Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 06:56   #1981
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzisiaj mąż byl na nocce,to synuš przyszedł do mnie i spał ze mną. Nawet sie wyspalam.

teraz dam malemu sniadanko i sama musze wszamac kanapeczki z pomidorkiem.

co do tych mięśniakow to pytalam,bo moja siostra ma,ale jej lekarz powiedzial,że na razie ich nie trzeba wycinac bo on czeka az urosna i nie wiem czy to dobrze,bo nie lubie tego lekarza.

Aniu smacznego
słyszałam o tym, że właśnie czeka się aż urosną ale dla pewności skonsultowałabym to z innym ginem ...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

zjadłam śniadano ... dzisiaj miałam sałatę lodową z pomidorem i twarożkiem do tego dwa plastry grillowanego filetu z kuraka .. jestem pełna popiłam kawusią zbożową z mlekiem ... zadowolona z pełnego brzuszka wracam do nauki ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 06:56   #1982
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzisiaj mąż byl na nocce,to synuš przyszedł do mnie i spał ze mną. Nawet sie wyspalam.

teraz dam malemu sniadanko i sama musze wszamac kanapeczki z pomidorkiem.

co do tych mięśniakow to pytalam,bo moja siostra ma,ale jej lekarz powiedzial,że na razie ich nie trzeba wycinac bo on czeka az urosna i nie wiem czy to dobrze,bo nie lubie tego lekarza.
Ja na miejscu Twojej siostry poszłabym do innego lekarza spytać.
Wiem że moja bratowa miała mięśniaki i inne jeszcze jakieś choroby, ale nie pamiętam co jej z tym robili bo ona już ma te kobiece narządy powycinane. Zostawili jej (podobno) jeden jajnik i nic innego tam nie ma.
Pisze że podobno bo dziwi mnie jak można mieć normalną miesiączke przy jednym jajniku jak ani macicy nie ma
A ci lekarze chyba sami nie wiedzą co za operacje robili
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 07:36   #1983
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

gda a liczyc od kiedy trzeba? bo moje maleństwe w te ruchliwe dni to się rusza chyba z tysiac razy w ciągu dnia a jest dzien jak przedwczoraj, że cały dzień go/ jej nie czułam

lukrecja, karoluki, aga_ton, zielona śliczne brzuski
almariel to super, że u małego wszystko w porzadku
kajaja pozdrowienia dla Zuzi
Agnus gratuluję dziewczynkiudane go urlopu

axxa ja już 25 tydzien i też nic w cycuchów mi się nie sączy czy to zawsze się sączy przed porodem?

tamlin, lukrecja, anusia, iwoncia to ważymy podobnie już się bałam ,zę ja tu największa jestem Ważyłam 72 w grudniu, w styczniu68, a w marcu 70. W kwietniu jakieś 73, a teraz na wizycie w maju 79 to na czerwcowej wizycie będzie już chyba ponad 80 ale co tam, schudłam 30 kg przed ciążą to i po ciąży dam radę chociaż mam nadzieję, że tak do 15kg przytyje
zgłupiec z tą wagą można, bojak się dzisiaj zważyłam, na czczo rano to było 76kg ja tam w ogóle do tych kg nie przywiązuję wagi, najwazniejsze, by dzidziuś rozwijał się prawidłowo kocham mój wielki brzusio

my dziś moje kochane czujemy się troszkę lepiej, wczoraj cały dzień leżałam i piłam ciepłe herbatki, soczki, mleko itp itd. Wieczorem czułam się jak wielka cysterna katar mam już mniejszy, temperatura nie przekroczyła 37,2 st. Najgorszy jest ten kaszel ;/ dzisiaj już mniej kaszle, ale za każdym razem strasznie mnie boli dołem brzuch przeleże dzisiaj cały dzień i jak nie przejdzie to jutro ide do lekarza. Nie chce, żeby dzidziusiowi coś się stało

w ogóle wczoraj czułam się jak księżniczka sama to musiałam tylko do wc chodzic masakra, nie pamiętam kiedy tak ktoś za mnie wszystko robił, aż mi głupio było i miło zarazem do 14h mamusia mi robiła herbatki i zmuszała we mnie jedzenie, a później mężuś wrócił i zmiana warty była wziął nadgodziny odebrał i wyszedł 2h wcześniej, pojechał do tesco po zakupy i przywiózł trzy wielkie siaty smakołyków co nie miara, soczki itp itd. Nawet obiadek ugotował i poczęstował nim moja mamusie, a jaki był przy tym przemiły dla niej normalnie, aż byłam z niego dumna

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-05-29 o 07:49
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:11   #1984
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No właśnie ja mam wizyte 6 czerwca i spytam moja gin o te mięśniaki. Bo lekarz do ktorego ona chodzi to zajmowal sie mna jak bylam w pierwszej ciazy w szpitalu. I cymbal kazal czekac na akcje porodowa bo mowil,że jeszcze nie jestem gotowa do porodu. Urodzilam 12 dni po terminie i ledwo mi dziecko wyreanimowali. To pozniej juz go nie widzialam i wyrzucili go ze szpitala. Wiec jakos nie mam do niego sentymentu.

angel dobrze,że już sie lepiej czujeszi,że masz taką opieke,cudnie.
co do wagi to ja sie swoją nie przejmuje wcale. Mam ją gdzieśbędę sie martwila po porodzie. Teraz sie ciesze zdrowa dzidzia w brzuszku

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:11   #1985
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

rany dziewczyny mój dzidek jakie jajca w nocy odprawiał że głowa małanad ranem tak mnie skopał że chyba jeszcze nigdy aż tak.jakiejś nieziemskiej energii dostał malutek

angel dbajcie o siebie

ide podumać przed lodówke
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:13   #1986
Iwoncia81
Zakorzenienie

Angel166 ja nadal dzisiaj mam tą samą wage dużo ruchu mam to spalam a dzidzia bierze co chce
Aaale miałaś fajnie wczoraj jak nie mamcia to chłop pomagał - no coś pięknego, aż zazdroszcze

Miałam coś napisać jeszcze i zapomniałam
Stary 2012-05-29, 08:15   #1987
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Oby się udało. A gdzie to mieszkanko - tam u Was w W.?
Tak, tak na moim zadupiu.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
eee to ja trzymam kciuki za to wymarzone nie ? a lokalizacja fajna? położenie ? która kondygnacja??? nasłonecznienie ?? przedszkole szkoła w okolicy? pisz nam wszystko nie ?
Lokalizacja spokojna, cicha uliczka. U mnie wszędzie blisko, bo to małe miasto więc jest ok. Co prawda tutaj gdzie teraz mieszkam przedszkole mam koło bloku, ale paule i tak tu chcę zostawić więc będę ją wozić. A mały pójdzie już gdzieś koło nowego domku. Piętro I w kamienicy. Później wrzucę linka to popatrzysz

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja na miejscu Twojej siostry poszłabym do innego lekarza spytać.
Wiem że moja bratowa miała mięśniaki i inne jeszcze jakieś choroby, ale nie pamiętam co jej z tym robili bo ona już ma te kobiece narządy powycinane. Zostawili jej (podobno) jeden jajnik i nic innego tam nie ma.
Pisze że podobno bo dziwi mnie jak można mieć normalną miesiączke przy jednym jajniku jak ani macicy nie ma
A ci lekarze chyba sami nie wiedzą co za operacje robili
Cholera a ja myślałam że miesiączka jest wynikiem złuszczania się endometrium w macicy Czyli jak można miesiączkowac nie mając macicy??????????????????? ???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 08:19   #1988
coventry
Raczkowanie

witam się, odnośnie mięśniaków to jak byłam teraz w szpitalu to obok mnie leżała dziewczyna 31l. miała mięśniaki, wyszły one ponieważ miała problem z zajściem w pierwszą ciążę, i profersor na obchodzie powiedział, że dobrze że są małe to zrobią jej laparaskopowo, bo większe usuwa się operacyjnie, a to póżniej zostaje jednak bizna i ryzyko powstania zrostów a tak to tylko robią dziurki w brzuchu
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:24   #1989
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tak, tak na moim zadupiu.

Lokalizacja spokojna, cicha uliczka. U mnie wszędzie blisko, bo to małe miasto więc jest ok. Co prawda tutaj gdzie teraz mieszkam przedszkole mam koło bloku, ale paule i tak tu chcę zostawić więc będę ją wozić. A mały pójdzie już gdzieś koło nowego domku. Piętro I w kamienicy. Później wrzucę linka to popatrzysz

Cholera a ja myślałam że miesiączka jest wynikiem złuszczania się endometrium w macicy Czyli jak można miesiączkowac nie mając macicy??????????????????? ???
No właśnie do mnie też to nie dociera jakim cudem jest miesiączka skoro macica wycięta.
Cała moja rodzina sie zastanawia nad tym

Lukrecja obejrzałam Twój brzusio na mailu
Masz ładny domek duuuuuuuży
Nie masz tam trojaczków przypadkiem?
Stary 2012-05-29, 08:24   #1990
Hatti
Rozeznanie

hej mamusie
ja wczoraj 'odchorowywalam' intensywna,goraca niedziele-tak wiec lezalam plackiem z przerwami na przekaski i nie robilam zupelnie nic
dzis jest znacznie lepiej

co do kilogramow,to przytylam juz 5kg (22tc)-startowalam z 65 kg..
czyli raczej bedzie sie z czego odchudzac..
Stary 2012-05-29, 08:25   #1991
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie dziewczyny

Ja po wizycie, wszystko jest w porządku. Wyniki morfologii trochę spadły. Mam brac witamninki codziennie plus magnez bo zaczęły mnie łapać skurcze w stopach. W ciagu dwóch tygodni przytyłam 2 kg mam już ccyli od początku ciąży 5 kg na plusie. Teraz będę biegać co dwa tygodnie i kłuć się częściej zwłaszcza Coombsa będę powtarzać co miesiąc.

Od dzisiaj odpoczywam - zwłaszcza mój kręgosłup, który mi siadał po 8 godzinach wymuszonej pozycji siedzącej.

Dzieciaczka nie oglądaliśmy tylko słuchaliśmy bicia serduszka, które jak to określił pan doktor bije jak dzwon

Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-05-30 o 09:17
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:33   #1992
Iwoncia81
Zakorzenienie

Nie cierpie sie kłuć
Bafi Śliczna fotka
Super że z dzidzią wszystko gra i tak trzymać

No to ja mam dzisiaj juz labe
Poprane, na obiad naszykowane i teraz sobie odpoczywam w wyrku :p
Stary 2012-05-29, 08:35   #1993
angel166
Zakorzenienie

Bafi ślicznie wyglądasz

ja wykaraskałam się z łóżka i poszłam po miód do sklepu, bo mężuś wczoraj zapomniał go kupic. Masakra cała mokra jak szczur wróciłam, więc wracam do łóżka

miłego dzionka kochane, jak nabiorę sił to zajrzę znów do Was

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:36   #1994
anesh_
Zakorzenienie

Dzień doberek
Dziś zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc
Dziś też mamy z tżtem 5 rocznicę bycia razem
Z tych okazji wrzucę Wam zaraz na maila zdjęcia mojego brzuchola.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
No więc tak... po burzliwych obradach nasza córeczka będzie miała na imię Maja
więc może dlatego to 560gram
O jej. Nasza też - jeżeli okaże się córeczką, a jak się okaże synkiem to nie wiem:P.
Mi się podoba jeszcze imię Mia (czyt. Mija), ale to nie jest polskie imię i później malutka (o ile oczywiście okazała by się dziewczynką) mogłaby mieć trochę problemów z nim - ale imię śliczne
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:38   #1995
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Nie cierpie sie kłuć
Bafi Śliczna fotka

Iwoncia, mnie już też to kłucie mierzi, złaszcza, że coraz częściej pojawiają się siniaki, które ledwo znikną i już idzie kolejne kłucie.

Maluszek kopie no tak mamcia zjadła śniadanko

Nic trza by trochę posprzątać chałupkę

ks. Jan Twardowski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 08:39   #1996
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

bafi wygladasz kwitnaco

a ja calay czas sie spotykam ze stwierdzeniem ze jak sie wychodzi ze szpitala to sie ma taki brzuch jak w 6mc. tak wiec jak co to zapamietajcie w co sie miescicie zeby mozna bylo na wyjscie zabrac.

pocieszajace jestescie z ta waga. ja zacznalam od 69kg a mam juz 80kg. tak wiec tez bedzie z czego sie odchudzac. dobrze ze na jesien nie trzeba sie tak rozbierac tylko na cebule sie ubrac i da sie pozakrywac. a do nastepnej wiosny to i tak pogubimy zbedne kilosy.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 08:45   #1997
Sojka1990
Zadomowienie

Bafi ślicznie wyglądasz

A ja wczoraj spotkałam moją przekochaną znajomą, która mieszka bardzo blisko mnie, ale nie widziałysmy się ponad pół roku bo Magda ciągle gdzies w biegu i w domu tylko spi.
I tak mi się fajnie miło zrobiło jak na mój widok wypaliła że rewelacyjnie wyglądam w tej ciąży, że aż promienieje. hehe az mi się pewnie wypieki pojawiły ale jeszcze w zasadzie nikt mi nic takiego nie mówił więc tymbardziej przyjemnie

Angel do wyrka i z niego nie wychodzić kurować się!!!

Tamlin też czekam na fotki mieszkanka
Stary 2012-05-29, 08:48   #1998
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ale dziś słoneczko świeci pięknie. Ptaszki ćwierkają... a ja dalej odpoczywam. Trochę mnie już kręgosłup boli od leżenia, ale dla tego małego smyka trzeba się poświęcić
Wpadłam w trans czytania książek, także mam zajęcie, czas szybciej leci.
Dziś oddałam siuśki na posiew, jaki ten pojemniczek na to dziwny, trudno było mi trafić na płytki. Pięć dni będą mi hodować bakterie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wstawiam zdjęcie mojego brzuchala. wcześniej nie pokazywałam bo nie było co, dopiero niedawno się ukazał i wreszcie widać, że ze mnie "ciężarówka"

ostatnio ważyłam się w czwartek, u ginekologa i mam 53 kg. od początku ciąży przytyłam ponad 5 kg. niedużo w porównaniu z tym ile wcinam
Jaka chudzineczka, a brzuszek taki słodziutki, ślicznie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja mam dopiero wizyte w poniedzialek za tydzien cholera juz 5 tygodni czekam.
Zaczynam sie martwic ze zle sie odzywiam mianowicie nie jem zadnych warzyw i owocow-jedynie to dżem ogolnie jem samo g**no,jakies zapiekanki,mrozone pierogi wszystko co mozna na szybko przyrzadzic. Z mies to tylko parowki z szynki i wszystko bym jadla z wielka iloscia musztardy. Nic innego nie przełkne
Jeszcze pije i jem duzo nabialu-mleko,serki,sery.A z warzyw i owocow nic
Nie martw się, moim zdaniem organizm wymaga od ciebie tego czego potrzebuje

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34367536]
kochane czy Wy też macie tam tak mokro?[/QUOTE]

Miałam mokro, a teraz to mam powódź. Normalnie leci ze mnie... Ale to ta luteina tak działa. Też miałam kiedyś dzień, że obserwowałam czy mi się wody nie sączą

Cytat:
22tc
No wystaje fajny brzusio. Ale zgrabne dziewczynki jesteście

Cytat:
napewno nie,bo ona wysyla zawsze kartki i zaproszenia tylko do babci a babcia potem rozdaje bo kazdy z nas wynajmuje mieszkania co chwile gdzie indziej wiec po prostu mnie olała. Zle sie czuje,bo tak szczerze ogladalam juz sukienki na wesele a tu taka wtopa nawet myslalam ze malego podrzuce do jędzy tesciowej,a no trudno,plakac nie bede,przynajmniej kasa zostanie za przent,ubranie i paliwo a co
Ja byłam na jednym weselu i mi wystarczy. Mam co prawda jeszcze 3 ale nie zdecyduje się, żeby na nie iść. Zaoszczędzisz na prezencie, kasa zostanie w kieszeni. A co do mięsa to bym wybrała i poddusiła jeszcze na patelni z godzine. Może poprostu za krótko dusiłas.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
TYLKO ja już mam 8 kg na plusie... Z 55 kg schudłam na początku do 52 kg i od 4 miesiąca do dziś doszłam do 63 kg... Mam nie jeść słodyczy (ta jasne!) i nie jeść za dużo owoców. Powiedziała mi, że 12 kg to moja idealna liczba, więc zostało mi do końca ciąży 4 kg do przytycia

Myślicie, że może mi się udać?

Kurczę zawsze byłam bardzo szczupła i jadłam co chciałam, słodyczami się objadałam i jadłam po 3 obiady, teraz bardzo ciężko będzie mi się ograniczyć
Mnie też każe się ograniczać, jak za dużo tyje w ciągu miesiąca. No jakoś się ograniczam. Szczególnie słodycze

Gratuluje dziewczynki udanych wizyt tego, że z dzidziusiami wsio ok i że nie musicie leżeć tak jak ja z moją szyjką
Stary 2012-05-29, 08:49   #1999
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ja po wizycie, wszystko jest w porządku. Wyniki morfologii trochę spadły. Mam brac witamninki codziennie plus magnez bo zaczęły mnie łapać skurcze w stopach. W ciagu dwóch tygodni przytyłam 2 kg mam już ccyli od początku ciąży 5 kg na plusie. Teraz będę biegać co dwa tygodnie i kłuć się częściej zwłaszcza Coombsa będę powtarzać co miesiąc.

Od dzisiaj odpoczywam - zwłaszcza mój kręgosłup, który mi siadał po 8 godzinach wymuszonej pozycji siedzącej.

Dzieciaczka nie oglądaliśmy tylko słuchaliśmy bicia serduszka, które jak to określił pan doktor bije jak dzwon

Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej i ztej okazji wrzucam swoje zdjęcie zrobione 26.V na spacerku

Załącznik 4696331.
ślicznie wyglądzasz !!

Cytat:
Dzień doberek
Dziś zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc
Dziś też mamy z tżtem 5 rocznicę bycia razem
Z tych okazji wrzucę Wam zaraz na maila zdjęcia mojego brzuchola.

O jej. Nasza też - jeżeli okaże się córeczką, a jak się okaże synkiem to nie wiem:P.
Mi się podoba jeszcze imię Mia (czyt. Mija), ale to nie jest polskie imię i później malutka (o ile oczywiście okazała by się dziewczynką) mogłaby mieć trochę problemów z nim - ale imię śliczne
wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
bafi wygladasz kwitnaco

a ja calay czas sie spotykam ze stwierdzeniem ze jak sie wychodzi ze szpitala to sie ma taki brzuch jak w 6mc. tak wiec jak co to zapamietajcie w co sie miescicie zeby mozna bylo na wyjscie zabrac.

pocieszajace jestescie z ta waga. ja zacznalam od 69kg a mam juz 80kg. tak wiec tez bedzie z czego sie odchudzac. dobrze ze na jesien nie trzeba sie tak rozbierac tylko na cebule sie ubrac i da sie pozakrywac. a do nastepnej wiosny to i tak pogubimy zbedne kilosy.
i tego sie trzymajmy

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-05-29 o 08:51
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 08:50   #2000
Iwoncia81
Zakorzenienie

Bafi masz racje z tymi siniakami, chociaż ostatnio szybko i sprawnie było i bez siniaka sie obyło, ale teraz jak będe szła to na pewno bede sina bo mam krzywą do zrobienia
Na samą myśl mnie ciarki przechodzą...

Znowu nachodzą mnie myśli o porodzie - im bliżej tym częściej myśle i bardziej sie boje
Stary 2012-05-29, 08:53   #2001
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej i ztej okazji wrzucam swoje zdjęcie zrobione 26.V na spacerku

Załącznik 4696331.
Piękna mamusia w Dzień Mamy

za 100 - dniówkę i za udaną wizytę
Stary 2012-05-29, 08:56   #2002
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

wypiłam glukozę

A i wiecie co w kinie poleci fajna komedia "Jak urodzić i nie zwariować" - chyba na to zabiorę męża, bo zwiastun fajny

Nadrobię za chwilkę.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:00   #2003
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Miałam mokro, a teraz to mam powódź. Normalnie leci ze mnie... Ale to ta luteina tak działa. Też miałam kiedyś dzień, że obserwowałam czy mi się wody nie sączą
mi to czasem az po nogach leci.ale ja luteiny nie biore a i tak mi tak leci.nie codziennie ale sie zdarza
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:02   #2004
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie cierpie sie kłuć
Bafi Śliczna fotka

Ja dzisiaj nic nie piorę:P, stwierdziłam, że popiorę dopiero jak tż wróci (czyli pt- sobota), bo jak go nie ma to ja pół pralki zawsze wstawiam:P, no chyba, że wstawię te moje ciuchencje na szybkie - codzienne.... ale to później
Obiadek już sobie wczoraj zrobiłam późnym wieczorem - grochówa będzie . Ale powiem Wam, że jak jestem sama to strasznie nie lubię gotować dla siebie samej.... np. ugotuję sobie najmniejszy garnek jaki mam zupy i jem ją dwa dni, bo w trzeci to już wylewam, albo jak piesek może to jemu daję troszku. A jak tżcik w domku to ja gotuję największy gar zupy i sobie mówię, że to pewnie na dwa dni będzie, a wieczorem patrzę - tu pusty gar:O, bo on w ramach przerwy np. pracy w ogrodzie przychodzi i sobie zjada:P, ale to dobrze, że mu smakuje.

A co do kłucia to ja mam podobnie.... jak widze igle to mi słabo (dlatego jak mnie kłują odwracam wzrok.... i wogóle jak widze krew to mi się niedobrze robi.... zemdleje w czasie porodu chyba:P
Tż chce być ze mną w czasie porodu - a ja na to do niego - nie boisz się , że zemdlejesz? Ja jakbym miała być z Tobą w czasie Twojego porodu to na pewno bym zemdlała:P heheh
Stary 2012-05-29, 09:04   #2005
elena_100
Wtajemniczenie

Właśnie dostałam smsa od Katarzinki, że odpoczywa o ile się da i cieszy wiosną i wszystkie Was pozdrawia

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:06   #2006
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Piękna mamusia w Dzień Mamy

za 100 - dniówkę i za udaną wizytę
Anesh bo ty koniara te płotki obok mnie to ci się chyba kojarzą z czymś , parę metrów dalej pasł się konik, to miejsce to ujeżdzalnia uwielbiamy tam przychodzić i podziwiać te piękne dostojne zwierzęta kupę śmiechu jest, jak widać te młode szczwarne koniki, które zanim się nauczą zasad są takie zwariowane

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-05-29, 09:10   #2007
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

wypiłam glukozę

A i wiecie co w kinie poleci fajna komedia "Jak urodzić i nie zwariować" - chyba na to zabiorę męża, bo zwiastun fajny

Nadrobię za chwilkę.

my tez chcemy sie na to wybrac zapowiada sie smiesznie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:13   #2008
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj nic nie piorę:P, stwierdziłam, że popiorę dopiero jak tż wróci (czyli pt- sobota), bo jak go nie ma to ja pół pralki zawsze wstawiam:P, no chyba, że wstawię te moje ciuchencje na szybkie - codzienne.... ale to później
Obiadek już sobie wczoraj zrobiłam późnym wieczorem - grochówa będzie . Ale powiem Wam, że jak jestem sama to strasznie nie lubię gotować dla siebie samej.... np. ugotuję sobie najmniejszy garnek jaki mam zupy i jem ją dwa dni, bo w trzeci to już wylewam, albo jak piesek może to jemu daję troszku. A jak tżcik w domku to ja gotuję największy gar zupy i sobie mówię, że to pewnie na dwa dni będzie, a wieczorem patrzę - tu pusty gar:O, bo on w ramach przerwy np. pracy w ogrodzie przychodzi i sobie zjada:P, ale to dobrze, że mu smakuje.

A co do kłucia to ja mam podobnie.... jak widze igle to mi słabo (dlatego jak mnie kłują odwracam wzrok.... i wogóle jak widze krew to mi się niedobrze robi.... zemdleje w czasie porodu chyba:P
Tż chce być ze mną w czasie porodu - a ja na to do niego - nie boisz się , że zemdlejesz? Ja jakbym miała być z Tobą w czasie Twojego porodu to na pewno bym zemdlała:P heheh
Jak mego lubego nie ma w domu to nie gotuje wcale bo mi sie nie chce a potem i tak nie ma komu tego zjeść a dzisiaj przed swoją normalną pracą wróci, więc chcąc nie chcąc musze ugotować

Dobrze że tylko już na gaz wstawić i sie zrobi

Ja jak mi krew pobierają to patrze, nie rusza mnie to wcale. Ruszają to mnie nerwy jak mi baba sie wkłuć nie potrafi bo twierdzi że żył nie widzi
Jakoś inne widzą bez problemu - eh

Ciekawe czy mężul mój zdąży na poród bo twierdzi że chce być nie odmówie mu , ale czuje że tam zjedzie albo wyjdzie z sali

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa od Katarzinki, że odpoczywa o ile się da i cieszy wiosną i wszystkie Was pozdrawia
Dziękujemy i też pozdrawiamy
Stary 2012-05-29, 09:15   #2009
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

u mnie ciąg dalszy sprzątania. wczoraj się nie wyrobiłam

wstałam z samego rana, szybko się ubrałam, spakowałam psa do samochodu i pędem na ryneczek po truskawki chciałam zdążyć przed burzą i nawałem ludzi.

niestety u mojej mamci są nadal zielone

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka waży 560
Od początku ciąży przybyło mi 6kg tzn. w ciągu ostatnich 2 miesięcy, bo przez pierwsze 3 miechy schudłam 2kg. Gin powiedział, że mam przybierać na wadze 2kg/mies., żadnych słodyczy, potraw mącznych...itd. itp. Do tego coś troszeczkę nie teges jest z tarczycą, mam iść do endokrynologa-w życiu nie byłam... Mam trzymać nogi do góry, bo nadal mi puchną. Kupiłam sobie psikadełko chłodzące do nóg z kosodrzewiną i kasztanowcem i moczę je w soli jak Konczi mi poradziła.

A poza tym elegancko
gratuluję wizyty Maja, śliczne imię kojarzy mi się z ulubioną dobranocką z dzieciństwa i jeszczebył smok tabaluga (czy jakoś tak), pamiętam go do dziś

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześc.

Siedze w domu i czekam na TŻ, bo mamy iśc na kolacje gdzieś tylko jeszcze nie wiemy gdzie.
Powoli zastanawiam się nad ustawieniem łóżeczka dla dzidzi w naszej sypialni i ni jak mi to wychodzi. Znaczy łóżeczko się zmieści, ale przewijak już kiepsko. I tak się zastanawiam czy to nie będzie mięczące, żeby łóżeczko było w naszym pokoju, a cała reszta w pokoju dzidzi
kraven, ja mam podobny dylemat. tzn. chciałam, by przez kilka pierwszych miesięcy łóżeczko małej było w naszej sypialni a komoda, ubranka w jej pokoiku. ale przemyślałam sprawę i nie będzie to dobry pomysł kursować z pokoju do pokoju, więc postaramy się wszystko, co najpotrzebniejsze upchnąć w jednym pomieszczeniu.

z tego powodu zrezygnowałam z komody z przewijakiem a kupię sam przewijak nakładany na łóżeczko, koszt niewielki, 30-40 zł.

jej ubranka poukładam w komodzie a większość naszych ubrań przeniosę na jakiś czas gdzie indziej. gdy Lena skończy kilka miesięcy przeniesiemy ją do własnego pokoiku, razem z jej wszystkimi gratami...

i tak to sobie wykombinowałam

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku.Szyjka 4 cm. Na ból w krzyżu i twardniejący brzuch dostałam magnez. no i żelazo musze brać. no i na 99% Pola pozostała dziewczynkącieszę się strasznie

dostałam też butelkę avent i mnóstwo próbek johnson's, sudokrem, lovela, carefree.

w Biedronce kupiłam 3 opakowania chusteczek DADA z bawełną. jak myślicie na jak długo to starczy?
gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Aga_ton mi położna dziś powiedziała że przede wszystkim mięso trzeba jeść (tylko nie wiem które ma najwięcej żelaza, chyba to czerwone jak np. wołowina), bo to roślinne żelazo jest słabiej przyswajalne. Zapamiętałam jeszcze natkę pietruszki, suszone morele i rodzynki, no i więcej nie pamiętam. jutro maszeruje po tabsy bo dziś zapomniałam wykupić, a już mi się nie chce gonić do apteki. a pisałaś że wyniki krwi miałaś podobne do moich a
no i jeszcze jak jemy to mięsko to najlepiej połączyć je z witaminą C, czyli np. popijać sokiem pomarańczowym, bo wtedy żelazo lepiej sie wchłania
a i jeszcze żelazo jest w żółtkach jaj
dzięki za rady, już sobie zanotowałam.niestety muszę się ratować w taki sposób, bo żelaza w tabletkach mój organizm nie toleruje. zresztą, żadnych witamin nie toleruje nawet kwas foliowy musiałam odstawić po 12 tygodniu

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hej ja tylko na chwilkę z dzidzią wszystko ok rozwija się prawidłowo i na 60% to Zuzia
tylko za duże mam ph i dostałam globulki dowcipnie
dobranoc
gratuluję kolejna Zuzia na naszym forum czyżby nowy trend

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też dziś miałam wizytę

Szyjka długa i zamknięta, macica "pięknie powiększona" jak to moja pani ginekolog mówi i w ogóle "wszystko idzie idealnie, oby tak dalej"

TYLKO ja już mam 8 kg na plusie... Z 55 kg schudłam na początku do 52 kg i od 4 miesiąca do dziś doszłam do 63 kg... Mam nie jeść słodyczy (ta jasne!) i nie jeść za dużo owoców. Powiedziała mi, że 12 kg to moja idealna liczba, więc zostało mi do końca ciąży 4 kg do przytycia

Myślicie, że może mi się udać?

Kurczę zawsze byłam bardzo szczupła i jadłam co chciałam, słodyczami się objadałam i jadłam po 3 obiady, teraz bardzo ciężko będzie mi się ograniczyć
gratuluję

co do wagi, to myślę że się nie uda ale głowa do góry, będzie jeszcze czas na odchudzanie. ja jeszcze 6 lat temu ważyłam 20 kg więcej niż dzisiaj

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Oglądaliśmy dwa mieszkania. Pierwsze 60 metrów, ale lekkie slamsy, za to do pracy miałabym przez ulicę.
Drugie - zakochałam się. Jutro wizyta w banku. Muszę je mieć, muszę.
skoro piszesz, że musisz je mieć to trzymam mocno kciuki, by było Twoje

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

my dziś moje kochane czujemy się troszkę lepiej, wczoraj cały dzień leżałam i piłam ciepłe herbatki, soczki, mleko itp itd. Wieczorem czułam się jak wielka cysterna katar mam już mniejszy, temperatura nie przekroczyła 37,2 st. Najgorszy jest ten kaszel ;/ dzisiaj już mniej kaszle, ale za każdym razem strasznie mnie boli dołem brzuch przeleże dzisiaj cały dzień i jak nie przejdzie to jutro ide do lekarza. Nie chce, żeby dzidziusiowi coś się stało
angel, kochana może Ty lepiej zasuwaj do rodzinnego by coś zapisał Ci na ten kaszel. nie ma co z tym zwlekać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:17   #2010
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja już w 90 % jestem zdecydowana na wózek tako captiva.

Bardzo mi się podoba i gondola jest spora.
ja podobnie mój typ

dziewczyny ja przytyla mdopiero 5 kg nie za mało?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości