|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Dziewczyny mam takie dosyc nietypowe pytanie ale czym depilujecie sobie nogi? bo ja od ostatniego czasu nawet nie potrafię przejechać maszynk ą do goleni po skórze bo od razu piecze i dostaję uczulenia- taka mi się wrażliwa skóra zrobiła- i nie pomagają ani pianki ani kremy nawet od tż próbowałam... a jak plastry to jakie lub kremy do depilacji?? ja próbowałam tylko z avonu jak na razie i nic nie pomaga, a krem jak nakładam tak zmywam z powrotem
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
poza tym tak mi najwygodniej a gole sie co dzien bo niestety mam dosc geste owlosienie
|
||
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie uralam dzi spierscionek spotakalm siostre i od razu zauwazyla
i tz zadowolony ze nosze bo ostatnio jakos wszytsko sciagam
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No oczywiście że będzie ciężko dlatego stworzymy grupę wsparcia :PP hihiA co do owłosienia to nawet mi nie mów bo chyba przez te witaminy włosy zaczęły mi rosnąć dwa razy szybciej..
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-05-29 o 10:35 |
|
|
|
|
#1266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam nigdy czasu na zabawy kremem, a depilacja plastrami za bardzo boli ![]() Cytat:
hormony też swoje robią.
|
||||
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie zrobila taka gesta pionowa krecha z wlosow nad pępkiem...niedlugo jak jakis orangutan bede
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
czarnamadonna moim zdaniem pierwsze 2 tygodnie a pozniej juz sie przyzwyczajasz masz rozplanowany dzien i wcale nie jest zle zreszta malenstwo strasznie duzo spi ja pamietam rano karmienie przewijanie spanie i tu nastwialam obiad i robila porzaki i nastepnie karamienie przewijanie i obiad i znow spanie i tak w kolko duzo gorzej jest jak dziecko jest starsze ja sobiie mowilam niech zacznie chodzidz jak zaczela w 9 miesiacu to klnelam pod nosem wszedzie bylo jej pelno. Ooglnie jak dla mnie wcale nie jest zle owszem sa momenty zalamania bezradnosci ale damy wszytskie rade
nie ma co narzekac---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- u mnie tez maszynka
|
|
|
|
#1270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja niedlugo sciagne obraczke bo paluchy puchna a nie chce potem jej rozcinacCytat:
![]() mi tez wlochy rosna, ale tez paznokcie ![]() co do chusty bardzo polecam, nosilam dopoty nie zakupilam nosidla ergonomicznego ono natural, sa jeszcze nosidla marsupi i bondolino ktore mozna niby od razu nosic i nie sa to tzw wisiadla tzn maja pozycje zabki, czyli dla niemowlaka zdrowa |
|||
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku napewno będzie ciężko. |
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez za niedlugo obraczke sciagne w tamtej ciazy tez nie nosilam teraz pierscionek troszke duzy ale nie kazalam zmniejszac jeden mi zostanie
|
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oo paznokcie, mi też rosną szybko i są bardzo mocne
|
||
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczyny
probowalam Was nadrobic ale zbyt szybko pedzicie i nie da rady ale mnie glowa boli... zaraz mi rozsadzi leb;/ ( |
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po ciazy wracaja palce do normy? ![]() a gabrysia mocno plakala jak byla noworodkiem? ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
i umialas od razu zawiazac?
|
||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam ten filmik i wow
Zeby nasze szpitale jeszcze tak wyglądały i tak wszyscy skakali nad rodzaca to byłoby git, wątpię ze w realu w pl tak jest...chciałabym sie mylić
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
NADROBILAM ..
Nigdy wiecej was nie zostawie ![]() Ja juz w domku . wczoraj wrocilam .. Fajnie bylo u mamci .. wracac sie nie chcialo .. Wizyta za 2 tygodnie .. to bedzie 6 tygodniu od ostatniej ale codziennie mały tak wariuje w brzuszku że jestem pewna ze wszystko w porzadku ..
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej kupic uzywana niz nowa, bo jest juz "złamana" i latwiej sie wiaze ja ostalam z chusta instrukcje na plycie i nie umialam od razu ![]() duuuuzo bylo prob, mozna tez poszukac w miescie jakis klubow mam, tam zazwyczaj moga Ci pomoc nauczyc sie wiazac, ja sie w koncu sama nauczylam, ale dociaganie i w ogole nie bylo takie hop siup na poczatku polecam stronke http://chusty.info/forum/forum.php kopalnia wiedzy i laski chetne do pomocy |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie wyniki mam ok, ale obawiam się o to nieszczęsne żelazo.Ale ciekawa historia jak zmienia się podejście do medycyny. Pierwsze dziecko urodziłam 11 lat temu, i jak byłam w ciąży to lekarz bardzo zalecał, wręcz kazał zacząć jeść mięso. Stwierdziłam że dla Młodego zrobię wszystko, męczyłam się strasznie ale jadłam przez te parę miesięcy, po porodzie z ulgą wielką porzuciłam. Ale żelazo i tak miałam niskie więc wcale to mięso tak dobrze nie wpłynęło. Natomiast teraz (TEN SAM LEKARZ!!!) powiedział że absolutnie nie mam czym się przejmować i nie muszę jeść
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co zrobic ![]() gratuluje 17 tygodnia!!! (ja wg usg zaczynam w piatek) |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Lekarz tez może zdanie zmienić
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj kończę 17 tydzień i zaczynam 18 i dalej ruchów nie czuję , a tak bym chciała...![]() Ugotowałam już pomidorówkę i makaronik i tak myślę, że chyba przejdę się na zasłużony spacerek, może do biblioteki, chciałabym dorwać "Starcie królów" Martina, bo "Grę o tron" wciągnęłam raz dwa z wypiekami na buzi ![]() Pogoda dzisiaj w sam raz, 20C, wietrzyk, przyjemnie i nie duszno. |
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio tż kupil wyborcza z dodatkami to trche poczytalam bo nie mając tv malo wiem co na świecie sie dzieje
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niz jak była noworodkiem i jak nie spała, to praktycznie wrzeszczala...Nawet teraz wolę jak ma jedną drzemkę w ciągu dnia(jak jestem w pracy), bo potem nie musimy się ograniczać czasowo i w każdej wolnej chwili wyjść na spacer, a tak to nie wyjdziemy, bo drzemka, potem jakiś owoc trzeba zjeść, a czas leci jak to po pracy i czasem nie ma kiedy wyjść.Dzisiaj odwiedza Julcię koleżanka o 2 miesiące starsza
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
gabrysia budzila sie co 2 godziny na jedzenie w dzien straszni chciala na raczkach i ogolnie bardzo aktywnym dzieckiem nie usiedziala 10 minut w jednym miejscu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

poza tym tak mi najwygodniej a gole sie co dzien bo niestety mam dosc geste owlosienie
hormony też swoje robią.