Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 20:48   #3451
_millena
Zadomowienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też o tym nigdy nie słyszałam

Na wątku Aniołkowych Mam nasza Perse jest przodowniczką w ilości postów Ta to ma gadane

a można gdzieś sprawdzić statystyki ?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:54   #3452
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wszystko przed Tobą, jeszcze tylko kilka dni Na ten najgorszy scenariusz masz jeszcze kilka dni, większość lekarzy przecież tak ok. tydzień po terminie wywołuje, a może dziś, jutro, pojutrze coś się zacznie u Ciebie... Ja te czekałam tak bez większych nadziei, bo niby drobne skurcze miałam od dawna, a nic więcej nie ruszało, aż 4 dni po terminie znienacka ruszyło
Ja się po prostu boję, że jak znów pójdę na ktg to ponownie każą mi się kłaść na porodowkę, po to tylko żeby mieli pacjentki, a porodu wywoływać nie będą, bo jeszcze czas, a ja nie chcę tam leżeć bez powodu

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma info od Karozki
Leży na patologii ciąży w Krakowie. Krwawi, ma nadzieje że nie długo się coś ruszy. Pozdrawia Nas :*
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcie Sebastianka z wczoraj
PS. Opis porodu też niebawem postaram się spreparować, choć szczerze mówiąc wolałabym o tym zapomnieć...
Sebek śliczny, czekamy na opis

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Zdjęcia pojazdu dla naszej Paulinki
Fajny, zgrabniutki wózek

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Opis napiszę jak dojdę trochę do siebie, póki co walczę z "depresją pt: ja mam mleko, a nie mogę cię nakarmić" więc często ryczę.
Powodzenia w walce o karmienie
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:07   #3453
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Fajny, zgrabniutki wózek
No w rzeczywistości jest duży ale ja taki chciałam
Ktoś nam się tu przeterminował

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
ur. 22.05.2012 Wiktorek, 3895g, 57cm.sn
Chyba wkradł się chochlik Wiktorek urodził się 23 maja

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Wiktor urodził się o 22:05 23.05. sn,waga 3895 długi 57
proszę

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:08   #3454
m girl
Raczkowanie

Witam was serdecznie dzisiaj o 14.42 urodził się pomyślnie w domu nasz kochany synek Piotruś 3720 gram, 54 cm. Dziękuje mojej wspaniałej Magdzie za naszego synka.

TŻ Magdy SZYMON

Edytowane przez m girl
Czas edycji: 2012-05-27 o 21:09
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:14   #3455
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wstawiam zdjęcie naszej mobilnej "kołyski"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5020114.jpg (100,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5020115.jpg (107,1 KB, 23 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-27, 21:14   #3456
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
dziękuję

ja samego wywoływania czy bólu z tym związanego się nie boję tylko tego, że skoro dziecko nie chce wyjść to go żadna oksytocyna nie wykurzy i skończy się cc... to właśnie cesarki panicznie się boję, tzn. nie samej operacji/zabiegu tylko tego, co będzie po niej...

a Ty ze swoim ginem się umawiałaś na wywoływanie tak? nawet nie wiedziałam, że tak można

i ja też...

za udaną wizytę, w każdej chwili może się zacząć

padłam
ale obce to to mi nie jest...

o matko, współczuję... życzę Ci w takim razie, żebyś urodziła wcześniej i zdążyła wyjść ze szpitala zanim znajdzie się w nim Twoja teściowa

matrioszki

a przypomnij mi proszę - gdzie rodzisz?

Gratulacje

ale słodziutki śmieszek z Waszego Danielka

ok ja uciekam na obiad do teściowej, potem golenie , dopakuję w razie czego torbę i wieczorkiem na ktg miłego dzionka
begie nie boj sie cc, ja sie balam okropnie, owszem -nie bylo milatwo i dalej jestem troche obolala ale to wszystko jest do przezycia no i dzieciak ci wynagrodzi wszelkie bole bedzie dobrze!

Cytat:
Hej Dziewczyny Wreszcie mam chwilkę czasu, żeby sprawdzić pierwszą stronę kto jeszcze urodził, bo reszty już chyba nie nadrobię. Ogólnie ostatnie 3 dni w domu to był jeden wielki chaos, który próbowaliśmy wszyscy jakoś ogarnąć Dziś mam wrażenie, że sytuacja jest w miarę opanowana. Jesteśmy kompletnie zieloni w kwestii opieki nad noworodkiem i wszystko strasznie przeżywamy, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej

I jeszcze chciałam napisać, że parę dni temu dostałam smsa od bluelektron z informacją, że urodziła (ale widzę, że już wiecie, bo jest na pierwszej stronie). Byłam wtedy w szpitalu, dużo się działo i gdzieś mi ten sms umknął, zresztą i tak nie miałam dostępu do komputera, dopiero dziś na spokojnie sobie o nim przypomniałam. Blue wybacz mi to zaniedbanie

PS. Opis porodu też niebawem postaram się spreparować, choć szczerze mówiąc wolałabym o tym zapomnieć...
sliczny! jeszcze raz gratki

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Witam was serdecznie dzisiaj o 14.42 urodził się pomyślnie w domu nasz kochany synek Piotruś 3720 gram, 54 cm. Dziękuje mojej wspaniałej Magdzie za naszego synka.

TŻ Magdy SZYMON
w domu??!! wow! gratulacje
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:20   #3457
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON
Pięknie Wam gratuluję udało się tak jak chcieliście

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Michalowa79 Ty miałaś termin na 19 czerwca czy ja mam się już szykować??? wcisnęłaś się przede mnie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 21:23   #3458
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON

Gratulacje
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:29   #3459
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

m girl że też miałaś odwagę rodzić w domu czekam na opis jestem ciekawa jak to wszystko przebiega w domu

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 21:30   #3460
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON
gratuluję odwagi i pomyslnego porodu!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:36   #3461
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
O!
A Perse czasem do nas zagląda? Widziałam parę razy chyba, ale dawno...
Zagląda do nas, czasami się odzywa

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wrzuć to na pierwszą strone
ok

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

a można gdzieś sprawdzić statystyki ?
Można. Przy nazwie wątku (w poczekalni) masz różne kolumny i m.in. "Odpowiedzi". Klikasz na liczbę, która się tam znajduje (np. 851) i wyskakuje Ci statystyka, kto ile się udziela w temacie

Cytat:

Chyba wkradł się chochlik Wiktorek urodził się 23 maja

Faktycznie, dziękuję
Spojrzałam na godzinę i myślałam, że to data

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON
Dziękujemy Szymonie za wiadomość
GRATULUJĘ Wam ogromnie!!! Fajnie, że udało Wam się jednak rodzić w domu Ucałuj serdecznie Magdę i Piotrusia Trzymajcie się cieplutko
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:50   #3462
begie13
Zadomowienie

My już w domku

spotkaliśmy się z położną o której wcześniej pisałam, fantastyczna kobieta! zadbała tam o mnie jak się patrzy leżałam pod ktg z 40 minut, dzidziuś się wiercił jak nie wiem co i tętno miał zabójczo szybkie, nawet były jakieś stawiania się macicy ale ja tego nie czułam, rozmawiałyśmy sobie bardzo miło podczas tego ktg, jakbyśmy były przyjaciółkami i nie widziałyśmy się wiele lat a tak naprawdę po raz pierwszy z tą kobietą rozmawiałam
potem mnie zbadała i stwierdziła rozwarcie na luźny palec i że główka jest bardzo mocno przyciśnięta tam już do wyjścia i w każdej chwili coś może się zacząć, gdyby się nie zaczęło, to w czwartek mogę przyjechać już " do porodu" choć ona myśli, że wcześniej zacznie się coś dziać
później jeszcze raz oprowadziła nas po salach porodowych i dokładnie wszystko pokazała, sprzęty i jak po kolei wszystko przebiega, a na koniec dała mi swój prywatny nr tel i zawołała inne położne, pokazała im mnie i powiedziała, żeby mi się dobrze przyjrzały i że jestem "od niej"

acha i jeszcze mówiła, że mam spory brzuch i zmierzyła mi go od góry do dołu, zajrzała w jakąś tabelkę i powiedziała, że wg tego wychodzi dziecko ok 4 kg mam nadzieję, że to nieprawda

Cytat:
super wózeczek

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
dobra.. robię sondę
która ma zgładzoną do końca szyjkę i bzyka się z mężem ale mimo to wciaż jest w dwupaku ?
ja mam zagładzoną ale przyznam się bez bicia, że z bzykanka ostatnio jakoś nic nie wychodzi

Cytat:
Cześć dziewczyny! Póki co nie dam rady nadrobić 30 stron.
Dziś nas wypuścili, bo mały nie chce ssać, a jak już się przyssie to zasypia albo mało ciągnie i miał niedowagę (spadł 12%) i go dokarmiali.

Ja póki co walczę, żeby znaleźć odpowiednią pozycję do karmienia, tak, żeby mały chciał jeść i żeby nie wyrzucał cyca. Póki co daje cyca, a jak już krzyczy tak, że nie można uspokoić to odciągam i karmię butelką W szpitalu non stop ryczałam z tego powodu, że ze mnie się leje, a dziecko głodne i leci z wagą. Próbowałam z nakładkami ale ślizgają mi się po całej piersi. Mam nadzieję, że z czasem nauczymy się siebie.

Opis napiszę jak dojdę trochę do siebie, póki co walczę z "depresją pt: ja mam mleko, a nie mogę cię nakarmić" więc często ryczę.

Pozdrowionka i gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !
mam nadzieję, że szybko polepszy się sytuacja z karmieniem trzymam za Was kciuki
super, że jesteście już w domku

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON
ojej Gratuluję serdecznie ! a jednak w domu się udało urodzić, super

Cytat:
śliczna

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
begie nie boj sie cc, ja sie balam okropnie, owszem -nie bylo milatwo i dalej jestem troche obolala ale to wszystko jest do przezycia no i dzieciak ci wynagrodzi wszelkie bole bedzie dobrze!

Cytat:
m girl że też miałaś odwagę rodzić w domu czekam na opis jestem ciekawa jak to wszystko przebiega w domu
ja też nie mogę doczekać się opisu porodu i mam nadzieję, że takowy będzie

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:54   #3463
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
leżałam pod ktg z 40 minut, dzidziuś się wiercił jak nie wiem co i tętno miał zabójczo szybkie, nawet były jakieś stawiania się macicy ale ja tego nie czułam, rozmawiałyśmy sobie bardzo miło podczas tego ktg, jakbyśmy były przyjaciółkami i nie widziałyśmy się wiele lat a tak naprawdę po raz pierwszy z tą kobietą rozmawiałam
Czyli to nieprawda że dzidziuś jakiś czas przed porodem rusza się mniej??

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Nie wyobrażam sobie, że mogłoby go nie być tym bardziej takiego domowego

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 21:57   #3464
kism
Wtajemniczenie

Ależ się dziś niektórym tż-om obrywa Ja na swojego nie mogę narzekać na szczęście, ale też nauczyliśmy się ze sobą prosto i szczerze rozmawiać. I czasem żartem mówię, jak ktoś się dziwi, że tak szybko wzięliśmy ślub, że znalazłam dobry egzemplarz, to go szybko brałam - parą zostaliśmy po 2 mies. znajomości, po 2 mies. związku się zaręczyliśmy, a ślub wzięliśmy 4,5 mies. po zaręczynach

Tak mi się przypomniało, dawno temu (jeszcze zanim poznałam tż) czytałam "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus" i wiele rzeczy z tej książki bardzo mi się podoba Tż nie czytał, ale różne rzeczy mu opowiadałam i czasem tylko rzucam hasło "kobiety są jak fale" (kto czytał, to wie ) i on wie, że humor nie poprawi mi się w sekundę, choćby stanął na uszach i to rozumie. Polecam w każdym razie lekturę

Cytat:
Dziewczyny ma info od☠ Karozki
Leży na patologii ciąży w Krakowie. Krwawi, ma nadzieje że nie długo się coś ruszy. Pozdrawia Nas :*
karozka, powodzenia!!!

Cytat:
Jesteśmy kompletnie zieloni w kwestii opieki nad noworodkiem i wszystko strasznie przeżywamy, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej
Na pewno będzie lepiej! Mówię to jako kiedyś zupełnie zielona przy Maksie
Śliczny synuś!

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
uciekam,bo Mario sie budzi. ehh jakis marny jest od paru dni, ma ponad 37, na poczatku pediatra mowil,ze to przez upaly,ale nadal ma zielona kupe-a niby nie powinien no i tepm utrzymuje sie (czekamy na wyniki posiewu i w miedzy czasie dostaje bakterie w kropelkach na poprawienie flory),jutro chyba znowu zadzwonie do pediatry. teraz tak sie martwie maluchem, a mowia male dzieci maly klopot, duze dzieci duzy klopot
Ps jak ogarne swoje sprawy,to na pewno bede czesciej, ale to chyba juz na odchowalni
Zdrówka!
Czekamy na Ciebie i Twoje wesołe posty z utęsknieniem

Cytat:
Ładnie wygląda! Ja nie widzę tego białego...

Cytat:
Cześć dziewczyny! Póki co nie dam rady nadrobić 30 stron.
Dziś nas wypuścili, bo mały nie chce ssać, a jak już się przyssie to zasypia albo mało ciągnie i miał niedowagę (spadł 12%) i go dokarmiali.

Ja póki co walczę, żeby znaleźć odpowiednią pozycję do karmienia, tak, żeby mały chciał jeść i żeby nie wyrzucał cyca. Póki co daje cyca, a jak już krzyczy tak, że nie można uspokoić to odciągam i karmię butelką W szpitalu non stop ryczałam z tego powodu, że ze mnie się leje, a dziecko głodne i leci z wagą. Próbowałam z nakładkami ale ślizgają mi się po całej piersi. Mam nadzieję, że z czasem nauczymy się siebie.
Witajcie! Powodzenia i spokoju

Cytat:
Nie piszecie, to ja z nudów chodzę po necie i szukam różnych rzeczy Trochę Was "zaśmiecę"
Temat poruszany wiele razy. Wklejam
"Jestem położna i pracuje na porodówce i powiem Wam ze wszyscy nie☠ związani z medycyną mają z tym problem ;p (wiec sie nie przejmujcie) a☠ sprawa jest prosta liczy się i mówi sie o SKOŃCZONYCH TYGODNIACH. Krótko☠ jeśli poród nastąpi w 38tc i 2 dni to nigdy nie usłyszysz ze urodziłaś w☠ 39tc tylko ze w 38tc bo Twoje dziecko przeżyło w brzuszku 38tc a nie 39☠ i taki też wpis będzie w książeczce zdrowia Twojego brzdąca. Ja jestem w☠ 27tc i 3dni i jak mnie zapytają który to tydzień to powiem że 27 ;D☠ Pozdrawiam mam nadzieje ze zrobiło się troszkę jaśniej w temacie tygodni"
Heh, z tym to my nie dojdziemy do ładu nigdy, bo i wśród lekarzy i położnych nie ma jednego systemu. Tu się akurat trafiła położna, która tak liczy i tyle A ja dodam jako ciekawostkę, że moich chłopaków urodziłam przecież w tym samym szpitalu, Maksa dokładnie w dniu 41+4, Kaja 40+5, a obydwóm wpisano do książeczki "urodzony w 41 tc"
Więc wg mnie jedynie istotne jest, żeby dwie strony rozmawiające ze sobą, tzn. np. pacjentka z lekarzem wiedziały, którego sposobu używają i się rozumiały

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-27 o 21:58
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:57   #3465
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Zdjęcie małego jest urocze. Te rączki i boski uśmieszek.

Bardzo dobrze że nie pojechałaś. W taki tłum ludzi? Niech teściowa się sobą interesuje.
Cytat:
Dziewczyny ma info od Karozki
Trzymamy kciuki

Cytat:
O!
I jak było na spacerku?
Kiedyś mi koleżanka mówiła, żebym trzymała miesiąc w domu dziecko, bez wizyt i spacerów, ale wydaje mi się to lekką przesadą...
Jak tylko będzie można wyjść mam zamiar łazić z małym po dworze, jeździć do rodziców na świeże powietrze... Trzeba korzystać z lata.

A Perse czasem do nas zagląda? Widziałam parę razy chyba, ale dawno...
Spacer byl krótki, pol godziny, poszliśmy po obiad do moich rodzicow.. Fajna pogoda byla Mala grzecznie spala.

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON
Gratulacje!

Stokrotko dzieki za zyczenia.

Moja malwinka sie chyba ciemności boi. Po karmieniu położyliśmy do łóżeczka, chwila spokoju,
I ryk. Taki pisk nawet. Na rękach przy świetle sie uspokoiła, to znowu do łóżeczka. I zas to samo. Zostawiliśmy jej lampkę i spi grzecznie.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:59   #3466
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ Magdy SZYMON
Gratuluję!!!
Cytat:
Ale śliczna!!!
Cytat:
Zagląda do nas, czasami się odzywa

ok

Można. Przy nazwie wątku (w poczekalni) masz różne kolumny i m.in. "Odpowiedzi". Klikasz na liczbę, która się tam znajduje (np. 851) i wyskakuje Ci statystyka, kto ile się udziela w temacie

Faktycznie, dziękuję
Spojrzałam na godzinę i myślałam, że to data

Dziękujemy Szymonie za wiadomość
GRATULUJĘ Wam ogromnie!!! Fajnie, że udało Wam się jednak rodzić w domu Ucałuj serdecznie Magdę i Piotrusia Trzymajcie się cieplutko
Dobrze, że zagląda.
Cytat:
My już w domku

spotkaliśmy się z położną o której wcześniej pisałam, fantastyczna kobieta! zadbała tam o mnie jak się patrzy leżałam pod ktg z 40 minut, dzidziuś się wiercił jak nie wiem co i tętno miał zabójczo szybkie, nawet były jakieś stawiania się macicy ale ja tego nie czułam, rozmawiałyśmy sobie bardzo miło podczas tego ktg, jakbyśmy były przyjaciółkami i nie widziałyśmy się wiele lat a tak naprawdę po raz pierwszy z tą kobietą rozmawiałam
potem mnie zbadała i stwierdziła rozwarcie na luźny palec i że główka jest bardzo mocno przyciśnięta tam już do wyjścia i w każdej chwili coś może się zacząć, gdyby się nie zaczęło, to w czwartek mogę przyjechać już " do porodu" choć ona myśli, że wcześniej zacznie się coś dziać
później jeszcze raz oprowadziła nas po salach porodowych i dokładnie wszystko pokazała, sprzęty i jak po kolei wszystko przebiega, a na koniec dała mi swój prywatny nr tel i zawołała inne położne, pokazała im mnie i powiedziała, żeby mi się dobrze przyjrzały i że jestem "od niej"

acha i jeszcze mówiła, że mam spory brzuch i zmierzyła mi go od góry do dołu, zajrzała w jakąś tabelkę i powiedziała, że wg tego wychodzi dziecko ok 4 kg mam nadzieję, że to nieprawda

super wózeczek

ja mam zagładzoną ale przyznam się bez bicia, że z bzykanka ostatnio jakoś nic nie wychodzi

mam nadzieję, że szybko polepszy się sytuacja z karmieniem trzymam za Was kciuki
super, że jesteście już w domku

ojej Gratuluję serdecznie ! a jednak w domu się udało urodzić, super

śliczna

Ciekawe z tym mierzeniem brzuszka...
Ze mną położne nie rozmawiały, przychodziły tylko zerkać na ktg...

Zmykam spać, bo znów ziewam jak stary krokodyl. Jutro wieczorem zajrzę, bo muszę podjechać na przegląd i będę trochę u rodziców... Może z tatą podjedziemy po te kwiatki... Taką mam straszną ochotę.... Pewnie nie będzie chciał, a moje autko w serwisie będzie... Ech...

Dobrej nocki!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:

Spacer byl krótki, pol godziny, poszliśmy po obiad do moich rodzicow.. Fajna pogoda byla Mala grzecznie spala.
Na dobry początek i krótki spacerek dobry!
Stary 2012-05-27, 22:04   #3467
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ależ się dziś niektórym tż-om obrywa Ja na swojego nie mogę narzekać na szczęście, ale też nauczyliśmy się ze sobą prosto i szczerze rozmawiać. I czasem żartem mówię, jak ktoś się dziwi, że tak szybko wzięliśmy ślub, że znalazłam dobry egzemplarz, to go szybko brałam - parą zostaliśmy po 2 mies. znajomości, po 2 mies. związku się zaręczyliśmy, a ślub wzięliśmy 4,5 mies. po zaręczynach
No to egzemplarz musiał być rzeczywiście jedyny w swoim rodzaju Mój jeden kolega też był taki szybki, ale niestety skończyło się inaczej.

Moje dziecko dziś szaleje w brzuchu, mam wrażenie że chce już wyjść

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 22:05   #3468
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Zmykam spać, bo znów ziewam jak stary krokodyl. Jutro wieczorem zajrzę, bo muszę podjechać na przegląd i będę trochę u rodziców... Może z tatą podjedziemy po te kwiatki... Taką mam straszną ochotę.... Pewnie nie będzie chciał, a moje autko w serwisie będzie... Ech...
A czym się różni ziewanie starego krokodyla, od ziewania młodego krokodyla?

Ja mam dwie skrzynki posadzone. Co roku było ich 8 i w każdej po 4 pelargonie. W tym roku są dwie i w skrzynce są 2 pelargonie wiszące białe, 2 stojące różowe i jedna lobelia niebieska Mam ochotę na jeszcze jedną skrzynkę, bo jakoś tak pusto.

Idę chyba z psem na spacer, bo mój Książę śpi, a psu chyba się siusiu chce Później się ochlapię i kładę się spać.
Do jutra
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:07   #3469
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
A czym się różni ziewanie starego krokodyla, od ziewania młodego krokodyla?
Też miałam o to zapytać

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 22:08   #3470
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Na dobry początek i krótki spacerek dobry!
Dokladnie. A mnie jeszcze krocze boli i nie wygodnie sie chodzi przez nacięcie

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-27, 22:09   #3471
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Ktoś nam się tu przeterminował
Kto taki???? Ja mam jeszcze czas

Cytat:
Witam was serdecznie dzisiaj o 14.42 urodził się pomyślnie w domu nasz kochany synek Piotruś 3720 gram, 54 cm.
Super że się udało, gratulacje i równiez z niecierpliwościa czekam na szczegóły

Cytat:
My już w domku
Kurde, gdzie Wy macie takie szpitale i takie położne??? Nie pogrążajcie mnie bardziej tylko ja mieszkam na takim zadu..piu?
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:11   #3472
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Kto taki???? Ja mam jeszcze czas

Super że się udało, gratulacje i równiez z niecierpliwościa czekam na szczegóły

Kurde, gdzie Wy macie takie szpitale i takie położne??? Nie pogrążajcie mnie bardziej tylko ja mieszkam na takim zadu..piu?
Tak?? A do kiedy ?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Dokladnie. A mnie jeszcze krocze boli i nie wygodnie sie chodzi przez nacięcie
Nie strasz przerażonych

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 22:13   #3473
_Maya_
Zakorzenienie

dziewczyny zaraz zwariuję...
nie wiem o co chodzi, ale chyba Mała przy rozpychaniu się wali czymś w moje podwozie...kłuje mnie to potwornie, ale takimi falami :/ a do tego mam skurcze w łydkach - zaraz wykituję no i brzuch mnie bolał tak trochę jak na okres...chyba się wszystko przygotowuje
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:15   #3474
niunia32
Zakorzenienie

Tak piszecie otz.ja na meza narzekać nie moge. Co prawda nie dostałam nic na urodzenie małej, ale sie nie nastawialam na to i mi nie zależy na tym ale ładnie posprzatal dom na nasze przyjście i pomaga. Kochany mój

Pora sie myć.

Begie ciekawa jestem jak tam po ktg (chyba ze pisalas a ja nie doczytałam)

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-27, 22:19   #3475
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
dziewczyny zaraz zwariuję...
nie wiem o co chodzi, ale chyba Mała przy rozpychaniu się wali czymś w moje podwozie...kłuje mnie to potwornie, ale takimi falami :/ a do tego mam skurcze w łydkach - zaraz wykituję no i brzuch mnie bolał tak trochę jak na okres...chyba się wszystko przygotowuje
Mnie też tak czasem coś kłuje w podwozie...od wczoraj częściej. Myślę że urodzę jeszcze w maju...jakieś takie przeczucie mam że moje dziecię będzie jak mamusia majowym bliźniakiem

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Tak piszecie otz.ja na meza narzekać nie moge. Co prawda nie dostałam nic na urodzenie małej, ale sie nie nastawialam na to i mi nie zależy na tym ale ładnie posprzatal dom na nasze przyjście i pomaga. Kochany mój

Pora sie myć.

Begie ciekawa jestem jak tam po ktg (chyba ze pisalas a ja nie doczytałam)
Wiesz, w sumie to ja na mojego chyba dopiero w ciąży narzekam. Może to hormony dalej buzują. Wiecznie mi coś przeszkadza, ja nie mam na coś siły i nie robię tego, i potem tego od niego wymagam. Ach, paskudna czasem jestem, ale jak tu się nie wkurzyć jak on ma wszystko w czterech literach. Dziś też krzyczałam zresztą już pisałam. Wrzeszczałam że musi się sam domyślić, co trzeba zrobić,bo zaraz nam się dziecko urodzi i będziemy potrzebowali sprzątaczki i kucharki Czemu ja znowu się wkurzam

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 22:20   #3476
niunia32
Zakorzenienie

O begie doczytałam. A to mierzenie brzucha czym miałaś, bo mnie na ip kortyzolu miednicę i brzuch takimi szczypcami czy czymś

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-27, 22:23   #3477
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy każdej ciężarnej jakiś czas przed porodem obniża się brzuch?? Już mam schizy
No i czy dzidziuś jakiś czas przed porodem rusza się mniej??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 22:23   #3478
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też tak czasem coś kłuje w podwozie...od wczoraj częściej. Myślę że urodzę jeszcze w maju...jakieś takie przeczucie mam że moje dziecię będzie jak mamusia majowym bliźniakiem

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Wiesz, w sumie to ja na mojego chyba dopiero w ciąży narzekam. Może to hormony dalej buzują. Wiecznie mi coś przeszkadza, ja nie mam na coś siły i nie robię tego, i potem tego od niego wymagam. Ach, paskudna czasem jestem, ale jak tu się nie wkurzyć jak on ma wszystko w czterech literach. Dziś też krzyczałam zresztą już pisałam. Wrzeszczałam że musi się sam domyślić, co trzeba zrobić,bo zaraz nam się dziecko urodzi i będziemy potrzebowali sprzątaczki i kucharki Czemu ja znowu się wkurzam
To na pewno hormony.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-27, 22:27   #3479
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
To na pewno hormony.
No raczej tak. Pamiętam na początku ciąży kiedy jeszcze pracowałam ile ja rzeczy potrafiłam zrobić. Praca, obiad, sprzątanie...szok, a teraz wiecznie narzekam Wtedy też czasem narzekałam, ale teraz to jest masakra.

Uciekam. Dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-27, 22:27   #3480
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Czy każdej ciężarnej jakiś czas przed porodem obniża się brzuch?? Już mam schizy
No i czy dzidziuś jakiś czas przed porodem rusza się mniej??
Z tego co ja sie orientuje to brzuch sie obniża bo dziecko schodzi w dół.
Z ruchami to nie wiem. Ja jakos nie zauważyłam.

Dobranoc

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości