|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Dzięki Tylko, pewnie większość z nas (o ile nie wszystkie), ciuszki ma już pokupowane
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;34374286]
ja juz wyprobowalam wszystko suszarki, odkurzacze, cieple kapiele, kropelki - wszystkie mozliwe, zmienilam sposob jedzenia i nic - jestem juz tak zmeczona ze czasami nie wiem jak sie nazywam, a jak slysze - TO MINIE JAK SKONCZY 3 MIESIACE to mi sie noz otwiera.... potem bedzie jeszcze zabkowanie...... a te niemieckie też ? ponoć pomagają tyle że różnie czasem trzeba je trochę pobrać ja zamówiłam to spróbuję |
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to może to jakieś hemoroidy się zaczynają a może faktycznie to tylko zbliżający sie poród
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
a tak odbiegając od tematu - czy ktoś ma sprawdzony krem do tortu - chciałabym sobie zrobić w tym roku polski prawdziwy tort na urodziny, biszkopt sprawdzony mam ale masy do tortu nie za bardzo, chciałabym żeby był smaczny macie pomysły jakieś?
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() Od razu mowie ze nie dam rady nadrobic , u nas dlugi weekend wiec czasu na wizaz brak ... Zaraz musze na liste zerknac ile mamusiek sie rozpakowalo ![]() My dalej w dwupaku. W sobote bylam w szpitalu na KTG ( gin mnie straszy ze duze dziecko bedzie ) kazali mi przyjechac na 13. Podpieli pod sprzed pielegniarka mowi ze poleze tak 20-30min .. ale o nas zapomniala i tak lezalam 1,30h Dopiero jak maz wyszedl z pokoju i mowi ze musze do lazienki isc to pielegniarka sie za glowe zlapala ze o nas zapomniala. Serduszko pieknie bilo , dzidzia zdrowiutka Pielegniarka z tekstem ze pewnie dziewczynke mamy a ja ze nie ze chlopczyk a ona sie tak zmieszala i mowi ze po wykrasie na KTG wydaje sie ze to dziewczynka. A ja w smiech ze w razie "w" maz ma dwa dni na przemalowanie pokoju No i wyszly mi tez skurcze dosc mocne ktorych ja wogole nie czulam. Pielegniarka na koniec ze widzimy sie niedlugo a ja ze jak przeciez mam jeszcze 2 tyg a ona z takim usmieszkiem ze napewno zobaczymy sie wczesniej.centipede......................... ......................... .(tp.16.05.) ur. 25.05.2012 Dominika, 3280g, 53cm. cc Michalowa79......................... ...................(tp.18 .06.) ur. 25.05.2012 Stanisław, 3150g, 51cm. sn aga_bre (Aga, 27 l.)...................... ...........(tp.22.05.) ur. 26.05.2012 Mikołaj, 2740g, 52cm. m girl (Magda, 27l.).................... ..............(tp. 29.05) ur. 27.05.2012 Piotruś, 3720g, 54cm. sn GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!! ![]()
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-05-28 o 22:16 |
|
|
|
#3697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet się zastanawiałam nie raz czy nie przesadzam, ale skoro ja mam na sobie koszulkę i sweterek to przecież nie rozbiorę dziecka. W domu mamy 21-22 stopnie. A śpiochy mam wszystkie rozpinane w kroku, więc przy przebieraniu jest wygodnie.
|
|
#3698 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie!
centipede......................... ......................... .(tp.16.05.) ur. 25.05.2012 Dominika, 3280g, 53cm. cc Michalowa79......................... ...................(tp.18 .06.) ur. 25.05.2012 Stanisław, 3150g, 51cm. sn aga_bre (Aga, 27 l.)...................... ...........(tp.22.05.) ur. 26.05.2012 Mikołaj, 2740g, 52cm. m girl (Magda, 27l.).................... ..............(tp. 29.05) ur. 27.05.2012 Piotruś, 3720g, 54cm. sn w domu GRATULACJE !!! staram sie nadrabiac regularnie, ale brak czasu powoduje ze nie zawsze mi to wychodzi! Mala nie daje mi zyc, jestem tam, zmeczona ze chodze i jestem nieobecna przy tym. Dzis w nocy od 2 byla niespokojna, zasnela dopiero o 7-30, pospala niecale 2 godziny i calusienki dzien nie spala( miala dokladnie 3 drzemki po pol godziny!!! Cytat:
pozdrawiam spokojnej i przespanej nocy!!!
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
małemu przejdą kolki , zacznie się uśmiechać, sama odetchniesz troszkę, spojrzysz na niego inaczej. Czasem potrzeba czasu! Spokojnie! Pisałyśmy tu też o tym kiedyś, że nie wszystkie kobiety od razu pałają wielkim uczuciem do swoich dzieci. Pisałam kiedyś o koleżance, która urodziła dzieciaka i stwierdziła , że chyba ma depresję, bo nie czuje euforii na widok swojego dziecka. Dopiero jak malec skonczył jakies dwa miesiące i zaczal być bardziej komunikatywny koleżanka doszła do wniosku, że jednak jej dziecko jest fantastyczne. Teraz spodziewa się drugiego i zastanawia się czy drugie kocha się tak samo jak pierwsze. Na razie jest na etapie, że nie ma takiej możliwości
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat - ja to urządzenie do czyszczenia noska kupiłam w hurtowni dziecięcej, nie zamawiałam przez net. Ale myślę, że to nie ma znaczenia, w jaki sposób kupisz
![]() a jeżeli chodzi o Twój nastrój, to jesteś po prostu zmęczona. Gdyby chociaż na godzinę-dwie udało Ci się zostawić malucha pod czyjąś opieką - może mąż albo koleżanka wezmą Adasia na spacer, a Ty po prostu się wyśpij - zobaczysz, że od razu inaczej się poczujesz. Karmisz piersią, masz już ustabilizowaną laktację - ściągnij mleczko i wypraw męża z butlą. Dziecku naprawdę nic się nie stanie, jak raz na dzień czy dwa dostanie na jeden posiłek Twoje mleko z butelki, a Ty musisz też dbać o siebie! więc musisz, po prostu musisz odpocząć, bo inaczej padniesz, a nie o to w tym wszystkim chodzi, żeby nie móc patrzeć ze zmęczenia na własne dziecko
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-28 o 22:56 |
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
ide spać , tzn ja się wybieram, spróbuje uśpić syna w brzuchu , bo normalnie od godziny tak wariuje, że ledwie żyję. boli mnie już pupa od tego wkręcania się w kanał ( tak to sobie sama tłumaczę bo czym by mnie tam tak rypał jak nie glówką.....
). już nie mówię co porobił z resztą narządów i żebrami... ledwie żyję..... puściłam mu nawet pozytywkę, to tak się wk...urzył chyba, że zaczał się jeszcze mocniej ruszać. Coś mu zdecydowanie dzisiaj nie pasuje.... ![]() tak więc dobrej nocki ! do jutra |
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewidentnie jest "inaczej"
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Kto dziś rodzi? U mnie bez zmian czekam na rozwój sytuacji
|
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie! Miałam napisać, że mój mąż znalazł jeden wózek w kolorze Europe!!!!! No i mają nam dzisiaj wysłać.
A fotelik od innego sprzedawcy i też w tym tygodniu podobno ma być. Ile one ważą to nie wiem, ta jedna to taki standardowy ratlerek a ta druga to nie wiem czy 0,5 kg, biegają teraz po podwórku, potem jak wyjdę to wezmę aparat i cyknę zdjęcia giganta. Też sie boję jak zareaguję na dziecko, zwłaszcza juz w domu, boję sie, że mnie dopadnie niemoc, że pogrążę się w tym wszystkim. Dlatego z jednej strony cieszę się, ze jakby coś to mama weźmie na spacer a ja odpocznę, bo jednak cześciej takie stany obserwuję u koleżanek, które zostają z dzieckiem same jak mąż idzie do pracy. Co do ubranek to ja kilka śpiochów mam (nie wiem, ze 4 sztuki 56 i tyle samo 62) ale tez wszystkie rozpinane w kroku, zresztą ja bardzo zwracałam uwagę żeby te rzeczy były funkcjonalne. |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Ja dziś w domciu, chyba... Rano zaliczyłam badania i już widzę, że będzie siniak...
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj, późnym wieczorem, dostałam wyniki badań na maila i nie jestem zadowolona ![]() Mocz dobry, ale morfologia leci mi na łeb, na szyję. Coraz więcej wskaźników mam poniżej normy Hemoglobiny mam 10,4- szału nie robi Poza tym CRP mam podwyższone. Norma do 5, a ja mam 6,14 Czyżby jakieś zapalenie w organizmie? Mam nadzieję, że nie.
|
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Kapukt i martula, jak ja Was rozumiem
Bądźcie spokojne, trzeba wypocząć, wyspać sie, zrobić coś dla siebie i humor i ogromna miłość do dzidzi wrócą Ja w piatek ide do restauracji i kina i tak jestem tym faktem podjarana, ze od dwoch dni mam mega dobry humor W koncu po 3 tygodniach wyjde z domu i wyrwe sie na chwile od dzidzi![]() Wczoraj była u mnie połozna sr. i sie zalamalam bo mam duzy brzuch i myslsalam, ze to macica jeszcze sie nie obkurczyla a ona mi mowi ze macica jest juz obkurczona, a ten brzuch to po prostu skora. Masakra, mam w pasie 92cm a zawsze mialam 70cm. Jest szansa na to, ze ten brzuch jeszcze sam sie zmniejszy czy mam sie szykowac na walke z tymi 20cm??? Moja Natka nauczyła sie wstawac o 6ej i nie spi do 12ej.!!! Juz wczoraj zmienilam godzine spaceru i kapieli zeby mi nie wstawala o tej 6ej i nic. Kurde, jak ja przestawic zeby budziła sie o 9ej??? Fajnie by było nauczyc dziecko jesc i zasypiac o wyznaczonych porach. Moze da sie to jakos zrobic??? ![]() Czy Wasze dzueciaki tez chca byc tylko na rekach??? Moja nawet cyca nie potrzebuje byleby byc na rekach. Dac jej jeszcze spokoj i nosic ja (w koncu ma tylko 3 tyg) czy juz teraz ja odzwyczajac??? |
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do brzucha po porodzie to na poczatku mialam 92cm, jak sie zmierzylam to prawie zawalu dostala bo ja z tych co 65 mają ale z kazdym dniem jest mniej i juz mam 78 cm Jak zobaczylam wczoraj moje ostatnie zdjecie w ciazy to myslalam ze sie ze wstydu spale, taki wieloryb - no niewiele roznicy bylo widac ![]() Ale z kazdym dniem jest lepiej ![]() Co do noszenia na rekach to moja na razie nie prosi sie za bardzo ale lubi byc noszona bo rozglada sie wtedy bardzo intensywnie ![]() Ja chyba bym tak nie przyzwyczajalal do noszenia ale wiedomo jak to wychodzi w praniu Moja niunia jeszcze spi, dzis ciagla cyca od 5 do 7 rano i juz mialam mega nerwy... Ewunia jaka polozna mialas przy porodzie?
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam koleżankę, która wychodzi z założenia, że taki maluszek po prostu niczego i nikogo na świecie tak nie potrzebuje jak własnej mamy. Dlatego , widząc, że córeczka lubi byc przy niej , zakupiła chustę i nosi to dziecko w chuście. Ja nie wiem czy miałabym cierpliwość. To jest drugie dziecko tej koleżanki, twierdzi, że synek był inny i nie potrzebował tyle bliskości, a córeczka potrzebuje i już. Ona się dostosowuje. Córeczka ma 3 miesiące. Jeśli chodzi o stosunek kolezanki do dzieci to zawsze wydawał mi sie racjonalny, jej pierwszy synek nigdy nie było chowany pod tzw kloszem, nie wyglądal na rozpieszczonego i byl zawsze bardzo mądry , wesoły i kochany. Także myślę sobie, że pewnie koleżanka ma rację i to , że uważa tak a nie inaczej, nie wynika z jej nadgorliwości i nadopiekuńczości .... szczerze powiem, nie wiem, czy dałabym radę tak.. non stop... na rękach... ale moze jak sie pojawia dziecko to i światopogląd w tej kwestii się zmienia. nawet w sumie nie wiem co pisza w tych wszystkich mądrych książkach. bo ja zamierzam dziecko wychowywać intuicyjnie, dlatego nawet tego nie czytam. gratuluję wyjścia !! trzymam kciuki, żeby nie wypadlo nic, co mogłoby popsuć plany !
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Moniczka, ale czy Ty jesz tyle co ja??? U mnie jest jeszcze gorzej niz w ciazy, np. wczoraj w ciagu godziny zjadlam 3 kawalki miesa wolowego z bulka i salata, dwa jablka, banana, pozniej wyzeralam dzem jablkowy ze sloika i na koniec doprawilam ciastkiem. Mam taki apetyt ze nie potrafie sie powstrzymac wiec nie wiem jak ja mam ten brzuch stracic
w kółko mysle o jedzeniu.Nie mam pojecia kto był u mnie przy cc, najwazniejsza dla mnie była pani anestezjolog bo to była taka fajna baka, ktora duzo ze mna rozmawiala zebym sie nie bala. A tak ogólnie to jak oceniasz szpital??? Ja mialam na koniec o tyle mila niespodzianke, ze zaplaciłam o 2tys mniej niz w cenniku jest napisane
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raczej nie będę odmawiała mojemu dziecku bliskości, jeśli będzie się tego bardzo domagała.
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy coś napiszę bo mały skrzeczek zaraz zacznie swój występ
![]() Wczoraj dwie drzemki z czego jedna na spacerze i od 16 do 21.30 nie spał za to noc boska spał i jadł.Ewunia nie wiem czy cię pocieszę ale mój Filip do ok 2 lat wstawał punkt 6 i ani minuty dłużej.Pewnie z tego względu że dzieci chodzą spać szybciej to i szybciej wstają.Trzeba się przyzwyczaić ale staram się zeby zasypiał u siebie w łóżeczku,wiadomo nie zawsze wychodzi.Jeśli chodzi o jedzenie to nie powinnaś się przejmować,potrzebujesz teraz dużo kalorii żeby móc wykarmić i dziecko i siebie,brzuch napewno ci spadnie ale na to potrzeba czasu.Ja też mam jeszcze fałdkę skóry ale się tym nie przejmuję nie mogę oczekiwać cudów 2tyg po porodzie u ciebie 3tyg.Filip w nocy gorączkował i pokasływał i wstał i nie kaszle ja już nie kumam tej sytuacji.jeden dzień kaszle w inny ma gorączke a jeszcze w inny nic mu nie jest ale zostawiłam go dla spokoju mojego w domku,także pomimo że pogoda piękna siedzimy dzisiaj w domku.Z moimi cycami lepiej,nie chcę zapeszać ale nie produkują już tyle mleka ![]() Pandzia czekamy na relacje Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-29 o 09:15 |
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tata chłopca nie może uśpić synka, bo po prostu jest darcie w niebogłosy, mama chodzi do pracy, ale jak przychodzi to musi byc tylko z synkiem, taki jest absorbujący, a ona sobie na to pozwala. Pamiętam, że jak mały skonczył roczek to zabrałyśmy ją do kina, w połowie seansu dostała telefon, że nie sa w stanie uśpic synka (zostąła teściowa z mężem) i że musi wracać, bo nie dają sobie rady. Ta moja znajoma o ktorej pisałam wcześniej, tez niedawno wyszła do kina ( mała ma więcej niż 3 miesiące , rypnełam, się , teraz będzie miesiąc starsza) i stwierdziła, że ona to wali, wylącza telefon, idzie z kolezankami i już, niech się dziecko drze jeśli musi, ona musi wyjśc z domu i to był dla niej priorytet. Zostawia dziecko z ojcem i z babcią (własną mamą) nie ma więc szans na to ,żeby stała mu się krzywda. Jeśli byłoby coś nie tak, nie wiem.. emergency jakieś, mąż wie w ktorym jest kinie, na jakim filmie i którymi znajomymi. Myślę, że dużo zalezy od podejścia rodziców. |
|
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam jeszcze że Szymon w nocy zasypia bez problemu u siebie natomiast w dzień zajmuje nam to do ok godziny.
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
centipede................ ......... ......................... .(tp.16.05.) ur. 25.05.2012 Dominika, 3280g, 53cm. cc
Michalowa79.............. ........... ...................(tp.18 .06.) ur. 25.05.2012 Stanisław, 3150g, 51cm. sn aga_bre (Aga, 27 l.)...................... ...........(tp.22.05.) ur. 26.05.2012 Mikołaj, 2740g, 52cm. m girl (Magda, 27l.).................... ..............(tp. 29.05) ur. 27.05.2012 Piotruś, 3720g, 54cm. sn w domu gratki
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
_millena, zamawiałaś kiedyś coś z tego sklepu internetowego WESTWING HOME&LIVING?
Do tej pory nie mam swojego zamówienia i nie wiem, czy się upominać, czy cierpliwie czekać Nie wyglądają na oszustów...
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Pandziu co u Ciebie?
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Miałam wczoraj wieczorkiem straszny dylemat.... Siostra dzwoniła, że przyjedzie w weekend i musiałam coś na dzień dziecka dla jej córy wykombinować... Planowałam spokojne zakupy dopiero w sobotę, bo i tak dałabym prezent dopiero jak przyjadą... A tu taki surprise... Podobno kupiła mojemu nienarodzonemu karuzelę w prezencie, nie wiem jaką. Miło z jej strony. Przynajmniej jedną rzecz mam z głowy. ![]() Ale mi się spać chce. Gdyby nie to, że czekam na telefon pewnie bym się położyła. Będę musiała na chwilę z domu wyskoczyć i z praniem też czekam. Nie lubię takiego czekania. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Dzięki

a może faktycznie to tylko zbliżający sie poród
13.08.2011 
No i wyszly mi tez skurcze dosc mocne ktorych ja wogole nie czulam. Pielegniarka na koniec ze widzimy sie niedlugo a ja ze jak przeciez mam jeszcze 2 tyg a ona z takim usmieszkiem ze napewno zobaczymy sie wczesniej.

). już nie mówię co porobił z resztą narządów i żebrami...

- no niewiele roznicy bylo widac