|
|
#511 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gra o tron
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() mi się też nie podoba jako fance i miłośniczce psów, że tam ciągle jedzą psy w książkach, ale na to już niestety nie mam wpływu. Ja przeczytałam wszystkie książki- łącznie z 2gą częścią ,,Tańca ze smokami''. |
|
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Zdjęcia z linka genialne i faktycznie "brilliant idea" ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Jak to nie pozbywa się...a co było z Nedem, nawet do końca pierwszego sezonu nie poczekał.
|
|
|
#515 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. Po obejrzeniu na spokojnie przyczepię się tylko do sceny Sansy z Ogarem, jakoś mało "romantycznie". Rozbroił mnie kawałek o jeleniach, złych leśnych zwierzątkach |
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coooo Tyyy, tu nawet nie chodzi o "bezpiecznego" bohatera, Ned czy Drogo nie byli nawet w połowie takimi oryginałami jak karzeł. On po prostu dodaje całej powieści charakteru. Ludzie przestaliby czytać książki Martina, gdyby zabił Tyriona, i on świetnie o tym wie. Co jak co, ale jego na pewno nie uśmierci ot tak w połowie sagi
|
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
W książce to chyba Ogar pocałował Sanse? W policzek?
![]() A w serialu co się stało ze Stanisem? Wpadł w ręce Lanisterów? I jeszcze jedno pytanie czy w książce nie było tak, że Renly " ożył" (tzn. On nie żył, ale ktoś się za niego przebrał) i ruszył na Królewską Przystań już mi się to miesza
|
|
|
#519 | |
|
Nindżopesz
|
Miało!
![]() Cytat:
) ale nie wiem czemu coś mi się kojarzy, że później Sansa miała "fantazje o twardych (czy coś w tym guście) ustach". Najwyraźniej to nie o nią chodziło.Stannisa złapali, pod koniec widać jak się bidaczyna wyrywa. Było, o ile pamiętam Loras wskoczył w zbroję Renly'ego - być może w serialu to też była jego zbroja ale nie rozróżniam takich rzeczy niestety. A może chodziło o miecz... Chyba o zbroję
|
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi coś romantyzmem zalatywało w scenie z Sansą i Ogarem, ale myślałam, że może przesadzam
![]() Uspokoiłyście mnie z tym Tyrionem, mogę teraz spać spokojnie. Za to Stannis mógłby zakończyć swój żywot, drażni mnie
|
|
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Mnie zabrakło w odcinku łańcucha, bo przecież to było heroiczne zadanie Bronna, za które zresztą został potem "Bronnem z Blackwater" i tego napięcia między Sansą a Ogarem, które było w książce, Ogar pokazał swoją opiekuńczą twarz, wtedy go polubiłam - spoiler: szkoda, że i tak potem zginął i dobrze, że Sansa jednak z nim nie uciekła. No i szkoda mi Davosa i jego synów.
Ciekawe jak rozwiąże się kwestia porwania smoków i czy nastąpi to w ostatnim odcinku, czy skończy się, że Daenerys po prostu wchodzi do tego czerwonego domu i finito. A w ogóle to był chyba najlepszy odcinek z całego sezonu. Muszę się z wami podzielić hymnem Lannisterów, który zabrzmiał pod koniec tego odcinka - ostatnio słucham non stop Rains of Castamere And who are you, the proud lord said, That I must bow so low? Only a cat of a different coat, That's all the truth I know. In a coat of gold or a coat of red, A lion still has claws, And mine are long and sharp, my lord, As long and sharp as yours. And so he spoke, and so he spoke, That lord of Castamere, But now the rains weep o'er his hall, With no one there to hear. Yes now the rains weep o'er his hall, And not a soul to hear.
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-05-29 o 22:30 |
|
|
|
|
#522 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad. 2 teź namiętnie słucham! PS wybacźcie brak litery "źet", mam problemy klawiaturowe gdy nie pisźę ź laptopa. |
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Jak to przeczytalam dzis, to jest Gra o tron, a nie Napierdalanie o tron...
![]() Co mi sie akurat podoba i ostatnie odcinki wcale mnie nie nudzily, jak co niektorych No, ale skoro nie bylo wczesniej bitew, to jak juz zrobili, to na caly odcinek ![]() Oczywiscie fajny odcinek, ladnie skomponowany. Podobaly mi sie wywody pijanej Cercei. Sansa ogolnie wykazala sie glupota moim zdaniem, niezaleznie jakie tam przygody przewidziano dla Ogara, powinna uciekac razem z nim. Biorac pod uwage dotychczasowe wydarzenia. Wszedzie lepiej niz z Lannisterami, zbyt naiwnie uwierzyla z zwyciestwo Stannisa. Wlasnie, biedny Stannis. Taki odwazny, wpadl na mur i walczyl jak prawdziwy krol, a tu taka dupa. Tyrion jak zwykle blyszczy, ciekawe tylko, czy jego ojciec to doceni. Sam ojciec to normalnie jak Gandalf sie pojawil. Nie tylko w koszarach, ale tez swietnie zaspiewane na koncu, wie ktos przez kogo? Edytowane przez trawa_morska Czas edycji: 2012-05-29 o 23:14 |
|
|
|
|
#524 |
|
Przyczajenie
|
Fakt. Ostatni docinek genialny. Te sceny batalistyczne. A ta porywająca przemowa Tyriona?
Mnie też drażni Stanis, ale to nie jego ostatnie słowo w grze. |
|
|
|
|
#525 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. jakiś The National http://www.youtube.com/watch?v=sn2l2_v6Ur8 |
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zadomowienie
|
A w finale wracamy juz do wszystkich postaci
Odcinek bedzie wydluzony, do 64 mniej wiecej minut.Co do trzeciego sezonu to skoro Nawałnica Mieczy ma dwa tomy, to i tez jej ekranizacja bedzie dwusezonowa. To oczywiscie dobra wiadomosc, bo jakby chcieli wszystko pomiescic w jednym, to musieli by strasznie pociac fabule. Ciekawe, ile oni planuja tych sezonow ogolnie ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Tworca serialu, David Benioff, w niedawnym wywiadzie, pytany na temat, jakie nowe postaci pojawia sie w 3. sezonie, powiedział, że miedzy innymi pojawia sie: Mance Rayder (wciaz wspominany Krol za Murem), Jojen i Merra Reedowie (slynne, wciaz wspominane przez fanow rodzenstwo), Edmure Tully (brat Cat), Sir Brynden Tully (wuj Cat), Lady Selyse (zona Stannisa), Shireen (corka Stannisa), Olenna Redwyna (Królowa Cierni, babcia Margaery Tyrell), Daario Naharis (kapitan kompanii najemnikow Wron Burz), Beric Dondarrion (rycerz, przywodca Bractwa Bez Chorągwi, Thoros z Myr (czerwony kaplan), Tormund Giantsbane (wojownik Dzikich). ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
strasznie mi sie podoba barwa glosu, przypomina Lou Reeda |
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#528 |
|
Przyczajenie
|
Gdzieś czytałem, ze polskie wydanie ze względu na grubość ma dwa tomy, a oryginał jeden.
|
|
|
|
|
#529 | |
|
...
|
Cytat:
Z ciekawostek wyczytanych na wiki przed chwilą: we Francji podzielili tą część na 4
in the light of the world with breaks for coffee and snacks Edytowane przez Whim Czas edycji: 2012-05-29 o 23:53 |
|
|
|
|
|
#530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać ostatniego odcinka.
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Stannis nie może zginąc bo będzie jeszcze później dokonywał ważnych rzeczy: spoiler: obrona Muru, wyprawa na Winterfell itd.
|
|
#532 |
|
BAN stały
|
dzięki za trailer nowego odc. już się nie mogę doczekać. aż mi ciarki przeszły, super jest. fajnie, że będą wszyscy bohaterowie. lipa, że trzeba znowu rok min. czekać na nowy sezon
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 w książce uciekł. ad. 3 dokładnie tak A wiecie, że do ostatniego odcinka scenariusz napisał sam Martin? Pewnie dlatego był to najlepszy odcinek serii
|
||
|
|
|
|
#534 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. źajrźałam do ksiąźki, nie całował wcale. Źostawił jej tylko płasźcź, pod którym się dźiewcźę kimnęło, Sansa natomiast źaśpiewała dla niego (pod groźbą podcięcia gardła ocźywiście) i pogłaskała po policźku wycźuwając prawdopodobnie łźy (się wźrusźę ). Ale temat wspominanego później pocałunku mnie nurtował, wysźukałam więc na jakimś forum, źe rźecźywiście Sansa ma w kolejnym tomie takie wspominki i nie wiadomo cźy to błąd autora cźy celowy źabieg.3. wiecie
|
|
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale Stannis nie został pojmany. On był odciągany przez swoich ludzi. Jego ludzie uciekają, on się drze "Stay and fight!" do swoich ludzi a z tyłu przytrzymuje go jego własny człowiek, widać to po stroju (taki żółtawy pikowany chałacik), odciąga go i potem już Stannisa nie widzimy, jest tylko Cersei ściskająca syna i jej tatko, który przybył na odsiecz.
Stannis nie wyrywa się wrogowi tylko swojemu człowiekowi, chce rzucić się do walki i powstrzymać swoich ludzi, uciekających na łodzie. Edytowane przez Dovahkiin Czas edycji: 2012-05-30 o 12:22 |
|
|
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
BAN stały
|
Już się prawie obraziłam na ten serial ale scena walki była imponująca, Tyrion, Cersei (przemowa o kobiecej broni między nogami w jej ustach była imponująca) grają super i do tego ta głupia minka Joffreia
miło przypomnieć sobie książkę
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Czy następny, czyli ostatni odcinek tej serii, ma być dłuższy? Wie ktoś coś na ten temat? Bo mi się tak o uszy obiło, że ma trwać chyba 65 min
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

Nie zabija się jednej z najlepszych postaci w sadze 

22.05.2008
14.08.2011

o twardych (czy coś w tym guście) ustach". Najwyraźniej to nie o nią chodziło.