|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marina
TŻ może dobrze myśli, zawsze to jakieś miejsce, macie gdzie się podziać. Naprawdę tam jest aż tak źle? Bo u Ciebie, to nie dziwię się że odpada. Cytat:
Ad. mieszkania na wsi to trochę się nie dziwię, że macie dylematy (isiaok). Zależy na pewno od miejsca gdzie się mieszka, no i od przyzwyczajenia, komuś wychowanemu w bloku może być ciężko się przestawić. Ja mieszkam na wsi od urodzenia i nie narzekam. Do Krakowa względnie blisko (na zajęcia jadę szybciej niż niektóre koleżanki mieszkające w Krakowie ), w naszej okolicy wiele osób z Krk buduje sobie domy. Okolica fajna, wokól domu dużo miejsca, ale i środowisko fajne - sąsiadów mamy super. Znamy się, stosunki mamy bardzo dobre, nie ma problemu np wyjechać bo wiesz że sąsiad jak poprosisz, na pewno zerknie na dom. No i ogólnie dogadujemy się super. Ale nie ma wścibstwa, złośliwości, każdy zajmuje się głównie swoimi sprawami. Ale można różnie trafić, a zły sąsiad to może być przekleństwo. Ale np mieszkać na wsi takiej jak JASIU, ANTOSIU
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Antoś i Jasiu Sto lat chłopaki!!!
:roza :Witam!!! isiaok bardzooooo dobrze Cię rozumiem. Ale tłumacze to sobie tak, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ja zazdroszczę koleżankom, że mieszkają w mieście, mają wszędzie blisko, moja teściowa mieszkając w bloku ma za oknem las, mnóstwo ścieżek do spacerowania, ale i sklepy, szkoły, apteki z drugiej strony. A one znowuż zazdroszczą mi przestrzeni, ogrodu, ilości pokoi, łóżka sypialnianego, którego nie muszę codzień składać, bo w mieszkaniu M2 nie mogą sobie na to pozwolić. więc tak jak brumek napisałaś, idealnym rozwiązaniem byłby dom z ogrodem w centrum miasta Wakacje sa dla nas dobrym czasem w kwestii finansowych (tż teraz nie będzie cały czerwiec w związku z Euro) a ja planuję zrobi coś dla siebie. Małą będę teściowej podrzucać a ten czas wykorzystam na wizyty u kosmetyczki, fryzjer, może jakiś fitness bo też bardzooooo zdziadziałam!!!! Marina strasznie mi przykro, że znowu u Was na tapecie problemy, głównie finansowe, a wiadomo, że za tym idzie cała reszta Brumek Tymek boski pod tym stolikiem I w zestawieniu z tatusiem w tle, widzę dość spore podobieństwo. Tymek jest chyba bardzo mieszany co? Bo jak jest z Tobą na zdjęciu to widzę, że jest do Ciebie podobny Mój urwis ma drzemke, wychodzi(ą) jej górne jedynki, już szpilka napiera na dziąsło, ale przebić się nie może. Ile ryku jest za dnia, co chwilę atak histerii. Dziwi mnie tylko ale i cieszy, że w nocy jej to nie dokucza, bo śpi bez zająknięcia całą noc!!! |
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Macie coś takiego? Co o tym myślicie?
http://allegro.pl/muzyczny-stoliczek...354383826.html |
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuje dokładnie taki stolik córeczke koleżanki na 1 urodziny, dam znac za tydzień jak wygląda na żywo |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko widziałam taki stolika w sklepie. Chyba po 175zł
![]() Mi się bardzo wizualnie spodobał, myślałam żeby taki Radkowi kupić. Boże, tyle bym mu kupiła... |
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
iustyna - nie pokaze sie, bo uslysze, ze "nie jest tak zle", a ja wiem, ze jest
![]() Marinko - serce mi sie kraje jak czytam o Twojej sytuacji! Wielka szkoda, ze nie mozemy w takich kwestiach pomoc ![]() a moze napiszesz do prezydenta miasta o swojej sytuacji, wlasnie tak jak nam - kto wie, mojej babci udalo sie w ten sposob nowe lokum zalatwic mimo 10tys osob czekajacych z listy..(a mi sie wydawalo, ze urzednicy takie listy z automatu wyrzucaja do smieci )pieleszko - czekamy na dalsze dobre informacje! |
|
|
|
#1508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, tak to mi go jeszcze chyba nikt nie określił Bo on nie znosi się golić i ciągle go do tego zmuszam ![]() Cytat:
Tylko do mnie. Wszyscy to mówią i nawet ja sama to widzę A na moich zdjęciach z niemowlęctwa, to jesteśmy nie do rozróżnienia Jedynie może włosy ma męża? Tzn kolor mamy takie same, ale ja mam kręcone, mąż proste. A Ttmuś póki co też proste ![]() I muszę Cię zapytać, bo mnie zaciekawiłaś Co Twój mąż będzie robił w związku z Euro?Cytat:
![]() My już po spacerku, teraz pijemy kawę, a ja umieram na ból głowy Wyjątkowo długo teraz był spokój, bo kilka dni. Ale jutro do neurologa, tego od migren. Trzymajcie kciuki, żeby coś rozsądnego powiedziała
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie koleżanka-mama 3letnich bliźniąt- bardzo zachwalała ten stolik. I kciuki za neuro! |
|
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek nie na twarzy a na głowie! Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś i się nie obraziłaś
albo coś . No normalnie strasznie dużo Twój mąż ma na głowie włosów. Mógłby się z moim podzielić Patik pisała i Sara ma dobre CRP. Jutro się wypisują, czy lekarze będą za, czy przeciw . Dzisiaj ją odwodzili od wypisania . Patik nas z kom podczytuje.Meszsares oj tam, oj tam. Jak chcesz, to ja Ci napiszę, że dramat Zuzy nie wstawię, bo nie mogę na nią z tą "grzywką" patrzeć. Tż się ze mnie nabija, co na nią spojrzy, że jej taką krzywdę zrobiłam
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On włosy ma genialne: straszliwie gęste (aż za gęste) i mocne. Za to siwe, więc jest sprawiedliwość na tym świecie Dzięki Lecimy się karmić
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Też trzymam ![]() Mi się zaraz gadzina obudzi
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Witam się tylko szybko
![]() Dziewczyny wybaczcie, ale nie dam rady teraz z Wami pisać. Za duzo się dzieje, pewne rzeczy mnie przerosły i muszę przeorganizować swoje zycie, a raczej podejście do wielu rzeczy. A jak czytam o problemach niektórych z Was, to aż mi głupio, bo moje takie błahe przy nich wyglądają... Mimo wszystko cała ta moja sytuacja mnie przerosła (myślałąm, że będę silniejsza )Pogoda dopisuje, więc dużo czasu spędzamy poza domem. Przez tydzień mielismy wolną chatę (teściowie wyjechali) i "bawiliśmy się" w dom Fajnie było![]() Trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących! Patik, Pieleszka wracajcie szybko ze zdrowymi dziećmi do domu! Gratuluję dzieciakom nowych umiejętności! ![]() Mój niejadek (rzeczy niecycowych , zwłaszcza jego obiadków) jednak przybiera na wadze ok. 100g tygodniowo, a pani doktor ciągle nam mówi, ze nie dając mu MM będzie miał niedobory kaloryczne Ale jemu widocznie wystarcza to, co zjada, bo na głodnego nie wygląda. W zeszły wtorek wazył 8500g, ale w ciągu dwóch miesięcy mniej centymetrów mu przybyło i zrobił się "okraglejszy"
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
ja uziemiona. kinga zaczela goraczkowac w zlobku. poszlam do pediatry i chyba mi dziecko symuluje
tzn. nic jej nie jest poza goraczką. pewnie to trzydnówka albo jakies zakazenie czegos. mam skierowanie na badanie moczu i krwii.
|
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak możecie, to kliknijcie Patika, bo jest bardzo nisko i co trochę wypada z rankingu
.
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mąż będzie siedział miesiąc w tvp studio. W ogóle nie ma go od 2 tygodni w domu i nie wiemy czy przed tą miesięczną nieobecnością uda mu się chociaż w ten czwartek na jeden dzień zjechać. Poza tym wczoraj wylądował w szpitalu z ogromnym bólem ręki(nadgarstka) okaząło się na prześwietleniu, że rok/ dwa lata temu musiał mieć pęknięty ten nadgarstek a teraz naciągnął ścięgna czy jakoś tak. Chcieli mu gips włozyc na dwa tyg. ale nie zdecydował się bo wtedy l4...mam nadzieje, że szybko mu to minie bez większych komplikacji. hehe Ala od dwóch minut chodzi na wciąż po salonie rozchodziła się na dobre mamad ściskam mocno. Błahe nie błahe masz pisać o swoich rozterkach/problemach również!!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-28 o 16:14 |
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ten strych to chociaż wykończony, da się tam mieszkać? Czy trzeba od początku robić?
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko coś Ty, nie ma tam nic. Wiesz, wygląda jak typowy zapuszczony strych z horroru, w którym straszy. Trzeba wszyyyystko robić...Nie ma tam żywcem nic.
Dzięki za słowa otuchy kobitki moje.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-28 o 17:02 |
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde, jakbym miała gdzie, to sama bym was przygarnęła
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. odbiore cię z victoriii . Stronczek określ się - z tego co wiem to musisz jechac na Paddington, a stamtąd masz autobus 453 jadący do mnie. jak wysiądziesz na Victorii to się wszystkie spotkamy. chyba że masz specjalne życzenie odebrania Cię z Paddington? |
|
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, super. W takim razie będę miała bezpośrednie połączenie Upney - Victoria
Tak naprawdę to wcale nie mamy daleko do siebie Stronczek odezwij się ![]() Mam tylko nadzieję, że moje dziecko mi żadnego numeru nie wywinie i się nie rozłoży :/ Teraz ma temp. w pupie 38,6* bez żadnych innych objawów, podejrzewam raczej zęby.
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mogliby tak częściej wyjeżdżać, prawda? Pani doktor to ta od tych mądrości? ![]() Cytat:
a, to gorzej, myślałam że w jakiś sposób zaadaptowane.. Moje dziecko cały dzień żałośnie się rozgląda i "ta-ta, ta-ta..." :|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
hej
dzisiejsze misiaki pluszaki dla Antosia Agi Jasia telika nie wiem które to moje podejście do pisania dzisiaj Dawid ciągle w coś się pakuje i musze go ratrować, asekurować etc no i byliśmy w ikei i w centrum handlowym zrobić rozeznanie w butkach, kupimy jak zacznie chodzić, wcześniej nie ma sensu kupiliśmy basen w mothercare a w ikei zabawki i ręcznik kąpielowy, fajny, dobrej jakości wracaliśmy dłuuuuugo bo był jakiś wypadek eveewe trzymam za tatę ciągle a dla Marysi brawa ![]() brumek, ale Tymek się wpasował w półeczkę isiaok, mam podobnie, doskonale Cię rozumiem, mieszkamy i w domu i w mieszkaniu, w domu swoboda, wygodniej, w mieście większe możliwości, anonimowość - i tego ostatniego najbardziej mi brakuje, sąsiadów ni emamy dobrych. Na szczęście wyczuli że nie chcemy rozmawiać o tym za ile i co kupujemy - bo to główni eich interesuje. Jak kręcili u nas film to aż huczało ile na tym zarobiliśmy, a to taki epizodzik był... Marina współczuję, nie wiem co doradzić strych to jakaś persepktywa, ale faktycznie nadal nie na swoim i kosztowny będzie remont, ale lepsze to niż nic w razie czegofajne pieski Cytat:
na razie nie montowałam nóżek, bawi się siedząc na podłodze mnóstwo piosenek, ksiązeczka, laptop, pianinko.... zajmuje malucha na dłuższą chwilę, program polski, polsko -ang, muzyczny i jeszcze takie krótkie dźwięki załączam zdjęcie wspinaczki na stoliczek
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Antosiu sto lat chłopie z okazji 9 miesięcy Aniu i brumeczku dziękuje za życzenia Napisałam w nocy referat z multicytowaniem i złe kliknelam na kładzie i wszystko poszło w .... Więc może W skrócie Brumku więc widzę ze podobne dylematy mieszkaniowe macie. Zawsze byłam zwolenniczką mieszkania w bloku i tyle, teraz czuje brak przestrzeni, trawki dla. Jasia itd. Do tego dochodzi kolosalny kredyt który się podwoił ( po wzroście franka Szwajcarskieo) więc troszkę jesteśmy w czarnej Isiaok- a masz auto jak jesteście z Ewa? Zawsze do telikowa można przyjechać ![]() Marinko z bólem serca czytam o waszych kłopotach. A może uda się wynająć coś w sensownej cenie. Remont strychu może okazać się skarbonka bez końca. A ile jeszcze trwają twoje studia? Patik i pieleszka jak tam u was? A telik leży chory, Gardło boli, katar i bóle stawach Zaraz lekami apap i mykam pod kołderke. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Alez dorosły już jesteś Dawidku Uwielbiam takie fryzurki
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja w skrócie
![]() Sto lat Marinko - Telik ma rację,że remont strychu to skarbonka, ale też trzeba myslec czy kiedyś rodzina tż Was nie zostawi na lodzie, mimo,ze wyłożylibyście kasę na remont. Jeszcze napisze,jak coś mi się przypomni ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Kolink cudny Dawidek na tej fotce. Telik wracaj do zdrowia
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
telik, bella dzięki
to jeszcze sprzed ścinania, a poniżej z podcięta grzywką aha, w ikei bawiliśmy się w basenie z piłkami, myślałam że jest za mały do takiej zabawki, a on świetnie się bawił, byliśmy przed i po zakupach
|
#1527 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, nic innego nie chciał robić tylko na tę półkę właził. Chyba kilkadziesiąt razy ją zaliczył ![]() A jakie zabawki w Ikei? Tę kolejkę? Czy coś innego? Tymcio lubi się na takich samych jak Dawidek huśtawkach bujać To huśtawkowy pasjonat ![]() Cytat:
Nie doceniamy ich ![]() Cytat:
![]() 2. Ojej, tęskni bidulek ![]() Cytat:
![]() A gadanie tej Twojej lekarki to mi na nerwy działa! Domyślam się, że Tobie jeszcze bardziej Dobrze, że puszczasz to mimo uszu, bo jak widać, to Ty masz rację Cytat:
2. A to on w tvp pracuje? Tak na co dzień? Biedny z tą ręką Ale wtedy nie wiedział, że pęknięte? Nie bolało jakoś bardzo mocno?Dzięki A co do włosów, to nie ma mowy - na żadnych dwóch! Bo jeśli już miałby się nimi dzielić, to jestem pierwsza w kolejce Wam już przestały?Cytat:
2. Och te mieszkaniowe dylematy... Ciężki orzech do zgryzienia, bo to takie kwoty, że aż człowieka paraliżuje ![]() A że Wasz kredyt gigantyczny, to się domyślam, patrząc na mieszkanie ![]() 3. O nie Brzmi grypopodobnie ![]() Upiekłam ciacho Ale pachnie
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kojarzymy sytuację kiedy najprawdopodobniej pękła mu ta kość, 3 dni chodził z bólem i opuchnięciem ale na tym się skończyło. Mi przestały wypadać równo 6mcy po porodzie. Teraz odrastają krótkie kikutki ![]() Kolina Dawidek słodziuchny ![]() telik dużo zdówka! |
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski!
Johny & Antonio- sto lat chłopaki! Iustyna, a'propo włosów przypomniał mi się wczorajszy występ Bałtroczyka- "Jeśli ktoś ma piękne włosy to, kto ku**a powiedział, że musi być ich dużo?". Marinko, współczuję problemów- znowu u Was pod górkę. Myślisz, że nie udałoby się wynająć czegoś innego w podobnej cenie? W końcu nie mało płacicie, a remont strychu byłby bardzo kosztowny...Pieleszko, cieszę się że wszystko zmierza u Was w dobrym kierunku i Hania ma się lepiej. Patik, uff jak dobrze, że wyniki się poprawiły. Domyślam się, że macie już dość szpitala i chcecie wracać do domu. ![]() Telik, przesyłam całusa z życzeniami zdrowia. Kajool, jak się udało Szymkowe przyjęcie? Bo to chyba ten weekend miał być, tak? ![]() Agadus, ale masz kochane dziecko Eveewe, gratuluję wygranej Mam nadzieję, że lekarze opanują jego stan zdrowia i operacja będzie możliwa. ![]() Mamad, wracaj do Nas, brakuje tu Ciebie. Brumek, ale mały spryciarz z Tymka. ![]() Więcej nie pamiętam. My jutro po południu wracamy już do domu. Mieliśmy zostać do czwartku, ale tż ma pilne zlecenie w pracy.. Z chęcią bym tu jeszcze poplażowała, ale tak to już jest że to co dobre szybko się kończy. Dzisiaj byliśmy w Kołobrzegu w Western City, ale to chyba miejsce które ożywa jedynie w weekendy. Hitem dla Hani były zwierzaki, mogliśmy wejść do stajni- myślałam, że mała mi z rąk wyskoczy na widok koni, tak się jej podobały. Za to jak koń wykazał zainteresowanie Hanią i dotknął ją łbem po brzuchu to zdziwiona podniosła rączki do góry i wydała z siebie takie przeciągłe "ejjjjj"- wyglądało to komicznie. |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
tak w skrocie - wszystkie foty telik ja tez chora w dodatku mam zimna na gornej i dolnej wadze i to takie wielkie ze wstyd w pracy siedziecDla dzisiejszych solenizantow sto latek Moje dziecko ma muzyczny ogrodek littel tickes czy jakos tak i uwielbia go. Obecnie sie po nim wpsina i stoi. Dzis jej sie odsunal i rabnela razem z nim rozcinajac warge, minyta placzu i dalej sie wspina ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- co do zdjec Marysi - dziekuje za mile slowa co do taty dziekuje za kciuki - mam nadzieje ze wyjdziemy na prosta i pojdzie to jakos sprawnie co do sesji na pewno dam znac, najprawdopodobniej zrobimy 2 czerwca, wiec jak bedzie efekt to na pewno wam sie pochwale, bo wasza pomoc byla nieoceniona.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Pewnie dużo zalezy od tego czym kto grzeje.
), w naszej okolicy wiele osób z Krk buduje sobie domy. Okolica fajna, wokól domu dużo miejsca, ale i środowisko fajne - sąsiadów mamy super. Znamy się, stosunki mamy bardzo dobre, nie ma problemu np wyjechać bo wiesz że sąsiad jak poprosisz, na pewno zerknie na dom. No i ogólnie dogadujemy się super. Ale nie ma wścibstwa, złośliwości, każdy zajmuje się głównie swoimi sprawami. Ale można różnie trafić, a zły sąsiad to może być przekleństwo. Ale np mieszkać na wsi takiej jak 
:roza :
Wakacje sa dla nas dobrym czasem w kwestii finansowych (tż teraz nie będzie cały czerwiec w związku z Euro) a ja planuję zrobi coś dla siebie. Małą będę teściowej podrzucać a ten czas wykorzystam na wizyty u kosmetyczki, fryzjer, może jakiś fitness bo też bardzooooo zdziadziałam!!!!
zębole

)

Wyjątkowo długo teraz był spokój, bo kilka dni. Ale jutro do neurologa, tego od migren. Trzymajcie kciuki, żeby coś rozsądnego powiedziała

Ale jemu widocznie wystarcza to, co zjada, bo na głodnego nie wygląda. W zeszły wtorek wazył 8500g, ale w ciągu dwóch miesięcy mniej centymetrów mu przybyło i zrobił się "okraglejszy"

Dzisiaj byliśmy w Kołobrzegu w Western City, ale to chyba miejsce które ożywa jedynie w weekendy. Hitem dla Hani były zwierzaki, mogliśmy wejść do stajni- myślałam, że mała mi z rąk wyskoczy na widok koni, tak się jej podobały. Za to jak koń wykazał zainteresowanie Hanią i dotknął ją łbem po brzuchu to zdziwiona podniosła rączki do góry i wydała z siebie takie przeciągłe "ejjjjj"- wyglądało to komicznie.
w dodatku mam zimna na gornej i dolnej wadze i to takie wielkie ze wstyd w pracy siedziec
12.06.2010