w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 19:27   #331
lovebird
Zakorzenienie

Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)

no to i ja powracam po weekendzie wróciłam z domu i zabieram się do roboty, bo za dużo się nie pouczyłam w rodzinnych stronach Ale wróciłam z nowymi postanowieniami, albo inaczej - z silniejszymi postanowieniami i silniejszą wolą otóż moja mama zapisała się do dietetyka i przejrzałam jej jadłospisy, podpytałam o to i tamto i też zmieniam sposób odżywiania niby planowałam już wcześniej, ale coś mi nie szło, a teraz mam już takie mocne postanowienie. Warzywka, kefir, jogurt i inne takie już kupione, planuję jeść 5-6x dziennie, co 3 godziny, mam nadzieję, że da radę I jakieś fajne ćwiczenia by się przydały
Plan na dziś:
*powtórzyć to, czego się uczyłam w zeszłym tygodniu do egzaminu,
*zadania domowe z hiszpańskiego,
*steperek,
*abs.
Spadam!
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 20:26   #332
enfys
Raczkowanie

Witaj, lovebird
Napiszesz kilka słów o tym, co dietetyk mówił Twojej mamie?

Jestem trochę zmęczona, a muszę jeszcze poukładać pranie, utrwalić wiadomości na sprawdziany, przygotować odzież na jutro i lulu do łózia Mam nadzieję że uda mi się jeszcze nie zasnąć i poczytać gazetę.
enfys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 20:43   #333
kolorowapanna3
Wtajemniczenie

Ja nie posprzątałam dzisiaj znowu!!! Załamka po prostu. Za to poćwiczyłam więcej niż zwykle Niedługo idę do łazienki i robię sobie spa!
kolorowapanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 20:53   #334
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enfys Pokaż wiadomość
Witaj, lovebird
Napiszesz kilka słów o tym, co dietetyk mówił Twojej mamie?
Ciężko powiedzieć, bo generalnie chodzi w całej jej diecie o to, że ma spożywać jakieś granulki, chyba z błonnikiem, i wyciąg z... czegoś, co kupuje u tej babki... No, ale generalnie, jak pisałam 5-6 posiłków co 2,5-3 godziny, 0 słodyczy i nie pamiętam co tam jeszcze
Stary 2012-05-29, 07:26   #335
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
no to i ja powracam po weekendzie wróciłam z domu i zabieram się do roboty, bo za dużo się nie pouczyłam w rodzinnych stronach Ale wróciłam z nowymi postanowieniami, albo inaczej - z silniejszymi postanowieniami i silniejszą wolą otóż moja mama zapisała się do dietetyka i przejrzałam jej jadłospisy, podpytałam o to i tamto i też zmieniam sposób odżywiania niby planowałam już wcześniej, ale coś mi nie szło, a teraz mam już takie mocne postanowienie. Warzywka, kefir, jogurt i inne takie już kupione, planuję jeść 5-6x dziennie, co 3 godziny, mam nadzieję, że da radę I jakieś fajne ćwiczenia by się przydały
Plan na dziś:
*powtórzyć to, czego się uczyłam w zeszłym tygodniu do egzaminu,
*zadania domowe z hiszpańskiego,
*steperek,
*abs.
Spadam!
Zmotywował mnie Twój post. Też myślę o zdrowym odżywianiu, ale to dopiero po sesji

Tymczasem dzisiaj czekają mnie: nauka (), biblioteka, zajęcia, biblioteka i nauka, a wieczór zakończę ćwiczeniami, ot!

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 07:39   #336
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Zmotywował mnie Twój post. Też myślę o zdrowym odżywianiu, ale to dopiero po sesji
Bardzo się cieszę jeśli teraz jest Ci zbyt trudno zupełnie zmienić nawyki żywieniowe, może chociaż trochę je zmień, np. ogranicz słodycze, czy fast foody? O ile już tego nie zrobiłaś dobrze wiem, jak to jest w sesji i że ze zmianami w tym okresie ciężko, ale może jakieś małe zmianki da radę zrobić?
Powodzenia z nauką
Ja jestem na siebie zła, bo wczoraj złapał mnie jakiś dołek i nie zrobiłam prawie nic, za to dziś wstałam wcześniej, żeby ogarnąć tamte rzeczy, ale średnio idzie...
Stary 2012-05-29, 07:52   #337
Honey7
Zakorzenienie

Skoro mowa o fast foodach, o wiadomo hamburgery i hot dogi się wykluczają (nie tylko) ale czy takie domowej roboty też są złe ? Przecież to tylko bagietka, parówka i sałatki trochę ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 08:36   #338
lovebird
Zakorzenienie

Według mnie te domowe są ok wiesz, teraz wchodzi tylko kwestia tego, czy jesz parówki, bo w parówkach jest to, czy tamto, bułka czy pszenna, czy razowa itd, ale to już od Twojej diety zależy Moim zdaniem chodzi raczej o produkty smażone w głębokim tłuszczu itd, więc domowych frytek na przykład bym nie jadła - chyba, że pieczone w piekarniku
Stary 2012-05-29, 08:46   #339
Mitsukki
Naczelny Hipster

Jeśli chodzi o wszelkie diety, to ja muszę albo całkowicie zmienić dietę i postawić sobie konkretne zasady co jem, a czego nie. Nie potrafię tak na zasadzie "aaaa nie będę jadła słodyczy, ogranicze cośtam" bo wtedy zamieniam się w kupkę nieszczęścia, że wykorzystałam już tygodniowy limit jedzenia czegoś A z zaczęciem konkretnej diety i trzymaniem się jej na poważnie nie mam takich problemów

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 08:50   #340
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Ja bym musiała ograniczyć słone przekąski.
Od jakiegoś czasu tak mnie ciągnie na chipsy czy orzeszki , że szok.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 08:56   #341
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się cieszę jeśli teraz jest Ci zbyt trudno zupełnie zmienić nawyki żywieniowe, może chociaż trochę je zmień, np. ogranicz słodycze, czy fast foody? O ile już tego nie zrobiłaś dobrze wiem, jak to jest w sesji i że ze zmianami w tym okresie ciężko, ale może jakieś małe zmianki da radę zrobić?
Powodzenia z nauką
Ja jestem na siebie zła, bo wczoraj złapał mnie jakiś dołek i nie zrobiłam prawie nic, za to dziś wstałam wcześniej, żeby ogarnąć tamte rzeczy, ale średnio idzie...
Jem dużo słodyczy, ale mało pożywnych rzeczy. Często na śniadanie obiad i kolację jem - bułkę z serkiem topionym. Ani to, ani to nie jest zdrowe. Muszę częściej jeść warzywa i owoce.

Też miałam nie najlepszy humor, a w czwartek egzamin mam. Właśnie siedzę i się uczę, mam nadzieję, ze to nadgonię dzisiaj.
Dziękuję! Mam nadzieję, że pomożecie się motywować

[Kol 3,2]
zupa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 09:16   #342
Mitsukki
Naczelny Hipster

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3438037 3]Ja bym musiała ograniczyć słone przekąski.
Od jakiegoś czasu tak mnie ciągnie na chipsy czy orzeszki , że szok.[/QUOTE]

Chipsy Uwielbiam chipsy

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-05-29, 09:40   #343
kolorowapanna3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Chipsy Uwielbiam chipsy
Ja zazwyczaj nie jem chipsów, ale wczoraj śniło mi się, że kupiłam i jadłam, obudziłam się i co? Pierwsza ochota? Chipsy! Ale nie kupiłam, nie chciało mi się wychodzić z domu Za to dzisiaj fajna pogoda, mam nadzieję, że aktywnie to wykorzystam
Stary 2012-05-29, 09:56   #344
JustLetMeFlyAway
Zakorzenienie

Ja od wczoraj postanowiłam się wziąć za siebie, nie jem słodyczy, chipsów itd, chociaż od dawna prawie już ich nie jem, czasem kawałek czekolady, czy batona. Nakupiłam sobie jogustów naturalnych i jabłek, jakby mnie głód złapał i postanowiłam nie palić
And then you take it all away.
JustLetMeFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 11:47   #345
enfys
Raczkowanie

A ja postanowiłam wykreślić całkowicie słodycze (tzn. będę robiła wyjątki np. na urodziny dziabnę trochę tortu) i zastąpić je owocami. A w formie przekąsek jeść warzywa. Właśnie ich mi brakuje, jem ich zdecydowanie za mało i za rzadko. Denerwuje mnie w nich to, że często trzeba je wcześniej odpowiednio przygotować no i że nie są tak słodkie jak owoce
Ale na obiad mam już kupioną mieszankę warzywną i mozarellę. Pewnie jeszcze zrobię do tego sos pomidorowy, tylko kusi mnie żeby ugotować do tego razowy makaron lub ryż
enfys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 14:44   #346
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Chipsy Uwielbiam chipsy
Ja też

Niestety moje jedzeniowe miłości mają skutek uboczny. Dzisiaj znowu usłyszałam od jakiegoś gówniarza, że jestem grubasem
Stary 2012-05-29, 17:23   #347
poppy seed
Zakorzenienie

o, wy tu o dietach, a u mnie 9 dzień bez słodyczy
za chipsami, orzeszkami solonymi i paluszkmi nie przepadam, czasem na jakiejś imprezie zjem garśc, ale ogólnie jakoś mnie do tego nie ciągnie na szczęście. fastfood mi smakuje (szczególnie pizza i kebab), ale szkoda mi na niego kasy więc też rzadko jem.
te słodycze najgorsze, psikuśniki takie, jak już zacznę jeśc, to przestac nie mogę może przez te skoki cukru...

i na skakance sobie trochę skaczę, po 15 min dziennie jak na razie. muszę coś zrobic z nogami. uroki nieproporcjonalnej budowy

dzisiaj byłam z koleżanką zapytac o wolontariat w domu dziecka, w sumie pani z którą rozmawiałyśmy, chciała nas odesłac z kwitkiem, bośmy niepełnoletnie, ale chyba doceniła naszą determinację i zaprosiła na rozmowę o konkretach za tydzień z pisemnymi zgodami od rodziców.
chciałabym, żeby się udało...

jestem niereformowalna, nie umiem się uczyc w dzień, w nocy idzie mi świetnie, tylko potem cały dzień nieogaaaaaaar

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 17:51   #348
arabeska007
Raczkowanie

Chyba się przyłączę, bo sama też się ostatnio za siebie wzięłam!

Facet wyjechał na dość długo i już prawie 2 tygodnie jestem na diecie, staram się zdrowo odżywiać. A i ostro ćwiczę co 2gi dzień No i mam zamiar donadrabiać wszytskie zaległości na uczelni.... a nazbierało mi się tego trochę.
No i z tym porządkiem w mieszkaniu też tak różnie bywa jak jestem sama ehh
Moją motywacją był wyjazd TŻ i to, że jak wróci to chcę go zaskoczyć A potem utrzymać nawyki żywieniowe żeby się znów nie ''zapuścić''.
Stary 2012-05-29, 17:55   #349
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enfys Pokaż wiadomość
A ja postanowiłam wykreślić całkowicie słodycze (tzn. będę robiła wyjątki np. na urodziny dziabnę trochę tortu) i zastąpić je owocami. A w formie przekąsek jeść warzywa.
Ja dokładnie tak teraz robię Ale stwierdziłam, że lato idzie i czasem chce się zjeść jakiegoś loda, to pozwoliłam sobie na 2 w tygodniu i wiadomo, czasem jakaś kawa mrożona wyskoczy, czy coś, ale staram się z umiarem, a przede wszystkim u mnie chodzi o skończenie z podjadaniem słodyczy, tak okazjonalnie sobie pozwalam, ale w granicach rozsądku
poppy seed, ja tak z nauką też miałam na pierwszym roku i nie narzekałam - co z tego, że dzień do niczego, jak i tak w nocy się potem uczyłam?

Edytowane przez lovebird
Czas edycji: 2012-05-29 o 17:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 17:59   #350
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
poppy seed, ja tak z nauką też miałam na pierwszym roku i nie narzekałam - co z tego, że dzień do niczego, jak i tak w nocy się potem uczyłam?
ja się wkurzam, bo nie jestem w stanie się skoncentrowac, a mogłabym dużo więcej wynieśc z lekcji, w takim wypadku chodzenie do szkoły jest nieefektywne i się nie opłaca
o właśnie, jak nie chodzę to też w domu uczę się świetnie

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 23:09   #351
kolorowapanna3
Wtajemniczenie

Mam, a raczej miałam taką koleżankę, średnia ponad 5,0 przez całe życie, najwyższa średnia w całym liceum itp, w ogóle, jakieś olimpiady, konkursy i wszystko i do tego trenuje siatkówke i wiecie co mówi? że ona nic prawie sie w domu nie uczy, tylko odrabia pisemne lekcje, a wwszystko zapamiętuję z lekcji i stara się być maksymalnie skupiona No dobra okej, ale ja np bym nie potrafiła być skupiona u mnie w liceum na chemii jak babka 45minut pier****** teorię samą

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cały dzień szukam po sklepach młodej marchwi i nie znalazłam
Stary 2012-05-29, 23:27   #352
lovebird
Zakorzenienie

Dziewuszki, a znacie jakieś ćwiczenia na pozbycie się boczków?

Ja dziś prawie wszystko, co miałam zaplanowane, zrobiłam, więc bardzo się cieszę, ale mimo wszystko trochę jestem zawiedziona, bo mogłam zrobić więcej, ale dobra już przynajmniej ze spokojną głową idę spać, bo zmęczona jestem całym dniem w książkach dobranoc wszystkim
Stary 2012-05-29, 23:32   #353
Mitsukki
Naczelny Hipster

Nie da się pozbyć tłuszczu miejscowo Trzeba ogólne ćwiczenia wykonywać tak czy inaczej.
A w ogóle to jeśli chodzi o tycie w okolicach brzucha to żeby to zrzucić należy jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym

Cytat:
Stary 2012-05-30, 00:21   #354
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki, a znacie jakieś ćwiczenia na pozbycie się boczków?

Ja dziś prawie wszystko, co miałam zaplanowane, zrobiłam, więc bardzo się cieszę, ale mimo wszystko trochę jestem zawiedziona, bo mogłam zrobić więcej, ale dobra już przynajmniej ze spokojną głową idę spać, bo zmęczona jestem całym dniem w książkach dobranoc wszystkim
Podobno hula-hop daje radę, poczytaj o tym Ja też mam problem z boczkami, muszę wziąć się za hulanie

Ja niestety wciąż się uczę, ale oczy mi się zamykają same.

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2012-05-30, 07:52   #355
AmaiMomo
Zadomowienie

Ujemny bilans kaloryczny + ćwiczenia siłowe + ćwiczenia aerobowe w odpowiednim zakresie tętna.
AmaiMomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 08:10   #356
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Podobno hula-hop daje radę, poczytaj o tym Ja też mam problem z boczkami, muszę wziąć się za hulanie
no właśnie o hula-hop słyszałam, ogólnie na brzuch i planuję od jakiegoś czasu kupić, ale umawiałyśmy się z koleżanką, że razem zamówimy, żeby wysyłka wyszła nas taniej, a ona coś się zebrać nie może w końcu chyba sobie sama kupię Ale dzięki dziewczyny za odpowiedzi
A ja dziś wstałam, wysprzątałam pokój, łazienkę i kuchnię, no w sumie umyłam tam głównie podłogi, za kuchnię jeszcze się trochę wezmę, ale połowa roboty za mną poza tym domowe mini-spa już też zaliczone, póki co dobrze mi idzie, zabieram się za naukę powodzenia wszystkim
Stary 2012-05-30, 08:22   #357
Mitsukki
Naczelny Hipster

ja kupowałam z koleżanką hula na aukcji gdzie przy zakupie dwoch wysyłka była darmowa

Cytat:
Stary 2012-05-30, 09:57   #358
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o hula-hop słyszałam, ogólnie na brzuch i planuję od jakiegoś czasu kupić, ale umawiałyśmy się z koleżanką, że razem zamówimy, żeby wysyłka wyszła nas taniej, a ona coś się zebrać nie może w końcu chyba sobie sama kupię Ale dzięki dziewczyny za odpowiedzi
A ja dziś wstałam, wysprzątałam pokój, łazienkę i kuchnię, no w sumie umyłam tam głównie podłogi, za kuchnię jeszcze się trochę wezmę, ale połowa roboty za mną poza tym domowe mini-spa już też zaliczone, póki co dobrze mi idzie, zabieram się za naukę powodzenia wszystkim
Ja mam na razie takie za 2.5zł z kiosku Daje radę. Może w wakacje pomyślę o czymś ciężkim.

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2012-05-30, 10:17   #359
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupowałam z koleżanką hula na aukcji gdzie przy zakupie dwoch wysyłka była darmowa
Aa dawno kupowałyście? Kojarzysz jeszcze tego sprzedawcę?
Stary 2012-05-30, 10:35   #360
Mitsukki
Naczelny Hipster

No jasne, ja kręcę od środy dopiero Kupowałam bez wypustek, sportowe, obciążone.

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=25446092 od tego użytkownika

Cytat:
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości