|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Cytat:
) Wysłalam 2 e-maile i czekam ) A Wy tez tam macie? i kiedy? ))
|
|
|
|
|
#4652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Z tego co widzę w galerii to czytają kazania. Dla mnie to byłby za duzy stres...Katedra Lub. troche mnie przeraza:brak parkingu, ślub za ślubem... Ciekawe czy u Dominikanów zeczywiście jest lepiej??? Chciałabym żeby bylo miło i przyjemnie. Nie jestem z Lublina, więc korzystam tylko z Waszych porad Moje Drogie Panny Młode, bo mo TŻ też nie angażuje się zbytnio w przygotowania ( ale to chyba jets wpisane w ich męskie plemie ))
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja osobiście założyłam sobie że wydam na sukienkę max. do 1500 zł tak żeby z dodatkami wyrobić się w 2000 zł Oczywiście jeśli trafię tę jedyną tańszą to jeszcze lepiej Dziękuję pięknie za opis salonów. Bardzo mnie ucieszyła ta 10% obniżka do końca stycznia w Margarett i chyba się wybiorę jednak w tym miesiącu na kurs po mieście. Mam nadzieję że ta jedna jedyna gdzieś wisi tylko jeszcze pozostaje mi ją wypatrzeć.
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
)
|
|
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej w "szukaj" wpisz suwaczki i wyskoczy ci wszystko na ten temat oraz link do strony. Wiem że dziewczyny dokładnie krok po kroku opisywały całą procedurę i było chyba nawet 2 strony na których te suwaczki się znajdują. Jedna to chyba była ta http://www.waszslub.pl/suwaczki.php Ja niestety w opisywaniu takich rzeczy jestem kiepska dlatego nie chcę mieszać. Ale mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam.
|
|
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JOLINEK A TY KTÓRY KOŚCIÓŁEK WYBRAŁAŚ? |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A JAK JEST U cIEBIE Z KOŚCIOŁEM? BARDZO FAJNY POMYSŁ Z TYMI KWIATKAMI, SCZEGÓLNIE ZAPACH BEDZIE FAJNISTY-JASMIN-SUPER I OCZYWISCIE KOLORYSTYKA BAJECZNA!!! |
|
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
Ja będę ślubować w kościele św. Antoniego - to jest na Kalinowszczyźnie
|
|
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
k&m
spokojnie, spokojnie, spokojnie poczekaj cierpliwie na zwrotnego maila od dominikanów, daj im chociaż jeden dzień na odpisanie, nie wpadaj w panikę ![]() hm, "czytają kazania"??? niemożliwe, w kosciele rzymskokatolickim kazania głoszą kapłani i diakoni, chyba Ci się pomyliło z czytaniami, zresztą dominikanie raczej w ogóle nie czytają, tylko głoszą, najczęściej ciekawie, a poza tym miałam na myśli też wybór czytań, spośród wielu możliwych tekstów ze Starego i Nowego Testamentu można wybrać te nam najbliższe, takie drogowskazy na wspólną drogę, tak o tym piszę, bo jakoś cenię autentyzm i świadome wybory i nie rozumiem, jak można z nich rezygnować a "Ave Maria" będziesz miała jak znajdziesz artystę już wczesniej pisałam, że my wybraliśmy inny kościół mam wrażenie, ze w tym całym rozgardiaszu i planowaniu oprawy strasznie łatwo zgubić to, co najważniejsze... przecież najpiękniejsze kwiaty, wymarzona sukienka i nawet "Ave Maria" po mistrzowsku na skrzypcach odegrane nie zagwarantują nam pięknej małżeńskiej miłości i zaufania na długie lata... aha, u nas przygotowania sa wspólne, zatem obalam teorię genetycznie uwarunkowanego wstrętu do organizacji slubu i wesela u narzeczonych płci męskiej;-) |
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zapomniałam zdać relację.
Wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w Poradni Rodzinnej. Obawiałam się jak nie wiem co, mój TŻ nie za bardzo . Powiedziała nam że pierwszy raz widziała żeby facet zrobił to w takim tempie i zrozumiał po pierwszym tłumaczeniu . Myślałam że padnę ze śmiechu. Za tydzien kolejna wizyta. |
|
|
|
#4664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kwiatów to prawdopodobnie jest tak że pary które w tym dniu ślubują składają się lub coś razem kombinują. Jeszcze musimy się dokładnie dowiedzieć. A co do muzyki to mamy super organistę i nie będziemy zamawiać nikogo innego. Koszty wesela są i tak bardzo duże. |
|
|
|
|
#4665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to pozazdrościć ze Twój TŻ jest inny od większośći pochwal go w moim imieniu ![]() W Katedrze Lub. mam zarezerwowana 14 godz. przez Mojego Miłego ale jak dla mnie to za wczesnie a tam jest jeden slub za drugim i mnie to przeraża ![]() II opcja to Dominikani chwaleni przez Aktywne Lub. Panny Mł. ![]() a III opcja to maleńki Kościółek w miejscowości Jakubowice zaraz przy Dworze Anna gdzie będzie wesele... tak jak widzisz jestem "lekko nie zdecydowana" )co radzisz? |
|
|
|
|
#4666 |
|
Rozeznanie
|
Ja katedrę odrzuciałabym od razu
|
|
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Chociaz dodam jeszcze że od naszego fotografa słyszałam że katedra jest miejscem gdzie powstają najpiękniejsze zdjęcia ślubne. Podobno światło jest rewelacyjne.
|
|
|
|
#4668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jakiego masz fotograf bo poleciły mi dziewczyny Wojtka Korneta tylko trochę drogo dla mnie: 1400 za przygotowania, slub, wesel i plener- na pewno zasłużone ale nie dla psa kiełbasa )
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
Pan Artur Zomer http://www.fotograf.fr.pl/, ale niestety ceny porównywalne - są na stronce. My wzieliśmy skromniejszą opcję. Fotograf będzie w trakcie całych przygotowań, cały ślub, poza tym wesele do 2 w nocy, plener i sesja na starówce. Koszt z tego co pamiętam 1100 zł. My się zdecydowaliśmy dlatego że nie będziemy mieli kamerzysty, chociaz nie ukrywam koszt spory
. Co do katedry to podpisuję się pod tym wszystkim co napisały wcześniej dziewczyny - fabryka ślubów
|
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
Nie u dominikanów, bo z kościołem, w którym będziemy sobie ślubować jesteśmy związani od lat.
Tam mamy przyjaciół. To nie jest kościół parafialny, tylko Centrum Duszpasterstwa Młodzieży. Oto strona internetowa: www.duch.lublin.pl Zajmowaliśmy się tam m. in. wolontariatem i stypendystami z małych miejsowości na Lubelszczyźnie. Ale też dyskutowalismy nieraz o miłości i Bogu, który jest Miłością. Teraz chyba rozumiesz. U lubelskich dominikanów byliśmy na "Wieczorach dla zakochanych" w ramach kursu przedmałżeńskiego. Zresztą bardzo cenię dominikanów. Gdy jestem w Krakowie, zawsze idę na Stolarską do dominikanów na Mszę św. lub po prostu na chwilę modlitwy. A co do małego kościoła w Jakubowicach, to musisz zajrzeć do środka, czy odpowiada Ci to miejsce. Tam będziecie wypowiadać najważniejsze słowa w życiu. |
|
|
|
#4671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaraz zgłupieje z tymi opcjami...
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Raczkowanie
|
O nie, nie, nie.
To WY musicie sami wybrać. Spokojnie. Będzie dobrze. |
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
Artur Zomer
0-81 7487279 kom. 603768956 Na stronce można wejść w KONTAKT i tam są wszystkie namiary. Nawet mail można wysłać z zapytaniem. |
|
|
|
#4675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak zastanawiam sie, którą opcję wybrać i myslę ze ni epotzrebuje zdjęć z przygotowań jak siedzę rozczapirzona na fotelu u fryzjera albo jako brzydula przed makijazem i wystarczy mi ślub + wesele i tez nie długo bo jak goście sa podpici i spływa po wszystkich pot i itp. to nie potzrebuje takich ujęć + koniecznie plener!!!!
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Mi również nie za bardzo podobają się te zdjęcia z salonów fryzjerskich itp, ale przed ślubem jest błogosławieństwo i chcieliśmy to uwiecznić. Zresztą wesele też, no i oczepiny koniecznie. Miło będzie wspominać - zwłaszcza że nie będziemy mieli filmiku.
|
|
|
|
#4677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!!
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Panny doceńcie to, że możecie wszystko zaklepać osobiście to duży + !!! |
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Nie taka znowu full. Ta najwyższa to 1400 zł. My zeszliśmy trochę z ceny. A dodatkowo pan Artur daje taki mały filmik zmontowany z wybranym utworem na płytce oraz zdjęcia na płycie. Dodam że te zdjęcia są takiej samej jakości jak te które on daje w tej cenie.
Nie zawsze tak jest i trzeba na to zwracać uwage wybierając fotografa. Moja znajoma tak miała. Po ślubie okazało się owszem że dostali płytkę ze zdjęciami, z której sobie mogli zrobić odbitki tylko jak poszli to zrobić to okazało się że jakość tych zdjęć jest do kitu . Zdjęcia wyglądały okropnie!!! A jak wrócili do pana i chcieli wywołać u niego to koszt był koszmarny I tak to jest z tymi fotografami |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie tylko prosze o szczera odpowiedz
bez wzgledu jak okropna bedzie . Niesety kolezanka powiedziala mi ze to obciach pozatym kapela moze sie nie zgodzic I wychodzi ze bede musiala zrezygnowac z tego SZKODA |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

) Wysłalam 2 e-maile i czekam 
( ale to chyba jets wpisane w ich męskie plemie 

. Powiedziała nam że pierwszy raz widziała żeby facet zrobił to w takim tempie i zrozumiał po pierwszym tłumaczeniu