|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
byłam dziś w taniej książce, kupiłam sędziego di "małpa i tygrys", widziałam jeszcze "parawan z laki" i "nawiedzony klasztor"
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś odebrałam swoje książki allegrowe i jeszcze zaliczyłam "śwk" tylko kiedy znaleźć czas na czytanie
|
|
|
|
#333 |
|
po prostu Em :)
|
trzy nowe nabytki - lekko, przyjemnie i bez ambicji
![]() * Kathleen Flynn - Legalne fryzjerka * Lauren Weisberger - Portier nosi garnitur od Gabbany * Candace Bushnell - Szminka w wielkim mieście Niestety, cyfrówka zepsuta, więc wklejam zdjęcia z internetu. Chyba już kiedyś o to pytałam, ale zapytam jeszcze raz czy jest tu ktoś z Krakowa?
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
jest
|
|
|
|
#335 |
|
|
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na razie kończę powolutku Freuda, bo mam egzamin za egzaminem. Po 30 stycznia teoretycznie będę wolna, ale zaczyna się pisanie pracy, więc też sobie hobbistycznie niewiele poczytam Tak czy siak nie przeszkodziło mi to w ostatnich w tym miesiącu zakupach Na zdjęciu zamówienie z Merlina, o którym wspominałam i wyniki mojej dzisiejszej wizyty w ŚK:1) Suskind Patrick, "Kontrabasista i inne opowiadania" 2) Sołtysik Marek, "Piękni szaleńcy, czyli sztuka skandalem podszyta" 3) Soros George, "Nowy okropny świat" 4) Stone Irving, "Pasja życia" A tak się łamałam co wziąć, bo tyle tego było Cytat:
![]() A i owszem, rodowita Krakowianka ![]() Dla zainteresowanych specjalna oferta Wydawnictwa Literackiego, książki za kilka złotych (gł. Pilch, Tokarczuk, Lem): http://www.wydawnictwoliterackie.pl/...rona=wszystkie . Pozdrawiam! |
|||
|
|
|
#337 |
|
|
wysłałam wam PW
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zajrzyjcie do Geant'a jest teraz duzo tanich i dobrych książek
![]() Ja się dziś obkupiłam, ale czasu nei mam an czytanie ..ale za to chęć na kolejne zakupy, kusicielki
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszam się, że większość to zakupy na allegro, więc były o wiele tańsze niż w księgarni ale nie odważyłam się podsumować tych wydatków. i złożyłam sobie solenną obietnicę, że w tym miesiącu to już szlaban na zakupy książkowe
|
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Duuuuużo wydaje na książki, aczkolwiek okresowo
Jestem typowy chomik książkowy! Zakupiona książka prawie nigdy nie jest od razu czytana, najpierw dojrzewa na półce. Jest przeglądana, delikatnie dotykana, obwąchiwana, i jak ma już swoje lata dopiero czytana. Kupuję ksiązki co 2-3 miesiące, jest to najczęściej od lilku do kilkunastu pozycji. Pasja trwa chyba od zawsze, na moich 2 regałach od podłogi do sufitu nagromadziłam juz setki książek Moje zamówienie sprzed 3 dni: Miłość w starożytnym Egipcie - Krzemińska Agnieszka Uwolnić niedźwiedzie - John Irving Życie Pi - Yann Martel Pasja życia - Jacek Pałkiewicz Król szczurów - James Clavell Bracia Karamazow - Fiodor Dostojewski Lot nad kukułczym gniazdem - Ken Kesey |
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poszukuje teraz biografii Michała Anioła Udreka i Ekstaza, ale nie mogę nigdzie w skięgarni namierzyć
|
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Em
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam! |
||
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też uległam wyprzedaży merlinowej Labirynt - Kate Mosse Łabędzie Leonarda - Karen Essen (Kleopatrą byłam zachwycona )Mroczna połowa - Stephen King ( jedna z nielicznych już brakujących na mojej półce książek Kinga )Wszystko razem 50 zł, zamiast 107 zł??? Jakże miałam nie ulec pokusie |
|
|
|
|
#344 |
|
Gość
|
ja nic nie wydaje ... mama mi kupuje :P ahaha
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do mnie dziś przyszło moje merlinowe zamówienie i... tak sobie całkiem przypadkiem szłam dziś Sienną, i całkiem przypadkiem zajrzałam do ŚK, i całkiem przypadkiem znalazłam 'Pachnidło', i całkiem przypadkiem kupiłam je wraz z 'Udręką i ekstazą' Stone'a. A, że od 1 stycznia kupiłam już w ŚK 11 książek, wraz z najbliższym numerem magazynu przyjdzie do mnie srebrna karta Inna rzecz, że za niedługo po tych książkowych zakupach zrobi mi się na koncie poważny debet
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książkę czyta się dobrze, ale jest to typowe "czytadlo",o którym po przeczytaniu zapomina się bardzo szybko. Zgadzam się z Anahstasią , że za kwotę 30 zł, można kupić lepszą ksiązkę, ale niekiedy warto jednak sięgnąć bo typowo "babską" lekturę. Zakończenie, której jest miłe, lekkie i przyjemne. W mojej ocenie "Szminka w wielkim mieście" to taka lepsza, bardziej rozbudowana wersja książki z serii Harlequin. Z tym, że w tym przypadku to kobiety zdobywają, to czego pragną. W najbliższym czasie moja biblioteczka powiększy się o następujące pozycje: Orhan Pamuk -Śnieg Diane Setterfield - Trzynasta opwieść Lesley Lokko - Świat u stóp Richard Bausch - Dwa życia, dwie miłości Do dwóch ostanich pozycji, nie jestem do końca przekonana. Nie wiem czy będę zadowolna z zakupu.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2007-01-17 o 18:04 Powód: literówka |
|
|
|
|
#347 |
|
|
Ja już ją kupiłam, przeczytam jak tylko skończę "Legalną fryzjerkę". (Czyli raczej niedługo, bo - wstyd, wstyd! - dziś w pracy przeczytałam jakieś 100 stron
).
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O Ty! i jeszcze tak perfidnie mnie kusisz dostępnością Udręki i Ekstazy Cieszę się że udało Ci się ją dostać (tak łatwo hihih). Podobno to najlepsza książka Stone'a.Ale ja za to wczoraj skontaktowałam się z tymi znajomymi, którzy należą do klubu i akurat mieli u siebie Udrękę i pożyczona książka spoczywa już u mnie na półce i czeka na swoją kolej A jak Pasja Życia Anahstasia? |
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam, bardzo dobrą ksiązka, świetnie się ją czyta. Do dziś ją pamiętam, a czasami nawet do niej wracam. Ma fajny klimat, na pewno nie jest infatylna
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze przyznam, że do obu książek zabiorę się dopiero po sesji. Jutro mam
dwa egzaminy, kolejne w poniedziałek, środę i następny wtorek, i tak naprawdę choć zaczęłam czytać nowego Sorosa i 'Klątwę światła' Leoni, to nie mam za bardzo czasu dłużej przy nich przysiąść W obu książkach stanęłam w okolicy 40 strony i, pomimo tego, że mnie ciekawość zżera, zabiorę się za nie najwcześniej pomiędzy dwoma ostatnimi egzaminami, czyli po 24 ![]() Co zaś się tyczy 'Udręki i ekstazy' to skoro tak, to już nie mogę się doczekać jej lektury. 'Pasje utajone' niesamowicie mi się podobały i właśnie one skłoniły mnie do zebrania wszystkich książek Stone'a, które do tej pory wydał ŚK. Inna rzecz, że też nie mogę się doczekać przeczytania 'Marthy F.' Nicolle Rosen, aby skonfrontować męski punkt widzenia z żeńskim jeśli chodzi o życie w XIX i XX wiecznym Wiedniu ![]() Ehh... wracam do Ameryki Łacińskiej. Dziewczęta, trzymajcie jutro kciuki, bo w zeszłym roku tego egzaminu nie zdało 87% studentów i mam nadzieję, że w tym roku również się nie znajdę w grupie poprawiających ![]() |
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się przełamuje, żeby w końcu odebrać kartę egzaminacyjną, sesja już za tydzień, a ja staram się odwlec ten moment w czasie jak najdłużej na półce za to wylądowały mi dwie książki, które czekają na "po sesji" - yrsa sigurdardottir "trzeci znak",kryminał z motywami okultystycznymi, dziejący się w islandii ![]() - jonathan safran foer "strasznie głośno, niesamowicie daleko", pokochałam pierwszą książkę tego autora, tą wzięłam więc "w ciemno". |
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna wiedzieć co studiujesz?
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczęta
![]() A studiuję stosunki międzynarodowe i amerykanistykę ![]() Cytat:
To przede mną jeszcze 3 ostatnie egzaminy. Kartę i indeks odebrałam jeszcze w grudniu, bo właściwie od początku stycznia już coś zdaję A jak się uda to po ostatnim egzaminie z 30.I. będę miała 2 tygodnie spokoju na pisanie pracy (i czytanie książek Wczoraj po powrocie z uczelni sięgnęłam po 'Klątwę światła' i... już ją kończę. Świetna! Chyba nawet ciut lepsza od 'Klątwy mozaiki', gdyż akcja nie gubi się tu w niezliczonej ilości dywagacji filozoficznych. I właśnie... Trochę zła jestem, bo kupiłam ją 2 tygodnie temu za niemal 30 zł., a od wczoraj jest na Merlinie za ... 15 Ta nowa promocja jest genialna, masa nowości. No i do tego Somoza w przepysznych cenach!Ostatecznie zdecydowałam się na: - 'Muzykę z kufra' Connelly'ego - 'Sekret Freuda' (to tak na fali mojego zaczytywania się we wszystkim co go dotyczy ![]() - 'Dafne znikająca' Somozy - 'Amerykański czyściec' Haskella I to wszystko za 55 zł. Wybrałabym dużo więcej, ale... Tak czy siak, jeśli któraś z Was przewiduje zakupy to polecam, bo sporo ciekawych rzeczy można kupić za połowę ich ceny rynkowej.Buziaki! |
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też zamówiłam Somoze, będzie to pierwsza ksiązka tego autora a juz czyje , że stanie się on moim ulubionym . Poztaym zamówiłam jeszcze ksiązkę par francais![]() ostatnio w 'taniej ksiązce' kupiłam : -przewodnik Czechy Marco Polo 5 zl ,słownik polsko-hiszpański hispzańsko-polski 5 zł i Hiszpania za 3 zł
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zwróciłaś może uwage na "śmiertelną intrygę" franka tallisa? tam psychoanaliza odgrywa sporą rolę i głównym protagonistą jest uczeń freuda, a całość rozgrywa się w XIX w. w wiedniu. |
|
|
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W lutym przerwa. Następne zakupy dopiero z katalogu ŚK ![]() Somoza powinien Ci się spodobać, ma wśród nas wiele fanek ![]() Cytat:
O książce nie słyszałam, ale po zapowiedzi... znalazła się na liście moich zakupów Na razie zaczęłam czytać 'Marthę F.'. Generalnie większość elementów biografii się zgadza z tym co pisał Stone, prócz kilku drobiazgów. No i oczywiście sama perspektywa opisywania historii życia Freudów jest inna. Tego, czy Martha czuła się kobietą spełnioną czy nie, nigdy nie będziemy wiedzieć. Faktem jest jednak, że ta książka Rosen jest świetnym uzupełnieniem powieści Irvinga. Choćby dlatego, że opisuje czas po odejściu Zygmunta i wspomnienia z przeszłości, oceniane bardzo emocjonalnie. Wydarzenia, które Stone nieraz tylko recenzował ![]() |
||
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze raz ja
no jak mogłabym nic nie zamówić w WL jak takie wyprzedaże Trzy książeczki lecą do mnie:1)Boże Narodzenie w Lost River Autor: Fannie Flagg, całe 7,50 zł 2)Biedna pani Morris Autor: Magda Dygat, 11,70zł 3)Klub idiotek Autor: Laurie Notaro, 6 zł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

pocieszam się, że większość to zakupy na allegro, więc były o wiele tańsze niż w księgarni
)