|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
ja sobie buraka kupilam i lezal lezal lezal az zgnil
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno fajna rzecz ,tylko chyba niepraktyczna na dluzszy czas |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
nooo wlanie chcemy jej kupic juz do pokoju byle sie udalo poczatkiem ppazdziernika ehhh to musi byc posciel z miki albo barney
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy do lozeczka przykrecone hehe zeby przekonac mala bo nie chciala spac teraz sa zablokowane bo nie ma kto odrkecic
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- aaa kolyski sa boooskie ale tez uwazam ze nie ma sensu |
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drożdżowe bez jabłektam było 1,5 szkl mąki, 30g drożdży, 3 łyżki cukru, 3 jajka, 1 łyżka masła, 0,5 szkl mleka w przepisie było rozrobić drożdże z 2 łyżkami cukru, dodać mleko i kilka łyżek mąki - zaczyn ma chwilę odstać ubić białka na sztywno, dodać łyżkę cukru, potem po jednym żółtku - zmiksować do zaczynu dodać resztę mąki, roztopioną łyżkę masła i te jajka - wymieszać drewnianą łyżką dosyć to skomplikowanie zrobili ![]() posypać cukrem pudrem, podawać np z syropem owocowym Cytat:
![]() mam żelki i gratis litr kubusia
|
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Objadłam się żelkami, truskawkami, teraz czas na kąpiel i do łóżeczka.
Dobrej nocki Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-30 o 08:05 |
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy tak zrobione plus blokada na szuflade i z kazdej strony drewniane podkladki zeby sie nie bujalo do nowego domku odrekcimy http://allegro.pl/3w1-nowosc-julia-i...362045103.html u nas to byl jedyny sposob zeby nauczyc mala zasypiania w lozeczku bo byl tylko wozek i pozniej przenoszenie jak miala 10 miesiecy zawzielam sie i sie skonczylo od tego czasu sama juz wchodzi i zasypia a najawzniejsze ze nigdy z nami nie spala
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- jaaa tez chce spac ale tz na budowie mloda w lozeczku i nie mam jak jej samej zostawic |
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które są mamusiami, niech któraś mi napisze co jest potrzebne dla dziecka do łóżeczka. Chodzi mi o całą wyprawke łóżeczkową typu maeracyk, łóżeczko, pościel (ale jaka, ile kompletów, jaka poduszka, kołderka) prześcieradła itd.
Nie interesują mnie żadne baldachimy, rożki, jakies poduszki pod głowe jakie oferują na all za horrendalne sumy. Sama praktyczna wyprawka. Niech któraś napisze wymieni z myślników, bo chce sprawdzic czy taniej bedzie w zestawie czy osobno |
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
to jest cal;kiem fajne wg mnie
http://allegro.pl/lozeczko-safari-zy...360008295.html ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Kochane !
Wpadłam na chwilkę, nadrobiłam co trzeba i zaraz idę spac.. Ciężkie dni ostatnio przede mną i za mną.. dzisiaj oddałam pracę i żyję w stresie aby plagiatówkę przejśc i recenzenta.. W sobotę mam ostatni egzamin na studiach ! Dużo nauki mnie czeka. Jutro sobie odpuszczę, ale od czwartku siadam do ksiażek.. ![]() Gratuluje udanych wizyt! Trzymam kciuki za kolejne wizytki! Gratuluje ruchów! A i witam nową mamusię Trzymajcie sie Kochane
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dzisiejszych wizyt
:kciuk i:![]() narobilyscie mi smaka na te lody z biedrony i polecialam po nie po jakim czasie beda dobre? bo niby 3 godziny na opakowaniu a ale to tak dluuuugo
|
|
|
|
#1545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() -materac: my o ile pamiętam mamy gryka, pianka, kokos -2-3 prześcieradła (moze pampers w nocy przemoknąć, lub co gorsze coś innego wypłynąć )- kołdra(niby nie potrzebna na początku, ale ja używałam - mamy grubszą na zimę a na lato kocyk) - poduszka - zazwyczaj w zestawie z kołdrą zupełnie płaska - poszewka na kołdrę i poduszkę 2 komplety (jakby się niespodzianka przydarzyła) -no i ochraniacz który moim zdaniem się przydaje |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i na poczatku uzywalam spiworka zamiast kocyka czy kolderki i na łozeczko mialam zalozony przewijak Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-29 o 21:13 |
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wole zwykłe Ja też sie nie orientuje, wiec jak zbierzemy wszystko, co potrzebne do łóżeczka to umieszcze na pierwszej stronie To sie zdecydowanie przyda Cytat:
A do wózka jakieś rzeczy sie kupuje? Jakieś kołderki, poduszki?
|
||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
do listy dolozylabym jeszcze specjalna folie zeby dzidzia nie przesikala lozeczka my mamy baldachim ale juz dawno zdjety tez nie polecam kupowac kupa kurzu i tyle
mloda miala jeszcze spiworek ale nie spala w nim strasznie plakala aaa przescieradlo najlepiej z gumka co do szuflady to jesli male mieszkanie to ja polecam duzo rzeczy mozna upchac a jesli bedziesz miec szafke dla dziecka to nie musi byc my u tesciowej mamy malo miejsca wiec szuflada bardzi sie przydala ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- do wozka hmmmm ja nic nie kupowalam jedynie spiworek na zime ale on byl w komplecie a pozniej dostala poduszke od tesciowej ceratki naprawde sie sprawdzaja ja mam taka na cale lozeczko pod spodem ma material i nie zeslizguje sie |
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, chciałam doczytać do końca ale nie mam siły... tak mi się oczy już zamykają :ziewa:
jutro doczytam : ) a tych lodów w biedrze nie znalazłam, za to była borówka to sobie zakupiłam.... narobiłyście mi smaka na racuchy : ))) dobranoc wam i do jutra! |
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do wózka nic nie kupowałam |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilam z biedronki ..kupilam sobie lody i top czipsy zioła włoskie .. Uwielbiam je..
Do tego pomidorowka i mamy wyżerkę .. zaraz właczamy '' chłopaki nie płaczą '' i ogladamy z TŻetem zajadając się pysznosciami .. Takie wieczory to ja lubie ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- ''Widzimy'' sie jutro . dobranoc kochane
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-29 o 21:38 |
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, ale to wszystko drogie jest ![]() Cytat:
Ale bym pomidorową zjadła |
||
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
Nattalllka do jakiego lekarza chodzisz?? A ja polowkowe tez mam doakldnie 29 czerwca
![]() A wogole zauwazylam ze u nas na watku przewazaja chlopcy, jak narazie
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juem chyba czwart obiad dzis tzn teraz ziemniaki mlode ktore byly w ilosci 2 kg i poltora zjadlam na kolejne dokladki teraz usmazylam z cebulka i do tego dokroilam pomidorka mniamdziś pekne |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podliczyłam podstawową wyprawke łóżeczkową: - łóżeczko ( z szufladą) - materacyk (pianka, gryka, kokos, 9 cm) - poduszka i kołderka (wypełnienie poliestrowe) - dwa komplety pościeli (poduszka i kołdra) - 3 szt. prześcieradła (prześcieradła jersey z gumką) - ochraniacz na szczebelki (zwykły, taki na główkę, nie na całe łóżeczko) - rożek (podobno czasem dzieci wolą spac w rożkach na początku, no i dodatkowo potrzebny do szpitala) Wyszło: 526zł
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
ja lece dziewczynki do lozka po padam jutro poszukam linka do ceratek ktore u mnie sie sprawdzily i jeszcze wkladki laktacyjne mialam 3 firmy ale tylko jedna sie sprawdzila
coo do wozka to naprwde nic nie trzeba nawet poduszki moja dostala ale nigdy pod glowke jej nie wkladalam lubiala sobie w raczkach trzymac podczas jazdy za to ma jeden kocyk ukochany do spania ktory wyglada jak szmata do podlogi |
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię takie racuszki:
2-3 żółtka + ok 150 ml kwaśnej śmietany + troszkę cukru, miksuję, dodaję mąkę (ok szklanki), ma mieć konsystencję gęstej śmietany, jak za gęste to dodaję mleka, i do tego ścieram na grubych oczkach 2-3 jabłka, mieszam i smażę Polecam, są pycha Aha, oczywiście zapomniałam że na samym końcu mieszam delikatnie z pianą z białek Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2012-05-30 o 11:01 |
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Weronika,
Nie dziwie się małej mój 9 latek jak ma gorszy dzień i nikt nie patrzy wyciąga sobie z szuflady takiego królika z czasów niemowlęctwa, którego można by pomylić z kocykiem Twojej Małej![]() Znaczy ścierką
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bosko ![]() ja wlasnie pije to piwo bawaria o procent podaje sklad-slod jeczmienny, chmiel, woda mineralna, kwasek cytrynowy...co do smaku smakuje jak oranżada jablkowa i wogole piwa nie przypominatez ide spac bo ledwo zyje Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-29 o 22:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

ja kupilam sok z burakow wypilam łyka po czym stwierdzilam ze ohydne, wstawilam do lodowki i tak lezal chyba z tydzien az wylałam bo paskudne

drożdżowe bez jabłek

:kciuk i: