|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
pamietam jak kiedys (przed ciaza) poszlam do takiej starszej babki... Boze ta baba miala chyba z 70 lat;] siedzialam u Niej godzine czasu;] jak jej powiedzialam ze sie zastanawiam nad dzieckiem to zaczela mi dawac gazety (M jak Mama, rodzice i jakies tam o dzieciach) ulotki jakies;p ogolnie spoko bo z tych ulotek teraz korzystam (jakie badania kiedy, co sie dzieje u dziecka w kazdym miesiacu) o witaminach, jedzeniu
ogolnie spoko, ale taka stara ta babka byla;]]] powiem Wam ze czulam sie jak u prababci na fotelu;] ale jakos wole facetow ) jakos babek gin sie bardziej wstydze;p
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy pierwszy raz badała mnie kobieta, młodziutka po studiach. Byłam bardzo zadowolona, miła, delikatna, sympatyczna |
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
ja idę się przejść
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a nie da się tu założyć takiej naszej galerii z brzuszkami??
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także jak mogę, to unikam kobietek - mam wrażenie, że się wyładowują na pacjentkach
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Dziwne to nie? W końcu ona ma to samo co my |
|
|
|
#1839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam porównanie np. fryzjerów, mam swoją zaufaną fryzjerkę do której chodzę od x lat, ale lubię też od czasu do czasu pójść do takiego młodego faceta, który tak delikatnie zajmuje się włosami, że to sama przyjemność, jak w jakimś spa ![]() A np.l jeśli chodzi o ginekologów to też różnie bywa. Bo najpierw przez kilka lat chodziłam do takiej straszej kobietki i ona w ogóle jest niedelikatna, jak wsadzi swoją łapę, żeby zbadać, to aż boli. A ta gin, do której chodze teraz, też kobietka, to jest bardzo delikatna przy badaniu Tak samo faceci- w szpitalu najpierw badał mnie jeden ginekolog- mężczyzna był super, fajnie się z nim rozmawiało i był delikatny w badaniu, a przy wypisie, jak badał mnie ordynator, to nie było to fajne ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Ja teraz chodze prywatnie do kobietki ginekolog i jestem bardzo zadowolona. Jest bardzo chwalona i inne babki przyjeżdżają do niej z innych, oddalonych nawet o kilkadziesiąt km miejscowości |
||||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Co do produktów J&J to jest świństwo.
No i w oliwce jest parafina Na pewno z tej firmy nie bede kupowała kosmetyków dla mojego dziecięcia |
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, na chwile mnie tu nie bylo i mam tyle czytania
Ale przynajmniej sie nie nudze, tylko ze sprzatacc mi sie przez to nie chce. Ja mam nerwowy czas teraz w domu wiec zapomnialam co mam komu odp. Ale trzymam kciuki za Wasze wizyty, ja mam nastepna dopiero 22 czerwca. Powiedzcie mi jesli ostatnia wizyta byla w 14 tyg wg USG a lekarz stwierdzil ze narzie siusiaka nie widac i zobaczymy czy sie pojawi to jak to jest? Czy Wy w 14-15 tyg wiedzialyscie juz? Nie chce sie nastawiac mam synka, teraz przydałaby sie dziewczynka, wiadomo co bedzie i tak bedzie kochane ale ta ciekawosc to mnie zżera normalnie.
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-05-30 o 14:38 |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie wygrywają u mnie owoce i słodkości, ale one dośc rzadko bo musze mniec na nie ochote ![]() Fakt, faktem jak coś jem to jest to słodkie Ale wolałabym chłopca
|
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
hej!
Czytam Was od rana, ale nie chce mi się pisać. ![]() Widzę jednak temat ginekologów, więc Wam coś opowiem. Z reguły chodziłam do kobiet, z tego samego powodu co Wy - wstydziłam się iść do faceta. Aż kiedyś miałam pilną sprawę, a moja pani dr była na urlopie. Recepcjonistka zaproponowała mi wizytę u innego lekarza - z nazwiska wywnioskowałam, że to kobieta, więc się zgodziłam. Wchodzę do gabinetu, a tam.......... mój kolega z dzieciństwa. Nie skojarzyłam go z nazwiska!!! Najgorsze, że od razu mnie poznał. Jezu, ale byłam skrępowana.. I wiecie co - nie opowiedziałam o swoim problemie. Skłamałam i powiedziałam, że przyszłam tylko po receptę na tabletki. ja wiem, że to lekarz, bla bla bla...... ale w moich oczach to wciąż kolega i rozbierać się przed nim nie będę.
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Podsyłam Wam linka odnośnie badań USG. Chodzi o nienadużywanie USG ze względu na to, że jest to stosunkowo młoda metoda. Może kogoś zainteresuje. Z tym, że nie ma tam jakiś wielkich konkretów.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/B...sie-ciazy.html |
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu - akurat w przypadku ginekologa - też bym jakoś się wymigała od wizyty
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
ja raz bylam u babki gin i nigdy wiecej.wyszlam stamtad z placzem.jakies trzy lata temu to bylo.wyzwala mnie ze nie daje sie zbadac(byla wyjatkowo niedelikatna i wsadzila reke a mnie bolalao jak chole..a), jeszcze rzucila komentarz ze mam budowe 13latki i ze "bedzie trudno tu z zajsciem w ciaze "
a bylam u niej bo na necie wszysycy ją zachwalali pod niebiosa i wogole ze profesor itd ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() slodkiego wogole od poczatku ciazy nie jem, jedynie lody i owoce ale płci nie znam, czuje niby na chlopca chociaz tak naprawde mi obojetne
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1852 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo nieładnie ![]() Cytat:
![]() No przy koledze to ja też bym się chyba krępowała ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() I jak tu się później nie zrazić do lekarza danej płci
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-30 o 14:49 |
|||||
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza z życiu wizyta u ginekologa była dosyć nieprzyjemna. Poszłam z myślą że pani Doktor przepisze mi tabletki antykoncepcyjne. A wyszłam z gabinetu z płaczem i ze skierowaniem do szpitala onkologicznego na badania. Jeszcze na skierowaniu napisała czerwonym mazakiem PILNE !!!
Miałam wykonywane badania usg itd i ogólnie nic z tego całe szczęście nie wyszło (w ogóle chodziło o piersi a konkretnie lewą) Później jak się wyprowadziłam i zmieniłam lekarza oj to już nie miło wspominam panią doktor bardzo nie miła i wredna. A w obecnym mieście chodzę teraz do pana Doktora i jestem bardzo zadowolona, miły, delikatny, uśmiechnięty w dodatku ordynator oddziału ginekologicznego
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na mała drzemkę bo ledwo na oczy patrze ..
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
fakt, ze smakami nie ma reguły - ja spodziewam się chłopaka, a nadal mam chęć na czekoladę, owoce, ciastka, lody ale też na parówki, kiełbasę, mięso i żaden smak nie przeważa, a nie chce mi się w ogóle ani kapusty ani ogórków kiszonych
więc nie ma się co sugerować - u mnie będzie po prostu słodki chłopaczek ![]() co do ginekologów to ja od początku chodzę to jednej i tej samej pani gin i jestem bardzo zadowolona moja mama też do niej chodzi i dwie siostry cioteczne Tż-ta, jednej prowadziła ciążę i Magda była bardzo zadowolona. Z kolei moja psiapsiołka raz do niej kiedyś poszła i niespecjalnie jej się podobała i zmieniła na faceta - więc to zależy chyba najbardziej od tego czy lekarz Ci podpasuje czy nie. Ja do faceta chyba bym się krępowała chodzić, nie wiem dlaczego, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam żeby mi inny facet poza Tż tam zaglądał ![]() właśnie obejrzałam pierwszy odcinek "Gotowych na wszystko" i przyznam, że zapowiada się bardzo ciekawie musiałam jakiś serial sobie znaleźć, bo nowe serie moich ulubionych ruszają dopiero jesienia.
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-30 o 15:03 |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Paaa
![]() I ja też sie nad drzemką zastanawiam... Ledwo patrze na oczy...
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kochane zmykam <papa> wieczorkiem jak zwykle was podczytam paa
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 3 godziny wizytaa!!! a ja chodzę do Pani ginekolog i to najmilszy lekarz na świecie, przysięgam ostatnio chodziłam do faceta jak jeszcze we Wro nie mieszkałam. Dziwny był ... Momentami niemiły, zależy jaki miał humor... i nie był zbyt delikatny.Ale ta do której teraz chodzę no anioł!!! Aż szkoda, że będę musiała zmienić lekarza... nio chyba, że M. będzie mnie zawoził do Wrocławia na wizytę.. w końcu nie będzie ich już tak dużo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

ogolnie spoko, ale taka stara ta babka byla;]]] powiem Wam ze czulam sie jak u prababci na fotelu;] ale jakos wole facetow

Także jak mogę, to unikam kobietek - mam wrażenie, że się wyładowują na pacjentkach

Ale przynajmniej sie nie nudze, tylko ze sprzatacc mi sie przez to nie chce. Ja mam nerwowy czas teraz w domu wiec zapomnialam co mam komu odp. Ale trzymam kciuki za Wasze wizyty, ja mam nastepna dopiero 22 czerwca. Powiedzcie mi jesli ostatnia wizyta byla w 14 tyg wg USG a lekarz stwierdzil ze narzie siusiaka nie widac i zobaczymy czy sie pojawi to jak to jest? Czy Wy w 14-15 tyg wiedzialyscie juz? Nie chce sie nastawiac mam synka, teraz przydałaby sie dziewczynka, wiadomo co bedzie i tak bedzie kochane ale ta ciekawosc to mnie zżera normalnie. 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)