|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Gosiu
![]() Kasiu współczuję zapalenia pęcherza. Emilko farelka działa cuda W łązience było mega gorąco i mała tylko się rozglądała.Jeny, jaka jestem wymęczona po tym weekendzie. Było kilka osób zobaczyć małą a ona miała kaprys i chciała być tylko ze mną. U innych płakała. W związku z tym, byłam z nią non stop. Nawet jak spała to co chwila otwierała oczy i patrzyła czy ja jestem obok. Dopiero dziś jest lepiej, bo nikt nowy nas nie odwiedza i mąż też był. Mała znowu czuła się bezpiecznie. |
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
mój to szedł do każdego i wogóle mu to nie przeszkadzało a im więcej osób było tym był szczęśliwszy :P
każde dziecko jest inne jak widać
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka powinna byc szyjka macicy przed @? napuchnieta jakby, tzm miekka?
aaa jak mnie boli żoładek
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam was,
na grillu byliśmy, było bardzo przyjemnie. teraz sobie siedzimy każde ze swoim laptopem i oglądamy kabarety a potem obejrzymy jakiś film, więc i u nas sielanka ![]() a przeliczyłam ile kasy potrzebujemy na skończenie wyprawki i wychodzi nie całe 400zł. Więc ustaliliśmy że w przyszłym miesiącu dla maluszka nie kupujemy nic a za to... zafundujemy sobie nawzajem prezenty, TŻ naprawi sobie tłumika w aucie, bądź pomyśli o rowerze a ja... dostanę soczewki Jednak się dałam namówić
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To,że nie mam koleżanek.. noi czasem chcialabym chociaz z nim gdzies wyjsc na spacer itp. .... no ale on ciagle zmeczony.. wiec wczoraj dalam mu propozycje ,że chociaz co 2 tyg albo raz w miesiacu moglibysmy gdzies wyjsc.. przystał na moja propozycje ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... no i o to że czasem mogłby sie zmobilizować i coś mi pomóc... wiec stwierdzil ze jestem nie wyrozumiała bo on przecież pracuje i jest zmeczony i chce w weekend odpoczac wiec sie wscieklam i taka awanture zrobilam ze szok wczoraj... ale chyba poskutkowalo troszke bo dzis rano mialam sniadanie do lozka.. i obiad zrobil sam i stwierdzil ze obiady w weekend bedzie on robil....ciekawe jak to w praktyce wyjdzie... |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli wieki temu haha) tak bylo ze w sobote wszystkie sklepy otwarte do 13-14 a w niedziele zamkniete i ludzie jakos sobie radzili a teraz "panika" a to dlatego ze jestesmy przyzwyczajeni ze jak nam sie cos umysli to myk do sklepu i gra gitara. I to nie jest tak ze ja sobie wybieram prace w sklepie.....ide pracowac do sklepu/marketu bo nie mam innego wyjscia bo jak mam wybierac wolna niedziala albo miec co do gara wlozyc to wiadomo co wybiore. Ale jakby ustawowo byla niedziela wolna to w moim przypadku praca w sklepie nie byla by "kara". I owszem sa zawody z gory skazane na prace w swieta/niedziele itd ale tak bylo od zawsze a jednak sklep zawsze w niedziele nie byl otwarty. I wiecie co bede robic wszystko zeby pracowac od pon-pt i kiedys tam soboty bo niestety kupe lat pracowalam (sklep, hotel) i naprawde nieczesto mialam wolna niedziele nie mowiac o weekendzie i z Tztem widzialam sie raptem 3 godziny dziennie uffff no to se pogadalam hahaha a my wrocilismy o 20 do domu.....to byla fantastyczna niedziela ![]() a oto pare fotek
|
|
|
|
|
#4118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na szczęście (odpukać) pomógł ten antybiotyk od ginekologa. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Kotku, ale radosne dziecko ta Twoja Maja ![]() Strong, Nikita widzę że się wczoraj ze mną witałyście, a ja umknęłam Cześć wszystkim w poniedziałek |
|||
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też witam w poniedziałek z bólem głowy!!
![]() A jeszcze pogoda mnie dobija, bo tak leje od rana, że szok cała mokra byłam...
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Myseczki moje
Maleństwo, czujesz jak chalam Cię po głowie? Martynka, nooo to jakiś postęp ![]() Onyks, a no witałam Cię , witałam Kotek, widać że się córunia dobrze bawiła taka zadowolona na każdym zdjęciu
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
strong co to znaczy "chalam" ?
bo jak bicie, to nie bij, bo jeszcze bardziej będzie mnie boleć
|
|
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc wszystkim!
u mnie dzis temp spadla dzis do 36,5 wiec wyglada na to, ze kolejny cykl staran bezowocny. ![]() Cytat:
Wrecz ludzie powinni kibicowac takim mlodym i zaradnym parom a tu tylko zazdrosc ich zzera. Cytat:
dla Ciebie oraz TZ za te zgubione kilosy!!!jejuuu, ale wypas ![]() Cytat:
Cytat:
Ano witalam, i dzisiaj tez sie witam ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, dlatego pytam
![]() To możecie mnie w takim razie wszystkie chalać!
|
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopóki nie zobaczę tego postępu w praktyce to nie uwierze o klik![]() [perfectaA]707554[/perfectaA] ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Maleństwo może napij się kawy...mi ostatnio bardzo pomogła a przez 3 dni myślałam ,że sie wykończę tak mnei głowa bolała... |
|
|
|
|
#4126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Kawę to i tak chyba wypiję, bo śpię....
![]() Nikita a zaznaczasz gdzieś swoją temp.? czy nie? ![]() I nadal leje...
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, jesteś o jedno nowe słowo mądrzejsza
a wiesz co ? Mój storczyk jednego pąka dziś otworzył ![]() Nikita, a jak byłaś mierzyć te zakrzywienie to byłaś w PL u okulisty czy już w Czechach? nie przejmuj się spadkiem temp, poczekaj jeszcze
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Do @ zostalo jeszcze 5 dni, dzis dopiero 21 dzien cyklu. Moze @ przyjdze wczesniej? Tylko wtedy to juz bedzie jakis mikro cykl bo i tak juz mam 25 dniowe. Tak, zaznaczam w telefonie w aplikacji Ovuview Na razie dopoki nie mam tego dobrego termomentru to postanowilam nie robic tego na skarbie mamy. Do wczoraj temp ladnie wysoka, dzis rano spadek i teraz jeszcze doszlo plamienie oraz bole jak na @
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Kolega z pracy (z naprzeciwka) przyszedł dziś z jelitówką...jak mnie zarazi tym cholerstwem to
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. dopiero drugiego dnia spadku temp. dostaje @
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-05-28 o 08:30 |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nikita, dzieki za brawa. Ale ja i tak jestem trochę załamana tą dietą... nic mi te kg nie chcą spadać. Dziś znowu na + U mnie pogoda paskudna - szaro-bura...chyba będzie lało
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj w Czechach to mierzylam, ale to jezeli juz kiedys mialas podejcie do szkiel, to powinnas miec to samo zkrzywienie, poszukaj moze gdzies tego papieru ze tamtych szkiel. Bo a takim wypadku nie trzeba mierzyc tego na nowo.
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie narazie słońce...mam nadzieję ,że padac nie bedzie... ![]() [reebok_b]707554[/reebok_b] [perfectaA]707554[/perfectaA] Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-05-28 o 08:37 |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed @ zawsze plamie (tak 1-2 dni przed planowana @) ale tym razem jakos wybitnie wczesnie. I lewy jajnik kreci jak cholera.
Chyba Bika tez miala spadek tempki i plamienie przy szczesliwym cyklu. Cytat:
Zobaczymy jak bedzie. Tz jest taki kochany, widzial, ze bylam troche smutna ze spadku tej temp, mierze po przebudzieniu lezac w lozku i Tz mnie codziennie pytal ile jest. Dzisiaj spadla i Tz do mnie - moze zle zmierzylas, sproboj jeszcze raz. A potem jak przyjechalam do pracy do od razu sms od niego, czy wszystko OK bo wie, ze bylam troche smutna. Ech kochany jest!!! |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita, przeszło mi przez myśl że to nie musi być wcale plamienie na @
![]() nie znajdę tej kartki bo już raz szukałam a kompletnie nie pamiętam jakie to wtedy był, więc chyba będę musiała iść, tylko czy doktor na NFZ mi to zmierzy nie ma jakichś uniwersalnych tych soczewek?
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde od samego rańca kicham..
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też się czasami pyta jak tam temp. ![]() Także bez paniki zobaczysz jak to się rozwinie...spadek jeszcze nic nie oznacza Mnie dziś po prawej i lewej też coś ćmi...
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczesniej namierzyli 8.8 ale z tych szkiel, ktore ja chcialam 8.8 nie mieli wiec kupilam na chybil trafil 8.6 i jest OK.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

W łązience było mega gorąco i mała tylko się rozglądała.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

wiec wczoraj dalam mu propozycje ,że chociaz co 2 tyg albo raz w miesiacu moglibysmy gdzies wyjsc.. przystał na moja propozycje ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... no i o to że czasem mogłby sie zmobilizować i coś mi pomóc... wiec stwierdzil ze jestem nie wyrozumiała bo on przecież pracuje i jest zmeczony i chce w weekend odpoczac wiec sie wscieklam i taka awanture zrobilam ze szok wczoraj... ale chyba poskutkowalo troszke bo dzis rano mialam sniadanie do lozka.. i obiad zrobil sam i stwierdzil ze obiady w weekend bedzie on robil....ciekawe jak to w praktyce wyjdzie...
czyli wieki temu haha) tak bylo ze w sobote wszystkie sklepy otwarte do 13-14 a w niedziele zamkniete i ludzie jakos sobie radzili a teraz "panika" a to dlatego ze jestesmy przyzwyczajeni ze jak nam sie cos umysli to myk do sklepu i gra gitara.
i z Tztem widzialam sie raptem 3 godziny dziennie

chyba się wykończę 
cała mokra byłam...

bo jak bicie, to nie bij, bo jeszcze bardziej będzie mnie boleć