Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 14:36   #2521
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII

Mi takie supełki robią się z jednego włosa

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 15:16   #2522
aniela1991
Przyczajenie

MorganLeFay:
No moze i mamy taka urode.. mnie sie wydaje że mi niestety nic nie urosły nic a nic ... ale nie mierzyłam ich
Powiedzcie mi jak mierzycie wloski? macie jakies swoje pasemko czy jak? ,
Ja Stosuje aktualnie: Szampon z Rossmana z Kofeina VAX, SEBORADIN, WODA BRZOZOWA, Capivix forte - skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie i niewiem czy kupowac nastepne czy moge jakis inny suplement? do tego drożdże w tabletkach,
Ale dziewczyny pisalyscie mi ze Picie pokrzywy i masaż głowy tez jest bardzo wazny ja niestety tego nie stosuje
Poniewasz szczerze mowiac jesli chodzi o masaz - niewiem jak
Pomyślałam sobie jeszcze jak tu kolezanka mi wskazała aby zadbac o swoja diete- szczerze mowiac uwielbiam slodycze , chipsy , - od czekolady to jestem poprostu uzależniona - sprobuje to wyeliminowac - juz zaczelam - ale mam zamiar sie przezucic na owoce , warzywa , moze tego potrzeba moim wlosom,
Ja oprócz tego ze mi nie rosną to mi wypadaja

aa pomyśleć ze jeszcze 2 miesiace temu mialam wlosy prawie do pasa...
dobija mnie to ! Za kazdym razem jak o tym myśle jestem okropnie zła na sobie
Już wiem lepiej nie eksperymentować i nie PRZEDABRZAĆ bo to najgorsze
aniela1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 16:00   #2523
WarOfWorlds
Zadomowienie

aniela1991 głowę masujesz tak jak przy myciu włosów mniej więcej. Moje włosy dostają masaż w czasie olejowania, przed myciem, w czasie mycia i w czasie wcierania Jantara Pokrzywą nie musisz się "katować", ja osobiście ją lubie dieta to podstawa. Na studiach się nabawiłam niedoborów, uzupełniam drożdżami i walczę teraz ze złymi przyzwyczajeniami (rzuciłam mięso). Ze słodyczy nie musisz rezygnować, ale zawsze warto ograniczyć

ZUZKA

Edytowane przez WarOfWorlds
Czas edycji: 2012-05-27 o 16:02
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:57   #2524
aniela1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
aniela1991 głowę masujesz tak jak przy myciu włosów mniej więcej. Moje włosy dostają masaż w czasie olejowania, przed myciem, w czasie mycia i w czasie wcierania Jantara Pokrzywą nie musisz się "katować", ja osobiście ją lubie dieta to podstawa. Na studiach się nabawiłam niedoborów, uzupełniam drożdżami i walczę teraz ze złymi przyzwyczajeniami (rzuciłam mięso). Ze słodyczy nie musisz rezygnować, ale zawsze warto ograniczyć
a powiedz mi ile około trwa twój masaż głowy? aa przy olejowaniu czego używasz dokladnie? i przez jaki czas trzymasz na glowce oleje?
Ja też zaczne pić pokrzywę, Dziekuje Ci bardzo za rady!
Stary 2012-05-27, 19:27   #2525
WarOfWorlds
Zadomowienie

Chwila tu chwila tam, czasem przerywam jak mnie zaczną ręce boleć od trzymania ich tak wysoko różnie. Nie wiem czy pomaga, bo moje włosy nie chcą rosnąć, ale coś pewnie tak. Olej trzymam od godziny w górę (najczęściej 3), ale nigdy na noc(próbowałam i zdecydowanie nie lubię). Nie ma sprawy

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:22   #2526
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez aniela1991 Pokaż wiadomość
MorganLeFay:
No moze i mamy taka urode.. mnie sie wydaje że mi niestety nic nie urosły nic a nic ... ale nie mierzyłam ich
Powiedzcie mi jak mierzycie wloski? macie jakies swoje pasemko czy jak? ,
Ja Stosuje aktualnie: Szampon z Rossmana z Kofeina VAX, SEBORADIN, WODA BRZOZOWA, Capivix forte - skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie i niewiem czy kupowac nastepne czy moge jakis inny suplement? do tego drożdże w tabletkach,
Ale dziewczyny pisalyscie mi ze Picie pokrzywy i masaż głowy tez jest bardzo wazny ja niestety tego nie stosuje
Poniewasz szczerze mowiac jesli chodzi o masaz - niewiem jak
Pomyślałam sobie jeszcze jak tu kolezanka mi wskazała aby zadbac o swoja diete- szczerze mowiac uwielbiam slodycze , chipsy , - od czekolady to jestem poprostu uzależniona - sprobuje to wyeliminowac - juz zaczelam - ale mam zamiar sie przezucic na owoce , warzywa , moze tego potrzeba moim wlosom,
Ja oprócz tego ze mi nie rosną to mi wypadaja

aa pomyśleć ze jeszcze 2 miesiace temu mialam wlosy prawie do pasa...
dobija mnie to ! Za kazdym razem jak o tym myśle jestem okropnie zła na sobie
Już wiem lepiej nie eksperymentować i nie PRZEDABRZAĆ bo to najgorsze
Witaj w klubie - ja też dwa miesiące temu miałam włosy do pasa, a teraz są do połowy łopatek (6 dekoloryzacji i 2 rozjaśniania...).
Wodę brzozową stosujesz jako wcierkę? Tak jak dziewczyny pisały chodzi o zwykły masaż palcami jak przy myciu głowy. Możesz też kupić jakiś masażer lub szczotkę z naturalnego włosia.
O piciu pokrzywy było powiedziane wiele dobrego, ale ja mam pokrzywofobię uciekam nawet jak widzę na obrazku...
Na wypadanie mi pomogły suplementy ale trzeba brać zwykle parę miesięcy żeby był efekt. Spróbuj też olejowania - może np. Vatikę na skórę głowy? No i dieta to podstawa, oprócz warzyw, owoców dobrze jeść otręby, siemię lniane itp.
Jeśli chodzi o mierzenie włosów - ja farbowałam trzy tyg. temu na kolor jak mój naturalny prawie i odrostów nie widać wogóle - tylko siwe włosy - więc takiego siwulca zmierzyłam
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:46   #2527
charlotte89
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jaki olej polecacie na porost?
Amla, Sesa, Kahdi czy jeszcze coś innego?
Do tej pory miałam tylko Vatikę kokosową i migdałową i pomału rozglądam się za czymś nowym
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:57   #2528
visionAM
Zakorzenienie

chyba żaden olej nie wpływa na przyspieszenie porostu
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:59   #2529
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jaki olej polecacie na porost?
Amla, Sesa, Kahdi czy jeszcze coś innego?
Do tej pory miałam tylko Vatikę kokosową i migdałową i pomału rozglądam się za czymś nowym
Olejek rycynowy

Stary 2012-05-27, 22:06   #2530
meeedzik
Zakorzenienie

Ewcia pewnie, że pokażę kolor już się trochę zmył, mam nadzieję, że nie zrobi się matowy i odrost nie będzie bardzo widoczny

Czy to możliwe, że przez miesiąc włosy nic mi nie urosły załamałam się po mierzeniu w sumie to za tydzień wypada mierzenie, ale nie wytrzymałam i zmierzyłam dziś
Stary 2012-05-27, 22:24   #2531
aniela1991
Przyczajenie

Czy to możliwe, że przez miesiąc włosy nic mi nie urosły załamałam się po mierzeniu w sumie to za tydzień wypada mierzenie, ale nie wytrzymałam i zmierzyłam dziś [/QUOTE]

mnie to juz nic nie zdziwi mi tez po miesiacu nie urosły nawet 0,1 milimetra jestem załamana !!
NIGDY WIECEJ NIE WEJDE DO SALONU FRYZJERSKIEGO !!
URAZ DO KOŃCA ŻYCIA :d ((((((((((((((((((((((

a tak zmieniajac temat: to dziewczynki doszlam do wniosku - niewiem czy wszystkie tak myslicie ale moim zdaniem nie opłaca sie "podcinac końcówek" wcale to w niczym nie pomaga - to ze wlosy rosna szybciej - to 100% kit , a to ze sa odzywione? no niewiem ja podcielam i to sporo.. i co minal miesiac i znow mam juz rozdwojone koncowki - fakt w przeciagu miesiaca prostowalam 2 razy ..., - wlosy mam cienkie i dlatego bardzo podatne na rozdwojenia czyli reasumujac moje sciecie nic nie dało..
A przypominajac sobie moje dlugie wloski to mimo ze mialam rozdwojone koncowki , ale gdy wloski wymylam podprostowalam i dalam jedwabiu na koncowki to wygladaly pieknie , jedwab idealnie dziala na koncowki.
Może ścięcie było by przydatne dla osoby ktora calkowicie wyrzekła sie wszelkich prostownic suszarek itp..
a najwiekszym nieszczesciem tego wszystkiego jest to ze gdy moje juz krotkie wlosy juz od nowa sa rozdwojone i odpadaja koncowki to ja chyba nigdy nie powroce do mojej wczesniejszczej dlugosci..
A te Panie fryzjerki to by trzebabylo chyba uswiadomic w oczywistej sprawie Ściąć to jest kilka sekund- tylko szkoda że już nie rosną tak szybko..
DRAMAT ! (((((((((((((
Stary 2012-05-27, 22:26   #2532
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
mam problem z włosami taki, że byłam na radykalnej diecie i rozjaśniałam włosy mocno i przez to mnóstwo ich powypadało potrzebuję silnego i naprawdę skutecznego środka, który pomoże odrosnąć tym biednym włosom, żeby było ich więcej, chodzi mi o środek, który nie tyle co przyśpieszy porost włosów, ale będzie stymulował nieaktywne cebulki do włosów, które wiem, że są ale nie produkują włosów
ps. nie rozjaśniam już włosów, trzymam zdrową dietę, włosy w o wiele lepszej kondycji tylko jest ich mało. o wiele mniej niż jakiś czas temu
pomocy !
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:05   #2533
czarnaaa33
Raczkowanie

A ja Wam powiem, że moje kłaki są "poplątane". One wrecz kochaja drastyczną chemię! W sobotę zrobiłam im porządną kąpiel rozjasniajaca, potem pasemka rozjasniłam do rudości /bardzo szybko mi sie rozjasniają/, następnie po zmyciu połozyłam trwały krem koloryzujący garniera jasny kasztan. Włosów zrobiło sie bardzo dużo, są miesiste, nie pusza się i zaczęły sie znowu kręcić)))) Co prawda ten kasztan mi nie przyjął się-widocznie w tym samym dniu po rozjasnianiu nie złapał, ale mam dużo jasniejsze i już niemal rude))))) Skaszaniłam tylko jedno pasmo z tyłu, bo za duże wzięłam, ale jak nałożę za jakiś czas swój korzenny brąz powinno być super

I bądź tu człowieku mądry. Pielęgnujesz je, odżywiasz, dbasz , a one sianowate i brzydkie, a jak chemia potraktujesz to nagle pięknieją)))
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:09   #2534
greige
Raczkowanie

A ja ostatnio zmieniłam "dietę" moich włosów i karmię je Alterrą z kofeiną, Bingo mleczną z elastyną, a na deser - Joanną b/s z makiem i bawełną. I... jakoś mam wrażenie, że mi strasznie dużo włosów wypada Wcześniej wypadało ich mniej. Poza tym robią mi się takie dziwne strupki na głowie. Nie z krwi, tylko jakby z surowicy, nie wiem, jak to opisać, w każdym razie nieraz od różnych kosmetyków mi się tak działo. Myślę, że tego typu podrażnienia najlepiej załagodzi olej, którego ostatnio mniej używam z braku czasu. W każdym razie mam takie wrażenie, że to przez tę Alterrę takie przeboje na skórze mojej głowy. Jak sądzicie? I co na to poradzić?

Czarnaaa, moje włoski też zawsze super wyglądają po farbie, a jak się spiera, to zamieniają się w mdłe pierze A jaką robiłaś kąpiel rozjaśniającą?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A

Edytowane przez greige
Czas edycji: 2012-05-28 o 08:11
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:30   #2535
czarnaaa33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zmieniłam "dietę" moich włosów i karmię je Alterrą z kofeiną, Bingo mleczną z elastyną, a na deser - Joanną b/s z makiem i bawełną. I... jakoś mam wrażenie, że mi strasznie dużo włosów wypada Wcześniej wypadało ich mniej. Poza tym robią mi się takie dziwne strupki na głowie. Nie z krwi, tylko jakby z surowicy, nie wiem, jak to opisać, w każdym razie nieraz od różnych kosmetyków mi się tak działo. Myślę, że tego typu podrażnienia najlepiej załagodzi olej, którego ostatnio mniej używam z braku czasu. W każdym razie mam takie wrażenie, że to przez tę Alterrę takie przeboje na skórze mojej głowy. Jak sądzicie? I co na to poradzić?

Czarnaaa, moje włoski też zawsze super wyglądają po farbie, a jak się spiera, to zamieniają się w mdłe pierze A jaką robiłaś kąpiel rozjaśniającą?
Do miseczki wsypałam około 2 łyżek rozjasniacza /ja używam taki w saszetkach profesjonalny z cece/, emulsja utleniajaca, szampon alterry, łyzka odżywki miodowej kallosa i tym myłam masujac cały czas z 10 minut.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Teraz mam takie. Jeszcze na końcach rozjasnianych jest nie tak, bo nie nałozyłam maski tylko na szybko odzywkę. Po masce teraz jest super. No i te ciemne w rzeczywistości są dużo jasniejsze niz na zdjęciu. Na to chce połozyc jeszcze farbe korzenny brąz, aby były jasniejsze refleksy tylko.

Edytowane przez czarnaaa33
Czas edycji: 2012-05-28 o 08:31
Stary 2012-05-28, 08:41   #2536
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez Tasiax Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy było już o Seboravicie, ale właśnie ostatnio go zakupiłam, więc może któraś z Was go używała i zauważyła szybszy porost? W KWC niestety jest niewiele recenzji o tej wcierce, więc może ktoś ją już wypróbował?
ja używałam i używam. nie lubię go za bardzo bo w porównaniu do jantara to pikuś. Obciąża włosy ( daję na mokre o umyciu ), porost jako taki ( bardziej myślę, że to drożdże i cp i humavit ) i ogólnie jakoś szału nie ma. Uzywam bo nie ma nigdzie Jantaru a coś wcierać muszę.
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:41   #2537
ewcia1807
Zakorzenienie

meeedzik piękny kolorek!

Na pewno coś urosły Chociaż troszeczkę, ale coś

Stary 2012-05-28, 08:42   #2538
czarnaaa33
Raczkowanie

DSC00575-crop.jpg
Stary 2012-05-28, 08:56   #2539
kasiaczek141
Rozeznanie

Witajcie

Od jakiegoś czasu używam odzywkę Jantar. Niestety po nałożeniu jej na skórę głowy po godzinie czasu kręci mi się w głowie lub pojawiają się zawroty. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...
kasiaczek141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:09   #2540
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jest nawet specjalny Khadi stymulujący wzrost włosów, dziewczyny też nieraz pisały, że po niektórych miały lepszy porost więc wydaje mi się, że niektóre mogą mieć jednak pod tym względem lepsze właściwości od innych

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Olejek rycynowy
Rycynowy dodaję do maseczek, ale szukam jeszcze czegoś dodatkowo pielęgnującego do takiego typowego olejowania

Edytowane przez charlotte89
Czas edycji: 2012-05-28 o 10:10
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:36   #2541
visionAM
Zakorzenienie

Nawet nie wiedziałam, że oleje też na porost są dobre, w olejowaniu jestem laikiem
Stary 2012-05-28, 11:19   #2542
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez aniela1991 Pokaż wiadomość
A przypominajac sobie moje dlugie wloski to mimo ze mialam rozdwojone koncowki , ale gdy wloski wymylam podprostowalam i dalam jedwabiu na koncowki to wygladaly pieknie , jedwab idealnie dziala na koncowki.
Jaki jedwab? Biosilk?

Cytat:
Może ścięcie było by przydatne dla osoby ktora calkowicie wyrzekła sie wszelkich prostownic suszarek itp..
a najwiekszym nieszczesciem tego wszystkiego jest to ze gdy moje juz krotkie wlosy juz od nowa sa rozdwojone i odpadaja koncowki to ja chyba nigdy nie powroce do mojej wczesniejszczej dlugosci..
Może za mało zostały ścięte...niestety nie wystarczy pozbyć się tylko rozdwojonych końcówek, trzeba podciąć włosy wyżej...inaczej rozdwojenie będzie "szło" wyżej

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Poza tym robią mi się takie dziwne strupki na głowie. Nie z krwi, tylko jakby z surowicy, nie wiem, jak to opisać, w każdym razie nieraz od różnych kosmetyków mi się tak działo. Myślę, że tego typu podrażnienia najlepiej załagodzi olej, którego ostatnio mniej używam z braku czasu. W każdym razie mam takie wrażenie, że to przez tę Alterrę takie przeboje na skórze mojej głowy. Jak sądzicie? I co na to poradzić?
Może przez alkohol? Odstaw Alterrę. Nawilżaj skalp, wymocz włosy i głowę w płukance z siemienia lnianego.
Ewentualnie niedokładnie spłukana odżywka.
Kokosa używałaś? Mi właśnie takie gule na głowie robił :/

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 11:48   #2543
meeedzik
Zakorzenienie

Ewcia dziękuję oficjalne mierzenie w sobotę, mam nadzieję, że choć 0,5cm będzie
Stary 2012-05-28, 12:44   #2544
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Ewcia dziękuję oficjalne mierzenie w sobotę, mam nadzieję, że choć 0,5cm będzie
Zapomniałam, świetny kolor jeśli taki masz naturalny to zazdroszczę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:36   #2545
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ależ co ty mówisz
Amla, sesa, khadi, heenara, vatika i wszelkie inne ziołowe indyjskie, łopianowy, rycynowy - wszystkie mogą przyśpieszyć porost
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:35   #2546
visionAM
Zakorzenienie

nie byłam świadoma mea culpa
Stary 2012-05-28, 16:44   #2547
Tasiax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlilkaCQE Pokaż wiadomość
ja używałam i używam. nie lubię go za bardzo bo w porównaniu do jantara to pikuś. Obciąża włosy ( daję na mokre o umyciu ), porost jako taki ( bardziej myślę, że to drożdże i cp i humavit ) i ogólnie jakoś szału nie ma. Uzywam bo nie ma nigdzie Jantaru a coś wcierać muszę.
Dzięki Jak skończę Seboravit, chyba na Jantara się przerzucę jak kiedyś
Kurczę chcę dojść już z długością moich włosów do stanika : ( Niewiele mi brakuje ale cieniowanie zrobiło swoje i wydają się dwa razy krótsze... Już nigdy więcej cieniowania.

K.
Tasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:26   #2548
Frona24
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jak wybieracie pasemko włosów do pomiarów kontrolnych ? mierzycie metrem ? bo jakoś nie umiem sobie z tym poradzić przy pocieniowanych włosach.
Frona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:30   #2549
ewcia1807
Zakorzenienie

Ja też mam cieniowane i mierzę te najdłuższe pasemko, tj. przy szyi Mierzę miarką krawiecką

Stary 2012-05-28, 20:34   #2550
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Może przez alkohol? Odstaw Alterrę. Nawilżaj skalp, wymocz włosy i głowę w płukance z siemienia lnianego.
Ewentualnie niedokładnie spłukana odżywka.
Kokosa używałaś? Mi właśnie takie gule na głowie robił :/
Myślę, że to może być od tej Alterry niestety, bo najbardziej odczułam wszystko, jak kiedyś umyłam włosy i - nie mając czasu na maskę - użyłam tylko odżywki b/s. Siemienia lnianego nie mam na stanie, ale wysmaruję się olejem lnianym, razem ze skalpem

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości