|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Eks,eks,eks...co mam o tym myslec?
Dziewczyny ! Pol roku temu rozstalam sie z facetem po kilku dlugich latach. Nigdy nie pomyslalam ze kiedys jeszcze bede chciala wrocic. Jego wypadek mi to uswiadomil,wtedy tez dowiedzialam sie ze ma kogos. Spotykalismy sie, kilka razy doszlo do sytuacji ktore to nie powinny sie zdarzyc,on twierdzil ze nie mozemy do siebie wrocic ze wzgledu na jego sytacje zyciowa (faktycznie ma aktualnie kilka problemow ). Czesto jest tak ze bardzo pozno w nocy, czasami po alko czasami nie , on pisze do mnie mimo ze nie mamy regularnego kontaktu. Zawsze jest to wtedy gdy juz wszystko sobie poukladam i nie mysle tak czesto nim .
Nie wiem jak mam to rozumiec , boje sie ze jak naprawde wszystko juz sobie uloze on sie pojawi...Czy to znak ze jednak nie potrafi zapomniec ? Moze ktoras z Was byla w takiej sytuacji ?Moze powie mi jak mam sie zachowac ?? Co myslec ?? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Eks,eks,eks...co mam o tym myslec?
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. w końcu byliście kilka lat ze sobą, więc zawsze coś w sercu zostaje, zależy co było powodem rozstania? Myślę że może warto się z nim spotkać, porozmawiać, zobaczyć jak się sprawa ma.
Ja osobiście też rozstałam się ze swoim facetem i po 1,5 roku wróciliśmy do siebie, bardziej dojrzali do związku i inaczej patrząc na życie, oboje nie żałujemy tej decyzji, ale wiem że ta przerwa (przez ten cały czas nie mieliśmy żadnego kontaktu, ja też myślałam że nic już nie czuje że zapomniałam, a wystarczyła jedna rozmowa, aby wszystko odżyło) była nam potrzebna by uświadomić sobie kilka spraw, które są ważne i ważniejsze
bo w życiu nic nie dzieję się bez przyczyny... ![]() Edytowane przez turkusowa_ Czas edycji: 2012-05-29 o 11:22 |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Uwazam ze ciezko jest sie rozstac po kilku dobrych latach ( 6 ) i chyba nawet uwazam ze jest to nie mozliwe przy blachym rozstaniu. Probowalam ulozyc sobie zycie, ale jakos zaden facet nie przyciaga mnie, nie powoduje motyli w brzuchu, natomiast do eks cos mnie ciagnie . Chcialabym zeby bylo jak dawniej.
Własciwie to nie wiem, ale kiedy pisze po pijakusa to rzeczy ktorych nigdy na trzezwo by mi nie powiedział bo uwaza ze nie mozemy byc juz razem ... Rozstalismy sie bardzo glupio, bo on wyjechal do pracy, ja pracowalam w nowej firmie bardzo duzo i chyba za malo rozmawialismy , to nas poroznilo. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i porozmawiać jakie macie oczekiwania i czy potraficie im sprostać
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja ciagle mam wrazenie ze gdyby nie to co dzieje sie w jego zyciu byli bysmy razem i nie raz probowalam mu to wytlumaczyc ale bez skutku. Czasami ego zachowanie dawalo mi to mocno do zrozumienie. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- wiem ze ma kogos... dlatego tak bardzo zastanawia mnie jego zachowanie. I to wlasnie ze czasami po dlugiej nie obecnosci pojawia sie w moim zyciu wtedy gdy wszystko jest poukladane. Edytowane przez goldenrose90 Czas edycji: 2012-05-29 o 11:32 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jakie on ma problemy że tak przeważają nad Waszym związkiem??
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
on wrocil z zagranicy, przyjezdzal, wychodzilismy razem ale nie wiedzialam czy cos czuje. Jego wypadek, w ktorym zginal kolega, tak wiec oczekiwanie na zakonczenie sprawy, rehabilitacja, i nie moc powrotu zeby znow zarabiac ...
Mieliscie kontakt ze soba podczas rozstania ? To byla naprawde wielka milosc,duzo razem przeszlismy dlatego tak ciezko mi uwierzyc ze takie rozstania sie nie udaja. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mieliśmy kontaktu, żadnego. Ja czasem od znajomych słyszałam że on kogoś ma czy coś i czułam jakby taką zazdrość że on sobie ułożył życie ale ja nie, ale z czasem się z tym pogodziłam, aczkolwiek te jego związki nie trwały dłużej niż miesiąc. Na prawdę umówcie się na spotkanie, żeby pogadać o tym wszystkim, zobaczyć kto ma jakie podejście do waszej sytuacji. Nie nastawiaj się że coś by było, bo widzę że on potrzebuje na to czasu.
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Czulam to samo, nawet nie zazdrosc o inna kobiete ale o to ze uklada sobie zycie a ja nie potrafie.
Wiesz tyle razy sie spotykalismy i rozmawialismy , On nigdy nie powiedzial ze nie chce byc juz ze mna i to mnie dziwi najbardziej . Tlumaczyl mi ze w jego obecnej sytuacji lepiej bedzie jak bedziemy zyc osobno bo gdyby cos to nie chce znow rozlaki ( on ciagle boji sie ze posadza go za ten wypadek mimo ze to nie jego wina). Czasami myslalam ze wolalabym zeby mi powiedzial , nie chce Cie, czy cos ... Jak doszlo do tego ze jednak wrociliscie do siebie? |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
On zachowuje się jak mój 22-letni ex... tyle, że on nie chciał powrotu, a wyłącznie chciał sobie powzdychać, jak mu było smutno. Dlatego pogadaj z Nim szczerze, spytaj, czego do Ciebie oczekuje i jak on to wszystko widzi, bo bez tego się nie obędzie...
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm.. ale coś wspominałaś wcześniej że on ma kogoś? Tak wiadomo, że lepiej żeby od razu postawił sprawę jasno. Ja jak wtedy się z moim rozstawałam, to tez oboje już nie chcieliśmy być razem, już nigdy itd. Ale jednak wszystko się zmieniło, on napisał pierwszy maila do mnie jak był zagranicą, ja podałam mu nr tel bo ja zmieniłam go, on też w tym czasie zmienił to też nie miałam jego nr, no i jak wrócił to spotkaliśmy się, rozmowa kilkugodzinna i trochę nie odpowiedzialnie ale znaleźliśmy się w łóżku, ja osobiście tego nie żałuję i on też nie, choć oboje się tego nie spodziewaliśmy
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
moze to jakas wspolna cecha tego wieku ...
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- ile mamy lat ? 22... Ostatnio tez wyslal mi swoj nowy nr mimo ze stary tez ma aktywny... Gdyby nie chcial miec ze mna nic wspolnego to raczej by tego nie robil. Nic nie rozumiem. Mozliwe ze nie chce palic za soba mostów, ?? |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ex sobie wzdychał, pisał do mnie, często po alkoholu, kiedy to dawał mi wyraźne sygnały, że jestem dla niego ważna, dzwonił wtedy i w ogóle cud i miód, do rany przyłóż, dawał do zrozumienia, że tęskni... A później albo milknął na jakiś czas, albo na trzeźwo też pisał, ale już oschle, bez emocji, po prostu... I nie wytrzymałam takiej huśtawki emocjonalnej, a szczególnie tego, że widziałam, że 'na trzeźwo' zdarza mu się odnieść do mnie bez szacunku, jakby rozmawiał z kumplem spod bloku, a nie z kobietą. Mało tego - szczycił się tym, że rozpieprzył dwa moje związki... (które i tak by się skończyły w końcu, ale nie ukrywam, że zaślepiona nagłym powrotem miłości szybciej podjęłam decyzję).Musisz porozmawiać z nim szczerze. Niech facet się określi i albo w jedną, albo w drugą stronę. Nie karm się złudzeniami. Inaczej będziesz się męczyć z takim balansowaniem na krawędzi i emocjonalną karuzelą... Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-05-29 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Twoja sytacja bardzo przypomina moja, ciagle robi mi te zludne nadzieje wtedy gdy akurat najmniej juz mysle o tym co robi, co u niego. Czasami sie odzywa a pozniej przez kilka tygodni nic...
Sama nie wiem czy taki brak kontaktu jest okk? teraz mielismy miesieczna przerwe w kontakcie az tu nagle sms o 1 w nocy... bije sie z myslami, bo skoro postanowil napisac czyli nie jestem mu tak obojetna, nie potrafi zapomniec tak jakby chcial...tak? Porozmawiam z nim choc wiem ze uslysze to co zawsze tylko ze za pare dni lub tygodni znow sie odezwie... |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to milosc, uczucie ktore odzylo. Myslalam ze to nie tyle litosc co strach przed samotnoscia, przed innym mezczyzna z ktorym podswiadomie wiem ze sie nie ulozy bo nie bede potrafila byc taka jak z tym. Moze tu lezy problem. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno konkretna rozmowa z nim jest Ci potrzebna i wtedy wóz albo przewóz, nie możesz wiecznie czekać na niego bo życie idzie do przodu, a nie stoi w miejscu...
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przede wszystkim nastawienie, bo jak będziesz się chować przed nowym uczuciem, to guzik z czegokolwiek będzie. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
A może po prostu za mało czasu jeszcze upłynęło... Masz czas przemyśl sobie swoją decyzje, nie podejmuj jej pochopnie, w życiu nigdy nic nie wiadomo...
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ją to podbudowuje...
|
|
|
|
|
|
#27 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Nie, taki brak kontaktu nie jest ok - patrz punkt wyżej. Nawet jeśli nie jesteś mu obojętna i nie potrafi zapomnieć tak, jakby chcial, to nic z tym nie robi, tylko igra z Twoimi uczuciami. Nie można wiecznie tkwić w zawieszeniu. 3. Jeśli usłyszysz to, co zawsze, to poślij go na drzewo. Nie ma sensu się męczyć w imię... no właśnie. W imię czego? Jeśli natomiast sypnie jakimiś konkretami - ale tylko wtedy! - możesz rozważyć kontynuację tej znajomości. W każdym innym przypadku - odpuść. Cytat:
Nie popełniaj moich błędów. Każ mu się zdecydować. Nie daj się sobą bawić. Chciałbym, ale nie mogę, to żaden argument. Albo czegoś chcę i do tego dążę, albo nie chcę i nie robię nic w tym kierunku, ewentualnie mydlę oczy, bo tak mi wygodnie.Cytat:
2. Tego nie możesz wiedzieć. Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-05-29 o 13:54 |
|||
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
To nie chodzi o to ze wybiore opcje ktora najbardziej mnie podbudowuje .
Uwazam ze po tylu latach takie rozstania sa nie mozliwe, poprostu za duzo rzeczy,miejsc, z nim sie kojarzy. Nie wierze ze on tak nie ma. Ja wiem ze to niszczy mnie od srodka bo byc moze czekam na cos co nigdy sie nie wydarzy. zostawil slad, moze nawet uraz, gdzie teraz nie potrafie ulozyc sobie zycia mimo ze bardzo chce ale odrzucam kazdego . Poślij go na drzewo... latwo powiedziec . |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak uważam, że należy unikać jak ognia sytuacji, w których emocjonalnie nie potrafimy wyrobić. Ciągłe oczekiwanie na wielki dzień kiedy władca się odezwie. Miałam taką sytuację, ale nie dotyczyła ona mojego faceta tylko przyjaciela. Odwrócił się ode mnie bez podania powodu i nie godził się na zamknięcie furtki, to ja ją zdecydowanie zamknęłam aby nie musieć męczyć się z głową pełną domysłów "co takiego uczyniłam i czy się odezwie". Teraz jakby się odezwał to wiem, że nadal potrafiłabym powiedzieć NIE. Czuję się przez to silniejsza, a jakbym przez te wszystkie lata miała czekać na jego znak, to dawno bym wylądowała z załamaniem nerwowym. Dlatego najlepszym rozwiązaniem w niepewnej sytuacji jest rozmowa - jeśli z niej nic nie wyniknie, to radykalne cięcie
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Daj sobie spokój dziewczyno. Ja też za każdym razem jak spotykam któregoś z moich eks z którymi planowałam życie, to mnie w dołku ściska, wyobraźnia mi się włącza co by było gdyby. Dzień spędzam w obłokach a potem przychodzi otrzeźwienie - bo sobie przypominam dlaczego to jest czas przeszły.
I wtedy doceniam mojego obecnego Nikt nie urządza awantur, nie stroi fochów, nie ma panienek gdzieś na boku i nie wymaga służącej w domu. Jak będziesz starsza to docenisz zwykłe, nudne popołudnia w domu. Wstań, otrzep się i rozejrzyj za prawdziwym mężczyzną, który wie czego chce od życia, a nie rozpływaj się nad popierdółką, który słodkimi słówkami Cię trzyma w odwodzie, bo "lepszy wróbel w garści" a nawet zawalczyć o Ciebie mu się nie chce. Nie warto marnować czasu. Jeśli będziesz dla niego drugim wyborem, to Cie zostawi bez żalu jak tylko mu się nawinie lepsza okazja. A to, że na horyzoncie nie widzisz nikogo, to nie znaczy, że za nim nikt na Ciebie nie czeka. Taka rada od przeoranej przez życie. Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2012-05-29 o 15:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

) i porozmawiać jakie macie oczekiwania i czy potraficie im sprostać

Bo ją to podbudowuje...
Nie popełniaj moich błędów. Każ mu się zdecydować. Nie daj się sobą bawić. Chciałbym, ale nie mogę, to żaden argument. Albo czegoś chcę i do tego dążę, albo nie chcę i nie robię nic w tym kierunku, ewentualnie mydlę oczy, bo tak mi wygodnie.