Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-12, 12:18   #4651
k&m
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez aluszru Pokaż wiadomość
k&m
w kwestii kontaktów odnosnie slubu u dominikanów kontaktuj się z ojcem sławomirem. On odpowiada za kalendarz. Bardzo sympatyczny jest. A kiedy Wasz ślub?
18.08.2007 kurcze ale Ci Dominikanie nie odbieraja telefonów ) Wysłalam 2 e-maile i czekam ) A Wy tez tam macie? i kiedy? ))
k&m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 12:23   #4652
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rumianek:-) Pokaż wiadomość
k&m
To namiary na dominikanów;
http://www.dominikanie.lub.pl/
To zabytkowa bazylika na Starym Mieście w Lublinie na Złotej.
W kwestii ślubów proszą o kontakt mailowy, odezwij się do przeora, o. Roberta, adres na stronie.

W kwestii oprawy muzycznej zasada jest chyba taka sama w każdym kościele, że jesli sami nie znajdziecie zespołu lub organisty lub skrzypiec, to gra organista z danego kościoła (czasami jest ich w jednym kościele kilku).
A o kwiaty nalepiej pytać w każdym kościele.
Nie pamiętam, bo na cudzych ślubach nigdy specjalnie nie zwracam na nie uwagi...
A u nas będą kwiaty polne (rumianki, chabry itp) i jaśmin... Tak sobie wymyśliliśmy, bo takie lubimy.
Rumianki już kiełkują w doniczkach;-)

Poza tym chyba ważniejsze, żeby samemu przygotować czytania, poprosić kogos z bliskich lub przyjaciół lub znajomych o zaśpiewanie psalmu, zadbać o modlitwę wiernych, tak by modlić się za tych i o to, co dla nas szczególnie bliskie i istotne.
Dziękuję za odp. a Ty masz tez tam i kiedy? ) Z tego co widzę w galerii to czytają kazania. Dla mnie to byłby za duzy stres...

Katedra Lub. troche mnie przeraza:brak parkingu, ślub za ślubem...

Ciekawe czy u Dominikanów zeczywiście jest lepiej???

Chciałabym żeby bylo miło i przyjemnie. Nie jestem z Lublina, więc korzystam tylko z Waszych porad Moje Drogie Panny Młode, bo mo TŻ też nie angażuje się zbytnio w przygotowania ( ale to chyba jets wpisane w ich męskie plemie ))
Stary 2007-01-12, 12:25   #4653
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Ja tam brałam ślub, ten kościół jest super i podobno( tak mówił ksiądz, który udzielała nam ślubu) na najdłuższą drogę do ołtarza
A słyszałasz cos o Katedrez albo o DominikanACH? maSZ KONTAKT i STRONE e-mailowĄ DO TWOJEGO KOSCIOŁA?
Stary 2007-01-12, 12:27   #4654
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez milly Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi w jakiej cenie będziecie miały sukienki lub ile chcecie na nie wydać...potrzebuję konfrontacji

pozdrawiam

Ja osobiście założyłam sobie że wydam na sukienkę max. do 1500 zł tak żeby z dodatkami wyrobić się w 2000 zł
Oczywiście jeśli trafię tę jedyną tańszą to jeszcze lepiej

Dziękuję pięknie za opis salonów. Bardzo mnie ucieszyła ta 10% obniżka do końca stycznia w Margarett i chyba się wybiorę jednak w tym miesiącu na kurs po mieście. Mam nadzieję że ta jedna jedyna gdzieś wisi tylko jeszcze pozostaje mi ją wypatrzeć.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 12:27   #4655
k&m
Raczkowanie

DZIEWCZYNY JAK SIĘ ROBIE TE SUWACZKI?)
Stary 2007-01-12, 12:31   #4656
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez k&m Pokaż wiadomość
Najlepiej w "szukaj" wpisz suwaczki i wyskoczy ci wszystko na ten temat oraz link do strony. Wiem że dziewczyny dokładnie krok po kroku opisywały całą procedurę i było chyba nawet 2 strony na których te suwaczki się znajdują. Jedna to chyba była ta http://www.waszslub.pl/suwaczki.php Ja niestety w opisywaniu takich rzeczy jestem kiepska dlatego nie chcę mieszać. Ale mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam.

Stary 2007-01-12, 12:35   #4657
k&m
Raczkowanie

Cytat:

CHYBA DAM SOBIE SPOKÓJ Z TYMSUWACKZIEM ;((

UMIEM TYLKO ZROBIC JEDNORAZOWY SUWACZEK...
Stary 2007-01-12, 12:38   #4658
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Najlepiej w "szukaj" wpisz suwaczki i wyskoczy ci wszystko na ten temat oraz link do strony. Wiem że dziewczyny dokładnie krok po kroku opisywały całą procedurę i było chyba nawet 2 strony na których te suwaczki się znajdują. Jedna to chyba była ta http://www.waszslub.pl/suwaczki.php Ja niestety w opisywaniu takich rzeczy jestem kiepska dlatego nie chcę mieszać. Ale mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam.

JOLINEK A TY KTÓRY KOŚCIÓŁEK WYBRAŁAŚ?
Stary 2007-01-12, 12:40   #4659
k&m
Raczkowanie

Cytat:
k&m
To namiary na dominikanów;
http://www.dominikanie.lub.pl/
To zabytkowa bazylika na Starym Mieście w Lublinie na Złotej.
W kwestii ślubów proszą o kontakt mailowy, odezwij się do przeora, o. Roberta, adres na stronie.

W kwestii oprawy muzycznej zasada jest chyba taka sama w każdym kościele, że jesli sami nie znajdziecie zespołu lub organisty lub skrzypiec, to gra organista z danego kościoła (czasami jest ich w jednym kościele kilku).
A o kwiaty nalepiej pytać w każdym kościele.
Nie pamiętam, bo na cudzych ślubach nigdy specjalnie nie zwracam na nie uwagi...
A u nas będą kwiaty polne (rumianki, chabry itp) i jaśmin... Tak sobie wymyśliliśmy, bo takie lubimy.
Rumianki już kiełkują w doniczkach;-)

Poza tym chyba ważniejsze, żeby samemu przygotować czytania, poprosić kogos z bliskich lub przyjaciół lub znajomych o zaśpiewanie psalmu, zadbać o modlitwę wiernych, tak by modlić się za tych i o to, co dla nas szczególnie bliskie i istotne.

A JAK JEST U cIEBIE Z KOŚCIOŁEM? BARDZO FAJNY POMYSŁ Z TYMI KWIATKAMI, SCZEGÓLNIE ZAPACH BEDZIE FAJNISTY-JASMIN-SUPER I OCZYWISCIE KOLORYSTYKA BAJECZNA!!!
Stary 2007-01-12, 12:42   #4660
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
JOLINEK A TY KTÓRY KOŚCIÓŁEK WYBRAŁAŚ?
Ja będę ślubować w kościele św. Antoniego - to jest na Kalinowszczyźnie

Stary 2007-01-12, 12:44   #4661
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Ja będę ślubować w kościele św. Antoniego - to jest na Kalinowszczyźnie

NIE ZNAM LUBLINA.. A CZEMU TAM? I JAK Z KWIATAMI I OPRAWA MUZYCZNA? BEDZIESZ MIAŁA AVE MARIA? BO JA MARZE O TYM
Stary 2007-01-12, 12:48   #4662
Rumianek:-)
Raczkowanie

k&m
spokojnie, spokojnie, spokojnie
poczekaj cierpliwie na zwrotnego maila od dominikanów, daj im chociaż jeden dzień na odpisanie, nie wpadaj w panikę
hm, "czytają kazania"??? niemożliwe, w kosciele rzymskokatolickim kazania głoszą kapłani i diakoni, chyba Ci się pomyliło z czytaniami,
zresztą dominikanie raczej w ogóle nie czytają, tylko głoszą, najczęściej ciekawie,
a poza tym miałam na myśli też wybór czytań, spośród wielu możliwych tekstów ze Starego i Nowego Testamentu można wybrać te nam najbliższe, takie drogowskazy na wspólną drogę,
tak o tym piszę, bo jakoś cenię autentyzm i świadome wybory
i nie rozumiem, jak można z nich rezygnować

a "Ave Maria" będziesz miała jak znajdziesz artystę

już wczesniej pisałam, że my wybraliśmy inny kościół

mam wrażenie, ze w tym całym rozgardiaszu i planowaniu oprawy strasznie łatwo zgubić to, co najważniejsze...
przecież najpiękniejsze kwiaty, wymarzona sukienka i nawet "Ave Maria" po mistrzowsku na skrzypcach odegrane nie zagwarantują nam pięknej małżeńskiej miłości i zaufania na długie lata...

aha, u nas przygotowania sa wspólne, zatem obalam teorię genetycznie uwarunkowanego wstrętu do organizacji slubu i wesela u narzeczonych płci męskiej;-)
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 12:50   #4663
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Dziewczyny zapomniałam zdać relację.
Wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w Poradni Rodzinnej. Obawiałam się jak nie wiem co, mój TŻ nie za bardzo , ale powiem wam że było naprawdę sympatycznie. Pani pokazała nam kilka wykresów, omówiła je a potem kazała nam rysowac i interpretować. Już miałam się za to brać a mój TŻ "wyrwał" mi flamaster z ręki i zanim się spotrzegłam powiedział babce wszystko co chciała wiedzieć a potem wszystko pięknie narysował. Myślałam że babka trupem padnie taka była zdziwiona... ja zresztą też . Powiedziała nam że pierwszy raz widziała żeby facet zrobił to w takim tempie i zrozumiał po pierwszym tłumaczeniu . Myślałam że padnę ze śmiechu.
Za tydzien kolejna wizyta.

Stary 2007-01-12, 12:53   #4664
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
NIE ZNAM LUBLINA.. A CZEMU TAM? I JAK Z KWIATAMI I OPRAWA MUZYCZNA? BEDZIESZ MIAŁA AVE MARIA? BO JA MARZE O TYM
To moja parafia. Jestem z nią związana i powiem szczerze że nawet nie pomyśleliśmy że ślub mógłby się odbyć gdzieś indziej.
Co do kwiatów to prawdopodobnie jest tak że pary które w tym dniu ślubują składają się lub coś razem kombinują. Jeszcze musimy się dokładnie dowiedzieć. A co do muzyki to mamy super organistę i nie będziemy zamawiać nikogo innego. Koszty wesela są i tak bardzo duże.

Stary 2007-01-12, 12:56   #4665
k&m
Raczkowanie

Cytat:
k&m
spokojnie, spokojnie, spokojnie
poczekaj cierpliwie na zwrotnego maila od dominikanów, daj im chociaż jeden dzień na odpisanie, nie wpadaj w panikę
hm, "czytają kazania"??? niemożliwe, w kosciele rzymskokatolickim kazania głoszą kapłani i diakoni, chyba Ci się pomyliło z czytaniami,
zresztą dominikanie raczej w ogóle nie czytają, tylko głoszą, najczęściej ciekawie

już wczesniej pisałam, że my wybraliśmy inny kościół

aha, u nas przygotowania sa wspólne, zatem obalam teorię genetycznie uwarunkowanego wstrętu do organizacji slubu i wesela u narzeczonych płci męskiej;-)
A czemu nie bierzecie u Dominikanów?

to pozazdrościć ze Twój TŻ jest inny od większośći pochwal go w moim imieniu

W Katedrze Lub. mam zarezerwowana 14 godz. przez Mojego Miłego ale jak dla mnie to za wczesnie a tam jest jeden slub za drugim i mnie to przeraża

II opcja to Dominikani chwaleni przez Aktywne Lub. Panny Mł.

a III opcja to maleńki Kościółek w miejscowości Jakubowice zaraz przy Dworze Anna gdzie będzie wesele...

tak jak widzisz jestem "lekko nie zdecydowana" )

co radzisz?
Stary 2007-01-12, 13:01   #4666
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Ja katedrę odrzuciałabym od razu . Dominikani sa ok Byłam tam jakiś czas temu na ślubie, ale na twoim miejscu pomyślałabym nad tym małym kościółkiem. Najlepiej pojechać i zobaczyć jak jest na samym ślubie i będziecie wiedzieli czy to jest to.

Stary 2007-01-12, 13:03   #4667
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Chociaz dodam jeszcze że od naszego fotografa słyszałam że katedra jest miejscem gdzie powstają najpiękniejsze zdjęcia ślubne. Podobno światło jest rewelacyjne.

Stary 2007-01-12, 13:14   #4668
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Chociaz dodam jeszcze że od naszego fotografa słyszałam że katedra jest miejscem gdzie powstają najpiękniejsze zdjęcia ślubne. Podobno światło jest rewelacyjne.
w czemu Katedra nie. U nas została tylko mołżiwość godz. 14 to dla mnie za cześnie..ale z drugiej str. wczesniej skonczyło by sie wesele i był by jesczez czas na noc poślubną

a jakiego masz fotograf bo poleciły mi dziewczyny Wojtka Korneta tylko trochę drogo dla mnie: 1400 za przygotowania, slub, wesel i plener- na pewno zasłużone ale nie dla psa kiełbasa )
Stary 2007-01-12, 13:22   #4669
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Pan Artur Zomer http://www.fotograf.fr.pl/, ale niestety ceny porównywalne - są na stronce. My wzieliśmy skromniejszą opcję. Fotograf będzie w trakcie całych przygotowań, cały ślub, poza tym wesele do 2 w nocy, plener i sesja na starówce. Koszt z tego co pamiętam 1100 zł. My się zdecydowaliśmy dlatego że nie będziemy mieli kamerzysty, chociaz nie ukrywam koszt spory .

Co do katedry to podpisuję się pod tym wszystkim co napisały wcześniej dziewczyny - fabryka ślubów , ale ty też masz dobry argument z tą nocą poślubną

Stary 2007-01-12, 13:24   #4670
Raczkowanie

Nie u dominikanów, bo z kościołem, w którym będziemy sobie ślubować jesteśmy związani od lat.
Tam mamy przyjaciół.
To nie jest kościół parafialny, tylko Centrum Duszpasterstwa Młodzieży.
Oto strona internetowa:
www.duch.lublin.pl

Zajmowaliśmy się tam m. in. wolontariatem i stypendystami z małych miejsowości na Lubelszczyźnie.
Ale też dyskutowalismy nieraz o miłości i Bogu, który jest Miłością.
Teraz chyba rozumiesz.

U lubelskich dominikanów byliśmy na "Wieczorach dla zakochanych" w ramach kursu przedmałżeńskiego.
Zresztą bardzo cenię dominikanów.
Gdy jestem w Krakowie, zawsze idę na Stolarską do dominikanów na Mszę św. lub po prostu na chwilę modlitwy.

A co do małego kościoła w Jakubowicach, to musisz zajrzeć do środka, czy odpowiada Ci to miejsce. Tam będziecie wypowiadać najważniejsze słowa w życiu.
Stary 2007-01-12, 13:28   #4671
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Pan Artur Zomer http://www.fotograf.fr.pl/, ale niestety ceny porównywalne - są na stronce. My wzieliśmy skromniejszą opcję. Fotograf będzie w trakcie całych przygotowań, cały ślub, poza tym wesele do 2 w nocy, plener i sesja na starówce. Koszt z tego co pamiętam 1100 zł. My się zdecydowaliśmy dlatego że nie będziemy mieli kamerzysty, chociaz nie ukrywam koszt spory .

Co do katedry to podpisuję się pod tym wszystkim co napisały wcześniej dziewczyny - fabryka ślubów , ale ty też masz dobry argument z tą nocą poślubną
Mozesz mi podac do Niego telefon bo na tej str. to nie moge się odnależć?
Stary 2007-01-12, 13:30   #4672
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Nie u dominikanów, bo z kościołem, w którym będziemy sobie ślubować jesteśmy związani od lat.
Tam mamy przyjaciół.
To nie jest kościół parafialny, tylko Centrum Duszpasterstwa Młodzieży. Zajmowaliśmy się tam m. in. wolontariatem i stypendystami z małych miejsowości na Lubelszczyźnie.
Ale też dyskutowalismy nieraz o miłości i Bogu, który jest Miłością.
Teraz chyba rozumiesz.

U lubelskich dominikanów byliśmy na "Wieczorach dla zakochanych" w ramach kursu przedmałżeńskiego.
Zresztą bardzo cenię dominikanów.
Gdy jestem w Krakowie, zawsze idę na Stolarską do dominikanów na Mszę św. lub po prostu na chwilę modlitwy.

A co do małego kościoła w Jakubowicach, to musisz zajrzeć do środka, czy odpowiada Ci to miejsce. Tam będziecie wypowiadać najważniejsze słowa w życiu.
Wybralabys Katedrę czy dominikanów czy Mały Kościółek przy sali weselnej?
Zaraz zgłupieje z tymi opcjami...
Stary 2007-01-12, 13:35   #4673
Raczkowanie

O nie, nie, nie.
To WY musicie sami wybrać.

Spokojnie. Będzie dobrze.
Stary 2007-01-12, 13:41   #4674
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Mozesz mi podac do Niego telefon bo na tej str. to nie moge się odnależć?
Artur Zomer
0-81 7487279
kom. 603768956

Na stronce można wejść w KONTAKT i tam są wszystkie namiary. Nawet mail można wysłać z zapytaniem.

Stary 2007-01-12, 13:54   #4675
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Artur Zomer
0-81 7487279
kom. 603768956

Na stronce można wejść w KONTAKT i tam są wszystkie namiary. Nawet mail można wysłać z zapytaniem.
dziękuję tak zastanawiam sie, którą opcję wybrać i myslę ze ni epotzrebuje zdjęć z przygotowań jak siedzę rozczapirzona na fotelu u fryzjera albo jako brzydula przed makijazem i wystarczy mi ślub + wesele i tez nie długo bo jak goście sa podpici i spływa po wszystkich pot i itp. to nie potzrebuje takich ujęć + koniecznie plener!!!!
Stary 2007-01-12, 14:02   #4676
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Mi również nie za bardzo podobają się te zdjęcia z salonów fryzjerskich itp, ale przed ślubem jest błogosławieństwo i chcieliśmy to uwiecznić. Zresztą wesele też, no i oczepiny koniecznie. Miło będzie wspominać - zwłaszcza że nie będziemy mieli filmiku.

Stary 2007-01-12, 14:08   #4677
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Mi również nie za bardzo podobają się te zdjęcia z salonów fryzjerskich itp, ale przed ślubem jest błogosławieństwo i chcieliśmy to uwiecznić. Zresztą wesele też, no i oczepiny koniecznie. Miło będzie wspominać - zwłaszcza że nie będziemy mieli filmiku.
a to jak nie bedziecie mieli kamerzysty to na pewno fool opcja !!!!
Stary 2007-01-12, 14:10   #4678
k&m
Raczkowanie

Cytat:
O nie, nie, nie.
To WY musicie sami wybrać.

Spokojnie. Będzie dobrze.
Najgorsze ze wszystko załatwiam z odległości, przyjade do Lublina dopiero za jakiś czas i wszystko przez telefon i e-maila... no i oczywiście przez Was )

Panny doceńcie to, że możecie wszystko zaklepać osobiście to duży + !!!
Stary 2007-01-12, 14:16   #4679
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Nie taka znowu full. Ta najwyższa to 1400 zł. My zeszliśmy trochę z ceny. A dodatkowo pan Artur daje taki mały filmik zmontowany z wybranym utworem na płytce oraz zdjęcia na płycie. Dodam że te zdjęcia są takiej samej jakości jak te które on daje w tej cenie.
Nie zawsze tak jest i trzeba na to zwracać uwage wybierając fotografa.
Moja znajoma tak miała. Po ślubie okazało się owszem że dostali płytkę ze zdjęciami, z której sobie mogli zrobić odbitki tylko jak poszli to zrobić to okazało się że jakość tych zdjęć jest do kitu . Zdjęcia wyglądały okropnie!!! A jak wrócili do pana i chcieli wywołać u niego to koszt był koszmarny I tak to jest z tymi fotografami

Stary 2007-01-12, 14:30   #4680
brunetka2000
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Mam pytanie tylko prosze o szczera odpowiedz bez wzgledu jak okropna bedzie Moim marzeniem jest zaspiewanie na slubie dla mojego przyszlego meza z tego wzglegu, ze spiewalam przez pare lat i uwielbiam to robic Ale rowzniez moza powiedziec ze przez spiewanie sie wszytko zaczelo . Niesety kolezanka powiedziala mi ze to obciach pozatym kapela moze sie nie zgodzic I wychodzi ze bede musiala zrezygnowac z tego SZKODA
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości