Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 16:52   #4951
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Dziwi mnie niewiarygodnie zakaz przymierzania bielizny w niektórych sieciówkach Żeby to jeszcze o majtki chodziło, a ja tylko chciałam przymierzyć coś takiego: http://www.stradivarius.com/webapp/w...ered%2Bbandeau
Stary 2012-05-29, 17:02   #4952
Brangien
Rozeznanie

No tak, biustonosze można przymierzać, a takiego czegoś nie? Rzeczywiście dziwne.
Stary 2012-05-29, 17:03   #4953
a34
Zakorzenienie

O kurczę, rzeczywiście dziwne. Też potrzebuję takiego czegoś, trzeba będzie kupić w ciemno, bo też myślałam o Stradivariusie.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 17:14   #4954
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Dziwi mnie niewiarygodnie zakaz przymierzania bielizny w niektórych sieciówkach Żeby to jeszcze o majtki chodziło, a ja tylko chciałam przymierzyć coś takiego: http://www.stradivarius.com/webapp/w...ered%2Bbandeau
I co, ktoś ma w ciemno kupić? Żenada.
Stary 2012-05-29, 17:21   #4955
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
I co, ktoś ma w ciemno kupić? Żenada.
No właśnie dlatego moje pieniądze zamiast u nich to zostały u mnie w portfelu Niby cena niewysoka, ale nie lubię marnować kasy na coś, co może później mi co najwyżej na udo pasować A skoro przymierzać nie można to ze zwrotami jest zapewne to samo
Stary 2012-05-29, 17:24   #4956
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
No właśnie dlatego moje pieniądze zamiast u nich to zostały u mnie w portfelu Niby cena niewysoka, ale nie lubię marnować kasy na coś, co może później mi co najwyżej na udo pasować A skoro przymierzać nie można to ze zwrotami jest zapewne to samo
W Stradivariusie możesz bez problemu zwrócić w ciągu 30 dni pod warunkiem, że masz paragon i nie ucięłaś metek Więc można brać spokojnie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 17:28   #4957
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
W Stradivariusie możesz bez problemu zwrócić w ciągu 30 dni pod warunkiem, że masz paragon i nie ucięłaś metek Więc można brać spokojnie.
Tak, tylko że zwroty nie dotyczą bielizny
Stary 2012-05-29, 17:28   #4958
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czyli co, w sklepie przymierzyć nie można, a w domu już tak? Paranoja.
Stary 2012-05-29, 18:10   #4959
yousuck
Rozeznanie

Akurat jeśli o te staniko-topy chodzi to ciężko nie trafić z rozmiarem, nie wiem jakie są dostępne ale jeśli masz biust w zakresie a-c proponuję s, dla c+ m, dla bardzo dużego biustu może l. One są bardzo elastyczne.
Stary 2012-05-29, 18:15   #4960
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Noszę 65G i chciałam zmierzyć L-kę ale nie byłam na 100% pewna czy się w nią zmieszczę, a próbowałam nawet przyłożyć i na oko ocenić Poza tym w Inditexie zdarza się mikrorozmiarówka często z tego co widziałam i zdarzało mi się w coś nie zmieścić mimo, żem szczupła
Stary 2012-05-29, 18:37   #4961
Dovahkiin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
Akurat jeśli o te staniko-topy chodzi to ciężko nie trafić z rozmiarem, nie wiem jakie są dostępne ale jeśli masz biust w zakresie a-c proponuję s, dla c+ m, dla bardzo dużego biustu może l. One są bardzo elastyczne.
Co to jest biust w zakresie a-c?
Dovahkiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 18:53   #4962
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

No właśnie
Dziwi mnie, że dalej funkcjonuje określanie rozmiaru biustu samą literką.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 18:57   #4963
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34390835]No właśnie
Dziwi mnie, że dalej funkcjonuje określanie rozmiaru biustu samą literką.[/QUOTE]

Mnie też.
Jeszcze w przypadku bardzo rozciągliwych ubrań to rozumiem, ale nie wiem jak normalny usztywniany stanik może mieć rozmiar L. A jeszcze bardziej nie rozumiem, jak ludzie mogą kupować tak oznaczone ubrania
Stary 2012-05-29, 19:25   #4964
yousuck
Rozeznanie

Racja, sama jakoś o tym zapominam, że na Wizażu czuwają propagatorki dobranych staników po prostu nie jestem w stanie podać rozmiarów z obwodami, więc odwołałam się do ogólnie panującego wyobrażenia, ale przy 65g też miałabym problem . To nie są staniki usztywniane, sam materiał na gumce. I podzielam zdziwienie co do zakazu mierzenia
Stary 2012-05-29, 19:25   #4965
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też.
Jeszcze w przypadku bardzo rozciągliwych ubrań to rozumiem, ale nie wiem jak normalny usztywniany stanik może mieć rozmiar L. A jeszcze bardziej nie rozumiem, jak ludzie mogą kupować tak oznaczone ubrania
Jeśli chodzi o "stanik" o którym mowa wcześniej to jest to top, a nie biustonosz chyba? On chyba nawet nie ma zapinki pod biustem? Dobrze widzę na załączonym zdjęciu?
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 19:28   #4966
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o "stanik" o którym mowa wcześniej to jest to top, a nie biustonosz chyba? On chyba nawet nie ma zapinki pod biustem? Dobrze widzę na załączonym zdjęciu?
Nie wiem, ale pewnie masz rację.
Ja się tutaj odnosiłam do normalnych usztywnianych staników, które niekiedy nadal są oznaczane jako S, M lub L. I koniec
Stary 2012-05-29, 19:34   #4967
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
To jest po prostu kawałek rozciągliwego materiału zebrany delikatnie w dekolcie
Stary 2012-05-29, 19:47   #4968
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam rok temu właśnie w stradivariusie, bez przymierzenia (bo w innych sklepach akurat wtedy nie było) M-kę bo normalnie noszę bluzki S-M , biustu też dużego nie mam (jakieś 65 D. Z H&M też miałąm już takie 3 w rozmiarze M. W domu okazało się że jest duuużo za mały, chyba XL powinnam była kupic także never again takich zakupów na oko
Stary 2012-05-29, 19:48   #4969
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
Racja, sama jakoś o tym zapominam, że na Wizażu czuwają propagatorki dobranych staników po prostu nie jestem w stanie podać rozmiarów z obwodami, więc odwołałam się do ogólnie panującego wyobrażenia, ale przy 65g też miałabym problem . To nie są staniki usztywniane, sam materiał na gumce. I podzielam zdziwienie co do zakazu mierzenia
Ja jako przeciętny zjadacz chleba nijak nie jestem sobie w stanie wyobrazić rozmiaru, np. 65G, 80 JJ.Ale jak ktoś mówi "C i jestem dość szczupła" to już owszem.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 19:52   #4970
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
To jest po prostu kawałek rozciągliwego materiału zebrany delikatnie w dekolcie
Tak jak myślałam, czyli tutaj rozumiem rozmiary s, m, l

Chatul chciałam się tylko upewnić, że nie pijesz do tego kawałka szmatki :P Jeśli chodzi o normalne biustonosze to z taką rozmiarówką "uniwersalną" spotkałam się tylko w sieciówkach. Nie pamiętam nawet w których, ale fakt smieszne to jest... Tja najlepiej wszystkie cycki wsadzić w 80C !
Stary 2012-05-29, 19:56   #4971
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul chciałam się tylko upewnić, że nie pijesz do tego kawałka szmatki :P
Nie no, coś Ty. Wiadomo, że tutaj materiał jest dość rozciągliwy. Nawet na stanikach sportowych mnie nie rusza rozmiarówka S/M/L. Inna sprawa, że ostatnio te elki jakoś małe są. Góra jedną pierś bym w nie włożyła. Chodzę, szukam i znaleźć dużego stanika sportowego nie mogę

Cytat:
Jeśli chodzi o normalne biustonosze to z taką rozmiarówką "uniwersalną" spotkałam się tylko w sieciówkach. Nie pamiętam nawet w których, ale fakt smieszne to jest... Tja najlepiej wszystkie cycki wsadzić w 80C !
W necie też są sprzedawane tak opisane staniki Jak to na jednej stronie zobaczyłam, to zwątpiłam.
Stary 2012-05-29, 19:57   #4972
Bananalama
jestę wieszczę

Tak, pani w sklepie uznała, że 75B będzie ok . 70D na oczy nie widziała

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 20:58   #4973
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, coś Ty. Wiadomo, że tutaj materiał jest dość rozciągliwy. Nawet na stanikach sportowych mnie nie rusza rozmiarówka S/M/L. Inna sprawa, że ostatnio te elki jakoś małe są. Góra jedną pierś bym w nie włożyła. Chodzę, szukam i znaleźć dużego stanika sportowego nie mogę

W necie też są sprzedawane tak opisane staniki Jak to na jednej stronie zobaczyłam, to zwątpiłam.
Co innego top sportowy, co innego stanik sportowy. Marzy mi sie taki (stanik) porządny, trzymający biust na swoim miejscu podczas ćwiczeń. Do takich topów sportowych sieciówkowych to mi sie nawet pół cyca nie zmieści
Czy w jakiś sklepach stacjonarnych sprzedają sportowe biustonosze?! Wiem, że w sklepach internetowych bez problemu takie dostane, ale jak mam wydać na taki ok.200zł to wole takowy przymierzyć

A tam w necie to pół biedy, gorsze sa takie panie 'wszechwiedzące ekspedientki'. Mówię babie, że noszę miseczkę D, a ta na upartego niesie ci C... Biust wylewa ci się z miseczek na cztery strony świata, a kobiecina dalej uważa, że dobrze leży ; d
Stary 2012-05-29, 21:10   #4974
Phoce
Flawless

Cytat:
Co innego top sportowy, co innego stanik sportowy. Marzy mi sie taki (stanik) porządny, trzymający biust na swoim miejscu podczas ćwiczeń. Do takich topów sportowych sieciówkowych to mi sie nawet pół cyca nie zmieści
Czy w jakiś sklepach stacjonarnych sprzedają sportowe biustonosze?! Wiem, że w sklepach internetowych bez problemu takie dostane, ale jak mam wydać na taki ok.200zł to wole takowy przymierzyć

A tam w necie to pół biedy, gorsze sa takie panie 'wszechwiedzące ekspedientki'. Mówię babie, że noszę miseczkę D, a ta na upartego niesie ci C... Biust wylewa ci się z miseczek na cztery strony świata, a kobiecina dalej uważa, że dobrze leży ; d
Ja jak uzbieram trochę kasy, to inwestuję a Panache Sport. Gdy ostatnio byłam u 'mojej' brafitterki, to sobie przymierzyłam i się zakochałam
Jesteś może z Warszawy? to podrzucę Ci info, a jeżeli nie to poszukaj w necie, gdzie stacjonarnie sprzedają np. ten model biustonosza
Po prostu już doczekać się nie mogę, kiedy pójdę w nim na jogging

Co do drugiego, to ostatnio pani w triumphie z politowaniem na mnie spojrzała, gdy powiedzialam jej, że szukam biustonosza D jakiś czas później okazało się, że mam 75E
Check out your worth because you're worth more than that."

Edytowane przez Phoce
Czas edycji: 2012-05-29 o 21:12
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:44   #4975
heksita
Raczkowanie

Mam dwa staniki sportowe z Figleaves (to sklep internetowy z UK i mają kilka modeli "swoich"). Wzięłam w ciemno to, co mi wychodziło z kalkulatora obwodów i trafiłam w dziesiątkę. Chociaż i tak u nich można stanik odesłać (w opakowaniu i z metkami) i np. poprosić o inny rozmiar, wysyłają za friko.

Luksus niepływającego biustu na siłowni jest przecudowny. Za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard .

(aha, te staniki jakoś za 25 funtów były, jakoś tak)
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:44   #4976
201604181004
Konto usunięte

Dziwi mnie takie głupie gadanie;
nie nie uda ci się w ogóle nie wyprowadzaj się od rodziców nigdy nie znajdziesz pracy wylądujesz pod mostem...

Tak najlepiej całe życie siedzieć u rodziców nie ważne jak tragicznie tam jest. I w ogóle zachowywanie się jakby to było wynalezienie leku na raka.

Przerabialiśmy dokładnie to samo, najwięcej to płakała mama mojego faceta; łolaboga umrzecie z głodu matko bosko stracisz pracę złamiesz rękę niebo spadnie ci na głowę co się stanie co się stanie co to będzie jezusiemalusieńki nie rób tego.

I po kiego wafla ta histeria. Naturalna kolej rzeczy. A ci którym się nie udało ciągle podcinają skrzydła innym...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:34   #4977
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
chyba jestem jednyna która pozwoliłaby TŻtowi pójśc na striptiz. Ba, sama chciałabym pójśc do takiego klubu

ale co ciekawe, przy luźnej rozmowie na ten temat, gdy mój TŻ (organizuje nidługo bratu wieczór kawalerski) na moje "ja tam bym ci pozwoliła miec striptizerkę na kawalerskim" spojrzał na mnie zabójczym wzrokiem i powiedział że chyba zwiariowałam i on by nie chciał
Ja też nie mam nic przeciwko. Kiedyś nawet chciałam z M. iść razem do takiego klubu. W ogóle nie rozumiem zachowania typu: popatrzyłeś na inną laskę pół sekundy - zabiję Cię, nie pójdziesz sam gdzieś tam - pewnie mnie zdradzasz, co to za koleżanka której nie znam? - pewnie Twoja d...a itd. Przez takie zachowanie właśnie faceci, jak mają gdzieś iść, zachowują się jak psy spuszczone ze smyczy i sobie odbijają frustracje i codzienne gderanie. Jakby mój mąż miał mieć streaptizerkę na kawalerskim, to by mnie to nie obeszło, bo go znam i by tylko popatrzył i mi potem poopowiadał. Z resztą pamiętam, jak był na kawalerskim swojego szwagra i mieli taką panią tańczącą. Potem się śmiał do mnie, że przyszła taka, pokręciła tyłkiem i cyckami, ale ogólnie była słaba. Ja nie chciałam żadnego lalusia kręcącego tyłkiem i to mówiłam od początku. Dla mnie to żenada i śmiać mi się chce z tych piszczących lasek na widok rozbierających się żelusi, wysmarowanych oliwką dla dzieci z mega solarą .

Co do przechodzenia przez pasy w naszym pięknym kraju... większość sygnalizacji jest ustawiona dla strusi pędziwiatrów niestety. Są różni ludzie, jedne panie (starsze) mogą być na tyle schorowane, żeby iść, jak żółwik, do tego dochodzą toczące się kobitki w ciąży (na szczęście mnie nie dopadło tępo słonia, ale już małego hipopotamka, to tak), tudzież właśnie kobitki z małymi dziećmi, które chcą samodzielnie pokonać pasy, bo to dla nich coś "dorosłego". W przypadku szybkich zmian świateł, to jest jakaś masakra, do tego dochodzi "kultura" kierowców, którzy najchętniej by wszystkich pozabijali, bo dla nich czekanie pół sekundy dłużej jest równoznaczne z końcem świata . W NL jakoś kierowca może się zatrzymać i przepuścić JEDNEGO pieszego i nawet się czasem uśmiechnąć. Bez wyzwisk i trąbienia.

A podcinanie skrzydeł mnie rozbraja po prostu... co mają na celu osoby mówiące różne farmazony?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:42   #4978
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja też nie mam nic przeciwko. Kiedyś nawet chciałam z M. iść razem do takiego klubu. W ogóle nie rozumiem zachowania typu: popatrzyłeś na inną laskę pół sekundy - zabiję Cię, nie pójdziesz sam gdzieś tam - pewnie mnie zdradzasz, co to za koleżanka której nie znam? - pewnie Twoja d...a itd. Przez takie zachowanie właśnie faceci, jak mają gdzieś iść, zachowują się jak psy spuszczone ze smyczy i sobie odbijają frustracje i codzienne gderanie. Jakby mój mąż miał mieć streaptizerkę na kawalerskim, to by mnie to nie obeszło, bo go znam i by tylko popatrzył i mi potem poopowiadał. Z resztą pamiętam, jak był na kawalerskim swojego szwagra i mieli taką panią tańczącą. Potem się śmiał do mnie, że przyszła taka, pokręciła tyłkiem i cyckami, ale ogólnie była słaba. Ja nie chciałam żadnego lalusia kręcącego tyłkiem i to mówiłam od początku. Dla mnie to żenada i śmiać mi się chce z tych piszczących lasek na widok rozbierających się żelusi, wysmarowanych oliwką dla dzieci z mega solarą .

Co do przechodzenia przez pasy w naszym pięknym kraju... większość sygnalizacji jest ustawiona dla strusi pędziwiatrów niestety. Są różni ludzie, jedne panie (starsze) mogą być na tyle schorowane, żeby iść, jak żółwik, do tego dochodzą toczące się kobitki w ciąży (na szczęście mnie nie dopadło tępo słonia, ale już małego hipopotamka, to tak), tudzież właśnie kobitki z małymi dziećmi, które chcą samodzielnie pokonać pasy, bo to dla nich coś "dorosłego". W przypadku szybkich zmian świateł, to jest jakaś masakra, do tego dochodzi "kultura" kierowców, którzy najchętniej by wszystkich pozabijali, bo dla nich czekanie pół sekundy dłużej jest równoznaczne z końcem świata . W NL jakoś kierowca może się zatrzymać i przepuścić JEDNEGO pieszego i nawet się czasem uśmiechnąć. Bez wyzwisk i trąbienia.

A podcinanie skrzydeł mnie rozbraja po prostu... co mają na celu osoby mówiące różne farmazony?
A dla mnie to dziwne, właśnie jako przechodnia. Pasy są do przejścia bezpiecznie przez jezdnię, nie jest to miejsce na spacerki. I zawsze mnie dziwiły osoby, które idą bardzo powoli, kiedy właśnie powinno się przejść jak najszybciej, a spacer kontynuować na chodniku. A nie środku ulicy I nawet choćby ze względu na własne bezpieczeństwo. Bo i co z tego, że wina będzie kierowcy, jak to my na tym ucierpimy?
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:48   #4979
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3439795 3]A dla mnie to dziwne, właśnie jako przechodnia. Pasy są do przejścia bezpiecznie przez jezdnię, nie jest to miejsce na spacerki. I zawsze mnie dziwiły osoby, które idą bardzo powoli, kiedy właśnie powinno się przejść jak najszybciej, a spacer kontynuować na chodniku. A nie środku ulicy I nawet choćby ze względu na własne bezpieczeństwo. Bo i co z tego, że wina będzie kierowcy, jak to my na tym ucierpimy?[/QUOTE]

Życzę Ci, żebyś nie była nigdy zmuszona chodzić wolniej, niż byś chciała . Pomijam fakt, że są ludzie, którzy tak robią, bo mają taką manierę i wszystkich innych mają w nosie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:48   #4980
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie takie głupie gadanie;
nie nie uda ci się w ogóle nie wyprowadzaj się od rodziców nigdy nie znajdziesz pracy wylądujesz pod mostem...

Tak najlepiej całe życie siedzieć u rodziców nie ważne jak tragicznie tam jest. I w ogóle zachowywanie się jakby to było wynalezienie leku na raka.

Przerabialiśmy dokładnie to samo, najwięcej to płakała mama mojego faceta; łolaboga umrzecie z głodu matko bosko stracisz pracę złamiesz rękę niebo spadnie ci na głowę co się stanie co się stanie co to będzie jezusiemalusieńki nie rób tego.

I po kiego wafla ta histeria. Naturalna kolej rzeczy. A ci którym się nie udało ciągle podcinają skrzydła innym...
Nienawidzę takiego gadania. Ja mam w planach wyjechać za granicę, a moja matka już histeryzuje, że pewnie samolot spadnie, że nie będę miała pieniędzy i wyląduję pod mostem. Nie no, najlepiej siedzieć na dupie w kraju, którego się nie cierpi, tylko dlatego, że raz na milion może spaść samolot . A, no i jeszcze teksty, że wyląduję na kasie w Biedronce

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości