Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 20:31   #4441
blackberry8
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez ha psi Pokaż wiadomość
może wmontować zasuwkę albo zmienić zamek?
Chyba wmontujemy nowy zamek, innego wyjścia nie ma

Cytat:
Czy w Calzedonii/Intimissimi znajdę ładne biustonosze w cenach nie przekraczających 40zł? I jak z jakością bielizny z tych sklepów?
Do 40zł na pewno nie. Jeśli masz cierpliwość to polecam Tk Maxx - można kupić staniki świetnej jakości poobniżane z ~100zł na 25. Poza tym ładne są w H&M i F&F.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:34   #4442
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Mam problem z koleżanką z klasy. Sprawa chyba w stylu podstawówki, trudno uwierzyć, że 2lo i mamy po 18 lat
Otóż na pcozątku I klasy pożyczyłam jej krótkie spodenki za 40zł. Do tej pory mi nie oddała, przypomniałam sobie miesiąc temu. Od tygodnia codziennie jej mówie, żeby mi je oddała. Pamiętam, że za pierwszym razem jak jej powiedziałam, miała stracha w oczach, następnego dnia zapomniała, kolejnego dnia powiedziała, że nie ma, że da na juwenaliach. Nie zadzwoniła w weekend, więc dzisiaj znowu zaczęłam ten temat. Powiedziałam, że albo spodenki, albo 40 zł. Usłyszałam "Ty chyba żartujesz, co myślisz, że nie mam innych problemów niż twoje spodenki?" Dziewczynę w klasie coraz mniej osób lubi, biega generalnie od jednych do drugich. Obecnie przylizała się do trzech chłopaków, obróciła to wszystko tak, jakbym była najgorsza i jak ja w ogóle śmiem przypomnieć jej o spodenkach Generalnie reszta ludzi sobie żartuje z tego, kolega poprosił mnie dzisiaj o taśmę, na co powiedziałam żartem "ty chyba żartujesz, nie mam wiekszych problemów niż noszenie tobie taśmy", inne dwie osoby coś sobie pożyczały, to usłyszałam "spoko, oddam ci za dwa lata". Oczywiście nie szydzili ze mnie, a z niej. Tylko wszystko spoko, ja mogę powiedzieć wszystko, a nie sądzę, że te spodenki odzyskam Co mam zrobić? Jak jej jasno powiedzieć? W ogóle wątpię, czy ona je ma Jak dla mnie to zwykłe złodziejstwo, jak ja coś pożyczam, to oddaję jak najszybciej.
Dodam, że w maturalnej dzewczyna zmienia klasę, więc mam miesiąc, żeby mi oddała te spodenki
Może po prostu zaskocz ją w domu i wtedy powiedz coś typu ,,mogłabyś mi teraz oddać te spodenki, bo chciałam je jutro nałożyć na plażę?''. Albo poproś mamę/tatę, żeby na zebraniu zagadał(a) o te spodenki do rodziców Twojej uroczej koleżanki.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:45   #4443
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Do 40zł na pewno nie. Jeśli masz cierpliwość to polecam Tk Maxx - można kupić staniki świetnej jakości poobniżane z ~100zł na 25. Poza tym ładne są w H&M i F&F.
Co do staników z H&M to nie mam żadnego, ale słyszałam niepochlebne opinie od koleżanki... Kiedyś udało mi się trafić świetny i to za 20zł w NY, ale to było dawno, dawno temu Co do F&F to faktycznie, kiedyś widziałam kilka ładnych.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:46   #4444
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Czy znacie strony z filmami/serialami online, gdzie są napisy po angielsku?
Podłączam się pod pytanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
hm, ponowię . Czy jak golicie się maszynką, to na łydkach zostają Wam takie maleńkie kropeczki - włoski . Czy ja nie umiem się golić
Mi też zostają
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:53   #4445
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Może po prostu zaskocz ją w domu i wtedy powiedz coś typu ,,mogłabyś mi teraz oddać te spodenki, bo chciałam je jutro nałożyć na plażę?''. Albo poproś mamę/tatę, żeby na zebraniu zagadał(a) o te spodenki do rodziców Twojej uroczej koleżanki.
Myślałam własnie o zebraniu, ale to typ osoby, która nie chodzi do szkoły, ma skończone 18, więc rodzic nie musi być na zebraniu.
Myslałam też o pójściu do domu, ale mieszka poza miastem, nie znam adresu. Nie wiem też, w jakich godzinach jest w domu, bo ogólnie to się szwęda tu i tam W sumie troche boję się, że mnie wyśmieje i ona, i inni, że się awanturuję za spodenki za 40zł. No ale kurde, to moja własność, tak? Niech to będzie bluzka z ciucholandu za 2 złote albo nawet i samochód, ale jak coś się pożycza, to zwraca A osobiście myslę, że ona tych spodenek nie ma Jedynym moim dowodem jest to, że mam zdjęcia, gdzie ma je na sobie.
Stary 2012-05-28, 21:26   #4446
Lovemee
Wtajemniczenie

Prezentacja wyszla-strasznie to czasochlonne, kazda literka to osobne pole . Pożniej równanie, ustawianie, przechodzenie -.-
Stary 2012-05-28, 21:56   #4447
69love69
Zakorzenienie

Czy mogę w pracy licencjackiej zamieścić zdjęcia z internetu?Oczywiście z podaniem źródla?w sumie to byloby źródło jak każde inne czy źle myślę?
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:24   #4448
lucciola
Zakorzenienie

Właśnie z targowiska zniknął mój wątek wymiankowy. Kogo mogę spytać o powód (bo domyślam się, że wątek został skasowany) i jak mogę przywrócić posty dotyczące wymian, bo z kilkoma osobami negocjowałam wymianę a teraz wszytsko mi zginęło Wiecie?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:27   #4449
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Właśnie - ten tk maxx to taki sklep, w którym są jakieś pojedyncze rzeczy? Bo byłam tam raz w życiu - przed świętami i jak sobie przypomnę co tam się działo to nie chcę tam nigdy wracać. Nie widziałam chyba nic, co wisiałoby po kilka sztuk, same pojedyncze rzeczy

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:30   #4450
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Właśnie z targowiska zniknął mój wątek wymiankowy. Kogo mogę spytać o powód (bo domyślam się, że wątek został skasowany) i jak mogę przywrócić posty dotyczące wymian, bo z kilkoma osobami negocjowałam wymianę a teraz wszytsko mi zginęło Wiecie?
a jaki miesiąc miał w tytule watek?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:31   #4451
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Mi też zostają, mam bardzo mocne włosy, niestety nie tylko na głowie
Cytat:
mi zostają .. dlatego często w ruch idzie depilator

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

może wmontować zasuwkę albo zmienić zamek?
Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Podłączam się pod pytanie

Mi też zostają
o, czyli muszę się przerzucić na coś innego

Co do spodenek - ja też bym się awanturowała . Według mnie nawet 40zł to nie jest mało, dlaczego Ty masz tracić, tylko dlatego, że ona nie szanuje Twojej własności

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2012-05-28, 22:40   #4452
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spodenek - ja też bym się awanturowała . Według mnie nawet 40zł to nie jest mało, dlaczego Ty masz tracić, tylko dlatego, że ona nie szanuje Twojej własności
Wiem, tylko pytanie brzmi - jak mam się awanturować, skoro na nią nic nie działa Ani ostra wymiana zdań, ani spokojne prośby - na nią NIC nie działa. Wątpię, że je ma gadałam o tym z mamą, ale ona sądzi, że to moja wina i na zebraniu nie wspomni o tym jej matce
Stary 2012-05-28, 22:47   #4453
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, tylko pytanie brzmi - jak mam się awanturować, skoro na nią nic nie działa Ani ostra wymiana zdań, ani spokojne prośby - na nią NIC nie działa. Wątpię, że je ma gadałam o tym z mamą, ale ona sądzi, że to moja wina i na zebraniu nie wspomni o tym jej matce
Może źle sformuowalam, chodziło mi o to, że wcześniej napisałaś, że 40zł to nie majątek, a według mnie nawet tyle to majątek w takiej sytuacji . Z mojego doświadczenia wiem, że działa proszenie, grożenie, przypominanie, ględzenie o tym codziennie, tak długo, aż w końcu odda . Myślę, że jeśli klasa Cię poprze i dalej będzie rzucała takie teksty, to ona w końcu się złamie i dla świętego spokoju Ci odda spodenki, albo pieniądze

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2012-05-28, 22:48   #4454
asik175
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Czy mogę w pracy licencjackiej zamieścić zdjęcia z internetu?Oczywiście z podaniem źródla?w sumie to byloby źródło jak każde inne czy źle myślę?
Dobrze myslisz
jak podasz zrodlo to mozesz

I can be a freak, every day of every week
asik175 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:57   #4455
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Może źle sformuowalam, chodziło mi o to, że wcześniej napisałaś, że 40zł to nie majątek, a według mnie nawet tyle to majątek w takiej sytuacji . Z mojego doświadczenia wiem, że działa proszenie, grożenie, przypominanie, ględzenie o tym codziennie, tak długo, aż w końcu odda . Myślę, że jeśli klasa Cię poprze i dalej będzie rzucała takie teksty, to ona w końcu się złamie i dla świętego spokoju Ci odda spodenki, albo pieniądze
Nie moge się cały dzien na niczym innym po prostu skupić, ciągle sobie myslę, co jutro jej powiem, normalnie rozszarpie, jak nie będzie ich miała Ona ma chyba coś z głową, bo nie rozumiem. I ani odrobiny honoru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 23:13   #4456
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
a jaki miesiąc miał w tytule watek?
Czerwiec. Już wcześniej zakładałam wątek na kilka dni przed miesiącem w tytule i jakoś nie było problemu. Widziałam zresztą, że dziewczyny zakładają wątki z nazwą miesiąca który dopiero będzie.
Myślisz, ze jak nastanie czerwiec to wątek znów się pojawi?
Stary 2012-05-28, 23:16   #4457
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Czerwiec. Już wcześniej zakładałam wątek na kilka dni przed miesiącem w tytule i jakoś nie było problemu. Widziałam zresztą, że dziewczyny zakładają wątki z nazwą miesiąca który dopiero będzie.
Myślisz, ze jak nastanie czerwiec to wątek znów się pojawi?
złamałaś regulamin i dlatego zniknął i nie nie pojawi się.
mamy maj, zakładamy wątki z miesiącem majem w tytule nie z czerwcem, lipcem czy grudniem.
Stary 2012-05-28, 23:18   #4458
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
złamałaś regulamin i dlatego zniknął i nie nie pojawi się.
mamy maj, zakładamy wątki z miesiącem majem w tytule nie z czerwcem, lipcem czy grudniem.
A można jakoś odzyskać posty z tego wątku?
Stary 2012-05-28, 23:19   #4459
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge się cały dzien na niczym innym po prostu skupić, ciągle sobie myslę, co jutro jej powiem, normalnie rozszarpie, jak nie będzie ich miała Ona ma chyba coś z głową, bo nie rozumiem. I ani odrobiny honoru
Dokładnie, mi by było po prostu głupio tak czegoś nie oddać. Jeszcze gdyby tylu ludzi dookoła o tym wiedziało

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2012-05-28, 23:23   #4460
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
A można jakoś odzyskać posty z tego wątku?
raczej nie.
Stary 2012-05-28, 23:37   #4461
sixthense
Raczkowanie

Dziewczyny polecicie jakieś angielskie gazety w których artykuły są w miarę prostym językiem napisane? Takie które bym mogła ściągnąć z internetu, nie muszą być jakieś najnowsze numery
sixthense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 23:38   #4462
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, mi by było po prostu głupio tak czegoś nie oddać. Jeszcze gdyby tylu ludzi dookoła o tym wiedziało
Wiem, że ona często chodzi do psychologa czy tam pedagoga szkolnego. Myślicie, że gdybym i ja do niego poszła, spytała, czy faktycznie tam chodzi, czy wkręca, aby nie być na lekcjach i powiedziała jej, że trochę się martwię, bo przywłaszczyła sobie moją rzecz, co może być początkiem kleptomanii, to by coś z tym zrobiła?
Stary 2012-05-28, 23:53   #4463
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie.

Dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 00:10   #4464
201703160948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sixthense Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecicie jakieś angielskie gazety w których artykuły są w miarę prostym językiem napisane? Takie które bym mogła ściągnąć z internetu, nie muszą być jakieś najnowsze numery
cosmopolitan
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 05:42   #4465
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jaki alkohol polecacie w prezencie urodzinowym? oprócz jacka danielsa bo to dostał rok temu..
no i nie bardzo przepada za winami.. raczej wódka whisky ..
Whisky na prezent jest niebezpieczna { }, bo różne są preferencje smakowe . Jak już, to wódka . Czysta "Finlandia" jest w porządku : bez smaku { } i głowa po niej nie boli .
Jeśli whisky, to ja proponowałabym - Johnnie Walker Black Label . "Neutralny" smak i cena przystępna .

Cytat:
Napisane przez jezozwierzyk Pokaż wiadomość
Otóż dowiedziałam się dziś że dostałam mój wymarzony staż - zaczynam w poniedziałek, jest to staż w zakładzie karnym
Jeśli inni nie "smażą się" w mundurach, to i Ty "nie usmażysz się" w spodniach . Ja włożyłabym spodnie i bluzkę z krótszym rękawem, ale bez ekstrawagancji .

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
Mam w lodówce kotlety mielone które mama kazała mi przyrządzić na obiad - są już upieczone, muszę je tylko podgrzać - pytanie: jak? Mam nastawić piekarnik na termoobieg? W ilu stopniach, ile czasu?
Trochę po czasie, ale napiszę .
Co robię ja - kotlety do naczynia żaroodpornego {bez przykrycia}, przykrywam srebrną folią {świecąca strona do wewnątrz}, w filii robię parę dziurek i do piekarnika . Nie używam do tego termoobiegu, tylko "normalne" pieczenie . Na parę minut przed końcem odgrzewania zdejmuję folię i voilà - kotlety odgrzane . Mikrofalówki nie polecam, bo kotlety stracą chrupkość .

Cytat:
Napisane przez Cauchemire Pokaż wiadomość
Co zrobić z grzybem/pleśnią pod materacem? Od wilgoci zaczęły się robić plamy. Wyrzucić, zostawić?
Szkoda, ale wyrzucić .

Cytat:
Mam problem z koleżanką z klasy. Sprawa chyba w stylu podstawówki, trudno uwierzyć, że 2lo i mamy po 18 lat
Zdobyć adres i wizyta domowa . Wieczorem, żeby zastać też i rodziców.

Cytat:
napisz pismo a'la od prawnika z jakimś wymyślonym podpisem i jej wyślij do domu że jeżeli nie odda należności lub towaru to sprawa znajdzie się w sądzie..
Kto uwierzy, że dla czterdziestu złotych ktoś prawnika angażuje .

Cytat:
Napisane przez ha psi
idź do zwykłego prawnika i niech wyśle taki list "ostrzegawczy"
O ile się orientuję, najtańsza porada prawna { na tzw. dyżurze} to koszt około pięćdziesięciu złotych .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:08   #4466
coldold
Zakorzenienie

Znacie może farbę, którą mogłabym uzyskać taki kolor? Mogą być profesjonalne, nawet w sumie wolę profesjonalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22majf.jpg (327,0 KB, 48 załadowań)
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:23   #4467
invisible_01
Zakorzeniona

Kiedy są dostawy towaru w Lidlu? Głównie chodzi mi o lody - pojechałam wczoraj specjalnie po lody, a lodówki świeciły pustkami
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:29   #4468
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Kiedy są dostawy towaru w Lidlu? Głównie chodzi mi o lody - pojechałam wczoraj specjalnie po lody, a lodówki świeciły pustkami
a co te lody takie dobre że wszyscy oszaleli na ich punkcie?
Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:33   #4469
lucciola
Zakorzenienie

Czy podczas używania kremu z witaminą K trzeba używać wysokich filtrów?
Stary 2012-05-29, 11:37   #4470
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie - ten tk maxx to taki sklep, w którym są jakieś pojedyncze rzeczy? Bo byłam tam raz w życiu - przed świętami i jak sobie przypomnę co tam się działo to nie chcę tam nigdy wracać. Nie widziałam chyba nic, co wisiałoby po kilka sztuk, same pojedyncze rzeczy
W sumie masz rację, w większości pojedyncze, rozwieszone rozmiarami.
Także ten sklep przypomina mi lumpeks trochę ale czasami można coś ciekawego znaleźć

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A kiedy byłaś? Może dlatego, że od wczoraj była promocja na te lody?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
a co te lody takie dobre że wszyscy oszaleli na ich punkcie?
Bardzo dobre
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości