|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
[QUOTE=Delicjanka;34375792]A jeśli mogę spytać, to czemu miałaś operowane oczka?
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Spora wada wzroku, miałam wtedy jakies 15 lat. Ale juz jest okej
nawet nie muszę chodzić w okularach ciągle, tylko przed komputer albo jak czytam
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Djerba nie zrobiła, bo zaprasza do swojego szpitala i tyle.. Jak to usłyszałam to chiałam się zebrać i uciekać.. Płace więc wymagam wszystkiego..Szajajaba dzieki kochana ale to była jednorazowa wizyta, lekarza już mam tyle, że wizyta dopiero na 12 czerwca więc musiałam iść gdzieś wcześniej - nie myślałam, że tak trafie..
|
|
|
|
#1084 |
|
Konto usunięte
|
Pierwszą ciążę prowadziłam u jednego doktora, zadowolona byłam, ale fakt - ciąża super.
Przy drugiej, przy podejrzeniu ciąży heterotopowej (2 zarodki, jedn w macicy, drugi poza macicą) sprawę olał, kazał mi na kontrolę za 2 tygodnie przyjść. A w takiej sytuacji to jest wieczność, jeśli jest ciaza pozamaciczna (podejrzenie) to trzeba monitorować, a nie 2 tygodnie czekać. No to dostałam namiary na genialnego lekarza i faktycznie taki jest. A ten poprzedni, moja koleżanka do niego chodzi, rozwalił mnie zupełnie ostatnio. Dziewczyna do niego poszła, 17tc, twardnieje jej brzuch mocno, praca z dziećmi, koniec roku, zamieszanie jak cholera, chciała l4. Nie, bo nie, bo twardnienie brzucha nie jest powodem, niech pani magnez je i nospę Mówi, że miała doskonałe wrażenie, że fatec chce się jej pozbyć i tyle.A mnie niedobrze od rana wmusiłam płatki na mleku w siebie, ale wolalam nie myśleć o tym, że jem :/
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co wieczór źle się czuję, rośnie mi gula w gardle i mało się pawikiem nie kończy. Na szczęście jeszcze się nie zdarzyło, ale paskudnie się z tymi mdłościami czuję
Basiu ja bym się wkurzyła. Głupia baba. Przecież różne są przypadki. Mój jedyne badanie jakie wykonał to usg. Powiedział że na następnej wizycie będę miała cytologię i wtedy założy kartę ciąży. Ale o USG nie musiałam się prosić. Tak fajnie było zobaczyć serduszko. Dziś skończył mi się 7 tydzień ciąży
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34378417]
A mnie niedobrze od rana wmusiłam płatki na mleku w siebie, ale wolalam nie myśleć o tym, że jem :/[/QUOTE]A ja mam dzisiaj apetyt i ochotę na płatki, to nie mogę nic zjeść, bo zaraz się wybieram na badanie krwi. Pewnie jak wrócę, to znów mnie zmuli i będę piła tylko wodę. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która jest już w 14 tygodniu i wciąż ją męczą powracające mdłości. A ja już miałam nadzieję, że mi przeszło.
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam pierwsza wizytę u gin, założył mi kartę ciąży, zbadał. Generalnie było bardzo miło, zapytał czy chce L4 ale ja na razie nie potrzebuję, dał witaminki i ogólnie było bardzo miło. Następna wizyta 25 czerwca, a USG w 12 tygodniu, może uda się poznać płeć. Trochę sie martwię, bo nastawiłam się na chłopca, mam takie przeczucie od początku i powiem Wam że będę szczerze zaskoczona jeśli będzie córa! Ale też będzie fajnie Czy wy macie też tak że ciągnie was skóra na brzuchu i piersiach? Ja miałam przed ciąża małe B, teraz mam już pełne C i niedługo wyparuję po D! Masakra, a to dopiero początek ![]() Muszę szukać jakiś dobrych kremów do biustu i reszty
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() Wygląda na to, że ja również dołączę do tych lutowych Moja lekarka ustaliła termin na 3.02.2013, chociaż nie do końca rozumiem jak to policzyła (data OM 26.04.2012). Dopiero w domu zauważyłam. ![]() Przeliczyłam na kalkulatorze w internecie i wyszło mi 26 stycznia ...
|
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ja po wczorajszej wizycie widziałam serduszko na zdjeciu usg widać jak to stwierdziliśmy nosek i zarysy rączek i nóżek![]() taka byłam zafascynowana że bym za wizytę zapomniała zapłącic teraz mam się zgłosic w 12 tygodniu wiec za 4 tygodnie a jak narazie cała lista badań do laboratorium |
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- ja "odpukać" cały czas czuję się dobrze choć na wieczór po całym dniu z moim małym potforkiem to czuję lekki ból podbrzusza. Czy Wy też macie problemy ze snem?? SYpiam krótko, sen przerywany :/ Ogólnie wstaje zmęczona :/
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w dniu kolejnym
![]() Jeśli dobrze liczę, to dziś ostatni dzień ósmego tygodnia Siedzę w pracy, popijam Inkę i mam do Was prośbę --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post34379213 jeśli macie kogoś ze znajomych lub rodziny, to czy ewentualnie mogłybyście o to zapytać? Dziękuję Witam nową mamusię Mówicie o tych operacjach... Dla mnie najgorszy ból to nie był po operacji tylko przy ściąganiu szwów! Stąd też boję się panicznie szycia po porodzie... Delicjanka! Powodzenia na kolosie! ![]() U mnie (również odpukać) jest wszystko ok. Zero mdłości i pawików, no, ale zobaczymy jak się dalej będzie toczyć ![]() Miłego dnia
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-05-29 o 08:56 |
|
|
|
#1092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bicia serducha nie da sie z niczymy porównać ...
|
|
|
|
|
#1093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie sen mógłby nie istnieć...za cholerę nie mogę zasnąć, ciągle się przekręcam i tak do rana...a rano budzę się z bólem głowy... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli urodzi się 26 stycznia to w moje urodziny
|
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, byłam wczoraj u lekarza było niby wszystko dobrze, a dzisiaj dostałam plamienia i pobolewa mnie brzuch... zupełnie nie wiem co robic, a mój lekarz nie odbiera telefonu.....
((
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O właśnie a co do tych bóli..to od pół godz znów się pojawił...ale to chyba normalne skoro już 3 z nas mają ![]() W ogóle spojrzałam w lustro w jaśniejszym świetle...ale mi popękały żyłki naokoło oczu...od tych wymiotów.... |
|
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez tak mam jak za długo jestem na nogach, przechodzi jak się położę/usiądę i chwilę odpocznę.
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam bole i schizuje sie, czy to nie przez kosmówka..czytam ten głupi internet a to zuoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
CALAWDESZCZU - do szpitala!
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- |
|
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno się tu nie udzielałam ale stwierdziłam że dopiero jak będe miała pewną ciąże to się pochwalę ! Otóż wczoraj zrobiłąm wkońcu betę wynik 9810,60 z tym że nie wiem co to oznacza , gdzieś przeczytałam że to 4-5 tydzien ale nie bardzo mi się to zgadza bo ostatnią miesiączkę miałam 13 kwietnia... co o tym myślicie? Gratuluje wszystkim nowym przyszłym mamom które dołąćzyły jak mnie nie było ![]() p.s. Pisziecie o tych Waszych zachciankach i jak to czytam to jem to wszystko w myślach mniaaaam
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, kochane Wizażanki!
![]() Właśnie się dowiedziałam, co prawda nie planowałam tego i muszę przywyknąć, ale ciesze się przeogromnie, a mój narzeczony chyba jeszcze bardziej. Ja na razie w szoku jestem. Moje maleństwo ma dopiero 5 tygodni z hakiem, wiec na razie mam tylko dziwne zachcianki żywieniowe i lekkie mdłości, póki co obyło się bez wymiotów... W nocy mam lekkie bóle więzadeł, ale to normalne, z tego co mi wiadomo...
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie ostatnio tez czasami pobolewa brzusio. troche sie zmartwilam bo po ostatniej wizycie zaczelam brac luteine i "bol" jak reka odjął a tu ostatnio znow sie pojawil. wydaje mi sie ze to rosnaca macica i nie mamy co za bardzo panikowac |
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się radzę mojej starszej siostry w kazdej kwestii, ona ma 2letnia córeczkę (właśnie się nią opiekuję w tej chwili
) i juz raz przez to przechodziła. Bóle na dole są na pewno na porządku dziennym, dlatego jesli nie są zbyt mocne, to nie ma co się przejmowac. U mnie więc na razie bezstresowo, nie ma co panikowac. ![]() Ps. Przepraszam za ewentualne braki polskich znaków w wyrazach - moja siostra ma angielskiego laptopa, więc jest trochę wybrakowany.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-05-29 o 13:30 |
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma byc dobrze a ja sie schizuje- CHORY KROLKI ZE MNIE! ![]() Cytat:
I by sie zgadzało z wynikami ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy Według mojej bety tez wychodzi 5 tydzien , a moge zapytac kiedy mialas ostatni okres? Tez mam takie bóle, wcześńiej się martiwłam ale juz mi przeszło trzeba chyba je przeczekać i juz ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn samo moje dziecko ma dopiero 3 tygodnie, ale ciąża ma 5 tygodni z kawałeczkiem, tak mi powiedział mój lekarz dzisiaj.
Ostatni okres - 20.04., cykl 30dniowy.
|
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha czyli wychodzi na to że moja Fasolka jest mniej więcej tydzień starsza :P
Och apetyt to mi dopisuje jem już za pięciu
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
a macie czasami tak, ze jak wysiadacie z auta to czujecie bardzo silny bol w podbrzuszu? mnie to spotkało kilka razy. Czyżby bylo to spowodowane zbyt nagłą i szybką zmianą pozycji?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

nawet nie muszę chodzić w okularach ciągle, tylko przed komputer albo jak czytam

i tyle.. Jak to usłyszałam to chiałam się zebrać i uciekać.. Płace więc wymagam wszystkiego..
Mówi, że miała doskonałe wrażenie, że fatec chce się jej pozbyć i tyle.
wmusiłam płatki na mleku w siebie, ale wolalam nie myśleć o tym, że jem :/

hm a zdawało mi się,że ja baba z jajami jestem