Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 21:54   #2641
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

link się nie dodał
https://apps . facebook . com/ulubionazabawka/gallery.aspx?id=495
między kropkami trzeba usunąć spacje bo inaczej kropkuja czaszkami
się zrobiło, zagłosowane! wróce tam jutro, możesz na mnie liczyć

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
dzieki za slowa otuchy
czy Wy tez macie czasami takie dni, ze chcecie uciec z domu?
moze ja jestem zbyt leniwa, a moze nie potrafie doceniac tego, co mam? ciagle bym chciala, zeby dziecko bylo grzeczniejsze, maz bardziej romantyczny, a praca dawala wiecej satysfakcji. ciagle czegos mi brakuje..
uciekac z domu może nie ale czesto czlowiekowi wydaje sie ze ma najgorzej na świecie, marna ze mnie pocieszycielka ale glowa do gory, pomysl ze ludzie maja gorzej, kurcze najwazniejsze byc zdrowym, moze przejdz sie do psychologa? pomoze troche ukierunkowac myslenie twoje w lepsza strone,
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!

ja na szybko bo padam!!!

ciezkie dni za mną
wczoraj Juwenalia i o północy dopiero do domu wróciłam taaka zbombiona :d mąz mnie przywizół.. przyjechał ok 21 i jeszcze sobie z nim potanczyłam!!

Dzis komunia T. chrzesnicy 3 foteczki na razie

aaaaa i mega okazja sie zbiegła z juwenaliami... obiecałam sobie dawno ze jak na wadze zobacze 70,0 lub 69,9 i mniej to sie upije.. weszłam na wage rano wczoraj i 70,0 masakraaaaaaaa!!!!
sliczne jesteście, też gratuluje!

Cytat:
sexu :p
oj tak, kobiety chyba mają większy temperament

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
gra w Diablo i jak juz przychodzi do lozka, to ja dawno spie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

a tak serio, to pewnie uspokoje sie, jak mi sie sytuacja w pracy uspokoi. ja juz tak mam, ze nie zostawiam domu za drzwiami biura i biura za drzwiami domu. Czytam ostatnio duzo o wspolczesnych matkach, ktore musza byc jednoczesnie matka, gospodynia, kochanka, modelka, businesswoman i zbudowac dom. czuje, ze nie ma w tym miejsca dla mnie samej. wkurza mnie to. i jednoczesnie wkurza mnie, ze jestem taka egoistka i wole poczytac ksiazke niz lepic ciastoline z corka.
2 lata minely a ja sobie we łbie nic nie poukladalam...
a ja mam odwrotnie, bede robila caly dzien to z nia zeby miec sumienie czyste ze wykorzystala z nia dzien na maksa, ale to tez nie jest dobre, nie potrafie ostatnio sama zajac sie sobą, mam wyrzuty jak musze ja komus zostawic bo np ide do lekarza i czekam na poczekalni i trafia mnie cos ze mogla bym w tym czasie wziasc ja na dwor... eh ciagle zle, w ogole chyba nie umiem sie z nia rozstawac, podziwiam mamy ktore na caly dzien dawaja dzieci gdzies, nie umiem tak, albo nie mam takiej potrzeby i nie mialam okazji sie nauczyc.
A tez mam kolezanke co daje mala na caly tydzien do tesciowej (w sumie nie doszlej)bo ona ma nauke, chyba bym nie wyrobila ale tak jak pisalam pewnie dlatego ze zycie mnie do tego nie zmusilo... a moze drugie dziecko sprawi ze nabiore dystansu... ale chyba nie czas
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:57   #2642
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzwinia - wybór sukienki doskonały

Yoonka - mnie tez wkurzają dzisiejsze "wymagania" w stosunku do kobiet. Do tego muszą byc doskonałymi matkami i absolutnie nie wolno mówić (to niemedialne) że jest źle czy ciężko. Wszędzie aż cieknie lukier
Stary 2012-05-27, 22:13   #2643
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za slowa otuchy
moze ja jestem zbyt leniwa, a moze nie potrafie doceniac tego, co mam? ciagle bym chciala, zeby dziecko bylo grzeczniejsze, maz bardziej romantyczny, a praca dawala wiecej satysfakcji. ciagle czegos mi brakuje..
Tak, i ostatnio bardzo często. Dzisiaj rzucilam Tz obraczką i powiedziałam ze chce rozwodu. Aktualnie maciezynstwo mnie przytłacza.
Ja nie mam czasu na nic, i nie mam dylematu czy poświęcić czas sobie czy dzieciom. W internecie siedzę wtedy gdy się doję. Aktualnie jestem tylko matkom i nikim wiecej. Bardzo brakuje mi czasu dla siebie.
Ps. Tosia jest śliczna.

Mad

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:13   #2644
machaj
Raczkowanie

witam i ja po długiej przerwie!! nie było mnie chyba z 2-3tyg(??) jestem na bieżąco tylko z ostatnią str... poprzednie tylko przejrzałam żeby pooglądać zdj
dzieciaki mamy ładne... dobry rocznik nam się trafił

wieści z frontu to u nas dziś pierwszy dzień bez siku w gacie/pampersa
z kupsztalem nadal problem.. dziś nie było... ale wali w gacie i nie da sie jej przegadać że można do nocniczka... ale stopniowo wszystkiego będziemy się uczyć!!

catro ja wydrukowałam plansze (jak nie zapomnę będzie w załączniku) przykleiłam ją na ścianę nad nocniczkiem i za każde siku w nocniku jest naklejka... żeby ją zachęcić do siadania na nocniku dawałam jej te naklejki do ręki żeby sobie wybrała która nakleimy jak będzie siku... ona się broni że nie chce usiąść a jak ją posadzę to uśmiech od ucha do ucha i stwierdzenie 'ooo leci'
dziś poszliśmy na spacer i znajomi byli z dzieckiem w ogrodzie wstąpiliśmy do nich... i kala nawet skorzystała u nich z ubikacji ona jak chce siku to się łapie za gacie więc wiadomo kiedy ją posadzić

Cytat:
dzieki za slowa otuchy
Tosia cudna!! nawet mój mąż się zachwycał!!
kobieto nie tylko ty tak masz nie ma co się na siebie wkurzać! bo to tylko pogarsza sytuacje! np ja... siedzę w domu z dzieckiem... i teściowa! męża nie mam nic a nic romantycznego... ale moja wina sama go sobie wybrałam.. Kala jest względnie grzecznym dzieckiem mi tylko czasami za bardzo nerwy popuszczają... a że ja mam tak dobrze bo nie pracuje to wujki wysyłają do mnie codziennie na 2-3godziny 9 letniego wnuka... i po prosty czasami mnie skręca jak ja mam coś do zrobienia w domu... albo do szkoły... sesja się zbliża zaliczenia mam itp... a oni go przyprowadzą widząc mnie zawaloną książkami i tylko powiedzą że jak będzie niegrzeczny mam go wysłać do domu... a jak ja mam powiedzieć dziecku 'idz sobie'?? jak Kala jest sama to pobawi się w piasku czy na tablicy coś 'popisze' a jak już mam 2jke na głowie to już tak łatwo nie jest... a że nie zaliczam się do osób asertywnych nie umiem im nic powiedzieć...
ja też jestem strasznie leniwa... nie chce mi się z kalą cały dzień układać klocków bawić w lekarza czy skakać po łóżku... bałagan w domu mam taki że wstyd... obiady gotuje na ostatnią chwile... a przecież mam tak dobrze bo nie pracuje, siedzę w domu cały dzień i nic nie robię!
wrzuć na luz i idz na zakupy

z takich ciekawszych wydarzeń u nas to byłyśmy w czwartek na bilansie
kala na wagę weszła bo ja zagadałam ale zmierzyć to już się nie dała nawet dobrze pod miarką nie stanęła a juz zaczęła wyć i do mnie na ręce wskakiwać... kobieta wpisała jej 88cm.. a po powrocie do domu ją zmierzyłam i miała 92... i waży niecałe 13kg!
całą drogę do lekarza kala mówiła że powie dzień dobry że nazywa się kala itp.. a jak tylko weszłyśmy do doktora to był ryk.. kobieta ja tylko zbadała i zobaczyła ząbki... kazała ją postawić na podłodze popatrzyła na nią z krzesła i powiedziała że ma płaskie stopki ale ogólnie jest prosta a jak się jej zobaczy stopy to takie płaskie nie są
a jak wszystkie pielęgniarki zachwycały się jej lokami chyba z pół metra w górę urosłam
po bilansie poszłyśmy na lody i do parku na plac zabaw

a tak poza tym to pogoda ładna więc siedzimy całymi dniami w ogrodzie... sesja się zbliża więc więcej czasu w książkach muszę siedzieć i jakoś tak czasu nie ma zajrzeć na forum;/

dobra rozpisałam się jak zawsze.. wklejam plansze i uciekam spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GirlPottyChart copy.jpg (49,0 KB, 16 załadowań)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:21   #2645
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Machaj - brawa za nocnikowe postepy
U nas naklejki byłyby wszędzie Zosia ostatnio uwielbia kejić kejki . Pomysł super

Bilans miałyśmy podobny tzn. pod względem wycia. Kocham jak doktor mówi że 2-latek ma płaskie stópki
Stary 2012-05-27, 22:33   #2646
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze kilka tosiozdjec w wakacji
śliczna jest

ja też tak czasem mam, choć ostatnio większe nerwy mam na tz'ta niż na małą. Ale bywają chwile, że mi nerwy puszczają, krzyknę czasem a potem biję się z myślami, że matka nie powinna krzyczeć . Wkręcam sobie różne rzeczy i w ogóle ostatnio też mi źle ze wszystkim
Stary 2012-05-27, 22:39   #2647
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Machaj - brawa za nocnikowe postepy
U nas naklejki byłyby wszędzie Zosia ostatnio uwielbia kejić kejki . Pomysł super

Bilans miałyśmy podobny tzn. pod względem wycia. Kocham jak doktor mówi że 2-latek ma płaskie stópki

ehh jeszcze nie poszłam spać.. a jutro będę niewyspana= zmierzła

kala naklejki dostaje do reki tylko jak siedzi na nocniku później zabieram i kładę na komodę tak że ona ich nie widzi a już na pewno nie dosięgnie więc nie ma problemu z tym że wszytko jest w naklejkach
pomysł super-niesuper byle działa

a z bilansem to bałam się ze będzie gorzej... tym bardziej że byłam z nią sama... ale ona wyła tylko jak ktoś się zbliżał do niej.. bo jak siedziała u mnie na kolanach i dostała naklejkę dzielnego pacjenta to powiedziała 'ooo dinoziaur'... i był spokój... pani doktor stwierdziła że to jeszcze z rok potrwa... że każdy 2latek tak ma...

a co do płaskich stópek to też się tym nie przejęłam... ale bardzo mi się spodobało stwierdzenie że stópki są płaskie ale ogólnie jest prosta
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 22:51   #2648
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja czasami tez nie wyrabiam z mloda ,tylko u niej jest problem z mimika twarzy:P
ona trzepie takie miny (zreszta nie jedna osoba mi to mowila,ze zadko sie takieo dzieciaka spotyla) ze ja wymiekam.
Jak 10.000 razy jej mowie ze nie uciekamy na spacerze (0statnio z 4 dzien ma taka jazde ze sie momentami odwraca i dluuga) a ta swoje, a ja nie wiem czasami wozek z mloda zostawic czy gonic ja z wozkiem czy zostawic wozek z mela w srodku czy nie gonic itd...
po czym tlumacze jej 10.101 raz lekko zirytowanym tonem a ona strzeli jedna mine i mi zlosc przechodzi smiac mi sie chce a wiem ze nie moge..

yoonka ja juz x czasu siedze w domu na razie bede siedziala dopoki mela do przedszkola nie pojdzie,mala miala taki okres ze rozpier wszystko w domu ja to co inne mamy w tydzien moly spokojnie z dziecmi robic to robilam z nia w jedno do poludnie.
Tyle ze ja lubie byc mama,nie przeszkadza mi to,moze dlatego,ze mam fajne towarzycho kolezanek z dzieciakami i wylazimy wszystkie razem. Dzien mamy rowniez pozytywnie zakonczylysmy winkiem;p
Ja lubie sie z nia bawic bardzo,wiadomo ze sily czasami czlowiek nie ma robotem nikt nie jest ale widze jaka radosc jej daje pobieganie za mna za pilka pobudowanie z piasku itd i ta radosc to najwiekszy prezent.
Teraz ak mamy od nowa ogrod to od rana siedzimy bawimy sie ,jak dzieciai przychodza to bawi sie z dzieciakami,takze ciagle ma zajecie jakies,wieczorami to juz sama nie wie jak dojsc do wyra i np dzisiaj wykapalysmy sie przebralysmy w pizamke a ona sama na pol rzytomna spac spac spac spac i poszla do lozka
pod koniec czerwca dostanie trampoline tez bedziemy sie super bawic.
Mysle,ze wszystko od nastawienia zalezy,baw sie z nia moze jak zobaczysz ile jej to daje radosci po calym dniu zabaw i tobie sie sposob myslenia zmieni.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 03:24   #2649
P0P70
Zakorzenienie

Madziwina-obydwie wygladacie pieknie ,

Natszka- Amelka jest jak laleczka

Stary 2012-05-28, 07:51   #2650
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
się zrobiło, zagłosowane! wróce tam jutro, możesz na mnie liczyć

uciekac z domu może nie ale czesto czlowiekowi wydaje sie ze ma najgorzej na świecie, marna ze mnie pocieszycielka ale glowa do gory, pomysl ze ludzie maja gorzej, kurcze najwazniejsze byc zdrowym, moze przejdz sie do psychologa? pomoze troche ukierunkowac myslenie twoje w lepsza strone,

sliczne jesteście, też gratuluje!

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

a ja mam odwrotnie, bede robila caly dzien to z nia zeby miec sumienie czyste ze wykorzystala z nia dzien na maksa, ale to tez nie jest dobre, nie potrafie ostatnio sama zajac sie sobą, mam wyrzuty jak musze ja komus zostawic bo np ide do lekarza i czekam na poczekalni i trafia mnie cos ze mogla bym w tym czasie wziasc ja na dwor... eh ciagle zle, w ogole chyba nie umiem sie z nia rozstawac, podziwiam mamy ktore na caly dzien dawaja dzieci gdzies, nie umiem tak, albo nie mam takiej potrzeby i nie mialam okazji sie nauczyc.
A tez mam kolezanke co daje mala na caly tydzien do tesciowej (w sumie nie doszlej)bo ona ma nauke, chyba bym nie wyrobila ale tak jak pisalam pewnie dlatego ze zycie mnie do tego nie zmusilo... a moze drugie dziecko sprawi ze nabiore dystansu... ale chyba nie czas
bardzo Ci dziękuję
i pozostałe dziewczyny też bardzo proszę o oddanie głosików, potrzebujemy ich tylko 30 4 już mamy to jeszcze 26 niby nie dużo ale .....
https://apps. facebook. com/ulubionazabawka/gallery.aspx?id=495

miedzy kropkami spacje trzeba usunąć

jeszcze raz dziekujemy za głosiki
Stary 2012-05-28, 08:16   #2651
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
bardzo Ci dziękuję
i pozostałe dziewczyny też bardzo proszę o oddanie głosików, potrzebujemy ich tylko 30 4 już mamy to jeszcze 26 niby nie dużo ale .....

Już dwa nasze głosiki poszły

Yonka śliczna masz córcię

U nas dziś stało się niemożliwe - wstałam przed Michałem - on ostatnio źle śpi w nocy za to rano długo - wczoraj do 10, dziś do 9...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:06   #2652
megi-megi
Zakorzenienie

Ice - jakiś kosmos z tą chorobą... niewiadomocoIsuperżejużid zieprecz

Madzia - Igor dalej nie gada. W żłobku logopeda badał dzieci, więc zobaczę, co powie, ale ja tam wiem, że wszystko jest ok, tylko później przyjdzie.

Ja już po weekendzie. Super było

Klienci fajni Ja też w końcu kupiłam kieckę... grzeczną, ale podkreślającą sylwetkę. I klienci pytali, ile muszą nie płacić, żebym to ja ich odwiedziła... Wybawiłam się. Wypoczęłam psychicznie. Tylko niewyspana strasznie jestem.
Jak dostanę zdjęcia z imprezy, to Wam pokaże.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:20   #2653
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

z niecierpliwościa czekam na zdjęcia z imprezy!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:42   #2654
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
bardzo Ci dziękuję

moj dziś też juz poszedl, a do kiedy konkurs? i jakie nagrody? bo nie doczytalam, glosuje i wychodze

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ice - jakiś kosmos z tą chorobą... niewiadomocoIsuperżejużid zieprecz

Madzia - Igor dalej nie gada. W żłobku logopeda badał dzieci, więc zobaczę, co powie, ale ja tam wiem, że wszystko jest ok, tylko później przyjdzie.

Ja już po weekendzie. Super było

Klienci fajni Ja też w końcu kupiłam kieckę... grzeczną, ale podkreślającą sylwetkę. I klienci pytali, ile muszą nie płacić, żebym to ja ich odwiedziła... Wybawiłam się. Wypoczęłam psychicznie. Tylko niewyspana strasznie jestem.
Jak dostanę zdjęcia z imprezy, to Wam pokaże.
ja też czekam na zdjęcia
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:41   #2655
mloda1989
Zakorzenienie

drcron poszly 2 glosiki

u nas minal weekend.. troche zdjeciowo:0 zreszta widzialy na fb
i dopadl katar;/
dzieciaczki cudne

ja tez czasem mam dosc.. ehh tez jest w domu z nim 24h na dobe... czasu dla samej siebie prawie nie mam bo czas bez dziecka to czas poswiecany na zdj
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:35   #2656
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Yoonka- córcia jest prześliczna, napatrzeć się nie mogę a ostatnie zdjęcie to jak z reklamy. Mogłaby być mała modeleczką

Co do samopoczucia to... myślę, że większość z nas miewa gorsze dni. ja też mam tak często, że myśle, że jestem złą matką. Bo np. ciesze sie, że idę do pracy bo mogę odpocząć od domu, od małej... bo wolę sprzatać, gotować, ogólnie "coś' robic byle się z maludą nie bawic bo mi się nie chcę... zawsze podziwiam nianię ile ma pomysłów i chęci. jak wracam z pracy to wielkie budowle z klocków, łózeczka dla lalek z kartonów, klocków itp, jakies wyklejanki itp a jak ze mną siedzi to rzadko cos fajengo, nowego "wyczarujemy". Po prostu mi się nie chce. W piaskownicy też nie chce mi się z nia siedzieć i stawiać babek, ile można... ale wiem, że Wercia jest moim największym skarbem i nigdy nie cofnęłabym decyzji o dziecku. Tez mnie czesto irytuje i ciężko mi nie krzyknąć ale cóz... pocieszam się zawsze, że nie jestem sama. I myslę, o matkach które mają chore dzieci, że moje "problemy' nie są żadnymi problemami...

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
pani doktor stwierdziła że to jeszcze z rok potrwa... że każdy 2latek tak ma...
chyba prawie każdy bo mój 2latek nie

Z mojego dziecka wyszedl dziś mały potworek. na placyku zjeżdżała ze zjeżdżalni. A że było już przed 12 czyli pora spania się zbliżała, to byla niec rozdrażniona (ona tak ma). No i chciala wejść na zjeżdżalnie ale nie po schodkach tylko po tym co się zjezdza. kategorycznie zabraniałam, tym bardziej że chłopiec już siedzial i czekał by zjechać. Więc ją na siłę zdjęłam... zaczał się ryk, histeria... jak przeszlo, podeszla do niego i go pacnela w głowę. Myślałam, ze się spalę ze wstydu. Powiedziałam, że ma natychmiast przeprosić chłopca a ta ryk i , że nie przeprosi. Wtula się we mnie, ryczy. A ja twardo, że póki nie przeprosi ma do mnie nie przychodzić. Ciagnęła mnie za rękę, nogę ale ja byłam nieugięta. Po 5 minutach placzu uspokoila się i poszla przeprosić chłopca... wstyd mi bylo bardzo. Dobrze, ze już znalam tą mamę chłopca i ona normalnie zareagowała, rozumiała... ech.. te dzieci...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

u mnie w domu zdecydowanie nie mąż mnie zdecydowanie przebija

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Moje dziecko własnie po godzinie snu zawołało siusiu. Zrobiła i poszła spać dalej bez pieluszki oczywiście

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:04   #2657
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie
Moje dziecko postanowiło dzisiaj przywitać dzień o 6-tej rano. Oczywiście nie było mowy o zaśnięciu. Teraz padła - na nocniku.
Musimy wyjść po 15-tej i ciekawe jak ją obudzić żeby nie marudziła.

Mieliśmy kosmiczną burzę, waliło tak, że szkło drżało i szyby w oknach. Ledwo zdążyłyśmy wrócić ze spaceru a mała koza chciała biegać bo deszczyk pada a ona miała kurteczkę p/deszczową
Stary 2012-05-28, 13:35   #2658
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Moje dziecko postanowiło dzisiaj przywitać dzień o 6-tej rano. Oczywiście nie było mowy o zaśnięciu. Teraz padła - na nocniku.
Musimy wyjść po 15-tej i ciekawe jak ją obudzić żeby nie marudziła.

Mieliśmy kosmiczną burzę, waliło tak, że szkło drżało i szyby w oknach. Ledwo zdążyłyśmy wrócić ze spaceru a mała koza chciała biegać bo deszczyk pada a ona miała kurteczkę p/deszczową
Na mnie to wrazenia nie robi, bo dla mnie to już normalna godzina ostatnio w prawdzie wstaje o 7 lub czasem po, ale dłuuuuugo to była jej pora wstawania, a nawet i 5.

Hmmm... mojej by się tak nie dało obudzić. na pewno by marudziła ona musi sama wstać inaczej do wieczora jest meksyk
Ale jak czasem spi za długo (ponad 3 godziny) to otwieram drzwi do jej pokoju i zaczynam się głosniej zachowywać. Spuszczam wode w łazience, czyms tam stuknę itp. ona powoli wtedy się wybudza...

Burzy nie zazdroszczę... dopóki nie bylo malej to uwielbialam ale teraz zawsze mam stresa, że mała się wystraszy. Szczególnie w nocy- choć nigdy się nie obudziła.
czoraj jak siedziała w wannie to sąsiad zaczął pukać (chyba też w w łazience bo starsznie waliło) i wercia tak się wystarszyła, że sama wyłazila z wanny i mokra uciekła do pokoju z placzem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-05-28 o 13:36
Stary 2012-05-28, 13:39   #2659
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Yoonka- córcia jest prześliczna, napatrzeć się nie mogę a ostatnie zdjęcie to jak z reklamy. Mogłaby być mała modeleczką

Co do samopoczucia to... myślę, że większość z nas miewa gorsze dni. ja też mam tak często, że myśle, że jestem złą matką. Bo np. ciesze sie, że idę do pracy bo mogę odpocząć od domu, od małej... bo wolę sprzatać, gotować, ogólnie "coś' robic byle się z maludą nie bawic bo mi się nie chcę... zawsze podziwiam nianię ile ma pomysłów i chęci. jak wracam z pracy to wielkie budowle z klocków, łózeczka dla lalek z kartonów, klocków itp, jakies wyklejanki itp a jak ze mną siedzi to rzadko cos fajengo, nowego "wyczarujemy". Po prostu mi się nie chce. W piaskownicy też nie chce mi się z nia siedzieć i stawiać babek, ile można... ale wiem, że Wercia jest moim największym skarbem i nigdy nie cofnęłabym decyzji o dziecku. Tez mnie czesto irytuje i ciężko mi nie krzyknąć ale cóz... pocieszam się zawsze, że nie jestem sama. I myslę, o matkach które mają chore dzieci, że moje "problemy' nie są żadnymi problemami...

chyba prawie każdy bo mój 2latek nie

Z mojego dziecka wyszedl dziś mały potworek. na placyku zjeżdżała ze zjeżdżalni. A że było już przed 12 czyli pora spania się zbliżała, to byla niec rozdrażniona (ona tak ma). No i chciala wejść na zjeżdżalnie ale nie po schodkach tylko po tym co się zjezdza. kategorycznie zabraniałam, tym bardziej że chłopiec już siedzial i czekał by zjechać. Więc ją na siłę zdjęłam... zaczał się ryk, histeria... jak przeszlo, podeszla do niego i go pacnela w głowę. Myślałam, ze się spalę ze wstydu. Powiedziałam, że ma natychmiast przeprosić chłopca a ta ryk i , że nie przeprosi. Wtula się we mnie, ryczy. A ja twardo, że póki nie przeprosi ma do mnie nie przychodzić. Ciagnęła mnie za rękę, nogę ale ja byłam nieugięta. Po 5 minutach placzu uspokoila się i poszla przeprosić chłopca... wstyd mi bylo bardzo. Dobrze, ze już znalam tą mamę chłopca i ona normalnie zareagowała, rozumiała... ech.. te dzieci...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

u mnie w domu zdecydowanie nie mąż mnie zdecydowanie przebija

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Moje dziecko własnie po godzinie snu zawołało siusiu. Zrobiła i poszła spać dalej bez pieluszki oczywiście
Pierwsza czesc wypowiedzi - podpisuje sie czterema konczynami! Wlasnie tak to mam i ja
Stary 2012-05-28, 13:48   #2660
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Na mnie to wrazenia nie robi, bo dla mnie to już normalna godzina ostatnio w prawdzie wstaje o 7 lub czasem po, ale dłuuuuugo to była jej pora wstawania, a nawet i 5.

Hmmm... mojej by się tak nie dało obudzić. na pewno by marudziła ona musi sama wstać inaczej do wieczora jest meksyk
Ale jak czasem spi za długo (ponad 3 godziny) to otwieram drzwi do jej pokoju i zaczynam się głosniej zachowywać. Spuszczam wode w łazience, czyms tam stuknę itp. ona powoli wtedy się wybudza...

Burzy nie zazdroszczę... dopóki nie bylo malej to uwielbialam ale teraz zawsze mam stresa, że mała się wystraszy. Szczególnie w nocy- choć nigdy się nie obudziła.
czoraj jak siedziała w wannie to sąsiad zaczął pukać (chyba też w w łazience bo starsznie waliło) i wercia tak się wystarszyła, że sama wyłazila z wanny i mokra uciekła do pokoju z placzem
Jeszcze niedawno taka godzina też by na mnie wrażenia nie zrobiła . Odkąd nie śpi w dzień to lubi sobie pospać rano (w nocy niekoniecznie spokojnie) więc dzisiejsza pobudka mi wszystkie istotne plany zniweczyła bo nieuniknionym było zaśniecie popołudniowe.
Niestety jak jest budzona to i jest marudna a nie ma innej możliwości bo wyjść muszę. Chyba zaraz włączę TV choć nie wiem czy to pomoże bo jak jest zmęczona to śpi i koniec.

I chciałam jeszcze dodać że ja mimo że w domu siedzę to nie zawsze mam ochotę bawić się z Zosią i się produkować. Czasem poprostu muszę coś w chałupie ogarnąć i sama sie bawi. Nie mam żadnych wyrzutów. Niania to co innego ona przychodzi na ileś tam godzin, bawi się, uczy, wymyśla cuda, itp. a później wraca do swojego domu i powiedzmy w większości przypadków ma wolne od małego dziecka.

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-05-28 o 13:51
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:00   #2661
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
I chciałam jeszcze dodać że ja mimo że w domu siedzę to nie zawsze mam ochotę bawić się z Zosią i się produkować. Czasem poprostu muszę coś w chałupie ogarnąć i sama sie bawi. Nie mam żadnych wyrzutów. Niania to co innego ona przychodzi na ileś tam godzin, bawi się, uczy, wymyśla cuda, itp. a później wraca do swojego domu i powiedzmy w większości przypadków ma wolne od małego dziecka.
Niby tak ale u mnie to czasem jest tak, że ja WOLĘ sprzątać, gotować, ogolnie zajmować się domem niz wymyślać zabawy z dzieckiem. czasem po prostu wymyslam sobie zajęcia. Bo jak ja coś robię to ona potrafi się sobą zając a jak ja jestem w pokoju to mnie "męczy" więc uciekam do roboty ja tam mimo to podziwiam nianię, bo ona właśnie TYLKO z nią siedzi i nic innego nie robi. ja bym nie dała tak rady. Ile ona musi miec pomysłów na zabawę no i chęci. Ja czasem jak chcę odpocząć od małej to włączę jej na jakies 40 minut bajki na YT i też mam spokój a niania nie umie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-05-28, 14:01   #2662
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja nie mam czasu na nic, i nie mam dylematu czy poświęcić czas sobie czy dzieciom. W internecie siedzę wtedy gdy się doję. Aktualnie jestem tylko matkom i nikim wiecej. Bardzo brakuje mi czasu dla siebie.
Ps. Tosia jest śliczna.

Mad
PoP, teraz właśnie rozumiesz dlaczego zniknęła "zywiołowa, wesoła mrówka" jak to kiedyś pisałaś. Mnie też przytłoczyło, 2 lata temu. Ty wtedy miałaś Oliwkę na weekendy, teraz wszystko Ci się pozmieniało i jesteś przytwierdzona do jednego miejsca, aTwój dzień został podporządkowany temu co, o której i dla kogo masz zrobić.
Marne to pocieszenie, ale naprawdę wiem co czujesz (oczywiście poza wszystkimi obawami i stresami związanymi z wcześniactwem, bo to znasz tylko Ty)

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-05-28 o 15:06
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:32   #2663
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

izazula dokladnie,niania to co innego,my w miedzy czasie musimy posprzatac,ugotowac i tak dalej....wtedy moja tez bawi sie sie sama,ale generalnie staram sie jak najwiecej z nia robic, kolorujemy,hustamy sie na hamaku,tzn laski sie hustaja,oli obejmuje mele i ja je bujam,staram sie dopoki chce sie z matka bawic,pozniej bedzie chciala tylko z dzieciakami i wtedy mysle ze byloby mi glupio ze juz teraz ma kogos innego do zabawy,ja w sumie odpoczywam na dworze bo tu u nas tyle dzieciakow,ze ja meli tylko pilnuje a mloda sie bawi z nimi badz ktos tam zawsze na nia patrzy wtedy mam chwile odpoczynku,ale ja sie lubie z nia bawic,dzisiaj np wyjelam basen z kulkami i wstawilam ta nasza zyrafe z fisher pricea i zyrafa wypluwala kulki a my nurkowalysmy w tych wszystkich kulkach i szukalysmy tych mniejszych od zyrafy,ubaw miala wielki
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:47   #2664
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U mnie jak Eryk byl sam bardzo lubial sie sam bawic,siedzial godzinami ukladajac klocki,na dworzu tez godzinami jezdzil rowerkiem lub hulajnoga. Tylko trzeba bylo miec nad nim kontrole. Erwin tez sie sam bawi,a jak nie to ma brata.najlepsza zabawa ze maly jest potworem i goni brata,i na odwrot.ja jestem od pilnowania,grania w pilke bo starszy nie lubi,i od czytania ksiazeczek. .
Maly dzisiaj tez kiepsko spal. I chyba to przez 6-tki bo ma za piatkami ma opuchniete :/

Moje dzieci dostaly od dziadka dwa patyczaki
Jeden zdechl w nocy, a drugi stoi w akwarium i je,Erwinowi bardzo sie podoba bzzbzz.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:13   #2665
P0P70
Zakorzenienie

Siedzę i się doję wiec mogę napisać.
Tak Mrowka masz rację. Z Oliwka było inaczej i inne perspektywy. Wtedy wiedziałam ze wrócę do parcy a teraz to nie wiem co będę robiła. Tez było by inaczej gdybym mogła się wyspać i normalnie coś zjeść i napis się winią albo drinka.
Dzisiaj Oliwka została w domu. Jest trochę przeziebiona. Powiem szczerze ze jest o wiele bardziej absorbujaca niż Natasza. W żłobki niby je sama a tutaj muszę ja karmić. A dzisiaj jak juz zjadla zupę to ja zwymiotowala.
Teraz śpią obie.
Koturnach tez odbiło i załatwia mi się w piwnicy. Może jest na mnie zły o drugie dziecko. Pierwsze juz mu się daje we znaki.

Stary 2012-05-28, 15:22   #2666
mrowak
Zakorzenienie

Kot zazdrosny i czuje zmiany w domu, a Oliwka siłą rzeczy bardziej absorbująca bo raz, że starsza i więcej już umie, a dwa, że teraz będzie ze skóry wyłaziła, żeby zwrócić na siebie twoją uwagę, więc pomysłami bedzie sypać jak z rękawa pewnie.
Wyspanie się...a co to jest? Nawet jeśli zdarza mi się w miarę lepsza noc to niestety nie jest ona w stanie zrekompensować mi wielomiesiecznego deficytu snu, który przeszedł już chyba w chroniczne niedospanie.
Masz w końcu kogoś do pomocy czy zostajesz z dwiema sama jak TZ do pracy jeździ?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:53   #2667
sara 85
Zakorzenienie

Dzieci wszystkie śliczne

yonka ale Tosia ma długie wlosy, wygląda jak laleczka

dziewczyny ja też mam takie dni że mam dosyć Zosi, nie mam ochoty na zabawe z nią itd, na szczęscie to szybka mija. Mam nadzieje że jak pojde do pracy a Zosia do przedszkola to się wszystko zmieni.

Szukam pracy już 2 miesiące i nic u nas nie ma, strasznie ciężko coś znaleźć. Nie chce już wracać do pracy w sklepie, ale chyba nie bede miała wyjścia.

Ana byłaś w lidlu? bardzo fajne ubrania były na nasze dziewczyny, ja wziełam spodenki, spódniczki, bluzki 2 zestawy i tunike z leginsami.

Libra gdzie ty się podziewasz? już drugi rok siałam melise i mięte i nic nie wyrosło

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 19:01   #2668
monka23
Zakorzenienie

Yoonka ale masz ślicznotke, wyjdz gdzieś z koleżankami , mówię ci wyloozujesz się. Masz z kim mała zostawić?

Pop masz trudniej, bo małe dziecko, dodatkowo dojenie więc ci trudniej zeby gdzieś wyjść. Może spróbuj wyrwać się wieczorem do jakiegoś spa, czy instytuty dr Irena eris , nie wiem do której są otwarci. Jakaś godzinka na masazyk , może wypad do kina jak młode już śpią, może jak oliwia w przedszkolu będzie jakiś seans w kinie dla matek z dziećmi- nie wiem czy są, popytaj. Człowiek jak wyjdzie gdzieś nawet na chwile , zrobi coś innego niż codzień, odrazu czuje się lepiej.

Niektóre z was mieszkają blisko rodzin, wystarczy na chwile dziecko podrzucic i wyrwać się do kina czy na pizzę. Od samego marudzenie i uzalania sytuacja się nie zmieni. Albo umówić się z tz ze ja dziś wyjdę na godzinę dwie a za tydz ty. Jak się samemu czegoś nie zrobi, zorganizuje to z nieba nie spadnie.
Gorzej jak nie ma z kim zostawić , zeby razem gdzieś wyjść. To zostaje wyjście naprzemienne z tz. Sytuacja kiedyś się zmieni, dzieci w końcu wyrosną.
Ja zawsze korzystam jak jeste w pl, albo na wakacjach u tz- ta rodziny, odrazu czuje się lepiej, a nie jak zasiedziala mamuska, której zycie towarzyskie umarło. I tak człowiek się laduje na kolejne normalne siedzenie w domu tygodniami. Człowiek pogada, podrinkuje, ludzi sie pozna i energia wraca hehe

Od bycia mama już się nie ucieknie, tak samo jak od obowiązków ale można urozmaicic sobie to zycie .

Każdy ma ciężkie chwile gorzej jak człowiek nakreci się za bardzo i żyje tak miesiącami latami. Innego życia nie mamy. Jest tylko to a dni uciekają i to od nas zależy jak ono będzie wyglądać.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 19:25   #2669
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Yonka mala masz przesliczna,ale ma cudne wlosy
u Ciebie chyba najbardziej wypalajaca jest praca,znajdz sobie jakies tylko Twojw hobby zeby miec czas tylko dla siebie. Bo wykonczysz sie jak musisz wszystko dopasowywac do kogos.

Monka podpisuje sie pod Twoim wpisem.
Ja teraz mam czas dla siebie dzieci maja 30min na kompach,kazdy w innym pokoju wiec cisza.

Kolezance na synka spadly meble jak po zabawke siegal,tydzien czasu na chirurgi,jest po operacji szyji bo mial rozwalona. Posprawdzajcie czy macie meble bezpieczne bo jak za waskie to moga sie bujnac

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:16   #2670
monka23
Zakorzenienie

Madzia no masakra . Na mojego starszego kiedyś zwykła 3 szufladowa komoda spadła, na niej stał telewizor. Czubk mały odsunął 3 szuflady i zaczął się wspinać. Komoda runęła , telewizor poleciał. Uratowało go to ze kabla nie wyrwalo z kontaktu, młody leżał na podłodze a komoda i telewizor wisiały nad nim, tylko obok niego tv zrobił dziurę w panelach. Cud ze nie wybuchł ze tego kabla nie wyrwalo z kontaktu i jakoś to się utrzymało nad nim. Jakby z kontaktu wyrwalo to mialby na sobie komode i telewizor. To była chwila moment, a mi do głowy nie przyszło ze on takie coś zrobi. A telewizor jeszcze ten stary kineskopowy , wielki. Nic mu się nie stało ale ja obsrana a on ryczał strasznie. Teraz małego pilnuje jak mi do komody jakiejś podchodzi to odrazu mówię zeby nie dotykał.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości