|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Wiesz do tej pory od jakiegos czasu tez bylo ok, cycki nauczyly sie czekac do ok. 3 w nocy, wprawdzie tak jak u Ciebie, ta piers do podania pelniejsza i czasem tez twarda ale ssaczek w 5 minut pieknie oproznial Jednak przerwa wydluzyla sie o 2 godz i to tez pewnie mialo wplyw. Co do tego zawiania szczerze mowiac tez nie wiem jak to moze dzialac i tez Ci powiem ze sie zastanawialam o co w tym chodzi ale tak sie mowi zeby chronic piersi przed zawianiem ![]() Gratuluje 4 rocznicy ![]() Cytat:
Hmm a boli Cie i masz skore w tym m-scu zaczerwieniona?
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Ona mi ten sposób z ryżem zawsze pasował i teraz tak robię czyszcząc małemu niekapki ( mam z aventu- są super) szorowanie ściereczką nie zawsze dawało takiego efektu, brałam ryż i wszystko było czyste w środku, żadnego osadu
Konia Wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możemy wyskoczyć, w razi w butlę mogę zostawić.Nie wiem czy dzisiaj , bo jutro tż do pracy ....lepiej piątek, z tym że w sobotę już Małą Babci z roczku przywieziemy o 19 i tak dwa dni pod rząd babcie męczyć nie za bardzo chcę, muszę przemyśleć sprawę
|
|
|
|
|
#304 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas kolejny goracy dzien. Jestem wyspana jak nie pamietam kiedy.Tylko glowa mnie boli,moze za dlugo spalam?Eryk spal ze mna cala noc,bo Radek pojechal ze szwagrem do kumpla.I Eryczek spal bez przerwy 6 godzin! Potem zjadl,spal nastepne 2,5 i potem jeszcze 2,5.No i ja z nim ![]() Cytat:
Cytat:
Dzieki,to chyba na ta sie zdecyduje,bo przynajmniej cos o niej wiadomo.Ale jeszcze zobacze jakie sa w sklepach stacjonarnych. Cytat:
Eryk ma lateksowy z TT i sylikonowy z Aventa i w sumie to nie chce smoka,ale ja tez nie widze potrzeby,zeby go zmuszac.Teraz juz nie robi tak raczej,zeby wisiec na cycku dla samego ssania,tylko kiedy je.No i jest pogodnym dzieckiem,wiec nie musze uspokajac go smoczkiem.Ale mamy i w razie potrzeby i jesli zechce to uzyjemy. Cytat:
Co do kosciola to Eryk komunie siostry przespal,a potem w poniedzialek byla msza jedna zastepujaca bialy tydzien,to robil kupe i glosno stekal,a potem musialam wyjsc go przewinac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#305 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
u nas nocka średnia. Ostatnio znowu Piotruś się budzi po 3-4 h a wcześniej to nawet 7 już przesypiał. Na szczęście szybko zjadł i znowu zasnął na 3 h więc nie jest źle. Nad ranem tylko jest problem bo juz tak co godzinę się budzi...no ale za dużo bym chyba chciała ![]() Cytat:
Cytat:
a ten MAM to ile kosztuje? Cytat:
Cytat:
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
A babci przecież nie musisz meczyć, jeśli sama zechce zostać, to pewnie dla niej czysta przyjemność Ogarnęłam siebie i dom, poprasowałam, no to teraz idę klapnąć z książką i....zjeść pestki
|
||
|
|
|
#308 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale pestki dyni i slonecznika sa zdrowe,a tik taki nie No i 2 kcal ma jeden,a jak zje sie pudelko,albo i kilka
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smacznych pestek tez lubię ![]() Dzięki za gratulacje Wszystkim
|
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zadomowienie
|
Konia, serdeczne gratulacje!!!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo nie znałam tego sposobu ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Butlę mamy z Medeli, co to niby ma nie zaburzac ssania z piersi, ale nie wiem czy to dzięki temu..
|
||||
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Karo smoczki Mam z tego co wiem sa ok 20zl
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Evvcia nie martw się i tak jesteś mega dzielna, i starasz się bardzo o mleczko, wiadomo że to różnie bywa, nie zawsze da się karmic piersią, nie zawsze nawet swoim mleczkiem. Ale i tak przecież robimy co w naszej mocy dla naszych dzieciątek Glowa do góry!Aguśka współczuję bólu piersi.. Tak się zastanawiam jak to czuć? Ja czasem mam twarde piersi i powstają takie jakby twardsze miejsca - nie wiem czy to guzki.. Ale jak Kaja się przyssie to piers robi się miękka.. Ciekawe od czego to zależy - ta tendencja do guzków.
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-30 o 14:35 |
|
|
|
|
#314 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Raz tylko napil sie wody,jak bylo goraco na spacerze,to juz musial byc mega spragniony jak nie pogardzil woda.
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas już było tak, że spała od 21.30 do 3, potem do 7 a teraz znów od dwóch nocy zmieniło sie Jej i śpi tylko do 1, potem do 5.. Konia wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy ślubu! Duuuzo miłości! cierpliwości i wyrozumiałości! My za parę dni też mamy nie mam nic dla Tż, nawet pomysłu na drobiazg, jakaś zamotana jestem że nic mi do głowy nie przychodzi..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-30 o 14:43 |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wode wypije tylko jak jest spragniona juz bardzo
|
|
|
|
#317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48208-MAM...m_Circles_1szt Rzeczy małej myję miętowym fairy, opłukuję pod gorącą wodą i wsadzam do sterylizatora mikrofalowego. Niektóre dostałam w prezencie, chciałam ,żeby miała kilka. No i kupiłam jeden o rozmiar większy, bo jedno ze skrzydełek smoka uwiera ją w nosek-wzięłam od 3m wzwyż i co? Też be. Tylko ten 1, najukochańszy i żaden inny-mimo, że ten drugi MAM ma identyczny silikon, tylko tego "motylka" szerzej rozstawionego. Wklejam foto smoka lenki z ptaszkiem i nocnego, świecącego w ciemności 3m+: identyczne mamy. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-05-30 o 15:34 Powód: dodany link |
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kochane, dziękuje Wam za wsparcie
![]() byliśmy u pediatry dzisiaj i na szczepieniu. dzielnie gabrysiek zniósł kłucie ogólnie gabrysiek jest zdrowy i rozwija się prawidlowo, tylko glowkę ma plaską bardziej z jednej strony...
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jakis baran boruje na dole co chwila i mala nie umie spac
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
moj przy cycku zasnal, zanioslam go do lozeczka pokrecil sie troche i spi bez smoczka szok !
a ja zrobilam sobie herbate i odpoczywam bo w koncu usiadłam dzis ale zaraz maz przyjdzie to obiad mnie czeka |
|
|
|
#323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Grrr. U nas ciagle na osiedlu wyja alarmy p/wlamaniowe. Ale Ani to chyba nie rusza, od poczatku ja przyswyczajamy zeby nie spala w kompletnej ciszy. U nas tez hydraulika jest bardzo glosna (eh to irlandzkie budownictwo z kartonu ![]() Dzis moja panna nie za dobrze spala, od 23 do 3 ciagle cos, wtykalam smoka i wtykalam ale na dlugo nie starczalo :/ Po karmieniu o 3 pospala ciagiem prawie do 7. Kurcze caly czas mysle ze jakby nie uzywala smoka to by sie tak nie wybudzalaw nocy jak go wypluje. Z drugiej ztrony bardzo pomaga on przy zasypianiu, wiec nie wiem.... Konia piszesz ze Kaja tak ladnie spi od 20 do 5 ciagiem - od poczatku tak miala czy z czasem przyszlo? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Hehe Cytrynka, ja tez mam banana na twarzy jak Ania spi /zasnie bez smoka. Zbyt czesto sie to jednak nie zdarza. Pamietam ze Mravka pisala ze zawsze po zasnieciu wyciaga smoka. Mravko - ciagle tak robisz? Dziala to? Robson sie nie wybudza potem i nie wola o smoka? |
|||
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że Hania nie ulewa... od urodzenia zdarzyło Jej się może ze cztery razy...
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Tak surowy. Wsypujesz do butelki i troszkę wody, żeby nie było więcej jak tego ryżu. I tak energicznie potrząsać butelką, ja zawsze byłam z tego zadowolona. Kiedyś szorowałam butelkę tą szczotką do butelej i nie mogłam pewnych miejsc doczyszcić a teściowa do mnie mówi, żebym wzięła ryż i wodę. Jak mi się butelka doczyściła to od tamtej pory tak robię.
A na początku spojrzałam na teściową jakby głupoty gadała. Miała rację
|
|
#326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz wrocil o 16.30, dostalam kilo truskawek, juz polowe wciagnelam dokonczylam obiad, mala troszku pomarudzila, ale nie tragicznie teraz przysypia wymeczona gadaniem ze mna i buziaczkowaniem Cytat:
ale podczas zasypiania wiadomo, ze ciezko ... Cytat:
|||
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz mlody po kapieli gada z maskotkami w swoim lozku |
||
|
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
No okropne jesteście
kiedy jestem na bieżąco to mało piszecie, a jak już mnie nie ma to dwie i pół strony do nadrobienia :-P ![]() Później Was nadrobię, ale szybkie pytanko do mam karmiących piersią - pijecie piwko karmi chyba tak? a ja nie lubię karmi, czy zamiast tego mogę jakieś inne smakowe słabe piwko? |
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam w nowym wątku, już napisałyście 11 stron
!U nas dziś pękła grudka po szczepieniu p.gruźlicy, polała się krew i ropa, mam nadzieję że szybko się zagoi. Byłam u gina na kontroli, moje pierwsze pytanie brzmiało: kiedy mogę zacząć "robotę" nad rodzeństwem dla Alka. W ogóle syn był ze mną tylko spał Mimo, że miałam cc, starania mogę zacząć na jesień, bo i tak będę miała cc. Mój gin ucieszył się, że myślę o drugim dziecku. Nie mam na co czekać, ja jestem jedynaczką i wiem jak jest przerąbane samemu. Dziewczyny podziwiam Was za to, że macie czas na nasze forum, ja tylko czytam i nie mam czasu na aktywne pisanie, może dlatego, że mój TŻ wychodzi rano i wraca wieczorem, a ja cały dzień "tyram" przy dziecku i w domu. Przyznam szczerze, że dużo czasu zajmują nam spacery, bo chodzę z Alkiem 2x przed i po południu. w sumie 4 godziny na dworze, ale przynajmniej mały dotleniony. Dziewczyny, mamy chłopaków, jak ubieracie synów do chrztu? Jak zajrzałam na allegro to nie znalazłam nic coby mi odpowiadało, są ubranka do chrztu, ale jakoś nie w moim guście, chciałabym tradycyjne ubranko, białe ładne śpioszki i kaftanik batystowy, tylko gdzie coś takiego kupić, my chrzest mamy w lipcu więc będzie prawie na 100% ciepło. Pozdro
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie tez mam teraz chwile aby poczytac i popisac a tu cisza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

trzy razy puścił mleko , piersi mam miękkie prawie przez cały czas, no nad ranem ta do podania pełniejsza jest
, zapomniałam , ale tż mi życzenia złożył telefonicznie, chyba się do knajpy wyrwiemy dzisiaj albo w piątek..
możemy wyskoczyć, w razi w butlę mogę zostawić.Nie wiem czy dzisiaj , bo jutro tż do pracy ....lepiej piątek, z tym że w sobotę już Małą Babci z roczku przywieziemy o 19 i tak dwa dni pod rząd babcie męczyć nie za bardzo chcę, muszę przemyśleć sprawę
), takie ponoć na dzień dobry najlepsze , one są takie tańsze tzn. kosztują koło 180 zł, bo jak się zagłebiłam i zobaczyłam ceny innych to padłam, byłam na stronach "sekciarskich " i tak tam niby doradzali nowicjuszką
) Dostal 3 wklucia - plakal ale szybko sie uspokoil. Nie goraczkowal i nic sie nie dzialo wiec po poludniu pojechalismy na pogrzeb - zmarla ciocia mojego Meza
Adas pierwszy raz byl w Kosciele i musze Go pochwalic ze bbyl grzeczny. Na kazaniu usnal 

ale może w przyszłości z kolejnym dzieckiem mi się uda
Glowa do góry!