Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 06:41   #991
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

hej Laski

doczytalam wszystko wczoraj ale nie pamietam co mialam odp

Mola mam nadzieje, ze moj tez bedzie nimi zachwycony

Jestem brunetka! Polozylam henne i wyszly mi b. ciemne wlosy. Ale pewnie sie spiora troche ale za to tak blyszczacych nigdy w zyciu nie mialam

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Molaa u nas to samo, mlody o swicie radosny, rozbudzony a my jak zwloki jeszcze
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 06:45   #992
mol_aa
Zadomowienie

AAaaaa od 2 dni mam akcję "przytyć chociaż 1 kg", bo zaczynam wyglądać jak jakiś wieszak, a jak weszłam wczoraj na wagę to się przeraziłam znowu kg mniej
dlatego od rana wcinam szarlotkę
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 06:56   #993
agulan82
Rozeznanie

Witamy już i my, dzisiaj podwójna pobudka już o 5.40 także ja chodzę na rzęsach już spijam kawkę i pewnie na tej jednej się dzisiaj nie skończy.

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

ggora ale Ci sie lekarz trafił
ggora witaj w prostym świecie służby zdrowia uk i irlandii podobnież ci lekarze w przychodniach ( pierwszego kontaktu) to często nie mają studiów medycznych tylko odpowiednie kursy i finito.
Ja miałam taką sytuację, że też śmiech na sali.
Poszłam po tabletki anty po urodzeniu Leny no i mówię, żeby mi przepisał takie, przy których mogę karmić piersią. Najpierw szukał w komputerze później wziął książkę i wertował, wreszcie stwierdził, że dziecko musi mieć pół roku i dopiero mogę brać tabletki ja do niego, że po pierwszej córce, którą też karmiłam piersią brałąm tabletki. Ja zapomniałam nazwy. A on to poszukam jeszcze, siedziałam tam u niego dobre pół godziny w końcu zadzwonił do kogoś i ktoś mu powiedział nazwę
Stary 2012-05-30, 07:01   #994
kasia_aa
Zadomowienie

witam mamuśkimiałam niedoczytyać teraz tylko pisać i co? oczywiście poczytałam a moj mały juz zacząl wołać mame, dziś jade do znajomej odkupić troche ciuszków dla dziecka, ponoć ma fajnej jakości w bardzo dobrym stanie i chce odsprzedać za pare groszy,wiec biore malego pod pache i jedziemy, może przy okazji uda mi sie o jakis sklep zahaczyć jak mlody pozwoli i buty kupic? to bym miala dopiero dzien dziecka

a skoro piszecie o chrupkach to ja tez może kupie? przynajmniej dziubek na spacerze było by czym zatkac a mialam obawy czy juz kupowac cos takiego czy nie, ale skoro Wy - moje wyrocznie - juz dajecie wiec obawy rozwiane
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:06   #995
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
AAAAaaaaa zapomniałam wam powiedzieć ,że mamy drugą jedynkę
super!

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ostatnio owocki: jabłko, brzoskwinia ,banan, truskawka i małej nic nie jest, przeznaczenie 4 miesiące +

A ja sobie wymyśliłam z tym glutem, że codziennie kruszę jednego biszkopta i łączę z owockami chyb dobra ekspozycja nie???

?
nooo hmmm moja kuzynka tak robiła no ale w biszkopcie są jaja które niby powinno się po 7. czy 9 m-cu podawać...

mi przyszły kaszki z Holle... dzisiaj podam owsianą

musze leciec bo płącze

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

jeszcze szybko naposze co u pediatry:
wagowo jestesmy na 25 centylu(7350g) a wzrostowo na 75 c.(69cm)

mówi ze ok... teraz zaczniemy jesc kaszki to pewnie przybierze na wadze

buziaki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:07   #996
mol_aa
Zadomowienie

Agulan przez tych "lekarzy" pierwszego kontaktu w uk, mojej kuzynki mały miał cieżki tydzień. Młody zaczął wymiotować i miał ostrą biegunkę, kuzynka szybko do lekarza a ten do niej pewnie jakiś niegroźny wirus nie przejmować się. A na następny dzień z małym było bardzo źle, pojechali prywatnie do lekarza i się okazało, że mały musiał wypić troche mleka (jest alergikiem w szczególności na mleko) i była bardzo mocna reakcja organizmu, temp 40stopni, biegunka od 3dni i wymioty, mały nie chciał jeść i pić, był odwodniony, szybko go skierowali do szpitala i dopiero po 4 kroplówkach nawadniających i wzmacniających stan małego się poprawił, ale według pseudo lekarza "samo przejdzie"
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:16   #997
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawa jestem wszystkiego na temat Twojej spacerówki, bo strasznie się na ten wózek napaliłam

Muszę kupić małej też chrupki, a wasze dzieci nie mają problemów z tym, że chrupek się przykleja do podniebienia???
no to co do wozka to na codzien jest bardzo lekki i fajnie sie prowadzi, jest stabilny, ja sie troche balam 3 kolowego. Jak wypakowalam kosz duzymi zakupami to bylo ciezko. Z 4-5 kg tam wlozylam, czyli mniej wiecej tyle ile pisze producent.
Sam kosz bardzo wygodny.
do tej kieszeni z tylu spacerowki za to malo sie miesci.

Fajna jest ta siatka nad glowa jak sie rozlozy wozek, fajen jest to, ze mozna ja odslaniac i zaslaniac. Duza budka w ogole nei trzeba parasolki, bo oslania dobrze od slonca. No i podoba mi sie, ze moze byc bardziej przyslonieta i mniej. TZn da sie dopasowac jak sie chce. Pasy sa ciut irytujace, tzn ta oslonka, zeby nie obcieraly latwo sie zsuwa.

Niby nie ma regulacji podnozka, ale jak sie cos do kosza wlozy to mozna go troche podniesc. MOja ma teraz takie krotkie nozki jeszcze, ze sa cale na siedzeniu prawie.

Hamulec dobry i jak patrzylam w tych niektorych parasolkach to sie wydawal taki malo stabilny, a tutaj jest stabilny i latwo sie uzywa.
ja mam 170 dla mnie raczka jest wygodna, choc jakbym chciala szybko isc to musze uwazac, zeby nie deptac troche wozka.

I jak juz pisalam super sie sklada i rozklada, miesci sie nam w aucie pomiedzy przednie siedzenie a fotelik, bo kólka sa sciagane.
Dokupilam sobie palak, zeby Mloda miala w co kopac, pałak jest regulowany.

Wczoraj nioslam Kasie kawalek na rekach, bo nie chcialam dac jej zasnac przed samym domem to dalam rade pchac wozek jedna reka, wejsc do klatki, windy itd.

To chyba abrdzo wyczerpujaca recenzja

A co do lekarzy to w takich sytuacjach chyba jednak doktor google sie klania

My po bioderkach, wszystko ok, to normalne, ze dziecko tylko 1 noga raczkuje i nei mamy sie niczym przejmowac, niech robi co chce i stoi ile chce

Kasia znow malo przybrala, idziemy do kontroli za 3 tyg, ale lekarka mowila, ze to moze byc przez to, ze taka ruchliwa. A i ten katar co mamy to moze byc tez alergiczny. wazy 7400, czyli przez miesiac przybrala jakos 240 g
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:28   #998
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

witamy
moja mała uznala ze dzien rozpoczal sie o 23 do 4 bawila sie sama i ze mna by w koncu łaskawie pasc, o 6;30 wstalysmy, teraz odsypia nicnbe charce
dziekujemy za gratulacje

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:29   #999
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

jeszcze szybko naposze co u pediatry:
wagowo jestesmy na 25 centylu(7350g) a wzrostowo na 75 c.(69cm)

mówi ze ok... teraz zaczniemy jesc kaszki to pewnie przybierze na wadze

buziaki
no to mamy podobne proporcje (7400g i 68,5)

a u nas chrupek sie przykleja do podniebienia, odklejam jej palcem
Stary 2012-05-30, 07:35   #1000
princessskaa
Wtajemniczenie

Hej Mamusie!

Wpadłam tylko na chwilkę, bo musimy szykować się na usg bioderek.

U nas nocka super, mała zlitowała się nad matulą i spała do 6:35

Potem do Was zajrzę, miłego dnia
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:44   #1001
glamourous
Zakorzenienie

Czesc matki
Ja nie wyrabiam po 8 str dziennie nadrabiac, plis spasujcie troche

Moje dzieci marudne i 5 min wytchnienia nie daja, najlepiej jest na dworze- w miare siedza w wozku i gryza pasy wiec ostatnio to i po 5-6 godz dziennie szwendamy sie po parkach i placach zabaw
Wczoraj bylsmy po karty zgloszenia do zlobka, musze je podbic w pracy i Odniesc
I tyle z nowosci u nas
Stary 2012-05-30, 07:52   #1002
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
no to co do wozka to na codzien jest bardzo lekki i fajnie sie prowadzi, jest stabilny, ja sie troche balam 3 kolowego. Jak wypakowalam kosz duzymi zakupami to bylo ciezko. Z 4-5 kg tam wlozylam, czyli mniej wiecej tyle ile pisze producent.
Sam kosz bardzo wygodny.
do tej kieszeni z tylu spacerowki za to malo sie miesci.

Fajna jest ta siatka nad glowa jak sie rozlozy wozek, fajen jest to, ze mozna ja odslaniac i zaslaniac. Duza budka w ogole nei trzeba parasolki, bo oslania dobrze od slonca. No i podoba mi sie, ze moze byc bardziej przyslonieta i mniej. TZn da sie dopasowac jak sie chce. Pasy sa ciut irytujace, tzn ta oslonka, zeby nie obcieraly latwo sie zsuwa.

Niby nie ma regulacji podnozka, ale jak sie cos do kosza wlozy to mozna go troche podniesc. MOja ma teraz takie krotkie nozki jeszcze, ze sa cale na siedzeniu prawie.

Hamulec dobry i jak patrzylam w tych niektorych parasolkach to sie wydawal taki malo stabilny, a tutaj jest stabilny i latwo sie uzywa.
ja mam 170 dla mnie raczka jest wygodna, choc jakbym chciala szybko isc to musze uwazac, zeby nie deptac troche wozka.

I jak juz pisalam super sie sklada i rozklada, miesci sie nam w aucie pomiedzy przednie siedzenie a fotelik, bo kólka sa sciagane.
Dokupilam sobie palak, zeby Mloda miala w co kopac, pałak jest regulowany.

Wczoraj nioslam Kasie kawalek na rekach, bo nie chcialam dac jej zasnac przed samym domem to dalam rade pchac wozek jedna reka, wejsc do klatki, windy itd.

To chyba abrdzo wyczerpujaca recenzja

Ooo dziękuję bardzo tzn. mogę kupować a o pałąku to mówisz taki co się montuje przed dzieckiem?? żeby jak siedzi np. się go trzymało?? jeśli tak to ja nie będę go dokupowała, bo zazwyczaj dziecko go gryzie, miałam tak przy Julce i jej pierwszej spacerówce, drugą kupiłam już bez pałąka

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-05-30 o 07:53
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:55   #1003
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja_dalia samsung wave 533.

Mój skarbuś zjadł o 19 i przed 20 zasnął, powinien spać do 6 minimum

wysłałam pw

moja kochana córeczka kończy dziś PÓŁ ROCZKU

nocka juz w miare oki, wszystko powtarza się jak za 1wszym zębem, ale w paszczy nadal samotny wojownik

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:00   #1004
Aniolina
Rozeznanie

wlasnie chcialam Kasi pobrac mocz do badania i siedzialam z nia na nocniku z pojemniczkiem i sluchalysmy teledyskow na komputerze, skonczylo sie i poszlam przeladowac strone i na sekunde doslownie oparlam ja na nodzie i co? i sik
nie zdazylam zlapac, potrzymalam jeszcze chwile i poszlam sie przebrac bo myslalam,ze juz po sikaniu, wracam a na dywanie plama.
I bawimy sie dalej
Stary 2012-05-30, 08:02   #1005
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Zboczek chcial sie wieczorem w trojkacik zabawic jeszcze troche i bys go na podusi w lateksie zobaczyla!

CUUUUDO...moja to chyba jakas ograniczona z jedzeniem jest jak jej dawalam chrupki to nie bardzo wiedziala co z nimi robic i cala upackana byla.

Zemsta pierwsza klasa- ja to bym jeszcze wziela kupe psa i do buta wsadzila....co on se mysli????
ja dopiero dzis ustalilam jakies pozegnanie kryzysu. bo zesmy sie zarli jak pies z kotem- o tym w klubie nabazgrze jak bede miec chwile.

1.

2. moja tez upaćkana, zawsze po chrupkach ubranko do prania, buzka do mycia, raczki tez.... ale co tam to tylko dzidzia... a radosc taaaka wielka ze sama pałaszuje

3. kupe psa to nie, bo jeszcze biednemu psu by sie dostało

4. ale służba zdrowia jak w PL

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-30, 08:05   #1006
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Ooo dziękuję bardzo tzn. mogę kupować a o pałąku to mówisz taki co się montuje przed dzieckiem?? żeby jak siedzi np. się go trzymało?? jeśli tak to ja nie będę go dokupowała, bo zazwyczaj dziecko go gryzie, miałam tak przy Julce i jej pierwszej spacerówce, drugą kupiłam już bez pałąka
tak, mi sie to wydaje praktyczne, ma sciagany material, mozna wyprac. na razie Kasia nie siega zeby gryzc bo ja mocno przypinam
Stary 2012-05-30, 08:07   #1007
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
AAaaaa od 2 dni mam akcję "przytyć chociaż 1 kg", bo zaczynam wyglądać jak jakiś wieszak, a jak weszłam wczoraj na wagę to się przeraziłam znowu kg mniej
dlatego od rana wcinam szarlotkę

takiej to dobrze
ja walcze o 3kg mniej, a na kolacje poszła paczka żelków oraz 0,75l coli

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-30, 08:09   #1008
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Mam pytanko do orientujacych sie w rossmannie.Ta karta co od jutra ma byc to wymaga dwukrotnej wizyty tak?Bo z tego co rozumiem mam po nia isc potem wrocic zarejestrowac ja w necie i potem znowu na zakupy zeby naliczyli rabat tak?
Stary 2012-05-30, 08:09   #1009
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Agulan przez tych "lekarzy" pierwszego kontaktu w uk, mojej kuzynki mały miał cieżki tydzień. Młody zaczął wymiotować i miał ostrą biegunkę, kuzynka szybko do lekarza a ten do niej pewnie jakiś niegroźny wirus nie przejmować się. A na następny dzień z małym było bardzo źle, pojechali prywatnie do lekarza i się okazało, że mały musiał wypić troche mleka (jest alergikiem w szczególności na mleko) i była bardzo mocna reakcja organizmu, temp 40stopni, biegunka od 3dni i wymioty, mały nie chciał jeść i pić, był odwodniony, szybko go skierowali do szpitala i dopiero po 4 kroplówkach nawadniających i wzmacniających stan małego się poprawił, ale według pseudo lekarza "samo przejdzie"

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-30, 08:13   #1010
glamourous
Zakorzenienie

Proponuje zeby dziewczyna z najwieksza iloscia postow w ciagu dnia pisala wiadomosci dnia w skrocie dla reszty
Stary 2012-05-30, 08:15   #1011
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanko do orientujacych sie w rossmannie.Ta karta co od jutra ma byc to wymaga dwukrotnej wizyty tak?Bo z tego co rozumiem mam po nia isc potem wrocic zarejestrowac ja w necie i potem znowu na zakupy zeby naliczyli rabat tak?

jakos tak ale ja bym zapytała przy kasie... bo chyba jednak powinni rabat od razu naliczyc, a rejestracja na str to chyba apropo promocji na maila itepe

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Proponuje zeby dziewczyna z najwieksza iloscia postow w ciagu dnia pisala wiadomosci dnia w skrocie dla reszty

biedna Goldi

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-30, 08:21   #1012
fatal21
Wtajemniczenie

No własnie nie wiem a do ross mam 25km i nie opłaca mi sie jezdzic 2x dlatego pytam.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Goldi jak tam sytuacja?
Stary 2012-05-30, 08:26   #1013
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
tak, mi sie to wydaje praktyczne, ma sciagany material, mozna wyprac. na razie Kasia nie siega zeby gryzc bo ja mocno przypinam
A to jeśli jest materiał i jeszcze ściagany to inna sprawa, ja miałam z taką pianką, która też była na rączkach do prowadzenia wózka to normalnie się w nią wgryzała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 08:28   #1014
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny kody do rossmanna sa jednokrotnego uzytku jakby cos.
Stary 2012-05-30, 08:54   #1015
sozaa
Rozeznanie

mam w pracy syf dzisiaj, telefon zaniemowil, drukartka ledwo zipie, komp. sie buntuje!

Ania dzis sie przesikala Pierwszy raz od nie pamietam kiedy! Miala mokra pizabke i troche się przescieradlo zmoczylo, ale on od rana banan na twarzy, jak zawsze
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:01   #1016
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
jakos tak ale ja bym zapytała przy kasie... bo chyba jednak powinni rabat od razu naliczyc, a rejestracja na str to chyba apropo promocji na maila itepe

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

biedna Goldi
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:07   #1017
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Cytat:
A ja sobie wymyśliłam z tym glutem, że codziennie kruszę jednego biszkopta i łączę z owockami chyb dobra ekspozycja nie???

Muszę kupić małej też chrupki, a wasze dzieci nie mają problemów z tym, że chrupek się przykleja do podniebienia???
myślę, że super

nie, Amelka zajada aż się jej uszy trzęsą

Cytat:
Napisane przez goldika;34399075
Jestem brunetka! Polozylam henne i wyszly mi b. ciemne wlosy. Ale pewnie sie spiora troche :) ale za to tak blyszczacych nigdy w zyciu nie mialam:love:[COLOR="Silver"
D
a zdjęcie to gdzie ?

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
witamy
moja mała uznala ze dzien rozpoczal sie o 23 do 4 bawila sie sama i ze mna by w koncu łaskawie pasc, o 6;30 wstalysmy, teraz odsypia nicnbe charce
dziekujemy za gratulacje
o żesz w mordę od 23 do 4 nie spała?

gratki za zębola

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
takiej to dobrze
ja walcze o 3kg mniej, a na kolacje poszła paczka żelków oraz 0,75l coli
mi by się tak z 3kg więcej przydały - może wyślesz mi swoje kurierem? Może być za pobraniem
Poza tym spóźnione, ale najlepsze życzenia imieninowe

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:08   #1018
Nindża
Rozeznanie

Witam juz nie raz mi pomoglyscie dlatego zwracam sie z pytaniem kolejny raz. Chodzi o gluten. Podaje malej raz dziennie z obiadkiem kasze manna. Zastanawiam sie czy czestsze wyproznianieu malej moze miec cos wspolnego z nietolerancja-nic poza tym sie nie dzieje..bede wdzieczna za odpowiedzi
Nindża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:11   #1019
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Glam jestem ZA
Czołóweczka prosimy o streszczanie
goldika 119
Oliveira79 117
muffinka90 67

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:14   #1020
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Glam jestem ZA
Czołóweczka prosimy o streszczanie
goldika 119
Oliveira79 117
muffinka90 67
a gdzie Ty to sprawdzilas ??

Nindza nie pomoge,u nas raczej odwrotnie,po kaszkach zatwardzenie.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości