|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Aniu smacznego ![]() słyszałam o tym, że właśnie czeka się aż urosną ale dla pewności skonsultowałabym to z innym ginem ... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- zjadłam śniadano ... dzisiaj miałam sałatę lodową z pomidorem i twarożkiem do tego dwa plastry grillowanego filetu z kuraka .. jestem pełna popiłam kawusią zbożową z mlekiem ... zadowolona z pełnego brzuszka wracam do nauki ... ![]()
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że moja bratowa miała mięśniaki i inne jeszcze jakieś choroby, ale nie pamiętam co jej z tym robili bo ona już ma te kobiece narządy powycinane. Zostawili jej (podobno) jeden jajnik i nic innego tam nie ma. Pisze że podobno bo dziwi mnie jak można mieć normalną miesiączke przy jednym jajniku jak ani macicy nie ma ![]() A ci lekarze chyba sami nie wiedzą co za operacje robili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
gda a liczyc od kiedy trzeba? bo moje maleństwe w te ruchliwe dni to się rusza chyba z tysiac razy w ciągu dnia
![]() ![]() lukrecja, karoluki, aga_ton, zielona śliczne brzuski ![]() almariel to super, że u małego wszystko w porzadku ![]() kajaja pozdrowienia dla Zuzi ![]() Agnus gratuluję dziewczynki ![]() ![]() axxa ja już 25 tydzien i też nic w cycuchów mi się nie sączy ![]() tamlin, lukrecja, anusia, iwoncia to ważymy podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zgłupiec z tą wagą można, bojak się dzisiaj zważyłam, na czczo rano to było 76kg ![]() ![]() ![]() my dziś moje kochane czujemy się troszkę lepiej, wczoraj cały dzień leżałam i piłam ciepłe herbatki, soczki, mleko itp itd. Wieczorem czułam się jak wielka cysterna ![]() ![]() ![]() w ogóle wczoraj czułam się jak księżniczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-05-29 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja mam wizyte 6 czerwca i spytam moja gin o te mięśniaki. Bo lekarz do ktorego ona chodzi to zajmowal sie mna jak bylam w pierwszej ciazy w szpitalu. I cymbal kazal czekac na akcje porodowa bo mowil,że jeszcze nie jestem gotowa do porodu. Urodzilam 12 dni po terminie i ledwo mi dziecko wyreanimowali. To pozniej juz go nie widzialam i wyrzucili go ze szpitala. Wiec jakos nie mam do niego sentymentu
![]() angel dobrze,że już sie lepiej czujesz ![]() ![]() co do wagi to ja sie swoją nie przejmuje wcale. Mam ją gdzieś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Konto usunięte
|
rany dziewczyny mój dzidek jakie jajca w nocy odprawiał że głowa mała
![]() angel dbajcie o siebie ![]() ide podumać przed lodówke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Angel166 ja nadal dzisiaj mam tą samą wage
![]() ![]() Aaale miałaś fajnie wczoraj ![]() ![]() Miałam coś napisać jeszcze i zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | ||
Zakorzenienie
|
Tak, tak na moim zadupiu.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
witam się, odnośnie mięśniaków to jak byłam teraz w szpitalu to obok mnie leżała dziewczyna 31l. miała mięśniaki, wyszły one ponieważ miała problem z zajściem w pierwszą ciążę, i profersor na obchodzie powiedział, że dobrze że są małe to zrobią jej laparaskopowo, bo większe usuwa się operacyjnie, a to póżniej zostaje jednak bizna i ryzyko powstania zrostów a tak to tylko robią dziurki w brzuchu
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała moja rodzina sie zastanawia nad tym ![]() Lukrecja obejrzałam Twój brzusio na mailu ![]() Masz ładny domek duuuuuuuży ![]() Nie masz tam trojaczków przypadkiem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
ja wczoraj 'odchorowywalam' intensywna,goraca niedziele-tak wiec lezalam plackiem z przerwami na przekaski i nie robilam zupelnie nic dzis jest znacznie lepiej ![]() co do kilogramow,to przytylam juz 5kg (22tc)-startowalam z 65 kg.. czyli raczej bedzie sie z czego odchudzac.. ![]()
#1991 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ja po wizycie, wszystko jest w porządku. Wyniki morfologii trochę spadły. Mam brac witamninki codziennie plus magnez bo zaczęły mnie łapać skurcze w stopach. W ciagu dwóch tygodni przytyłam 2 kg mam już ccyli od początku ciąży 5 kg na plusie. Teraz będę biegać co dwa tygodnie i kłuć się częściej zwłaszcza Coombsa będę powtarzać co miesiąc. Od dzisiaj odpoczywam - zwłaszcza mój kręgosłup, który mi siadał po 8 godzinach wymuszonej pozycji siedzącej. Dzieciaczka nie oglądaliśmy tylko słuchaliśmy bicia serduszka, które jak to określił pan doktor bije jak dzwon ![]() Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-30 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Nie cierpie sie kłuć
![]() Bafi Śliczna fotka ![]() Super że z dzidzią wszystko gra i tak trzymać ![]() No to ja mam dzisiaj juz labe ![]() Poprane, na obiad naszykowane i teraz sobie odpoczywam w wyrku :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Bafi ślicznie wyglądasz
![]() ja wykaraskałam się z łóżka i poszłam po miód do sklepu, bo mężuś wczoraj zapomniał go kupic. Masakra cała mokra jak szczur wróciłam, więc wracam do łóżka ![]() miłego dzionka kochane, jak nabiorę sił to zajrzę znów do Was ![]()
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Dziś zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc ![]() Dziś też mamy z tżtem 5 rocznicę bycia razem ![]() Z tych okazji wrzucę Wam zaraz na maila zdjęcia mojego brzuchola ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi się podoba jeszcze imię Mia (czyt. Mija), ale to nie jest polskie imię i później malutka (o ile oczywiście okazała by się dziewczynką) mogłaby mieć trochę problemów z nim - ale imię śliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluszek kopie ![]() ![]() Nic trza by trochę posprzątać chałupkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
bafi wygladasz kwitnaco
![]() a ja calay czas sie spotykam ze stwierdzeniem ze jak sie wychodzi ze szpitala to sie ma taki brzuch jak w 6mc. tak wiec jak co to zapamietajcie w co sie miescicie zeby mozna bylo na wyjscie zabrac. pocieszajace jestescie z ta waga. ja zacznalam od 69kg a mam juz 80kg. tak wiec tez bedzie z czego sie odchudzac. dobrze ze na jesien nie trzeba sie tak rozbierac tylko na cebule sie ubrac i da sie pozakrywac. a do nastepnej wiosny to i tak pogubimy zbedne kilosy.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zadomowienie
|
Bafi ślicznie wyglądasz
![]() A ja wczoraj spotkałam moją przekochaną znajomą, która mieszka bardzo blisko mnie, ale nie widziałysmy się ponad pół roku bo Magda ciągle gdzies w biegu i w domu tylko spi. I tak mi się fajnie miło zrobiło jak na mój widok wypaliła że rewelacyjnie wyglądam w tej ciąży, że aż promienieje. hehe az mi się pewnie wypieki pojawiły ale jeszcze w zasadzie nikt mi nic takiego nie mówił więc tymbardziej przyjemnie ![]() Angel do wyrka i z niego nie wychodzić ![]() Tamlin też czekam na fotki mieszkanka ![]()
#1998 | ||||
Rozeznanie
|
Ale dziś słoneczko świeci pięknie. Ptaszki ćwierkają... a ja dalej odpoczywam. Trochę mnie już kręgosłup boli od leżenia, ale dla tego małego smyka trzeba się poświęcić
![]() Wpadłam w trans czytania książek, także mam zajęcie, czas szybciej leci. Dziś oddałam siuśki na posiew, jaki ten pojemniczek na to dziwny, trudno było mi trafić na płytki. Pięć dni będą mi hodować bakterie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34367536] kochane czy Wy też macie tam tak mokro?[/QUOTE] Miałam mokro, a teraz to mam powódź. Normalnie leci ze mnie... ![]() ![]() No wystaje fajny brzusio. Ale zgrabne dziewczynki jesteście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluje dziewczynki udanych wizyt ![]() ![]()
![]() |
#1999 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-29 o 08:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Bafi masz racje z tymi siniakami, chociaż ostatnio szybko i sprawnie było i bez siniaka sie obyło, ale teraz jak będe szła to na pewno bede sina bo mam krzywą do zrobienia
![]() Na samą myśl mnie ciarki przechodzą... Znowu nachodzą mnie myśli o porodzie - im bliżej tym częściej myśle i bardziej sie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() wypiłam glukozę ![]() A i wiecie co w kinie poleci fajna komedia "Jak urodzić i nie zwariować" - chyba na to zabiorę męża, bo zwiastun fajny ![]() Nadrobię za chwilkę.
#2003 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiadek już sobie wczoraj zrobiłam późnym wieczorem - grochówa będzie ![]() A co do kłucia to ja mam podobnie.... jak widze igle to mi słabo (dlatego jak mnie kłują odwracam wzrok.... i wogóle jak widze krew to mi się niedobrze robi.... zemdleje w czasie porodu chyba:P Tż chce być ze mną w czasie porodu - a ja na to do niego - nie boisz się , że zemdlejesz? Ja jakbym miała być z Tobą w czasie Twojego porodu to na pewno bym zemdlała:P heheh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dostałam smsa od Katarzinki, że odpoczywa o ile się da i cieszy wiosną i wszystkie Was pozdrawia
![]()
#2006 |
Zakorzenienie
|
Anesh bo ty koniara
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tez chcemy sie na to wybrac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że tylko już na gaz wstawić i sie zrobi ![]() Ja jak mi krew pobierają to patrze, nie rusza mnie to wcale. Ruszają to mnie nerwy jak mi baba sie wkłuć nie potrafi bo twierdzi że żył nie widzi ![]() Jakoś inne widzą bez problemu - eh ![]() Ciekawe czy mężul mój zdąży na poród bo twierdzi że chce być ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() u mnie ciąg dalszy sprzątania. wczoraj się nie wyrobiłam ![]() wstałam z samego rana, szybko się ubrałam, spakowałam psa do samochodu i pędem na ryneczek po truskawki ![]() niestety u mojej mamci są nadal zielone ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
z tego powodu zrezygnowałam z komody z przewijakiem a kupię sam przewijak nakładany na łóżeczko, koszt niewielki, 30-40 zł. jej ubranka poukładam w komodzie a większość naszych ubrań przeniosę na jakiś czas gdzie indziej. gdy Lena skończy kilka miesięcy przeniesiemy ją do własnego pokoiku, razem z jej wszystkimi gratami... i tak to sobie wykombinowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do wagi, to myślę że się nie uda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny ja przytyla mdopiero 5 kg nie za mało?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.