|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Patik dobrze, że macie to za sobą !! A co dokładnie Sarze dolegało? w sensie jak to coś co miała się nazywało ?
Ania rozumiem, że po ta kartkę rossnę trzeba iść najpierw do Rossmana ? Iustyna a ile Twoja dama zjada na noc mleka? Ewee a Ja cały czas myślę o Twoim tacie
|
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Witam Kochane.
Podczytuję Was ostatnio z komórki, ale na pisanie czasu brak. Przepraszam, że się nie odniosę do postów. Napiszę tylko, że fajnie że Sarka już w domu, Hania ma się lepiej a Adaś jest zdrów jak ryba i lekarz spisał się na medal. Dziękujemy za wszystkie życzenia. Co u Nas? Armagedon Dominik wygląda jak ciasto z kruszonką. Cały w krostach i krosteczkach. Jakaś reakcja alergiczna . Byliśmy u pani doktor i na razie podajemy wapno, kąpiemy w krochmalu i wróciliśmy do schematu żywieniowego 4 miesięcznego niemowlęcia Widać, że się męczy, swędzi go to, jakoś osłabia, bo dziś nawet miał 3 drzemki. Modlę się tylko, żeby to nie była skaza białkowa. Ostatnio Dominik jadł tyle, że nie wiem jak ja dojdę co jest alergenem: masło, mleko, jajko, truskawki. A może to alergia kontaktowa na płyn, albo proszek? Ale wysypało najpierw główkę i buzię, to chyba nie, prawda? Strasznie mi go szkoda
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Ten odplamiacz to konkretny macie do RDZY ?!
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany nie ma opcji, że Alę zabawki zajmą. Też mam taką małą małpkę w domu... Nie mogę się od niej na metr odsunąć, bo łzy jak grochy i ogólna histeria... trwa to już ze 2 miesiące. MASAKRA!
Zaneta moja mało pije mleka na raz, rano z 4 miarek, kolacja z 6 miarek, w nocy 2 razy po 5 miarek. Kliknijcie mnie czasami wypadłam z pierwszej piętnastki
|
|
#1656 | ||||
|
Zadomowienie
|
alibany, u nas podobnie, ciągle jakieś smutki i żale, ale jak położę się obok niego na podłodze to od razu humor lepszy, oddalić się nie mogę bo zaraz jest przy mnie, zasypia z płaczem, dłużej niż zwykle, a ząbki już się pojawiły, chyba że pchają się kolejne?
w mieszkaniu bałagan, bo przy nim nie sprzątam a jak śpi w ciągu dnia to chodzę na palcach by nie obudzić zaraz zabieram się za prasowanie, sterta patrzy na mnie od dwóch dni Cytat:
nie wygląda jakby miał uszy pokombinowane wykałaczkami efekt na prawdę super Cytat:
nie doradzę bo się nie znam mam nadzieję że szybko powód odnajdziecie Cytat:
super, zę wygrałaś, pokaż jakie? ja jakoś szczęścia nie mam, nie biorę więc udziału ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
teraz mi się przypomina ta nazwa, chyba jeszcze w poczekalni o tym rozmawiałyśmy, albo na odchowalni ale bardoz dawno temu iustyna, ja mam dziś wenę do klikania, będę ci na zmianę z patikiem klikać ale lecą te kliki, szok ![]() tz mi mówił że są takie programy co zmieniają IP, nieuczciwi mogą to wykorzystywać głupi ten konkurs, jak mam być szczera
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
TZ bedzi eteraz w sierpniu :/
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem Kolina, dlatego to mój pierwszy i ostatni
. Tak z głupiego zaczęłam, to głupio teraz zaprzepaścić tyle klików.
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1660 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam że są świetne ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie to ujęłaś Ale znowu się podepnę pod Twoją wypowiedź, bo Tymuś ma taką samą właściwość ![]() 2. Brawo Dawidek Idą nam chłopaki łeb w łeb Szkoda że się nie znają ![]() Cytat:
Ale przyjęcia urządziłaś pierwsza klasa Takie pyszności A na ostatnim zdjęciu wyglądacie anielsko oboje ![]() U neurologa byłam edit: A ten chleb zapiekany, to chyba robię podobny. I jestem uzależniona Caly bochenek kroję na kromki, każdą smaruję masłem utartym z serem pleśniowym i szczypiorkiem albo czosnkiem, potem te kromki zlepiam, zawijam w folię aluminiową i do piekarnika albo na grill, jeśli mam dostęp. Ty też tak? Pycha ![]() Dobrze, że już po wszystkim Fajnie że mąż nie uciekał, tylko z Wami siedział Wyobraziłam sobie pokłute rączki biednej Sarci Dobrze, że już po...Cytat:
![]() Brawa za "plusy:, pocieszające uściski dla tża i wyrazy współczucia z powodu babci. To takie smutne ![]() A mąż za rok podchodzi znowu? Czy nawet wcześniej? Cytat:
![]() Cytat:
Nawte lekarka Ci powiedziała ze byłaś czujna, BO BYŁAŚ, więc sobie nie wkręcaj!!!Cytat:
Ale tekst ![]()
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi przyślą to pokaże ![]() Do konkursów klikanych raczej szczęścia nie potrzeba. Tylko trochę czasu i "ludzi" do klikania. Też ciągle wypadam z piętnastki
|
|
|
|
|
#1662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziwi mnie że ta pierwsza nie doszła. Przecież w Warszawie tylko jedno brumiątko jest, powinni się domyślić ![]() 2. A ja chyba mam zamiar czekać aż sam zrezygnuje. Mam nadzieję, że się kiedyś doczekam A tak naprawdę to do roku chcę karmić na 100%. A potem myślę o tej drugiej ciąży i nie wiem, jak to pogodzić Bo już 2 lekarzy mi mówiło, żeby odstawić zrobić przerwę i dopiero zajść w ciążę, bo niby drobna jestem i to spore obciążenia dla mnie by było... Nie wiem. Youyou chyba karmiła, jak zaszła w ciążę z Lilką? A Ty z egoizmem nie wyskakuj, bo to żaden egoizm Zresztą Jasiek chyba lubi inne, pozapiersiowe, jedzenie, prawda? Więc to powinno przyjść mu naturalnie.3. 4. Poprzedni punkt, to Twoje "muszę" w połączeniu z tym i "nową funkcją" bardzo mnie zaintrygowało Co będzie jutro? ![]() Cytat:
![]() Współczuję Ciekawe co go tak uczuliło ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę ze ten słynny lęk separacyjny, to u większości naszych wątkowych dzieci pojawia się w 10-11 miesiącu, a wcale nie wcześniej jak piszą... A obrączka dalej zaginiona?
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
alibany Radek zachowuje się dokładnie tak samo jak Twoja Ala.
Nawet na krok nie mogę odejść w mieszkaniu
|
|
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję i wzajemnie jeżeli również masz dzisiaj imieniny Teraz wieczorem miał 37,7 po podanym wcześniej nurofenie, popłakuje przez sen... Oprócz choroby wyrzynają się dolne dwójki Są juz tuż, tuż...
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Brumku ja robie tak:
nacinam chleb (taki okragly) w kratke, tak nie do konca i pomiedzy upycham maslo, ser zolty i czosnek, posypuje ziolami i zapiekam. I azdy sobie taka kostke urywa. I dziekuje za komplementy Przegapilam postwodaqua ,ciesze sie,ze znalezliscie nianie. Teliku co do odstawienia od cyca, to nie myslisz egoistycznie. Ja jeszcze mam dwa karmienia piersia w nocy ale coraz czesciej jedziemy na MM i powiem ci, ze czuje ulge. Mlody lepiej spi, nie budzi sie tak czesto. Butle zaakceptowal. A i ja jakos lepiej sie czuje, nie taka wiecznie zmeczona. Mimo, ze musze w nocy mu wstawac i mleko robic to i tak jest lepiej. Mysle, ze 11 miesiecy karmienia wystarczy, ze i tak, co dobre mu juz dalam.
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka
![]() Z okazji imienin Dla wszystkich Magdalen Sprzedałam leżaczek bujaczek. Powiem Wam, że dziwnie mi z tego powodu. Pamiętam w nim takiego maleńkiego Radzia. Przywiązałam się do rzeczy
|
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też na początku myślałam, że od ząbków, ale jest jeszcze katar i to taki porządny...
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kajoolku
Cytat:
2. Dziękuje za miłe słowa , JasieK lubi inne rzeczy ale jednak bez UU tez by było cieżko - i dla niego o dla mnie. To jest dla mnie takie przyjemne przywiązanie. Ale wiem ze wcześniej czy pózniej będzie trzeba się pożegnać z karmieniem naturalnym. A ile razy dziennie Tymek je mleczko? 4. Otwieram pierwsze walne zgromadzenie pewnej bliskiej mi spółki akcyjnej ![]() Podziwiam Cię Kajoolku
|
|
#1669 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poznają się a właśnie, która z was pisała że w niedzielę na poalch mokotowskich ma być? pytam bo ostatecznie tez byliśmy (na ziemniaku w Lolku )(B) tekst wizażu bardzo niegrzeczny, wkurzył mnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() klikam wam dziewuchy, ale ciasno macie w okolicy piętnastki, róznice głosów malutkie aaaaaa, ja przecież będę brała udział w losowaniu 100tys bobovity ![]() a nóż widelec...
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór
Dzisiaj będzie samolubnie, bo napisze tylko o sobie, a jutro odniosę się do Waszych postów. Uff... jesteśmy już w domu. Wczasowanie było boskie, ale te pakowanie/wypakowanie i podróżowanie jest cholernie męczące. Hania podróż powrotną zniosła dużo gorzej- chyba nie chciała wracać. Strrrrasznie marudziła, a ja w tym czasie wyśpiewałam jej wszystkie znane mi utwory i wydawałam dźwięki wszystkich znanych mi zwierząt. Tż miał niezły ubaw, a ja aż ochrypłam przez ten teatr.![]() Obiecuję jutro wstawić większą porcję wakacyjnych zdjęć. Dobranoc. |
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Je - wstyd się przyznać - 6 razy na dobę Czasem 7. Przy czym w nocy (między 20 a 7) ani razu.2. Brzmi poważnie Prawdziwa bizneswoman z Ciebie ![]() Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() Ale cały chleb tak nacinasz? W sensie na głębokość tak prawie przez cały bochenek?
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
teraz jestem, a następnym ok 20 czerwca
![]() zgłodniałam przez wasze opisy bochenków z czosnkiem i serem
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jadę dziś znowu do neurologa z nadgarstkiem, tym razem nie prywatnie, bo mam nadzieję że da mi skierowanie na badania, nie uśmiecha mi się robienie ich prywatnie. ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Zuziu, Emi, Asiu dla Was
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kolina dzięki że tak ostro na mnie klikasz. Jaciee kurcze tak nagle go wysypało? przecież do tej pory jadł normalnie wszystko...mam nadzieję że szybko znajdziecie przyczynę.Męczące dla człowieka jak nie wiadomo co własnemu dziecku olega, nawet jak jest to drobnostka.. Marzena ile bilet kosztuje o "twojego teatru?" Też nienawidzę najbardziej powrotów ( z wczasów) i wypakowywania gratów. ![]() Aniaa a powiedz co Ci mówią z nadgarstkiem? masz mieć zabieg? może pisałaś wcześniej..ale ja nie wiem.. Telik to Ty jesteś prawdziwa bzneswoman Co ze zlotem? kombinujemy cosik? Może się udać? Spałam jak zabita. Sara musiała mocniej się rozpłakać żebym usłyszała O 1 dałam jej pić i spała do 6. Pogoda się psuje, a my od jutra mamy przyzwolenie na spacery ![]() Promotorka nadal mnie zlewa co za babsztyl
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej tak, zabiegi z fizjoterapii trochę pomogły, ale niestety dalej czuć. Tyle że mi palce nie drętwieją, ale rano nie mogę pięści zacisnąć... :| Podejrzewam że bez nacinania się nie obejdzie, ale zobaczę co mi dziś lekarka powie.
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
hej! miłego dnia!
potem wpadne
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() melduję że żyje - choć ostatnio mam mega młyn - egzaminy zaliczone wszystkie, jeszcze dwa projekty musze oddać, jeden dziś, drugi jutro, i prace doszlifować, a obronę mamy 25 czerwca chyba bo przełożyli bo promotorka ma jakąś konferencje wczesniej. wpadne jak się obrobię ze wszytkim - jutro wieczorem na dłużej Marinko - zaproszenie na piątek nadal aktualne - będę robić pierogi z truskawkami serio serio - napisze Ci smska z busa bo o 9 jadę d Rze.wpadajcie ![]() miłego dnia Kuny moje kochane
|
|
#1678 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A babci współczuję- tak to wlaśnie jest na starość ![]() Cytat:
Ciesz się, że teraz jest juz ok, a na przyszłość interpretuj wyniki z lekarzem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a różaniec, cóż-aniołek Ci wyrośnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() HEJ. Była wczoraj u Nas ta koleżanka Julci, ale spotkanie było jak zwykle nie udane, bo jedna od drugiej płakala....potem jak Julcia wrzuciła na luz i już się nie bała Oli, to Ją straszyła-tak warczała śmiesznie....my z koleżanką padałyśmy ze śmiechu, ale Oli do śmiechu nie było.... W piątek mieliśmy jechać na bal, ale wszystko stanęło pod wielkim znakiem zapytania, przez moją teściową(miesiąc temu już z nią ustalaliśmy....) AHA! Odpowiedziałyście mi na moje zapytanie o płeć. Mój lekarz mówi płeć na 100%- powiedział mi, że jeszcze nigdy w swojej karierze się nie pomylił, więc jak mówi, to mówi ![]() Odnośnie przeczuć, to one kompletnie się u mnie nie sprawdzają..., ale do tej pory chciałam/czulam dziewczynkę, a teraz to sama niewiem- najważniejsze, żeby było zdrowe. Brumek mi czaruje dziewczynkę....-zobaczymy czy Ci się kula nie popsuła
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-30 o 08:38 |
||||||||
|
|
|
#1679 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smoczek, który był do tej pory tylko do spania idzie w ruch za dnia, bo chociaż wtedy mam chwilę ciszy. Tylko martwi mnie, bo ona ten smoczek dziwnie chwyta, tzn. dolną częśc smoka(tego plastiku) chowa za dolną wargę, albo nawet za dolne jedynki. i tak z nim chodzi.Chyba go jej zabiorę jednak, bo jeszcze jakiś wad zgryzu się nabawi. Cytat:
Patrząc, że u innych dzieci w podobnym czasie, podobne zachowania, można przyjąć, że to ten słynny lęk separacyjny. Tylko wcześniej, gdy słyszałam o lęku separacyjnym, miałam wrażenie, że tyczy się to sytuacji, gdy mama musi wyjśc z domu i z kimś dziecko zostawić a nie, że mama wychodzi do kuchni a dziecko w ryk! Obrączki nie ma ![]() Cytat:
Ja czułam, że to będzie dziewczynka, choć mężowi wmawiałam chłopca, bo wiedziałam jak bardzo chciałby córeczkę, więc wolałam go pozytywnie zaskoczyć, aniżeli rozczarować teraz przy drugim chciałabym synka Ale fakt, najważniejsze, żeby było zdrowe!!!!!!Witam! Zatkałam dziecko smoczkiem i mam chwilę by odpisać. Zaraz idziemy do ogrodu, gonić kotecka ![]() Oho juz sobie przypomniała o mamie......byeeeee
|
|||||
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję rady
![]() W sobotę idziemy do mojej przyjaciółki na grilla urodzinowo-imieninowego. Nie mam pomysłu na prezent, niby powinnam wiedzieć co lubi, ale nic fajnego nie przychodzi mi do głowy. Pytam, bo jest w ciąży. Co by Wam sprawiło przyjemność jako ciężarnym? (ja nie pamiętam ) ale nie dla dziecka, tylko dla niej...aha, Lili, pytałaś o wózek, to kupiłam TAKI, ale przysłali nam TEN
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-05-30 o 09:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

wypadłam z pierwszej piętnastki 

Pięknie to ujęłaś
Idą nam chłopaki łeb w łeb
Nawte lekarka Ci powiedziała ze byłaś czujna, BO BYŁAŚ, więc sobie nie wkręcaj!!!
Ale tekst 

Bo już 2 lekarzy mi mówiło, żeby odstawić zrobić przerwę i dopiero zajść w ciążę, bo niby drobna jestem i to spore obciążenia dla mnie by było... Nie wiem. Youyou chyba karmiła, jak zaszła w ciążę z Lilką?

dla Was
O 1 dałam jej pić i spała do 6.