|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Dzień dobry
Ja nie śpię już od 5 ![]() Dziś odbieramy fotelik, a jutro mam nadzieję, będzie materacyk do łóżeczka. Już od wczoraj jedzie...i śledząc przesyłkę, stwierdzam, że chyba przez całą Polskę pojedzie. Masakra. Ja dokupuję tylko moskitierę, chciałam też parasolkę, ale wózek ma tak rozkładaną w razie potrzeby budkę, że spokojnie zasłoni słońce. No przynajmniej ja tak myślę w razie czego tża wyślę do sklepu Cytat:
no jak na miss przystało Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam na 13 Cytat:
![]() Jem lody
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
He he dzięki
)
|
|
|
|
#3933 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Na jakie sie zdecydowaliście? 5w1,6w1, czy pojedyncze?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czesc. Juz za nami wizyta położnej. Za tydz kolejna. Dziewczyny nosicie majtki ujedrniajace (czy ak to tam sie zwie)? ![]() Gratulacje udanych wizyt
|
||||||||
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
może to takie bóle przepowiadające do 5-tego niedaleko
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy tez przy koncówce ciązy miałyscie uczucie głodu badz non stop głodne byłyscie? Juz 3 dzien tak mam :/
Leze jeszcze w łózku po podwójnym sniadaniu i nie chce mi sie wstac Nie ma to jak błogie lenistwo
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
A takie bóle po jakim czasie mogą się przekształcić w prawdziwe porodowe??
Mam nadzieję, że dotrwam. |
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadłam śniadanie, jogurt, lody, a już mam przed oczami knedle z mięsem które mają być na obiad
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu już ktoś inny musiałby się wypowiedziec |
|
|
|
|
#3940 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi też się z rzeźnią kojarzy, jak patrzę w sklepie na arbuzy to sie zastanawiam, jak ja to urodzę? Cytat:
zobaczymy, jak się to wszystko potoczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam na piersiach prawdopodobnie podobne do Twoich, mi od piguł anty wylazły ![]() Brzuszki nie spowodują redukcji objętości tkanki tłuszczowej ani o milimetr. Owszem, po jakimś czasie prawidłowego wykonywania wzmocnią mięśnie, ale należy zacząć przywracanie brzucha do sprawności od ćwiczeń aerobowych, pilates, basenu. Brzuszki to w sumie jakaś niemądra legenda poza tym nie jestem pewna, czy brzuszki robione w kilka tygodni po porodzie to dobry pomysł do naszych pociążowych wnętrzności, ale to już pewnie sprawa indywidualna. Ja jestem za treningiem typu tbc w umiarkowanym zakresie tętna to najlepsza droga do efektywnego poprawienia kondycji i spalenia tłuszczu, a przy okazji poprawia samopoczucie ![]() Cytat:
![]() ja szczęśliwie nie zwiększyłam obwodu zadka ani o centymetr w ciąży, nóg też nie, za to skórka pomarańczowa jest a przed ciążą nie było jej prawie wcale. Póki co wmawiam sobie, że to przez zatrzymywanie wody, tak jak te stopy zobaczymy, co będzie po porodzie. I czy będzie czas się temu przyglądać ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() tłumaczę to sobie obniżeniem brzucha - który zrobił więcej miejsca żołądkowi. A w ogóle brzuch mam od kilku dni tak nisko, że zaraz będzie mi się obijał o kolana ma zupełnie inny kształt, niż choćby tydzień temu. Apetyt mam makabryczny, ale i samopoczucie lepsze. Lżej się oddycha, mniej sapię na schodach itd. Czyżby to jakiś znak?
|
||||||
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam gastrofazę na slodycze i truskawki tylko że .. npteraz leżę głodna bo mi się nie chce tyłka ruszyć po jedzenie |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) czy coś No i kupiłam sobie tą taką piłkę do ćwiczeń to może w necie coś znajdę na brzuch
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy w końcu to kupiła...
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
DObrze wiedziec ze nie jestem sama
W nocy tez mam kryzys jak sie przebudze, głodna jestem jak wilk.
|
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie mimo ciągłego głodu waga spadła o 1kg
Zostawiam Was na jakiś czas. PA .
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj była położna, mamy 6 wizyt,
krocze boli bo byłam nacięta, ściągneła mi supełek bo reszta szwów rozpuszczalna mój cycocholik śpi, pił o 7 :00, później o 8 i 9, 10, oczko lewe mu ropieje, przecieram wodą i solą na zmianę jeśli chodzi o pielęgnację pępka, kazała na sucho patyczkiem do ucha przecierać, a jak jest coś przyklejone bardziej to spirytusem, w szpitalu psikali octeniseptem i wycierali do sucha gazikiem karmię na leżąco, kręgosłup mi cierpnie ktoś kiedyś pisał, że dziecko pokochuje się stopniowo ja pokochałam od pierwszego spojrzenia, nie wyobrażam sobie już życia bez niego na temat szpitala mogę napisać, że jestem bardzo zadowolona warunkami i personelem leżałam w sali dwuosobowej z łazienką pod nosem poprostu sam przebieg porodu był nie taki jak powinien, największą komplikacją było wydalenie łożyska, wydobyto je ręcznie, straciłam dużo krwi, łyżeczkowano mnie, później musieli mi krew przetoczyć dziewczyna po cesarskim cięciu śmigała, a ja leżałam jak trup, myślałam, że umrę mamy może jakiegoś nowego emaila? tak bym fotki wstawiła |
|
|
|
#3948 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i często maczam je w cukrze ![]() Cytat:
![]() i można na niego chodzić też już z kilkumiesięcznym szkrabem
|
||
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Begie spróbuj może chodzenia po schodach.
my w poniedziałek po spacerze poszliśmy do rodziców i dość szybkim krokiem na 4 piętro wlecieliśmy. może się to choć trochę przyczyniło do rozpoczęcia porodu sailormaary też mi się wydaje, że to przepowiadające. ale nie jestem pewna, bo sama nie miałam |
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa a mi mówią odwrotnie to ja tam nie wiem skąd jestem może w takim razie jakaś zubożała szlachta ![]() pocieszam się tym że mój mały raczej nawet do 3,5kg nie dobije (oby się nie roztył na koniec) już po tej granicy u mnie może być już różnie
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama miała takie doświadczenia ze swoją młodszą córką - u starszej zero buntu dwulatka... z młodszą nie była sobie dać rady fizycznie (ona jest dość drobna), jak gdzieś z nią wychodziła, to tylko razem z mężem. Takie dzieci po prostu są i już niestety najgorsze jest to, że na dzieci tego typu, że tak powiem, małych buntowników nie działają ani kary ani nagrody. Michał miał wysikane na to, czy będzie nagroda czy nie. Jak mówiła nasza wychowawczyni w przedszkolu - wszystko zgodnie z zasadą "na złość tacie zesr.am się w gacie". Na szczęście bunt dwulatka ma to do siebie, że mija... Boże, mojej koleżanki córa też taka, jak Twój Maksio - raz, dwa razy powiedziała i dziecko wszystko zaakceptowało u nas wojna o wszystko i również wojny bez powodu - po prostu ryk i wrzask tak po prostu, bez okazji... mam nadzieję, ze Wojtuś będzie mniej buntowniczy, bo tak jak u Ciebie wszyscy mówią, że to niemożliwe, żeby były dwa takie aniołki, to mnie każdy mówi, że drugie na pewno będzie spokojniejsze, bo to niemożliwe, żeby mieć dwa takie Michałki w domu
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-30 o 11:34 |
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Blue szkoda, z tym porodem, że tak go wspominasz, ale najważniejsze jest on już za Tobą
![]() mnie też chyba łyżeczkowali, wiem, że mnie czyścili i bolało strasznie. mi na szczęście krwi nie przetaczali, a też sporo jej straciłam. eh też leżałam jak kłoda w pierwszej dobie. ani usiąść ani nic. |
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorki ze dopiero teraz odpisuję ale nie ogarniam jeszcze wszystkiego co piszecie. U mnie temperatura można powiedzieć porównywalna z Twoja choć ostatnio było u nas gorąco, tyle że mój jest dość wrażliwy na potówki wystarczy chwila i od razu ma. W szpitalu też był ubierany tylko w kaftanik i w rożku i dostał potówek ale w domu mu już przeszło. Wiesz każdy ubiera jak chce to tylko moja sugestia była na temat ubierania i ciuszków każdy ubiera i kupuje jakie chce ubranka. Miałam jeszcze taką sytuację że mały przelewał śpioszki i potem trzeba było go całego przebierać tak było mi wygodniej ale też małemu znikły potówki.Dziewczyny mam pytanie może któraś zorientowana jest czy w ogóle zniknie ten pasek na brzuchu taka kreska wzdłuż ? Bo w ciąży mi wyszła i teraz nadal jest i to bardzo widoczna i tak się zastanawiam czy jest szansa ze to zejdzie
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm też mam właśnie taką jedną nie ciekawą ![]() pozostałe super nówki koszule to szkoda, mi tam nie zależy żeby pieknie na porodówce wyglądać - bo w sumie i tak będzie mi wszystko w pewnym momencie wisieć, byle by już było po
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Po tym to u mnie widać najbardziej po stopach bo mam rozmiar 33/34 XD co jest uciążliwe strasznie No i też postura raczej nie chłopska... Przez to boję się porodu bo taka wątła jestem i czy dam radę;/
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do koszuli do porodu to u mnie nie dawali. ja miałam swoją/po mamie starą, którą w razie czego mogę wyrzucić. i jest u teściowej, bo wzięła do prania i nie oddała :P idę się położyć |
|
|
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O ile wiem, to nie obwód bioder decyduje o powodzeniu porodu, tylko rozstaw kości miednicy, co wcale nie jest równoznaczne ze sobą zresztą jak to ktoś kiedyś tu napisał: weszło, to i wyjdzie
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Fonn - nie kupuj zasypek, są bez sensu, tylko podrażniają. Pod wpływem wilgoci, która u dziecka jest non stop zbija się w takie kulki,które podrażniają. Czytałam też jakieś badania, które dowodziły szkodliwości zasypek zwłaszcza u dziewczynek i w jakiś sposób wiązały ich stosowanie z endometriozą w późniejszym wieku. Zasypka z siuśkami czy kupą tworzy klajster cieżki do wymycia i jedynie podrażnia. Zdecydowanie kup sam krem i smaruj cieniutko, żeby nie zakleić pieluszki, bo będzie ciekło
![]() Sailormaary - witaj! jak pisała millena, niestety to prawda - odstawiamy leki i modlimy się o poród, który nie następuje![]() Gaabbi - fajny wózeczek! na moim monitorze wygląda nawet bardziej jak malinka, niż jak różowy super wieści przyniosłaś z badań! ja pójdę w piątek, może dowiem się też czegoś optymistycznego od dwóch dni nie mogę nawet po domu chodzić, taki mam twardy brzuch, ale nic się nie dziejeeeeee!!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

no jak na miss przystało 

)

Ogólnie nie wygląda na chorego,mówi że nic go nie boli.Strasznie mi szkoda mojego dziecka,ledwo wyleczył się z jednego dziadostwa a ma już nastepne

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to ja tam nie wiem skąd jestem może w takim razie jakaś zubożała szlachta