|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pasemka haha modne??
Witam Was
) Nigdy nie mogę trafić na dobrego fryzjera ;/ czy to w dużym mieście czy w małym... Niedawno chciałam rozjaśnić włosy byłam u fryzjera i ONA doradziła i zrobiła mi kilka pasemek blond , rudego ... ;/ straszne to jest ... nie podoba mi się. ah... i włosy jak umyję są jak z waty ... koszt 120 zł zł WŁOSY ZNISZCZONE , KOLOR DO BANI ;/
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pasemka haha modne??
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Może i modne, choć wydaje mi się,że raczej nie ale fryzjer powinien kierować się gustem klienta a nie klient gustem fryzjera.
Współczuję. Ale to włosy- kiedyś odrosną. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
CHyba fryzjer się zna na TYM CO ROBI. tak?? zrobiła na mnie i TYLE... NIE POWINNAM BYŁA JEJ WTEDY ZAPŁACIĆ.
kilka pasemeczków za 12o zł haha ;/ GDZIE SĄ PRAWDZIWI FRYZJERZY ?? CZY ISTNIEJĄ JESZCZE?! |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
masz nauczke na przyszlosc.
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Racja ;p najlepiej bylo nie zaczynać z malowaniem :PP
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
ale zazwyczaj jest tak że "napalimy sie " na cos a pozniej nie jestesmy zadowoleni;/
czyto pasemka, czy grzywka, ombre, nowy kolor
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
No niestety teraz musisz się z takimi przemęczyć
moja koleżanka kiedyś gdy zrobiono jej pasemka, które zresztą nie wyszły najlepiej kręciła włosy przez co optycznie lepiej to wyglądało
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zrazaj sie do wszystkich popytaj wsrod kolezanek czy znaja kogos sprawdzonego,popytaj sasiadek,jak bedziesz widziala dziewczyne z fajna fryzura i kolorem nie wstydz sie zapytac kto jej zrobil takie cudo na glowie ONA poczuje sie na pewno super,ze ma taka fajna fryzure a Ty dowiesz sie gdzie fajnie robia wloski ![]() i tutaj niestety musze powiedziec,ze cena ma znaczenie,poniewaz te tansze kosmetyki nie rozjasnia wlosow o tyle stopni co bysmy chcialy np jesli czujesz,ze Twoje wlosy po myciu sa miekkie jak wata to powinnas jak najpredzej wrocic do tego salonu i poprosic o rozmowe z szefowa,nastepnie pokazac jej wlosy jaki masz kolor i ,ze nie o to Ci chodzilo i stan w jakim sa niestety ZADEN SZANUJACY SIE SALON NIE PUSCI CIE Z KWITKIEM jesli odmowia to zawsze mozesz powiedziec,ze pojdziesz do CECHU RZEMIOSL ROZNYCH i tam powiesz co Ci zrobili salon w ktorym bylas powinien Ci zagwarantowac DARMOWA pielegnacje wlosow czyli np pare razy przyjdziesz do nich i zrobia Ci saune czy tez ``zastrzyki``regeneracyjn e,powinnas dostac rowniez kosmetyki do pielegnacji wlosow w domu nie wiem jak bedzie z kolorem bo nie widze Twoich wloskow ale zeby ich nie niszczyc jeszcze bardziej a zbic ta zolc powinni Ci nalozyc np color touch z welli,NIE JEST TO FARBA ANI ZADEN ROZJASNIACZ tak wiec nie niszczy wloskow ![]() nie powinnas zlekcewazyc tej sprawy i isc tam niech teraz sie martwia tym co zrobila ich pracownica,wlosy spalic latwo ale pozniej je zregenerowac to dluuuuuga droga niestety przed Toba i mowie Ci to jako fryzjerka,nie daj za wygrana i idz do nich po to co Ci sie od nich nalezy
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prawdziwi fryzjerzy istnieją, a jakże . Dowód na to mam za każdym razem jak spojrzę w lustro . Wiesz jak znalazłam swoją "prawdziwą" fryzjerkę ?! Metodą podpowiedziana przez takaja13 - "łapankę" na ulicy robiłam : profesjonalna fryzurę zobaczyłam, to pytałam o namiary na wykonawcę . Cytat:
wspaniala_paula pisze : <"... włosy jak umyję są jak z waty ..."> i moim zdaniem, to dowód, że są potężnie zniszczone . Ja, na Jej miejscu, zainteresowałabym się naturalną pielęgnacją : nawilżanie, proteiny, oleje . Chociażby : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129 i wiele, wiele innych . |
||
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za informację
) Takie pasemka to mogłam sobie sama w domu zrobić :P kupić rozjaśniacz heh a to małe miasto jest wiec 120 zł to naprawde dużo...---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Kupiłam jakąs odżywkę z joanny... Nie prostuje włosów i nie susze :P dodam ze jak umuje są takie twarde cięzko powiedzieć taka wata , cięzko rozczesać ;/ zachciało się zmian
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo raz to to,ze dziewczyny nie musza tracic duzych pieniazkow na niestety chemie a naturalne olejki sa zawsze zdrowsze no i tansze moim najlepszym kosmetykiem ktory uzywam jako odzywki i jako serum w malych ilosciach jest olejek kokosowy ![]() moim zdaniem odzywka sama jako odzywka nie pomoze owszem zamaskuje Ci ta ``wate`` ale po myciu dalej beda takie jak byly.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
hejka ;p dzisiaj chce kupic farbe do pasemek specjalną
może polecicie coś chlopak bedzie mi malował włoski, ale tylko na głowie hehe
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od tego, jakie masz włosy, a jakie chcesz mieć. Być może potrzebne będzie rozjaśnianie, wtedy polecam Palette me1 i potem farba do stonowania.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Wracaj do salonu i niech robia zabiegi regeneracyjne...to najlepsze rozwiazanie. I moze wrzuc fotke jak to teraz wyglada u Ciebie? No i czy wczesniej mialas wlosy farbowane??
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
z tego co ja wiem pasemka już nie są modne.. teraz ma królować ombre i sombre
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest ważne co modne, tylko w czym się dobrze właścicielka czuje i wygląda. Ombre jest już modne kilka sezonów, teraz doszło sombre.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#18 |
|
uparta chmura
|
Moim zdaniem pasemka wciąż są modne.Np Agnieszka Szulim nosi pasemka. Tylko nie takie kontrasty jak rudy z blondem, czy blond plus czarny.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

) Nigdy nie mogę trafić na dobrego fryzjera ;/ czy to w dużym mieście czy w małym... Niedawno chciałam rozjaśnić włosy byłam u fryzjera i ONA doradziła i zrobiła mi kilka pasemek blond , rudego ... ;/ straszne to jest ... nie podoba mi się. ah... i włosy jak umyję są jak z waty ... koszt 120 zł zł

moja koleżanka kiedyś gdy zrobiono jej pasemka, które zresztą nie wyszły najlepiej kręciła włosy przez co optycznie lepiej to wyglądało
popytaj wsrod kolezanek czy znaja kogos sprawdzonego,popytaj sasiadek,jak bedziesz widziala dziewczyne z fajna fryzura i kolorem nie wstydz sie zapytac kto jej zrobil takie cudo na glowie
ONA poczuje sie na pewno super,ze ma taka fajna fryzure a Ty dowiesz sie gdzie fajnie robia wloski