wracać z tym motorem to wpadnie, to sorry, ale tu moja cierpliwość się kończy. I jak mu to dziś powiedziałam, to zaczął kwestionować ojcostwo. No to co mam zrobić? Załatwię to sądownie tylko po to by mnie kiedyś Zosia nie zapytała dlaczego mamusiu nic z tym nie zrobiłaś.

A i dziewczyny na zdjęciu suuuper! I ja nie dałam się nabrać, bo Acelinka kiedyś pokazywała swoje zdjęcie z córeczką, he!

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Co do buntowania się w wózku to zauważam że ZOśce też już czasem się zdarza, ale jak idę z nią ulicą to się trochę powygłupiam, coś jej pośpiewam i jakoś się chwilowo uspokaja. Poza tym staram się mieć w torebce dużo fajnych "zajmowaczy" dla Zo - książeczka, gryzak, maskotka. Tylko jak czasem w sklepie muszę portfel znaleźć pomiędzy tym wszystkim to czuje na sobie pełne politowania spojrzenia

a w aucie to moje dziecko śpi od momentu jak się tam znajdzie
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:20   #4083
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
obiad zjedzony, tż usypia M. na popołudniową drzemkę to zajrzałam... a tu jak zwykle przy niedzieli cichutko...
Ja dziś też miałam popołudniowa drzemkę- ciśnienie nią sobie tylko podniosłam - zasnęłam w dużym pokoju, Pio kimał w sypialny (drzwi zamknięte) - TŻ siedział obok i oglądał TV. Nagle budzi mnie ryk Piotrka, ale taki wiecie- lament- najpierw nie kojarzyłam o co cho, po chwili myślę, pewnie TŻ go przewija czy coś, nie zrywam się. Ale ten ryczy jak opętany- idę d sypialni, a Pio sam zanosi się w łóżeczku wzięłam na ręce- szukam TŻ- nie ma go- wyszedł
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Tato właśnie pojechał, Zośka zajęła się sobą więc mam chwilę dla siebie.

Otwieram okno i co widzę?! sąsiedzi szykują się do kolejnego grilla, a parę metrów dalej rozkłada się konkurencyjna impreza
no z tymi grillami to Ci szczerze współczuję ja uwielbiam ciepełko i lato,a le wkurzają mnie właśnie Ci wszyscy bezmyślni ludzie, przez których okna człowiek nie może otworzyć. Prze ur Pio mieszkaliśmy w kawalerce na parterze- pod balkonami sąsiadka z boku zrobiła sobie ogródek i standardem było ,ze wyłaziła tam gadać przez tel ze swoją mamusia na głośnomówiącym potrafiły tak 2h trajkotać o tym jak trwaka rośnie a jak skończyła z mama to kolejną godz. karmiła swojego jamnika miniaturkę- z ręki! I zagadywała tego psa co najmniej tak jak ja teraz Pio by ten zjadł!
i mam jeszcze pytanie, znacie grupę krwi swoich dzieci? bo Zośce nikt nie oznaczał po urodzeniu (szukałam na wypisie ze szpitala), a miałam średnio miłą rozmowę telefoniczną z jej tatą, który chyba kwestionuje swoje ojcostwo i chciałby wiedzieć jaką grupę ma Zo. Bo podobno to wprawdzie nie potwierdza ojcostwa, za to w 100 % może je wykluczyć. Zaproponowałam, że można zawsze zrobić testy dna, ale zaczął kręcić, że to bardzo drogie i sama grupa krwi wystarczy. Zasięgnęłam opinii dr google i oznaczenie krwi u dziecka przed ukończeniem 2 r ż jest niemiarodajne. No i że trzeba pobierać do badania krew z żyły nie z paluszka, czyli maksymalny stres dla dziecka.

Także moja niedziela nie należy do udanych.
No masakra z tym chłopem Prostak no!!!!!!
Cytat:

Tak bardzo fajna reklama. No i wlasnie ja mam wszystko pod zlewem, ciekawe czy zabezpieczenie szafki cos da czy Nadia rozbroi w 5 minut.
ja tez
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Zdecydowanie tak, ja tam się prosić nie będę a jak on nie pamięta to trudno, ale ja już dawno mówiłam że należę do klubu "facet to świnia" (muszę sprawdzić czy mój tego forum nie podczytuje z ciekawości bo jak wiadomo to pierwszy stopień do piekła)
chyby i ja dołącze- bo dzisiejsza "drzemka" totalnie mnie rozbroiła!
Cytat:
Z maluszkiem miałam na myśli tyle, że je pół kromki, więc niewiele, bo maluszek.

Cytat:
zaaaaaaaaaaaazdroszcze
Cytat:
A Franek marudzi prawie codziennie, ale dziwnym trafem na rękach przestaje prawie zawsze.
dziwnym trafem mam podobnie
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A fota-jaaaaaaaa! jestescie bombowe wszystkie! wszystkie! ja chcem do was
i ja tez, i ja też

Cytat:
że łot, że hał?
Cytat:

Co do buntowania się w wózku to zauważam że ZOśce też już czasem się zdarza, ale jak idę z nią ulicą to się trochę powygłupiam, coś jej pośpiewam i jakoś się chwilowo uspokaja. Poza tym staram się mieć w torebce dużo fajnych "zajmowaczy" dla Zo - książeczka, gryzak, maskotka. Tylko jak czasem w sklepie muszę portfel znaleźć pomiędzy tym wszystkim to czuje na sobie pełne politowania spojrzenia
taaa- znam to- tylko te wszystkie zabawiacze nie zawsze są zabawne niestety ja jeszcze tak ze spokojem na pizze nie dałabym rady wyjsc z Pio

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-05-27 o 19:22
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:26   #4084
aa2
Zakorzenienie

dzieciątko smacznie chrapie i jestem cala wasza ale widze ze cos chyba poznikałyście

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

ooo Archi jest
no coś Ty chłop wyszedł z domu? o kurde chyba bym pacneła tak lekko
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:30   #4085
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
dzieciątko smacznie chrapie i jestem cala wasza ale widze ze cos chyba poznikałyście

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

ooo Archi jest
Jezdem

No wyszedł- bo cytuje"myślałem ,zę jeszcze pośpi i tylko na chwilkę auto zatankowac i opłukać" ... dużymi literami mu wyłożyłam, ze przy dziecko nie ma "na chwilkę" , "później" i jego ulubionego "zaraz"
Ale ciśnienie miałam podniesione pół dnia!
Stary 2012-05-27, 19:32   #4086
anciaahk
kosmitka

Cytat:
a widzisz bo to pewnie taki etap, zaczynaja byc bardziej mobilni, dużo wiecej juz kumaja i cięzko w jednym miejscu im usiedziec mój na szczesci ena razie daje rade, ale jak mam go na łapkach to jest mega przeszczesliwy
Ja już nie wiem, na co on ma etap. A na rękach u niego to chyba norma, że go nie uszczęśliwia. Ewentualnie wygłupy na rękach, jakieś samoloty itp, to tak.
Cytat:
A co do zachowania to chyba nie pomoge, bo Nadia lubi ogladac swiat albo cos tam sobie w wozku majstruje. A w knajpach jak zaczyna marudzic to albo zmienia kolana albo pozycja inna albo cos innego na stoliku klade do zabawy albo zabawiam albo daje smoka

edit: pisalas, ze inne dzieci grzecznie w wozkach siedza - w knajpie? My Nadie bierzemy na kolana jak sie nudzi w wozku i potem jak wyzej
Na naszego ancymona to nie działa.
Cytat:
Ja trzymam bardzo, bardzo ale to bardzo mocno kciukasy za Twoje prawo! bardzo, bardzo!
Dzięki Lulka, kochana jesteś
Cytat:
Załatwię to sądownie tylko po to by mnie kiedyś Zosia nie zapytała dlaczego mamusiu nic z tym nie zrobiłaś.

Mamo Zo u nas zabawiacze, to podstawa. Dzisiaj w aucie przetestowalam wszystkie włącznie z kluczami, komórką, papierkiem od cukierka, no wszystko. I dalej nie, i dalej źle.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja dziś też miałam popołudniowa drzemkę- ciśnienie nią sobie tylko podniosłam - zasnęłam w dużym pokoju, Pio kimał w sypialny (drzwi zamknięte) - TŻ siedział obok i oglądał TV. Nagle budzi mnie ryk Piotrka, ale taki wiecie- lament- najpierw nie kojarzyłam o co cho, po chwili myślę, pewnie TŻ go przewija czy coś, nie zrywam się. Ale ten ryczy jak opętany- idę d sypialni, a Pio sam zanosi się w łóżeczku wzięłam na ręce- szukam TŻ- nie ma go- wyszedł
ja nie wiem, co jkest z tymi facetami. Mój chłop jak zaśnie, to ja pod prysznicem słyszę płacz Frania, a on na kanapie nie. Masakra.

Archi ale czemu nie wybrałabyś się na pizzę? Też taki marudny jak Franek? U nas do tej pory to nasz drugi raz w knajpie, zawsze na zewnątrz siadamy. A jedzenie jest na wyścigi i cała wizyta to max 40 minut. Ja się niestrawności nabawię.
Kupujemy dla Frania wtedy wafelka od loda, chrupki itp, jakoś to jedynie go zajmuje, nie na długo ofkors.

Przepraszam, chyba mam gorszy dzień, spadek cierpliwości czy coś.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:33   #4087
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
heja heja
my dzis na grilu, potem byli znajomi, teraz tatusiek karmi synusia a ja sie netuje

współczuje

cisnie mi sie za wiele słów na usta ...wiec tylko napisze ze strasznie mi Cie szkoda i ze chcesz postawić go do pionu, niech w koncu weźmie odpowiedzialność za swoje czyny, a za testy niech płaci skoro w ogóle ośmielił si ewyjechac z takim tekstem

ni emiesci mi sie to w głowie, Zosieńka jest taka cudowna-jak można jej nie chcieć i jeszcze wątpić w to ze to jego córka

śliczne dziewczęta i chłopaki

no i ja też się nie nabrałam na tą zamianę - widać że się dziewczynom drugie połówki marzą

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 19:33   #4088
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Jezdem

No wyszedł- bo cytuje"myślałem ,zę jeszcze pośpi i tylko na chwilkę auto zatankowac i opłukać" ... dużymi literami mu wyłożyłam, ze przy dziecko nie ma "na chwilkę" , "później" i jego ulubionego "zaraz"
ech szkoda ze te chłoppy czasem nie myslą, a Ty sie nei wyspałas no!!!

mam nadzieje ze mojemu nicgłupiego si enei wydarzy jak wyjade b oubije normalnie
Stary 2012-05-27, 19:47   #4089
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wiem, co jkest z tymi facetami. Mój chłop jak zaśnie, to ja pod prysznicem słyszę płacz Frania, a on na kanapie nie. Masakra.
to samo!!!
Archi ale czemu nie wybrałabyś się na pizzę? Też taki marudny jak Franek? U nas do tej pory to nasz drugi raz w knajpie, zawsze na zewnątrz siadamy. A jedzenie jest na wyścigi i cała wizyta to max 40 minut. Ja się niestrawności nabawię.
Kupujemy dla Frania wtedy wafelka od loda, chrupki itp, jakoś to jedynie go zajmuje, nie na długo ofkors.

No własnie dlatego- juz wolę do domu zamowic i nie musiec jesc na wyscigi lub zimnej Raz byliśmy
Cytat:
ech szkoda ze te chłoppy czasem nie myslą, a Ty sie nei wyspałas no!!!
ja już chyba nigdy się ie wyśpie
Stary 2012-05-27, 19:52   #4090
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Bardzo chciałam to załatwić po ludzku, nic nie wymagałam, w sumie niczego nie oczekiwałam, ale to kwestionowanie ojcostwa to dla mnie dziś było jak policzek.
Kochana nie denerwuj sie.... jak nie wierzy to niech wyklada kase i zrobcie testy DNA.... normalnie pacan z niego

Cytat:

Slicznosci
A mamusie jakie dumne
Gosiu pilnuj mojego ziecia

Cytat:

taaa- znam to- tylko te wszystkie zabawiacze nie zawsze są zabawne niestety ja jeszcze tak ze spokojem na pizze nie dałabym rady wyjsc z Pio
Archi dla TZ-a .... niech sie ocknie

U nas na szczescie wyjscia sa udane. Mala sobie spi albo rozglada sie dookola

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
No to musisz przyjechac do mnie jestem "miszczem" jesli chodzi o wodke z red bullem
A ja tez sie mohe przylaczyc ???

Cytat:
Dzisiaj kiedy się kąpałam do łazienki przyszedł mój 3letni synek i wymalował się moimi kosmetykami. Wyglądał tak słodko, że zrobiłam mu parę fot i rozesłałam do wszystkich znajomych i rodziny. Dopiero chwilę po wysłaniu zauważyłam, że na każdej focie odbijam się cała naga w lustrze.

Dobre
Stary 2012-05-27, 19:59   #4091
madzialena-lublin
Rozeznanie

Jestem po aktywnym weekendzie
Już sie prawie doleczyłam z przeziębienia, a wczoraj poszlismy do kina i mnie klima doprawiła I teraz ledwo siedzę i chyba zaraz dołaczę do Kamilki w sypialni . Ale film bardzo fajny, francuska komedia "Nietykalni". Polecam (a nie lubię franc.filmów...)

Widzę, że Wy przez weekend nie próżnowałyście

MamoZo- jak najbardziej popieram pójście z "tatusiem" do sądu. A jak ma wątpliwości czy jego, to niech płaci za badania

Mamusia, ucałuj ode mnie Michasię w stłuczone czółko Jest siniak albo guz?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Zdjęcie - rewelacja!! Śliczne jesteście wszystkie

Moja córka wzgardziła mamy gestem i w ogóle nie chciała jeść kaszki Hippa z ryżem i jabłkami na kolację Myślicie że jutro znowu spróbować jej dać, czy poczekać kilka dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 20:04   #4092
mama zosi
Zakorzenienie

Co do opieki nad dziećmi przez facetów, to dziś mój tato bawił się z Zo na łóżku i koniecznie musiał mnie zawołać żeby mi pokazać co Zosia robi, no i zostawia ją na tym łóżku i idzie mi opowiadać, ja biegnę do niej, a ona już jedną nogą prawie na podłodze. A on do mnie ze to tylko sekunda była
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:05   #4093
agus1978
Wtajemniczenie

moje dziecię właśnie wyczynia jakieś wygibasy na spiocha, zasnęła po setnym tysięcznym wstawaniu i kładzeniu przeze mnie...ale śpi..uff...a mnie łeb pęka wrrr....
Cytat:
Mnie dzisiaj trafi zaraz szlag. Chciałam spędzić miło dzień, wybraliśmy się z Franiem do G, nad jezioro, na pizzę. Synio jednak nie umie wytrzymać nawet pół godziny w aucie, drze się jak opętany, w wózku też się drze, na rękach aż tak fajnie też nie jest. Ja nie wiem. Inne dzieci w podobnym wieku siedziały przy stolikach w pizzerii w wózeczkach grzeczne, trzymały coś w rączkach, a ten się darł na pół knajpy - stoliczki były na zewnątrz.
Tak myślę, że nawet na takie spotkanie mam z nim się wybrac nie da. Nie wiem, jaka metoda jest na Franka, co to za element charakterny .
co do jazdy w aucie moja chrześnica ma teraz prawie dwa latka a wciąż się drze w aucie i robi akcje...nie potrafią z nią nawet kawałek ujechać, bo już jest płacz i marudzenie, a co do zachowania.... on sie tak zawsze zachowuje czy tylko dziś? może mial taki dzień? Miśka też czasem pokazuje rogi na spacerze...
Cytat:
ło matko..ale mam minę
Cytat:
A Małgosia z Acelinką się dziećmi zamieniły , jak tak można zmyłki robić
Cudnie dziewczyny :brawo:
to było tak celowo, żeby stworzyć dla Was małą zmyłkę

Asiu mój mąż też mówi, że trzeba go częściej zabierać, ale on właśnie na podwórku na spacerkach tak się zachowuje, nudzi się, marudzi, płacze. Tylko rączki i rączki a i to nie zawsze pomaga. Usiedzieć w miejscu 10-15 minut nie ma mowy. W domu zresztą podobnie.
jak to mówią...może to jest tzw żywe srebro?
Cytat:

pochwal się
Cytat:
Ancia, po prostu siedziałam cierpliwie i czekałam na jakiś jego ruch i w sumie jego osoba z każdym dniem robiła się coraz bardziej mi obojętna. Ale jak x razy nie dotrzymał słowa odnośnie przyjazdu, a potem jak gdyby nigdy nic opowiada mi o tym, że nie ma czasu bo kurs na prawo jazdy na motor robi i kupuje sobie motor za kilka tysięcy euro i i może jak z Niemiec będzie wracać z tym motorem to wpadnie, to sorry, ale tu moja cierpliwość się kończy. I jak mu to dziś powiedziałam, to zaczął kwestionować ojcostwo. No to co mam zrobić? Załatwię to sądownie tylko po to by mnie kiedyś Zosia nie zapytała dlaczego mamusiu nic z tym nie zrobiłaś.
za deyczję

a w aucie to moje dziecko śpi od momentu jak się tam znajdzie
a ja z reguły zapominam zabrać dla młodej zabawki i potem sie produkuję, jak zaczyna marudzić; w aucie to dopiero po jakimś czasie zasypia
Cytat:
żartujesz????????????
Cytat:
mam nadzieje ze mojemu nicgłupiego si enei wydarzy jak wyjade b oubije normalnie
a kiedy jedziesz na to szkolenie?ja w lipcu idę na zabieg wycięcia migdałów, ponoć tylko 5 dni, ale już mnie coś bierze....a rodzice to juz plan robią co i jak z młodą...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:11   #4094
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
że łot, że hał?

Sisku przykro mi ze wyszla taka sytuacja u was. Wiem ze jestes przemeczona, teraz pewnie wsciekla, rozżalona i jak Ty masz byc oaza spokoju? i jak Ty masz sie cieszyc beztrosko kazdym dniem kiedy Ty nawet nie masz jak sie wyspac? ehhh pogadalabym z tym Twoim facecikiem, pogadala
Aaa puzzel Mikul siedzial sobie w wozku w ogordzie a ja sie opalalam ale jedna noga trzymalam za dolna rame wozka a ze mialam na nogach japonki to mam bialy slad skrzyzowania paska od japonka+ramy od wozka

Cytat:

ooo Archi jest
Ja jestem na chwile cala wasza bo za chwile ide spac, o!

Cytat:
Jezdem

.......

Cytat:
Ja już nie wiem, na co on ma etap. A na rękach u niego to chyba norma, że go nie uszczęśliwia. Ewentualnie wygłupy na rękach, jakieś samoloty itp, to tak.

Na naszego ancymona to nie działa.

Dzięki Lulka, kochana jesteś

Mamo Zo u nas zabawiacze, to podstawa. Dzisiaj w aucie przetestowalam wszystkie włącznie z kluczami, komórką, papierkiem od cukierka, no wszystko. I dalej nie, i dalej źle.

No co Ty? nic nie widac zebys miala spadek cierpliwosci czy cus ten Twoj to tez do ubicia

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A ja tez sie mohe przylaczyc ???
Dobre
Siur sink!

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Jestem po aktywnym weekendzie
Już sie prawie doleczyłam z przeziębienia, a wczoraj poszlismy do kina i mnie klima doprawiła I teraz ledwo siedzę i chyba zaraz dołaczę do Kamilki w sypialni . Ale film bardzo fajny, francuska komedia "Nietykalni". Polecam (a nie lubię franc.filmów...)

Widzę, że Wy przez weekend nie próżnowałyście

MamoZo- jak najbardziej popieram pójście z "tatusiem" do sądu. A jak ma wątpliwości czy jego, to niech płaci za badania

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Zdjęcie - rewelacja!! Śliczne jesteście wszystkie

Moja córka wzgardziła mamy gestem i w ogóle nie chciała jeść kaszki Hippa z ryżem i jabłkami na kolację Myślicie że jutro znowu spróbować jej dać, czy poczekać kilka dni
Kochana wlasnie mi dzisiaj mama mowila ze byla wczoraj na tym filmie w kinie i poleca z calego serca ale wiadomo-francuskie kino jest najlepsze wiec ja na ten film napewno pojde
a z kaszka to moze sprobuj jutro?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
moje dziecię właśnie wyczynia jakieś wygibasy na spiocha, zasnęła po setnym tysięcznym wstawaniu i kładzeniu przeze mnie...ale śpi..uff...a mnie łeb pęka wrrr....

co do jazdy w aucie moja chrześnica ma teraz prawie dwa latka a wciąż się drze w aucie i robi akcje...nie potrafią z nią nawet kawałek ujechać, bo już jest płacz i marudzenie, a co do zachowania.... on sie tak zawsze zachowuje czy tylko dziś? może mial taki dzień? Miśka też czasem pokazuje rogi na spacerze...

ło matko..ale mam minę

jak to mówią...może to jest tzw żywe srebro?

pochwal się

a ja z reguły zapominam zabrać dla młodej zabawki i potem sie produkuję, jak zaczyna marudzić; w aucie to dopiero po jakimś czasie zasypia

żartujesz????????????

a kiedy jedziesz na to szkolenie?ja w lipcu idę na zabieg wycięcia migdałów, ponoć tylko 5 dni, ale już mnie coś bierze....a rodzice to juz plan robią co i jak z młodą...
no way
kochana bedziesz miala wycinane migdaly? dasz rade. dasz rade pamietaj. sora ze jak tak traumatycznie ale pamietam swoje wycinane mogdaly kiedy mialam 7 lat ale dasz rade
Stary 2012-05-27, 20:14   #4095
aa2
Zakorzenienie

oglądam polsat i leje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 20:16   #4096
lullaby_ml
Zakorzenienie

a ja ogladam prawo agaty
Stary 2012-05-27, 20:16   #4097
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
siniak, ale na szczęście nie taki straszny...opaska trochę zamortyzowała upadek na szczęście
poczekaj może dzień dwa, i spróbuj ponownie
Cytat:
Co do opieki nad dziećmi przez facetów, to dziś mój tato bawił się z Zo na łóżku i koniecznie musiał mnie zawołać żeby mi pokazać co Zosia robi, no i zostawia ją na tym łóżku i idzie mi opowiadać, ja biegnę do niej, a ona już jedną nogą prawie na podłodze. A on do mnie ze to tylko sekunda była
ja to juz młodej nie zostawiam samej, bo nie dość, że za mobilna jest, to z jej pomysłami...
Stary 2012-05-27, 20:19   #4098
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Nie przepraszaj, od tego tu jestesmy A to chyba normalne, ze nasze dzieciaczki to nie sam cud, miod i orzeszki, czasem daja nam rowniez popalic i ciezko zawsze byc wyrozumiala, usmiechnieta i cierpliwa

Cytat:
No własnie dlatego- juz wolę do domu zamowic i nie musiec jesc na wyscigi lub zimnej Raz byliśmy

ja już chyba nigdy się ie wyśpie
Wyspisz, wyspisz, podobno ten dzien kiedys przyjdzie

Cytat:
Moj sie nauczyl po tym jak mu Niuska spadla z sofy.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
oglądam polsat i leje
A co tam daja?

Cytat:
a ja ogladam prawo agaty
Ja tez

Trzymajcie mnie, bo jakis zasysacz mi sie wlaczyl. Glodna nie jestem, a wciagnelam juz 3 kromki chleba i nektarynke i cale poranne cwiczenie na darmo a jeszcze bym cos wciagnela
Stary 2012-05-27, 20:20   #4099
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
a ja ogladam prawo agaty
zapomniałam ze leci, no nic na necie obejrze

a na polsacie kabarety
Stary 2012-05-27, 20:21   #4100
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przepraszaj, od tego tu jestesmy A to chyba normalne, ze nasze dzieciaczki to nie sam cud, miod i orzeszki, czasem daja nam rowniez popalic i ciezko zawsze byc wyrozumiala, usmiechnieta i cierpliwa

Wyspisz, wyspisz, podobno ten dzien kiedys przyjdzie

Moj sie nauczyl po tym jak mu Niuska spadla z sofy.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

A co tam daja?

Ja tez

Trzymajcie mnie, bo jakis zasysacz mi sie wlaczyl. Glodna nie jestem, a wciagnelam juz 3 kromki chleba i nektarynke i cale poranne cwiczenie na darmo a jeszcze bym cos wciagnela
Zasysacz sie wlaczyl czy "zasysacz" sobie siedzi w brzuszku?
Stary 2012-05-27, 20:21   #4101
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy to tylko dzisiaj, wydaje mi się, że zawsze, ale może dziś nie jestem obiektywna. Może on jest taki teraz marudny i z jedzeniem, i ze wszystkim innym na nie , no nie wiem, naprawdę.
A migdałek trzeci czy dwa wycinasz? Ja miałam dwa wycinane kilka lat temu, nic nie boli, ale średnio przyjemne jest. Tylko po wszystkim nie wolno dźwigać i się schylać, ja trochę podźwigałam i rany się otworzyły, było ze mną niewesoło.
Cytat:
No co Ty? nic nie widac zebys miala spadek cierpliwosci czy cus ten Twoj to tez do ubicia
No mam mam dzisiaj, chcę jeździć z Franiem, zabierać go w różne miejsca, pokazywać świat, a on mi tego nie ułatwia. ;(
Cytat:
oglądam polsat i leje
A ja Prawo agaty.

Stary 2012-05-27, 20:26   #4102
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem, czy to tylko dzisiaj, wydaje mi się, że zawsze, ale może dziś nie jestem obiektywna. Może on jest taki teraz marudny i z jedzeniem, i ze wszystkim innym na nie , no nie wiem, naprawdę.
A migdałek trzeci czy dwa wycinasz? Ja miałam dwa wycinane kilka lat temu, nic nie boli, ale średnio przyjemne jest. Tylko po wszystkim nie wolno dźwigać i się schylać, ja trochę podźwigałam i rany się otworzyły, było ze mną niewesoło.

No mam mam dzisiaj, chcę jeździć z Franiem, zabierać go w różne miejsca, pokazywać świat, a on mi tego nie ułatwia. ;(

A ja Prawo agaty.
spokojnie, ja myśle że z czasem bedzi elepiej, moze teraz jakies zabki go męcza itd, próbuj , wychodz , ja obstawaim ze si epolepszy-wierze we Frania

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Sonia widze Cie na pasku , napisz co u was? jak tam mały?
Stary 2012-05-27, 20:26   #4103
anciaahk
kosmitka

Cytat:
spokojnie, ja myśle że z czasem bedzi elepiej, moze teraz jakies zabki go męcza itd, próbuj , wychodz , ja obstawaim ze si epolepszy-wierze we Frania

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Sonia widze Cie na pasku , napisz co u was? jak tam mały?
Aj i jeszcze buty rozwaliłam, nogi natarłam.
Wszystko jest do bani.

Stary 2012-05-27, 20:28   #4104
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa puzzel Mikul siedzial sobie w wozku w ogordzie a ja sie opalalam ale jedna noga trzymalam za dolna rame wozka a ze mialam na nogach japonki to mam bialy slad skrzyzowania paska od japonka+ramy od wozka

mnei się opaliły dłonie od końca kurtki do palców...wyglądało to nieźle

no way
kochana bedziesz miala wycinane migdaly? dasz rade. dasz rade pamietaj. sora ze jak tak traumatycznie ale pamietam swoje wycinane mogdaly kiedy mialam 7 lat ale dasz rade
ano...dwa pozostałe...jakos dam radę, ale pewnie się zaryczę za młodą a dziadki będa żyć w ciężkim stresie...
Cytat:
a ja ogladam prawo agaty
ja Góra Dantego..po raz setny tysięczny zresztą...
Stary 2012-05-27, 20:28   #4105
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Aj i jeszcze buty rozwaliłam, nogi natarłam.
Wszystko jest do bani.
Stary 2012-05-27, 20:29   #4106
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Zasysacz sie wlaczyl czy "zasysacz" sobie siedzi w brzuszku?

Nie strasz Moze sobie posiedziec za jakis czas, jeszcze nie teraz. Niby miesiaczki regularne...
Stary 2012-05-27, 20:34   #4107
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
\
patrz u mnie to samo. ostatni czasy to wogóle z nami nie śpi stary tylko idzie na kanapę, bo on musi się wyspać ehh mogłabym litanie dziś na niego puścić.
A było już w miarę, ale zdenerwował mnie na potęgę.
Nie dość że obiecał nas gdzieś dziś zabrać, to cały dzien tak ściągał że zostaliśmy w domu... a jak młody płakał na podłodze to ten do niego ci ci zamiast wziąć na ręce. Ogólnie robił wszystko żeby się dzieckiem nie zajć.

Cytat:
zapomniałam ze leci, no nic na necie obejrze

a na polsacie kabarety
ja też kabaret , prawo na necie się obejrzy

Cytat:
.
mój tez nie zaspokojny śline dziś toczył straszną , 37 stopni na liczniku i 5 ząbek na horyzoncie Natki raczej z 8 nie dogonimy ale lecimy też dobrze

Małgosia z tą kaczuszą do tej pory chce mi się śmiać, przeczytałam to męzowi, to skomentował a co w tym śmiesznego dla mnie bardzo

coś ja miałam jeszcze ale nie pamietam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:41   #4108
minio1984
Zadomowienie

Witam się wieczornie

Dziecko mi usnęło o 21.00 Ufff, oby było jak najmniej pobudek

Cytat:
Halo Minio współczuje niejadka, bo na własnej skórze nie raz się przekonałam jak to potrafi wyprowadzić z równowagi i jednocześnie martwić, no bo w sumie nie wiem nigdy czemu nie chce zjeść.

co do soków cytrusowych to zdarzyło mi się wypić nieduże ilości, ale raczej z braku chęci niż z obawy o Zośkę bo widzę, że jej raczej nie szkodzą.
MamoZo powiem Ci że współczuję jak Zosia ma takie akcje jedzeniowe częściej, ja nie tyle się martwię, że nic nie zje tylko, że nic nie chce też pić i już zauważyłam, że mniej siusia i boję się, żeby się nie odwodnił i nie wiem co robić
Ale dziś był już lepszy dzień- zjadł słoik owocków z jogurtem, na podwieczorek obiadek i pół porcji kaszki na kolację, bo wczoraj to tylko 2 razy cycek i tyle
Ja się napiłam soku z cytryną i nie wiem czy to od tego ale jakoś mu więcej tych krosteczek na buzi wyskoczyło i nie wiem czy tod soku czy od czego
Cytat:
No tak- jak ja zaglądam to pustki

widziałyście?
Ja widziałm w jaiej gazetce dzieciowej i muszę przenieść takie rzeczy na górną półkę bo to wszystko stoi na dole niestety
Cytat:
Tato właśnie pojechał, Zośka zajęła się sobą więc mam chwilę dla siebie.

Otwieram okno i co widzę?! sąsiedzi szykują się do kolejnego grilla, a parę metrów dalej rozkłada się konkurencyjna impreza

i mam jeszcze pytanie, znacie grupę krwi swoich dzieci? bo Zośce nikt nie oznaczał po urodzeniu (szukałam na wypisie ze szpitala), a miałam średnio miłą rozmowę telefoniczną z jej tatą, który chyba kwestionuje swoje ojcostwo i chciałby wiedzieć jaką grupę ma Zo. Bo podobno to wprawdzie nie potwierdza ojcostwa, za to w 100 % może je wykluczyć. Zaproponowałam, że można zawsze zrobić testy dna, ale zaczął kręcić, że to bardzo drogie i sama grupa krwi wystarczy. Zasięgnęłam opinii dr google i oznaczenie krwi u dziecka przed ukończeniem 2 r ż jest niemiarodajne. No i że trzeba pobierać do badania krew z żyły nie z paluszka, czyli maksymalny stres dla dziecka.

Także moja niedziela nie należy do udanych.
Oj ten tatuś to zachował się okropnie!!!! Po prostu totalna świnia. Sorry MamoZo ale jakoś inaczej nie umiem takich ludzi nazwać. A to tylko taka lajtowa wersja
A co do krwi to już dziewczyny pisały- u takich maluszków się raczej nie da określić grupy krwi, bo się może zmienić

[QUOTE=Sharifa;34351289]
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej
Minio - jesli Adas nie chce jesc przez zeby to po jakichs 3-4 dniach powinno mu minac.

Oj biedna ty z tymi grilami, ale oni tak w weekendy tylko czy caly tydzien ?

My mamy grupe krwi okreslana w szpitalu, chyba z proby na piecie robili wszystkie badania, chociaz Nadia byla w szpitalu z bakteria we krwi to i tak musieli pobierac potem jeszcze, moze to z tych pozniejszych

No to nie ma sie co zastanawiac Bozeesz co za niebieski ptak, normalnie zero odpowiedzialnosci
Sharifa może to przez zęby ale jak to tak będzie wyglądało przy każdym wychodzącym to ja nie odstawie Adasia to 2 lat gdzieś, bo wtedy tylko pierś chce jeść, nic innego
To jak ja mam go odstawić

Cytat:
Z maluszkiem miałam na myśli tyle, że je pół kromki, więc niewiele, bo maluszek.

Znam, miałam oznaczaną w związku z konfliktem grup krwi. Mamy te różne + i -, no zapomniałam jak to się nazywa.
Faceta współczuję serio. A co się stało, że zmieniłaś jednak zdanie i chcesz go pozwać o ustalenie ojcostwa? Bo chyba mnie to ominęło, jeśli nie chcesz, nie pisz.
Btw uważam, że dobrze robisz . Szkoda tylko, że niektórzy faceci nie dorastają do bycia ojcem.

Mnie dzisiaj trafi zaraz szlag. Chciałam spędzić miło dzień, wybraliśmy się z Franiem do G, nad jezioro, na pizzę. Synio jednak nie umie wytrzymać nawet pół godziny w aucie, drze się jak opętany, w wózku też się drze, na rękach aż tak fajnie też nie jest. Ja nie wiem. Inne dzieci w podobnym wieku siedziały przy stolikach w pizzerii w wózeczkach grzeczne, trzymały coś w rączkach, a ten się darł na pół knajpy - stoliczki były na zewnątrz.
Tak myślę, że nawet na takie spotkanie mam z nim się wybrac nie da. Nie wiem, jaka metoda jest na Franka, co to za element charakterny .

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A jeszcze odnośnie pracy w bankowości - skończyłam pracę w banku w 2006 roku i powiedziałam nigdy więcej. Od 6 lat pracuję w bliskiej instytucji, ale nie banku, nie dałabym chyba rady i chylę czola wszystkim, którzy radę dają. Nie chodzi o plany sprzedażowe czy ciśnienie, bo te akurat też mam i radzę sobie. Ale to chyba kwestia podejścia, zarządzania itp. W banku ma ono jakiś toksyczny element, tylko dla odpornych
Asiu.
Ancia mój pieronek to chyba jakiś bliźniak Frania, też w samochodzie pół godz wytrzyma i to jak się jedzie, jak trzeba zatrzymać się na czerwonym to już marudzenie. Na spacerze w wózku też za długo nie posiedzi, zaraz jęczenie i płacz, a ja jak sama jadę to twardo nie wyciągam, tylko się ludzie oglądają, co tak się drze. I ręcę u nas to ciągle, i teraz jeszcze chodzic chce trzymany za paszki Więc też nie wychodzimy za często do jakiś knajp,w sumie parę razy tylko teraz hitem jest plac zabaw

Cytat:
heja heja

współczuje

Fota rewelka. Mamuśki laseczki i dzieciaczki po raz setny się powtórzę słodziaki

Cytat:
A Małgosia z Acelinką się dziećmi zamieniły , jak tak można zmyłki robić

Cudnie dziewczyny :brawo:

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Asiu mój mąż też mówi, że trzeba go częściej zabierać, ale on właśnie na podwórku na spacerkach tak się zachowuje, nudzi się, marudzi, płacze. Tylko rączki i rączki a i to nie zawsze pomaga. Usiedzieć w miejscu 10-15 minut nie ma mowy. W domu zresztą podobnie.
Ancia dokłądnie piszesz o moim Adaśku

Oczywiście mi posty poucinało i już pozapominałam co jeszcze miałam

Archi Twojego tz trzeba porządnie w potylicę

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:43   #4109
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
może faktycznie ma jakis taki etap, może zęby, albo taki po prostu jest i wyrośnie z tego...
dwa...no własnie bardziej sie boja tego, co będzie po....wiem, że nie wolno się schylać i dźwigać, a jak tego nie robic przy małym dziecku?
Stary 2012-05-27, 20:47   #4110
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
a ja ogladam prawo agaty

jo tyz

Madzialena sprobuj jutro znowu podac kaszke .... moze dzisiaj miala zly dzien
Chociaz moja nie je kaszek ... co najwyzej 3 lyzeczki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości