|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
Mi takie supełki robią się z jednego włosa
|
#2522 |
|
Przyczajenie
|
MorganLeFay:
No moze i mamy taka urode.. mnie sie wydaje że mi niestety nic nie urosły nic a nic ... ale nie mierzyłam ich Powiedzcie mi jak mierzycie wloski? macie jakies swoje pasemko czy jak? , Ja Stosuje aktualnie: Szampon z Rossmana z Kofeina VAX, SEBORADIN, WODA BRZOZOWA, Capivix forte - skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie i niewiem czy kupowac nastepne czy moge jakis inny suplement? do tego drożdże w tabletkach, Ale dziewczyny pisalyscie mi ze Picie pokrzywy i masaż głowy tez jest bardzo wazny ja niestety tego nie stosuje Poniewasz szczerze mowiac jesli chodzi o masaz - niewiem jak Pomyślałam sobie jeszcze jak tu kolezanka mi wskazała aby zadbac o swoja diete- szczerze mowiac uwielbiam slodycze , chipsy , - od czekolady to jestem poprostu uzależniona - sprobuje to wyeliminowac - juz zaczelam - ale mam zamiar sie przezucic na owoce , warzywa , moze tego potrzeba moim wlosom, Ja oprócz tego ze mi nie rosną to mi wypadaja aa pomyśleć ze jeszcze 2 miesiace temu mialam wlosy prawie do pasa... dobija mnie to ! Za kazdym razem jak o tym myśle jestem okropnie zła na sobie Już wiem lepiej nie eksperymentować i nie PRZEDABRZAĆ bo to najgorsze
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
aniela1991 głowę masujesz tak jak przy myciu włosów
mniej więcej. Moje włosy dostają masaż w czasie olejowania, przed myciem, w czasie mycia i w czasie wcierania Jantara Pokrzywą nie musisz się "katować", ja osobiście ją lubie
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-05-27 o 16:02 |
|
|
|
#2524 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też zaczne pić pokrzywę, Dziekuje Ci bardzo za rady!
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Chwila tu chwila tam, czasem przerywam jak mnie zaczną ręce boleć od trzymania ich tak wysoko
różnie. Nie wiem czy pomaga, bo moje włosy nie chcą rosnąć, ale coś pewnie tak. Olej trzymam od godziny w górę (najczęściej 3), ale nigdy na noc(próbowałam i zdecydowanie nie lubię). Nie ma sprawy
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(6 dekoloryzacji i 2 rozjaśniania...).Wodę brzozową stosujesz jako wcierkę? Tak jak dziewczyny pisały chodzi o zwykły masaż palcami jak przy myciu głowy. Możesz też kupić jakiś masażer lub szczotkę z naturalnego włosia. O piciu pokrzywy było powiedziane wiele dobrego, ale ja mam pokrzywofobię uciekam nawet jak widzę na obrazku...Na wypadanie mi pomogły suplementy ale trzeba brać zwykle parę miesięcy żeby był efekt. Spróbuj też olejowania - może np. Vatikę na skórę głowy? No i dieta to podstawa, oprócz warzyw, owoców dobrze jeść otręby, siemię lniane itp. Jeśli chodzi o mierzenie włosów - ja farbowałam trzy tyg. temu na kolor jak mój naturalny prawie i odrostów nie widać wogóle - tylko siwe włosy - więc takiego siwulca zmierzyłam
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jaki olej polecacie na porost?
Amla, Sesa, Kahdi czy jeszcze coś innego? ![]() Do tej pory miałam tylko Vatikę kokosową i migdałową i pomału rozglądam się za czymś nowym
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
chyba żaden olej nie wpływa na przyspieszenie porostu
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia pewnie, że pokażę
kolor już się trochę zmył, mam nadzieję, że nie zrobi się matowy i odrost nie będzie bardzo widoczny ![]() ![]() ![]() Czy to możliwe, że przez miesiąc włosy nic mi nie urosły w sumie to za tydzień wypada mierzenie, ale nie wytrzymałam i zmierzyłam dziś
|
#2531 |
|
Przyczajenie
|
Czy to możliwe, że prze
z miesiąc włosy nic mi nie urosły w sumie to za tydzień wypada mierzenie, ale nie wytrzymałam i zmierzyłam dziś [/QUOTE]mnie to juz nic nie zdziwi mi tez po miesiacu nie urosły nawet 0,1 milimetra jestem załamana !! NIGDY WIECEJ NIE WEJDE DO SALONU FRYZJERSKIEGO !! URAZ DO KOŃCA ŻYCIA :d ((((((((((((((((((((((a tak zmieniajac temat: to dziewczynki doszlam do wniosku - niewiem czy wszystkie tak myslicie ale moim zdaniem nie opłaca sie "podcinac końcówek" wcale to w niczym nie pomaga - to ze wlosy rosna szybciej - to 100% kit , a to ze sa odzywione? no niewiem ja podcielam i to sporo.. i co minal miesiac i znow mam juz rozdwojone koncowki - fakt w przeciagu miesiaca prostowalam 2 razy ..., - wlosy mam cienkie i dlatego bardzo podatne na rozdwojenia czyli reasumujac moje sciecie nic nie dało.. A przypominajac sobie moje dlugie wloski to mimo ze mialam rozdwojone koncowki , ale gdy wloski wymylam podprostowalam i dalam jedwabiu na koncowki to wygladaly pieknie , jedwab idealnie dziala na koncowki. Może ścięcie było by przydatne dla osoby ktora calkowicie wyrzekła sie wszelkich prostownic suszarek itp.. a najwiekszym nieszczesciem tego wszystkiego jest to ze gdy moje juz krotkie wlosy juz od nowa sa rozdwojone i odpadaja koncowki to ja chyba nigdy nie powroce do mojej wczesniejszczej dlugosci.. A te Panie fryzjerki to by trzebabylo chyba uswiadomic w oczywistej sprawie Ściąć to jest kilka sekund- tylko szkoda że już nie rosną tak szybko.. DRAMAT ! (((((((((((((
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() mam problem z włosami taki, że byłam na radykalnej diecie i rozjaśniałam włosy mocno i przez to mnóstwo ich powypadało potrzebuję silnego i naprawdę skutecznego środka, który pomoże odrosnąć tym biednym włosom, żeby było ich więcej, chodzi mi o środek, który nie tyle co przyśpieszy porost włosów, ale będzie stymulował nieaktywne cebulki do włosów, które wiem, że są ale nie produkują włosówps. nie rozjaśniam już włosów, trzymam zdrową dietę, włosy w o wiele lepszej kondycji tylko jest ich mało. o wiele mniej niż jakiś czas temu pomocy ! |
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
A ja Wam powiem, że moje kłaki są "poplątane"
. One wrecz kochaja drastyczną chemię! W sobotę zrobiłam im porządną kąpiel rozjasniajaca, potem pasemka rozjasniłam do rudości /bardzo szybko mi sie rozjasniają/, następnie po zmyciu połozyłam trwały krem koloryzujący garniera jasny kasztan. Włosów zrobiło sie bardzo dużo, są miesiste, nie pusza się i zaczęły sie znowu kręcić )))) Co prawda ten kasztan mi nie przyjął się-widocznie w tym samym dniu po rozjasnianiu nie złapał, ale mam dużo jasniejsze i już niemal rude ))))) Skaszaniłam tylko jedno pasmo z tyłu, bo za duże wzięłam, ale jak nałożę za jakiś czas swój korzenny brąz powinno być super![]() I bądź tu człowieku mądry . Pielęgnujesz je, odżywiasz, dbasz , a one sianowate i brzydkie, a jak chemia potraktujesz to nagle pięknieją )))
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
A ja ostatnio zmieniłam "dietę" moich włosów i karmię je Alterrą z kofeiną, Bingo mleczną z elastyną, a na deser - Joanną b/s z makiem i bawełną. I... jakoś mam wrażenie, że mi strasznie dużo włosów wypada
Czarnaaa, moje włoski też zawsze super wyglądają po farbie, a jak się spiera, to zamieniają się w mdłe pierze A jaką robiłaś kąpiel rozjaśniającą?
Cel nr 1 - osiągnięty ![]() Cel nr 2 - osiągnę latem ![]() 2A Edytowane przez greige Czas edycji: 2012-05-28 o 08:11 |
|
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Teraz mam takie. Jeszcze na końcach rozjasnianych jest nie tak, bo nie nałozyłam maski tylko na szybko odzywkę. Po masce teraz jest super. No i te ciemne w rzeczywistości są dużo jasniejsze niz na zdjęciu. Na to chce połozyc jeszcze farbe korzenny brąz, aby były jasniejsze refleksy tylko.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2012-05-28 o 08:31 |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
ja używałam i używam. nie lubię go za bardzo bo w porównaniu do jantara to pikuś. Obciąża włosy ( daję na mokre o umyciu ), porost jako taki ( bardziej myślę, że to drożdże i cp i humavit ) i ogólnie jakoś szału nie ma. Uzywam bo nie ma nigdzie Jantaru a coś wcierać muszę.
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
meeedzik piękny kolorek!
![]() Na pewno coś urosły
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Od jakiegoś czasu używam odzywkę Jantar. Niestety po nałożeniu jej na skórę głowy po godzinie czasu kręci mi się w głowie lub pojawiają się zawroty. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Jest nawet specjalny Khadi stymulujący wzrost włosów, dziewczyny też nieraz pisały, że po niektórych miały lepszy porost więc wydaje mi się, że niektóre mogą mieć jednak pod tym względem lepsze właściwości od innych
![]() Rycynowy dodaję do maseczek, ale szukam jeszcze czegoś dodatkowo pielęgnującego do takiego typowego olejowania
Edytowane przez charlotte89 Czas edycji: 2012-05-28 o 10:10 |
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że oleje też na porost są dobre, w olejowaniu jestem laikiem
|
|
|
|
#2542 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ewentualnie niedokładnie spłukana odżywka. Kokosa używałaś? Mi właśnie takie gule na głowie robił :/ |
|||
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia dziękuję
oficjalne mierzenie w sobotę, mam nadzieję, że choć 0,5cm będzie
|
#2544 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłam świadoma
mea culpa
|
|
|
|
#2547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak skończę Seboravit, chyba na Jantara się przerzucę jak kiedyś Kurczę chcę dojść już z długością moich włosów do stanika : ( Niewiele mi brakuje ale cieniowanie zrobiło swoje i wydają się dwa razy krótsze... Już nigdy więcej cieniowania. |
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jak wybieracie pasemko włosów do pomiarów kontrolnych ? mierzycie metrem ? bo jakoś nie umiem sobie z tym poradzić przy pocieniowanych włosach.
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam cieniowane i mierzę te najdłuższe pasemko, tj. przy szyi
Mierzę miarką krawiecką
|
#2550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

-47-48-49-50 
mnie sie wydaje że mi niestety nic nie urosły nic a nic ... ale nie mierzyłam ich
mniej więcej. Moje włosy dostają masaż w czasie olejowania, przed myciem, w czasie mycia i w czasie wcierania Jantara
Pokrzywą nie musisz się "katować", ja osobiście ją lubie
cel: do dooopy

(6 dekoloryzacji i 2 rozjaśniania...).
uciekam nawet jak widzę na obrazku...

i odrost nie będzie bardzo widoczny 

. Pielęgnujesz je, odżywiasz, dbasz , a one sianowate i brzydkie, a jak chemia potraktujesz to nagle pięknieją

oficjalne mierzenie w sobotę, mam nadzieję, że choć 0,5cm będzie
mea culpa