|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
stokroteczka777
begie1 niunia32 fonn moniczka1302 _millena Alfahelisa rozowa1987 Gaabbi anulka4771 begi ja mam z tt ciężko chodzi trzeba się namachać, ale ściąga Co do wagi po porodzie, uciekło mi 10 kg Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-30 o 14:31 |
|
|
|
#4022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio był ubrany na zielono,albo ubieram go na niebiesko albo ma takie malutkie bluzki chlopięce w kolorze szarym i czerwonym. |
|
|
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Strasznie żałuję, ale kompletnie nie mam czasu Was czytać. Opieka nad Sebą bardzo absorbuje, a w międzyczasie jak on śpi staram się coś zrobić w domu. O spaniu nawet nie marzę - chodzę jak zombie. Mam nadzieję, że jakoś się to unormuje, bo na razie pory karmienia są tak różne i zmienne, że nie wiadomo czego się spodziewać. Ogólnie to mieliśmy trochę problemów z przejściem z butelki na cyca, ale teraz już praktycznie tylko piersią karmię, więc jest sukces. Jeszcze w piątek mamy wizytę położnej i się okaże, czy Sebuś przybiera na wadze - mam nadzieję, że tak, bo ma ślad żółtaczki na buźce i wolałabym, żeby mu się to nie rozwinęło. Napisałam opis porodu, ale sama nie wiem czy chcę go tu wklejać. Jest trochę osobisty i trochę dramatyczny, a nie chcę nikogo nastraszyć... A w ogóle to co z naszym mailem, jest zmienione hasło? Bo nie mogę się zalogować. Jeśli tak to proszę o przysłanie mi na priva Chciałabym pooglądać Wasze dzieciaczki
|
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze czym mogę się podzielić, to kupiłam przed porodem gruszkę do lewatywy i sobie ją sama zrobiłam, no i teraz się przydaję, bo przy tych szwach jest strach zrobić dwujeczkę, także trochę d..ę mi ratuje
|
|
|
|
#4025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagęCytat:
maila niestety nie mamy już ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
myślałam, że to jakaś buteleczka jest i jak nie było problemu ze zrobieniem sobie samej lewatywy? droga ona jest w ogóle? |
|||
|
|
|
#4026 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tyle tylko że ja już nie wiem czy to na pewno końcówka ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że jesteś zadowolona. Niektóre kobiety sa wprost stworzone do rodzenia dzieci ![]() Śliczny, widok takiego szkraba wynagradza cały ból porodowy Niech zdrowo rośnieCytat:
Ja też mówię że widać że chłopak, bo już siusiaka wystawił (tzn. pępek mi wystaje) |
|||||
|
|
|
#4027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęcia maluchów wstawiamy tutaj bo maila nie mamy-niestety. |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sweetjoy |
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Która blokuję kolejkę
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
nie mamy juz maila?? co się stało
|
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
rinco wklejaj opis
Dziewczyny, przekroczyłyśmy 4tys postów i może pora pomysleć co dalej? Moja propozycja jest taka, żeby założyć jeden wspólny wątek na odchowalni, bo przecież wkrótce wszystkie dziewczyny sie już rozpakują, a wiadomo, ze teraz postów jest dużo mniej, więc myślę że kolejny wątek będzie sie ciągnął trochę dłużej niż poprzednie, a tematyka i tak jest już bardziej poporodowa, więc ja jestem za wątkiem na odchowalni |
|
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
blueelectron piękny synek.
Tych spadających kilogramów to bardzo zazdroszczę. Tak już bym chciała kupować sobie coś do ubrania. Póki co się wstrzymuję bo nie wiadomo jak szybko będą te kilogramy spadać.
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie pępek schowany ![]() Cytat:
i możliwe, że nie ostatnia, jaka chciałaby dołączyć do wątku. Zamykając tu wątek zabieramy całkowicie czerwcówki z poczekalni. Mi to w sumie raczej lotto, bo i tak pewnie niedługo się wypakuję - i i tak Was znajdę ![]() Ale zastanawiam się, czy mimo wszystko nie lepiej dociągnąć tu do końca czerwca w jednym wątku, aż się wszystkie wypakujemy, albo rozdzielić wątki ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ja ciągle nie mam biustonosza do karmienia, bo się martwię, czy mi nagle rozmiar po porodzie nie poleci w kosmos (przez całą ciążę prawie nie przybyło) |
||
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam wózek
![]() fajnie się udało, bo akurat od nie dawna nowy sklep we Wro się pojawił i w końcu w mieście można obejrzeć i kupić ![]() w przyszłym tygodniu ma być ![]() a co do wątku to mi obojętnie można kolejny na odchowalni, z moim terminem to i tak ostatnia zostaję, więc pewnie nikt na mnie czekac tu nie będzie
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czerwcówki i tak już zaczęły się rozpakowywać |
|
|
|
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z drugiej strony - wolniej teraz piszemy, może w sam raz pięciotysięczny post przypadnie np. w połowie miesiąca i nie będzie dylematu, wtedy większość z nas będzie rozpakowana i pójdziemy wszystkie na odchowalnię
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za 1 wątkiem, bo nawet mamy które maja dzieci piszą o karmieniu, pielegnacji i problemach jakie maja, to my nie rozpakowane korzystamy na tym, bo zawsze cos sie przeczyta, zapamieta.
A mnie boli brzuch no juz z jakies przeszło poł godz. jest miekki tzn. nie stawia mi sie. Nie wiem co robic, położyc sie? Wziąśc nospe?
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej nie robili Ci lewatywy przed samym porodem ciekawe czy boli jak robią tą lewatywę...bo jeśli tak to może sama się skuszę na zakup takiego cuda ![]() to ja, to ja ![]() ale czy przede mną jeszcze ktoś przypadkiem nie był? spójrzmy---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- aaa jeszcze loksa, benka, doris... mi dalej leci ten żółtawy śluz... odkurzyłam mieszkanie, mój kręgosłup umiera.... jeszcze rozwiesić pranie i robię obiad ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- ja jestem za jednym wątkiem a czy to na poczekalni czy już na odchowalni - wsjo rawno trzeba myśleć nad tytułem następnej części, no! wierszokletki do dzieła |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczał mi sie brzuch stawiac
A brzuch boli nadal
|
|
|
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam pytanie do obeznanych w temacie ![]() teraz jak przejdziemy na zasiłek macierzyński, to od kogo uzyskamy np zaświadczenie o dochodach? jeśli zus wypłaca świadczenie |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja padłam.. se myslę.. cholera jasna... mówi tak jakby przy tym był ! czegoś nie pamiętam ! ? widocznie musiałam mieć na prawdę duży znak zapytania nad głową, bo odrazu sie zreflektował, że on ma dwie córeczki i wie jak kobieta wygląda przy dziewczynkach w ciązy a jak przy chłopcach i że to widać ! no... padłam natomiast pani sprzątająca do tej pory się upiera, że 2 lekarzy i usg genetyczne się myla i będzie dziewczynka bo to widać .... BODY KIBICA NAM PRZYSZŁO !!!! ale nie wstawie foty na forum bo mamy z nazwiskiem ale fajne jest powiem wam... z takiego materiału jak prawdziwe ciuchy pilkarskie super !
|
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wracam do Was z pełnym brzusiem
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno w HM są biustonosze do karmienia usztywniane to by było coś dla mnie, ale po 1 nie mam u siebie tego sklepu, a po 2 czy aby takie usztywniane są wygodne przy karmieniu?? No i odnośnie odchowalni. Jakiś czas temu jak o tym dyskutowałyśmy, byłam za dwoma wątkami, jednak teraz myślę, że lepszy będzie jeden. Mnie jest obojętne czy będziemy kontynuowały ten, czy założymy na odchowalni. Tak czy siak będę pisać byle tu wkleicie linka do naszego wątku na tej odchowalni...bo jak Boga kocham...nie znajdę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
nie, nie głupie, tylko kiedyś sie zastanawiałam ( bo wiecie , że chodze napalona na męża jak arab na kurs pilotażu tylko jak to Gabi pieknie ujęła "fisiuję") czy jak mnie złapia skurcze , albo będa odchodzić wody, albo te całe czopy, to czy się w końcu bzykniemy czy nie
i po prostu twoje pytanie mnie rozwaliło przepraszam
|
|
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież widzą że na różowo ubrana
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
czyżby coś się działo...
Cytat:
to super ![]() szkoda, że nie możemy zobaczyć... idę tłuc schaboszczaki
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem za jednym wątkiem po co dwa prowadzić.A jak zostanie na ttym do rozpakowania tylko jedna z nas? to z kim bedzie pisać
dwa są bez sensu. A gdzie czy na odchowalni czy tutaj jest mi wsio ryba.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

a ubierasz Szymona w typowo chłopięce ciuszki czy raczej unisex?
za wagę
myślałam, że to jakaś buteleczka jest

spójrzmy

Bosh przecież widać że to chłopczyk