|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
dziekuje
No i wlasnie tego 4kg sie obawiam ![]() o godzinie 13stej mialam wizyte z ginem a o 10 rano usg ![]() Ja po wizycie u gina ... Przyznawac mi sie ktora wrozyla mi wczesniejszy porod ?! A jutro jego urodziny wiec moze dostanie w prezencie syncia Nastepna wizyte mam we wtorek .. jesli oczywiscie do tego czasu nie urodze
|
|
#4112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Filip zasnął po 2 godzinach przy cycu. Cycki mam miękkie i wydają się puste ;( chyba dopadł mnie kryzys laktacyjny... Albo po prostu nie ma się kiedy naprodukować to mleko, skoro ten terrorysta ciągle ssie?! leżałam przy nim i płakałam... Eh przepraszam, musiałam się wyżalić.
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Rozeznanie
|
Nie doczytam Was nie ma szans.
Opis porodu powinnam zacząć od słów... A było to tak. Jak wiecie miałam dwa terminy porodu. Pierwszy z OM na 10.05 drugi z koncepcji na 22.05. Niestety lekarze (prowadzący moją ciążę- bylo ich dwóch) czepili się tego terminu na 10 maja i nie sluchali mnie. W związku z tym 18.05 trafilam na patologie ciaży. Lekarze ze szpitala stwierdzili, że nic się do porodu nie szykuje szyjka zamknięta, dluga i jak coś to będzie cc w poniedziałek 21.05. W niedzielę miałam kolejne badanie i lekarzowi nie spodobal się ten termin na 10 maja. Kazał mi dac wszystkie badani usg i okazało się, że pierwszy lekarz z racji moich nieregularnych cykli powinieni wyliczyc termin porodu z pierwszego usg, który wskazuje, że tp to 26maja, a nie 10.05. Więc w poniedzialek miała zapaść decyzja czy idę do domu czy zostaję, bo w sumie do porodu juz niewiele zostalo, a zawsze to na obserwacji dzidziuś i ja jestem. Więc w poniedziałek decyzja, że zostaję. Siedziałam sobie na oddziale, słuchalam historii z kapelusza wyjętych i chodziłam po schodach - zalecenie lakrazy. W piątek na badaniu okazało się, że szyjka rozpłaszczona i rozwarcie na 1cm i dalej zaecenie chodzić. Więc chodziłam. O 14 odpadł mi czop - faktycznie nie można tego z niczym pomylić. O 17 zaczeły sie skurcze co 10 minut ale takie delikatne. O 23 były już co 3minuty, szyjka na 2,5cm i decyzja lekarza, ze o 2.00 na porodówkę jak rozwarcie dojdzie do 3cm. O 2 trafiłam na porodówkę i tutaj była rzeźnia. Ja miałam skurcze normalne a nie krzyżowe, ale bolało jak diabli i o 4.00 błagałam o zzo. Niestety nie mogli mi podać poniważ było za małe rozwarcie. O 7.00 pielęgniarka zaczęła podejrzewać, że akcja porodowa się zatrzymała, bo skurcze miałam co 6minut i nie błagalam o znieczulenie. Okazalo się, że mam rozwarcie 9cm i rodzimy Niestety okazało się, że do swojego wieku ma za małą masę urodzeniową i musi być pod opiką poradni neonatollogicznej bo uznali go za hypotrofika. Na szczeście wszystkie organy wykazuja prawidłowy wzrost i rozwój jak na wiek. Na chwilkę obecną walcze z laktacją. Mam za mało mleka a maly jest strasznie żarty jakby chciał nadrobić wagę sprzed porodu. Na pewno będę was podczytywać ,ale już rzadziej.
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś skurcze miałam takie, że musiałam się położyć. W sumie 4 co około 12 minut i przeszło... Trochę się wystraszyłam, ale podejrzewam, że za szybko sprzątałam łazienkę. Dopiero jak już prawie kończyłam, to poczułam, że chyba ciut przesadziłam i od razu poczłapałam do łóżeczka.
Trzy tygodnie minęły, powinni już się od naszych mebli odezwać... Jak jutro nie zadzwonią to będę męczyć małża, żeby ich zaczął nękać. 3 tygodnie to 3 tygodnie, jak nie to odezwaliby się chociaż.
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
miałam się dzisiaj poudzielać troszkę, ale mi nie wyszło.
cały dzień leniuchowania i wszystko byłoby ok gdyby nie jeden mail, który wyrwał mnie z butów potwierdza się powiedzenie "umiesz liczyć? licz na siebie" szkoda tylko, że za swoją niekompetencję nikt nie zostanie pociągnięty do odpowiedzialności opisałabym Wam sytuację, ale jestem tak wku****a, że łzy z tej bezsilności i ze świadomości zmarnowanego czasu same lecą po policzkach. Mam nauczkę na przyszłość, żeby samemu sprawdzać jedną rzecz tysiąc razy. i do tego wszystkiego cały dzień nie ma u mnie ciepłej wody! no przecież zaraz się pochlastam! |
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza przy tym terminowym zamieszaniu i skurczach. Najważniejsze, że z małym dobrze, laktacja pewnie się ureguluje. Buziaki i dużo zdrówka dla Was! ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Zmykam spać. Jutro będę prasować pranko. Poprałam wszystko, nawet to co tydzień temu spakowałam do torby. Tak sobie myślę ile śpiochów spakować... Bodziaków pewnie z 5 z krótkim. Nie pamiętam ile wtedy spakowałam. |
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie troche pocieszylas bo chcialabym weekend jakos przetoczyc w dwupaku
|
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Jestem kilka stron do tyłu w czytaniu (pomimo, że mniej piszecie) i już nie zdążę nadrobić. Ostatnie dni przygotowywałam się na poród Rano dopakowuję torbę i na oddział... Z tego stresu nie wiem czy zasnę..Sprzątałam jak głupia, myłam okna, latałam po schodach i nic się nie ruszyło... Ciekawe ile mnie będą męczyć w szpitalu i jak... Mam nr do Stokroteczki - będę pisać Mam nadzieję, że wszystko potoczy się sprawnie. Ja też już mam wózek ![]() Mąż zasnął na kanapie, a chciałam go zbałamucić dzień przed może jeszcze zaraz spróbuję ![]() Spróbuję wejść na forum, ale nie wiem czy mój tel podoła.. Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom i powodzenia dla przyszłych |
|
|
|
#4123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pamietam ze jedna laska pisała mi tak mega wymijająco, w koncu doszłysmy do porozumienia, ze owszem pokrowiec jest zdejmowany do czyszczenia, ale razem z gryczaną wkladka, ktorej nie mozna prac w pralce... |
||
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc |
|
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Czy ktoras z Was słyszala cos o tej hustawce? tzn czy jest fajna? http://allegro.pl/bright-starts-hust...354851038.html Jakie Wy kupowałyscie hustawki? |
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam-dzisiaj muszę wypić normalną kawę bo padam na pyszczek,jestem tak nie wyspana że ledwo patrze na oczy-potrzebuje kawy,wstałam o 1 i o 5 do Szymona i jak już zasnęłam o 7 wstał Filip
|
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Wczoraj Was nie poczytałam, bo cały dzień byłam u babci a wieczorem mąż przywiózl wózek, jednak dotarł!!! no i siedzieliśmy, ja obserwowałam a on składał ![]() Dzisiaj ma dotrzeć fotelik z bazą, więc już będzie komplet. Podobają mi się niektóre rozwiązania w x-landerze aczkolwiek kolor torby mogliby dostosować do tapicerki bo ta szara to tak trochę ni w 5 ni w 10.Wczoraj bolało mnie tak na dole jakby jajnik a dzisiaj widzę, że z drugiej strony też mnie pobolewa.Jak ja bym chciała żeby mnie wcześniej zebrało. Ewunia, moja szwagierka ma z tej firmy, ale troszkę inną. ta, którą wkleiłaś wygląda mi na bardziej wypasioną. Ta jej jest bardzo fajna, przede wszystkim cichutko chodzi! Jest jeden minus, ze jej dziecko nie chce tam siedzieć a ta kołyska jest naprawdę malutka, więc pewnie niedługo nie będzie się mieścił. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-31 o 07:54 |
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie moze ktoras ma hustawke z fisher price? np. taka http://allegro.pl/fisher-price-husta...380465182.html Ta np ma hustawke i wibracje. http://allegro.pl/fisher-price-husta...380465182.html ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- A ja mam nieprzespana noc. Mała darła sie jakby ja ze skory obdzierali. Ledwo na oczy widze. anulka, podziwiam kobiety, które maja dwojke małych dzieci. Nie wiem jak Wy robicie , ze dajecie rade. |
|
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
W nocy miałam kilka skurczy na tyle odczuwalnych, że się budziłam. Od rana też mi brzuch twardnieje i boli na dole. Śniło mi się, że czop mi odszedł i zbieraliśmy się na porodówkę Chyba już do godziny zero tak będzie.Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć do Was. P wrócił z pracy, to obiad, weterynarz, później odwiedziny ciotki, a na dobranoc film. Podczas odwiedzin ciotki mój P skręcił resztę mebli i kołyskę Jak już poustawiamy wszystko w miarę sensownie, to wrzucę zdjęcia.Ale zimnica się zapowiada i dzisiaj, i jutro Jadę dzisiaj do sh znaleźć sobie jakąś mega duży t-shirt do porodu. Życzę miłego dnia. |
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie !
Cytat:
begie13 - trzymamy kciuki !!!! daj znać co u ciebie! |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lżej by mi było jakby M był codziennie chociaż wieczorami w domu ale niestety pogoń za kasą,bez której my zginiemy bo ja nie będe miała gdzie mieszkać.Najgorsze dla mnie jest nie wysypianie się,reszte idzie ogarnąć wiadomo raz jest lepiej raz gorzej ale jakoś leci.Nie mam czasu na makijaż,na wyprostowanie włosów ale nie to jest ważne.Moje dzieci teraz są najważniejsze,ich uśmiech i szczęście.AAAAAAAA i muszę się pochwalić że wczoraj jak M był na obiedzie przejazdem,kąpała się i jak zobaczyłam jego gołą dupcie miałam straszną ochotę na seks |
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Ewunia, co do fisherprice to ja co prawda kupiłam fp rainforest, ale proponuję zanim kupisz, pójdź do sklepu i ją sobie włącz. Dla mnie mechanizm działania jest zbyt głośny (mnie strasznie wkurza), zobaczymy czy dziecku będzie przeszkadzało, jeśli tak to ja ją sprzedaję.
Mój mąż jak kiedyś byliśmy w wielkim dziecięcym sklepie to uruchamiał większość z nich i stwierdził, że z FP praktycznie wszystkie, które były w sklepie, tak samo chodziły, bo mają taki sam mechanizm. Caly czas słychać takie pykanie. |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dawno nie pisałam, ale miałam ostatnio trochę problemów małżeńskich,a do tego doszła jeszcze moja choroba i jakoś tak leci.Miałam dzisiaj iść na siłownię z koleżanką, ale czuje się fatalnie po prostu Mąż pojechał z Antosiem na pobranie krwi, trzeba powtórzyć mu badanie krzepliwości,bo do tej pory wyniki były bardzo odbiegające od normy. Zresztą mój S. przed chwilą zadzwonił, żeby powiedzieć,że jedzie z Małym do innego laboratorium,bo w tym w którym był babka się nie podjęła pobierania krwi cyce mi zmiękły,ale coś tam z nich leci. Antoś od wczoraj jest bardzo marudny,jak nie śpi to stęka,a w ciągu dnia sypia już bardzo rzadko.I tyle
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała się na pobieranie krwi pępowinowej?
Czy jak odeszły Wam wody, to zmalał Wam brzuch? |
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a za dwa tyg kolejne szczepienie na pneumo aż się boję musiałam jej czopka dać i okłady z sody Cytat:
![]() Cytat:
i tak niby tyle krwi jest tylko by wyleczyć dziecko do 10kg kiedyś juz był poruszany ten temat
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
ja i tak miałam bardzo mały,ale po odejściu wód nie zauważyłam, żeby się zmniejszył. Wydaje mi się natomiast, że zrobił się bardziej miękki
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Gaabi widzę, ze my identycznie przechodzimy końcówkę...mi też dzisiaj śnił się poród, ale lekarka, która mnie badała mówiła, że na razie akcji wstrzymana, rozwarcia brak i mam poczekać do poniedziałkowego usg i do wizyty i swojej gin
ale to wszyskto było taaaakie realne dopiero od środy ma się coś u mnie dziać ![]() Cytat:
" Po drugie niewiele się mówi o tym, że liczba komórek macierzystych w jednostce krwi pępowinowej pochodzącej od noworodka jest niewystarczająca, aby można było wykonać przeszczep u osoby dorosłej- standardowo po porodzie udaje się pobrać do 100 mililitrów krwi, co jest ilością wystarczającą na przeszczep dla osoby o maksymalnej wadze 30 kg. Po trzecie, nie mówi się też, że krew pępowinowa może wyleczyć chorego na białaczkę, ale dotyczy to wyłącznie krwi pobranej od innego dziecka (w krwi pępowinowej dziecka chorego mogą znaleźć się komórki, które same mogą inicjować proces nowotworowy; Dodatkowo przeszczep pochodzący od innego dziecka, nie dość, że jest źródłem zdrowych komórek krwi, to dodatkowo wywiera efekt leczniczy; Nigdzie na świecie nie było do tej pory ani jednego przypadku białaczki wyleczonej za pomocą przeszczepienia własnej krwi pępowinowej). " |
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spać mi się chce a dzisiaj nawet noc przespałam bez wstawania. idę zrobić koktail, bo mam tyle truskawek a nie mam koncepcji co z nimi zrobić.
|
|
|
|
|
#4140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to dobrze, mąż spokojnie wróci z pracy i pojedziemy. Dziewczyny, prowadziłyście samochód do końca? Mi tata zaczyna mówić, że już nie powinnam... A czasem i roztargniona jakaś się robię, więc sama też zaczynam się zastanawiać. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

za wizytę No to możecie dobić do 4 kg 

A jutro jego urodziny wiec moze dostanie w prezencie syncia 

Bodziaków pewnie z 5 z krótkim. Nie pamiętam ile wtedy spakowałam.