Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 16:09   #1111
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Za mną chodzi krwisty stek wołowy albo carpaccio wołowe
Ale jem wysmażone bardziej i carpaccio też tylko skubnę od mojego J, nie ryzykuję z surowizną.
Za to moja koleżanka to w ciąży je i tatar, i krwiste mięsa, i carpaccio, i sushi. I nie przemówisz jej, że nie powinna...

Dopadł mnie leń i poszłabym spać...Zaraz chyba utnę małą drzemkę

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Mnie się podobają kołyski, ale chyba bym nie używała. Chyba bardziej jestem nastawiona na takie bujaczki, moja koleżanka miała dla synka i wiem, że on uwielbiał w nim leżeć i zawsze stopą można było bujać
no wlasnie bujaczek mam, ale tez zaczelismy uzywac jak mial maly skonczone 2 miesiace i tez nie za dlugo na poczatku bo plaskie to zupelnie nie jest jednak, a kolyska to po to zeby w dzien maly spal obok mnie z koleczkami zebym mogla latwo transportowac np do toalety
no wiem jeszcze zobacze

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:09   #1112
Mojitooo
Zadomowienie

Kupiłam dziś w Lidlu brzoskwinie, ale oczywiście z importu i trochę bez smaku...

Widziałam u mnie body z długim rękawem, po 2szt pakowane 14,99. Duuużo ich było i legginsy ciążowe, ale jakoś nie jestem przekonana do nich, one takie trochę rajstopowe były.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:12   #1113
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Dopadł mnie leń i poszłabym spać...Zaraz chyba utnę małą drzemkę
mnie też muli
ale już poczekam do 17-ej z obiadem na P
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:13   #1114
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Jezu....illeee???? 30tys? o mamo.... to ja biorę teraz skromny cywilny, chcemy później zrobić większe wesele....ale chyba się zastanowię Bo człowiek się stara, żeby wszystkim dogodzić, żeby smakowało, żeby się podobało a ludzie są różni i i tak połowa pojedzie po nas że kiecka nie ta, ze bukiet brzydki a pan młody miał za krótkie włosy:/
Chciałabym kiedyś kościelny, ale wiem że za te pieniądze można by zrobić tyle innych rzeczy.....

hehe nooo różnie to bywa
30 tys to faktycznie bardzooooo duzo! my mielismy ponad 100osob (2 lata temu) i napewno zamknelismy w 20tys jak nie 17tys. ale teraz ciezko powiedziec bo duzo czasu minelo a jak mam byc szczera to nie liczylismy tak nawet ile kosztowalo...
Stary 2012-05-28, 16:14   #1115
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Mm, też bym zjadła taki stek medium co najmniej...
I krewetki z czosnkiem i pietruszką, a tu podobno owoców morza też nie wolno. Nie wiecie przypadkiem, czy to dotyczy tylko sushi i surowej wersji, czy ogólnie?
Stary 2012-05-28, 16:16   #1116
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no wlasnie bujaczek mam, ale tez zaczelismy uzywac jak mial maly skonczone 2 miesiace i tez nie za dlugo na poczatku bo plaskie to zupelnie nie jest jednak, a kolyska to po to zeby w dzien maly spal obok mnie z koleczkami zebym mogla latwo transportowac np do toalety
no wiem jeszcze zobacze
No ja na początku chciałam łożeczko Stokke, bo one jest śliczne i jeszcze z kółkami. Ale kosztuje 3tys i stwierdziłam, że nie będę przesadzać. Kupię zwykłe łożeczko, wolę więcej na wózek wydać, a łożeczko to szybko się wymieni i nie będzie mi żal wydanych pieniędzy.

Z tymi kołkami to jest dobra myśl, też może coś znajdę dodatkowego. Chociaż ja niedoświadzona, może jak mi uśnie wswoim pokoiku to będze spało, a ja nie będę co chwilę biegać i sprawdzać. Nie mam pojęcia jak to jest

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Mm, też bym zjadła taki stek medium co najmniej...
I krewetki z czosnkiem i pietruszką, a tu podobno owoców morza też nie wolno. Nie wiecie przypadkiem, czy to dotyczy tylko sushi i surowej wersji, czy ogólnie?
Z tego co wiem, to każdej postaci W owocach morza może być stężenie niefajnych substancji, szkodliwych dla płodu, dlatego niby odradza się je jeść.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2012-05-28, 16:17   #1117
Dojotka1987
Zakorzenienie

jak to mozliwe ze nie bylo mnie 3h a do nadrobienia mam 5 stron???
Stary 2012-05-28, 16:19   #1118
emylka86
Zakorzenienie

te legginsy fajne, kupiłam i mi pasują

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:29   #1119
neseczka
Raczkowanie

co do owoców morza to można jeść ale muszą być poddane obróbce termicznej (listeroza itd), Sushi niestety odpada z powyższego względu
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:34   #1120
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia ? Bo ja się wykończę chyba...
kup sobie litrowa maslanke jak nie lubisz naturalnej to np truskawkowa i wypil cala przed snem mozesz poprawic kiwi i rano nie bedziesz miala zadnych problemow ja kilka lat temu mialam bardzooo duze problemy ze zaparciem (zaczelam pracowac na noc i moj organizm sie poglubil) naprawde, litr maslanki przed snem dziala)
Stary 2012-05-28, 16:37   #1121
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
co do owoców morza to można jeść ale muszą być poddane obróbce termicznej (listeroza itd), Sushi niestety odpada z powyższego względu
Hmm to ja czytalam, że nie można wcale owoców morza, że są niewskazane w ciąży.

"
Małże, ostrygi i inne owoce morza są zwykle bardzo zanieczyszczone, dlatego bezpieczniej wyłączyć je z ciążowej diety. Jeśli mimo wszystko skusisz się na morski przysmak, pamiętaj, aby pod żadnym pozorem nie jeść ryb surowych ani wędzonych."

wiem, że duże ryby mogą potecjalnie zawierać dużą ilość rtęci, a o owocac morza też właśnie czytałam, ale nie pamiętam co to za substancja tam jest szkodliwa.

Różnie piszą i nie wiem co brać do siebie.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
kup sobie litrowa maslanke jak nie lubisz naturalnej to np truskawkowa i wypil cala przed snem mozesz poprawic kiwi i rano nie bedziesz miala zadnych problemow ja kilka lat temu mialam bardzooo duze problemy ze zaparciem (zaczelam pracowac na noc i moj organizm sie poglubil) naprawde, litr maslanki przed snem dziala)

Przed snem dziś dopiję resztę tej maślanki, bo ja to już jestem załamana powoli...
Stary 2012-05-28, 16:37   #1122
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Ale sushi z wedzonej ryby czy z pieczonej lub chociażby z paluszkiem krabowym mozna
Ja juz o wedzonym łososiu nie czytam, mi lekarz pozwolił, rybka jest zdrowa i nawet wczoraj jadlam

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-05-28 o 16:38
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:39   #1123
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm to ja czytalam, że nie można wcale owoców morza, że są niewskazane w ciąży.

"
Małże, ostrygi i inne owoce morza są zwykle bardzo zanieczyszczone, dlatego bezpieczniej wyłączyć je z ciążowej diety. Jeśli mimo wszystko skusisz się na morski przysmak, pamiętaj, aby pod żadnym pozorem nie jeść ryb surowych ani wędzonych."

wiem, że duże ryby mogą potecjalnie zawierać dużą ilość rtęci, a o owocac morza też właśnie czytałam, ale nie pamiętam co to za substancja tam jest szkodliwa.

Różnie piszą i nie wiem co brać do siebie.
czemu wedzone ryby nie?? hmmm pierwsze slysze;p to rownie dobrze kielbasy wiejskiej nie wolno jesc bo jest wedzona oraz wiekszosc prawdziwych szynek bo tez sa wedzone;p

a wiecie ze w ciagu 4 dni napisalysmy prawie 40str
Stary 2012-05-28, 16:39   #1124
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie sushi to ostatnio słyszałam w radio, że Japonki jedzą je w ciąży z tym, że musi być najpierw schłodzone czy jakoś tak, czyli rozchodzi się o odpowiednie przygotowanie. Nie słuchałam dokładnie, bo aż tak mnie to nie interesowało. Jak ktoś nie wie jak to zrobić bądź nie wie jak jest przygotowane to lepiej sobie odpuścić.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:43   #1125
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Przed snem dziś dopiję resztę tej maślanki, bo ja to już jestem załamana powoli...
no i do tej maslanki zjedz sobie jeszcze kilka kiwi) kiwi czyni cuda jesli chodzi o wc
Stary 2012-05-28, 16:45   #1126
neseczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ale sushi z wedzonej ryby czy z pieczonej lub chociażby z paluszkiem krabowym mozna
Ja juz o wedzonym łososiu nie czytam, mi lekarz pozwolił, rybka jest zdrowa i nawet wczoraj jadlam
tak ale sushi zazwyczaj jest owinięte w liść nori i to nie jest wskazane ponieważ to nic innego jak wodorost, którego nie poddawano obróbce termicznej. Co do rtęci- to samo sie tyczy pangi i innych smieciowych ryb, ale nie ma co przesadzać, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Uwielbiam sushi więc zgłebiałam temat Jedyne dozwolone ciążowe sushi to kuleczka z ryżu a na niej kawałek wędzonego łososia z sosem wasabi i sojowym, to nie to samo ale zawsze coś

ps. ostrygi i małże najczęściej się je na surowo i dlatego w ciąży piszą że nie można
ps2. ostrzegam przed paluszkami krabowymi w ciąży- zazwyczaj są w formie mielonki pełnej śmieci, więc lepiej w ciąży sobie darować
ps3. nie odważyłabym się jeść w ciąży w sushibarze bo nikt nie da gwarancji że na zapleczu nie robili mojego ,,ciążowego" sushi nożem, którym wcześniej kroili surową rybę i go nie umyli. Jeśli sushi w ciąży to tylko robione samemu lub przez kogoś zaufanego

no to tyle mojego wykładu

Edytowane przez neseczka
Czas edycji: 2012-05-28 o 16:49
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:48   #1127
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja bym chciala kupic bujaczek jak sie urodzi ale od ktorego miesiaca dziecka mozna go usadzac do takiego bujaczka?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
mi ytez pozwolił tak samo szynke wedzona bo uwielbiam
sushi i tak nie lubie ale lososia wedzonego barrrdzo

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-05-28 o 16:53
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:53   #1128
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Kurcze też bym coś zjadła ale nie wiem co...
Jecie coś fajnego teraz?
Stary 2012-05-28, 17:02   #1129
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

No właśnie wiele wędlin jest wedzonych np szynki, schab itd
Ja uważam ze trzeba podchodzić do tego wszystkiego z umiarem, jak zjem raz na dwa miesiące smieciowy paluszek krabowy, liscie nori itd nic sie nie stanie. Przecież wszystko co kupujemy nie jesteśmy w stanie przeswietlic np owoce warzywa, wędliny itd. A jaka mam pewność czy w sklepie ktos nie zmacal bułki która wybiorą, albo wybrane truskawki nie są bardziej spryskane od tych na stoisku obok.
Nawet dom nie jest bezpieczny, mój Tz np wycisnal brud z mopa na gabke do mycia naczyń...i nie widział w tym nic złego, albo nożem rozbijal jajka i jakbym tego nie przykukala to robiłby tak dalej...a ja tym nożem pózniej robię kanapki.
Nie jesteśmy w stanie uchronić sie przed wszystkim.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:02   #1130
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Ale jem wysmażone bardziej i carpaccio też tylko skubnę od mojego J, nie ryzykuję z surowizną.
Za to moja koleżanka to w ciąży je i tatar, i krwiste mięsa, i carpaccio, i sushi. I nie przemówisz jej, że nie powinna...
u mnie w Browar Grill de Brazill dają takie pyyyyszne steki specjalnie na ruszcie robione z czosneczkiem.... i do tego to zimne piwko miodowe aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa
chyba tam nie pójdę

ja jem sushi - oczywiście rzadko, nad czym boleję i wybieram takie, które jest opalane specjalnym palnikiem, więc jest poddane obróbce.

kurcze w japonii i innych krajach wszyscy jedzą i żyją.... a jacy ludzie pracowici się rodzą

Cytat:

Widziałam u mnie body z długim rękawem, po 2szt pakowane 14,99. Duuużo ich było i legginsy ciążowe, ale jakoś nie jestem przekonana do nich, one takie trochę rajstopowe były.
ja wzięłam te bodziaki z krótkim rękawkiem, bo u mnie w domu w zimie jest mega gorąco zawsze. legginsy wzięłam czarne i szare - bardzo dobrze się noszą - dzisiaj mam szare na sobie właśnie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:12   #1131
judkama
Zakorzenienie

Ogladałyście te zareczyny??
http://bebzol.com/pl/najpiekniejsze-...cie.76104.html

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-28, 17:14   #1132
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Przelecialam was, bo nie mam naprawde jak was nadrobic :brzyda l:

Dziekuje wszytskim za mile komentarze na emat mojego "brzuszka"

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:14   #1133
karolla12
Rozeznanie

Ja właśnie kilka dni temu byłam w tesco i trafiłam na bavarię jabłkową.Oczywiście kupiłam sobie sześciopaczek i jedno już wypiłam.Fajnie smakuje mocno schłodzone.Ogólnie nie napiłabym się piwa w ciąży,nawet niskoalkoholowego,ale to piwo ma 0/0%,więc nie widzę przeciwskazań.Muszę spróbować jeszcze bavarii nieowocowej.

Z owocami morza to mnie zaskoczyłyście,bo ja wcinam krewetki,które uwielbiam.Ostatnio robiłam szszłyki z krewetek i cukinii na grillu-pycha,a moja córa robi panierowane.
Ryb wędzonych podobno nie można i ja jakoś je omijam,choć bardzo lubię.
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:18   #1134
judkama
Zakorzenienie

Jednak upiekłam ciacho, bo TŻ przyniósł maslankę,
ma któraś ochotę? bo zaraz pewnie je sama pożrę tak pachnie mmmm

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-28, 17:22   #1135
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dziewczyny moze wy wiecie coto moze byc ja od wczoraj czuje raz po raz ale dosc czesto nie wiem jak to nazwac jakby takie uklucia od srodka w podbrzuszu na wysokosci mavcicy..ja nie wiem to nei sa skurcze bo mnoe nie boli, tylko takie dziwne uczucia..nie wiem czy to cos zlego czy jelita mi szwankuja , takie jakby uklucie od srodka albo szczypnięcie

ja zjadlam krupnik, leze na lozku bo mnie plecy wciaz bola w stopy mi zimno dzisiaj jak chole....nie wiem czemu

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Ja właśnie kilka dni temu byłam w tesco i trafiłam na bavarię jabłkową.Oczywiście kupiłam sobie sześciopaczek i jedno już wypiłam.Fajnie smakuje mocno schłodzone.Ogólnie nie napiłabym się piwa w ciąży,nawet niskoalkoholowego,ale to piwo ma 0/0%,więc nie widzę przeciwskazań.Muszę spróbować jeszcze bavarii nieowocowej.

Z owocami morza to mnie zaskoczyłyście,bo ja wcinam krewetki,które uwielbiam.Ostatnio robiłam szszłyki z krewetek i cukinii na grillu-pycha,a moja córa robi panierowane.
Ryb wędzonych podobno nie można i ja jakoś je omijam,choć bardzo lubię.
a ile to piwko kosztuje
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:25   #1136
Dojotka1987
Zakorzenienie

W ciąży nie jedz surowych ryb

W okresie ciąży najlepiej zrezygnować z surowego mięsa ryb, np. tatara z łososia, sushi z ryb, surowego mięsa marynowanego w solance, np. śledzi, a także ryb wędzonych na zimno. Mogą one zawierać bakterie z rodzaju Listeria monocytogenes, niebezpieczne dla kobiet w ciąży. Surowe mięso ryb może być także źródłem pasożytów.
Lepiej także na czas ciąży zrezygnować z owoców morza; bardzo szybko się psują, a mięczaki, filtrując w ciągu dnia duże ilości wody, wyłapują z niej wszystkie zanieczyszczenia.
Jak najlepiej przyrządzać ryby?

Zdecydowanie najlepsze metody przyrządzania ryb to pieczenie w folii, na ruszcie i gotowanie na parze. W ten sposób zachowujemy cenne składniki odżywcze, a jednocześnie nie dodajemy potrawie niepotrzebnych porcji tłuszczu i kalorii. Warto więc 2 razy w tygodniu zjeść na obiad przygotowaną w ten sposób rybę.

zrodlo internet : http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35712.html
Stary 2012-05-28, 17:36   #1137
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

To ja znow sie na ciasto wprosze

A ja ide zrbic obiad

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:51   #1138
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
wow, to musiało być świetnie na kanarach była tylko rafa i masa kolorowych rybek ja zastanawiałam się czy nie jechać w PL na nurkowanie w jeziorach, ale to już nie będzie to samo

na stronie producenta Bavarii:

"Nie istnieją piwa absolutnie bezalkoholowe. Do grupy piw bezalkoholowych zaliczamy piwa z zawartością alkoholu około 0,4%-0,5%. Wyjątek stanowią piwa Bavaria Malt, które dzięki unikalnemu procesowi produkcji praktycznie całkowicie eliminują zawartość alkoholu. "

a co to znaczy praktycznie całkowicie? praktycznie to można wszystko...
każde stwierdzenie da się podciągnąć. ktoś może powiedzieć, że praktycznie nie uprawia sexu i to dla niego będzie 2 razy w tygodniu, a dla innego 2 razy w miesiącu...

wiecie, nie chcę się sprzeczać, ale skoro ktoś wypija całe piwo "praktycznie" bezalkoholowe, to pewnie ma we krwi tą samą ilość alkoholu, co ktoś kto wziął łyka zwykłego piwa, albo kukułkę.

i oczywiście nie piszę tutaj o tym, że normalne jest wypijanie lampki wina dziennie, czy całego piwka po pracy. ten jeden łyk tak się rozrzedzi w krwi, że pewnie nawet nie dojdzie do dzidziusia.

nie dajmy się zwariować!

no nie popadajmy ze skrajności w skrajność Kochana picie całą ciążę, a zaspokojenie języka, który wchodzi w dupkę jednym łykiem raz kiedyś to nie to samo
Zgadzam się z Tobą w 100 %
Jak zaczęłam czytać te wszystkie bzdury czego nie można w ciąży (fety, serów pleśniowych, kiwi, rabarbaru, ryb wędzonych, jajek na miękko, majonezu, orzeszków, słodyczy, tuńczyka, napojów gazowanych, itd, itp......) to chyba musiałabym żyć o samym chlebie i wodzie
Bez przesady, wszystko można, byle z umiarem.
Oczywiście nie popieram picia alkoholu, ale łyk piwa raz na jakiś czas na pewno nie spowoduje FAS
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 17:55   #1139
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100 %
Jak zaczęłam czytać te wszystkie bzdury czego nie można w ciąży (fety, serów pleśniowych, kiwi, rabarbaru, ryb wędzonych, jajek na miękko, majonezu, orzeszków, słodyczy, tuńczyka, napojów gazowanych, itd, itp......) to chyba musiałabym żyć o samym chlebie i wodzie
Bez przesady, wszystko można, byle z umiarem.
Oczywiście nie popieram picia alkoholu, ale łyk piwa raz na jakiś czas na pewno nie spowoduje FAS
O matko, a ja to wszystko jadłam
Też tak uważam, wszystko ale z umiarem.

Matko ale mi pecherz dokucza co chwile sikam, non stop wydaje mi sie, że mi zaraz brzuch rozsadzi, a siadam na ubikacje i tam 5 kropelek i koniec pęcherz pusty
Stary 2012-05-28, 18:07   #1140
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
tak ale sushi zazwyczaj jest owinięte w liść nori i to nie jest wskazane ponieważ to nic innego jak wodorost, którego nie poddawano obróbce termicznej. Co do rtęci- to samo sie tyczy pangi i innych smieciowych ryb, ale nie ma co przesadzać, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Uwielbiam sushi więc zgłebiałam temat Jedyne dozwolone ciążowe sushi to kuleczka z ryżu a na niej kawałek wędzonego łososia z sosem wasabi i sojowym, to nie to samo ale zawsze coś

ps. ostrygi i małże najczęściej się je na surowo i dlatego w ciąży piszą że nie można
ps2. ostrzegam przed paluszkami krabowymi w ciąży- zazwyczaj są w formie mielonki pełnej śmieci, więc lepiej w ciąży sobie darować
ps3. nie odważyłabym się jeść w ciąży w sushibarze bo nikt nie da gwarancji że na zapleczu nie robili mojego ,,ciążowego" sushi nożem, którym wcześniej kroili surową rybę i go nie umyli. Jeśli sushi w ciąży to tylko robione samemu lub przez kogoś zaufanego

no to tyle mojego wykładu
no ja mam zaufaną restaurację sushi - mój mąż pracował tam jako sushimaster, więc od nich się nie boję

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
oglądałam i poryczałam się

u mnie nie było aż tak romantycznie, ale i tak było fajnie.

pojechaliśmy z moim chłopakiem do Krakowa na weekend z koleżanką i kolegą, a mój Adik cały czas nosił ze sobą taką małą reklamóweczkę z media marktu - wiedziałam, że to coś dla mnie, myślałam, że to moja wymarzona mp3 ( to było jakieś 6 lat temu )
no i jak byliśmy przy sukiennicach to ja chciałam sobie zrobić hennę na rękach i wszędzie go szukałam, bo nie miałam kasy przy sobie.
nagle patrzę, a on idzie z bukietem róż... wmurowało mnie dosłownie....

okazało się, że w reklamóweczce jest pudełeczko z pierścionkiem, a nie mp3

zgodziłam się oczywiście hehe
i fotka na dowód

a jeszcze Wam pokażę jak fajnie mój tż w owocach rzeźbi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaręczyny.jpg (51,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg arbuz.jpg (55,7 KB, 36 załadowań)

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości