|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
|
|
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro mówisz, że są dobre, to może się dziś przejadę i zakupię ![]() Cytat:
![]() Nie mówiłam nic, że chodzę prywatnie |
||
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem jak to jest dokładnie. Jak masz niewyparzoną buzie to możesz sie pokłócic z nim o skierowanie I zastanawia mnie na jakiej podstawie Twoją koleżanke opieprzył gin NFZ przecież płaci składki, niech sie wypcha. Jakby mi tak gin powiedział to zaraz pisze skarge. To mój wybór gdzie chodze na usg, a gdzie na badania. Ten gabinet to bym mu do góry nogami poprzestawiała! |
|
|
|
|
#1444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam młode ziemniaczki, kapustke i miałam jeszcze mięsko od teściowej, fasolka powinna być zadowolona
![]() A do mnie znowu dzwonią z pracy i to na mój prywatny telefon, co jest juz pól firmy sobie go rozdała, nawet nie mogę spokojnie tydzien w domu posiedzieć wrr
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam
![]() film "cud narodzin" oglądałam kiedyś na Discovery - bardzo fajny, pamiętam, że to tż mnie na niego zawołał. Judka- czy to Garf tak macha? Uwielbiam go! Szczególnie jedno powiedzonko: schudnąć... to trochę tak jakby umrzeć ![]() mam do Was pytanko: czy któraś z Was jest z Bielska-Białej albo okolic? Czy słyszałyście może o Klinice Eskulap w Bielsku? Moja bratowa tam rodziła i baaaaaardzo zachwalała, ale chciałabym poznać więcej opinii ![]() co do obiadu to ja mam dzisiaj ziemniaczki, kalafiora i łososia ![]() a na deserek mam wreszcie owoce maczane w płynnej czekoladzie ![]() jeszcze mi tż obiecał trochę sushi przynieść... więc jak zajadę to będę objedzona ![]() ja właśnie się zastanawiałam czy nie iść do mojej lekarki rodzinnej i nie poprosić jej o skierowanie na badanie krwi i moczu. może jutro się wybiorę, bo 200 pln piechotą nie chodzi.... a tak to już zapomniałam co miałam napisać
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
wyjęłam sobie kapustę kiszoną z lodówki
|
|
|
|
#1448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to chodze prywatnie do gina hihihi sa płatne :/ :/ :/ chyba jednak płatną musimy wybrać... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ mi dzis spaghetti zrobi ponoć ![]() a co do tej kliniki.. moja kumpela rodziła sobie w jakiejś klinice w Bielsku i sobie chwaliła. Ale czy to była ta to nie wiem...
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Masakra znowu cały dzień Was nadrabiam
![]() Gratki za egzaminy i pomyślnie wizyty, to po pierwsze ![]() Ja dzisiaj w domu synuś mi się rozchorowal a w sobotę ma komunie:-( Mąż wyjechał ale całe szczęście wróci wieczorem. Uffff A jutro jadę na to drugie genetyczne do Szczecina, mam nadzieje ze powtórzą to co mój gin powiedział, ze wszystko z dzidzia w superaśnym porządku ![]() U mnie dzisiaj szczawiowa była;-) A no i mam nadzieje jutro kieckę na komunie kupić bo jeszcze nie mam...
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Komunię kurcze wesele raczej na 40 osób;-)
|
#1452 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o Prenetal to są to same witaminy, żelazo itp, więc kwasy jak najbardziej jako dodatek, a nie w zastępstwie. Wiem, bo też biorę Prenatal. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam żelki miśki Fruitella
![]() aaaale pachną jak się paczkę otworzy
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
kurde teraz będę musiała żelki kupić
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
jakby o nich nie napisała to bym nie wiedziała że mi się chce
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
nie bylo mnie 3 dni
nie jestem w stanie nadrobic![]() Odebralam wyniki i mimo dobrego odzywaniania i zazywania witamin mam chyba poczatki anemi (jedynie w norie mam leukocyty. erytrocyty, hemoglobina, hematokryt zanizone:/ umiecie odczytywac wyniki?? do lekarza mam dopiero w poniedzialek.chcialam w aptece cos dodatkowo z zelaza ale pani mi powiedziala ze w femibionie(ktory przyjmuje od 7 tc) jest 200% zalecanej dziennej dawki i ze jesli chce wieksza dawke to jedynie po konsultacji z lekarzem.obawiam sie ze bede miala powtorke z rozrywki w poprzedniej ciazy...gdzie tam mialam zanizona hemoglobine reszte w normie a tu sie sypnely prawie wszytskie czynniki swiadczace o anemii:/ ehh---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- pomijajac tema.zajrzyjscie do biedronki sa sliczne pudelka na drobiazgi idealne do dziecieciego pokoiku za 15zl (2 mniejsze lub jedno duze) |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się szykować i spadam do TŻ
buzka
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
perelka superze wizyta udana, ja bylam na wizycie w 13+3 tyg i dzidzia miala 7,8 i lekarz powiedzial ze duze i zdrowe malenstwo
![]() A dzis po wizycie z polozna nasiusialam, zmierzyla cisnienia, posluchalam serduszka i poinformowano mnie ze bede po scisla obserwacja najprawdopodobnie USG bede miala na kazdej wizycie w szpitalu i w clinice u poloznych gdyz dziecko jest duuuze jak na swoj tydz a moj pierwszy syn mimo niskiej wagi urodzeniowym zakleszczyl sie ramionami we mnie i musieli go wyjmowac, W tej ciazy chca uniknac ryzyka i jezeli beda widziec ze dziecko za duzo przybiera bede miala cesarke
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Today_Tommorow a wolalabys naturalnie rodzic?? czy w obawie o komplikacje przystaniesz na cc??
|
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero po porodzie lekarz powedzial do poloznej prowadzacaej (po cichu zebym nie slyszala) ze bez dwoch zdan to byla ksiakowa sytuacja do cesarskiego ciecia, bo bylo zagrozenie dla zycia ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żadna z nas nie jest tu chyba specjalistką od wyników. Mam nadzieję, że lekarz coś szybko zaradzi i nie dojdzie do anemii Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Karolnamankowa
![]() TodayTommorow to teraz przynajmniej nie masz stresu jako takiego.mialas niezgodnosc barkowa tak?? |
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzius jak bedzie nie tak to w kazdej fazie biora mnie na emergency cesarke, a w PL bylo by pewnie niedpoatrzenie lekarza i nic wiecej
Marti doakldnie w powiklaniach mialam napisane, pepowina owinieta na dwoch ramionach, plod zakleszczony w pacientce . Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-29 o 17:45 |
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
hejo hejo
![]() a to mój brzuszek na Juwenaliach ![]() co do czucia ruchów... to ja czuje takie bombelki w brzuchu czasami a ostatnio wieczorem na dole brzuszka...takie motylki chyba maluszek się odzywa
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje naprawde masz racje u nas to kilku godzinach partych gadaja ze pacjentka przec nie umie... a jak lekarz na dyzurze palant to tragedia gotowa, bo polozna nie ma nic do gadania u mnie Tomek byl ulozony plecami do mnie czyli odwrotnie niz powinien i tak cud ze po prawie 3 godzinach partych wyszedl... w wypisie tego juz nie bylo nawet... konczyla sie zmiana lekarza i przychodzila nowa babka to co sobie beda d... zawracac a ze jeszcze razemz glowka wychodzila tez raczka to juz byl kabaret agasobo tak to Garf
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-29 o 17:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

w Biedronce są już dostępne lody wodne do samodzielnego mrożenia w domu Polaretti Fruit są przepyszne i w opakowaniu jest ich 12szt.
przecież płaci składki, niech sie wypcha.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

nie jestem w stanie nadrobic